Μετάβαση σε περιεχόμενο

Προγεννητικός έλεγχος - Γιατι ειναι τοσο πανακριβος??


Recommended Posts

Κοριτσια μολις μιλησα με καποιο μικροβιολογικό κέντρο για τις εξετασεις που μου εγραψε η γυναικολόγος μου τωρα που εχω μεινει εγκυος.... εχω μεινει ετσι : :shock::shock::shock::shock::shock: Ειναι δυνατον??? Μου ειπαν 535 ευρώ.. και επειδη εχει 50% εκπτωση βγαινου 270!!Η γιατρος ειπε καλυτερα να μην της κανω στο ΙΚΑ.. δεν ξερω αλλα ρε κοριτσια ειναι τοσο ακριβες οι εξετασεις η ετυχε σε αυτο το κέντρο?

ΟΙ εξετασεις που μου εγραψε ειναι γυρω στις 17 μερικε απο αυτες ειναι γενικες αιματος , ουρων , τοξοπλασμα , ερυθρά, οι 3 του θυροειδή , για ζαχαρο και κατι αλλες ακταλαβιστικες... :?:?

εσεις τι ειχατε κάνει?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ τις έκανα στο ΙΚΑ αλλά να σου πω την αλήθεια το μετάνιωσα. Άργησαν ΠΑΡΑ πολύ να βγουν και ταλαιπωρήθηκα και πάρα πολύ. Πήγα μια φορά στο γυναικολόγο να μου τις γράψει, έκλεισα ραντεβού για μικροβιολογικό μετά από 2 εβδομάδες, έδωσα αίμα και ούρα κι εκεί μου είπαν ότι οι μισές δεν γίνονται στο ΙΚΑ αλλά πρέπει να πάω ή στο Έλενα ή στο Αλεξάνδρα. Ξαναπήγα στο γυναικολόγο να πάρω όσες βγήκα, το τοξόπλασμα είδικά έκανε πάνω από 40 μέρες να βγει και ξαναπήγα στο Αλεξάνδρας να πάρω τα αποτελέσματα μετά από 10 μέρες και μάλιστα 2 φορές γιατί δεν είχαν βγει την πρώτη! Αν ξανακάνω παιδί πάντως δεν το ξανακάνω αυτό!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ναι σιγουρα στο ΙΚΑ εχω ακουσει τα χειροτερα για τις εξετασεςι...προσωπικα εγω δεν ετυχε ποτε να το χρειαστω οσο ειμαι ασφαλισμενη στο ΙΚΑ...ομως και 300 ευρω για εξετασεις.. ε τζουζουν..

ΤΙ εννοεις καποιες δεν γινονται στο ΙΚΑ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ πλήρωσα με τιμές του ταμείου μου (ΤΣΜΕΔΕ-Ταμειο Μηχανικών) 130 ευρώ για τα πρώτα τα βασικά (γενική αίματος, ούρων, τοξοπλασμα, ερυθρά, ζάχαρο). Τα πήρα όλα πίσω αλλά δεν τους είπα ότι είμαι έγκυος (στο ταμείο μου) γιατι για εγκυμοσύνη δεν καλύπτουν ΤΙΠΟΤΑ!!!! Γιατί δεν θεωρούν ότι είναι ασθένεια...ότι να'ναι δηλαδή...και τους πληρώνω και ένα σωρό χρήματα το χρόνο...Δίνουν ένα επίδομα μετά την γένα 2500 ευρώ και αυτά υποτίθεται καλύπτουν όλα τα έξοδα...

Το ΙΚΑ δεν ξέρω ακριβώς πως λειτουργεί. Είναι υποχρεωτικό να τις κάνεις σε εργαστήριο του ΙΚΑ ή μπορείς και αλλού και να πάρεις πίσω τα χρήματά σου? Ψάξε λίγο ακόμη σε διάφορα εργαστήρια για να δεις τις τιμές τους. Που μένεις?

