Μετάβαση σε περιεχόμενο

LALA και οποια μπορει να βοηθησει.Ελλατωθηκε το γαλα μου...

Recommended Posts

Μη βιαζεσαι...ουτε οι ορμονες ξαφνικα αποφασιζουν να κανουν παρτι..

αν θα σου ερθει περιοδος τελικα ειναι φυσιολογικο, συμβαινει καμια φορα οταν ειναι να ερθει η περιοδος να μειωνετε προσωρινα το γαλα και το παιδι να χρειαζετε προσπαθεια να προσαρμοσει τη ροη, αφου θηλασες με επιτυχια τοσους μηνες, θα τα καταφερεις για οσο διαστημα επιθυμεις. Ειναι καταστασεις που βιονουμε .

Καποια στιγμη πιο μετ αμπορει να δεις να μη θελει καθολου να θηλασει γιατι θα θελει να εξερευνα τον χωρο περισσοτερο, να μπουσουλισει, να παιξει...συμβαινει μην ανισυχεις...

Και αν δεν υπαρχει λογος μην αντλεις και καθολου

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 77
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μη βιαζεσαι...ουτε οι ορμονες ξαφνικα αποφασιζουν να κανουν παρτι..

αν θα σου ερθει περιοδος τελικα ειναι φυσιολογικο, συμβαινει καμια φορα οταν ειναι να ερθει η περιοδος να μειωνετε προσωρινα το γαλα και το παιδι να χρειαζετε προσπαθεια να προσαρμοσει τη ροη, αφου θηλασες με επιτυχια τοσους μηνες, θα τα καταφερεις για οσο διαστημα επιθυμεις. Ειναι καταστασεις που βιονουμε .

Καποια στιγμη πιο μετ αμπορει να δεις να μη θελει καθολου να θηλασει γιατι θα θελει να εξερευνα τον χωρο περισσοτερο, να μπουσουλισει, να παιξει...συμβαινει μην ανισυχεις...

Και αν δεν υπαρχει λογος μην αντλεις και καθολου

Δεν αντλω καθολου, αγορασα απο την αρχη θηλαστρο, ετσι για να υπαρχει, αλλα το εχω χρησιμοποιησει μοναχα 3-4 φορες και αυτο γιατι οι "μαμαδες" μου ελεγαν οι δεν εχω πολυ γαλα και να δωσω το μωρο ξενο και για να ξεκουραζομαι. Ευτυχως δεν τις ακουσα και ετσι καταφερα με την θεληση μου να θηλασω τον πριγκηπα μου για τοσο καιρο. Και αν δεν τον εβλεπα τοσο γκρινιαρη και επιθετικο στο στηθος δεν θα εκανα αντληση....

Αυριο εχουμε εμβολιο, αρα θα μετρηθουμε κιολας και θα δω πως τα πηγαμε αυτον τον μηνα.

Να ρωτησω κατι ακομη.... Οταν θα μου ερθει περιοδος θα κοπει το γαλα ή θα συνεχισω να εχω κανονικα γαλατακι?????

Καλε γιατι να σου κοπει...οχι θα εχει κανονικοτατα γαλα...

Οσο θηλαζεις θα εχεις γαλα, οσο περισσοτερο θηλαζεις , τοσο περισσοτερο γαλα θα εχεις..

Ενδεχομενος γιατι δεν ειναι απαραιτητο να συμβει, να ελλατωθει παροδικα και να ρεει λιιιγο λιγοτερο καθε φορα που περιμενεις περιοδο..αλλα οχι τοσο ωστε να επιρρεασε δραματικα την παραγωγη σου

Πασχαλιτσάκι έχεις πολύ άγχος χωρίς λόγο καλή μου... Τα έχετε πάει τέλεια μέρχι τώρα, αποκλείεται να πάει κάτι στραβά. Μην ανησυχείς!

Δεν κόβεται με την περίοδο το γάλα. Εμένα προσωπικά δε μου έχει έρθει ακόμα αλλά ξερω πολλές μαμάδες που θηλάζουν για πολύ καιρό αφότου τους έρθει περίοδος.

Παρεπιπτόντως, μιας και θα μετρηθείτε, αν δεν έχει βάλει τόσο βάρος όσο τους προηγούμενους μήνες μην ανησυχήσεις και την πέσεις με τη μία στο κουτί με το ξένο που έχεις στο ντουλάπι :-p:D

Κι αυτό φυσιολογικό είναι γιατί έβαλε πολύ τους πρώτους μήνες και πολύ πιθανόν να ¨φρενάρει¨ λίγο τώρα.

