Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΑΛΕΣΜΕΝΑ Η ΟΧΙ??

Recommended Posts

καλημερα μανουλες,ελπιζω να ειστε ολες καλα :) θελω να σας ρωτησω ποτε να ξεκινησω να δινω κανονικη τροφη στο κοριτσακι μου??εννοω οχι αλεσμενη!!ειναι 11 μηνων,ειναι λετε νωρις??ποτε δεν της εχω δωσει κατι να μασησει,ολα αλεσμενα,αλοιφη.οι περισσοτεροι μου λενε ελεος,ακομα αλεσμενα>???τι να κανω??να δοκιμασω??πως ομως??εχετε να μου προτεινετε κατι??να πω οτι εοχυμε 8 δοντακια!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

συνηθως το παιδι το ιδιο αποφασιζει ποτε θα κοψει τα αλεσμενα...εμενα εχει 2 δοντια και εχει πανω απο μηνα που τρωει μονος του κομματακια!

δοκιμασε την και αν το δεχτει καλως...αλλιως αστην...δεν ειναι και τοσο μεγαλη δα... ;)

απο τα 4 δοντακια που ειχαμε ετρωγε ψωμακι κ μπισκοτα νουτριτσια .

εδω κ 2 μηνες αλε8ω το μεσημεριανο (κ αυτο γιατι αν δεν τα αλεσω τα φτυνει κ τρωει τα αλεσμενα)

κ κατα την διαρκεια της μερας τρωει ολοκληρα μηλα, καροτα , αχλαδια τα παντα !

οποτε κρατησα μονο το μεσημεριανο αλεσμενα ! (εχουμε 7 δοντια εδω κ 2 μηνες)

Kαλημερα κ απο μένα κοριτσάκι μου..Αστους όλους να λένε..!!

Θα συμφωνήσω με τα κοριτσια,το μωρό απο μόνο του θα σου δείξει πότε είναι έτοιμο

να φαει μη αλεσμένα φαγητακια!

Η κόρη μου γύρω στους 12 μήνες δεν έτρωγε με τίποτα τη φρουτόκρεμά της..Μέχρι που

σκέφτηκα οτι ίσως να μη θελει πλεον να το τρώει κρεμα κ της δοκίμασα να της το δωσω σε

πολύ μικρά κομματάκια κ ναι,επιτελους ξαναέφαγε φρούτο..Θέλει λίγη υπομονή στην

αρχή γιατι κάνει πολύ ωρα μέχρι να μασήσει κ να το κατεβάσει αλλα η βελτίωση ειναι

ταχύτατη!!!Τώρα τρώει 1 μπανάνα ένα αχλάδι κ μισό μανταρίνι σε 10 λεπτά!

Το φαι εξακολουθώ να το αλέθω(εκτός αν της μαγειρέψω πχ σκέτο κους κους) κ για

απογευματινο τρωει κ τοστάκια πια...

Κάνε υπομονή κ περίμενε...

Φιλάκια!!!

Κι εμένα πάντως ο μικρός μου μόνος του μου έδειξε ότι δεν θέλει άλλο τα αλεσμένα!! Είναι 13 μηνών και τρώει εδώ και 3 μήνες το φαγητό του ελαφρώς πατημένο νε το πηρούνι(με 4 δοντάκια)!! Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις, εάν δεν είναι έτοιμη ακόμα θα στο δείξει... οπότε συνεχίζεις τα αλεσμένα!

καλημερα κ απο εμενα !

και γω θα συμφωνησω με τα κοριτσια ..Δοκιμασε αν το δεχεται το μικρο σου κ αν ειναι θετικο στην αλλαγη ξεκινα να του τα δινεις πατημενα λιγακι με το πιρουνι η κ μικρα κομματακια ..Αν δεν το θελει ετσι μπορεις να το αναβαλλεις για λιγο αργοτερα , κρινοντας κ κανοντας με βαση τις αντιδρασεις του παιδιου , εκεινο θα σου δειξει αν ειναι ετοιμο η οχι ..