Επίσης αυτό που σου προτείνω εγώ είναι να πάρεις το συντομότερο δυνατόν στο Κέντρο Μεσογειακής Αναιμίας στο Λαϊκο αν μένεις στην Αθήνα, για να κλείσεις ραντεβού για Κυστική Ίνωση γιατί είναι το μόνο που την κάνει δωρεάν (αλλιώς είναι πολλά χρήματα...200 ευρώ νομίζω μόνο αυτή η εξέταση) αλλά έχεις μεγάλη αναμονή...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δυστηχώς μένω Θεσσαλονικη... αθηνα διαβασα και απο αλλα κοριτσια αλλα μου πεφτει λιγο μακρυα :lol::lol: ελπίζω να βρω κατι εδω Θεσ/νικη οικονομικότερο γιατι μας εχει χτυπησει και η κρίση εδω στη δουλει ακαι ειμαι και λιιιιιιγο απληρωτη ;( :( :(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κι εγώ για Αθήνα μιλούσα. Τις εξετάσεις για λιστέρια, ερυθρά και κάτι άλλο που δεν θυμάμαι δεν τις έκαναν στο ΙΚΑ αλλά έκλεισα άλλο ραντεβού στο Αλεξάνδρα! Και τους είχα ρωτήσει μάλιστα στο ΙΚΑ αν γίνονται όλες για αν μην περιμένω 2 εβδομάδες και μου πουν όχι και τελικά λες και τους είπα αυτό ακριβως! Άστα να πάνε! Ψάξε μήπως μπορείς να πάρεις παραπεμπτικό ΙΚΑ αλλά να τα κάνεις σε ιδιωτικό για να μην περιμένεις. Εγώ δεν το σκέφτηκα αλλά νομιζω γίνεται.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσια και εγω στο ικα της εκανα!!Πηγα εκλεισα ραντεβου στο γυναικολογο μου τις εγραψε και μετα πηγα στο ικα εκελεισα ραντεβου με εβαλαν μετα 10 μερες και τα αποτελεσματα βγηκαν σε 10 μερες,δεν ταλαιπωρηθηκα σιγα απο το να πληρωνα 250 ευρω!Μια γνωστη μου εκανε το εξης,πηρε του πεθερου της το βιβλιαριο ηταν στο δημοσιο πηγε σε ενα γνωστο της γιατρο και εγραψε και καλα ασχετες μικροβιολογικες εξετασεις,συνενοηθηκε με το μικροβιολογο της και πηγε το βιβλιαριο και εκανε τις μικροβιολογικες που επρεπε να κανει χωρις να πληρωσει τιποτα!Αλλα τωρα νομιζω τα πραγματα εχουν αλλαξει με το δημοσιο,πληρωνεις τις εξετασεις και μετα περνεις ενα ποσο πισω!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Νομίζω ότι μια χαρά τιμή είναι τα 270...δεν θυμάμαι πόσα είχα δώσει εγώ..ψάξε βέβαια και σε άλλα μικροβιολογικά μήπως βρεις πιο φτηνές τιμές αλλά να ξέρεις ότι για τον προγεννητικό έλεγχο θα δώσεις τα περισσότερα χρήματα. Μετά θα έχεις σχεδόν κάθε μήνα γενική αίματος και ίσως ούρων.

Εγώ να δεις που στον προγεννητικό βρήκα ότι έχω θρομβοφιλία και rhesus αρνητικό και απο τότε κάθε μήνα κάνω επιπλέον εξετάσεις για αυτά (σύνολο 120-150 € ευρώ το μήνα), εκτός των 400 € που πλήρωσα για να δω τι μετάλλαξη έχω στην θρομβοφιλία. Η εγκυμοσύνη είναι σαν τον γάμο... με το που λες την λέξη σου φεύγουν 500 - 600 € και συνεχίζουν ασταμάτητα να φεύγουν!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το θέμα εινια οτι αν π.χ. κανεις και 20 μερες να μάθεις τα αποτελεμσατα των εξετασεων μηπως ειναι πολυ?? xaxaxaxa

Ευγενια το σχολιο σου για τη σχεση γαμος - εγκυμοσθνη ηταν ολα τα ολεφτα!!

