Μετάβαση σε περιεχόμενο

Επισκληρίδιος- πότε γίνεται;;;

Recommended Posts

Kαλησπέρα σε όλη την παρέα του mammyland! Σε λίγο μπαίνω στο μήνα μου και έχω αγχωθεί αρκετά! Καθότι είμαι και άνθρωπος που αν μπορούσα θα προγραμμάτιζα τα πάντα,έχω μπεί στη διαδικασία να σκέφτομαι τι να διαλέξω,φυσιολογικό τοκετό η καισαρική. Χαζομάρα εε; (λες και μπορείς να κάνεις πρόβλεψη...) Θα ήθελα να ρωτήσω μαμάδες που έκαναν φυσιολογικό τοκετό, η επισκληρίδιος πότε γίνεται; μπορείς να την κάνεις απο την αρχή που έχεις πόνους ή σε αφήνουν να φτάσεις σε συγκεκριμένη διαστολή; οι πόνοι στην αρχή και μέχρι να σου κάνουν την επισκληρίδιο είναι ανεκτοί;; :roll:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Christiana me to kalo na erthei to mwraki sou kopela mou, me enan pono na gennhseis..

Egw gennhsa prhn 2 evdomades peripou to deftero paidaki mou, kai oi duo eggumoshnes mou htan diaforetikes alla kai oi gennes mou kamia sxesh h mia me thn alh...

Sthn proth taleporithika arketa kai prospathisa na mhn kanw episkliridio alla htan poles oi wres kai den anteksa, vevea twra katalava pos tote den me epiase giati anakoufistika kapos alla ponousa arketa kai esthanomoun ta panta..

Twra pou gennhsa htan ola diaforetika, piga me proklish kai den mporw na pw pos ponesa idietera..Thn episkliridio thn kaneis otan exeis 5 pontous diastolh peripou kai meta den katalaveneis kai pola,pola. Egw na fantasteis eriksa kai enan upnako meta thn episkliridio..

Oi dinatoi oi ponoi arxizoun otan sou spasoun ta nera kai meta, toulaxiston se emena etsi egine kai tis duo fores alla eimaste ftiagmenes na genname opote den einai kati pou den antexete...

Evi.D,ευχαριστώ αρχικά για την απάντηση και να σου ζήσουν και τα δύο σου παιδάκια! Εχω ακούσει οτι η δεύτερη γέννα είναι πάντα πιο εύκολη απο την πρώτη! Επίσης οτι σε κάποιες,που αργούν να κάνουν επισκληρίδιο μετά δεν τις πιάνει καθόλου...Μια φίλη μου πάλι που γέννησε με επισκληρίδιο την είχε πιάσει τόσο πολύ που δεν μπορούσε να συμμετέχει καθόλου στις εξωθήσεις...Το χειρότερο φαντάζομαι, είναι να περάσεις όλους τους πόνους και μετά αν δεν μπορείς να συνεργαστείς να σε πάνε και για καισαρική...Αυτά τα ωραία σκέφτομαι συνέχεια!! :ymsick:

Να ρωτήσω και γω κάτι άλλο? Η επισκληρίδιος είναι απαραίτητη ή γίνεται κατ' επιλογήν? Επίσης, ο γιατρός μπορεί να στη χορηγήσει ακόμα και αν δεν θες? Ίσως είναι βλακείες αυτά που ρωτάω αλλά έλα που δεν ξέρω... :-\

κορίτσια μην αγχώνεστε και όταν έρθει εκείνη η ώρα το τελευταίο πράγμα που θα σκέφτεστε θα είναι η επισκληρίδιος και πότε θα γίνει. Αλλωστε γι αυτό υπάρχει ο αναισθησιολόγος μαζί με το γυναικολόγο και αυτοί σε συνεργασία μαζί σας θα κρίνουν σε ποιά περίπου φ'αση των διαστολών θα γίνει.

Πάντως στην Ελλάδα υπάρχει ακόμα μεγάλη παραπληροφόρηση σχετικά με αυτή τη διαδικασία, μέχρι και ότι μπορεί να μείνεις ημιπληγικός έχω ακούσει, πράγμα που δεν υφίσταται, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο ποσοστό της.

ένα έχω να πω: με την επισκληρίδιο η γέννα είναι πραγματικά "παιχνιδάκι" και δεν ταλαιπωρείσαι και βιώνεις απο την αρχή τη γέννα, είτε σε Φ.Τ. είτε σε Κ.Τ.

