Μετάβαση σε περιεχόμενο

LALA και οποια μπορει να βοηθησει.Ελλατωθηκε το γαλα μου...

Recommended Posts

Καλησπέρα. Θηλαζω αποκλειστικα εδω και 4 μηνες και 1 εβδομαδα. Δεν εδωσα ποτε ξενο γαλα και εδωσα μονο κανα 2 φορες χαμομηλι κατοπιν ¨συμβουλης" παιδιατρου και αλλαξα παιδιατρο!!

Ο μικρος παιρνει κανονικα βαρος, γεννηθηκε στις 38 εβδομαδες με καισαρικη λογο εγκαρσιας προβολης με βαρος 2.710 και τελευταια φορα οταν ηταν 3 μηνων και 12 ημερων ηταν 7.100.

Ολα ηταν καλα μεχρι πριν απο 2-3 μερες που αρχισαν τα προβληματα... Αρχισα να εχω πονο στις θηλες γιατι ο μικρος δεν επιανε καλα. Οταν τον εβαζα στο στηθος τραβουσε το κεφαλι του αφου επινε κανονια για λιγα λεπτακια και φαινοταν να νευριαζει με το στηθος. Νομιζα οτι επαιζε και δεν εδωσα πολλη σημασια. Αυτο συνεχιστηκε για 2 μερες με εμενα να ποναω πολυ στις θηλες και καθε φορα που ηταν να θηλαζω σκεφτομουνα τον πονο.

Απο εχθες νομιζω οτι δεν εχω πολυ γαλα. Το στηθος ειναι πολυ μαλακο, χθες το βραδυ που εκανα αντληση εβγαλα μονο 50 γρ και απο τα 2 στηθη και σημερα το απογευμα μετα βιας 40 γρ.....

Υπαρχει πιθανοτητα να σταματησε ξαφνικα το γαλα μου? Δεν εχει αλλαξει κατι στη διατροφη μου, απλα ελλατωσα τα υγρα τωρα που επιασαν τα κρυα.

Δεν θελω να σταματησω τον θηλασμο. Ειμαι πολυ στεναχωρημενη. Η παιδιατρος που επικοινωβησα μαζι της μου ειπε να παρω το s26 gold 1 και να δινω για αρχη 120 γρ 2 φορες τη μερα. Δεν θελω να ξεκονησω το ξενο γαλα γιατι φοβαμαι οτι θα ελλατωει πολυ το δικο μου ετσι.

Τι να κανω? Ειλικρινα ειμαι πολυ στεναχωρημενη.

ΚΑΘΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ.

Περιμενω με ανυπομονησια. Φιλια σε ολες σας και στα μωρακια σας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 77
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καταρχήν χαλάρρωσε και μην αγχώνεσαι.

Μήπως σου έχει έρθει περίοδος;;

Δεν υπάρχει περίπτωση να σου ελαττώθηκε το γάλα και να κοπεί εφόσον δεν δίνεις άλλα υγρά στο μωρό σου. Μπορεί να βρίσκεται σε άλμα ανάπτυξης ή κάτι να τον ενοχλεί. Δοκίμασες να αλλάξεις διάφορες στάσεις;; Να τον ταΐζεις πριν πεινάσει πολύ και εκνευσριστεί;;

Είδες μήπως του πανάει κάποιο αυτί;

Το γεγονός οτι το στήθος σου είναι μαλακό και δεν βγάζει μεγάλη ποσότητα με το θήλαστρο δε σημαίνει τίποτα. Το θήλαστρο δεν μπορεί να σου 'δείξει' την ποσότητα που παράγεις.

Πασχαλιτσάκι σου γράφω εγώ μέχρι να συνδεθούν και οι πιο ειδικές ;)

Καταρχήν ο μικρός έχει σούπερ βάρος!!!! Πολύ σούπερ!

