Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΚΙΡΣΟΚΗΛΗ, ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ?

Recommended Posts

Καλησπερα,ενας πολυ δικος μου ανθρωπος υστερα απο πονους στα γεννητικα του οργανα πηγε στο γιατρο του εκαναν υπερηχο και βρηκαν οτι εχει κιρσοκηλη,ο γιατρος του ειπε οτι ο ενας ορχεις ειναι αρκετα βουλωμενος και ο αλλος λιγοτερος,εκανε σπερματοδιαγραμμα και βγηκε πολυ καλο του ειπε ο γιατρος,εχει καποια παρομοια εμπειρια απο συζηγο ή γνωστο της?Ο γιατρος του ειπε οτι η κιρσοκηλη ειναι αιτια υπογονιμοτητας,και οτι θα χειρουργηθει μονο αν δουν οτι δεν μπορουν να κανουν παιδια εξαιτιας αυτου.Ισχυει οτι δυσκολευες οντως να κανεις παιδια αν εχεις κιρσοκηλη?Θα ηθελα να μοιραστειτε μαζι μου οποια εμπειρια εχετε,καλη ή κακη....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μου κανει εντυπωση που με βουλωμενους κ του 2 ορχεις (ο ενας περισσοτερο κ ο αλλος λιγοτερο) βγηκε φυσιολογικο σπερμοδιαγραμμα!

Συνηθως η κιρσοκηλες εμποδιζουν το σπερμα να περασει κ δημιουργουν προβλημα στην ποσοτητα αλλα κυριως στην κινητικοτητα των σπερματοζωαριων....αυτα τουλαχιστον μας ειχε πει ο γιατρος.

Ο αντρας μου δεν ειχε πονο...οταν ψαχναμε τα αιτια της υπογονιμοτητας εκανε ενα σπερμοδιαγραμμα κ εδειξε πολυ χαμηλη κινητικοτητα...το επομενο βημα ηταν υπερηχος ο οποιος επιβεβαιωσε την υπαρξη κιρσοκηλης στον 1 ορχη.

Τωρα για το χειρουργειο ακουσαμε πολλα....ο γιατρος μας ειπε οτι υπαρχουν οι παρακατω περιπτωσεις:

1. Να βελτιωθει πολυ το σπερμα

2. Να βελτιωθει σε καποιον βαθμο που ισως να μην ειναι ικανοποιητικος

3.Να παραμεινει το ιδιο

4. Να χειροτερεψει.

Εμεις δεν προχωρησαμε σε επεμβαση....καναμε σπερματεγχυση κ μετα εξωσωματικη

καταλαβα λολλι το σπερμοδιαγραμμα εδειξε οτι εχει 60,000,000 σπερματοζωαρια εκ των οποιων το 50% ειναι ενεργα!!!Και ο γιατρος του ειπε οτι με βαση το σπερμοδιαγραμμα δεν βλεπει να εχει επηρεαστει η γονιμοτητα του,ομως δεν μπορει να ειναι και σιγουρος για αυτο και δεν τον προετρεψε να κανει ακομα εγχειρηση!

εμενα ο αντρας μου εκανε προσφατα εγχειρηση κιρσοκηλης.ειχε χαμηλη κινητικοτητα και αριθμο εκανε υπερηχο και βρεθηκε κιρσοκηλη!ο γιατρος βλεποντας τα αποτελεσματα ειπε οτι ηταν η αιτια που δεν εχουμε κανει ακομα παιδι και ετσι καναμε την επεμβαση.τωρα ειμαστε στον 2ο μηνα+ απο την επεμβαση και ελπιζουμε οτι συντομα θα αποκτησουμε το μωρακι μας!

τωρα εσας να εχει τοσο καλα αποτελεσματα με κιρσοκηλη και στους δυο ορχεις μου φαινεται απιστευτο.σιγουρεψου οτι ειναι καλο το εργαστηριο που εκανε το σπερμοδιαγραμμα γιατι εμεις ετσι χασαμε χρονο επειδη βγαζανε αλλα νταλα.αν θες σου συστηνω εκει που πηγαμε εμεις που κοιτανε το σπερμα σε μικροσκοπιο οπως πρεπει!συμβουλεψου και ενα σωστο ουρολογο(αν θες σου συστηνω τον δικο μας) και ευχομαι συντομα το μωρακι να ερθει στην ζωη σας :)

rose 25 το προβλημα αφορα ανθρωπο δικο μου οχι τον αντρα μου εμεις εχουμε μωρακι στην κοιλιτσα,δηλαδη με λιγα λογια ολες μου λετε οτι εφοσον υφισταται κιρσοκηλη και ειναι βουλωμενοι σχεδον και οι δυο ορχεις ειναι αδυνατον να υπαρχει τοση κινητικοτητα?Γιατι αν ειναι ετσι ουτως ή αλλως θα το ψαξει παραπανω απλα να του πω να εστιασει πανω σε αυτο και να κανει και αλλο σπερμοδιαγραμμα,παντως ειναι σιγουρο οτι οταν εχεις κιρσοκηλη εχεις και χαμηλο σπερμοδιαγραμμα?

