Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΧΑΛΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ


Recommended Posts

Κοριτσια καλησπερα, μπηκα στην 32η εβδομαδα και αντι να ειμαι χαρουμενη που πλησιαζει ο καιρος να κρατησω το μωρακι μου εγω ειμαι χαλια ψυχολογικα, ο λογος παντα ενας, φοβαμαι το τοξοπλασμα. Φοβαμαι να φαω φρουτα και λαχανικα με αποτελεσμα να εχω δυσκοιλιοτητα και να δημιουργηθουν αιμοροιδες, φοβαμαι τις αδεσποτες γατες που ανεβαινουν στο μπαλκονι συνεχεια, και κυριως φοβαμαι το κρεας.η αληθεια ειναι οτι δεν ερχομαι σε επαφη με ωμο κρεας τα ετοιμαζει ολα η μαμα μου, αλλα σημερα που επιασε τα κρεατα μετα εβρεξε απλα τα χερια της και τα σκουπισε σε μια πετσετα την οποια μετα χρησιμοποιησε για να σκουπισει τα καθαρα ποτηρια, μπορει ετσι να μεταδοθει το τοξοπλασμα η ειμαι υπερβολικη?η επειδη επιασε το ωμο κρεας και μετα τη βρυση αν πιασω απο πισω εγω τη βρυση και βαλω καταλαθος τα χερια στο στομα μπορει να κολλησω??Καθε μερα τα ιδια, ειμαι ψυχολογικα χαλια,αφου σκεφτομαι να επισκεφτω ψυχολογο, ποτε δεν ημουν ετσι, σας παρακαλω οσο και γελοια να ειναι αυτα που σκεφτομαι οσο τρελη και αν σας φαινομαι βοηθηστε με.Σας ευχαριστω παρα πολυ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βρε κοριτσάκι, αν θυμάμαι καλά πρέπει να είχες ξανακάνει θέμα το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Χαλάρωσε λίγο και απόλαυσε την εγκυμοσύνη σου. Τι πανικός κι αυτός με το τοξόπλασμα?

Τόσες και τόσες κοπέλες, όπως κι εγώ άλλωστε και στις δυο εγκυμοσύνες έτρωγα τα πάντα από φρούτα και λαχανικά και αρκετές φορές απ΄έξω! Έκανα κάθε μήνα σχεδόν εξέταση για τοξόπλασμα και όλα οκ.

Βγάλτο απ' το μυαλό σου, γίνεσαι υπερβολική.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

βρε κοριτσι μου- τι σε κανει να επικεντρωνεις τους φοβους σου ειδικα στο τοξοπλασμα??

πως σκεφτεσαι αυτο δηλαδη κ οχι κατι αλλο? αυτο δεν καταλαβαινω!!

εδω δεν ειχαμε τοξοπλασμα τοοοοοοσα χρονια -που δεν προσεχαμε κιολας- τωρα που κανουμε το παν για να το αποφυγουμε- πως ειναι δυνατον να κολλησουμε???

μη σου μπαινουν ιδεες στο μυαλο.χαλαρωσε και μην καλλιεργεις εμμονές!!

με το καλο να γεννησεις το μωρακι σου!!! ολα καλα θα πανε!! :):):)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου despinaki! Με το καλό να έρθει το μωράκι σου :):)

Η κάθε μία μας έχει τις δικές του ανησυχίες και ανασφάλειες!

Αυτό με την βρύση και το κρεας το έχω σκεφτεί και εγώ στο παρελθόν αλλά όχι τώρα που είμαι έγκυος...

Αλλά αφού προσέχεις τόσο πολύ πιστεύω είναι απειροελάχιστη η πιθανότητα να πάθεις κάτι τέτοιο...

Πιο πιθανό είναι να ...βγουμε στον δρόμο και να μας πατήσει λεωφορείο... :lol::lol::lol:

Γιατί σκέψου για να πάθεις τοξόπλασμα πρέπει να είναι μολυσμένο το κρέας...

Εγώ μια ζωή έτρωγα από τον κήπο μου ωμά λαχανικά, πολλές φορές άπλυτα (στα πλαίσια της 'επαφής μου με την φύση' :D:D:D ) και είχα και γάτες στον κήπο και δεν έπαθα τίποτα...οπότε οι πιθανότητες οι δικές σου που προσέχεις και τόσο είναι πολύ μικρές...

Για να είσαι σίγουρη κάνε και την εξέταση 1 φορα τον μήνα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