Είναι σχεδόν αδύνατο μετά από 4 μήνες επιτυχούς -σουπερ επιτυχούς στην περίπτωσή σου- θηλασμού ξαφνικά να σου μειωθεί το γάλα! Ο μικρός ξέρει τι να κάνει για να παίρνει όσο γάλα θέλει!

Το ότι δεν έβγαλες με το θήλαστρο δε σημαίνει ότι δεν έχεις!!! Πρόσφατα προσπάθησα να αντλήσω και μάλιστα με νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής άντλησης και έβγαλα με το ζόρι 50 μλ τη μία φορά και 30 την άλλη :shock: Κι όμως θηλάζω σχεδόν 10 μήνες τώρα! Και πολύ γιατί η μικρή δεν τρώει σχεδόν καθόλου στερεές.

Το ότι είναι μαλακό το στήθος σου και πάλι δε σημαίνει ότι δεν έχεις γάλα. Ίσα ίσα που σημαίνει ότι ο μικρός πίνει το γαλατάκι του και δε μαζεύεται στο στήθος να πρήζεται.

Τώρα το γιατί δεν πιάνει καλά και σε πονάει δεν ξέρω... Πάντως και η δική μου είχε περάσει μια φάση περίπου στους 3 μήνες που εκνευριζόταν στο στήθος και το άφηνε κι έκλαιγε. Δεν κατάλαβα ποτέ τι ήταν...Κράτησε λίγες μέρες και της πέρασε. Κάποια ενόχληση έχει το παιδί. Μήπως καμιά στοματίτιδα? Εσύ πονάς μόνο κατά το θηλασμό ή και ενδιάμεσα των θηλασμών?

Μη δώσεις ξένο πάντως... Αποκλείεται να φταίει το γάλα σου. Και να αλλάξεις κι αυτή την παιδίατρο :-p

Περιοδος δεν μου εχει ερθει ακομη.

Δεν εχω δοκιμασει αλλη σταση πλην της συνηθησμενης που τον εχω αγκαλιτσα, το μονο που δοκιμασα ειναι να του αλλαζω το στηθος απο το ενα στο αλλο μηπως βαριεται.

Απο την αρχη δεν ειχαμε προγραμμα στον θηλασμο, και εννοω οτι δεν τηρουσα το 3ωρο που λενε αλλα τον εβαζα στο στηθος οποτε πεινουσε. Ακομη και τωρα καπως ετσι κανω, οποτε το να τον αφηνω πολυ πεινασμενο μαλλον δεν ισχυει....

Ελπιζω να ειναι αλμα αναπτυξης ειμαστε στην 19η εβδομαδα και πιθανον να συμβαινει κατι τετοιο.

Τι να κανω για να αυξησω την παραγωγη μου???

Νομιζω οτι ελλατωθηκε γιατι πριν αρχισει το προβλημα οταν ετρωγε τον ακουγα να καταπινει μεγαλες γουλιες, ετρεχε απο το στοματακι του στο πλαι γαλατακι και καμια φορα πνιγοταν και ηταν πιο ηρεμος, ολα αυτα δεν συμβαινουν τις τελευταιες 3 μερες.

Το αυτακι αν τον πονουσε δεν θα το επιανε και γενικα δεν θα εδειχνε οτι κατι τον ποναει???

Πως καταλαβαινω οτι τελειωνει το γαλατακι μου??????

Ειμαι πολυ στεναχωρημενη.... Ειμαι προθυμη να κανω οτι μπορω για να διατηρησω το γαλατακι μου για τον πριγκηπα μου.

