Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα μανούλες!

Χρειάζομαι την βοήθεια σας για ένα θέμα που με απασχολεί . Θηλάζω το μωρό μου κ πρώτα ο θεός θέλω να θηλάσω για αρκετό καιρό ακόμα. Ουσιαστικά έχουμε 10-15 ημέρες που έχουμε ξεκινήσει με πρόγραμμα τις στέρεες τροφούλες (προς τα τέλη του 5ου μήνα της έδινα που κ που λίγο ρυζάλευρο κρεμούλα για να συνηθίσει σιγά σιγά το στομαχάκι της). Μόλις μπήκαμε στον 6ο ξεκινήσαμε κανονικά πρώτα με φρουτόκρεμες κ τώρα εδώ κ λίγες ημέρες ξεκινήσαμε κ χορτόσουπα. Ευτυχώς τρώει με πολύ χαρά κ όρεξη κ την φρουτόκρεμα κ την χορτόσουπα :D . Τώρα θα ξεκινήσουμε σιγάα σιγά κ μοσχάρι, κοτόπουλο κτ.λ.

Η απορία μου είναι η εξής: Το πρωί της δίνω φρουτόκρεμα (φρέσκα φρουτάκια με 1ή 2 μεζούρες ριζάλευρο ή κρέμα δημητριακών) κ το απόγευμα χορτόσουπα, όλη την υπόλοιπη ημέρα θηλάζει όποτε θελήσει ( αυτές τις ημέρες ξυπνάει 1ή2 φορές το βράδυ θηλάζει μες στον ύπνο της κ ξανά κοιμάται κατευθείαν). Η παιδίατρος που πήγαμε σήμερα μου είπε να ξεκινήσω κ φαρί λακτε (δηλ. 3 γεύματα στέρεα τροφή). Είμαι σε δίλημμα για το εαν πρέπει να δίνω 3 γεύματα στέρεα τροφή στην μικρή μου σε αυτή την φάση? Η φρουτόκρεμα και η λαχανόσουπα ή κοτόσουπα κ.τ.λ κ το γάλα δεν την καλύπτει σωστά σε αυτή την ηλικία? Εγώ σκόπευα να της δίνω το πρωί την φρουτόκρεμα, το απόγευμα την χορτόσουπα κ όλα τα υπόλοιπα γεύματα γαλατάκι.. Εαν τις δίνω 3 γεύματα δεν θα μειώσει πολύ το γάλα..κ κατεπεκταση μήπως κάπως έτσι μειωθεί κ η παραγωγή?Επίσης είναι πιο απαραίτητο ένα μπολ έτοιμη κρέμα, από το γάλα σε αυτή την ηλικία? Επειδή εαν άκουγα την παιδίατρο επακριβώς σε σχετικά θέματα, αποκλείεται να θήλαζα μέχρι τώρα(δεν είναι πολύ καλά ενημερωμένη σε ότι αφορά τον θηλασμό) , θα το εκτιμούσα εαν μπαίνατε στο κόπο να μου πείτε την γνώμη σας. Η μικρή τον τελευταίο μήνα πήρε 350 γραμμάρια κ μου είπε ότι οκ αλλά κ λίγο παραπάνω δεν θα ήταν άσχημα :? (από ότι έχω διαβάσει μια χαρά είναι 350 γρ σε αυτή την φάση). Για την ιστορία το μανιταράκι μου είναι 71 πόντους κ 8 κιλά.

Σας ευχαριστώ

Δημοσίευση

Αν καταλαβα καλα το μωρακι σου δεν ειναι καν 6 μηνων!

Οποτε...Η γνωμη μου ειναι πως ακομα κ τα 2 γευματα ειναι πολλα για το στομαχακι του! :shock:

Τα μωρακια που θηλαζουν ξεκινουν στερεες στον 7ο μηνα ή καπου εκει γυρω!Επισης

νομιζω πως η φαριν λακτε δεν εχει να προσφερει τιποτα αλλο απο θερμιδες...Και 4 κιλα να γεννηθηκε το μανιταρακι σου :lol: τωρα θα εχει 2πλασιασει το βαρος της οποτε δεν εχεις να σκεφτεις ή να αμφιβαλλεις για τιποτα! :)

Δημοσίευση

Θα σταθώ στο εξής…

Η απορία μου είναι η εξής: Το πρωί της δίνω φρουτόκρεμα (φρέσκα φρουτάκια με 1ή 2 μεζούρες ριζάλευρο ή κρέμα δημητριακών) κ το απόγευμα χορτόσουπα, όλη την υπόλοιπη ημέρα θηλάζει όποτε θελήσει ( αυτές τις ημέρες ξυπνάει 1ή2 φορές το βράδυ θηλάζει μες στον ύπνο της κ ξανά κοιμάται κατευθείαν). Η παιδίατρος που πήγαμε σήμερα μου είπε να ξεκινήσω κ φαρί λακτε (δηλ. 3 γεύματα στέρεα τροφή).

