Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ


Recommended Posts

Μια και μπάινω κι εγώ σ' αυτή τη διαδικασία σπερματεγχύσεων και εξωσωματικής και ψάχνοντας για τις άδειες μας ( είμαι εκπαιδευτικός νεοδιόριστη ), δεν είδα πουθενά να αναφέρεται άδεια για τέτοιες περιπτώσεις...Δεδομένου ότι το επάγγελμα μας είναι ιδιαίτερο, έχουμε να κάνουμε με παιδιά, προγραμματισμό της ύλης, η κανονική άδεια μας απ' ό,τι είδα είναι μόνο 10 μέρες...Υπάρχει κάποια κοπέλα εκπαιδευτικός, που να έχει εμπλακεί σε διαδικασία εξωσωματικής; Θα ήθελα να μάθω πως χειρίζεται το θέμα με τις άδειες και τι γίνεται σύμφωνα με το νόμο σ' αυτές τις περιπτώσεις...Σας ευχαριστώ πολύ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα.

Κατ'αρχάς δεν ξέρω αν έχεις μπεί με προυπηρεσία, θα πρέπει να ξέρεις πως για λόγους υγεία κυρίως δικαιούσε ένα μήνα άδειας για κάθε χρόνο προυπηρεσίας που έχεις.

Αν πάλι δεν έχεις καθόλου, μην ανησυχείς, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην δεχτούν την άδεια. Στη χειρότερη αν κάνεις εξωσωματική ή σπερματεγχύσεις ή οτιδήποτε σε κάποιο ιδιωτικό κέντρο, δεν μπορούν να σου αρνηθούν από εκεί μέχρι και 15 μέρες σε εμβρυομεταφορά, στην σπερματέγχυση δεν την χρειάζεσαι έτσι και αλλιώς.Είναι μονές μέρες για τους υπέρηχους,καθώς και για αυτή καθεαυτην την σπερματέγχυση. Τώρα σε εξωσωματική στη χειρότερη αν δεν δεχτούν την άδεια του ιδιωτικού γιατρου πράγμα σχεδόν απίθανο θα βρείς ένα μαιευτήρα σε δημόσιο νοσοκομείο και θα σου γράψει την άδεια και τέρμα.

Μην αγχώνεσαι, δεν σου δημιουργούνται τέτοια προβλήματα, στην εσχάτη να σε παραπέμψουν στην υγειονομική επιτροπή που δεν υπάρχει αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην σου το εγκρίνει.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Eyeore71, σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ...Να υποθέσω είσαι και συνάδελφος...Είχα αγχωθεί λίγο με το όλο θέμα, δεν υπήρχε και συνάδελφος με την ίδια εμπειρία που τουλάχιστον να ήξερα, να μπορούσα να συζητήσω μαζί της και να με κατανοήσει...

Έχω και προϋπηρεσία,συνολικά 12 μήνες κ κάτι μέρες, άρα απ' ό,τι κατάλαβα, δικαιούμαι ένα μήνα αναρρωτική...Κάτι είναι και αυτό, να λοιπόν που δεν πήγαν χαμένες ωρομισθίες και αναπληρώσεις...Είμαι σε δημόσιο νοσοκομείο, οπότε, απ' ό,τι κατάλαβα, ακόμα καλύτερα...Τώρα, θα μπω σε σπερματέγχυση...Τι εννοείς είναι μονές μέρες για τους υπερήχους;(και την σπερματέγχυση)

Σε ευχαριστώ ξανά για τις πληροφορίες σου, χρησιμότατες και σου εύχομαι τα καλύτερα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γειά σου και πάλι.

Ναι, συνάδελφος είμαι.Εννοώ πως όταν κάνεις σπερματέγχυση κάνεις κάποιες μέρες υπέρηχο.Ανα δύο ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, επομένως είναι μια η μέρα που θα χρειαστείς άδεια δεν είναι πολλές και αν το κανονίσεις νωρίς το πρωί μπορείς και να πας σχολείο μετά αν θες. Και όταν τελικά θα κάνεις την σπερματέγχυση με το καλό, πάλι μια μέρα άδειας θα χρειαστείς, γιατί δεν χρειάζεται να μείνεις στο κρεβάτι΄.

Αλλά αφού είσαι σε δημόσιο νοσοκομείο μην ανησυχείς καθόλου, κανείς δεν θα σκεφτεί καν να σου πει κάτι...ακόμη και αν ήθελε διακαώς,όπως κανένα στραβόξυλο δ/ντης πχ.πάλι δενν θα σου πει και καθόλου προυπηρεσία να μην είχες,πόσο μάλλον τώρα.