Christiana ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΝΟ!!!!!!!!! ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΝΑ ΕΥΧΕΣΑΙ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!!!!!!!!!ΕΓΩ ΜΠΗΚΑ ΜΕ ΠΡΟΚΛΗΣΗ, ΟΤΑΝ ΕΣΠΑΣΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΑΦΟΡΗΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΚΕΤΩΝ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ , ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!! ΑΣΕ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΙΛΟΚΟΙΜΗΘΗΚΑ ΚΙΟΛΑΣ! ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΝΑ ΣΠΡΩΧΝΕΙΣ, ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ? ΧΑ ΧΑ!!!!! ΓΕΝΝΗΣΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ 2 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ! ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΞΩΣΟΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝ ΤΟΥ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ!

Melitenia, δεν πρόκειται να σου κάνει ο γιατρός κατι που δεν θέλεις...Απο οτι έχω δεί στο

φόρουμ,υπάρχουν αρκετές γυναίκες που ήθελαν να βιώσουν τον τοκετό χωρίς επισκληρίδιο, δε

νομίζω να τις πίεσε κανείς για το αντίθετο.

Sakoulina, να χαίρεσαι τα παιδάκια σου! Μου έφτιαξες λίγο το κέφι,έτσι άνετη που είσαι! εσύ

πώς γέννησες; με φ.τ ή κ.τ; Εγώ μέχρι τώρα έχω συνδιάσει τη γέννα με τις κινηματογραφικές

σκηνές, γεμάτες αίμα δάκρια και ιδρώτα!! :shock:

ΜΙΚΑ μου, ταλαιπωρήθηκες στην αρχή με την εξωσωματική, αλλά ανταμοίφθηκες στο τέλος! Μακάρι να είναι έτσι εύκολα και για μένα, γιατί ο δικός μου γιατρός δεν ξέρω άν είναι και τόσο φάν του φ.τ! Μέχρι τότε θα πρέπει να κλείσω την τηλεόραση...(πώς γίνεται και πέφτω συνέχεια σε ταινίες και ντοκυμανταίρ με τρελλούς τοκετούς...) @-)

κλείσε τη τηλεόραση και όλα τις συνδέσεις στο ιντερνετ που έχουν να κάνουν με γέννες. Καλύτερα να ακούς μουσική για να χαλαρώνεις τώρα που μπορείς γιατί μετά αρχίζει το τρελό παρτυ :roll::roll::roll:

γέννησα με ΦΤ το πρώτο με πρόκληση και το δεύτερο έχοντας αρχίσει οι συσπάσεις στο σπίτι. Η 1η γέννα κράτησε 45 λεπτά και η 2η 20 λεπτά...και γω παλαιότερα έβλεπα τηλεόραση και μου κοβόταν η ανάσα, έλεγα πως δεν θέλω να γεννήσω ποτέ :geek:

γι αυτό σου λέω χαλάρωσε και απόλαυσέ το...με το καλό το μωράκι σου και με έναν πόνο που έλεγαν και οι γιαγιάδες μας

chistiana, ΚΑΙ ΓΩ ΕΒΛΕΠΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΝΝΕΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ TV!!!!! ΤΙ ΜΑΣ ΠΙΑΝΕΙ ΟΛΕΣ...ΚΑΙ ΕΛΕΓΑ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΛΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΟΜΩΣ Η ΦΥΣΗ ΞΕΡΕΙ!!!!!!! ΠΑΝΤΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΕ ΠΜΕΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΠΑΙΞΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΓΧΟΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ!!!!!! ΕΙΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΑΛΑΡΗ! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ! ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ!!!!!!!!!

christianna μου καλησπερα και απο μενα ευχομαι ολα να σου πανε καλα και να εχεις μια υπεροχη και ευκολη γεννα αλλα αυτο που σου λενα τα κοριτσια εχουν απολυτο δικιο

κλεισε τα παντα και μην βλεπεις γιατι επιρεαζεσαι και δεν χρειαζεται

εμενα στην πρωτη μου γεννα ο μικρος ενω ειχε παρει θεση και πηγαινα για φυσιολογικο τοκκετο τελικα εκανα καισαρικη ειχα διαστολη οχι ομως οσο επρεπε και ξαφνικα ο μικρος κουνηθηκε λιγο και επειδη ηταν πολυ ψηλος δεν μπορουσε να κατεβει εκανα επισκληριδιο και μετα ημουν σε νιρβανα απλα με ειχε πιασει λιγη φαγουραααααααααααααααα