Φυσικά και δεν θα σου κοπεί το γάλα όταν σου έρθει περίοδος. Τι νομίζεις ότι εμείς που θηλάζουμε τόσο καιρό δεν έχουμε περίοδο? Εμένα προσωπικά μου ήρθε μετά από 11 μήνες και δεν κατάλαβα καμία διαφορά. Πολλές μαμάδες λένε ότι μειώνεται λίγο η ροή εκείνες τις μέρες γιαυτό και τα παιδιά θηλάζουν πιο συχνά, εγώ δεν παρατήρησα κάτι.

Στο ξαναλέω σταμάτα να αγχώνεσαι και όλα θα πάνε καλά.

Περιμένου με νέα σου και βάλε στο μυαλό σου αυτό που σου λέει η snowgirl δεν χρειάζεται το μωρά να έχει βάλει όσο και το προηγούμενο μήνα για να είναι όλα καλά. Οι ρυθμοί ανάπτυξης πέφτουν

Και κατι ακομη....

Μετα που αρχισαν να με πονανε οι θηλες (τωρα ευτυχως περασαν καιπενανε ελαχιστα) στην μια θηλη εβγαλα ενα μικρο ασπρουλακι. Πρεπει να το προσεξω ή να το αγνοησω???

Και κατι ακομη....

Μετα που αρχισαν να με πονανε οι θηλες (τωρα ευτυχως περασαν καιπενανε ελαχιστα) στην μια θηλη εβγαλα ενα μικρο ασπρουλακι. Πρεπει να το προσεξω ή να το αγνοησω???

Τι ακριβώς εννοείς ασπρουλάκι? για περιέγραψέ το λίγο

Μήπως σε πονάει και εσωτερικά το στήθος? σαν να νιώθεις βελόνες να σε τρυπάνε?

Καλημέρα.

Το ασπρουλάκι που εννοω θα προσπαθησω να τοπεριγραψω οσο καλυτερα μπορω.... Στη θηλη επάνω που εχουμε τις τρυπιτσες για να βγαινει το γαλα, μια απο αυτες ειναι ασπρη. Ειναι πολυ μικρή και δεν εχει μεγαλωσει απο τοτε που το εβγαλα.

Οσο για τον πονο τωρα εχει υποχωρησει σχεδον εντελως και απο τα 2 στηθη, αλλα πριν που με πονουσε ηταν σαν να εβγαζα "ξυραφακια" απο το στηθος.

Μηπως να ειναι επειδη ο μικρος τραβουσε και δεν ετρεχε πολυ γαλατακι και διογκωσε εναν πορο...???????

Ο πόνος που περιγράφεις αλλά και το άσπρο στίγμα μπορεί να είναι candida γιαυτό σε ρωτούσαμε εαν είδες και άσπρα στίγματα στο στόμα του μωρού. Candida είναι μήκυτας που ζεί μέσα μας και θρέφεται με τους υδατάνθρακες για να περάσει πρέπει να βγάλεις τους υδατάνθρακες από την διατροφή σου. Βέβαια δεν ξέρω αν χρειάζεται να το κάνεις αφού λες ότι ο πόνος έχει μειωθεί, καλύτερα να μιλήσεις και με την Lala που είναι πιο έμπειρη

Πως θα καταλάνω αν είναι candida?

Θα επρεπε να μεγαλώσει το ασπρακι ή να εξακολουθώ να πονάω?

Μηπως δεν πρεπει να τον θηλασω απο αυτο το στηθος για καποιες μερες?

Στο στόμα του μωρού που κοιταξα δεν βλέπω τιποτα. Αν ηταν κατι τετοιο θα μπορουσα να δω τα σημαδακια ή δεν φαινονται ευκολα????

Ότι και να είναι θηλάζεις κανονικά, αν είναι φραγμένος πόρος θηλάζεις περισσότερο από εκείνο το στήθος και η καλύτερη στάση είναι να βάλεις το μωρό ξαπλωτό και εσύ από πάνω του στα τέσσερα, έτσι αδειάζει καλύτερα το στήθος, μπορείς επίσης να κάνεις και κομπρέσες.

