Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κοριτσια καλημεραα....δεν θα μπω σε πολλες λεπτομερειες γιατι με στεναχωρει πολυ αυτο το θεμα που θελω να γραψω..απλα θελω να σα πω οτι με την κολλητη μου προσπαθουσαμε να κανουμε παιδι..εκεινη εμεινε εγγυος εγω ακομα προσπαθω..για καποιο λογω επρεπε να διακοπει η κυηση και τωρα η κολλητη μου δεν μπορει να συνελθει και κλαιει ολη μερα και εγω δεν μπορω να τη βοηθησω,,τι πρεπει να πω σωστα τι δεν πρεπει...αν ειχατε καποια παρομοια εμπειρια πειτε μου σας παρακαλω ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος για να τη βοηθησω??Δεν θελει να μιλαει σε κανεναν και εχει κλειστει στο σπιτι..μιλαω μονο με τον ανδρα της ο οποιος και αυτος εχει τρελαθει!!Πειτε μου και εσεις τι νομιζετε!!Ευχαριστω και συγνωμη αν σας κουρασα!

Δημοσίευση

Δε νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι γλυκειά μου.

Κι εγώ είχα μια αποβολή πριν από ενάμιση μήνα, αλλά δεν επηρεάστηκα σχεδόν καθόλου και το ξεπέρασα αμέσως. Είναι στον άνθρωπο νομίζω, και φυσικά, παίζουν και πολλά άλλα ρόλο. Πόσο καιρό προσπαθείς, σε ποιο μήνα/εβδομάδα έγινε η διακοπή/με ποιο τρόπο/πόσο θέλεις να κάνεις παιδί. Εγώ δεν είχα δίπλα μου κανέναν, εκτός από τα κορίτσια του μαμμυ.

Ίσως να τη βοηθούσε αν γινόταν μέλος στο φόρουμ, διάβαζε πολλές ιστορίες παρόμοιες ή και χειρότερες από τη δική της, και δεχόταν τη συμπαράσταση όλων μας.

Δημοσίευση

Γεια σου Kiska...

Δυσκολη φαση αυτη........Λυπαμαι πολυ....

Πιστευω οτι η σιωπη ισως βοηθαει σε τετοιες περιπτωσεις.....πηγαινε στο σπιτι της,καντε καφεδακι και απλα καθιστε στον καναπε....αν νιωσει οτι θελει να το συζητησει,να ξεσπασει θα το κανει μονη της.....

Κουραγιο και υπομονη....

Δημοσίευση

kiska για εμένα το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος σε τέτοιες περιτπώσεις είναι να συμβουλευτεί κάποιον ειδικό (πχ ψυχολογο)

Γιατί να τα περνάμε μόνες μας όλα αυτά και να μην παίρνουμε βοήθεια?? Εγώ για τον εαυτό μου αυτό θα έκανα πάντως. Όσο και αν μας αγαπούν οι γύρω μας, ορισμένες φορές είναι δύσκολο να μπορέσουν να μας βοηθήσουν...

Δημοσίευση

Συμφωνώ με την samantha.Έμεις μπορεί να πούμε πράγματα που,αντί να βοηθήσουν τα κάνουν χειρότερα,άθελά μας βέβαια.Κ στο λέω αυτο γιατί εγω αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα κ οι κοντινοί μου άνθρωποι που με αγαπάνε κ ειμαι βέβαιη γι'αυτο,κάποιες φορές αυτά που μου λένε δεν με βοηθάνε...Ενώ ένας ειδικός ξέρει τι να σου πει...Εγω βλέπω κάποιον αυτόν τον καιρό.Αθήνα μένει?Υπάρχει ενα κέντρο ψυχικής υγείας του Αιγινήτειου νοσοκομείου,αν υπάρχει θέμα οικονομικό.Κ είναι πάρα πολύ καλοί,στο λέω από την εμπειρία μου.Αν θες σου δίνω τηλεφωνα κτλ...Μακάρι να συνέλθει γρήγορα...Διαφορετικά ας δει ο άντρας της έναν ειδικό να τον συμβουλεύσει πως να της φαίρεται,τι πρέπει να πει κ τι όχι...

Δημοσίευση

σε πολλές περιοχές στην Αθήνα αλλά και στην επαρχία υπάρχουν Κέντρα Ψυχικής Υγείας που θα ήταν καλό απλά να της έδινες τα τηλέφωνα και εκείνη όταν και όποτε ένιωθε έτοιμη να έκανε την επαφή. Πάντως σε τέτοιες περιπτώσεις θέλει το χρόνο του και δεν χρειάζεται να την πιέζετε ούτε να μιλάτε "απο πίσω της" ακόμα και με τον άνδρα της γιατί μπορεί να θεωρήσει ότι συνομωτείτε.

