Μετάβαση σε περιεχόμενο

LALA και οποια μπορει να βοηθησει.Ελλατωθηκε το γαλα μου...

Recommended Posts

γεια,παντως να ξερεις οτι το ¨τα μωρα που πινουν σκονη κοιμουνται το βραδυ κ δεν ξυπνουν" ειναι μυθος...εχω προσωπικη εμπειρια...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 77
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

συνεχισε να κανεις οτι κανεις μεχρι τωρα...

το μωρο σου εχει παρα πολυ καλο βαρος.. εμενα τοσα κιλα ηταν 8.5 μηνων!!

δε χρειαζεται να τα κανουμε παχυνση τα μωρα μας.. δεν τα εκτρεφουμε για να τα σφαξουμε..

οπως ειπε και η λαβι αυτο που μας ενδιαφερει ειναι να εχουν διπλασιασει το βαρος γεννησης στο πρωτο εξαμηνο και να το εχουν τριπλασιασει στο χρονο..

μια χαρα τα πατε!! μην αγχωνεσαι για τιποτα κια μη σε πιανουν τα κατοχικα!!!

Καλημέρα,

ήμουν σίγουρη ότι κάτι τέτοιο θα σου έλεγε ο παιδίατρος :evil::evil::evil::evil::evil:

το βάρος σας είναι πάρα πολύ καλό μπορείς να το δείς και μόνη σου στις καμπύλες του βιβλιαρίου για να καταλάβεις ότι ο γιατρός σου λέει βλακείες, μην υποκύψεις και συνέχισε με αποκλειστικό θηλασμό μέχρι τους 6 μήνες και μετά εισαγωγή τροφών. Εμείς ξεκινήσαμε με φρούτα.

Όπως σου είπαν και τα κορίτσια τα μωρά που θηλάζουν βάζουν πολύ βάρος τον 2ο και 3ο μήνα και μετά φρενάρουν. Αν κάθε μήνα έβαζε 1 και 1,5 κιλό μέχρι να χρονίσει θα γινόταν 15κιλά ;)

Το μόνο σίγουρο από τις μετρήσεις σας είναι ότι το μωρό σου χορταίνει και δεν το υποσιτίζεις

Ελπίζω να πάρεις την σωστή απόφαση

Καλημέρα κι απο μένα. Είμαι μια απο της μανούλες που λόγω έλλειπούς ενημέρωσης δεν θήλασα το μωράκι μου. Τώρα βέβαια κλείνουμε τα 2 χρόνια!!! Αυτό που εγω έχω να σου πω είναι ότι παρολο που τρεφοταν με ξένο γάλα μεχρι και 1 έτους ξύπναγε για να πιει :shock::shock: τουλάχιστον 2 φορές κάθε βράδυ :shock::shock: και έπεινε πολύ!!!!!!!!!!! Άρα το ότι δεν θα ξυπνάει το βράδυ δεν θεωρώ ότι έχει να κάνει με το τι γάλα πίνει.

Από τη στιγμή που θυλάζεις το μωράκι σου, συνέχισε!!!! Ακόμα κι έμενα που έπερνε αρκετο βάρος στην αρχή, μετα μειώθηκε ο ρυθμος και ας έπεινε ξένο και μιλάμε για πολύ γάλα!!!! Τώρα είμαστε σχεδον 2 και έχει μείνει σταθερος στα κιλά του εδώ και 3 μήνες!!! Και να φαντστείς ότι τρωμε βέβαια πια κανονικά!!!

Αν με το καλό κάνω και δεύτερο μωράκι θα το θηλάσω όσο πιο πολύ μπορώ. και τότε θα δίνεις εσύ συμβουλές σε εμένα. Ακου τη LALA ξέρει πολλά.

Φιλιά κοριτσάρα και μην απογητεύεσαι!!!!!!!!!!!!!!

Αρχικα να σου ζησει το αντρακι σου το καλο και να πω οτι συμφωνω με τα κοριτσια!Εμενα το αγορακι μου ειναι 3 μηνων και λιγων ημερων και ειναι 7200,ο γιατρος ειναι υπερευχαριστημενος με τα κιλα του!!!Το στηθος μην ανησυχεις κι εμενα ποτε παρακαλαω να ξυπνησει να μου το αδειασει που ειναι τιγκα :D ποτε ειναι ανησυχητικα μαλακο αλλα πλεον δεν δινω σημασια γιατι εχω καταλαβει οτι συμβαινει και δεν σημαινει σε καμια περιπτωση οτι δεν εχει γαλα!

