Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κοριτσια εχω καποιες αποριες σχετικα με το θηλασμο.Εχω μια κορουλα 22 ημερων :P και τη θηλαζω αποκλειστικα.Οι αποριες μου μπορει να σας φανουν λιγο...χαζες αλλα τι να κανω που ειναι το πρωτο μου παιδακι κ δεν ξερω. :oops:

1.Οταν την κανω μπανιο,λογικα πρεπει να ειναι νηστικη,σωστα?Ρωταω γιατι η καημενη κλαιει επειδη πειναει κ δεν απολαμβανουμε το μπανιο οπως θα επρεπε.

2.Αρχισαμε δειλα δειλα να βγαινουμε βολτουλες κ τρεμω μηπως ξυπνησει κ πεινασει κ δεν προλαβω να γυρισω σπιτι να τη θηλασω κ αρχισει να κλαιει..να της εχω ετοιμο μπιμπερο με ξενο γαλα για οταν βγαινουμε?

3.Ο παιδιατρος επιμενει να την παω νηστικη(για να τη ζυγισει κτλ),ομως κ παλι η μικρη μου θα χαλασει κοσμο με τις φωνες της αν ξυπνησει κ δεν φαει :|

4.Ενω θηλαζω,το δεξι μου στηθος "γεμιζει" ενω το αλλο εχει "ξεφουσκωσει" κ ειναι καπως ζαρωμενο.Δηλαδη την ταιζω 3 φορες απο το ενα κ μια απο το αλλο γιατι διαφορετικα το δεξι πρηζεται τοοοσο πολυ που με ποναει.Το αριστερο παλι,τιποτα...

Εμπειρες μανουλες βοηθηστε με γιατι μου φαινονται ολα βουνο :roll:

Δημοσίευση

Καταρχήν να σου ζήσει το κοριτσάκι σου!!!

Θα σου απαντήσω και γω με τη σειρά!!! :lol::lol::lol:

1. Σκοπός είναι να την κάνεις μπάνιο για να ηρεμεί και όχι για να τσιτώνεται. Προτεραιότητα έχει σίγουρα το φαγήτο πάντως. Φρόντισε να μην πεθαίνει και της πείνας όταν έρχεται η ώρα του μπάνιου.

2.Όταν βγαίνεις βόλτες να φοράς άνετα ρούχα έτσι ώστε να είσαι σε ετοιμότητα ανά πάσα ώρα και στιγμή να θηλάσεις. Το ξέρω πως σου φαίνεται δύσκολο αλλά πραγματικά δεν είναι τίποτα. Αν το κάνεις μια φορά θα σου φύγει η ντροπή. Σκέψου πως είναι απολύτως φυσιολογικό. Αν πάλι δεν αντέχεις μπορείς να θηλάζεις σε κάποιο δοκιμαστήριο πχ ενός μαγαζιού ή μέσα στο αυτοκίνητο. Επίσης πολύ καλή λύση είναι ένα ring sling ή μια πάνα. Σου λύνει τα χέρια και δε φαίνεται απολύτως τίποτα.

3. Προτεραιότητα έχει πάντα να είναι ήρεμο το μικράκι σου και χορτάτο. Πως είναι δυνατόν να το αφήσεις νηστικό..... Δε σχολιάζω παραπάνω....

4. Προφανώς το ένα στήθος παράγει μεγαλύτερη ποσότητα γάλακτος. Όσο θηλάζει περισσότερο από εκείνο τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η παραγωγή του. Να δίνεις ένα στήθος ανά γεύμα εναλλάξ και αν νιώθεις στο ενδοιάμεσο κάποιο από τα δύο πρησμένο άδειαζέ το λίγο με το χέρι σου. Επίσης μια ζεστή κοπρέσα θα βοηθήσει το γάλα να τρέξει και θα σε ανακουφίσει.

Ελπίζω να σε βοήθησα...

Καλή συνέχεια εύχομαι!