Καλε μην αγχωνεσαι!!!!!! Δεν μειωθηκε σιγουρα το γαλα σου... Μπορει να περνατε κανα αλματακι και να θελει να σου αυξησει την παραγωγη γι αυτο το βλεπεις να εκνευριζετε. Φαση ειναι. Κι εμενα την περασε και ποναγααααααα!!!! Αλλα οπως παντα η Λαλα με καθησυχασε και θηλαζουμε ακομα.. Χαλαρωσε και βαζε το μωρο ακομα ποιο συχνα στο στηθος! ;)

Τώρα το γιατί δεν πιάνει καλά και σε πονάει δεν ξέρω... Πάντως και η δική μου είχε περάσει μια φάση περίπου στους 3 μήνες που εκνευριζόταν στο στήθος και το άφηνε κι έκλαιγε. Δεν κατάλαβα ποτέ τι ήταν...Κράτησε λίγες μέρες και της πέρασε. Κάποια ενόχληση έχει το παιδί. Μήπως καμιά στοματίτιδα? Εσύ πονάς μόνο κατά το θηλασμό ή και ενδιάμεσα των θηλασμών?

Μη δώσεις ξένο πάντως... Αποκλείεται να φταίει το γάλα σου. Και να αλλάξεις κι αυτή την παιδίατρο :-p

Απο χθες που σταματησα να φοραω επιθεματα στο στηθος και εβαλα και λιγη κρεμουλα ειναι καλυτερα, δεν ποναω τοσο πολυ. Δεν ποναω ενδιαμεσα μονο οταν ρουφαει, νοιωθω οτι "σφιγγει" την θηλη και οτι ρουφαει πολυ δυνατα.

Πως καταλαβαινω οτι εχει στοματιτιδα? Αν ειχε θα επινε ευχαριστα απο μπιμπερο? Οταν αντλησα και του το εδωσα το εφαγε με μεγαλη ορεξη.

Υπαρχει πιθανοτητα να κανει ζημια η πιπιλα? Την παιρνει απο την αρχη και μεχρι τωρα δεν μου δημιουργησε προβλημα.

Χαλαρωσε και βαζε το μωρο ακομα ποιο συχνα στο στηθος! ;)

Ποσο πιο συχνα? Τον βαζω αρκετα συχνα, καθε 2ωρο περιπου αλλα τρωει κανενα 2λεπτο καλα και μετα αρχιζει να διαμαρτυρεται και να γκρινιαζει.

Τη συμπεριφορά αυτήν την έχει και στα 2 στήθη;;

Εσύ πως πονάς; Κατα τη διάρκεια του θηλασμού;; Ο πονος είναι εσωτερικός ή στις θηλές;

Έχεις δει στίγματα στο στόμα του παιδιού;

Το γάλα δεν 'τελειώνει' έτσι απλά. Να μην αγχώνεσαι και να μην υποκύψεις στο μπουκάλι.

Μπα δε νομίζω να φταίει η πιπίλα μετά από τόσο καιρό....

Μήπως ετοιμάζει δοντάκια και τον ενοχλούν τα ουλάκια του? Επειδή λες ότι σφίγγει τη θηλή...Εμένα μου έκοβε και δαγκωνίτσες όταν βγαίνανε τα πρώτα - εκεί να δείς πόνος...άαααουτςςςςςς!

Μη στενοχωριέσαι πάντως. Θα τη βρούμε την άκρη. Δεν τελειώνει έτσι το γάλα...Όσο θηλάζεις θα έχεις!

Πως καταλαβαινω οτι εχει στοματιτιδα? Αν ειχε θα επινε ευχαριστα απο μπιμπερο? Οταν αντλησα και του το εδωσα το εφαγε με μεγαλη ορεξη.

Θα είχε στο στοματάκι του άσπρα στιγματάκια.Υποθέτω ότι θα το ενοχλούσε και το μπιμπερό :roll:

Άσε τις αντλήσεις πάντως....Δε χρειάζονται. Έχεις γάλα!

Τη συμπεριφορά αυτήν την έχει και στα 2 στήθη;;

Εσύ πως πονάς; Κατα τη διάρκεια του θηλασμού;; Ο πονος είναι εσωτερικός ή στις θηλές;

Έχεις δει στίγματα στο στόμα του παιδιού;

Ποναω και απο τις 2 θηλες, στη μια λιγο περισσοτερο και ο πονος ειναι οταν ρουφαει.