Τωρα οσο για τον τροπο που θηλαζει,δλδ το οτι δεν πιανει καλα και τετοια κι εμενα μου τα κανει που και που αυτα(σαν να μιλας για μενα) και εχω καταλαβει οτι τον ενοχλει κατι εκεινη την στιγμη και το πιο πιθανο ειναι το εντερακι....ξερω ειναι αρκετα ενοχλητικο και πληγιαζουν οι θηλες,εγω αυτο που κανω ειναι να τον αφηνω να ηρεμει λιγακι βαζοντας τον στον ωμο μου και ξανασυνεχιζω....

Επισης να πω και κατι που κανω εγω καθε φορα που τελειωνω με τον θηλασμο εχω ενα βαζακι με βρασμενο χαμομηλακι και βουταω βαμβακακι και περναω την θηλη....μιλαμε για γιατρικο το ποσο μου τις ανακουφιζει και με βοηθαει απο το να μην πληγιαζουν αλλο πραγμα και το λεω γιατι οταν βγηκα απο το μαιευτηριο σαν πρωταρα τον ψιλοεβαζα λαθος και με ποναγαν απιστευτα ε με το που ξεκινησα χαμομηλακι σωθηκα!!!Αυτα καλη συνεχεια ευχομαι!!!Φιλακιααααααααααα!!

Επίσης στα μωράκια που θηλάζουν συνήθως η εισαγωγή των στερεών τροφών γίνεται μόλις συμπληρώσουν τους 6 μήνες. Τα ιδανικά πρώτα γεύματα είναι τα φρούτα και τα λαχανικά...

Φρούτα σκέτα αλεσμένα ή με ρυζαλευρο?????

Και αμεσως λαχανικα ή μετα απο κανενα μηνα καταναλωσης φρουτων??

o paidiatros sou den kserei oti ton prwto mhna pou mpenoun oi sterees den pernoun poli baros ?

ti blakeies leei !!!!!

Γλυκουλα μου δεν ξεκινησαμε ακομη στερεες τροφες. Μας ειπε απο τον επομενο μηνα, οταν θα ειναι ο μικρος περιπου 5 1/2 μηνων να ξεκινησει κρεμα βανιλια.....

γεια,παντως να ξερεις οτι το ¨τα μωρα που πινουν σκονη κοιμουνται το βραδυ κ δεν ξυπνουν" ειναι μυθος...εχω προσωπικη εμπειρια...

Και εγω αυτο νομιζω.

Και στην τελικη εμενα δεν με πειραζει πλεον που ξυπναω τη νυχτα. Τα δυσκολα περασαν. Ολο το καλοκαιρι που ταλαιπωρηθηκαμε και οι 2 μας απο τη ζεστη, απο τους μαραθωνιους θηλασμους και απο το να τρωει καθε 2 ωρες τι επρεπε να κανω, να του δωσω χωρις δευτερη σκεψη μονο μπουκαλι για να κοιμαμαι????

Εχω χρονια να κοιμηθω, μακαρι να μας εχει ο Θεος καλα και θα κοιμηθω οταν παρω συνταξη και θα εχω παντρεψει τα παιδια μου!!!!!!!

το βάρος σας είναι πάρα πολύ καλό μπορείς να το δείς και μόνη σου στις καμπύλες του βιβλιαρίου για να καταλάβεις ότι ο γιατρός σου λέει βλακείες, μην υποκύψεις και συνέχισε με αποκλειστικό θηλασμό μέχρι τους 6 μήνες και μετά εισαγωγή τροφών. Εμείς ξεκινήσαμε με φρούτα.

Αν σου πω οτι οσες φορες προσπαθησα να "διαβασω" τις καμπυλες δεν τα καταφερα θα με πιστεψεις!!!!!! Εχετε κανενα σαιτ με διαγραμματα για αρχαριες????

Με φρουτα σκετα? Σε ποιον μηνα?

Επισης να πω και κατι που κανω εγω καθε φορα που τελειωνω με τον θηλασμο εχω ενα βαζακι με βρασμενο χαμομηλακι και βουταω βαμβακακι και περναω την θηλη....μιλαμε για γιατρικο το ποσο μου τις ανακουφιζει και με βοηθαει απο το να μην πληγιαζουν αλλο πραγμα και το λεω γιατι οταν βγηκα απο το μαιευτηριο σαν πρωταρα τον ψιλοεβαζα λαθος και με ποναγαν απιστευτα ε με το που ξεκινησα χαμομηλακι σωθηκα!!!Αυτα καλη συνεχεια ευχομαι!!!Φιλακιααααααααααα!!

