Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ


Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!ΤΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ??ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΕΣ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΑΣ!!

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΧΩ..ΕΧΕΤΕ Η ΘΑ ΒΑΖΑΤΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ??

ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΛΛΑ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ!!ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΟΧΙ??ΟΣΕΣ ΕΧΕΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ??

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημέρα . Εμένα ο Σταύρος είναι σχεδόν 7 και τηλεόραση στο δωμάτιο του φέτος το καλοκαίρι βάλαμε και αυτή μας την χάρισαν βλέπεις έχω και εγω την ίδια άποψη με εσένα αλλά τελικά όλα είναι σχετικά . Το πότε θα ανοίξει η τηλεόραση αλλά και το τη πρόγραμμα θα παρακολουθήσει αυτό το αποφασίζω εγώ δεν σημαίνει ότι επειδή είναι μέσα στο δωμάτιο θα τη βάζει όποτε εκείνος θέλει . Βασικά επειδή εκείνο ήθελε να βλέπει κάποια παιδικά το Σαββατοκύριακο και εγ.ω στο σαλόνι έκανα δουλειά η θέλαμε να δούμε κάι άλλο για αυτό το λόγο υποχώρησα και μπήκε αλλά ανοίγει οπότε εμείς κρίνουμε και σαφώς επιλέγω το τη θα δει . Βλέπεις ακόμα και τα κινούμενα σχέδια λίγα είναι αυτα που αξίζουν για παράδειγμα εγώ δεν τον αφήνω να βλέπει ben ten και κάτι άλλο με κάτι τέρατα . Επίσης αν βάλεις τηλεόραση στο δωμάτιο τους κοίτα να βγάλεις εκτός κάποια κανάλια που δείχνουν παιδικά για μεγάλους :oops: με πιάνεις έτσι μιας γειτόνισσας ο γιος έβαζε κάποιο κανάλι και επιμορφωνόταν και ήταν τότε 10 ετ.ων και έπιανε τα άλλα πιτσιρίκια και τους τα έλεγε και όταν κάποιες μαμάδες το είπαν στο πατέρα του εκείνος τους την είπε κιόλας ότι το παιδί του είχε ορμόνες .... :twisted: Τα Χριστούγεννα θα του πάρουμε και ένα dvd επειδή το δικό μας χάλασε θα το βάλω και εκείνο στο δωμάτιο του αλλά και πάι θα γίνετε χρήση και όχι κατάχρηση άσε που εμένα η παρουσία της τηλεόρασης στο δωμάτιο με βοήθησε ως προς την τιμωρία αν κάνει κ΄τι έχω κάτι να του στερήσω

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΕΛΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΖΟΥΖΟΥΝΙΑ ΤΟ ΣΑΒ/ΚΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ!!Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΕΚΕΙ ΤΑ DVD ΤΟΥ!!Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΙΔΙΟΤΡΟΠΟΙΑ..ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΩ ΝΑ ΔΕΙ DVD ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΩΡΑ ΘΕΛΕΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ DVD..ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΓΕ ΠΡΙΝ!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω ακομα κ οταν ειναι αρρωστο που κοιμαται στο δωματιο μου δεν βαζω τηλεοραση . Διαβασε κατι.

Η τηλεόραση βλάπτει την ανάπτυξη των παιδιών

΄Ενας απλός τρόπος να κρατήσετε τα παιδιά σας υγιή είναι να πετάξτε την τηλεόραση από το υπνοδωμάτιό τους. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τουλάχιστον ένα στα δύο παιδιά στη Δύση έχουν τηλεόραση στο δωμάτιό τους- μπορεί όμως κάλλιστα να είναι έως και επτά στα δέκα. Η ουσία είναι πως ολοένα περισσότερες μελέτες δείχνουν πως υπάρχει ισχυρή συσχέτιση μεταξύ της τηλεόρασης στο δωμάτιο και πολυάριθμων ιατρικών και εκπαιδευτικών διαταραχών.

Τα παιδιά με τηλεόραση στο δωμάτιό τους σημειώνουν χαμηλότερες βαθμολογίες στα σχολικά τεστ και έχουν περισσότερες πιθανότητες να ...