Πρώτον ..γιατί βάζεις κρέμα ρυζάλευρο στην φρουτοκρεμα…και δεν δίνεις σκέτα φρούτα, μια μπανάνα ένα μήλο και ένα αχλάδι( όσο βάζεις από αυτά- είναι μια χαρά θρεπτικά και γεμάτα βιταμίνες…το ρυζάλευρο δεν θα το κάνει ουτε πιο νοστιμο ουτε πιο θρεπτικο ουτε θα το χορταίνει παραπάνω ..οπότε είναι εντελώς άχρηστο.

Εαν τις δίνω 3 γεύματα δεν θα μειώσει πολύ το γάλα..κ κατεπεκταση μήπως κάπως έτσι μειωθεί κ η παραγωγή?

Να είσαι σίγουρη γι’αυτό!!!

Το μωρό σου είναι υπερβολικά μικρό για να φαει 2 γεύματα ..οχι τρια ..αυτο είναι πολιτική μη θηλασμου ..αμα θες να αποθηλάσεις συντομα.. ακολουθηα αυτές τις οδηγίες ..αν όχι συνέχισε να κανεις ότι κάνεις

Επίσης είναι πιο απαραίτητο ένα μπολ έτοιμη κρέμα, από το γάλα σε αυτή την ηλικία?

Όχι κανενα απολυτως μπολ κρεμα δεν αντικαθιστά το μητρικό γαλα. .αλλα ουτε και το γαλα φορμουλα στην ηλικια που βρίσκεστε…είναι τελείως περιττό για ένα παιδι..

Μπορεί να είναι χρήσιμο μονο όταν έχουμε ένα παιδακι που δεν σιτίζεται επαρκώς , που υποσιτιζόταν συστηματικά, που είναι τουλάχιστον 2 καμπύλες κατω από το φυσιολογικό με λιγα λογια ένα παιδακι το οποιο χρειαζετε φουλ θερμίδες.

Δημοσίευση

Εγώ σχεδόν μέχρι να χρονίσει έδινα μόνο 2 γεύματα το πρωϊ φρούτα και το μεσημέρι φαγητό, όλα τα υπόλοιπα γεύματα ήταν θηλασμοί. Η παιδίατρος ήταν σύμφωνη μαζί μου και μου είχε πεί ότι οι κρέμες το μόνο που προσφέρουν είναι θερμίδες.

Επίσης όπως είπε και η Cesilia γιατί μέσα στα φρούτα βάζεις ρυζάλευρο ή κρέμα δημητριακών?

Δημοσίευση
Αν καταλαβα καλα το μωρακι σου δεν ειναι καν 6 μηνων!

Οποτε...Η γνωμη μου ειναι πως ακομα κ τα 2 γευματα ειναι πολλα για το στομαχακι του! :shock:

Τα μωρακια που θηλαζουν ξεκινουν στερεες στον 7ο μηνα ή καπου εκει γυρω!Επισης

νομιζω πως η φαριν λακτε δεν εχει να προσφερει τιποτα αλλο απο θερμιδες...Και 4 κιλα να γεννηθηκε το μανιταρακι σου :lol: τωρα θα εχει 2πλασιασει το βαρος της οποτε δεν εχεις να σκεφτεις ή να αμφιβαλλεις για τιποτα! :)

Αρχικά σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση :) . Δυστυχώς έχει σβηστεί το τικεράκι μου. Το μωρό μου είναι 6 μηνών κ 12 ημερών (δηλ. σχεδόν 6,5). Μόλις μπήκαμε στον 6ο μήνα ουσιαστικά ξεκινήσαμε στέρεες τροφές, αρχικά με φρουτόκρεμα κ έχουμε περίπου 5 μερούλες που βάλαμε κ την χορτόσουπα. Η μικρή ήταν έτοιμη για στέρεα τροφούλα γιατί άνοιγε το στοματάκι σαν ψαράκι όποτε μας έβλεπε να τρώμε, είχε διπλασιάσει το βάρος γέννησης, κάθεται με ελάχιστη υποστήριξη κ έμοιαζε να θέλει κάτι ακόμα εκτός από το γαλατακι της κ.τλ.