Δημοσίευση

εχω χασει 2 σε προχωρημενη εγκυμοσυνη...περισυ εκλαιγα αρκετες φορες τα βραδυα....φετος το πηρα ποιο χαλαρα....

εισαι μια πραγματικη φιλη που ενδιαφερεσαι για την κοπελα..να της πεις οτι δεν ειναι μονη...υπαρχουν κ αλλες κοπελες που περασαν τα ιδια....να γραφτει σε καποιο φορουμε για να της συμπαρασταθουν ατομα που ξερουν τι περναει.εμενα πραγματικα την πρωτη φορα με βοηθησε (την δευτερη δεν την βαζω μεσα).

κ εμενα δεν μου αρεσε να μιλαω καθολου με ατομα που δεν ξερω τι περασα...δεν ειναι κακο.τι να μου που....οτι ειμαι νεα κ θα ξανακανω...να μου δωσουν ελπιδες? ισως η φιλη σου δεν μπορει να μιλησει γιατι δε θελει να σε στεναχωρει.....εγω στην κολλητη μου θα ανοιχτο οταν με το καλο γεννησει....μου σταθηκε οσο κανεις αλλος κ της δυο φορες με την σιωπη της κ μου φτανει. παρτην μια μερα κ δειξε της οτι υπαρχουν κ αλλες κοπελες...θα διαβασει πολλες ιστοριες κ θα νιωσει διαφορετικα.

ισως αν εψαχνες πραγματα γιαυτην?

εχει κ σημασια πως εχασε το μωρο...σε ποιο μηνα....εγω εχασα κ τα 2 στον 5...το ενα εκανα διακοπη κ το αλλο ειχε πεθανει....την διακοπη δεν την ξεπερασα ακομα κ ας εχουν περασει 15 μηνες...τον ενδομητριο θανατο τον εχω δεχτει καλυτερα κ ας εχουν περασει μονο 3.

οτι θελεις μπορω να σε βοηθησω.

Δημοσίευση

H φίλη σου ειναι σε πολυ ασχημη ψυχολογικη κατασταση εφοσον εχει κλειστει στον εαυτό της- δωστης χρονο να συνηδειτοποιησει την απωλεια- να αντιμετπισει αυτον τον μικρο θανατο-

μονο ο χρονος ειναι ο καλυτερος γιατρος- δεν μπορεις να κανεις κ πολλα απο το να εισαι

εκει σαν φιλη που εισαι -χωρις να την πιεζεις- αστην να κλαψει και οταν θα ειναι ετοιμη -θα προσπαθησει ξανα.ο καθε ανθρωπος ανιμετωπιζει διαφορετικα την ιδια κατασταση.

ο χρονος ειναι ο καλυτερος γιατρος...