φαντασου δηλαδη περασα τους πονους του φτ και εκανα καισαρικη

τωρα στο δευτερο σε λιγες μερες αναγκαστικα παλι καισαρικη θα κανω αλλα θα μπω με ραντεβου

και ευχομαι ολα να τελειωσουν πολυ πιο γρηγορα απο την προηγουμενη φορα

σου ευχομαι τα καλυτερααααα :D

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες συμβουλές σας! Πρέπει να σταματήσω να έχω άγχος και να θέλω να προβλέψω το απρόβλεπτο!!

rapanaki,έπαθες αυτό που ακριβώς φοβάμαι...αναμονή τόσες ώρες και καισαρική...Μπράβο σου! με το καλό να υποδεχτείς και το δεύτερο και με μια εύκολη ανάρρωση! Επειδή είχα μια συζήτηση με το γιατρό μου,το μόνο που του είπα είναι οτι αν έχει και την παραμικρή αμφιβολία οτι μπορώ να γεννήσω φυσιολογικά να κάνει άμμεσα καισαρική,να μην περιμένει να ταλαιπωρηθεί πρώτα το παιδί ή εγώ. Τώρα βέβαια με αυτό μπορεί να τον διευκολύνω κιόλας να το πάει πρός τα εκεί...Θα δούμε! :?

Το να επιλέξεις πως να γεννήσεις είτε δηλ.με φυσιολογικό είτε με καισαρική δεν είναι στο χέρι σου,αλλά το καλύτερο είναι να γεννήσεις φ υ σ ι ο λ ο γ ι κ ά!Δεν το συζητώ!εγώ γέννησα με πρόκληση κ δυστυχώς με καισαρική!Ημουν δύο μέρες νηστική κ με καθετήρα κ μ΄όλους τους πόνους της επέμβασης!Η κοπέλα που ήταν στο διπλανό μου κρεβατι με φυσιολογικό κ μόλις βγήκε από την αιθουσα τοκετού έτρωγε σάντουιτς!!!!!Όσο για την επισκληρίδιο,είναι παιχνίδι!με το καλό σου εύχομαι!!!!!!!!!

Καλημέρα Christianna και με το καλό να γεννήσεις. Εγώ γέννησα με φ.τ. Τα νερά μου έσπασαν στο σπίτι μου την ώρα που κοιμόμουν, είχαν αρχίσει οι πόνοι από ώρα αλλά ήταν τόσο απαλοί και εγώ τόσω βόδι στον υπνο που δεν πήρα χαμπάρι. Να φανταστείς όταν έφυγα για το μαιευτήριο είχα πόνους ανά 3 λεπτά οπότε ψιλοέτρεχα. Επισκληρίδιο έκανα με διαστολή 4 γιατί ο τοκετός εξελισσόταν πολύ αργά αλλά οι πόνοι δυνάμωναν χωρίς η διαστολή να προχωράει οπότε δεν άντεξα άλλο. Τελικά γέννησα μετά από 6 ώρες (αλλά εριξα κι έναν υπνάκο με την επισκληρίδιο....ωραία εφεύρεση).

Να ξέρεις ότι η επισκληρίδιος γίνεται με επιλογή της επιτόκου όποια ώρα εκείνη θελήσει. Δηλαδή μπορεί να την κάνεις από την αρχή γιατί δε θες π.χ. να πονέσεις καθόλου με σταδική χορήγηση του φαρμάκου, ή κατά την εξέλιξη του τοκετού (όπως εγώ). Εάν όμως καθυστερήσεις πολύ και εμφανιστεί το κεφάλι του μωρού, τότε δεν έχει νόημα γιατί εντός 10 λεπτώ έχεις γεννήσει άρα δεν προλαβαίνει να δράσει. Κατά τα άλλα, συνεννοήσου με το γιατρό και τη μαία σου για το τί εσύ θέλεις. Όλα τα άλλα περί ημιπληγίας, ότι δεν κάνεις από την αρχή κ.λπ. είναι παραφιλολογία που δεν ισχύει. Μη φοβάσαι τίποτα, όλα θα πάνε καλά. Σου εύχομαι να γεννήσεις ένα υγιέστατο μωρό.