Δημοσίευση

Lovie μου σ'ευχαριστω πολυ,οντως με βοηθησες ;)

Το θεμα μου με το θηλασμο ειναι οτι επειδη χρησιμοποιω θηλες σιλικονης,εκτος του οτι ντρεπομαι,δεν μπορω να θηλασω οπου κ οποτε θελω.Αυτο ειναι κατι που με κουραζει πολυ,σε σημειο να μη θελω να θηλασω.Το παλευω βεβαια :roll:

Δημοσίευση

Κοριτσια εχω καποιες αποριες σχετικα με το θηλασμο.Εχω μια κορουλα 22 ημερων :P και τη θηλαζω αποκλειστικα.Οι αποριες μου μπορει να σας φανουν λιγο...χαζες αλλα τι να κανω που ειναι το πρωτο μου παιδακι κ δεν ξερω. :oops:να σου ζησει η κορουλα σου!

1.Οταν την κανω μπανιο,λογικα πρεπει να ειναι νηστικη,σωστα?Ρωταω γιατι η καημενη κλαιει επειδη πειναει κ δεν απολαμβανουμε το μπανιο οπως θα επρεπε.

καλα οχι και εντελως νηστικη....να ειναι ηρεμη πρεπει , αλλωστε απαλες κινησεις κανετε...ειναι μικρουλα ακομα!

2.Αρχισαμε δειλα δειλα να βγαινουμε βολτουλες κ τρεμω μηπως ξυπνησει κ πεινασει κ δεν προλαβω να γυρισω σπιτι να τη θηλασω κ αρχισει να κλαιει..να της εχω ετοιμο μπιμπερο με ξενο γαλα για οταν βγαινουμε?

γιατι να δωσεις ξενο ενω εχεις το δικο σου ετοιμο ,στην καταλληλη θερμοκρασια και χωρις να πλενεις-κουβαλς τιποτα?

θα φορας ρουχα ετοιμα για να θηλασεις....αν δεν νοιωθεις καλα μπορεις να ριξεις ενα πανακι επανω σου για τα αδιακριτα βλεμματα....αλλα πιστεψε με ειναι τοσο τρυφερη εικονα που μονο ενα διεστραμενο μυαλο θα το εβλεπε διαφορετικα

3.Ο παιδιατρος επιμενει να την παω νηστικη(για να τη ζυγισει κτλ),ομως κ παλι η μικρη μου θα χαλασει κοσμο με τις φωνες της αν ξυπνησει κ δεν φαει :|

εσυ ταισε την και μην ακους τιποτα!ακου το παιδι νηστικο!μηπως να εχει ακτουρησει κι ολας?

4.Ενω θηλαζω,το δεξι μου στηθος "γεμιζει" ενω το αλλο εχει "ξεφουσκωσει" κ ειναι καπως ζαρωμενο.Δηλαδη την ταιζω 3 φορες απο το ενα κ μια απο το αλλο γιατι διαφορετικα το δεξι πρηζεται τοοοσο πολυ που με ποναει.Το αριστερο παλι,τιποτα...

αυξησε τους θηλασμους απο το στηθος που δεν πρηζεται για να δωθει το ερθισμα της παραγωγης, ακομα και το πιπιλισμα η μη παραγωγικος θηλασμος βοηθα παρα πολυ.

να θυμασαι οτι αν δεν υπαρχει ερεθισμα-θηλασμος δεν παραγεται γαλα, η προλακτινη εκκρινεται σε μεγαλυτερο ποσοτητα το βαρδυ, αρα πρεπει να θηλαζει και το βραδυ,

ο θηλασμος ειναι ελευθερος και ανεμποδιστος, οταν εχεις αναγκη το παιδι , χωρις προογραμμα και ρρολοι, η μονη ενεδειξη αν το μωρο τρεφεται με επαρκη ποσοτητα μητρικου ειναι οι βρεγμενες πανες, στην φαση που ειστε θα πρεπει να εχετε 7-8 την ημερα

καμια ερωτηση δεν ειναι χαζη!!!!!!!!

