Μετάβαση σε περιεχόμενο

Βοήθεια..φυσιολογικός ορός, αναροφητήρας και κλάμααα...

Recommended Posts

Μανούλες γεια σας, χρειάζομαι τη βοήθεια σας..όσες έχετε εμπειρία θα μπορείτε να μου πείτε τί να κάνω και πώς, με τον φυσιολογικό ορό και τον αναρροφητήρα..Το πώς τα βάζουμε το ξέρω αλλά μαυρίζει από το κλάμα και σταματάω..Έχω ένα αγοράκι 5,5 μηνών και τώρα για πρώτη φορά χρησιμοποιούμε φυσιολ.ορό. Η γιατρός μας είπε ότι καμιά ιωσούλα παίζει, και τα πνευμόνια του είναι καθαρά, αλλά να του βάζω φυσιολ.ορό για να αποφύγουμε βρογχίτιδες κ.λ.π Δοκιμάζω λοιπόν εδώ και δύο μέρες αλλά δεν μπορώ με τίποτα..Τις περισσότερες φορές καταπίνει τον ορό και όλα τα συναφή, και με το αναρροφητήρα δοκίμασα χτες, τον έβαλα στο relax του, και του έπαιζα, και στο ένα ρουθούνι δεν το κατάλαβε πότε το έβαλα και πότε το έβγαλα, αλλά στο δεύτερο μου κράταγε τα χέρια..και αποτέλεσμα να μαυρίσει από το κλάμα..Το ίδιο και σήμερα.. Δηλαδή να κλαίει και να επιμένω? Να τον δένω χειροπόδαρα και να του κάνω κεφαλοκλείδωμα? Μα πώς?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λοιπον..εγω του κανω με συρυγγα και φυσιολογικο ορο σε μπουκαλι..ειδικα οταν εχει πολυ μηξα..βαζεις απο το ενα ρουθουνι και βγαινει η μυξα απο το αλλο και δεν χρειαζετε ουτε αναρωφθυτηρα ουτε τιποτα.

Το κλαμα δεν μπορεις να το αποφυγεις αλλα το κουνιμα εγω χρισημοποιω την τεχνη του φασκιοματος.

Του τυλιγω με μια μεγαλη πετσετα τα χερια, - οχι που σφυχτα ομως μη παθει και τιποτα, τον καθιζω στην αγκαλια να ειναι σε σχεδων ορθια θεση και του το βαζω ετσι..επισης το οτι τα καταπινει δεν ειναι και πολυ κακο γιατι θα τα βγαλει μετα με τα κακακια

emeis καναμε κ ακανουμε κεφαλοκλειδωμα...

Εχω παρει ορο σε σπρει , ψακαζεις τον γυρνας στο πλαι και μετα τον βαζεις ανασκελα κ ρουφας.

Εγω επειδη ειχε μυξες απο νεογνο ειχα βαλει την γιατρο μου (στο σπιτι) κ του ειχε κανει 1, 2 κ πηρα αερα μετα !!!

Α επισης, ενα χρισημοποιεις αμπουλα πρεπει να του βαζεις το υγρο, να περιμενεις κανενα 5λεπτο να ρευστοποιηθουν οι μηξες και μετα να τις ρουφηξεις

Σας ευχαριστώ κορίτσια.

Μου είπαν για ανάσκελα σε ημιξαπλωτή θέση και μου είπαν και στο πλάι.Και αν τον γυρίζω στο δεξί πλευρό να του βάζω στο αριστερό ρουθούνι και από την άλλη το δεξί.Απλά δεν κάθεται με τίποτα στο πλάι..Του κρατάω κάπως τα χέρια αλλά κουνάει το κεφάλι, πάνω-κάτω, δεξιά αριστερά και αναγκάζομαι να του το κρατάω..Μέχρι που ήρθε η μαμά μου και με είδε και τσακωθήκαμε γιατί λέει κάνω το μωρό να κλαίει :shock: Και καταλήγουμε από τα κουνήματα να είναι ανάσκελα όταν βάζω τον ορό.Χτες δοκίμασα αυτό με το να τον κρατάω στην αγκαλιά μου, σαν να θηλάζει, αλλά έκλαιγε πάλι, και μετά που ήταν να τον θηλάσω έβαλε τα κλάματα..Δε θέλω να του το ξανακάνω, γιατί φοβάμαι ότι θα του μείνει φόβος και δε θα θέλει να θηλάζει και είναι η αποκλειστική μας τροφή για την ώρα..Η αλήθεια, δε μου άρεσε ούτε εμένα όλο αυτό το ζόρι και η καταπίεση και για αυτό έχω τις αμφιβολίες μου αν το κάνω καλά...Πρέπει να βγει ο ορός από το άλλο ρουθούνι? Εμένα μέχρι τώρα δεν έχει βγει... :( Δηλαδή πλήρης αποτυχία? Ή τρέχει από το ίδιο ρουθούνι, ή όπως κλαίει τον βλέπω που καταπίνει...Άστε που και τα χέρια να τα κρατάω, όπως κουνάει το κεφάλι δεν μπορώ να βάλω καλά μέσα τη σύριγγα, ούτε τον αναρροφητήρα γιατί φοβάμαι μήπως του τραυματίσω τη μυτούλα και έτσι, και ο ορός είναι αρκετά έξω και ο αναρροφητήρας..

