Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα έχω έναν μπεμπάκο 3 μηνών και 7 ημερών. Το πρόβλημα είναι ότι εδώ και 3 ημέρες κλαίει, θέλει μόνο αγκαλιά, κλαίει ακόμη και όταν τον κάνω μπάνιο και δυσκολεύεται να κοιμηθεί. Δηλαδή ενώ τρώει από το στήθος και αποκοιμιέται με το που τον αφήνω στην κούνια του στα 5 λεπτά έχει ξυπνήσει και κλάιει.Μόλις τον πάρω αγκαλιά σταματά;Τι συμβαίνει;Βοηθήστε με γιατί είμαι σε απελπισία

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα kassi καταρχήν να σου ζήσει το μωράκι σου.Να είναι γερο κ δυνατό.Όσον αφορά τον προβληματισμό σου,καλό θα ήταν να παρεις τη γνώμη του παιδιάτρου που τον παρακολουθεί.Πιστεύω πως είναι το πιο σωστό να σε συμβουλευσει κ να σε καθοδηγήσει εκείνος.Μακάρι να ηρεμήσει γρήγορα παντως!!!! :)

Elenif σε ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.Με την παιδίατρο μίλησα, και από τη στιγμή που δεν έχει πυρετό, τρώει κανονικά, το χρώμα του είναι καλο, δεν ανησυχεί.Εκείνη μου είπε ότι μπορεί να είναι πόνοι από δόντια. Α΄λλά στο μπάνιο γιατί να κλαίει;Από εκεί και πέρα αν τον βάλω στο στήθος ηρεμει.Μήπως δεν χορταίνει;

τι να σου πω κι εγω...Δεν θέλω να πω κάτι κ να είναι λάθος!!!!Μήπως τον ηρεμεί το στήθος?Ξέρω ότι πολλά μωρά,ακόμη κι όαταν δεν πεινάνε,ζητάνε το στήθος για να κοιμηθούν...Εσύ μόνο στήθος του δίνεις?έχεις γάλα?Είσαι σίγουρη?Εγώ στο πρώτο μου παιδάκι δεν είχα,αλλά σαν πρωτάρα που ήμουν,αφου το μωρό κοιμότανε στο στήθος,έλεγα ότι είχε χορτάσει.Αυτό δεν έκλαιγε αλλά έχανε βάρος.Για να μην τα πολυλογώ,πήρα ένα θήλαστρο και είδα ότι έβγαζα ΜΟΝΟ 20 γρ.κ απο τα δυο στήθη!!!!Μήπως να το δοκίμαζες κι αυτό?Τώρα για το μπάνιο,ίσως να μην του αρέσει....Δεν αρέσει σε όλα τα μωράκια...Το πρώτο σου είναι?

kassi μου μην αγχώνεσαι..όλα τα μωράκια περνούν τις φάσεις τους!! μπορεί να έχει πονάκια ή όπως είπε κ η άλλη κοπέλα να μην χορταίνει αρκετά..οπότε προσπάθησε να δώσεις ένα γεύμα περισσότερο. Επίσης, έχεις σκεφτει μήπως έχει κάποιας μορφής παλλινδρόμηση; αφού κοιμάται κ ξυπνάει σε 5 λεπτά εμένα μου χτυπάει καμπανάκι παλλινδρόμησης... για δοκίμασε να ανασηκώσεις λίγο το στρωματάκι του ή να το κρατήσεις να ρευτεί όρθιο για περισσότερη ώρα .. ας πούμε για 1 15άλεπτο μετά τον θηλασμό..

Επίσης μπορείς να κάνεις συχνότερα κ μικρότερα γεύματα..ας πούμε αν θήλαζε για 15 λεπτά κάντο 10 κ δώσε μια φορά περισσότερη.. θα τη βρεις την άκρη..μην απελπίζεσαι κ προσπάθησε μόνη σου να καταλάβεις τι το ενοχλεί...

είναι το φαγητό...μήπως κρυώνει ή ζεσταίνεται; μήπως πονάει; κάνε δοκιμές με το τι ανακουφίζει το μωρό κ θα την βρείς την άκρη!

Kassi, το πιθανότερο είναι ότι περνάτε άλμα ανάπτυξης. Ο μπεμπάκος σου ζητάει να τον βάζεις πιο συχνά στο στήθος για να αυξήσει το γαλατάκι σου.