Δημοσίευση
Εγώ σχεδόν μέχρι να χρονίσει έδινα μόνο 2 γεύματα το πρωϊ φρούτα και το μεσημέρι φαγητό, όλα τα υπόλοιπα γεύματα ήταν θηλασμοί. Η παιδίατρος ήταν σύμφωνη μαζί μου και μου είχε πεί ότι οι κρέμες το μόνο που προσφέρουν είναι θερμίδες.

Επίσης όπως είπε και η Cesilia γιατί μέσα στα φρούτα βάζεις ρυζάλευρο ή κρέμα δημητριακών?

natasoula και εγω κάπως ετσι το σκεφτόμουνα, μέχρι να χρονίσει να της δίνω 1γεύμα φρουτόκρεμα κ 1 φαγητο κ ολα τα υπολοιπα βυζάκι.

Αντε κ κανένα φρουτάκι στο χέρι (προς το παρόν της κόβω 1 μεγάλο κομμάτι π.χ πορτοκάλι κ το βάζω μέσα σε ενα σκληρό τούλι κ το γλυφει κ το δαγκώνει).

Στην φρουτόκρεμα βάζω συνήθως 1 μεζούρα ρυζάλευρο (2 το πάρα πολύ)κυρίως οταν εχει κ φρούτα που της είναι πιο έντονα όπως ακτινίδιο κτ.λ. Επίσης της αρέσει πολύ ετσι κ την πιάνει καλύτερα. Συνήθως της φτιάχνω με 5-6 διαφορετικά φρούτα, εχει δοκιμάσει οτι υπάρχει σε φρούτα κ της αρέσουν πολύ κ έτσι τα τρωει ευχαριστα ολα (μαγκο, αχλάδι, μπανάνα, πορτοκαλι, αβοκαντο, βανιλιες, ροδακινα, μήλο, ακτινίδιο). Αλλωστε κ το ρυζάλευρο κ η κρέμα δημητριακών έχουν κ κάποια πολύ καλά θρεπτικά συστατικά. Απο την άλλη 1 αντε 2 μεζούρες το πολύ (είναι αρκετά μικρή σχετικά ποσότητα) αλλά αρκετή, γιατι εχουν ζάχαρι κ σαφέστατα δεν θέλω να της δίνω παρά μόνο σε αυτή την ελάχιστη ποσότητα.

Σε ευχαριστώ :)

Cesilia ήσουν πολύ βοητική. Αυτά ακριβώς σκεφτόμουν κ εγω. Σε ευχαριστώ

Δημοσίευση

Στην φρουτόκρεμα εγώ πάντα έβαζα 3 φρούτα, μπανάνα + άλλα 2 για να έχω πολλές επιλογές και να μην τρώει κάθε μέρα τον ίδιο συνδιασμό και τα βαριέται.

Επίσης το βάρος σας είναι πολύ καλό μην αγχώνεσαι. Αν θέλεις να συνεχίσεις τον θηλασμό και δεν θέλεις να αποθηλάσεις να την βάζεις στο στήθος και μετά τα γεύματα με στερεές τροφές και στο ενδιάμεσο αν θέλει.

Δημοσίευση

ανθρωπακι,να σου ζησει το μωρακι σου!!!!!!! :D

οπως λες κι εσυ,ετσι κι εγω,αν ακουγα τον παιδιατρο στο θεμα διατροφη δεν νομιζω να θηλαζα ακομα!!!!!!! 8-) λοιπον,φαριν λακτε και τετοια δε χρειαζεται να δωσεις.....οπως ειπε και η σεσιλια,μονο αν υπαρχει θεμα θερμιδων χρειαζονται!!!!! ;) η μικρη μου ειναι 8,5 μηνων και δεν εχει φαει κρεμες εμποριου,εκτος λιγων περιπτωσεων που ταξιδευα και δεν μπορουσα να φτιαξω κατι αλλο.... :roll:το πρωι δινω φρουτοκρεμα,το μεσημερι φαι και το απογευμα φτιαχνω κουακερ ή δινω φρουτακι ή δινω λιγο απο το μεσημεριανο φαγητο.τις υπολοιπες ωρες θηλαζουμε,θηλαζουμε και μην ξεχασω.....θηλαζουμε κιολας!!!!χαχαχα!!!!!! :P:P:P ακολουθησε το ενστικτο σου και κανε οτι νομιζεις εσυ οτι ειναι καλυτερο για το μωρακι σου!!!!!!!! :D

Δημοσίευση

Αλλωστε κ το ρυζάλευρο κ η κρέμα δημητριακών έχουν κ κάποια πολύ καλά θρεπτικά συστατικά.