Τι στιγματα? Στη γλωσσα ή στο στομα γενικα?

Ποσο πιο συχνα? Τον βαζω αρκετα συχνα, καθε 2ωρο περιπου αλλα τρωει κανενα 2λεπτο καλα και μετα αρχιζει να διαμαρτυρεται και να γκρινιαζει.[/quote:87ehlzcq]

Ανα μια ωρα πχ... Πριν πεινασει!

Λες να τον αρχισω ετσι????

Να ρωτησω κατι ακομη. Αν το μωρακι μου εμενε νηστικο θα τον επαιρνε ο υπνος μετα το μπανακι το βραδυνο και αφου τον εχω θηλασει εστω και λιγη ωρα με τον τροπο που ειπα στην αρχη, δηλαδη με γκρινια?

Καλημερα :)

Πασχαλιτσακι τις τελευταιες μερες που το μωρο εχει αυτη τη συμπεριφορα οι πανες του πως ειναι ? Βρεχει ,λερωνει πανες ?

Αλλαξε μηπως τιποτα στη ρουτινα του μωρου ? Εγινε καποια αλλαγη στη ζωη σας γενικά ?

Η συμπεριφορα του μωρου ολη την υπολοιπη μερα πως ειναι ? Το βραδυ κοιμαται συνεχομενα ?

Ερωτηση...ποσο συχνα αντλεις γαλα..εχει τυχει ανα αντλησεις λιγο πριν το θηλασεις;;;

Στοματιτιδα εχει ασπρους λεκεδες μεσα στο στομα τουοταν τα οποια αμα τα σκουπισεις με μια γαζουλα ματωνουν...αλλα δε νομιζω να ειναι αυτο.

Ωτιτιδα δεν εμφανιζει πολλες φορες συμτωματα παρα μονο πονο στο αυτι...

επισης εαν η εχει μηξουλες δυσκολευετε να θηλασει.

Τωρα δεν ξερω αμα περναει αλμα αναπτυξης και τσατιζετε που δεν εχει οσο γαλα θελει, δηλαδη προσπαθει να αυξησει την παραγωγη σου...Το στηθος σου πως ποναει;;;.

Δοκιμασε να θηλασεις ξαπλωτα με εσενα σχεδον πανω απο το μωρο, ετσι πινουν ευκολοτερα, η παλη ξαπλωτα αλλα στο πλαι.

Καλημερα :)

Πασχαλιτσακι τις τελευταιες μερες που το μωρο εχει αυτη τη συμπεριφορα οι πανες του πως ειναι ? Βρεχει ,λερωνει πανες ?

Αλλαξε μηπως τιποτα στη ρουτινα του μωρου ? Εγινε καποια αλλαγη στη ζωη σας γενικά ?

Η συμπεριφορα του μωρου ολη την υπολοιπη μερα πως ειναι ? Το βραδυ κοιμαται συνεχομενα ?

Καλημέρα Lala μου.

Απο τσισακια ειμαστε καλα, οπως πριν. Τα κακα του ειναι ιδια σε χρωμα και υφή αλλα ελλατωθηκαν ο φορες που κανει, εκανε 3-4 φορες τη μερα και τωρα κανει 2 φορες. Η παιδιατρος μου ειπε οτι αυτή η ελατωση επρεπε να ειχε γινει ηδη απο τον 3ο μηνα και οτι ειναι φυσιολογικο.

Στη ρουτινα του οχι, απλα κοψαμε τις βολτες το απογευμα λογω κρυου. Την μερα νομιζω οτι εγινε πιο γκρινιαρης και ζωηρός, θελει ολη μερα να ασχολουμαι μαζι του. Το βραδυ τρωει οπως ετρωγε εδω και ενα μηνα, δηλαδη τελευταιο γευμα ημερας μετα το μπανιο στις 9 , ξυπναει απο τις 3 ως τις 5 για γαλα και απο εκει και μετα σχεδον καθε 3ωρο τρωει.