αντιμετωπίζουν προβλήματα ύπνου.

Επιπλέον, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να είναι υπέρβαρα, ενώ είναι πιθανότερο να αρχίσουν να καπνίζουν. Μία από τις πιο προφανείς συνέπειες είναι ότι το παιδί θα καταλήξει να βλέπει πολλή τηλεόραση και οι γονείς του είναι πιθανό να μην το γνωρίζουν. Αμερικανική μελέτη σε 80 παιδιά ηλικίας 4 έως 7 ετών έδειξε ότι μόλις μπήκε τηλεόραση στα δωμάτιά τους, η μέση διάρκεια τηλεθέασης αυξήθηκε κατά 9 ώρες- από 21 ώρες την εβδομάδα σε 30 - και μάλιστα με τους περισσότερους γονείς να μην το συνειδητοποιούν καν.

«Όταν η τηλεόραση είναι στο υπνοδωμάτιο, οι γονείς δεν ξέρουν στ΄ αλήθεια αν και τι βλέπουν τα παιδιά τους», λέει ο δρ Λέοναρντ Χ. Έπσταϊν, καθηγητής Παιδιατρικής και Κοινωνικής & Προληπτικής Ιατρικής στη Σχολή Ιατρικής & Βιοϊατρικής Επιστήμης του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, στο Μπάφαλο. «Πολύ συχνά, εξάλλου, δεν έχουν μόνο τα παιδιά τηλεόραση στα υπνοδωμάτιά τους αλλά και οι γονείς στο δικό τους».

Ο δρ Έπσταϊν με τους συνεργάτες του τοποθέτησαν συσκευές παρακολούθησης στις τηλεοράσεις που υπήρχαν στα σπίτια μιας ομάδας εθελοντών. Οι συσκευές παρακολούθησης στα μισά σπίτια ήταν προγραμματισμένες ώστε να μειώσουν τη συνολική τηλεθέαση των παιδιών κατά το ήμισυ (τα παιδιά έπρεπε να χρησιμοποιούν έναν κωδικό για να ανοίξουν οποιαδήποτε τηλεόραση του σπιτιού και ο κωδικός απενεργοποιούνταν μόλις τελείωνε ο προκαθορισμένος εβδομαδιαίος χρόνος τηλεθέασης). Επιπλέον, οι ερευνητές κατέγραφαν συστηματικά τις διατροφικές συνήθειες και άλλες παραμέτρους του τρόπου ζωής των παιδιών.

Έπειτα από δύο χρόνια παρακολούθησης, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως ναι μεν όλα τα παιδιά πήραν βάρος καθώς μεγάλωναν, αλλά εκείνα που είχαν περιορισμένο χρόνο στη διάθεσή τους για να βλέπουν τηλεόραση παρουσίασαν μείωση του Δείκτη Μάζας Σώματός τους (ο ΔΜΣ υπολογίζεται όταν διαιρεθεί το βάρος με το τετράγωνο του ύψους και δείχνει αν έχει κανείς φυσιολογικό βάρος ή είναι υπέρβαρος ή παχύσαρκος).

Αντίστοιχη μελέτη του 2002, που δημοσιεύθηκε στην Επιθεώρηση «Παιδιατρική» την οποία εκδίδει η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (ΑΑΡ), έδειξε ότι τα παιδιά προσχολικής ηλικίας με τηλεόραση στο δωμάτιό τους διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να γίνουν υπέρβαρα. Τον περασμένο Οκτώβριο, στην Επιθεώρηση «Οbesity» νεώτερη μελέτη έδειξε πως ο κίνδυνος αυτός πιθανώς είναι υψηλότερος για τα αγόρια.