Δημοσίευση

Γεια σας και παλι....αργησα λιγο να απαντησω αν και ειχα διαβασει τι γραψατε οολες και σας ευχαριστω παααααρα πολυ αλλα βρισκομουνα με τη φιλη μου για αυτο και τωρα που επιτελους μπηκα στο ιντερνετ ειπα να σας γραψω να μην νομιζετε οτι σας ξεχασα..ολα ειναι καλα και η φιλη μου πολυ καλυτερα!!Στην υγεια της πανω αποο ολα ειναι καλα και ετσι μπορει σε 3 μηνες παλι να προσπαθησει,το εχει καταλαβει πια οτι τελειωσε και οτι σε λιγο θα ξεκινησει παλι για κατι καινουργιο...ευχαριστω και παλι για οσα γραψατε και θα σας γραψω συντομα αν εγινε τπτ με τις καινουργιες προσπαθειες μιας και θα προσπαθουμε μαζι γιατι θελουμε να μεινουμε μαζι εγγυος...αν τα καταφερουμε!!!Καλη τυχη σε οσες προσπαθουν και ευχομαι να πανε σε ολες οοολα καλα..τελικα πολυ δυσκολο πραγμα η εγγυμοσυνη αλλα το πιο ωραιο!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Και γω με καισαρική θα πάω, για τον ίδιο λόγο @eva96.  @melitiniღ, βάλε προτεραιότητες. Ας πούμε το ριλάξ δεν νομίζω πως θα το χρησιμοποιήσεις άμεσα. Εγώ δηλαδή τον έβαλα τον μικρό μας στο ριλάξ όταν ήταν 3 μηνών περίπου. Όταν δεν ήταν στην κούνια του (ή στην αγκαλιά μας!) ήταν στην καλαθούνα/πορτ μπεμπέ αραχτός και λάιτ! Σωστή σκέψη από νωρίς ο αποστειρωτής. Εγώ η έξυπνη πίστευα πως θα κάνω αποκλειστικό θηλασμό και δεν είχα πάρει αποστειρωτή. Όταν λοιπόν επιστρέψαμε σπίτι έφαγα φρίκη με την κατσαρόλα και την αποστείρωση και μήπως κάνω κάποιο λάθος στην αποστείρωση και πάρει κανένα μικρόβιο το παιδί. Ευτυχώς αυτό κράτησε πολύ λίγο. Τον αγαπημένο μου αποστειρωτή δεν τον έχω αποχωριστεί καθόλου. Παρόλο που ο μικρός πια είναι 2 ετών, που και που του αποστειρώνω τα μπιμπερό του κυρίως για την αποφυγή των οσμών που (νομίζω) πως έχουν τα μπουκάλια. Να κάνετε καλή επιλογή και στα αφρόλουτρα και τις κρέμες (αλλαγής και ενυδατικές). Εγώ είχα γεννήσει ιδιωτικά και μας έδωσαν πολλά δείγματα από διάφορες εταιρείες. Προτίμησα τα φαρμακευτικά και μέχρι στιγμής έχω μείνει ευχαριστημένη.
    • Ναι από την αρχή φαινόταν ότι θα είναι μικρό μωρό οπότε έπαιξε κ αυτό τον ρόλο του. Αχ αυτές τις λίγες μέρες περιμένω κ γω να περάσουν.. Θέλει υπομονή!  Δεν ξέρω να σου πω για τις συσπάσεις γτ από την αρχή είχα 2 στο 10λεπτο δηλαδή 2:00 το μεσημέρι. Στη γιατρό πήγα 6 το απόγευμα κ ήταν ήδη 3λεπτες. Δεν ξέρω πως μετράνε τη διαστολή πάντως η μαία μου έβαλε 3 δάχτυλα. Δεν μου είπε αν έχω διαστολή μ είπε ότι εξαληφθηκε ο τράχηλος. Όταν πήγα ιασω μου βάλανε όρο και ήταν σαν να μην είχα μετά δλδ 7:30 - 8 το απόγευμα λες κ οι συσπάσεις είχαν φύγει. Ή τουλάχιστον εγώ δεν τις μετρούσα! Δεν ξέρω πως έγινε. Έπρεπε να πάει 9 το βράδυ γτ είχα φάει στις 3 και δεν γινόταν νωρίτερα η επισκληριδιος. 
    • Ευχαριστώ πάρα πολύ! Διάβασα και τα δικά σου πως περνάς και πως σκέφτεσαι ώρες ώρες και να ξέρεις ταυτίστηκα με κάποιες σκέψεις σου... Δεν είσαι μόνη! θα σου πω πως όλα γίνονται σιγά σιγά.. Όλοι θέλουμε να έχουμε τη Σειρά μας, να είναι όλα έτοιμα, τακτοποιημενα, ρυθμισμένα, "ιδανικά" με άλλα λόγια και να γεννήσουμε χωρίς σκοτούρες αλλά δεν βγαίνει πάντα και δεν είναι κακό. Είναι απλά διαφορετικό. Εγώ τον πρώτο στο αυτοκίνητο τον έχω από την πρώτη μέρα στη θέση του συνοδηγού με κλειστό αερόσακο όπως προβλέπει ο νόμος. Οπότε ένας ενήλικας με 4 παιδιά χωράνε σε ένα αμάξι έστω κ έτσι αν χρειαστεί να τους πας κάπου.  Μόνο τη χάρη μου έκανε! Ευτυχώς είχε 26 ο μήνας κ είναι όντως ωραία!   
    • Ναι μωρέ λίγο πρόωρο αλλά οριακά! Μια μέρα μετά αν γενναγες θα θεωρούνταν τελειομηνο σκέψου! Οπότε για λίγο θα μείνει θερμοκοιτίδα, όλα καλά θα είναι σε λιγες μέρες θα την έχετε μαζί σας ☺️ Βγήκε και λίγο μικρούλι στα κιλά ε, ίσως παίζει ρόλο κι αυτό! Σε λίγες μέρες θα πάρει τα πάνω της και θα την έχετε σπιτάκι❤️ Εγώ ένα πράγμα αναρωτιέμαι μόνο, από το μεσημέρι που είχαν φτάσει στο 3λεπτο πώς καθυστέρησες τη γέννα μέχρι τις 9 το βράδυ;; Γίνεται αυτό;;
    • Καλησπεραα να σου ζήσει η μικρούλα!!!🩷🩷 Χαίρομαι που τουλάχιστον γέννησες σε ωραία ημερομηνία (26/01/26) επειδή έλεγες ότι είχες κόλλημα με τους αριθμούς 😁😁
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...