Και candida να είναι θηλάζεις κανονικά, ο πόνος είναι εσωτερικός και είναι σαν να σε τρυπάνε βελονες εγώ έτσι τον ένιωθα

Ότι και να είναι θηλάζεις κανονικά, αν είναι φραγμένος πόρος θηλάζεις περισσότερο από εκείνο το στήθος και η καλύτερη στάση είναι να βάλεις το μωρό ξαπλωτό και εσύ από πάνω του στα τέσσερα, έτσι αδειάζει καλύτερα το στήθος, μπορείς επίσης να κάνεις και κομπρέσες.

Και candida να είναι θηλάζεις κανονικά, ο πόνος είναι εσωτερικός και είναι σαν να σε τρυπάνε βελονες εγώ έτσι τον ένιωθα

Αν μπορω να καταλαβω σωστα αυτο που βλεπω, για φραγμενος πορος μου φαινεται πιο πιθανο. Ειναι σαν να εγκλωβιστηκε γαλατακι σε εκεινο το σημειο, γιατι αμα το πιεζω δεν ποναει. Φανταζομαι οτι αν ηταν μολυνση θα ειχα πονο στην πιεση.

Αφου δεν απαγορευεται ο θηλασμος θα συνεχισω κανονικα.

Σας ευχαριστω πολυ ρε κοριτσια. Να' στε καλα, ειλικρινα προσφερετε παρα πολλα σε εμας τις πρωταρες με την εμπειρια σας και τις συμβουλες σας. :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:P:P:P:P

Νά είσαι καλά κι εσύ και καλή συνέχεια περιμένουμε νέα σου από τον παιδίατρο

Ευχαριστω και εννοειται οτι θα σας ενημερωσω!!!!!!!

Φιλια σε ολες σας

:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*:-*

Καλησπέρα κοριτσια.

Μόλις γυρισαε απο τον παιδιατρο και ομολογω οτι ειμαι λιγακι απογοητευμενη.

Προηγουμενες μετρησεις : 3/8/2010 5.500 βαρος 59,5 υψος

14/9/2010 7,100 βαρος 64,5 υψος

12/10/2010 7.450 βαρος 68 υψος

Μεχρι τωρα επαιρνε 1 με 1,5 κιλο τον μηνα και τωρα επεσε στα 350 γρ. Μου ειπε να αρχισω το ξενο γαλα, ενα γευμα μονο τον βραδυνο και τα υπολοιπα να δινω κανονικα δικο μου.

Ειμαι στεναχωρημενη. Απο τη μια σκεφτομαι να συνεχισω τον θηλασμο αποκλειστικα και απο την αλλη σκεφτομαι οτι ειναι εγωιστικο αυτο, γιατι ετσι τον καταδικαζω στην πεινα, αλλωστε το βαρος που πηρε αυτο δειχνει.

Τι με συμβουλευετε να κανω???? ΠΕριμενα οτι δεν θα εβαζε καθε μηνα το ιδιο βαρος αλλα απογοητευτηκα και κυριως με τον εαυτο μου, νοιωθω οτι δεν τον θρεφω σωστα.....

Αναμενόμενο...και το βάρος, που είναι ΤΕΛΕΙΟ :ymapplause: ...και οι βλακεία του παιδίατρου που ψάχνει αφορμή να σου πασάρει ξένο :evil:

Δεν είναι δυνατόν να παίρνει κάθε μήνα 1 με 1μιση κιλο... Πόσο θέλει να φτάσει? Τα παιδάκια που θηλάζουν βάζουν συνήθως πολύ βάρος τους πρώτους μήνες και μετά φρενάρουν. Το είπαμε και πριν άλλωστε. Το μωρό σου έχει βάλει ήδη πολύ βάρος και είναι φυσιολογικό να κόψει λίγο τώρα.

Να μη δώσεις ξένο! Δεν του χρειάζεται καθόλου! Δεν το καταδικάζεις στην πείνα! Μια χαρά τρέφεται!

Ηρέμησε - όλα είναι καλά!

Ετσι ειναι γλυκουλα μου snowgirl!!!!!

LALAAAAAAAAAAAAAA ελα γιατι το κατοχικο συνδρομο ξαναχτυπα. Νοιωθω οτι το μωρακι μου ειναι λεπτο και πρεπει να τον χοντρυνω.

Σημερα παντως και αυριο δεν θα δωσω ξενο γιατι εκανε και το εμβολιο και φοβαμαι μη μου ανεβασει κανενα πυρετουλη, καναμε το INFARIX HEXA τη δευτερη δοση και στην πρωτη δοση εκανε λιγακι πυρετο μεχρι 38.