ωχ συγνωμη δεν καταλαβα νομιζα για τον αντρα σου :shock: με το καλο να γεννησεις το μωρουλακι σου καλο υπολοιπο :)

τι να πω δεν ξερω 100% οτι αν εχει κιρσοκηλη μπορει να βγει καλο το σπερμοδιαγραμμα αλλα μου φαινεται πως κατι βγηκε λαθος.εμενα ειχε μικρη κιρσοκηλη και παλι τα αποτελεσματα δεν ηταν καλα!ας παει να κανει ενα σπερμοδιαγραμμα σ' ενα αλλο εργαστηριο να δει αν ειναι πανω κατω τα ιδια η εχει διαφορα.εμας το πρωτο που ειχε κανει ειχε δειξει μετρια ολα και με κατι χαπια που του εδωσε η γυναικολογος μου θα πηγαινε καλυτερα..εκανε 3μηνη θεραπεια και μετα οταν ξαναεκανε σπερμοδιαγραμμα σε αλλο εργαστηριο ομως ηταν χαλια.απογοητευτηκα πολυ αφου μας μιλουσαν για εξωσωματικη αλλα ευτυχως που πηγαμε στον ουρολογο αυτον και ελπιζουμε ξανα και φυσιολογικα!αν θες παντος σου στελνω τα στοιχεια του εργαστηριου.Αθηνα μενει?

Νένα γιατί δεν ρωτάς και τους γιατρους του mammyland? Ίσως ξέρουν κάτι παραπάνω να σου απαντήσουν...

Μην στενοχωριέσαι πάντως...έχω ακούσει ότι το έχει αρκετός κόσμος αυτό το πρόβλημα...τα άσχημα στην ζωή είναι άλλα...εύχομαι πρώτα από όλα να 'ξεκαθαρίσει το τοπίο' και στην συνέχεια να βρεθεί λύση!

rose 25 το προβλημα αφορα ανθρωπο δικο μου οχι τον αντρα μου εμεις εχουμε μωρακι στην κοιλιτσα,δηλαδη με λιγα λογια ολες μου λετε οτι εφοσον υφισταται κιρσοκηλη και ειναι βουλωμενοι σχεδον και οι δυο ορχεις ειναι αδυνατον να υπαρχει τοση κινητικοτητα?Γιατι αν ειναι ετσι ουτως ή αλλως θα το ψαξει παραπανω απλα να του πω να εστιασει πανω σε αυτο και να κανει και αλλο σπερμοδιαγραμμα,παντως ειναι σιγουρο οτι οταν εχεις κιρσοκηλη εχεις και χαμηλο σπερμοδιαγραμμα?

Νενα ριξε μια ματια κ εδω...http://www.piraeuspress.gr/index.php?vi ... Itemid=147

Παντως συμφωνω με την Rose...κι εμεις ειχαμε μικρη κιρσοκηλη κ η ταχεια κινητικοτητα των σπερματοζωαριων (η κινητικοτητα χωριζεται σε ταχεια -μετρια-ουδεμια) ήταν 0%.....Μετα απο 3μηνη θεραπεια με χαπια,ανεβηκε αλλα οχι πολυ.....

κοριτσακια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις,απο οτι του ειπε και ενας αλλος γιατρος που μιλησε ειναι συχνο φαινομενο να εχεις κιρσοκηλη και να εχεις καλη κινητικοτητα και να γονιμοποιεις...Τωρα πως γινεται αυτο δεν ξερω..

ισως να γινεται και αυτο γιατι υπαρχουν αντρες με κιρσοκηλη χωρις να το ξερουν και εχουν κανει παιδι και μετα προσπαθουν για δευτερο αλλα δεν τους ερχεται και εκει ανακαλυπτουν οτι εχουν.οτι και να γινει ευχομαι καλα ξεμπερδεματα και συντομα με το σπορακι τους :)

HELLO

Εγώ έχω να δηλώσω πως ο άντρας μου είχε κιρσοκήλη (διάγνωση γιατρού) κ είχαμε προγραμματίσει χειρουργείο , το οποίο δεν έγινε τελικά , διότι έμεινα έγκυος στο μεσοδιάστημα , κ τώρα γεννάω τον επόμενο μήνα με το καλό . Συμπέρασμα ? Μης σας τρελαίνοιυν οι γιατροί , συμβουέυτείτε τους , οκ , αλλά με ψυχραιμία ... η φύση έχει τους δικούς της ρυθμούς !

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...