Μη σε πιάνουν ανασφάλειες ότι μπορεί να μην έχεις αρκετό γάλα - δεν υπάρχει περίπτωση. Βάζε το μπέμπη στο στήθος μόλις σου το ζητήσει και σε λίγες μέρες θα ρυθμιστεί η παραγωγή σου και θα χαλαρώσει κι αυτός.

Με το μπανάκι δεν ξέρω.... Μήπως εκείνη την ώρα που τον κάνεις μπάνιο αυτός θέλει να φάει?

Πάντως και άλμα να μην είναι, από τη στιγμή που ηρεμεί στο στήθος δεν είναι τίποτα ανησυχητικό. Βάζε τον εσύ να ηρεμεί και να παρηγοριέται και θα περάσει σύντομα.

eleniF, μερικά μωράκια -ειδικά τα πιο αδύνατα- θέλουν λίγο "σπρώξιμο" τις πρώτες μέρες με το θηλασμό. Κουράζονται και κοιμούνται στο στήθος χωρίς να χορταίνουν και πρέπει να τα ξυπνάμε για να φάνε. Μάλλον γιαυτό δεν είχες γάλα...

Είναι αδύνατον μετά από 3 μήνες επιτυχούς θηλασμού η μαμά να μην έχει όσο γάλα θέλει το μωρό της. Το μώρό ξέρει πολύ καλά πλέον τι να κάνει για φάει όσο θέλει!

Το πόσο βγάζεις με το θήλαστρο δεν είναι ένδειξη του πόσο γάλα έχεις... Θηλάζω 9 μήνες και πρόσφατα που προσπάθησα να αντλήσω έβγαλα με το ζόρι 50 μλ και μάλιστα με νοσοκομειακό θήλαστρο...

Kassi, το πιθανότερο είναι ότι περνάτε άλμα ανάπτυξης. Ο μπεμπάκος σου ζητάει να τον βάζεις πιο συχνά στο στήθος για να αυξήσει το γαλατάκι σου.

Μη σε πιάνουν ανασφάλειες ότι μπορεί να μην έχεις αρκετό γάλα - δεν υπάρχει περίπτωση. Βάζε το μπέμπη στο στήθος μόλις σου το ζητήσει και σε λίγες μέρες θα ρυθμιστεί η παραγωγή σου και θα χαλαρώσει κι αυτός.

Με το μπανάκι δεν ξέρω.... Μήπως εκείνη την ώρα που τον κάνεις μπάνιο αυτός θέλει να φάει?

Πάντως και άλμα να μην είναι, από τη στιγμή που ηρεμεί στο στήθος δεν είναι τίποτα ανησυχητικό. Βάζε τον εσύ να ηρεμεί και να παρηγοριέται και θα περάσει σύντομα.

eleniF, μερικά μωράκια -ειδικά τα πιο αδύνατα- θέλουν λίγο "σπρώξιμο" τις πρώτες μέρες με το θηλασμό. Κουράζονται και κοιμούνται στο στήθος χωρίς να χορταίνουν και πρέπει να τα ξυπνάμε για να φάνε. Μάλλον γιαυτό δεν είχες γάλα...

Είναι αδύνατον μετά από 3 μήνες επιτυχούς θηλασμού η μαμά να μην έχει όσο γάλα θέλει το μωρό της. Το μώρό ξέρει πολύ καλά πλέον τι να κάνει για φάει όσο θέλει!

Το πόσο βγάζεις με το θήλαστρο δεν είναι ένδειξη του πόσο γάλα έχεις... Θηλάζω 9 μήνες και πρόσφατα που προσπάθησα να αντλήσω έβγαλα με το ζόρι 50 μλ και μάλιστα με νοσοκομειακό θήλαστρο...

κι ομως δεν ειχα γαλα!!!ολοι μου ελεγαν πως δεν ηξερα κ δεν το εκανα σωστα.κ με απογοητευαν.Καθε 3 ωρες τη σηκωνα ειτε ήθελε είτε οχι.κ δεν ήταν μικρό μωρο!4200 γεννηθηκε!κ ο γυναικολογος και οι μαιες μου ειπαν οτι συμβαινει καμμια φορά να μην εχει γαλα η μητερα.κ το προσπάθησα πολυ.Κ μου πηρε κ καιρο να ξεπερασω το γεγονος ότι δεν καταφερα να θηλάσω.....

