Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αέρια και κακάκια...Τι να κάνω?


Recommended Posts

Καλημέρα κι απο μένα μανούλες και μη!

Είμαι νέα μαμά και όπως είναι φυσικό με πιάνουν κατά καιρούς διάφορες ανησυχίες για τον μπουμπούκο μου...

Να σημειώσω οτι μόλις μπήκαμε στον 3ο μήνα και δεν τον θηλάζω, τον θήλασα μόνο για 40 περίπου μέρες (δυστυχώς δεν είχα γάλα).

Ειχαμε ξεκινήσει με το frisolac αλλά επείδή το μωρό ταλαιπωρούνταν απο πονάκια και κολικούς η παιδίατρος μου πρότεινε το Aptamil Extra Care. Εδώ κι έναμιση μήνα που το δίνω έχω δει κάποια βελτίωση αλλά πάλι το καημένο ζορίζεται με τα αέρια και συχνά κλαίει κατα τη διάρκεια του φαγητού, σφίγγεται, χτυπιέται, κλωτσάει και όταν αερίζεται ανακουφίζεται και σταματάει. Γενικά με τα αέρια έχει ένα θέμα. Μου έδωσε η γιατρός και κάποιες σταγόνες (infacolic), είδα βελτίωση αλλά όχι να περάσουν τελέιως τα πονάκια. Είχε καμιά σας παρόμοια εμπειρία?

Πέρα απ΄αυτό το πρόβλημα (μου είπαν οτι θα περάσει σε 1-2 μήνες), τις τελευταίες 1-2 εβδομάδες το μωρό δεν ενεργείται συχνά (συνήθως έκανε κάθε μέρα), τις προάλλες έκανε πάνω απο 3 24ωρα, ζοριζόταν ο καημένος, γκρίνιαζε, πήρα την παιδίατρο, μου είπε να κάνω βρεφικό κλύσμα, το έκανα, έστρωσε για 2-3 μέρες ,τώρα πάλι πέρασαν 3 μέρες και τίποτα...Η γιατρός μου είπε αν συνεχίσει να του ξανααλλάξομε γάλα.

Το θέμα είναι οτι το μωρό πάντα κάνει μαλακά κακά, ποτέ δε μου έκανε σκληρά γοα να θεωρήσω οτι είναι δυσκοίλιος. Αλλά ακόμα και τώρα που έχει 3 μέρες να τα κάνει, έχει πολύ γκρίνια, δεν ξέρω αν είναι απ΄αυτό. Μήπως τον πειράζουν οι σταγονίτσες για το εντεράκι που του δίνω? Αλλά δεν αναφέρουν για παρενέργειες...Τι νά πω...Ανησυχώ και στεναχωριέμαι...Οποια ξέρει κάτι ας μου πει σας παρακαλώ...Ευχαριστώ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σου fotin...

καταρχην να σου ζησει ο μπουμπουκος σου... κοιτα οι λογοι μπορει να ειναι πολλοι αλλα και κανενας....

μπορει να κρυωσε και να ποναει η κοιλια του, μπορει να μην του ταιριαζει το γαλα, μπορει να εχει κολικους και να μην του κανουν κατι οι σταγονες (δεν ενεργουν το ιδιο σ ολα τα μωρα)

αλλαξε γαλα - οπως λεει και ο γιατρος και δοκιμασε να του βαλεις ζεστες πετσετες στην κοιλια οταν ζοριζεται για να δεις αν τον ανακουφιζουν καθολου (αν εχει μικροκυματα βαζεις την πετσετα μεσα για 1 λεπτο και μετα την ακουμπας στην κοιλια του πανω απο τα ρουχα, αν δε εχεις τη ζεσταινεις με το σιδερο)

γενικα δες αν κρατωντας ζεστη την κοιλια του ειναι πιο ησυχος.... ;););)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ εφοσον δε θυλαζεις ο κυριος υποπτος σε τετοια συμπτωματα συνηθως ειναι το γαλα.αλαξε το και μη διστασεις και να το ξανααλαξεις αν δε σου κανει και αυτο.για τα κακακια του εμενα οταν δεν μπορουσε να κανει του δινα λιγο χαμομηλακι αυτο το βρεφικο και μετα απο λιγο γεμιζε πανες..επισης λαδι-ναι ελαιολαδο στον ποπο.ειναι το καλυτερο καθαρτικο..σηκωσε του τα ποδαρακια και βαλε του ελαιολαδο λιγακι και μεσα και θα δεις//

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kalhmera fotin na sou zhsei o mpempoukos sou...

Distixos ta perisotera mwrakia pou den thilazoun einai sinithos diskilia kai egw nomizw pos ftaiei to gala pou tou dineis, kamia fora xriazete na alakseis poles fores gia na vreis pio einai auto pou tha teriaksei sto eneteraki tou...

