Μετάβαση σε περιεχόμενο

Πρόγραμμα στερεών

Recommended Posts

Και να που θα δω το μωρό μου να τρώει και φαγάκι...Ανυπομονησία, άγχος, χαρά, έντονα συναισθήματα. Και φυσικά απορίες απορίες απορίες.

Θα ξεκινήσουμε με φρούτο και μετά από μια βδομάδα μας έιπε ο γιατρός κανονικά με λαχανικά και κρέας.

Εγώ λείπω για δουλειά 3 απογεύματα 3-8 και 2 απογεύματα 3-5:30

1. Σκέφτηκα να της δίνω πριν φύγω το φαγητό (1-2 μμ) γιατί μετά κοιμάται συνήθως κανα 2ωρο και να αφήνω το φρούτο το απόγευμα να το δίνουν οι γιαγιάδες. Ποια είναι η γνλώμη σας;

2. Αν δεν θέλει να φάει το μεσημεριανό στις 2 π.χ. και πεινάσει πιο μετά, θα πρέπει να ξαναζεσταθεί το φαγητό;

3. Πόσο είναι καλό να απέχουν τα δύο γεύματα μεταξύ τους, δεδομένων των συνθηκών;

4. Φρουτάκια το αργότερο μέχρι τι ώρα το απόγευμα;

5. Όταν την ταϊζω εγώ, αν τη θηλάσω πρώτα, θα θελήσει να φάει μετά τη στερεή;

6. Δεν θέλω να αποθηλάσω με τίποτα, καμιά συμβουλή;

7.Νερό να της δίνω και πότε; Με εκπαιδευτικό κυπελλάκι;

Αυτές μου έρχονται τώρα, σύντομα όμως θα επανέλθω με νεότερες, είμαι σίγουρη!

Δώστε μου τα φώτα σας!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα προσπαθησω να σου απαντησω αν κ η θεωρια απεχει παρα πολυ απο την πραξη!!!

1)Μια χαρα μου ακουγεται!

2)Το αλεσμενο φαγητο καλο ειναι να μην το κρατας πολλες ωρες ουτε να το ζεσταινεις.

Θα αλεθεις μικρες ποσοτητες κ μετα θα ξανααλεθεις!

3) Σε μωρο που θηλαζει δεν τιθεται θεμα ωραριου αλλα στις στερεες καλο ειναι να περασουν2-3 ωρες.

Αν ομως δεν εισαι εκει εσυ τοτε...φυσικα θα το ταισουν κ νωριτερα!

4) εγω της εδινα μεχρι κ 1 ωρα πριν τομπανακι- υπνο γτ καλο ειναι να μην εχουν πολυ γεματο στομαχι κατα το μπανιο...

5)Καποιες θηλαζουσες μανουλες λενε πως πρωτα θηλαεις κ μετα ταιζεις(για τους 1ους μηνες)

εγω λεω πρωτα ταιζεις κ μετα θηλαζεις(ακομα κ ετσι παλι δεν ετρωγε η δικια μου)

6)Θα συνεχισεις να θηλαζεις ανεμποδιστα κ θα εισαγεις σιγα-σιγα σωστες τροφες!

7)Νερο μετα απο καθε γευμα...Με οτι της αρεσει!Με κουταλακι,με μπιμπερο,με ποτηρακι...

Καλη κ ευκολη αρχη!

• 2 weeks later...

Ευχαριστώ Anastacia, αυτό με το κουταλάκι πολύ καλή ιδέα, έτσι πίνει νερό.

Λοιπόν κάτι ψιλοτρώει, άλλες φορές 3 κουταλιές άλλες 13, θα δούμε πώς πάει.Το εντυπωσιακό είναι ότι τις μεγαλύτερες κουταλιές της τρώει όταν προσπαθεί να βάλει μόνη της το κουτάλι στο στόμα.