Κορίτσια να ξέρατε πόσο με βοηθάτε! Είμαι τώρα στην 34η εβδομάδα και το αγχος κορυφώνεται!! Τις 3 τελευταίες μέρες ειμαι και χάλια γιατί κάθε βράδι έχω πόνους περιόδου που κρατάνε 1-2 ώρες και τώρα έχω αγχωθεί και μήπως γεννήσω πρόωρα...Όσο για την επισκληρίδιο σκέφτομαι να πάρω μια να έχω για το σπίτι! χα,χα,πλάκα κάνω! Είχα πάντα πολύ έντονους πόνους περιόδου,οπότε ελπίζω να αντέξω μέχρι το μαιευτήριο. Νομίζω τελικά,οτι πιο πολύ είναι ο φόβος του πρωτόγνωρου,γιατί πιστεύω οτι λίγο πολύ, καποιο μεγάλο πόνο έχουμε περάσει όλοι..

Κοριτσάκι, ξέρεις καμία κοπέλα που να ήταν ετοιμόγεννη και να μη φοβόταν?? Γιατί εγώ δεν έχω γνωρίσει καμία :lol::lol: Μην ανησυχείς καθόλου. Οι πόνοι δεν είναι από την αρχή δυνατοί (έχω κάνει μαθήματα ανώδυνου και η μαία ήταν κατηγορηματική σε αυτό). Αυτά που βλέπεις στις ταινίες, δηλ. εκεί που κάθεται η γυναίκα ξαφνικά ωρύεται από τον πόνο και ουρλιάζει "Γεννάω καλέεεεε" ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΦΕΣ. Η λέπτυνση του τραχήλου και η έναρξη διαστολής γίνεται σταδιακά (η λέπτυνση ή εξάλειψη του τραχήλου μπορεί να έχει ξεκινήσει μέρες πριν τον τοκετό), σχεδόν ανώδυνα στην αρχή και μετά δυναμώνουν σιγά σιγά οι πόνοι. Σου είπα, εμένα τα νερά με ξύπνησαν εκείνο το βράδυ αλλιώς δε θα είχα πάρει χαμπάρι....και είμαι και φοβιτσιάρα. ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΕΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΣΑΣ ΑΓΚΑΛΙΑ! ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 6.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΣΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΩΙ 10.30 ΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ. ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΠΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΕΧΑ, ΑΛΛΑ ΕΝΩ ΕΙΧΑ ΠΟΝΟΥΣ ΚΑΘΕ 3ΛΕΠΤΟ ΔΙΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΠΟΛΥ-ΕΙΧΑ. ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΕΧΝΗΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΕΧΑ!!! ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΙΧΑ 6 ΔΙΑΣΤΟΛΗ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΩΙ, ΕΙΧΑ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΑ! ΜΟΛΙΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ, ΔΟΞΑΖΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΕΦΕΥΡΕΙ!!! ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΣΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 6 ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 10. ΕΠΕΙΔΗ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΗΡΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΒΕΝΤΟΥΖΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΧΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ. ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ, ΠΑΛΙ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΩ!

maria_t_k,γιατί περίμενες τόσο πολύ για να κάνεις επισκληρίδιο; Πολύ θαραλέα σε βρισκω! Έπαίξε κάποιο ρόλο η επισκληρίδιος στο ότι μετά έκανες πιο γρήγορα διαστολή; Να χαίρεσαι το μωράκι σου! :P

εγω κοριτσια γεννησα τα διδυμακια μου με καισαρικη γιατι ο Σπυρακος ειχε 2 αντι 3 αγγεια στο λωρο και επιδη ηταν πρωτος φοβομασταν μη πολυζοριστει.

μου σπασανε τα νερα κατα τις 10 το βραδυ. αλλα δεν ηξερα η ασχετη οτι ηταν αυτο...

γιατι εγω φανταζομουν οτι οταν σπανε γινεται πλυμμηρα... λαθος. εγω ειχα ποσοτητα σα να μου ειχε ερθει περιοδος. υγρα ελαφρως ροζ... πηραμε τηλ στην κλινικη και η μαια ειπε να παμε...

ηξερα οτι ειχα χρονο... εκανα μπανακι, στεγνωσα μαλλια, καθομουν στη λεκανη της τουαλετας και ελεγα στον αντρα μου τι να μου φερει να βαλω μεσα στο βαλιτσακι, σαμουαν, χτενες κλπ γιατι δεν το ειχα ετοιμο... :? ηταν να παω για καισσαρικη την μεθεπομενη μερα... :?