Τι καλα εχουν ????

Τα κοριτσια σε κατατοπισαν αυτο που μου κανει λιγο εντυπωση και θελω να σου επιστησω λιγο την προσοχή ειναι στην εισαγωγή τροφων . Η μικρη τρωει 12 μερες και εχει ηδη δοκιμασει πανω απο 5 φρουτα . Η εισαγωγή των τροφων πρεπει να γινετε σταδιακα (3ημερη εισαγωγή ) για τυχον αλλεργιες . Το ακτινιδιο προτεινετε μετα τον 8ο μηνα . Δεν χρειαζεται να τρωει φρουτοκρεμα με τοσα πολλα φρουτα καθε φορα . Επισης τα δημητριακα προτεινονται μετα τον 8ο μηνα .

Δημοσίευση

Τι καλα εχουν ????

Τα κοριτσια σε κατατοπισαν αυτο που μου κανει λιγο εντυπωση και θελω να σου επιστησω λιγο την προσοχή ειναι στην εισαγωγή τροφων . Η μικρη τρωει 12 μερες και εχει ηδη δοκιμασει πανω απο 5 φρουτα . Η εισαγωγή των τροφων πρεπει να γινετε σταδιακα (3ημερη εισαγωγή ) για τυχον αλλεργιες . Το ακτινιδιο προτεινετε μετα τον 8ο μηνα . Δεν χρειαζεται να τρωει φρουτοκρεμα με τοσα πολλα φρουτα καθε φορα . Επισης τα δημητριακα προτεινονται μετα τον 8ο μηνα .

Τα φρουτάκια τα δοκιμάζαμε συνήθως ανά δεύτερη. Δεν έχουμε ιστορικό με αλλεργίες κτ.λ. κ γενικά είχα την σιγουριά ότι δεν θα την πείραζε κάτι (πες το ένστικτο). Το μήλο κ το αχλάδι το είχαμε δοκιμάσει (απο 2 φορές το καθένα (μόνο του) πριν μπουμε στον 6ο). Κάθε καινούργιο φρούτο το βάζω σε πολύ μικρή ποσότητα και γενικά βάζω διαφορετικά φρούτα σε ανάλογη ποσότητα π.χ περισσότερο ροδάκινο, μήλο, αχλάδι, 1 ρόγα σταφύλι κ λίγη μπανάνα ή ένα μικρό κομμάτι μανγκο κτ.λ. Το ακτινίδιο δεν την πειράζει κ εχτές τυχαία διάβασα ότι το δίνουν μετά τον 8ο, ευτυχώς όσες φορές βάλαμε ήταν σε πολύ μικρότερη ποσότητα. Ενημέρωσα την παιδίατρος εχτές (γιατί το διάβασα σε ένα φυλλάδιο στο γραφείο της) κ είπε ότι εαν δεν την πειράζει σε μικρή ποσότητα είναι ένταξη, αλλά εγώ προς το παρόν θα της το διακόψω. Λες να της βάζω μέχρι 4 φρουτάκια το πολύ? Απλά ενθουσιάστικα που μπήκε στον κόσμο των φρούτων κ ήθελα να την μυήσω σε διάφορες γεύσεις κ να πάρει βιτάμινούλες απο διάφορα φρουτά.

Κρέμα δημητριακών βάλαμε πρώτη φορά στην φρουτόκρεμα εχτές 1 μεζούρα της holle (νιφάδες βρώμης) είναι από 4 μηνών.

Κάτι έχουν βρε lala (σίδηρο, βιταμίνες, ψευδάργυρο). Σίγουρα δεν είναι σαν το γαλατάκι κ τα φρουτάκια αλλά 1 μεζούρα που βάζω εγώ είναι έτσι κ αλλιώς απειροελάχιστο.

Οπότε κ εσυ πιστεύεις οτι δεν χρειάζεται να προσθέσουμε 3 γεύμα κ με το γαλατάκι μας είμαστε εντάξη?

Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές!

Δημοσίευση
ανθρωπακι,να σου ζησει το μωρακι σου!!!!!!! :D

οπως λες κι εσυ,ετσι κι εγω,αν ακουγα τον παιδιατρο στο θεμα διατροφη δεν νομιζω να θηλαζα ακομα!!!!!!! 8-) λοιπον,φαριν λακτε και τετοια δε χρειαζεται να δωσεις.....οπως ειπε και η σεσιλια,μονο αν υπαρχει θεμα θερμιδων χρειαζονται!!!!! ;) η μικρη μου ειναι 8,5 μηνων και δεν εχει φαει κρεμες εμποριου,εκτος λιγων περιπτωσεων που ταξιδευα και δεν μπορουσα να φτιαξω κατι αλλο.... :roll:το πρωι δινω φρουτοκρεμα,το μεσημερι φαι και το απογευμα φτιαχνω κουακερ ή δινω φρουτακι ή δινω λιγο απο το μεσημεριανο φαγητο.τις υπολοιπες ωρες θηλαζουμε,θηλαζουμε και μην ξεχασω.....θηλαζουμε κιολας!!!!χαχαχα!!!!!! :P:P:P ακολουθησε το ενστικτο σου και κανε οτι νομιζεις εσυ οτι ειναι καλυτερο για το μωρακι σου!!!!!!!! :D

grousi, σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Και εσένα να σου ζήσει το μικρούλι σου!

Και εγω δεν θέλω να δώσω έτοιμες κρέμες (πέρα απο την 1 μεζούρα ρυζάλευρο ή κουακερ που βάζω στην φρουτόκρεμα). Σκέφτομαι να συνεχίσω να της δίνω το πρωι φρουτόκρεμα κ το απόγευμα φαγάκι κ ολοι την υπολοιπη ημέρα βυζάκι. Αργότερα (σε κανα 1-2 μήνες) εαν δω οτι δεν την καλύπτει θα προσθέσω κ λίγο φρουτάκι ή λίγο λαχανικά για το μεσημεράκι. Σιγά -σιγά. Και πάλι να σου ζήσει

Δημοσίευση

Καλησπερα!

Θα ηθελα μονο να σου πω να μην βιαζεσαι!...

Το μωρακι σου ειναι μολις 6,5 μηνων!!!Εχει αλλα 80-90-100 χρονια για να φαει οοοολα τα φρουτα του πλανητη! :lol:

Το στοματακι "ψαρακι" εμενα δε μου λεει τιποτα!Ουτε το καθεται με λιγη υποστηριξη!

Εχω βλεπεις μια κορουλα που τα εκανε ολα αυτα κ αλλα τοσα παρα πολυ νωρις κ ακομα δεν τρωει τιποτα!Σε λιγο θα βγαινει για καφε αλλα οταν πειναει θα φωναζει "ΝΕΝΕ"(το στηθος μου!!!!)

Παντως με 5-6 φρουτα μαζι δεν καταλαβαινει κ μκαμια συγκεκριμενη γευση οποτε δεν της δειχνεις τον καινουριο κοσμο των φρουτων!!!! :P

Δημοσίευση
Καλησπερα!

Θα ηθελα μονο να σου πω να μην βιαζεσαι!...

Το μωρακι σου ειναι μολις 6,5 μηνων!!!Εχει αλλα 80-90-100 χρονια για να φαει οοοολα τα φρουτα του πλανητη! :lol:

Το στοματακι "ψαρακι" εμενα δε μου λεει τιποτα!Ουτε το καθεται με λιγη υποστηριξη!

Εχω βλεπεις μια κορουλα που τα εκανε ολα αυτα κ αλλα τοσα παρα πολυ νωρις κ ακομα δεν τρωει τιποτα!Σε λιγο θα βγαινει για καφε αλλα οταν πειναει θα φωναζει "ΝΕΝΕ"(το στηθος μου!!!!)

Παντως με 5-6 φρουτα μαζι δεν καταλαβαινει κ μκαμια συγκεκριμενη γευση οποτε δεν της δειχνεις τον καινουριο κοσμο των φρουτων!!!! :P

Τι εννοεις δεν τρώει τίποτα :? ? Το τικερακι σου δείχνει οτι η μικρή σου είναι 13 μηνών.