Να σου ζησει και εσενα το μωρακι σου και να το δεις οπως επιθυμεις.

Αυτο με το χαμομηλι το εκανα οταν γεννησα και για κανενα διμηνο. Και τι εννοω.... ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ καθαριζα τις θηλες με βαμβακι βουτηγμενο στο χαμομηλι που ειχα βρασμενο, ετσι μας ειχαν πει οτι πρεπει να κανουμε στην κλινικη, κατι που καποια στιγμη με κουρασε, ειδικα τη νυχτα που επρεπε να ψαχνω τα χαμομηλια!!!! Καποια στιγμη που το ανεφερα σε καποιες κοπελες μου ειπαν οτι ειναι εντελεως λαθος αυτο που μας ειπαν και οτι το χαμομηλι ξηραινει τις θηλες με αποτελεσμα να πονανε περισσοτερο, γι αυτο και το εκοψα.

Δεν αμφισβητο το οτι σε σενα κανει δουλεια, αλλωστε δεν το δοκιμασα μετα τον θηλασμο μονο πριν.....

Φιλακια πολλα

Γλυκουλα μου δεν ξεκινησαμε ακομη στερεες τροφες. Μας ειπε απο τον επομενο μηνα, οταν θα ειναι ο μικρος περιπου 5 1/2 μηνων να ξεκινησει κρεμα βανιλια.....

den eipa oti ksekinises

lew to ti tha sou pei ton epomeno mhna pou tha exeis ksekinisei kai pali den tha exei parei to baro pou eperne mexri tora .

ton mhna pou tha isageis koutali (oti kai na einai auto) den tha parei oso perimenete (panta etsi ginete ) alla kati gramaria ,kai tote palu tha sou pei oti fteei to gala sou .

kai ayto to egrapsa giati sou eipai na arxisete apo tora koytali gia na parei baros ....einai lathos panta stamataei na pernoun to baros pou epernan ton prwto -deytero mhnapou mpenei to koutali .

den eipa oti ksekinises

lew to ti tha sou pei ton epomeno mhna pou tha exeis ksekinisei kai pali den tha exei parei to baro pou eperne mexri tora .

ton mhna pou tha isageis koutali (oti kai na einai auto) den tha parei oso perimenete (panta etsi ginete ) alla kati gramaria ,kai tote palu tha sou pei oti fteei to gala sou .

Αν σου πω οτι οσες φορες προσπαθησα να "διαβασω" τις καμπυλες δεν τα καταφερα θα με πιστεψεις!!!!!! Εχετε κανενα σαιτ με διαγραμματα για αρχαριες????

Με φρουτα σκετα? Σε ποιον μηνα?

Δέν ξέρω κάποιο site, o παιδίατρος κάθε μήνα δεν σου σημειώνει πάνω στις καμπύλες?

Με φρούτα ξεκινήσαμε 5 μηνών σκέτα . Κανονικά στα μωρά που θηλάζουν η εισαγωγή γίνεται αφού κλείσει τους 6 μήνες, επειδή όμως δούλευα και είχα κουραστεί με τις αντλήσεις είπαμε με την παιδίατρο να δοκιμάσουμε νωρίτερα.Τελικά άδικος κόπος η μικρή δεν έτρωγε στην αρχή ούτε 2 κουταλάκια. Για να φτάσουμε σε σημείο να τρώει ολόκληρη μερίδα πέρασαν αρκευτοί μήνες γιαυτό κι εγώ αντλούσα στην δουλειά σχεδόν μέχρι να χρονίσει. Όταν έκλεισε και τον 6ο εισάγαμε και τα λαχανικά.

Δέν ξέρω κάποιο site, o παιδίατρος κάθε μήνα δεν σου σημειώνει πάνω στις καμπύλες?

Με φρούτα ξεκινήσαμε 5 μηνών σκέτα . Κανονικά στα μωρά που θηλάζουν η εισαγωγή γίνεται αφού κλείσει τους 6 μήνες, επειδή όμως δούλευα και είχα κουραστεί με τις αντλήσεις είπαμε με την παιδίατρο να δοκιμάσουμε νωρίτερα.Τελικά άδικος κόπος η μικρή δεν έτρωγε στην αρχή ούτε 2 κουταλάκια. Για να φτάσουμε σε σημείο να τρώει ολόκληρη μερίδα πέρασαν αρκευτοί μήνες γιαυτό κι εγώ αντλούσα στην δουλειά σχεδόν μέχρι να χρονίσει. Όταν έκλεισε και τον 6ο εισάγαμε και τα λαχανικά.