Ερωτηση...ποσο συχνα αντλεις γαλα..εχει τυχει ανα αντλησεις λιγο πριν το θηλασεις;;;

Στοματιτιδα εχει ασπρους λεκεδες μεσα στο στομα τουοταν τα οποια αμα τα σκουπισεις με μια γαζουλα ματωνουν...αλλα δε νομιζω να ειναι αυτο.

Ωτιτιδα δεν εμφανιζει πολλες φορες συμτωματα παρα μονο πονο στο αυτι...

επισης εαν η εχει μηξουλες δυσκολευετε να θηλασει.

Τωρα δεν ξερω αμα περναει αλμα αναπτυξης και τσατιζετε που δεν εχει οσο γαλα θελει, δηλαδη προσπαθει να αυξησει την παραγωγη σου...Το στηθος σου πως ποναει;;;.

Δοκιμασε να θηλασεις ξαπλωτα με εσενα σχεδον πανω απο το μωρο, ετσι πινουν ευκολοτερα, η παλη ξαπλωτα αλλα στο πλαι.

Το στηθος σημερα ειναι πολυ καλυτερα, απο προχθες το βραδυ δεν φοραω επιθεματα μονο το σουτιεν και βελτιωθηκε πολυ. Πονουσα στις θηλες οταν ρουφουσε, σαν να εβγαζα "ξυραφακια" και ηταν κοκκινες. Νομιζω οτι εφταιγε το οτι δεν ετρεχε πολυ το γαλα μου και το μωρο τραβουσε με δυναμη.....

Εχω δοκιμασει ξαπλωμενη στο πλαι και δεν με βολευε καθολου, ισα ισα κουραζομασταν και οι 2 περισσοτερο.

Ελπιζω να περναμε αλμα και ολα να γινουν οπως πριν και καλυτερα....

Εγω ακομη δεν θα του δωσω ξενο γαλα, παροτι το αγορα χθες να υπαρχει. Θα το παλεψω οσο μπορω και αντεχω.

Απο τη στιγμη που οι πανες του ειναι καλες και δεν μειωθηκαν αυτο σημαινει οτι το μωρο παιρνει επαρκη ποσοτητα γαλακτος .

Εγω το πιθανοτερο βλεπω να χει ρυθμιστει η παραγωγή σου (πιθανον πριν ειχες πολυ ελαφρα υπερπαραγωγή) γιαυτο νιωθεις "αδειο" το στηθος και το μωρο τραυματισε τις θηλες . Ειχε συνηθισει να ρχετε με περισσοτερη ορμη το γαλα . Γαλα εχεις , δεν υπάρχει κανενα προβλημα , ουτε λογος να δωσεις ξενο ή μπουκαλι με δικο σου .

Σ΄αυτη την ηλικια (προσφατα το εγραψα και σε αλλο θεμα) και η μικρη μου δεν εδειχνε πολυ ενδιαφερον για το στηθος . Τα μωρα μεγαλωνουν , τα ερεθισματα ειναι πολλα (γιαυτο η γκρινια και η προσκολληση σε σενα ) αρχιζουν να καταλαβαινουν τον εαυτο τους και ξεκινουν πιο εντονα τα κατορθωματα τους .

Προσπάθησε να αλλαξεις σταση , βρες κατι που σας βολευει και τους δυο , προσπαθησε να θηλάζεις με ηρεμια και με ησυχια στο σπιτι .