επισκληριδιο μου κανανε πριν ξαπλωσω στο χειρουγικο κρεβατι. δεν πονεσα καθολου. την ωρα της καισσαρικης ολα καλα, με αστεια απο το γιατρο και τσουκ τσακα τσακα μου εδειχναν τα μωρακια μου με τη σειρα...

τα μωρα γεννηθηκαν 00:40 περιπου και το επομενο μεσημερι μου βγαλανε ορους και καθετηρα και το απογευμα ετρωγα ΚΑΝΟΝΙΚΑ! βεβαια πονουσα οταν σηκωνωμουν, αλλα το προτειμουσα απο το να εχω τον καθετηρα...

μη μασας μια λοιπον! ολα καλα θα πανε και κοιτα να το ευχαρηστηθεις απο την αρχη ως το τελος!!!

οπωσ καταλαβες ολεσ οι γεενες δεν ειναι το ιδιο ειδικα για αυτες που γεννανε μεσα σε 2-3 ωρες ειναι μια χαρα..εγω εκανα γυρω στις 9 ωρες να γεννησω μεχρι το 5 με 5,5 πηγα φυσιολογικα μετα εκανα επισληριδιο υπαρχουν κοπελες που κανουν στο 3 μετα το 6 νομιζω δεν κανουν πλεον γιατι θεωρειται προχωρημενη η κατασταση.παντωσ απο την ωρα που εκανα επισκληριδιο περιπου σε 2,5ωρες γεννησα αλλα η διαφορα ηταν οτι τα νερα μου τα εσπασε ο γιατρος ειχα σκληρο τραχηλο-πλακουντα πρεπει να μαλακωσει και το μωρο ναι μεν ειχε παρει θεση δεν ειχε εμπεδωθει και ολα αυτα γιναν μεσα σε μιση ωρα αφου εκαν την επισκληριδιο μαλακωσα εμπεδωθηκε ο μικροσ και εκανα 10 διαστολη 4 μοναδεσ δηλ αμεσως απλα καπου ειχε κολλησει ο μικρος και δεν εβγαινει και 2 ωρες εσπρωχνα..παρα.λλιγο καισαρικη στο τσακ το προλαβα επεφταν οι παλμοι του μωρου..με λιγα λογια η καθε γεννα ειναι διαφορετικη απλα λενε οτι στη δευτερη και τριτη γεννα ολα ειναι πιο ευκολα

κορίτσια να ρωτήσω κάτι που δεν έχω καταλάβει; η επισκληρίδιος βοηθάει στο να κάνεις πιο γρήγορα διαστολή, μαλακώνει τον τράχηλο και γενικότερα επισπεύδει τον τοκετό; :roll:

πιστευω ειναι αναλογα στη γυναικα και στη φαση πουειναι εμενα με βοηθησε πολυ σε ολα,βασικα χαλαρωνει η γυναικα οποτε ολα γινονται πιο γρηγορα απο οταν πονας

• 1 month later...

egw eixa arxisei na exw kati jiloponakia pou emoiazan fobera me ponous periodou!eida kai ligo aimataki kai amesws phra thl thn maia!mou pe na paw apo to maieuthrio na me doun.phga sto maieuthrio 00:00!eixa diastolh 2!me ebalan sto dwmatio mou kai erxontan ka8e mia wra na me tsekaroun(panta eixa diastolh 2!!!)oi ponoi arxisan na ginontai pio entonoi alla h brwmodiastolh h idia!(entometa3u to xeirotero gia mena se olh thn diadikasia ths gennas einai otan sou metrane thn diastolh!)kata tis 6:00 me katebasan sthn ai8ousa odunwn me diastolh 2,5!grrr!stis 7 hr8e h maia mou kai o giatros kai mou ekanan episklhridio gia na mhn ponaw!ekei xalarwsa trela!akoma eugnomonw auton pou thn anakaluje koritsia!apo kei kai pera mono gelia kai xares 8umamai!anekdota me to giatro plakitses me thn maia!xaxa!ponos kaneeenas!stis 9:00 mou spasan 3afnika ta nera!tromero sunais8hma! kai 9:45 eixa gennhsei!pragmatika h episklhridios einai oooti kalutero exei efeurei o an8rwpos!xaxaxa!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...