Μια άλλη μελέτη, που διεξήχθη σε 700 εφήβους ηλικίας 12 έως 14 ετών, έδειξε πως όσοι είχαν τηλεόραση στο υπνοδωμάτιό τους είχαν υπερδιπλάσιες πιθανότητες να αρχίσουν να καπνίζουν και ο κίνδυνος εξακολουθούσε να υπάρχει ακόμα και όταν οι ερευνητές έλαβαν υπ΄ όψιν άλλους παράγοντες κινδύνου για έναρξη του καπνίσματος κατά την εφηβεία (λ.χ. το κάπνισμα των γονέων ή το να μην πολυασχολούνται οι γονείς με το παιδί). Στην πραγματικότητα, μεταξύ των παιδιών που είχαν δική τους ΤV κάπνιζε το 42%, ενώ μεταξύ όσων δεν είχαν το 16%.

Όλα αυτά υποδηλώνουν ότι «η ΤV στο υπνοδωμάτιο έχει μεγάλο αντίκτυπο, καθώς οδηγεί σε πολλά και διαφορετικά προβλήματα», σύμφωνα με τον δρα Έπσταϊν. Ενώ, λοιπόν, πολλοί γονείς προσπαθούν να περιορίσουν τις ώρες που περνούν τα παιδιά τους μπροστά στην τηλεόραση, είναι πιθανόν να κάνουν μισή δουλειά. Γιατί τελικά δεν έχει σημασία μόνο το πόσο αλλά και το πού.

Αλλά η τηλεόραση στο δωμάτιο έχει δυσμενή επίδραση και στις σχολικές επιδόσεις των παιδιών. Το 2005, επιστήμονες από την Καλιφόρνια δημοσίευσαν στα «Αρχεία Παιδιατρικής & Εφηβικής Ιατρικής» μελέτη στην οποία συμμετείχαν περίπου 400 παιδιά. Το 70% των παιδιών είχαν δική τους τηλεόραση και στη διάρκεια του ενός έτους της μελέτης είχαν μονίμως πολύ χαμηλότερη βαθμολογία στα σχολικά τεστ μαθηματικών, ανάγνωσης και γλωσσικής ικανότητας. Αντιθέτως, οι μαθητές που είχαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές πετύχαιναν υψηλότερη βαθμολογία.

Το γιατί η ΤV στο υπνοδωμάτιο επιδρά τόσο πολύ στις σχολικές επιδόσεις παραμένει άγνωστο. Ενδέχεται να αποσπά την προσοχή των παιδιών όταν διαβάζουν ή εξαιτίας της να μένουν ξύπνια έως αργά με συνέπεια να νυστάζουν το πρωί στο σχολείο. Μπορεί επίσης η ύπαρξη της ΤV στο υπνοδωμάτιο να υποδηλώνει μειωμένη ενασχόληση των γονέων με το παιδί. Εκτός από τις σχολικές επιδόσεις και την υγεία, η τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο επηρεάζει και τον ύπνο των παιδιών.

Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Επιθεώρηση «Παιδιατρική» έδειξε ότι τα παιδιά του νηπιαγωγείου με τηλεόραση στο δωμάτιό τους είχαν περισσότερα προβλήματα ύπνου και επειδή δεν κοιμόντουσαν πολύ καλά ήταν υποτονικά και δεν πολυαντιδρούσαν σε τυχόν αλλαγές ή σε γεγονότα που συνέβαιναν γύρω τους.

