Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Ποια τα ωφελοι του θηλασμου μετα το πρωτο ετος ζωης του μωρου?

Ποτε θεωρειτε "αρκετος" ο θηλασμος και αρχιζει ο αποθηλασμος?

Ποτε σταματαμε τον νυχτερινο θηλασμο? Ο γιος μου θηλαζει 2 φορες μεσα στην μερα και 3-4 την νυχτα. Τον σταματαω σιγα σιγα μπας και κοιμηθουμε η ακομα ειναι νωρις? :-\

Δημοσίευση

Eixa βαλει παλιοτερα (πριν κανα χρονο περιππου ) ενα ποστ με τον θηλασμο μετα τον χρονο . Δεν εχω χρονο τωρα να το ψαξω , για να βαλω το λινκ .

Οι παγκοσμιοι οργανισμοι συστηνουν θηλασμο ως τα 2 ετη και μετα για οσο καιρο αυτο ειναι επιθυμητο για τη μαμα και το παιδι .

Αυτα βεβαια ειναι η "θεωρια" και τα τυπικα . Ξερεις οτι ο θηλασμος ειναι μια σχεση και οπως σε ολες τις σχεσεις πρεπει να το θελουν πολυ και οι δυο . Ο θηλασμος , ειδικά μετα το ετος , δεν ειναι μονο τροφή . Ειναι ολα τα αλλα . Γιαυτο και κανεις δεν μπορει να σου απαντησει στο ποτε να σταματησετε να θηλαζετε . Αυτο ειναι δικο σας θεμα και μονοι σας θα βρειτε οτι ταιριαζει σε σας .

Για τα ξυπνηματα τωρα ,πολλες αποθηλασαν (οπως και γω) νωρις ή αργοτερα ή οποτε ηθελε το παιδι , αλλα αυτα υπάρχουν και θα υπάρχουν . Τωρα ξυπνάει για θηλασμο , αργοτερα γιατι θα θελει παρεα , μετα γιατι θα θελει να κανει τσισα , γιατι ειδε ασχημο ονειρο , γιατι φοβαται μονο του , γιατι .... γιατι ...γιατι ειναι μικρουλικα ακομα και εχουν χιλιους δυο λογους να ξυπνουν τη νυχτα .

Δημοσίευση

Αννα θηλαζετε μονο τοσες φορες???

Με τα δοντια πως πατε?

Τα οφελη δεν εχω χρονο να στα γραψω...κ νυσταζω παααρα πολυ!!!!!

"αρκετος" θεωρειται ο θηλασμος οταν αυτο αποφασισει η μανουλα..Αν κ κανονικα θα επρεπε να το αποφασισει το μωρο! ;)

Νυχτερινος θηλασμος...Κατα βουληση...Μαμας?Μωρου?Παλι η επιλογη δικη σου!

Εγω ξυπναω 5-6 φορες(αν αυτο σε κανει να νιωθεις καλυτερα με τις 3-4 δικες σου!! :lol: )

Δεν ειναι σιγουρο πως θα κοιμηθεις οταν αποθηλασεις εστω κ βραδυ!

Αφου τον γουσταρεις τον θηλασμο!Τι σε επιασε καλη μου???Ο μαυρος κυκλος???? B-) χαχαχα!!!!

Εχουμε χρονια για υπνο!!!! :P

Τα φιλια μου!

Δημοσίευση

Ευα θες να αποθηλασεις μετα το χρονο;;;;

χαχαχα...και εγω ηθελα!!!!

Ειμαστε τωρα 16 μηνων...δεν εχω παραπονο..ειναι μερες που το ελλατωνει...χιχιχιχι

Αννα μου να σου πω πως τωρα πια ο Χριστοφορος σπανια ξυπναει το βραδυ για να θηλασει...και ας με κεθεωνει την ημερα.

ΠΧ την τελευταια βδομαδα ξυπναει γιατι εχει βουλωμενη μητη για του την καθαρισω, ξυπναει γιατι θελει χαδια και ενα τραγουδακι και να ξανακοιμηθει, γιατι θελει νερακι...να φανταστεις πως οταν του καθαριζω τη μιτη, βαρβαρη διαδικασια με τον ορο..ενω πριν απο κανενα μηνα ηθελε οπωσδηποτε στηθος για να κοιμηθει...σημερα απλα γυρησε μπρουμητα τουρλωσε τον ποπο και ξεραθηκε ...εχει βελτιωθει πολυ το τελευταιο διαστημα ως προσ το βυζοπιπιλισμα..ναι...

τι να σου πω..κανε υπομονη!!!!

Δημοσίευση

οριτσια ευχαριστω για τις απαντησεις. Η αληθεια ειναι πως ειχα μια συζητηση με μια κοπελα και μου εβαλε σκεψεις. Οτι μετα τον χρονο δεν εχει ιδιαιτερη σημασια ο θηλασμος κτλ. Ξερω για την συναισθηματικη πλευρα του θεματος αλλα δεν ηξερα απο πρακτικης αποψης.

Τελευταια επειδη ειναι αρρωστουλης, παει βρεφικο, μας μπαστακωθηκε και η κουμπαρα :evil: η κατασταση εχει γινει αφορητη με το βραδυνο βυζοπιπιλισμα. Δεν θελω να κοψω ακομα τον θηλασμο αλλα να κανω βραδυνο αποθηλασμο. Κι αυτο οχι ολη την νυχτα αλλα να τον ξαναβαλω σε ενα προγραμμα, να ξυπναει ας πουμε μια-δυο φορες.

Αναστασια το πρωι δεν θελει να θηλασει. Παιζει, τσιριζει και το θεωρει χασιμο χρονου. Δοντακια εχουμε 6 και δεν φαινετε να ζοριζετε και για αλλο ακομα. Αλλα ολα την νυχτα τον πιανουν, πονακια, ανασφαλειες,πεινα, διψα... Καμια φορα κοιματε και με χαδακια αλλα συνηθως δεν εχω υπομονη και του προσφερω κατ ευθειαν στηθος :oops:

Ευχαριστω για τις απαντησεις. Εισασταν πολυ κατατοπιστηκες!!!! :kiss:

Θεουλη μου κανε να κοιμηθουμε ενα βραδυ!!!!!!!! :ympray:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...