Οχι δεν σημειωνει τιποτα........

Σκετα φρουτα δεν ειναι πολυ αραιη η κρεμα????

Κορίτσια μου πάνω στην κουβέντα σήμερα μου είπε η παιδίτρος για κάποιες κρέμες άγλυκες φρούτων που ετοιμάζονται με νερό και δεν περιέχουν ίχνη γάλακτος στα φαρμακεία τις βρίσκουμε, γερμανικές μου είπε ότι είναι; Θα σας γελάσω. Για ψάξτε το.

Πάντως και εκείνη συμφωνεί να μην του δώσω τίποτα μέχρι τον 6ο, να συνεχίσω το θηλασμό κανονικά και να ξεκινήσουμε με λαχανικά και συγκεκριμένα με τα baby carrots - ελπίζω να τα βρω σε κάποιο μανάβικο στην πόλη μου- και μετά να συνεχίσουμε με πατάτα, γλυκοπατάτα κλπ και κατόπιν να μπούνε και τα φρούτα, βιολογικό μήλο, αχλάδι, μπανάνα.

Όταν της είπα ότι δε θέλω ρυζάλευρο μου είπε ότι σε όσους είχε προτείνει να ξεκινήσουν κατευθείαν με λαχανικά και φρούτα την κοιτούσαν με δυσπιστία και της έλεγαν ότι θα ξεκινούσαν με τις κρέμες του εμπορίου΄. Η γυναίκα έχει σπουδάσει και δουλέψει στη Γερμανία και μου τα είπε όπως τα λέτε και εσείς εδώ μέσα και είναι πολύ υποστηρικτική!!

Πασχαλιτσακι μην αγχονεσαι...οι καμπυλες στο βιβλιαριο δνε ειναι για παιδια που θηλαζουν αυτο να το ξερεις, ειναι γαι παιδια που τρωνε φορμουλα.

Καση γιατι baby καροτα...εχεουμε ωραιοτατα νοστιμοτατα φρεσκοτατα καροτακια Ελληνικα...γιατι να παρεις καποιο υβριδιο;;;;

Επισης να προτιμισετε κολοκυθα και αβοκαντο, ελαχιστες πιθανοτητες αλλεργιας φουλ βιταμηνες

Πάντως και εκείνη συμφωνεί να μην του δώσω τίποτα μέχρι τον 6ο, να συνεχίσω το θηλασμό κανονικά και να ξεκινήσουμε με λαχανικά και συγκεκριμένα με τα baby carrots - ελπίζω να τα βρω σε κάποιο μανάβικο στην πόλη μου- και μετά να συνεχίσουμε με πατάτα, γλυκοπατάτα κλπ και κατόπιν να μπούνε και τα φρούτα, βιολογικό μήλο, αχλάδι, μπανάνα.

Όταν της είπα ότι δε θέλω ρυζάλευρο μου είπε ότι σε όσους είχε προτείνει να ξεκινήσουν κατευθείαν με λαχανικά και φρούτα την κοιτούσαν με δυσπιστία και της έλεγαν ότι θα ξεκινούσαν με τις κρέμες του εμπορίου΄. Η γυναίκα έχει σπουδάσει και δουλέψει στη Γερμανία και μου τα είπε όπως τα λέτε και εσείς εδώ μέσα και είναι πολύ υποστηρικτική!!

Πρωτα δηλαδη λαχανικα και μετα φρουτα? Ομολογω οτι δεν το εχω ξανακουσει.....

Πρεπει να ειναι πολυ ψαγμενη η παιδιατρος σου, αν λαβω υποψη μου αυτα που μας λες. Μακαρι να την ειχαμε εδω περα..... Φοβαμαι οτι αν αρχισω και λεω τα δικα μου θα με κοιταει σαν ΟΥΦΟ!!!!!

Οτι και να γινει παντως εχω ξεστραβωθηκα και θα παω αποφασισμενη και ο Θεος βοηθος

Εμενα μου το ανοιγει κανονικά ...σωστο ειναι το λινκ . Ας δοκιμασει και καποια ακομα κοπελα να μας πει .

Μπορεις να βαλεις το βαρος ή υψος του μωρου σου , την ηλικια και να δεις αν ειναι μεσα στα φυσιολογικά πλαισια.

Εμένα μια χαρά μου το βγάζει

Η κρέμα με σκέτα φρούτα μια χαρά γίνεται καθόλου αραιή ιδίως με μπανάνα μέσα είναι τέλεια

ότι περίσσευε πάντα το έτρωγα εγώ :D

Εμενα μου το ανοιγει κανονικά ...σωστο ειναι το λινκ . Ας δοκιμασει και καποια ακομα κοπελα να μας πει .