Τα Νέα (29.03

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βίκυ και ο δικός μου δεν είναι κολλημένος εκεί μπορεί η τηλεόραση να πάιζει και εκελινος να έχει βγάλει τα αυτοκινητάκια του .Τώρα σχετικά με το άθρο που έβαλε η joyliax λογικό είναι αν αφήσεις ένα παιδί χωρίς επίβλεψη να βλέπει αρκετή ώρα και βέβαια αυτά που θα παρακολουθεί ναμην είναι ότι καλυτερο . Εγω βέβαια έχω μια ενσταση θεωρώ οτι τα παιδια ασχολούνται περισσότερο με το ιντερνετε και τους υπολογιστες και οχι με την τηλόραση .Πρόσφατα βγήκε ο ύπευθυνος ηλεκτονικου εγκληματος και είπε ότι έχουν γύρω στα 70 παιδιά στα νοσοκομεία για να απεξαρτηθουν απο αυτό .Μάλιστα κάποια έκαναν ένα διαγωνισμό ποιός θα μπορέσει να κάτσει περισσότερα 24ωρα χωρίς να σηκωθεί και ναι υπήρχεμια 17χρονη που έκατσε 16 ολόκληρα 24 ωρα χωρία να φάει να κοιμηθει να ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο άρα θεωρώ οτι ο υπολογιστής ε΄λιναι το ιδιο και χειρότερος απο την τηλεόραση . Επίσης δνε επιτρέπετε υπολογιστης μέσα σ εδωματιο παιδιου λογω της ακτινοβολίας . Τωρα όσο για το ότι η τηλεόραση αυξάνει την παχυσαρκία αυτό το ξέρω αν συνηθίζετε βλέποντας κάτι να τσιμπολογας αυτοι το έχω προσέξει και εγω δνε μπορω ρε κορίτσιθα όταν βλεέπω τη Λαμια θέλω κατι να τρώω . :roll: Πέρα απο ολα αυτα θεωρω αν όλα γίνονται με σύναιση και πρόγραμμα δνεθα εχει πρόβλημα .υπέυθυνοι είναι οι γονείς .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η δική μου άποψη είναι ότι η τηλεόραση πρέπει να λείπει απ' το υπνοδωμάτιο του παιδιού και γενικά τα παιδιά πρέπει να βλέπουν τηλεόραση με μέτρο και μόνο συγκεκριμένα προγράμματα κατάλληλα για την ηλικία τους για τους λόγους που αναφέρονται και στο άρθρο.

Απ' τη στιγμή που μπαίνει τηλεόραση στο δωμάτιο του παιδιού, δε μπορείς στη πραγματικότητα να έχεις τον έλεγχο καθώς μπορεί άνετα το παιδί να ανοίγει τη τηλεόραση το βράδυ την ώρα που εμείς κοιμόμαστε και να παρακολουθεί ο Θεός ξέρει τι...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια εγώ νομίζω ότι μερικές φορές γινόμαστε υπερβολικοί. Εγώ είχα τηλεόραση στο δωμάτιο μου από μικρή (και τα άλλα 2 αδέρφια μου) κανένα πρόβλημα δεν έχουμε ούτε υπέρβαροι είμαστε ούτε προβλήματα στο σχολείο μας προκάλεσε. Σε όλα τα πράγματα υπάρχει το μέτρο αν το ξεπερνάς τότε πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα. Και εγώ στην μικρή μου της έχω τηλεόραση στο δωμάτιο της. Είναι 2,5-3 και βλέπει συγκεκριμένα προγράμματα και όχι όλη μέρα. Και από την τηλεόραση δηλαδή από την Ντόρα συγκεκριμένα έχει μάθει αγγλικά. Φυσικά δεν την αφήνω να βλέπει πολεμικά και τέτοια. Βλέπει συγκεκριμένα. Μπορεί να πει κάποιος ότι είναι μικρή και δεν μπορεί να την ανοίξει το βράδυ και αν μεγαλώσει μπορεί να το κάνει. Και όταν ήμουν πιο μεγάλη και μας έλεγε η μαμά μου τέλος και είναι ώρα για ύπνο την κλείναμε και τέλος.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

2,5 - 3 eton μπορει να βλεπει καποια συγκεκριμενα προγραμματα .

Αλλα να χει τηλεοραση δικη του :shock: ειναι υπερβολικο. Και επειδη ετυχε κ δεν πα8αμε εμεις δεν σημαινει κατι. Και επειδη εμεις χρησιμοποιουσαμε πχ στρατα για να την απαγορευουν τωρα Ολο και κατι 8α χουνε δει ... ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ προσωπικά δεν το θεωρώ υπερβολή την τηλεόραση στο δωματιό της. Επίσης δεν καταλαβαίνω την διαφορά να βλέπει τηλεόραση στο δικό της δωμάτιο και το να βλέπει τηλεόραση στο σαλόνι. Sorry που διαφωνώ αλλά αυτή είναι η άποψή μου. Όσο για την στράτα έχω πάλι την ίδια άποψη όλα γίνονται με μέτρο και αν το παιδάκι δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα δεν νομίζω ότι είναι κακό.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν 8α επιμεινω , εχω διαβασει ερευνες και συναναστρεφομαι και με ''ειδικους''.