Απλα να διευκρινίσω οτι η απορία μου δεν ήταν σχετικά με το εαν έκανα καλά που ξεκίνησα το παιδί μου ουσιαστικά στέρεες τροφές στον 6ο μήνα, δεν έχω καμία απορία ή αμφιβολία σχετικά. Ούτε το εαν πρέπει να βάζω 5 ή 3 φρούτα στην φρουτόκρεμα του .

Δημοσίευση
νασου ζησει η μικρουλα σου!!

κ εγω νομιζω πως απο τη στιγμη που τη θηλαζεις ειναι νωρις ναβαλεις και τριτο γευμα.. το γαλατακι σου ειναι υπερ-αρκετο!!

Σε ευχαριστώ maimoudaki! Aυτό ακριβώς είχα σκοπό να κάνω, απλά ήθελα να μου το επιβεβαιώσουν κ οι άλλες θηλάζουσες μανούλες για να είμαι απολύτως σίγουρη :) .

Καμία ιδέα για κανένα ακόμα λαχανικό που μπορώ να προσθέσω αργότερα στην χορτόσουπα :?: ..Προς το παρό βαζουμε, πατατούλα, κολοκυθάκι, καρότο, φασολάκι..Σπανάκι ίσως?

Δημοσίευση

Το σπανακι αστο για αργοτερα καλυτερα.

Τωρα που θα βγουν τα μπροκολλα μπορεις να βαζεις μερικες φουντιτσες, επισις πιπεριες..προσοχη θα βαζεις μεσα μεγαλο κομματι και θα αφαιρεις τη φλουδα πριν το αλεσεισ, μετα θα βαζεις και λιγο κρεατακι ρυζακι κλπ και θα εχεις ποικιλια.

Να ξερεις γεννικα οτι στα μωρα αρεσουν οι καθαρες γευσεις για να τις καταλαβαινει, 2-3 λαχανικα καθα φορα ειναι υπεραρκετα, λεμονακι λαδακι και ειναι σουπερ.

να προτιμας παντα λαχανικα εποχης,

Εγω εννιωτε εβαζα και κολοκυθα..παροτι θεορειται φρουτο και την εκανα αλλιως σαν ξεχωριστο γευμα.

Επισης να βαζεις σελινο, και αμα θες στην φροτοκρεμα λιγο αβοκαντο.

Δημοσίευση

.....και εγώ το ίδιο έκανα, όπως είπε η Νατασσούλα, έδινα 2 γεύματα (φρούτο και φαγητό) και τα υπόλοιπα ήταν θηλασμός μέχρι και τον χρόνο......και θήλασε μέχρι 19 μηνών....μιλώ για την κόρη μου!

επίσης αν βάζεις 5 φρούτα κάθε φορά μπερδεύεις τις γεύσεις και τελικά δεν ξέρει τι γεύση έχει το κάθε φρούτο!!!....βάλει μόνο 2.....!.....

Καλή συνέχεια.....

Δημοσίευση
]

Τι εννοεις δεν τρώει τίποτα :? ? Το τικερακι σου δείχνει οτι η μικρή σου είναι 13 μηνών.

Απλα να διευκρινίσω οτι η απορία μου δεν ήταν σχετικά με το εαν έκανα καλά που ξεκίνησα το παιδί μου ουσιαστικά στέρεες τροφές στον 6ο μήνα, δεν έχω καμία απορία ή αμφιβολία σχετικά. Ούτε το εαν πρέπει να βάζω 5 ή 3 φρούτα στην φρουτόκρεμα του .

Δεν τρωει τιποτα εκτος απο ελαχιστα κομματακια φαγητου,φρουτου ή ψωμιου που δεν τα λες ουτε μεριδα σπουργιτιου.....Περιεργο εε???!!!

Θα μπορουσα να την κανω να σπαραζει στο κλαμμα ή να της ανοιξω το στομα με ταναλια για να

καταφερω ντε κ καλα να φαει κ να...Γνωρισει νεες γευσεις,αλλα....Προτιμω να κανω υπομονη κ να ακολουθησω εγω το ρυθμο της κ οχι εκεινη το δικο μου!!!! :)

Η αποριας σου ηταν επισης για το αν χρειαζεται 3ο γευμα κ αν η κρεμα προσφερει κατι παραπανω απο το γαλα!Οι περισσοτερες σου απαντησαμε πως ΟΧΙ απλα δε χρειαζεται 3ο γευμα κ μαλιστα κρεμα που την θεωρουμε ΑΧΡΗΣΤΗ τροφη,αλλα ακομα κ τα 2 γευματα ειναι υπερπολλα για την ηλικια σας!