Κορίτσια καλημέρα έχω έναν μπεμπάκο 3 μηνών και 7 ημερών. Το πρόβλημα είναι ότι εδώ και 3 ημέρες κλαίει, θέλει μόνο αγκαλιά, κλαίει ακόμη και όταν τον κάνω μπάνιο και δυσκολεύεται να κοιμηθεί. Δηλαδή ενώ τρώει από το στήθος και αποκοιμιέται με το που τον αφήνω στην κούνια του στα 5 λεπτά έχει ξυπνήσει και κλάιει.Μόλις τον πάρω αγκαλιά σταματά;Τι συμβαίνει;Βοηθήστε με γιατί είμαι σε απελπισία

Aλμα αναπτυξης λεγεται αυτο που συμβαινει στο μωρακι σου . Εχουμε γραψει ξανα στο φορουμ για τα αλματα αναπτυξης και σε ποιες εβδομαδες αυτα συμβαινουν . Δεν εχω χρονο τωρα , αν μπορεις ψαξτο λιγο ή θα το βρω εγω αργοτερα .

Στους 3 μηνες το μωρο αρχιζει να καταλαβαινει την υπαρξη του και αρχιζει σιγα σιγα να καταλαβαινει οτι ειναι ξεχωριστη προσωπικότητα και οχι ενα με τη μαμα . Αυτο τα κανει να φοβουντε , να αναστατωνονται , να ζητουν εντονα την παρουσια και την αγκαλιά της μαμας (ξερουν οτι η υπαρξη τους εξαρταται απολυτα απο εκεινη) , αρχιζουν να δυσανασχετουν με τις ξενες παρουσιες , δεν πηγαινουν πλεον ευκολα σε αλλες αγκαλιες και πολλα ακομα .

Ιδιαιτερα τα μωρα που θηλάζουν προσπαθουν να ρυθμισουν και την παραγωγή της μαμας , γιατι οι αναγκες τους αλλαζουν καθε μερα και πρεπει να ρυθμισουν ετσι την παραγωγή της μαμας που να τα καλυπτει .

Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να ηρεμησεις (δεν εχει τιποτα το μωρο , γαλα εχεις , ολα καλα) και να ανταποκριθεις στις αναγκες του . Αγκαλια και στηθος χωρις οριο !

Το βραδινο μπανιο μεταθεσε το μια ωρα ή μιση ωρα πιο νωρις . Εχω την εντυπωση οτι εκεινη την ωρα ειναι αρκετά κουρασμένο και το πιανει τρελη υπερενταση . Χαμηλος φωτισμος , ηρεμια , γλυκολογα και θα ηρεμησει το μωρακι σου για να κοιμηθει .

Εχουμε γραψει ξανα στο φορουμ για τα αλματα αναπτυξης και σε ποιες εβδομαδες αυτα συμβαινουν . Δεν εχω χρονο τωρα , αν μπορεις ψαξτο λιγο ή θα το βρω εγω αργοτερα .

Εδώ είναι ;)

http://www.mammyland.com/forum/9/8943?start=30

Και τώρα που ξανακοιτάζω τις εβδομάδες, δε μου φαίνεται περίεργο που νιώθω σα να είμαστε σε ένα συνεχόμεο άλμα εδώ και κανα μήνα. Και όπως βλέπω έπεται και συνεχεια ... :-ss

Ακολούθησε τις συμβουλές της snowgirl και της Lala και όλα θα πάνε καλά :)

Όταν τον κάνεις μπάνιο προσπάθησε να μην πεινάει υπερβολικά μπορεί γιαυτό νά κλαίει

Καλημέρα kassi καταρχήν να σου ζήσει το μωράκι σου.Να είναι γερο κ δυνατό.Όσον αφορά τον προβληματισμό σου,καλό θα ήταν να παρεις τη γνώμη του παιδιάτρου που τον παρακολουθεί.Πιστεύω πως είναι το πιο σωστό να σε συμβουλευσει κ να σε καθοδηγήσει εκείνος.Μακάρι να ηρεμήσει γρήγορα παντως!!!! :)

