Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΚΕΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΜΑΝΟΥΛΑΣ!

MARDIO

Recommended Posts

Ε ναι λοιπόν έφτασε η ώρα να μοιραστώ μαζί σας τη δική μου εμπειρία τοκετού των δίδυμων αγγέλων μας!Λοιπόν στις 15/9 έμπαινα στο μήνα μου και 14/9 είχα το τυπικό ραντεβού με το γιατρό 36 εβδομάδων ακριβώς.Πάμε κάνω υπέρηχο όλα καλά βλέπει τράχηλο με κοιτάει μου λέει έχουμε πλήρη εξάλειψη τραχήλου!!!Κοιτάω και γω σα χάνος πρωτάρα γαρ...Μου βάζει χέρι και μου λέει διαστολή 4!!Μένεις μου λέει νοσοκομείο και μέχρι το πρωί να αποφασίσεις αν θέλεις να γεννήσεις φυσιολογικά ή με καισαρική.Σοκ εγώ...ήθελα να γεννήσω αλλά μου ρθε ξαφνικό.Με καισαρική του λέω δε το συζητώ δίδυμα με φυσιολογικό,θα τα δώ όλα...Όλο το βράδι μόνη στο δωμάτιο του νοσοκομείου στριφογύριζα δε κοιμήθηκα λεπτό από την αγωνία.Το πρωί 07,30 έρχεται ο γιατρός μου με ένα χαρτί να υπογράψω ότι δέχομαι για καισαρική την νάρκωση.Με εξετάζει πρώτα και μου λέει διαστολή 6 για πρωτότοκος θα γεννήσεις μου λέει γρήγορα αν πάμε φυσιολογικά.Δε πονούσα καθόλου οπότε λέω ας πάει και το παλιάμπελο πάμε για φυσιολογικά..Έρχεται ο άντρας μου βάζουμε σε μια βαλίτσα τα πρώτα ρουχαλάκια των μωρών και κατεβαίνουμε στις αίθουσες τοκετών(δημόσιο νοσοκομείο στην επαρχεία).Ξαπλώνω μου βάζουν 08,00 τεχνητούς πόνους.08,30 άρχισα να πονάω σα δυνατή περίοδο.Στις διπλανές αίθουσες γεννούσαν άλλες 2 κοπέλες παράλληλα.Στη δική μου ήταν όλοι οι ειδικευόμενοι,δίδυμα βλέπετε μη χάσουν την εμπειρία.Μια μαία που ήταν εκεί με βοηθούσε με τις αναπνοές.Όταν έπρεπε να αρχίσω να σπρώχνω τα χρειάστηκα,πονούσα πολύ και δεν ήξερα και αν το κάνω σωστά ή αν έσπρωχνα στο γάμο του καραγκιόζη!!!Έτρεμα μη βγούν τα μωρά και δεν αναπνέουν από το ζόρι.Παρακαλούσα για επισκληρήδιο αλλά είχα λέει διαστολή 8 και ήταν πια αργά.Να μη τα πολυλογώ στις 09,57 βγήκε η πρώτη μπούμπα 2,300 μελαχρινή και μετά από 2 σπρωξίματα στις 10,00 βγήκε 2,750 η ξανθιά μας!!!Τις πήραν στον άντρα μου και στη μάνα μου η οποία από έξω είχε τάξει φανουρόπιτες σε όλους τους αγίους!!!Μετά άρχισε το ράψιμο,να ζητάω μια ξυλοκαίνη κάτι όχι να μου λέει ο γιατρός τελείωνουμε,τα είδα όλα.Οι μικρές έμειναν θερμοκοιτίδα μια μέρα η μια και λίγο περισσότερο η άλλη λόγω αναπνευστικού.Σύνολο κάτσαμε 11 μέρες νοσοκομείο γιατί έχαναν βάρος και έπρεπε να σταθεροποιηθούν.Τις θηλάζω αποκλειστικά από τη πρώτη στιγμή,μόνο που επειδή είναι στρουμφάκια δε πιάνουν τη θηλή και βγάζω με το θήλαστρο και τους δίνω με μπιμπερό( μανίκι ...)Τώρα είμαστε σπίτι μας κυκλοφορώ σα το ζόμπι όλη μέρα,πονάω όλα μου τα κόκαλα,θέλω να ξαπλώσω ένα τρίωρο σερί χωρίς να ακούσω κιχ αλλά χλωμό ακόμα.Μόλις όμως ακούω αυτό το κιχ που λέτε λιώνω η μάνα...Δε ξέρω ποια να πρωτοκοιτάξω και ποια να πρωτο παινέσω.Η ξανθιά ίδια ο μπαμπάς της η άλλη κάπως μου φέρνει.Αχ ζήστε κάθε στιγμή είναι όλα μαγικά η εγκυμοσύνη,η γέννα,τα ξενύχτια ναι ναι όλα.Α όσο για τα κιλά είχα πάρει 16 βγαίνοντας από το νοσοκομείο είχα χάσει τα 12 και τώρα έχασα άλλο 1.Τρώω φρούτα και πίνω νερά πολλά λόγω θηλασμού και πιστεύω βοηθάει.Μη φοβηθείτε να τα θηλάσετε είναι μεγάλη η ικανοποίηση ότι δίνεις κάτι τόσο δικό σου σε αυτές τις ψυχούλες.Καλέ σας ζάλησα...Ήθελα όμως τόσο να τα μοιραστώ μαζί σας...Φιλιά

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλά βρε κοπελιά, τι εμπειρία κι αυτή!!!!!!!!!!