Το μεσημέρι της φτιάχνω τα λαχανικά και το απόγευμα τρώει φρουτόκρεμα.Το πρόγραμμα πρέπει να τηρείται ή μπορώ τις μέρες που δεν δουλεύω να της δίνω τη φρουτόκρεμα για δεκατιανό;

συμφωνω σε ολα με την αναστασια!

η οδηγια για μη αποθηλασμο ειναι πρωτα θηλαζεις και μετα ταιζεις!

μεχρι το χρονο η κυρια τροφη του μωρου ειναι το μεμε, ολα τα αλλα ειναι συμπληρωματικα!

κοιτα αν και καλο θα ειναι να τηρειται ενα προγραμμα και στο φαγητο, εγω πχ δεν το εκανα. επειδη θηλαζα του τα εδινα αστατες ωρες... δε μπορω να πω οτι ετρωγε πολυ... αλλα ετρωγε 4-5 κουταλιες!

κανατε πολυ καλη αρχη!! καλη συνεχεια!

Βασικά το έχει ράψει το στόμα της και δεν τρώει καθόλου λαχανικά και κρέας. Δοκίμασα σκέτα λαχανικά, με μοσχάρι, με κοτόπουλο, με λεμόνι, με λίγο λεμόνι, με πολύ λεμόνι, χωρίς λεμόνι, με πολύ ζουμί, με λίγο ζουμί, στις 3 το μεσημέρι, στις 2, στη 1, πριν το θηλασμό, μετά το θηλασμό, χωρίς θηλασμό, ΑΠΟΤΥΧΙΑ.

Τι να κάνω;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Φρουτάκια τρώει καμια 10αριά κουταλίτσες, από τις γιαγιάδες πιο εύκολα, από εμένα με δυσκολία.

Δώστε μου τα φώτα σας,plzzzzzzzzzzzzzz

βασικα μην αγχωνεσαι, ειναι αρχη ακομα...

ειναι φυσιολογικο να μην τρωει ακομα (πιστευω) γιατι ειναι κατι εντελως καινουριο για αυτην που πρεπει να συνηθισει

εχω παρατηρησει οτι σε γενικες γραμμες τα παιδακια που θηλαζουν τρωνε στερρεες τροφες πιο δυσκολα απο τα αλλα, ισως γιατι εχουν στο μυαλο τους φαγητο=μεμε

εγω αν κ δε θηλασα πολυ, θηλασα μονο 8 μηνες, το εβλεπα κ στον δικο μου

μεχρι να χρονισει ετρωγε 5-6 κουταλιες το πολυ, απο ταφρουτα ετρωγε καλυτερα

μετα το χρονο ειχε μια περιπετεια κ νοσηλευτηκε μια βδομαδα στο νοσοκομειο κ πηγαν ολα πισω..

οταν συνηρθε, δηλ γυρω στους 14 μηνες, αρχισε να τρωει κανονικα..

επισης να προσεχεις να μην κανεις πολυ συχνες εναλλαγες στο φαγητο, μπερδευονται. καλυτερα να δοκιμασεις να της δινεις πχ 3 μερες με λεμονι, 3 μερες χωρις κλπ να δεις ποτε θα φαει

να δοκιμασεις να αλλαζεις κ τα λαχανικα, του δικου μου ας πουμε δεν του αρεσε κ δεν του αρεσει η πατατα, του αρεσει να εχει πολλα λαχανικα το φαγητο του, ακομα κ τωρα. εχεις πολυυυυ καιρο μπροστα σου να κανεις δοκιμες!

μονο μην αγχωνεσαι (πολυ) γιατι το μεταδιδεις αθελα σου στο μωρακι σου!

Ευχαριστώ maimoudaki.

Σημερα με έπιασε μια απελπισία, τις άλλες μέρες ήμουν χαλαρή. Ωραία θα το πάμε σιγά σιγά με τους ρυθμούς της και βλέπουμε.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...