Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ύπνος μωρού στη διάρκεια της ημέρας

Recommended Posts

Κορίτσια, ο μπεμπάκος μου είναι 3 μηνών και 2 εβδομάδων. όταν κοιμάται ειδικά το απόγευμα, να τον ξυπνάω για να έχει αποθέματα ύπνου και για το βράδυ ή πρέπει να τον αφήνω;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να σου πω κοπελιά...

Κάποτε εγώ όσο ήταν τόσο μικρά, μου έλεγαν να μην τα αφήνω να κοιμούνται πολύ το απόγευμα ώστε να κοιμούνται γρήγορα και πολύ το βράδυ.

Θεωρώ όμως ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και πολύ, απλά γατί το παιδί είναι μικρό και έχει ανάγκη το γαλατάκι ακόμα και το βράδυ. Όσο και να προσπαθούσα να κάνω αυτό που λες, δεν τα κατάφερνα. Τελικά αποδέχτηκα το γεγονός ότι θα κοιμούνται λίγο και θα σηκώνοται το βράδυ και έτσι έστρωσε το προγραμμά τους μόνο και μόνο γιατί δεν τα πίεζα εγώ και δεν τους πέρασα τα θέλω μου στο προγραμμά τους.

Θα σου προτεινα να τον αφηνεις να κοιμηθει οποτε κ για οσο θελει!

Αλλωστε ειναι πολυ μικρουλης για να ισχυει αυτο που λες!Ισως σε μεγαλυτερα παιδακια (οπως εμεις :lol: )

να ισχυει κατι τετοιο!

Αν τον ξυπνας μπορει να του προκαλεσεις εκνευρισμο...

Σκεψου κ αυτο που λενε οι μεγαλυτεροι οτι ο υπνος φερνει υπνο!!! :D

Να σου ζησει!!!

Kassi μου,καλησπέρα κ να σου ζήσει!κ εμείς ειμαστε τωρα 4.5 μηνών,ξ το ειχα σκεφτεί κ γω αυτό πολλές φορές κ το χα συζητήσει κ με το παιδίτρο κ μου ειχε πει,κ ειχε δίκιο τελικά,μπορείς να τον ξυπνάς??!Ειχε δίκιο γιατι,ο δικός μου τουλάχιστον αν δεν γουστάρει να ξυπνησει δεν ξυπνάει με τίποτα οπως κ το αντίστροφο,αν θέλει να κοιμξθεί θα κοιμηθεί δεν υπάρχει περίπτωση να τον καθυστερύσω οσες φορές εχω προσπαθήσει του προκαλλεί απίστευτο εκνευρισμο.Α;κου το μικρό σου κ ακολούθησέ το,αλλωστε τωρα που νυχτώνει νωρίς θέλουν να κοιμούνται κ εκείνα νωρίτερα!Καλή τυχη.ολα καλά θα πάνε!!

Το μωρακι πρέπει να κοιμαται κ να ξυπνα όποτε το έχει ανάγκη .

Να μην το ξύπνας βέβαια !!!

Τους πρώτους 4 μήνες

Ο ύπνος είναι ζωτικός για να χαλαρώσει το μωρό σας. Ταυτόχρονα, παίζει και εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξή του αφού, κατά τη διάρκεια του ύπνου, εκκρίνεται η αναπτυξιακή ορμόνη. Τους πρώτους μήνες της ζωής του, το εσωτερικό ρολόι του μωρού σας προσαρμόζεται στις συνήθειες του ύπνου του. Όσο μεγαλώνει το μωρό σας, τόσο λιγότερο ύπνο θα χρειάζεται: τις πρώτες εβδομάδες μετά τη γέννηση, τα μωρά ξυπνάνε για να φάνε και έπειτα ξανακοιμούνται. Έως την ηλικία των 2 μηνών περίπου, τα μωρά κοιμούνται 17-20 ώρες την ημέρα και έπειτα 15-16 ώρες. Βέβαια, έχουν μικρούς κύκλους ύπνου - περίπου 50 έως 70 λεπτά. Ακόμη δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τη νύχτα από την ημέρα. Σε ηλικία δύο μηνών περίπου, οι κύκλοι του ύπνου μεγαλώνουν. Το μωρό μπορεί πλέον να κοιμηθεί για έξι ώρες δίχως να ξυπνήσει να φάει. Από τους τρεις μήνες, ο νυχτερινός του ύπνος μεγαλώνει.

ΝΑ ΖΗΣΕΙ!

Αλλες παρακαλάνε να κοιμηθούν τα μικρά τους και συ θα τον ξυπνάς? Κοίτα νομίζω πως τώρα είστε σε μια φάση που χρειάζεται να σκεφτείς καλά ποιος απο τους 2 σας θα σεβαστεί και θα προσαρμοστεί στο πρόγραμμα του άλλου. Η απάντηση είναι προφανής αλλά όχι και αυτονόητη για τον καθένα απο εμάς.

Απο προσωπική μου πάντως εμπειρία σου λέω πως όταν σεβόμαστε το πρόγραμμα και τους ρυθμούς του μικρού μας τόσο και αυτό σέβεται και προσαρμόζεται στο δικό μας πρόγραμμα. Τα παιδάκια είναι πολλές φορές πιο λογικά απο τους ενήλικες

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Και εγώ λειτουργώ σύμφωνα με το τι θέλει ο μπέμπης και κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Έχω αποδεχτεί το γεγονός ότι για ένα διάστημα - μικρό ή μεγάλο- θα κοιμάμαι διακεκομένα το βράδυ. Απλά ήθελα να ξέρω αν έκανα το σωστό.

Να σας ζήσουν και σε σε σας τα μωράκια και με το καλό να έρθουν όσα είναι στο δρόμο. ;)

Εγώ είμαι της άποψης ότι ο ύπνος είναι ιερό πράγμα και για τους ενήλικες και για τα παιδιά. Ποτέ δεν έχω ξυπνήσει το γιό μου για κανένα λόγο. Σε αυτό συμφωνεί και η παιδίατρός μου. Όταν νυστάζει, θα κοιμηθεί, τέλος. Συμφωνώ επίσης με την άποψη ότι ο ύπνος φέρνει ύπνο. Είναι ιατρικώς αποδεδειγμένο ότι τα μωρά που κοιμούνται καλά στη διάρκεια της μέρας, έχουν καλύτερο και πιο βαθύ ύπνο τη νύχτα. Προσπαθώντας να κρατήσεις ένα μωρό ξύπνιο - στις περισσότερες περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένου και του κανακάρη μου - το μόνο που καταφέρνεις είναι να δημιουργείς εκνευρισμό και υπερένταση.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...