Εσυ προτεινες στον παιδιατρο να δινεις ενα μπουκαλι το βραδυ ή εκεινος στο προτεινε ?

Για να ξερω ποιον θα βρισω ...

Τα μωρα που θηλάζουν (μαλλον ειναι η 1001 φορα που το γραφω ) τους πρωτους 3 μηνες πρεπει να παιρνουν κατα μεσο ορο 750 γρμ το μηνα . Το μωρο σου πηρε το διπλασιο !

Για τους επομενους 3 μηνες αυτο πεφτει στο ΜΙΣΟ δηλ 350 γρμ κατα μεσο ορο το μηνα ! Για μωρα που εχουν βαλει πολυ βαρος τους πρωτους μηνες ειναι φυσιολογικο να μην βαλουν ΚΑΘΟΛΟΥ βαρος καποιο μηνα .

Το μωρο σου πινει 1 λιτρο και απο εσενα αλλα το μπουκάλι το βραδυ θα το σωσει απο την πεινα ...

Συνελθε , το μωρο ειναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ !!!!!

Αχ δε παει καλα ο παιδιατρος σου..μας δουλευει ετσι;;;;

Η δικη μου θα χωροπηδουσε απο τη χαρα της αμα εβαζε μονο τοσο......

Μαλιστα καθε φορα που πηγαινα στην ηληκια σας μου ελεγε οτι στα κρυφα τον μποκονω...

Και δεν ειναι και καμια παιδιατρος φανατικη του θηλασμου...απλα παντα ελεγε οτι τουλαχιστον για τους πρωτους εξη μηνες δινουμε σκονη ΜΟΝΟ σε παιδια που το εχουν πραγματικη αναγκη...πιστεψε με το δικο σου ΔΕΝ ΕΧΕΙ..αλοιμονο..τι κανεις..εκτρεφεις γουρουνοπουλο για τα Χριστουγεννα....και θες να το παχυνεις...

Νομιζω πως ουτε ο δικςο μου που θεωτειται και παχουλο μωρο ηταν τοσο!!

Συνελθε...το μωρο ειναι μια χαρα...δεν χρειαζετε γαλα σκονη

Εσυ προτεινες στον παιδιατρο να δινεις ενα μπουκαλι το βραδυ ή εκεινος στο προτεινε ?

Για να ξερω ποιον θα βρισω ...

Εννοειται ότι αυτός το πρότεινε!!!! Εγω ισα ισα ειπα πως θελω να συνεχισω τον αποκλειστικο θηλασμο, τουλαχιστον μεχρι να αρχισει τις κρεμες και μου ειπε πως με ενα γευμα τη μερα δεν υπαρχει και μεγαλη διαφορα. Επίσης επειδη ο μικρος ξυπναει μεσα στη νυχτα και τρωει, ειπε πως ετσι θα χορταινει καλυτερα και δεν θα ξυπναει. Αν τυχει να ξυπνησει να το δωσω γαλα απο εμενα....

Να ρωτησω και κατι ακομη....

Μου ειπε τον επομενο μηνα να αρχισουμε κρεμα βανιλια. Τοτε που ειπε θα ειναι περιπου 5 1/2 μηνων. Δεν ειναι ρε κοριτσια λιγακι νωρις για κρεμα? Αλλοι γιατροι ξεκινανε μετα τον 7ο μηνα. Ειπε πως δεν θα τον ξεκινουσε ΜΟΝΟ αν επαιρνε πολυ βαρος, κατι που δεν εγινε αυτον τον μηνα. Εσεις ποτε ξεκινησατε κρεμα και ποια????

Αφού δεν υπάρχει διαφορά γιατί να του δώσεις ξένο;;;; :shock::shock::shock:

Η λύση για το πρόβλημά σου είναι μια.

Αλλαξε παιδίατρο αύριο κιόλας. Βρες κάποιον περισσότερο ενημερωμένο στα θέματα του θηλασμου.

Μην πληρώνεις κάποιον άδικα ενώ δεν σου ταιριάζει. Είναι κρίμα.

Επίσης στα μωράκια που θηλάζουν συνήθως η εισαγωγή των στερεών τροφών γίνεται μόλις συμπληρώσουν τους 6 μήνες. Τα ιδανικά πρώτα γεύματα είναι τα φρούτα και τα λαχανικά...