Αν η αλλη ειναι φιλη και ειναι υποδιευ8ηντρια στο Παιδων κ σου λεει οχι στρατα ,οχι τηλεοραση μαλλον κατι παραπανω 8α ξερει ...

Πόσες ώρες δεν βλάπτουν;

Σύμφωνα με την Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία, ο χρόνος που αφιερώνουν καθημερινά τα παιδιά σε καθιστικές δραστηριότητες (τηλεόραση, ηλεκτρονικός υπολογιστής) δεν πρέπει να ξεπερνάει τις δύο ώρες (μάλιστα κάποιοι, πιο «σκληροπυρηνικοί», συστήνουν να περιοριστεί στη μία ώρα). Σύμφωνα με το Κέντρο Έρευνας για Οικογένειες και Παιδιά της Αμερικής, η μέτρια παρακολούθηση τηλεόρασης (επιλεγμένων προγραμμάτων) έχει οφέλη για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, καθώς σχετίζεται με καλύτερες σχολικές επιδόσεις συγκριτικά με την υπερβολική ή τη μηδενική παρακολούθηση.

Στα παιδιά όμως κάτω των 2 ετών η τηλεόραση απαγορεύεται εντελώς. Σύμφωνα μάλιστα με βρετανούς επιστήμονες, είναι απαραίτητο να μην επιτρέπεται η τηλεθέαση ούτε στα τρίχρονα παιδιά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ δε νομίζω ότι θα έβαζα ποτέ τηλεόραση στο δωμάτιο της κόρης μου, όμως η μικρή μου όλη μέρα κάθεται στο καθιστικό που είναι και η τηλεοραση, η οποία είναι σχεδόν όλη μέρα ανοιχτή.... :?:?:?:?:? Βλέπετε, εκεί καθόμαστε και είναι ενιαία με την κουζίνα, μόνη της στο δωμάτιο της δεν παίζει (και δεν την εμπιστεύομαι κιόλας μόνη της) κι έτσι από βρέφος έχει συνηθίσει να είναι εκεί...

Φυσικά, δεν παρακολουθεί τηλεόραση όλη την ώρα, αλλά ενώ παίζει θα γυρίσει να δει διαφημίσεις και τα ΣΚ θα δει τα τραγουδάκια στο Άλτερ....

Εγώ θεωρώ χαζές τις έρευνες για προβλήματα ύπνου, συγκέντρωσης, νοητικής καθυστέρησης κλπ....

Η μικρή μου κοιμάται σερί ολη νύχτα χωρίς κανένα πρόβλημα από 40 ημερών, η ομιλία της και η αντίλιψή της είναι αρκετά αναπτυγμένη για την ηλικία της και δεν βλέπω προβλήματα συμπεριφοράς....

Το μόνο που με αγχώνει εμένα είναι η ακτινοβολία που εκπέμπει η τηλεόραση, καθώς και άλλες οικιακές συσκευές....Τίποτα άλλο!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ουτε εγω θα ηθελα να βαλω ποτε τηελοραση στο δωματιο των παιδιων μου

παρολο που κ εμεις εχουμε πλεον πολλες ωρες ανοιχτη την τηλεοραση στο σαλονι, χωρις να βλεπει συνεχεια ομως.. οι γιατροι σιγουρα ξερουν κατι παραπανω απο εμας, αλλα μερικες φορες οι ιατρικες ερευνες λενε τα ακρα.. τις ακραιες περιπτωσεις..

συμπεθερα δε νομιζω τετοιες ερευνες να αφορουν παιδια μικροτερα των 4 χρονων.. συνηθως αναφερονται σε μεγαλυτερες ηλικιες

και τωρα που ειπες για ακτινοβολια..