Γενικα παντως απο αυτα που διαβαζω δεν βλεπω να υπάρχει κανενα προβλημα , αυτες ειναι φυσιολογικες φασεις που τις περνουν ολα τα μωρα . Σταματα να σκεφτεσαι μετα απο 4 μηνες οτι δεν εχεις γαλα και μην μπαινεις στη λογικη να δωσω ξενο ή αντλημένο . Το μωρο ειναι αρκετα μεγαλο για να ξερει τι να κανει (ισως καποιες φορες να θελει λιγο "σπρωξιμο") να θηλαζει σωστα και να ρυθμιζει την παραγωγή αναλογα τις αναγκες του .

Πως καταλαβαινω την υπερπαραγωγη, εκτος απο τα πρασινα κακακια? Το μονο που παρατηρησα πριν γινει ολο αυτο ειναι το οτι ενιωθα το στηθος μου για καποιες μερες πρησμενο και παρακαλουσα το μωρο να πειναει για να το αδειασει. Επισης σχετικα πνιγοταν πιο ευκολα και απο το πλαι του στοματος του ετρεχε γαλατακι, σαν να περισσευε απο το στομα του.

Την ηρεμια στο σπιτι ειναι λιγακι δυσκολο να την βρω, μιας και ζω στην "οικοδομη των τρελων", ο καθενας κανει οτι του καπνισει, αλλος ακουει στη διαπασων μουσικη, αλλος καρφωνει, αλλος τρυπαει, ειναι και πολλα τα διαμερισματα.... Οποτε ακουω θορυβο εκνευριζομαι....

Ελπιζω να ειναι φυσιολογικο αυτο που συμβαινει και να περασει συντομα.

Πως καταλαβαινω την υπερπαραγωγη, εκτος απο τα πρασινα κακακια? Το μονο που παρατηρησα πριν γινει ολο αυτο ειναι το οτι ενιωθα το στηθος μου για καποιες μερες πρησμενο και παρακαλουσα το μωρο να πειναει για να το αδειασει. Επισης σχετικα πνιγοταν πιο ευκολα και απο το πλαι του στοματος του ετρεχε γαλατακι, σαν να περισσευε απο το στομα του..

Καλημέρα

Όλα τα παραπάνω είναι σημάδια υπερπαραγωγής. Προφανώς τώρα έχει ρυθμιστεί η παραγωγή σου και γιαυτό και δεν υπάρχουν πλέον τα παραπάνω. Όπως σου είπαν και τα κορίτσια μην αγχώνεσαι το γάλα δεν σταματά και δεν μειώνεται όσο θηλάζεις. Προσπάθησε να είσαι ήρεμη και σε λίγες μέρες όλα θα είναι καλά. Εμείς εδώ είμαστε για να σε βοηθήσουμε

Καλημέρα σε όλες σας.

Καταρχην σας ευχαριστω ΟΛΕΣ μεσα απο την ψυχη μου για την βοηθεια που μου προσφερετε. Ειναι πραγματικα πολυτιμη και με εχει βοηθησει παρα πολυ.

Να κανω μια ερωτηση?

ΓΙΝΕΤΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ????

Ή ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΠΟΛΥ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ????

Δεν θυμαμαι αν το ειπα και νωριτερα αλλα το στηθος μου ειναι μαλακο απο τοτε που αρχισε το προβλημα. Μονο οταν τον θηλαζω μεσα στη νυχτα και μετα το πρωι ειναι ελαφρως πιο σκληρο. Με προβληματιζει παρα πολυ το θεμα του στηθους γιατι το ειχα συνηθισει να ειναι πιο σκληρο και ετσι νομιζα οτι ειναι και γεματο.....

Καποιες φορες πιανω τον εαυτο μου να υποκυψω στο να δωσω ξενο γιατι νομιζω οτι το μωρακι μου δεν χορταινει και οτι το αφηνω νηστικο και στεναχωριεμαι.