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως εσυ θα κανεις οτι θεωρεις σωστο οπως κ η καθεμια για το παιδι της αλλα....Ειπαμε γνωμες!!!!

Δημοσίευση

Οσον αφορα στα λαχανικα που μπορεις να προσθεσεις καλυτερα ειναι να συμβουλευτεις τον παιδιατρο σου. εμενα μου ειχαν πει οτι μπορω να βαλω οτι λαχανικο θελω εκτος απο αυτα που αρχιζουν απο "σ", οπως σελινο, σπανακι και να τα βαλω κοντα στους 10 μηνες

Δημοσίευση

Cesilia, εχει περίπου 4 ημέρες που δοκιμάσαμε αβοκάντο κ προσπαθώ να βαζουμε απο λίγο γιατί ξέρω τα θρεπτικά συστατικά που εχει σαν φρούτο. Σημερα όμως είχε την τιμητική του, κάναμε αβοκάντο, μπανάνα, ροδακινο κ 1 κουταλίτσα κουάκερ αραιωμενο με λίγο απο το γάλα μου κ μόνο το πιατάκι δεν έγλυψε :D ! Γενικά όπως θηλάζει με όρεξη, ετσι κ την φρουτόκρεμα κ την χορτόσουπα τα τρώει πολύ ευχάριστα. Μας εχει παει καλα το φαγητό προς το παρόν. Σε ευχαριστώ για τις ιδέες για την χορτόσουπα :) .

Argi, 19 μήνες μια χαρά!!! Η μια μου αδερφή θηλασε απο 2 χρόνια το καθένα απο τα παιδιά της. Εγω θέλω σίγουρα μέχρι τον χρόνο που θα παω για δουλειά κ μετά βλέπουμε (δεν αποκλείω καθόλου να συνεχίσω μερικούς μήνες ακόμα). Βασικά προς το παρόν σκεφτομαι οχι πως θα συνεχίσω να θηλάζω, αλλά πως κάποια στιγμή θα καταφέρουμε να αποθήλάσουμε, γιατί (εκτός απο τα ωφέλη του μητρικου γάλακτος) είναι κ αυτή η ιδιαίτερη σχέση που υπάρχει μεταξύ μαμά κ παιδιού με τον θηλασμό. Θέλω να γίνουν ολα ομαλα για την μικρή γιατί το βυζάκι, δεν είναι μόνο το γάλα της , αλλά η παρηγοριά της, η ασφάλεια της, κτ.λ που τα γνωρίζεις. Θα δούμε ολα θα γίνουν οσο καλύτερα μπορούμε.

Σχετικά με τα φρούτα, δεν μπερδεύετε η γεύση είτε βάλω 3 είτε βάλω 5 γιατί παίζω με τις ποσότητες. Βάζω περισσότερο από 1 φρούτο κ μπορεί να βάλω ελάχιστο από κάποιο άλλο. π.χ μερικές σταγόνες πορτοκάλι, η 1 μικρό κομματάκι μάγκο ή αβοκάντο ή 1-2 ρόγεςσταφυλακι. Πάντα βάζω 1 κυρίαρχο φρούτο κ ταυπόλιπα σε ανάλογη το καθένα ποσότητα. Απλά επειδή τα τελευταία 3 χρόνια κάνω σμουθις απο φρέσκα φρούτα κάθε πρωί, υπολογίζω τους συνδυασμούς. Φαντάσου οτι η ανιψιά μου δεν έτρωγε φρούτα (εκτός απο το καρπούζι), κάπως έτσι σιγά σιγά έφαγε τα περισσότερα, ενώ δεν ήθελε ούτε να τα βλέπει, χρυσή την είχε κάνει η μάνα της :) .

Δημοσίευση

Θεωρω αυτο το σαιτ (το χω βαλει απειρες φορες , οχι δεν παιρνω ποσοστα :P ) αξιοπιστο , αναλυτικο και μεγαλη βοηθεια στην εισαγωγή των τροφων . Παραλληλα ομως να θυμαστε οτι προτιμουμε τα εδωδιμα και τα εποχης φρουτα /λαχανικα .

Διαβασε το θα σε βοηθήσει παρα πολυ .

edit : ξεχασα να το βαλω :oops: Αυτο ειναι http://www.wholesomebabyfood.com

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...