εχω ακουσει (χωρις να το εχω ψαξει καλα) οτι οι καινουριου τυπου τηλεορασεις εχουν ελαχιστη ακτινοβολια και οτι πολλες ηλεκτρικες συσκευες (πχ ασυρματο τηλεφωνο, ασυρματο ρουτερ κλπ) εχουν πολυ μεγαλυτερη ακομα και απο τα κινητα!

μηπως ξερετε κατι πιο συγκεκριμενο πανω σε αυτο το θεμα??

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λενάκι δεν ξέρω τι να σου πω...Εμένα μου φαίνονται ακραία...Η κόρη μου ίσα ίσα που έχει μάθει και πράγματα από την τηλεόραση...Για παράδειγμα, ήξερε πως κάνει η αγελάδα, αλλά δεν ήξερε ποια είναι η αγελάδα...Που να της βρω αγελάδα στην πρωτεύουσα.... :lol::lol::lol::lol: Μια μέρα είδε σε μια διαφήμιση αγελάδα, της είπα ότι αυτή είναι η αγελάδα και από τότε, όποτε τη βλέπει φωνάζει "γεάδα"... :lol::lol::lol: Ένα παράδειγμα φέρνω τώρα...

Η όταν ήταν βρεφάκι και την είχα στο ριλάξ και κοιμόταν κι εγώ είχα την τηλεόραση ανοιχτή, έμαθε να κοιμάται με φασαρία κλπ...Έτσι, δεν έχει θέμα.....

Εντάξει, μάλλον τα μεγαλύτερα παιδάκια θα έχουν θέμα, αλλά πότε να προλάβουν να δουν και τηλεόραση;;;Όλη μέρα τρέχουν τα καημένα, σχολείο, γλώσσες, ωδείο, μπαλέτο...Πότε να δουν tv;;;;Κι εντάξει, αν δουν και λίγο το ΣΚ δε θα έχουν πρόβλημα...

Εγώ θυμάμαι με τον αδερφό μου όταν ήμασταν μικρά ποτέ δεν ξυπνούσαμε στην ώρα μας για το σχολείο...Και τα ΣΚ στις 7 ήμασταν όρθιοι για να δούμε παιδικά.... :lol::lol::lol::lol::lol: Απλώς πρέπει να ελέγχουν οι γονείς τι πρέπει να δουν τα παιδιά....

Όσο για την ακτινοβολία, έχω διαβάσει ότι την μεγαλύτερη την έχουν ο φούρνος μικροκυμάτων, το ασύρματο τηλέφωνο και ο υπολογιστής....Ειδικά δε για τον μικροκυμάτων έχω ακούσει ότι ακόμα και σβηστός να είναι και να είναι απλώς στην πρίζα, εκπέμπει τεράστια ακτινοβολία..Αλλά δεν ξέρω αν ισχύει.... :?:?:?:?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ Ν'ΑΡΧΙΣΕΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ Η ΜΕ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ!!ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ..ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ CD PLAYER..DVD..ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ!!ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΠΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ναι συμφωνω...

ολα με μετρο... οταν βλεπουν τηλεοραση να ειμαστε μαζι τους, να τους μιλαμε για να μαθουν και κατι..

η οταν ειναι μεγαλυτερα η τηλεοραση δινει ωραια κινητρα για να συζητας με το παιδι

για το φουρνο μικροκυματων δεν το ειχα ξανακουσει!!!! αληθεια ρε????

παλι καλα που δεν εχουμε στο σπιτι!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ:

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αθηνά Λινού απαντά ότι όλες οι ηλεκτρικές συσκευές, ακόμα και οι πρίζες, εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, που στις περισσότερες όμως περιπτώσεις δεν είναι μεγάλη.

Περισσότερη ακτινοβολία εκπέμπουν η ηλεκτρική σκούπα και το πιστολάκι για το στέγνωμα των μαλλιών.

Ο καλύτερος τρόπος προστασίας είναι να κρατά κανείς απόσταση από αυτές τις συσκευές (περίπου ένα μέτρο από τον εγκέφαλο), έχοντας ενδιάμεσα ένα μακρύ καλώδιο ή χερούλι.

Δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις στη διεθνή βιβλιογραφία για προστασία από την ακτινοβολία με τα μέσα που αναφέρετε.

Όσον αφορά τα κινητά τηλέφωνα, υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα μοντέλα όσον αφορά την ποσότητα της ακτινοβολίας που εκπέμπουν και συνιστάται στους καταναλωτές να μαθαίνουν πριν αγοράσουν μια συσκευή το ποσό της ακτινοβολίας που εκπέμπει.

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Ένθετο Υγεία

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ θα συμφωνήσω με τα κορίτσια που λένε ότι μερικές φορές οι έρευνες είναι υπερβολικές και ας μην είναι "ειδικοί". Γιατί έχω μάτια και βλέπω γύρω μου και με όσους ανθρώπους που συναναστρέφομαι δεν έχω ακούσει ποτέ να πούνε ότι κάποιο παιδί έπαθε κάτι επειδή έχει την τηλεόραση στο δωματιό του και βλέπει με μέτρο και συγκεκριμένα προγράμματα. Ίσως όμως όταν ακούμε τους ειδικούς πολλές φορές παρερμηνεύουμε αυτά που λένε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσια να σας πω την αληθεια ουτε εμεις εχουμε tv στο δωματιο της μικρης που ειναι σχεδον 4.βλεπει ομως καθημερινα στο σαλονι χωρις αυτο να σημαινει οτι κολλαει με τις ωρες.μπορει η τηλεοραση να παιζει ολη μερα κ αυτη να ασχολειται με τα παιχνιδια της.οταν κουραζεται καθεται στο καναπε κ βλεπει.στο δικο μου δωματιο εχουμε κ καποια βραδυα το σαββατο που βαζει παιδικα ξαπλωνουμε αγκαλιτσα κ τα βλεπουμε κ κοιμομαστε εκει.το μπαμπα μας το κανουμε εξωση :lol::lol::lol:

πιστευω πως υπαρχει τροπος να περιορισουμε τα μεγαλυτερα παιδια να δουν τηλεοραση οταν την εχουν στο δωματιο τους.η τηλεοραση να ειναι ψηλα κ το κομπιουτερ κρυμμενο. κ αν δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα,οι περισσοτερες εχουν κλειδωμα γιαυτο το λογο.οποτε αν τα παιδια εχουν τηλεοραση στο δωματιο τους δεν νομιζω πως ειναι κακο αφου υπαρχει τροπος να τα ελεγχουν οι γονεις.

κατα καιρους πολλες ερευνες δημοσιευονται οι οποιες φυσικα κ ειναι σωστες σε οσα λενε,αλλα πιστευω πως καθε μανα ξερει καλυτερα τι ειναι σωστο για το δικο της παιδι.σε τετοιες περιπτωσεις πρεπει να πρατουμε συμφωνα με τα δικα μας πιστευω (που σιγουρα δεν συμφωνουν με αυτα αλλα μαναδων) κ οχι να ακουλουθουμε αυτα που λενε παντα οι ερευνες σαν να μας δινουν ενα εγχειριδιο κ να το ακολουθουμε κατα γραμμα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμφωνω Σισυ για το οτι καποιες φορες πρεπει να ακολου8ουμε και το ενστικτο μας

Αλλα δεν 8ελει φιλοσοφια για το αν 8α πρεπει '' 2 χρονων μπορει να εχει τηλεοραση στο δωματιο '' ?

Σιγα μην του παρω και κινητο και λαπ τοπ δηλαδη...!!!

Η ερωτη8εμενη μανουλα καλα σκεφτηκε για ραδιο cd , μουσικουλα μια χαρα !