Δεν με νοιαζουν τα λεφτα για το μωρακι μας..απλως με πετυχε σε δυσκολο μηνα!!!Δεν ξερω κλαι ο αντρας μου επιμενει να παμε σε ιδιωτικό

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω για τισ πρωτες κ πολλες εξετασεις πηγα στο ΜΗΤΕΡΑ με βιβλιαριο του ΤΕΒΕ ....πληρωσα 35 ευρω συμμετοχη κ τα αποτελεσματα βγηκαν σε 5 μερες! Καλυτερα σε ιδιωτικο! Το ΜΗΤΕΡΑ κανει νομιζω 25% εκτπωση!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

koritsia k egw simera tis ekana oles sto IKA k epeidi eimai egkuos mou eipan oti 8a parw tis apantiseis se mia evdomada!aporisa...kserw oti argoun polu suni8ws!Oso gia to stigma M.A k ti kustiki inwsi tis ekana k me ton antra mou prin 2 meres sto parartima tou Laikou nosokomeiou(sevastoupolews 16 gia oses endiaferonatai)dwrean k se 15 meres 8a mou steiloun sto spiti t'apotelesmata!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΡΙΤΣΙΑ Κ ΕΓΩ ΣΤΟ ΙΚΑ ΤΙΣ ΕΚΑΝΑ ΜΕΝΩ ΣΕ ΠΑΡΧΙΑΚΗ ΠΟΛΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κ ΠΗΡΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ2ΜΕΡΕΣ!!! ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΔΕΝ ΕΓΡΑΦΕ ΤΟ ΙΚΑ Κ ΠΛΗΡΩΣΑ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 20 ΕΥΡΩ!!!!

ΚΑΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ!!!!!!

ΕΠΙΣΗΣ ΜΗΠΩΣ Η ΓΥΝΕΚΟΛΟΓΟΣ ΣΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΕ ΜΕ ΚΑΝΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ Κ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Κ ΤΗΝ ΜΙΖΑ ΤΗΣ???? ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ!!! ΣΥΜΒΕΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΞΕΡΕΙΣ!!!

ΕΠΙΣΗΣ Η ΚΟΛΗΤΗ ΜΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΙΟ Κ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΜΙΑ!!! Κ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΜΕΣΑ!!!! ΓΙΑ ΨΑΞΤΟ ΛΙΓΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πηραμε και σε ενα αλλο μκροβιολογικο μας εδωσε τιμη 190 ευρω... αυριο εχω ραντεβου στο κεντρο μανας και παιδιου του ΙΚΑ>.. εσεις εχετε ακουστα για αυτο? απο το ικα εκει με παρεπεμψαν για να τις γραψω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μόλις γύρισα από το μικροβιολογικό κι έκανα μια θλιβερή σούμα του μέχρι τώρα κόστους εξετάσεων... κάτι η θρομβοφιλία, κάτι τα έξτρα λόγω αρνητικού ρέζους, το σύνολο έχει ήδη φτάσει τα 700 ευρώ! :shock::(:? χάλια!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κι εγω στο ΙΚΑ τις εκανα κοριτσια ολες και οσες δε γινοταν μου της εγραψε ο γιατρος του ΙΚΑ και τις εκανα εξω τσαμπα!!!! Δεν ταλαιπωρηθηκα καθολου!!!! Κι αν ειναι να πληρωσουμε ενα σκασμο λεφτα....ας ταλαιπωρηθουμε και λιγο!!! ;)