Και θα πρέπει όταν τελειώσω να μην ακούω άλλα χρου χρου για εκείνη την ώρα ε?

Εγώ τελειώνω και δυστυχώς ακούω ακόμα χρου χρου και ξέρω πως δεν έκανα καλή δουλειά..Μόνο χτες το βράδυ ήταν καλύτερα αλλά από σήμερα, μαρτύριο πάλι..

:oops::oops::(:( Νιώθω πολύ απογοητευμένη που δε μπορώ να τον βοηθήσω..

καλε ηρεμισε ... το χουρ χουρ 8α το ακους , αλλα κανε οσο πιο καλες αναρροφησεις μπορεις για να αναπνεει καλα το καρδουλινι σου .

Τα παιδιά μέχρι 1 έτους, αναπνέουν μόνο με τη μύτη !!! ;)

Τα παιδάκια σας δεν πλαντάζουν στο κλάμα με αυτή τη διαδικασία? Μόνο ο δικός μου ξεσηκώνει τη γειτονιά?....

juliax υπάρχει φυσιολογικός ορός σε spray? Είχα πάρει και εγώ σε spray στην αρχή αλλά ήταν θαλασσινό νερό και μου πε η παιδίατρος ότι δεν κάνει πολλές φορές τη μέρα,ενώ ο φυσιολογικός ορός μπορώ πολλές φορές τη μέρα..

Φυσικα κ πλανταζουν , σε κανεναν δεν αρεσει να του σκαλιζουν την μυτη !

Ομως πρεπει κ ειναι κ μια διαδικασια που δεν ποναει ! ;)

Φυσικα και ουρλιαζουν..αλλα και τι να κανεις;;;;

Εμενα μετα απο καποιο διαστημα που ειναι πολυ αρρωστος και η ολη διαδικασια γινετε 2-3 φορες την ημερα μετα απο μερικες μερες δεν φωναζει πολυ..παιρνει και τι συριγγα και τη βαζει μονςο του στη μυτη.

Παντως απο την αμπουλ ατο σπρει θαλασσινου νερου ειναι πολυ καλυτερο εχεις καλυτερο ελεγχο μπορεις να το κανεις στα ορθια και να βαζεις περισσοτερη ποσοτητα.

Περιμενε κανενα πενταλεπτο πριν ρουφιξεις και δεν ειναι απαραιτητο να τρεξει απο το αλλο ρουθουνι.

Επισης αν μπορεις τυληγε του τα χερια με μια πετσετα οταν εχει ακινητοποιημενα χερια ειναι πιο ευκολο να ακινητοποιησεις και το κεφαλακι

Περατσικα σας

Σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ κορίτσια,

να στε καλά, να χαίρεστε τα μωράκια σας!

Θα το ξανακάνουμε τώτα το μεσημέρι, και θα δούμε...

Κορίτσια, έκανα ότι μου είπατε και πέτυχε!! Μου έστειλε και ένα βιντεάκι μια κοπέλα από τα μωράκια Μαίου που μιλάμε εκεί και αφού το είδα και σε εικόνα, :oops::oops: , τα κατάφερα και δεν έκλαψε το μωράκι μου.Ήταν ακριβώς όπως τα λέγατε, και τουλάχιστον γλυτώσαμε το σπαραχτικό κλάμα!! so simple...!!

Αχ, σας ευχαριστώ τόσο πολύ!! :-*

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...