Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΥΠΟΠΤΕΣ ΟΙ ΠΙΣΙΝΕΣ ! ΠΡΟΣΟΧΗ


Recommended Posts

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ , ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΙ ΒΡΗΚΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ ...

Η κολύμβηση σε πισίνες που περιέχουν χλώριο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πρόκλησης καρκίνου, σύμφωνα με μια νέα ισπανική επιστημονική έρευνα που καθοδηγήθηκε από Έλληνα επιστήμονα.

Ερευνητές του Κέντρου Ερευνών στην Περιβαλλοντική Επιδημιολογία (CREAL) της Βαρκελώνης και του Ερευνητικού Ινστιτούτου του Νοσοκομείου Ντελ Μαρ, υπό τον Έλληνα συν-διευθυντή του Κέντρου CREAL επιδημιολόγο Μανόλη Κογεβίνα, σε μελέτη που δημοσίευσαν στο αμερικανικό περιοδικό περιβαλλοντικής υγείας "Environmental Health Perspectives", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, μελέτησαν σε μια ομάδα ατόμων που κολυμπούσαν σε κλειστές πισίνες τις αλλαγές που υπήρξαν σε μια σειρά από δείκτες που δείχνουν μόνιμες γενετικές μεταλλάξεις.

Τοξικές για το DNA επιπτώσεις παρατηρήθηκαν σε 49 υγιή άτομα μετά από κολύμβηση μόλις 40 λεπτών σε μια κλειστή χλωριωμένη πισίνα, όπως ανακοίνωσε το CREAL. Οι ερευνητές βρήκαν ενδείξεις για την αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου σε υγιείς ανθρώπους, αλλά και για πιθανά αναπνευστικά προβλήματα από το χλώριο που χρησιμοποιείται ως μικροβιοκτόνο.

Zougla.gr

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και εγω η8ελα ρε κοριτσακι και μαλιστα οταν με εκραζε ο αντρας μου - Που 8α το πας το μωρό μεσα σε τόσα χημικα ?

τον έκραζα , οτι ειναι υπερβολικος ... :(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 1 month later...

Αγαπητές φίλες,

αντιγράφω από το http://www.poolforum.gr:

"Tο όζον χρησιμοποιείται πολύ συχνά για την απολύμανση του νερού στις πισίνες πάντα όμως με λίγο χλώριο, βρώμιο ή οξυγόνο. Συνήθως τα κολυμβητήρια διαφημίζουν ότι χρησιμοποιούν όζον αλλά αποκρύπτουν ότι που και που βάζουν και λίγο χλώριο.

Μπαίνοντας στο χώρο της πισίνας δεν πρέπει να νιώσεις δυσφορία και κλεισούρα ούτε να δεις υγρασία στα τζάμια. Επίσης δεν πρέπει να μυρίζει χλώριο. Αν τα παραπάνω συμβαίνουν τότε σημαίνει ότι η διεύθυνση του κολυμβητηρίου δεν έχει σωστό εξαερισμό, ούτε αφύγρανση, ούτε σωστή χημική ισορροπία του νερού και καλό θα ήταν να ψάξεις για άλλο κολυμβητήριο.

Θα σου πρότεινα να προτιμήσεις ένα ανοικτό κολυμβητήριο, όπου υπάρχει καλός αερισμός και είναι πιο ασφαλές για το μικρό."

Διαβάστε και ρωτήσετ περισότερα στο http://www.poolforum.gr, δείχνει αρκετά σοβαρό πάνω στο θέμα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 5 weeks later...

οι μέθοδοι απολύμανσης που είναι εγκεκριμένοι αυτή τη στιγμή παγκοσμίως είναι 3: χλώριο, βρώμιο και PHMB (polyhexamethylene biguanide), γιατί σκοτώνουν ένα πολύ μεγάλο εύρος παθογόνων οργανισμών και βακτηριδίων.

Οι μέθοδοι απολύμανσης με χαλκό, άργυρο ή άλλα μέταλλα, με όζον ή ενεργό οξυγόνο δεν είναι 100% αποτελεσματικές γιατί δεν εξοντώνουν αρκετούς παθογόνους οργανισμούς, όπως διάφορους ιούς (πχ Vacciniavirus, Adenovirus κ.α.) και βακτήρια (πχ Escherichia coli, Enterococcus faecalis, Staphylococcus aureus κ.α.) που καταφέρνουν και επιζούν στο νερό της πισίνας δημιουργώντας κινδύνους για την υγεία των κολυμβητών.

Για αυτό το λόγο παγκοσμίως αυτές οι μέθοδοι δεν είναι αποδεκτές για δημόσιες πισίνες και κολυμβητήρια.

(τα βρήκα στο www.poolforum.gr/viewforum.php?f=6)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...