Ο γιατρος μου μου ειπε να τις κανω ολες στο ΙΚΑ και αν δει κατι που δεν του αρεσει θα μου πει να επαναλαβω κι εξω!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω ρωτησα σε μικροβιολογο ποσο κοστιζουν οι εξετασεις κ μου ειπε 340 ευρω μου σηκωθηκε η τριχα καγκελο παν καλα???τελικα επειδη το δικο μου βιβλιαριο δεν ηρθε ακομη δανειστικα της κολλητης μου του δημοσιου μου τις εγραψε ο γιατρος κ της εκανα εκει στο νοσοκομειο κ δεν πληρωσα ουτε μισο ευρω!!!απλα τα αποτελεσματα θα τα εχω σε 2 εβδομαδες

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kalimera koritsakia mou!!! Egw eimai apo Kipro :)..K egw ro e4a3a poli gia tis prwtes analiseis giati o giatros mou pou einai se kliniki mou eipe 350 euro k mou fanikane para polla, rwtisa se alles 3 klinikes k se 1 ximeio k oloi mou eipane 345,300,289 k 413 euro k etsi eipa na paw ston ginaikologo mou kanonika afou panw katw itan pantou oi idies oi times..Telika mou pire 300 euro k se 2 meres vgikane oles..E4a3a k sto kratiko nosokomeio epeidi exw tin karta alla den mou tis ekanan an den me parakolou8a giatros dikos tous k na exw fakelo epomenws xasame k ap'ekei..Den peirazei kala na einai to mwraki mou k as ta na pane :)...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα κορίτσια και απο μένα..

Και εγώ που τις έκανα την προηγούμενη εβδομάδα τελικά πήγα στη μικροβιολόγο που συνεργάζομαι και μου πήρε 160,0euro τελικά! Είχα ρωτήσει τη γυναικολόγο μου να πάω στο ΙΚΑ αλλά μου πρότεινε καλύτερα να πάω σε μικροβιολόγο γιατί θα με καθυστερούσαν πολύ! Τώρα που διαβάζω τα δικά σας νέα σκέφτομαι ότι ίσως θα έπρεπε να το έχω ψάξει λίγο καλύτερα. Anyway ας είναι καλά το μωράκι μου και αν ξαναχρειαστεί να κάνω και άλλες εξετάσεις θα το ψάξω λίγο καλύτερα.. Αχ την Πέμπτη που έχω ραντεβού με τη γιατρό μου θα ακούσω την καρδούλα του... Φιλιά πολλά