Καλημέρα,

από αυτά που έχω διαβάσει και ξέρω δεν έχω ακούσει περίπτωση να κοπεί το γάλα στα καλά καθούμενα, Εγώ ξέρω ότι όσο θηλάζεις έχεις γάλα, δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να συμβεί από κάποιο ορμονικό πρόβλημα ας μας πεί όποια γνωρίζει

Τώρα εφόσον το μωρό σου βρέχει κανονικά πάνες δεν υπάρχει περίπτωση να μην τρώει και να μένει νηστικό, οπότε στάμάτα να αγχώνεσαι

εγώ θηλάζω σχεδόν 19 μήνες και το στήθος μου ποτέ δεν το ένιωσα πρησμένο εκτός από την 1η εβδομάδα που ξεκίνησα δουλειά μέχρι να προσαρμοστεί στο νέο πρόγραμμα και τις αντλήσεις

Καλημέρα,

από αυτά που έχω διαβάσει και ξέρω δεν έχω ακούσει περίπτωση να κοπεί το γάλα στα καλά καθούμενα, Εγώ ξέρω ότι όσο θηλάζεις έχεις γάλα, δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να συμβεί από κάποιο ορμονικό πρόβλημα ας μας πεί όποια γνωρίζει

Τώρα εφόσον το μωρό σου βρέχει κανονικά πάνες δεν υπάρχει περίπτωση να μην τρώει και να μένει νηστικό, οπότε στάμάτα να αγχώνεσαι

εγώ θηλάζω σχεδόν 19 μήνες και το στήθος μου ποτέ δεν το ένιωσα πρησμένο εκτός από την 1η εβδομάδα που ξεκίνησα δουλειά μέχρι να προσαρμοστεί στο νέο πρόγραμμα και τις αντλήσεις

Να σαι καλα, με καθυσηχαζεις πραγματικα...

Κοιτα..το στηθος μου σταματησε να πριζετε απο τοτε που αρχισα να κανω συστηματικες αντλησεις και γυρισα στη δουλεια.

Απο κει και περα εκτος και αν υπαρχει Ιατρικος λογος ορμονικος κυριως..το γαλα δεν μπορει να κοπει ξαφνικα.

Επισης το στηθος πριζετε οχι γιατι γεμμυζει γαλα σαν αποθηκη..το γαλα παραγετε εκεινη την ωρα που θηλαζει το μωρο..

Κοιτα..το στηθος μου σταματησε να πριζετε απο τοτε που αρχισα να κανω συστηματικες αντλησεις και γυρισα στη δουλεια.

Απο κει και περα εκτος και αν υπαρχει Ιατρικος λογος ορμονικος κυριως..το γαλα δεν μπορει να κοπει ξαφνικα.

Επισης το στηθος πριζετε οχι γιατι γεμμυζει γαλα σαν αποθηκη..το γαλα παραγετε εκεινη την ωρα που θηλαζει το μωρο..

Ακομη δεν μου εχει ερθει περιοδος απο τοτε που γεννησα.

Υπαρχει λες πιθανοτητα να τα εχουν παιξει οι ορμονες μου και να μην το ξερω για αυτο και να συμβαινει ολο αυτο? Τι εξετασεις πρεπει να κανω και σε τι γιατρο να παω, γυναικολογο ή παιδιατρο?