καλη επιτυχια !

ευχαριστω κοριτσια ολες σας για τις απαντησεις..θα της δοκιμασω λιγο πατημενο το φαγακι να δω αν θα το φαει..αλλιως συνεχιζω αλεσμενο,κ παλι ευχαριστω :)

Καλημερα κι απο μενα.Το παιδακι σου ειναι σε ηλικια που μπορεις να δοκιμασεις σιγα σιγα τα κομματακια στο φαγητο.Εγω της εκοψα τη φρουτοκρεμα 18 μηνων γιατι αλλιως δεν ετρωγε τα φρουτα της.Ολα τα αλλα ομως τα εδινα σε μικρα κομματακια απο 12 μηνων.Ξεκινα και με λιγο ψωμακι.Τους αρεσει και μαθαινουν να τρωνε σιγα σιγα.Μην δωσεις ομως μηλο ακομα σε κομματια γιατι υπαρχει κινδυνος πνιγμου.Και τα καροτακια να ειναι καλα βρασμενα.Καλη αρχη!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Σας ευχαριστούμε πολύ κορίτσια να είστε καλά!! @Barbiee@Elk @Christi.D.🩷🩷🩷
    • Καλημέρα κορίτσια!! Έτυχαν πολλά αυτές τις μέρες και δεν προλάβαινα να γράψω! Να ζήσετε @Tonakiv !! Εύχομαι να περάσατε υπέροχα και να το ευχαριστηθήκατε όλοι!!  @nasia94 εμείς έχουμε 3/12 τα γενέθλια μας, ήδη κανονίστηκε και το πάρτυ με λίγους και καλούς φίλους και τις οικογένειες μας! Αμέσως μετά ξεκινάμε και το σχολείο 🥹 Θα κάνουμε προσαρμογή για ένα μήνα που θα είμαι κ εγώ σπίτι. Ευελπιστώ να πάει καλά..η μικρή τρελαίνεται με τα παιδάκια! Στην παιδική χαρά μόλις βλέπει παιδάκι γελάει και χαιρετάει! 😂  Επίσης, έχω δυσκολευτεί πολύ κορίτσια! Πέρα από το ότι η μικρή είναι πολυυυυ ζωηρή, τρέχει και ειλικρινά σε κάποιες φάσεις δεν την προλαβαίνω, έχει και αρκετή γκρίνια και είναι κολλημένη πάνω μου. Κλαίει για τα πάντα, αν πεινάει (και ας τρώει ΟΛΗ μέρα) τσιρίζει μέχρι να φάει, κλαίει στην αλλαγή πάνας, ρούχων, στο μπάνιο, στο αμάξι…όπως καταλαβαίνετε ΚΛΑΙΕΙ!! 😂 Νιώθω πολλές τύψεις που κάποιες φορές δυσανασχετώ, αλλά πραγματικά τα έχω βρει λίγο σκούρα.. Ακόμη και με τον άντρα μου δεν ηρεμεί, που τα κάνουμε όλα από κοινού, αλλά προφανώς λόγω δουλειάς δεν τον βλέπει τόσο! Αυτααα…συγγνώμη για το σεντόνι, περιμένω να δω και τα δικά σας νέα 😊
    • Καλά και εμένα έχει καιρό που μου τα κάνει βασικά μετά το εμβόλιο το χάσαμε τελείως τον νυχτερινό ύπνο…από κει που ήταν μια χαρά …θα το βρούμε πάλι που θα πάει! 
    • Ναι εμείς είμαστε πολύ κοντά γι αυτό πάντα σε ρωτάω να παρηγορηθώ ♥️😅αχ υπομονή τι να πω την φοβάμαι αυτήν την 17η για να δούμε …ευχαριστούμε πολύ και για τις ευχές!! Άλλη μια Κατερίνα εδώ 💗🎀
    • Ναι ναι αυτό εννοώ! Την βλέπω προσπαθεί και μέσα στη νύχτα κοπανάει τα πόδια της 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...