Τέλος η κόρη μου από τον 3ο μήνα έβαζε 500 γρ. μέχρι και τον 6ο οπου δεν έβαλε καθόλου. Γενικά να ξέρεις πως μας ενδιαφέρει να έχει διπλασιάσει το μωρό στο 6μηνο το βάρος γέννησης και να το έχει τριπλασιάσει στον χρόνο.

o paidiatros sou den kserei oti ton prwto mhna pou mpenoun oi sterees den pernoun poli baros ?

ti blakeies leei !!!!!

allakse paidiatro xthes kiolas .

to mero sou trefete teleia ,pare ta panw sou kai esu ,exe empistosinh ston euato sou kai psakse gia alon paidiatro enimeromeno kai oxi me paropides .

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καταλαβαίνω απόλυτα ότι μου γράφεις, και κάπως έτσι, με τέτοιες αντιδάσεις είναι και ο δικός μου. Αφού όταν το μάθαμε γυρίζει και μου λέει πως αν ήξερε ότι δεν μπορεί να κάνει παιδιά δεν θα παντρευόταν. Τεσπα σημασία έχει ότι προχωράμε και κάποια στιγμή ελπίζω με την έλευση πρώτα ο Θεός ενώς παιδιού να του φύγουν όλα αυτα τα κόμπλεξ και οι ανασφάλιες που νοιώθει αυτή τη στιγμή, και οι όποιες ενοχές. Εγώ στο θέμα των ενέσεων έχω σκοπό να τον βάλω να μου τις κάνει αυτός γιατί θέλω να συνετέχει στην όλη διαδιακασία και να μην είναι αμέτοχος. Εξάλλου έχει και εκπέδευση πρώτων βοηθειών, καλύτερα ξέρει κάποια πράγματα απο μένα.  Εννοείται ότι δεν βάζω ταμπέλες στο ότι εσύ φταίς, όχι εγώ φταίω... κανείς δεν φταίει σε αυτή την περίπτωση, απλά έτυχε να πέσει σε μας αυτό το πρόβλημα, οκ! το δεχόμαστε και πάμε παρακάτω. Δεν είμαι απο τους ανθώπους που κάθονται πίσω απο κλειστές πόρτες και κλαίνε για πράγματα που ίσως δεν ήρθαν έτσι όπως θα το ήθελαν, έχω μάθει να παλεύω και να κοιτάω μόνο το ΦΩΣ! που παρουσιάζεται μπροστά μου και τα ανοιχτά παράθυρα.
    • Άντρα γυναικολόγο είχα. Η γυναίκα ήταν η αναισθησιολογος που ήταν μαζί μου.  Στην πρώτη εγκυμοσύνη είχα γυναίκα γυναικολόγο, η οποία όμως επειδή ήταν μεγάλη, σταματησε να αναλαμβάνει γέννες. Μου το είπε στον πρώτο υπέρηχο που είχα πάει να κάνω όταν έμαθα ότι είμαι έγκυος. Εκείνη με έστειλε στον γιατρό που ήταν εφημερεύων την ημέρα που γέννησα το πρώτο παιδί μου και ήξερε την υπόθεση μου. Αλλιώς θα καθόμουν να το ψάξω λίγο παραπάνω... Γενικά κι εγώ γυναίκα θέλω, επειδή έχω στο μυαλό μου ότι είναι κάπως πιο ευαισθητοποιημένες με γυναικεία θέματα. Αν και βλέπω ότι υπάρχουν και άντρες όπως ο γιατρός της @Θέτις Κ. που η αντιμετώπιση του θα πρεπε να είναι παράδειγμα προς όλους!! 
    • Αχ δεν ξέρω... από τη μια είναι κάτι που μπορεί να σας δέσει και μόνο θετικά αποτελέσματα να έχει... αλλά από την άλλη σε καταλαβαίνω... είναι αμήχανο φουλ! Όπως βλέπεις χρησιμοποιώ β πληθυντικό, γιατί προσωπικά ΑΡΝΟΥΜΑΙ 😂😂😂
    • Το Γυμνάσιο δεν έχει καμμία σχέση με το Δημοτικό αλήθεια!! Καλή επιτυχία!! Μπράβο κορίτσι μου!! Εγώ το έχω ρίξει στη γυμναστική, συνεχίζω διατροφή αν κ ξέφυγα 3 μέρες αλλά οκ πάμε δυναμικά!! Τουλάχιστον δεν πήρα..
    • Αχ κορίτσια μου!! Δεν έχω άλλες αντιδράσεις!! Σας ευχαριστω πάρα πολύ!! ❤️❤️❤️❤️ Περιμένω πως και πως την δική σας ώρα!! 🥰
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...