Αλλα επειδη ειμαι χειμαρρος σταματαω να γραφω αλλο... :mrgreen::mrgreen::lol:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γιατι καλε να σταματησεις?αλλωστε ολες γιαυτο βρισκομαστε εδω:να ανταλλασουμε αποψεις κ προσωπικες εμπειριες,να προτεινουμε λυσεις κ εναλλακτικες που θα βοηθησουν την καθε μια απο εμας να γινεται ολοενα καλυτερη.θα περιμενουμε τις νεες ερευνες για να τις φιλοσοφισουμε κ να εχουμε να λεμε.helpppppppppppp!!!(με παρεσυρε ο χειμαρος) :lol::lol:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 4 months later...
Εγώ θα συμφωνήσω με τα κορίτσια που λένε ότι μερικές φορές οι έρευνες είναι υπερβολικές και ας μην είναι "ειδικοί". Γιατί έχω μάτια και βλέπω γύρω μου και με όσους ανθρώπους που συναναστρέφομαι δεν έχω ακούσει ποτέ να πούνε ότι κάποιο παιδί έπαθε κάτι επειδή έχει την τηλεόραση στο δωματιό του και βλέπει με μέτρο και συγκεκριμένα προγράμματα. Ίσως όμως όταν ακούμε τους ειδικούς πολλές φορές παρερμηνεύουμε αυτά που λένε.

το ανηψάκι μου έπαθε κρίση επιληψίας και ούτε πολύ ώρα έβλεπε ούτε απο κοντά.

η τηλεόραση για μένα στο δωμάτιο είναι ανεπίτρεπτη αλλά ο κάθε γονιός μεγαλώνει το παιδί του με τα δικά του θέλω και πρέπει.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγώ την αντιπαθώ την τηλεοραση γενικά,δεν προκειται να βάλω στο δωματιο της ,εαν μπορουσα θα πετουσα και αυτην απο το σαλόνι!!!! και ας βλέπει η μικρη 5 φορες τη μπαρμπι καθε μερα,θα εβρισκε κατι αλλο να κανει..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

δεν είναι απόλυτο ότι η τηλεόραση είναι υπέυθυνη για την επηλιψία εκτός και αν ήταν καρφωμένο πολλές ώρες.Ανάλογα την ηλικία του παιδιού παίζει αν θα μπει η τηλεόραση άλλωστε στο τη προγράμματα βλέπει το παιδί υπεύθυνοι είναι οι γονείς , βάζεις μόνο τα κανάλια που εγκρίνεις .

Να σας πω κάτι εγώ απο τότε που ανακαλύψαμε το nikelodio έχω βρει την ησυχία μου γιατί κακά τα ψέματα κάποιες στιγμές χρειάζεσε χρόνο και για σένα οπότε για μένα είναι ευλογία το να κάθετε και να βλέπει το πρόγραμμα που του αρέσει . Επίσης ποια η διαφορά στο να είναι η τηλεόραση στο σαλόνι ; θυμάμαι η κουνιάδα μου δνε μπορούσαμε να πούμε κουβέντα οι μικρές ήθελαν να βλέπουν τηλεόραση και τσίριζαν οπότε ησύχασαν κανονικότατα . Τώρα όσο για την ραδιενέργεια εντάξει ρε παιδια τα μισά πράγματα ραδιενέργεια βγάζουν μην τρελλαινόμαστε. άφηστε που τωρα έρχετε το καλοκαιράκι και θα βγούν να παίζουν οπότε η τηλεόραση είναι χόμπι του χειμώνα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

alia είναι επιβεβαιωμένο ότι το ανηψάκι σου έπαθε κρίση επιληψίας από την τηλεόραση;

Γενικώς, δεν πιστεύω ότι είναι απαραίτητη η τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο. Ούτε εγώ είχα ποτέ μου τηλεόραση στο δωμάτιό μου, ούτε ως παιδί, ούτε τώρα. Μόνο ως φοιτήτρια, επειδή δεν είχα πού αλλού να τη βάλω, και μάλιστα, κατά διαστήματα την έβαζα στο κουτί της και δεν έβλεπα καν!

Και τώρα που έχουμε στο σαλόνι, βλέπουμε ελάχιστα. Ο άντρας μου 1-2 ώρες τη μέρα κι εγώ 2-3 και αν. Ούτε την έχουμε έτσι στο άσχετο να παίζει και να ασχολούμαστε με άλλα πράγματα. Αφού άλλωστε, όλο σκουπίδια παίζει...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...