:lol::lol::lol: Mallon exeiς γενικα αγχος και το αποδιδεις εκει. Παντως μην αγχωνεσαι... Μεγαλωσα με 13 γατες!!! Δεν επαθα ποτε τιποτα!! ;) Αλλωστε νομιζω πως σε αυτην την φαση και τοξοπλασμα να κολλησεις παιρνεις μονο αντιβιωση και εισαι οκ!! Ρωτα και τον γιατρο σου!! Αντε... Αμα κανεις ετσι τωρα τι θα κανεις ααμα γεννησεις που η φυση εχει προνοησει να ειμαστε υπερπροστατευτικες? Θα τους περνας ολους με ντετολ? :lol::lol:
Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σου κ απο εμενα ! Με το καλο το μωρακι σου ! Θα συμφωνησω με τα υπολοιπα κοριτσια , ομως καλη μου ισως οι ορμονες της εγκυμοσυνης καμια φορα μας κανουν να βλεπουμε λιγακι υπερβολικα τα πραγματα .Νομιζω οτι φοβασαι διχως λογο , ειναι λιγακι τραβηγμενο κατα την γνωμη μου , μ'αυτη την λογικη θα επρεπε να ζουμε σε γυαλα ! Χαλαρωσε λιγακι και απολαυσε το !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσια μου σας ευχαριστω παρα πολυ, να σας εχει ο θεος καλα, πρεπει οντως να χαλαρωσω και να απολαυσω την εγκυμοσυνη μου, το εχω παρακανει με το συγκεκριμενο θεμα.Ολα ειναι στο μυαλο.Να ειστε ολες καλα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμφωνώ με όλες τις παραπάνω κοπέλες.Εντάξει καταλαβαίνω την αγωνία και το άγχος να γεννηθεί το μωρό μας και να είναι πάνω από όλα καλά και γερό γιατί τα έχω περάσει και εγώ δύο φορές.Όμως δεν γίνεται να ανησυχούμε για το παραμικρό.Εγώ είχα φάει και από έξω σαλάτες,από τα goodies τις πιο πολλές φορές,πήγαινα στην αδερφή μου που είχε δύο γάτες,στειρωμένες και εμβολιασμένες,δε φοβήθηκα ποτέ για τοξόπλασμα ούτε μου πέρασε από το μυαλό μου.Τόσες γυναίκες υπάρχουν που είναι έγκυες και έχουν και ζωάκια χωρίς να συμβαίνει απολύτως τίποτα. Μην ανησυχείς τόσο πολύ,δυσκολεύεις τον εαυτό σου. ;):D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Πραγματικά δε νομίζω πως αξίζει στην μπουμπού μου να έχει έναν τέτοιο πατέρα. Δεν αξίζει καν να ασχοληθώ μαζί του. 
    • Είναι απόλυτα κατανοητα όλα αυτά που νιώθετε.. περάσαμε κ μεις μια παρόμοια κατάσταση.. περίπου στις ίδιες ηλικίες με σας κάναμε εξετάσεις γιατί προσπαθούσαμε πάρα πολύ καιρό.. εγώ με κάποια μικροπροβλήματα διαχειρισιμα αλλά ο σύζυγος χαλια σπερμοδιαγραμματα.. σκέτη απογοήτευση.. κάποιοι άνθρωποι χρειάζονται περισσότερο χρόνο να συνειδητοποιήσουν αυτό που τους συμβαίνει.. και ο άντρας μου πέρασε αυτή την άρνηση που περιγράφεις ότι είναι ανίκανος κλπ (οι περισσότεροι άντρες νομίζω έτσι αντιδρούν) και επειδή στην πίεση είναι δύσκολος ο δικός μου τον άφησα να αποφασίσει μόνος του τι θέλει να κάνει.. είχε πολύ μεγάλη λαχτάρα για παιδάκι και σε εκείνη τη φάση με βοήθησε πάρα πολύ ο γυναικολόγος μου τον οποίο ο άντρας μου ακούει σαν θεό οπότε δεν του άφησε περιθώρια.. μετά από τρεις ουρολόγους πολλές βιταμίνες και διάφορα άλλα εμεις δεν είδαμε κάποια θεαματική βελτίωση.. οι θεραπείες των αντρών είναι τρίμηνες τουλάχιστον αλλά αξίζει εννοείται να δώσεις αυτόν τον χρόνο (αφού οι δικές σου εξετάσεις είναι καλές ) καταρχήν γιατί ο κάθε οργανισμός και το κάθε πρόβλημα είναι διαφορετικό και μπορεί να δείτε βελτίωση, ομως ισχύει ότι ακόμα και εξωσωματική να κάνετε ότι διορθώνεται το κάνουμε ώστε να πάμε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις... απλά χρειάζεται ηρεμία (όσο γίνεται) και να είστε ενωμένοι να αντιμετωπίσετε μαζί τις δυσκολίες γιατι όλα φαίνονται βουνό το ξερω.. εμείς τελικά κάναμε εξωσωματική, έχω χαμηλή αμη  δεν γινόταν να περιμένουμε άλλο και έχουμε το αγοράκι μας και σε πληροφορω ότι ο αρχικα αρνητικός άντρας μου με εχει φάει να κάνουμε προσπάθεια για δεύτερο και είναι ήδη έτοιμος (από μόνος του) να ξεκινήσει όλες τις εξετάσεις από την αρχή γιατί φυσικά δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται, έχουν περάσει και 3 χρόνια.. υπομονή και πίστη και εύχομαι να τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο όλη η περιπέτεια σας!!!
    • Δεν θα του έκανα την χάρη να τον αφήσω έτσι.... Ας μην την βλέπει αλλά θα την αναγνωρίσει και θα δίνει ότι πρέπει για το παιδί του!!!!εγώ όχι δεν θα του έκανα αυτή την χάρη.... Γιατί δεν έγινε μόνο του το παιδί!!! 
    • @maroo8 @Gioher κορίτσια την παρήγγειλα και τώρα αν τυχόν στην πρώτη μετακίνηση από το μαιευτήριο στο σπίτι δεν έχει έρθει δε νομίζω ότι χάλασε κι ο κόσμος.. οριακά είναι, μάξιμουμ έως 14 Αυγούστου μας έχει πει ο γιατρός..
    • 500 ανα ετος;; εμενα προσφατα ρωτησε μια φιλη μου που θα γεννησει συντομα και σκεφτεται να το κανει και της ειπαν 1500 για ολη την 20ετια.. εχουμε κανει πολλες συζητησεις γι αυτο το θεμα και η αληθεια ειναι οτι κι εγω δεν ξερω τι παιζει με αυτο το θεμα και αν ισχυουν ολα αυτα που λενε..
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...