Γλυκιά μου kassi,μην ακούς καμμιά μας κ άκου τον γιατρό σου.Ή τουλάχιστον μη βασίζεσαι κ πολύ στις δικές μας απόψεις.Η καθε μια από εμάς έχει τα δικά της βιώματα,διαφορετικά η μια από την άλλη,οπότε κ διαφορετικές απόψεις...Αν μπορέσαμε να σε καθησυχάσουμε(άλλες λιγότερο,άλλες περισσότερο) αυτό είναι καλό.Μακάρι το μωράκι σου να ηρεμήσει γρήγορα!Μακάρι να είναι αυτό που είπε η LaLa και να περάσει γρήγορα.Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω ξανακούσει αλλά λογικό μου φαίνεται!Υπομονή!!!

Κοριτσια σας ευχαριστώ πολύ όλες σας για τις απαντήσεις σας.Ειδικά η Lala με έχει βοηθήσει ήδη με το θέμα του θηλασμού - αν θυμάσαι Lala πράσινες κενώσεις κλπ- όντως δε θέλει να πηγαίνει σε κανέναν και στον μπαμπά του ακόμη για λίγο και κάποιες που βέβαια δεν έχουν παιδιά μου είπαν ότι είναι κακομαθημένο. Αν είναι δυνατόν 3 μηνών μηνών μπεμπάκος. Θα κοιτάξω στο μαμυ σε προηγούμενες δημοσθιέυσεις και με το μπάνιο θα του το κάνω νωρίτερα!!!Όσο για την παιδίατρο, την έχω τρελάνει στις ερωτήσεις!!

Κοριτσια σας ευχαριστώ πολύ όλες σας για τις απαντήσεις σας.Ειδικά η Lala με έχει βοηθήσει ήδη με το θέμα του θηλασμού - αν θυμάσαι Lala πράσινες κενώσεις κλπ- όντως δε θέλει να πηγαίνει σε κανέναν και στον μπαμπά του ακόμη για λίγο και κάποιες που βέβαια δεν έχουν παιδιά μου είπαν ότι είναι κακομαθημένο. Αν είναι δυνατόν 3 μηνών μηνών μπεμπάκος. Θα κοιτάξω στο μαμυ σε προηγούμενες δημοσθιέυσεις και με το μπάνιο θα του το κάνω νωρίτερα!!!Όσο για την παιδίατρο, την έχω τρελάνει στις ερωτήσεις!!

δεν πειράζει!!Γι'αυτό δεν τους πληρώνουμε????

Elenif έχεις δίκιο αλλά καμιά φορά μου λέει ο άντρας μου ότι είμαι υπερβολική.Βέβαια η γυναίκα από,τι μου έχει πει δεν έχει προβλημα. Και ευτυχώς είναι από τις παιδιάτρους που έχουν θηλάσει τα παιδιά τους και έτσι με ενθαρρύνει πολύ με το θηλασμό. Η πρώτη που είχα πάει μου είχε πει αμέσως για συμπλήρωμα με ξένο και δε μου άρεσε γιατί η μαία μου είχε πει ότι όσο δίνουμε συμπλήρωμα τόσο μειώνεται το γάλα της μαμάς. Πάντως μάλλον σε άλμα ανάπτυξης είαμστε με βάση τις εβδομάδες που είχε δώσει η Lala σε άλλο ποστ.

δεν πιστευω ότι είναι υπερβολικη μια μαμα ειδικα αν είναι νέα μαμά κ δεν ξέρει...προσπάθησε το με το θηλασμο...εγω δυστυχως δεν τα καταφερα σε αυτό το θεμα...ισως είχα κ λάθος καθοδήγηση,δεν ξέρω...οπως είπα μου πήρε λίγο χρόνο να ξεπεράσω το γεγονος ότι δεν θηλασα πολύ τα μωράκια μου...Αν κ στο δευτερο επειδή αντιματώπισα κ αντιμετωπιζω ακόμη επιλοχειο καταθλιψη σε ακραιο σημειο κ να θήλαζα θα επρεπε να το κοψω κ λόγω φαρμάκων αλλά κ λόγω ψυχολογιας...τελοσπάντων.Θα δεις διαφορα μέρα με τη μερα πιστευω.Φασεις περνάνε κι αυτα΄...καλο βραδυ!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...