Σου εύχομαι καλή επιτυχία στην προσπάθεια σου! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Eyeore71,

σ' ευχαριστώ πολύ...Ναι, τώρα ξεκινάω σπερματέγχυση, δεν ήξερα για τον υπέρηχο...Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου...Μπορεί και να πέσω στις άδειες των εκλογών...Πού ξέρεις...Ο διευθυντής δεν είναι στραβόξυλο, ευτυχώς, αλλά το σχολείο είναι μεγάλο και δημιουργούνται πολλά κενά...Κι εγώ από τη φύση μου είμαι αγχώδης ,αλλά νομίζω με βοήθησες αρκετά...Μένει τώρα να πάνε όλα καλά...Εύχομαι και σε σένα κοπέλα μου τα καλύτερα και ό,τι επιθυμείς! Όντως οι πληροφορίες σου ήταν "διαφωτιστικότατες" σε ένα ομιχλώδες τοπίο που αφορά τα εργασιακά μσς...Και πάλι ευχαριστώ!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα

στην σπερματέγχυση δεν χρειάζεται άδεια πιο πριν - ούτε και μετά. Μόνο τη μέρα που θα γίνει η σπερματέγχυση λίγο ξάπλα για κανα 3 ωρο. Αυτό είναι όλο. Πολύ εύκολη σαν διαδικασία. Στην εξωσωματική που υπάρχει η ωοληψία και η εμβρυομεταφορά και μετά πρέπει να μείνουμε ξάπλα για 4 - 5 ημερούλες είναι λίγο πιο μπέρδεμα. Αλλά γιαυτά τα θέματα κανείς δεν λέει τίποτα. Θα σου γράψει ο γιατρός αναρρωτική και το πολύ πολύ να περάσεις επιτροπή που δεν πρόκυται να σου αρνηθούν. Μην αγχώνεσαι. Είναι σοβαρός λόγος η εξωσωματική και ευτυχώς υπάρχει ακόμα ανθρωπιά γιαυτά τα θέματα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

xristina 33 και συ του επαγγέλματος μάλλον...Είμαι σε διαδικασία σπερματέγχυσης, προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλημα, παίρνω την αγωγή μου κανονικά και απλά μετράω οιστραδιόλη...Έχουμε και μεις στο σχολείο διάφορα αυτή την περίοδο, διαγωνίσματα και τα συναφή...Δε θέλω να χαλάσω την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, όμως κάποια στιγμή αυτό είναι αναπόφευκτο...Άλλη μια ερώτηση κορίτσια: αν πάρω φέτος την αναρρωτική άδεια που δικαιούμαι, αυτό έχει επιπτώσεις για την επόμενη χρονιά; Θέλω να πω, του χρόνου ισχύει η αναρρωτική μου κανονικά ή αφαιρούνται οι μέρες που παίρνω εφέτος; Συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα αλλά είμαι καινούργια και δεν υπάρχει ενημέρωση σ' αυτά τα θέματα...Το μόνο που με παρηγορεί ακόμα είναι που είπατε ότι υπαρχει ανθρωπιά και σ' αυτό ποντάρω...Σας ευχαριστώ πολύ και σας εύχομαι τα καλύτερα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Zephy άκου, του χρόνου και για την ακρίβεια αυτό πάει από Ιανουάριο σε Ιανουάριο έχεις ξανά τις 10 σταθερές μέρες αναρρωτικής. Αυτό κάθε χρόνο ανανεώνεται, ωστόσο κάθε φορά που σου συμαίνει κάτι σοβαρό και πάρεις άδεια από νοσοκομείο, αν είναι δημόσιο δε σε ενοχλεί ποτέ κανείς, αν πάλι είναι ιδιωτικό, τότε αν ξεπεράσεις κάποιες μέρες περνάς από την επιτροπή με τα δικαιολογητικά σου και κανένα πρόβλημα.

Αυτά ως προς το δημόσιο , ως εργοδότη, τώρα σου λέω και πάλι, αν τύχει και έχει περίεργο δ/ντη τότε από εκεί μπορεί να αναμένεις κάποια γκρίνια , δυσαρέσκεια , ή καμιά μπηχτή,άλλα αν έχει πρόβλημα απλά αδιαφορείς και το διαχειρίζεσαι ευγενικά....αλλά στο δια ταύτα δεν μπορεί να σου κάνει απολύτως τίποτα. Καλή επιτυχία στην προσπάθεια σου.....μακάρι να αποκτήσεις αυτό για το οποία πάσχίζεις! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σε ευχαριστώ Εyeore71, ξέρω γίνομαι κουραστική με όλα αυτά, όμως είναι πρωτόγνωρα για μένα κι αν δεν είχα και εσάς δεν ξέρω τι θα έκανα...Από καρδιάς και σε εσένα και σε κάθε κοπέλα εδώ μέσα εύχομαι τα καλύτερα γιατί μας αξίξουν...Φιλάκια! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...