Μπράβο σου για τον τοκετό και συγχαρητήρια για τις κορούλες σου. Να σου ζήσουν και να έχουν υγεία και αγάπη!!!

:o:o:o:o:o Φυσιολογικός τοκετός διδύμων χωρίς επισκληρίδιο;Τι να σου πω κοπέλα μου!!!Μπράβο σου,σου βγάζω το καπέλο!!!!!Εγώ 1 έκανα και εννοείται με επισκληρίδιο :lol::lol::lol:

Να σας ζήσουν οι κουκλίτσες,να είναι γερές και καλότυχες!!!

Καλή λοχεία να έχεις και καλό κουράγιο με τα ξενύχτια,οι περισσότερες εδώ μέσα σε καταλαβαίνουμε απόλυτα!!!Τα έχουμε περάσει ή τα περνάμε ακόμη.....

ΑΑΑΑΑ,επίσης μπράβο σου που θηλάζεις αποκλειστικά τα μωράκια σου!!!

Αχ με πιάσαν τα ζουμιά,μοναδική εμπειρία και η γέννα και ο θηλασμός και όλα!!!!!!!!!!Έχω και εγώ μια μπουμπού 3 μηνών βλέπεις ;);)

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΚΟΠΕΛΙΑ!!!!

ΑΞΙΑ!!!

ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΟΡΙΤΣΑΡΕΣ ΣΑΣ!!!

ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ... ΟΤΑΝ ΣΑΡΑΝΤΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...

ΣΟΥ ΜΙΛΑΩ ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ!!!

πολλα πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια σου και να σου ζησουν οι μπουμπούκες!!! τελικά επειδή εζησα κι εγω εναν φυσιολογικό τοκετο σε διδυμα πραγματικα δεν ειναι και τοσο τραγικά τα πράγματα μιας και το δευτερο ερχεται πολυ ευκολα(αρκει να εχει καλή θεση) ...το μανικι ειναι οι πόνοι μεχρι να κανεις τελεια διαστολή. μπράβο για την υπομονη σου!!!να τα χαιρεσαι ;)

μπραβο διδυμομανουλα

να χαιρεσαι τα παιδακια σου να τα καμαρωσεις οπως επιθυμεις ..μακαρι να τα ειχα καταφερει και γω φυσιολογικα στις κορες μου αλλα δυστηχως η μια ειχε κατσει σταυροποδι κ δεν ελεγε να κουνησει ..Μεγαλο κουραγιο που το τολμησες χωρις επισκληριδιο κ μπραβο σου ..

Οσο για το πρωτο διαστημα ειναι λιγακι δυσκολα τα πραγματα θα συμφωνησω με την vagman, αλλα μετα τα πραγματα στρωνουν λιγακι ..Τα καλυτερα ερχονται , να χαιρεσαι τα κοριτσακια σου κ παλι !

ΑΧ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΣΑΣ,ΕΙΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΟΣΟ ΚΑΛΕΣ!!!!ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΟΙ ΠΙΟ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ...ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...ΤΟΛΜΗΣΑ ΝΑ ΒΓΩ ΓΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΕΝΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΓΥΡΗΣΑ ΚΛΑΜΜΕΝΗ,ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΤΙΣ ΞΑΝΑΔΩ ή ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΘΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΙΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΑ ΑΝΤΕΞΩ ΣΩΚΛΕΙΣΤΗ...ΧΑ ΧΑ...

• 2 weeks later...

Διδυμομανουλα- φιλεναδα, να σας ζησουν οι κουκλιτσες σας και να τις καμαρωνετε παντα!!!!!!!!!!γερες, ευτυχισμενες και καλοτυχες να ειναι στη ζωη τους!καλη λοχεια και τα δυσκολα θα περασουν σε λιγο θα δεις!οσο για τα συναισθηματα ειναι ακρως φυσιολογικα ολες τα εχουμε περασει, ειναι τοσο μεγαλη η αλλαγη στη ζωη μας που ειναι αναμενομενα καποια πραγματα. πολλα πολλα φιλακια!!!!!!!!! [smilie=wav.gif][smilie=wav.gif][smilie=wav.gif][smilie=wav.gif]

Να σας ζήσου οι κουκλίτσες σας, να είναι γερές και καλότυχες στην ζωή τους.

Μπράβο και γαι την άπόφασή σου να γεννήσεις φυσιολογικά.

να σου ζησουν οι τοσοδουλες σου!!!!να ειναι παντα ευτυχισμενες στη ζωη τους!!!!!μπραβο σου που τα καταφερες με τον φυσιολογικο τοκετο,μπραβο και στο γιατρο σου!!!!!!!καλη λοχεια και καλη ευκολια σου ευχομαι!!!!!

να σου ζησουν τα αγγελουδια σου!!!!εισαι ηρωιδα που γεννησες φυσιολογικα τα διδιμακια σου..οσο για την εξαντληση ολα θα μπουν γρηγορα σε ενα ρυθμο ξανα!

καταρχην συγχαρητηρια να σου ζησουν τα νινακια σου,να ειστε γεροι να τα χαιρεστε....

θελω να σου πω ,πως μου εδωσες πολυ κουραγιο,με την διηγηση της γεννας σου,μπραβο σου..εγω διανυω την 38η εβδομαδα και περιμενω το αγορακι μου....και σε πληροφορω πως εχω αρκετο αγχος για την γεννα μου[φυσιολοηγικο τοκετο θα κανω]...μακαρι να εχω τοσο ευκολη γεννα σαν τη δικη σου...

καλη συνεχεια να εχεις καλο κουραγιο και υπομονη οοολα θα πανε καλα .....θελω και εγω παααρα πολυ να θηλασω...φιλια...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...