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Σήμερα είμαι 15+6. Πάντα βάση υπερήχου.
    • Από συμπτώματα δεν έχω κάτι το ιδιαίτερο,λίγα πονακια αραιά και που στην κοιλια, αλλά έχει αρχίσει και η μέση και με πονάει. Έχω κάνει κοιλίτσα που τέτοια κοιλια είχα στον 5ο στο γιο μου. Επίσης και εμενα οι κοιλια μου όλο μελανιές είναι από τις ενεσεις και πλέον έχει αρχίσει σε πολλά σημεία με την ένεση και ματωνει. Με τραβάει και το δέρμα και με τρώει,πήρα σήμερα bio Oil σε gel να αρχίσω να βάζω για ενυδάτωση.Δεν με νοιάζει να κάνω ραγαδες αλλά να μην με τρώει τόσο που τραβαει το δέρμα.
    • Εγώ δεν είχα κάνει ραντεβού. Ήξερα δύο καλές παιδιάτρους από την κουμπάρα μου, αλλά έλεγα ότι θα ασχοληθώ αφότου γεννήσω. Οπότε κι εγώ την πρώτη παιδίατρο που είχαμε, την γνώρισα στην αίθουσα τοκετού. Ήταν η νεογνολογος του πρώτου παιδιού, οπότε πήγαμε με αυτήν. Τώρα πάλι, τον δεύτερο νεογνολογο/παιδίατρο πάλι εδώ στο μαιευτήριο τον γνώρισα. Ήμασταν τυχεροί εμείς γιατί και οι δύο ήταν πολύ καλοί. Η πρώτη ήταν πολύ καλή σε θέματα θηλασμού κι αυτός είναι πολύ καλός σε θέματα εντατικολογιας. Μας έκατσε καλά! 😅
    • Καταλαβαίνω απόλυτα ότι μου γράφεις, και κάπως έτσι, με τέτοιες αντιδάσεις είναι και ο δικός μου. Αφού όταν το μάθαμε γυρίζει και μου λέει πως αν ήξερε ότι δεν μπορεί να κάνει παιδιά δεν θα παντρευόταν. Τεσπα σημασία έχει ότι προχωράμε και κάποια στιγμή ελπίζω με την έλευση πρώτα ο Θεός ενώς παιδιού να του φύγουν όλα αυτα τα κόμπλεξ και οι ανασφάλιες που νοιώθει αυτή τη στιγμή, και οι όποιες ενοχές. Εγώ στο θέμα των ενέσεων έχω σκοπό να τον βάλω να μου τις κάνει αυτός γιατί θέλω να συνετέχει στην όλη διαδιακασία και να μην είναι αμέτοχος. Εξάλλου έχει και εκπέδευση πρώτων βοηθειών, καλύτερα ξέρει κάποια πράγματα απο μένα.  Εννοείται ότι δεν βάζω ταμπέλες στο ότι εσύ φταίς, όχι εγώ φταίω... κανείς δεν φταίει σε αυτή την περίπτωση, απλά έτυχε να πέσει σε μας αυτό το πρόβλημα, οκ! το δεχόμαστε και πάμε παρακάτω. Δεν είμαι απο τους ανθώπους που κάθονται πίσω απο κλειστές πόρτες και κλαίνε για πράγματα που ίσως δεν ήρθαν έτσι όπως θα το ήθελαν, έχω μάθει να παλεύω και να κοιτάω μόνο το ΦΩΣ! που παρουσιάζεται μπροστά μου και τα ανοιχτά παράθυρα.
    • Άντρα γυναικολόγο είχα. Η γυναίκα ήταν η αναισθησιολογος που ήταν μαζί μου.  Στην πρώτη εγκυμοσύνη είχα γυναίκα γυναικολόγο, η οποία όμως επειδή ήταν μεγάλη, σταματησε να αναλαμβάνει γέννες. Μου το είπε στον πρώτο υπέρηχο που είχα πάει να κάνω όταν έμαθα ότι είμαι έγκυος. Εκείνη με έστειλε στον γιατρό που ήταν εφημερεύων την ημέρα που γέννησα το πρώτο παιδί μου και ήξερε την υπόθεση μου. Αλλιώς θα καθόμουν να το ψάξω λίγο παραπάνω... Γενικά κι εγώ γυναίκα θέλω, επειδή έχω στο μυαλό μου ότι είναι κάπως πιο ευαισθητοποιημένες με γυναικεία θέματα. Αν και βλέπω ότι υπάρχουν και άντρες όπως ο γιατρός της @Θέτις Κ. που η αντιμετώπιση του θα πρεπε να είναι παράδειγμα προς όλους!! 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...