Μετάβαση σε περιεχόμενο

SOS-ΕΜΜΕΣΗ COOMBS - ΘΕΤΙΚΗ


Recommended Posts

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ....

ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΣΤΗΝ 27η ΕΒΔΟΜΑΔΑ Κ ΣΤΙΣ 25/11 ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ COOMBS K ΒΓΗΚΕ ΘΕΤΙΚΗ, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ: ΕΜΜΕΣΗ COOMBS: ΘΕΤΙΚΟ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΜΑΔΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ : R1R1(CCDee)-ΘΕΤΙΚΟ (ΣΕ ΑΡΑΙΩΣΗ 1:8)

R2R2(ccDEE)-ΘΕΤΙΚΟ (ΣΕ ΑΡΑΙΩΣΗ 1:8)

rr(ccddee) - ΑΡΝΗΤΙΚΟ

ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ COOMBS ΕΧΩ ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ Β ΜΕ ΡΕΖΟΥΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟ Κ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΟΜΑΔΑ Α ΜΕ ΡΕΖΟΥΣ ΘΕΤΙΚΟ.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ? ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΗΣΩ? ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΑ?

ΟΜΩΣ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ Κ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΙΣ 27/10 ΕΚΑΝΑ ΑΜΝΙΟΚΕΝΤΗΣΗ Κ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΝΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΑΝ Η ΕΓΚΥΟΣ ΕΧΕΙ ΡΕΖΟΥΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΛΕΝΕ, ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΝΕΣΗ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ(1 ΜΗΝΑ)?

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ...............

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

naida την εμεσση κουμπς την κανω και εγω καθε μηνα γιατι εχω ρεζους αρνητικο,μεχρι στιγμης ειναι αρνητικη...Ο γιατρος ειπε οτι αν βγει θετικη αυτο σημαινει οτι με καποιο τροπο το αιμα μου μπλεχτηκε με το αιμα του μωρου,συνηθως αυτο δεν συμβαινει αλλα αν συμβει κανεις μια ενεση κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης και μια μολις γεννησεις και τελειωνει η υποθεση,απλα πρεπει στην εγκυμοσυνη να το προσεχεις καθε μηνα!!Τωρα οσο αναφορα τις ενεσεις τις κανεις οχι τοσο για αυτην την εγκυμοσυνη αλλα για την επομενη εγκυμοσυνη σου,γιατι μπορει το σωμα σου να αναγνωριζει σαν ξενο σωμα το επομενο μωρο και να προσπαθει με τα αντισωματα να το σκοτωσει,με αποτελεσμα το σωμα σου να αποβαλει το μωρο,αν ομως κανεις αυτες τις ενεσεις δεν εχεις προβλημα(σου τα εξηγω ετσι για να το καταλαβεις)...Αυτη την ενεση λοπον θα την κανω και εγω μολις γεννησω για τους παραπανω λογους που σου ειπα,φυσικα μπορεις να ρωτησεις και το γαιτρο σου θα σε κατατοπησει...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Naiada γεια σου!

Είμαι κι εγώ της παρέας του αρνητικού ρέζους και κάνω την coombs κάθε μήνα. Όταν έκανα την πρώτη εξέταση με ρώτησαν για προηγούμενες γέννες ή επεμβάσεις. Είχα κάνει απόξεση μετά από παλίνδρομη και είχα κάνει ένεση Rhophylac, οπότε με ρώτησαν αν έχει περάσει εξάμηνο γιατί αλλιώς ίσως επηρεαζόταν η εξέταση. Το λέω αυτό επειδή είπες πως έκανες τέτοια ένεση μετά την αμνιοπαρακέντηση πριν ένα μήνα.

Ρώτα άμεσα το γιατρό σου πάντως, ακόμα κι αν σημαίνει πως ευαισθητοποιήθηκε το αίμα σου, ξέρω πως αντιμετωπίζεται με ενέσεις. Πρέπει όμως να τον ενημερώσεις άμεσα!

Αν θες πες μας μετά τι έγινε, να ξέρουμε κι οι υπόλοιπες αρνητικούλες...

Όλα καλά σου έυχομαι και με το καλό το μωράκι σου!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

naida καλησπέρα! ακριβώς το ίδιο μου συνέβη κι εμένα. έχω rhesus αρνητικό και ο άντρας μου θετικό. Μου είπε η γιατρός να κάνω την ένεση νομίζω στον 4ο μήνα και ενώ έκανα την έμμεσο coombs και έβγαινε αρνητική, πριν ένα μήνα την έκανα και βγήκε θετική! Η γιατρός μου είπε ότι βγήκε θετική λόγω της ένεσης, είναι φυσιολογικό. Πριν μία εβδομάδα την ξαναέκανα και βγήκε αρνητική οπότε είναι όλα οκ. Απλά σε ένα μήνα περίπου θα σου πει ο γιατρός να την ξανακάνεις να δει τι γίνεται. δεν χρειάζεται να κάνεις κι άλλη ένεση. Απλά θα χρειαστεί επαναλάβεις την εξέταση. Επίσης όταν κάνεις το doppler αν είναι θετική θα πρέπει να το πεις στον γιατρό γιατί κάτι κοιτάνε στον υπέρηχο. Μην ανυσηχείς πάντως είναι λόγω της ένεσης το θετικό. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και με το καλό το μωράκι σου!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσακια γεια σας και μ το καλο να κρατησετε τα μωρακια σας αγκαλια!!!!

Εγω οπως βλεπετε ειμαι μια φρεσκοεγκυουλα!!!!!!

Κ γω εχω ομαδα 0 - και ο αντρας μου 0+..Πριν 2.5 χρονια που ειχα το εξωμητριο μου ειχαν κανει και μενα αυτη την ενεση ροφιλακ..

Θα πρεπε να την ειχα ξανακανει πριν την εξωσωματικη?

Τωρα θα κανω καθε μηνα εξεταση γι αυτο και ενεση??

Σας ευχαριστωωωωω

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα..

κ γω εχω 0- κ ονατρας μου 0+

στη πρωτη μου γεννα επειδη το μωρο πηρε το ιαμα του αντρα μου με καναν μια ενεση για αν μη εχω προβλημα για το δευτερο..

σε αυτη τη εγκυμοσυνη εκανα 2 φορες κ οχι καθε μηνα..κ ολα καλα

ο γιατρος σου τι ειπε?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα...κι εγώ με ρέζους - και μάλιστα ομάδα Α- (ψιλοσπάνια). Έκανα στη διάρκεια της εκγυμοσύνης μου 2 ενέσεις Rhophylac (μία στον 5ο αν θυμάμαι καλά και μία στον 8ο μήνα) και μία εντός 72 ωρών μετά τον τοκετό. Δεν βγήκε ποτέ θετική η Coombs στην εγκυμοσύνη αλλά βγήκε θετική μετά τον τοκετό. Απ' όσα μου εξήγησε ο γυναικολόγος μου, η ένεση γίνεται για τη 2η εγκυμοσύνη, όπως είπε σωστά και μία άλλη κοπέλα προηγουμένως.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...