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Mε το καλό ΧΟΑΝΙΤΑ να την ακούσετε :) :) :) Εγω τις εκανα στο ΙΚΑ τελικά ακομα εριμενω καποια αποτελεσματα αυριο θα παρω για αντισωματα κλπ και μετά θα πάρω σε 20 μερες το aids και την ηπατιτιδα......... Τοση συνέπεια δεν την αντέχω αλλο στο ικα μιλάμε ε!! χαχα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Καλημέρα κορίτσια μου... Βρέθηκα με το μπαμπά της μπουμπούς εχθές και μιλήσαμε! Δε θέλει ούτε να τη δει. Δεν αξίζει να ξανά ασχοληθώ καθόλου. Θα το αντιμετωπίσει όταν πάει η μικρή να του ζητήσει τα "ρέστα".  Ευτυχώς σήμερα, ξανά πήρα maalox, γιατί είχα έντονη καούρα πριν πέσω για ύπνο, και κοιμήθηκα 5,5 ώρες σερί κορίτσια μου! Τελευταία μέρα σήμερα εδώ! Φτιάχνω βαλίτσα κι αύριο μεσημέρι... ξεκινάει η πιο γλυκιά αναμονή και προσμονή! Ευτυχώς έχω λίγα πράγματα να κάνω και στην Αθήνα ακόμα, οπότε θα περάσουν γρήγορα οι τελευταιές εβδομάδες.  Εχθές με πήραν και απο το μαιευτήριο και κανόνισα και το μάθημα τοκετού!!! Κοντεύουμε κορίτσια μου κι ακόμα δεν το πιστεύω πως πέρασε τόσο γρήγορα ο καιρός! Τελευταίο μπάνιο... εδώ!!!
    • Πραγματικά δε νομίζω πως αξίζει στην μπουμπού μου να έχει έναν τέτοιο πατέρα. Δεν αξίζει καν να ασχοληθώ μαζί του. 
    • Είναι απόλυτα κατανοητα όλα αυτά που νιώθετε.. περάσαμε κ μεις μια παρόμοια κατάσταση.. περίπου στις ίδιες ηλικίες με σας κάναμε εξετάσεις γιατί προσπαθούσαμε πάρα πολύ καιρό.. εγώ με κάποια μικροπροβλήματα διαχειρισιμα αλλά ο σύζυγος χαλια σπερμοδιαγραμματα.. σκέτη απογοήτευση.. κάποιοι άνθρωποι χρειάζονται περισσότερο χρόνο να συνειδητοποιήσουν αυτό που τους συμβαίνει.. και ο άντρας μου πέρασε αυτή την άρνηση που περιγράφεις ότι είναι ανίκανος κλπ (οι περισσότεροι άντρες νομίζω έτσι αντιδρούν) και επειδή στην πίεση είναι δύσκολος ο δικός μου τον άφησα να αποφασίσει μόνος του τι θέλει να κάνει.. είχε πολύ μεγάλη λαχτάρα για παιδάκι και σε εκείνη τη φάση με βοήθησε πάρα πολύ ο γυναικολόγος μου τον οποίο ο άντρας μου ακούει σαν θεό οπότε δεν του άφησε περιθώρια.. μετά από τρεις ουρολόγους πολλές βιταμίνες και διάφορα άλλα εμεις δεν είδαμε κάποια θεαματική βελτίωση.. οι θεραπείες των αντρών είναι τρίμηνες τουλάχιστον αλλά αξίζει εννοείται να δώσεις αυτόν τον χρόνο (αφού οι δικές σου εξετάσεις είναι καλές ) καταρχήν γιατί ο κάθε οργανισμός και το κάθε πρόβλημα είναι διαφορετικό και μπορεί να δείτε βελτίωση, ομως ισχύει ότι ακόμα και εξωσωματική να κάνετε ότι διορθώνεται το κάνουμε ώστε να πάμε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις... απλά χρειάζεται ηρεμία (όσο γίνεται) και να είστε ενωμένοι να αντιμετωπίσετε μαζί τις δυσκολίες γιατι όλα φαίνονται βουνό το ξερω.. εμείς τελικά κάναμε εξωσωματική, έχω χαμηλή αμη  δεν γινόταν να περιμένουμε άλλο και έχουμε το αγοράκι μας και σε πληροφορω ότι ο αρχικα αρνητικός άντρας μου με εχει φάει να κάνουμε προσπάθεια για δεύτερο και είναι ήδη έτοιμος (από μόνος του) να ξεκινήσει όλες τις εξετάσεις από την αρχή γιατί φυσικά δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται, έχουν περάσει και 3 χρόνια.. υπομονή και πίστη και εύχομαι να τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο όλη η περιπέτεια σας!!!
    • Δεν θα του έκανα την χάρη να τον αφήσω έτσι.... Ας μην την βλέπει αλλά θα την αναγνωρίσει και θα δίνει ότι πρέπει για το παιδί του!!!!εγώ όχι δεν θα του έκανα αυτή την χάρη.... Γιατί δεν έγινε μόνο του το παιδί!!! 
    • @maroo8 @Gioher κορίτσια την παρήγγειλα και τώρα αν τυχόν στην πρώτη μετακίνηση από το μαιευτήριο στο σπίτι δεν έχει έρθει δε νομίζω ότι χάλασε κι ο κόσμος.. οριακά είναι, μάξιμουμ έως 14 Αυγούστου μας έχει πει ο γιατρός..
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...