Ena souper kolpaki pou mporeis na kaneis gia na ton voh8iseis otan zorizete kai thelei na kanei kakakia einai to THERMOMETRO, nai nai kala diavases to thermometro...To kalitero einai auta ta hlektronika (gia na mhn riskaris na spasei kata lathos).To pasaliveis me kapia lipantikh ousia, thn kremoula pepanthol as poume kai to vazeis ston prokto 1-2 pontous mesa, sthn ousia tha akoumpiseis ta kakakia tou giati otan exei na energithei toses meres gemizei to enteraki, tha to kaneis merikes fores kai mazi me to masazaki sth kilitsa tha energithei se ligh wra sigoura..Mporei na akougete ligaki anorthodokso alla einai apolita asfales kai sigoura kalitero apo ta klizmata pou sto telos exoun to antitheto apotelezma..Vevea tha to kaneis mono otan exei na kanei gia meres alios tha afiseis to enetraki tou na sinithisei kai se ligo kairo tha energite kanonika...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου fotin!!! λοιπον ακου....εγω αλλαξα 6 γαλατα και ακομα τωρα ερχομαστε στα ισια μας... το frisolak εμας μας πεθανε δεν μας εκανε...μετα πηγαμε στο prenan μετα στο nan AR μετα κοκτελι prenan me nan AR μετα almiron pePti και τωρα το humana AR που τελικα ειναι καλο...ενα κολπακι για τα κακα που πιανει 100% σε εμας τουλαχιστον... κανε 100μλ χαμομηλιμε μιση μεζουρα .και μεσα σε αυτο το νερο κανε το γαλα σου οπως το κανεισ συνηθως....δηλ.εγω κανω 100μλ χαμομηλι με δυομιση μεζουρες γαλα....στο επομενο γευμα θα εχεις κακα!!! στην αρχη κουφαθηκα οταν μας το ειπε ο παιδιατρος γιατι και εμενα εκανε 2 μερες να κανει κακα ..αλλα τελικα πιανει!!! και οποτε την βλεπω να ζοριζετε της κανω αυτο και μετα απο λιγο κανει ωραιοτατα κακακια!!!! :) δοκιμασε αν θες και πεσμου

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σας ευχαριστώ βρε κορίτσια όλες. Τον πήγα στην παιδίατρο, μου έδωσε το aptamil digestive comfort για δυσκοιλιότητα και μου είπε να του το δώσω για μια εβδομάδα. Με το που το άρχισα είδα αποτέλεσμα, κάνει κάθε μέρα. Μετά θα το γυρίσω πάλι στο αρχικό του και αν μου το ξανακάνει το πρόβλημα θα καταλήξω τελικά σ' αυτό για τη δυσκοιλιότητα. Για να δούμε...Θα δοκιμάσω κι αυτό με το χαμομήλι, σ' ευχαριστώ κατερίνα! Θα σας πω νέα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΧ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΧΑΜΕ...... ΤΑ ΑΕΡΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ 2 ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΚΑΚΑ ΤΟ ΕΝΤΕΡΑΚΙ ΤΟΥ....ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΣΤΑΜΑΤΑΝ Κ ΤΑ ΑΕΡΙΑ!!!!

ΑΛΑΞΑΜΕ 3 ΓΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΑΣ ΚΑΝΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΜΕΡΕΣ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ!!!!!

ΤΕΛΙΚΑ ΣΩΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΝΟΒΑΛΑΚ ΙΤ1 ΕΙΔΙΚΟ ΓΙΑ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ....ΤΟ ΠΕΡΝΟΥΜΕ 4 ΜΗΝΕΣ Κ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΜΕΡΑ!!!!! ΤΟ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ Κ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΥ ΚΑΛΟ Κ ΕΤΣΙ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΕΓΩ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ...Κ ΠΕΤΥΧΕ!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εμεισ ταλαιπΩΡΗΘΗΚΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΚΟΛΙΚΟΥΣ!

ΕΔΙΝΑ ΕΝΑ ΣΙΡΟΠΑΚΙ , ΦΥΤΙΚΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΣΑΓΑΚΙ ΑΠΟ ΜΑΡΑΘΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΛΙΚΟΥΣ!

ΓΑΛΑ ΠΙΝΑΜΕ ΤΟ HUMANA HA...YΠΟΑΛΛΕΡΓΙΚΟ!

ΤΟ ΝUVALAC EINAI GIA TOΥΣ ΚΟΛΙΚΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟ ΝΟΜΙΖΩ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΛΟΓΩ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΠΙΝΑΜΕ ΗΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ!

ΖΕΣΤΑΝΕ ΠΑΝΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ Κ ΒΑΖΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΤΣΑ!

ΥΠΟΜΟΝΗ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΚΟΛΙΚΟΙ!ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕ ΠΑΙΡΝΑΝΕ, ΑΠΛΑ ΘΑ ΕΛΕΦΡΥΝΕΙΣ ΤΟΝ ΠΟΝΟ!

ΕΧΕΙ Κ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΦΑΡΜΑΚΑΚΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ GRAPE BABE! ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΤΙΝΕ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΑΚΙ ΕΙΔΑ ΨΙΛΟΔΙΑΦΟΡΑ!!!