Μπορεις να βαλεις το βαρος ή υψος του μωρου σου , την ηλικια και να δεις αν ειναι μεσα στα φυσιολογικά πλαισια.

Καλημερούδια.

Το εκανα!!! Επρεπε να εγκαταστησω καποιες προσθετες ρυθμισεις.

Λοιπον.... ο μπεμπης ειναι εξω απο τις καμπυλες, πανω απο τα ανωτατα ορια, οποτε πηρα μια ακομη επιβεβαιωση για το οτι δεν χρειαζεται ξενη τροφη εκτος απο το γαλατακι της μανουλας :ymapplause::ymapplause::ymapplause::ymapplause::ymapplause::ymapplause::ymapplause::ymapplause:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Αχ κορίτσια μου!! Δεν έχω άλλες αντιδράσεις!! Σας ευχαριστω πάρα πολύ!! ❤️❤️❤️❤️ Περιμένω πως και πως την δική σας ώρα!! 🥰
    • πραγματικά!!! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 εμάς εν τω μεταξύ μας έδειξε η μαία πως μπορεί να το κάνει ο σύντροφος σε μένα, αλλά ρε κορίτσια μου φαίνεται πολύ περίεργο και αμήχανο 🤣🤣🤣🤣 τώρα είνα η πεθερά μου εδώ μέχρι και την επόμενη εβδομάδα, που μας βοηθάει με το πλύσιμο/σιδέρωμα για το μωρό. Μόλις φύγει λέμε να δοκιμάσουμε, αλλά δε ξέρω πως αισθάνομαι γι αυτό 🤣🤣🤣🤣
    • Τι τραβάμε και δεν το μαρτυράμε 😂 ΄Έβλεπα ένα βιντεάκι τις προάλλες που έδειχνε πώς πρέπει να γίνεται το μασάζ στο περίνεο... Μόνο το μαξιλάρι δεν είχα βάλει μπροστά για να μη βλέπω... λες και παρακολουθούσα θρίλερ. Η ψυχραιμία γενικά είναι κάτι που με χαρακτηρίζει!😅 @_piripiri_Με όλο το θάρρος... εσένα σου έκαναν τομή;
    • Πραγματικά όπως το περιγράφεις, "μιλούν στις καρδιές μας"! Είναι πιο ανθρώπινοι, πιο ανοιχτά μυαλά, πως το λένε 😅❤️ Εγώ στην αρχή για να είμαι ειλικρινής είχα προβληματιστεί με τον δικό μας που είναι τόσο νέος, και λέω ίσως να μην έχει την κατάλληλη εμπειρία, αλλά να που τελικά τον προτιμώ χίλιες φορές! Πάλι καλά που φάγαμε πόσα άκυρα απ την άλλη και βρήκαμε αυτό τον άνθρωπο - όλα για κάποιο λόγο γίνονται 🙏 Ορίστε και που σε σας λειτούργησε κάπως έτσι και βρέθηκε στο δρόμο μας ένας νέος άνθρωπος που ίσως να σας ταιριάζει καλύτερα ! Παρεπιπτόντως, εδώ μου πρότειναν να κάνω ραντεβού και με παιδιάτρους, αλλά ρε κορίτσια, είναι τόσα τα ρεντεβού και τα πράγματα που πρέπει να ετοιμάσουμε που δεν έχω κουράγιο να κάτσω να το ψάξω κι αυτό 😅 είναι τόσο σημαντικό λέτε; Ο γιατρός μου είπε ότι θα υπάρχει φυσικά νεογνολόγος και παιδίατρος (αν κατάλαβα καλά) που θα δουν τον μικρό μετά τη γέννα, οπότε αν μας αρέσουν θα πάμε μ αυτούς. Αν όχι θα βρω κάποιον/α άλλο/η. 
    • καλώς μας ήρθες κορίτσι μου!! Με το καλό!! και εμένα το δευτέρο παιδάκι μου έρχεται.. έχω και εγώ ένα κοριτσάκι 5 χρονών. Με απασχολεί η διαφορά ηλικίας τους, θα είναι 5,5 η μεγάλη όταν θα έρθει το δεύτερο. Σίγουρα θα είναι πιο καλά ότι δεν θα έχουμε δυο μωρά να νταντέουμε αλλά θα καταφέρουν να δεθούν; Εγω με την αδερφή μου έχω 7 χρόνια διαφορά και είχαμε χάσμα όλα τα χρόνια. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...