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΚΑ , ΕΜΕΝΑ ΤΡΕΛΛΗ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ Η ΜΙΚΡΗ!

ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΣΤΙΣ 3 ΜΕΡΕΣ ΕΚΑΝΑ ΚΛΕΙΣΜΑΤΑΚΙ!!!

ΑΛΛΙΩΣ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΛΑ ΖΟΡΙΖΕΤΑΙ ΒΑΛΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΤΟΝΕΤΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΛΑΔΑΚΙ Κ ΕΛΑΦΡΑ ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ-ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΠΡΩΚΤΟΥ!

ΑΑΑΑ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ!!!

ΤΗΣ ΕΚΑΝΑ ΜΑΣΑΖΑΚΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΤΣΑ 3 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΜΕ ΕΝΑ ΦΥΤΙΚΟ ΛΑΔΑΚΙ ΤΗΣ WELEDA

EIΔΙΚΟ ΓΙΑ ΑΕΡΙΑ!!!ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕ!!!

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ!!!ΟΙ ΑΓΚΑΛΙΤΣΕΣ ΤΑ ΠΑΡΗΓΟΡΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ!!!!

ELPIZW NA VOITHISA!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα κι από εμένα Φωτείνη,

όπως σου είπαν και τα κορίτσια, δεν είναι κακό να αλλάζεις γάλατα... εμείς αλλάξαμε 4 μέχρι να καταλήξουμε στο Novalac για την δυσκοιλιότητα.

Γενικά δεν είναι και πολλά αυτά που μπορείς να κάνεις αυτή τη στιγμή, ζεστές πανούλες, λαδάκι, χάδια και μασάζ στην κοιλίτσα του...

Ξεκίνα πάντως από το γάλα, είναι συνήθως η κυριότερη αιτία!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Και εμείς μια από τα ίδια! Ευτυχώς πήραμε το Frisolac Comfort και είδαμε μεγάλη βελτίωση! Συμφωνώ και με την Evi.D για το θερμόμετρο - η καλύτερη ανακάλυψη για γρήγορα αποτελέσματα :lol: ! Επίσης, βοηθάει να του σηκώσεις τα ποδαράκια και με ένα μωρομάντηλο να του κάνεις ελαφρύ μασάζ στον πρωκτό (στην τρυπίτσα).

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα κ απο μενα κοπελα μου!καταρχην να σου ζησει το μωρακι σου κ να το δεις οπως επιθυμειες!

κ εμεις το ιδιο προβλημα ειχαμε,εμενα ειχε να κανει κακακια μεχρι κ 5 μερες απλα η παιδιατρος μου μου ειχε πει να χρησιμοποιησω το κλυσμα μονο στη εσχατη περιπτωση.

εγω βασικα του εδινα χαμομηλι αντι για νερο κ μεσα εβαζα το γαλα,εκανε θαυματα αυτη η ατκτικη οπως επισης κ μασαζακι στη κοιλιτσα η με καποια κρεμουλα λιγο στην εισοδο του πρωκτου.

κ εγω ετσι στεναχωριομουν κ ανησυχουσα αλλα απο τοτε που ξεκινησε φαγητα κ φρουτα το προβλημα μειωθηκε κατα πολυ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kalhmera fotin na sou zhsei o mpempoukos sou...

Distixos ta perisotera mwrakia pou den thilazoun einai sinithos diskilia kai egw nomizw pos ftaiei to gala pou tou dineis, kamia fora xriazete na alakseis poles fores gia na vreis pio einai auto pou tha teriaksei sto eneteraki tou...

δεν νομιζω οτι εχει να κανει με το θηλασμό τοσο πολύ!! η ο δικος μου ειναι εξαιρεση γιατι απο την αρχη που τον θηλαζα μαι μετα που αρχισαμε την φορμουλα, κανει κακα του 2-3 φορες την ημερα! τις περισσοτερες φορες ειναι πολύ μαλακα! αλλά παντως τα κορίτσια εχουν δικιο με το γαλα! και εμεις αλλάξαμε πολλά γαλατα και δεν εχουμε ακομα καταληξει να φανταστεις! τωρα πινουμε το ΑΠΤΑΜΙΛ αντιαναγωγικο, μαζι με το ΑΠΛΤΑΜΙΛ ΠΛΑΣ 1 σε αναμειξη και ο μπεμπάκος δειχνει να πηγαινει καλα (το δικο μας προβλημα εμοιαζε με το δικό σου, ειχε πολλά αερια, και κατα την διαρκεια του φαγητου κλωτσουσε εκλαιγε και μαζευε τα ποδαρακια του! εμεις ομως εχουμε και οισοφαγιτιδα, και ισως να ειναι και απ αυτο και απο τα αερια!

αχ ολα τα παιδακια εχουν τα δικα τους---τι να κανουν και αυτα??? αγωνιζονται να μεγαλωσουν

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...