Εμπειρες μανουλες βοηθηστε με γιατι μου φαινονται ολα βουνο :roll:

Δημοσίευση

Ποπη μου..να σου ζησει η μπουμπου σου!οπως εγραψαν τα κοριτσια με καλυψαν!εχουνε 3 μερες διαφορα τα μωρα μας! ο δικος μου απολαμβανει το μπανακι του..μιση ωρα πριν την ωρα του φαγητου!

δυστυχως δεν θηλαζω πλεον..αλλα ουτε εχουμε βγει απο το σπιτι!μεχρι το σχολειο το πηγα να παρω τη κορη μου..και ξυπνησε ..και σηκωσε ολη τη γειτονια με τη τσιριδα του!το σκηνικο το φανταζεσαι..να τρεχω ..με τετάρτη..τσιτα..με το καροτσι ..και ο μικρος να ουρλιαζει!!και μετα ανεβα τα 52 σκαλια ....με το μωρο αγκαλια,τις κουβερτες του,τα ψωνια..χιχιΟποτε αν θηλαζα..δε θα με χαλουσε καθολου..να το θηλασω επι τοπου! ;);)

Η παιδιατρος μαλλον θα εννουσε..να εχει περασει καποια ωρα απο την ωρα που εφαγε..λιγο πριν την ωρρα που ειναι να φαει φανταζομαι!δεν θα εννοουσε νηστικο ωρες ολοκληρες!

:):):):):):):) φιλιαα...

Δημοσίευση

καλα...αυτο που ειπε ο παιδιατρος....δε θα το σχολιασω καθολου!!!!

αν ειναι δυνατων...ποσο ποια θα φαει το καημενο 22 ημερων και θα γειρει τη ζυγαρια!!!!

Τα κοριτσια με καλυψαν απολυτα..θα σταθω μονο στο θεμα θηλες σιλικονης...ειχα το ιδιο προβλημα με εσενα, ευτυχως καταφερα να τις ξεφορτοθω περιπου οταν σαραντρισαμε- κατοπην συμβουλων μελλων του φορουμ.

Πιστεψε με μπορεις να το κανεις, καπου δε θυμαμαι σε ποιο θεματακι θηλασμου, η ΛΑΛΑ νομιζω εχει βαλει καποια βιντεακια για σωστη σταση θηλασμου εκει θα βοηθηθεις να βαλεις σωστα το μωρο και δεν θα χρειαστεις τις θηλες.

Αλλιως τελευταια εναλλακτικη, παιρνεις τη θηλη μαζι μου, την τηληγεις σε μεια αποστειρωμενη γαζα και τη βαζεις σε αποστειρωμενη( 2 ωρες στην καταψυξη- θηκη πιπιλας..και την χρισημοποιεις κατα βουλιση

Δημοσίευση

Πίστεψέ με σε καταλαβαίνω απόλυτα στο θέμα των θηλών σιλικόνης....

Εγώ τις έκοψα μετά από 7 μήνες θηλασμού παρακαλώ και χωρίς καθόλου ζόρι.

Στην περίπτωσή σου τώρα, μπορείς να τις κουβαλάς μαζί σου σε ένα αποστειρωμένο μπουκάλι για όση ώρα θα λείπεις από το σπίτι.

Πάντως αν έχεις διάθεση μπορούμε να σε βοηθήσουμε στο να απαλλαγείς από αυτές.

Όλα γίνονται!

Σκέψου μετά πως ο θηλασμός θα είναι παιχνιδάκι για σένα.

Δημοσίευση

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ!

σου αξιζουν πολλα μπραβο που δεν τα παρατησες...ειχες τρομερη θεληση και διαθεση να εμπιστευτεις και να ακουσεις....το μωρο σου ακολουθησε εσενα και τωρα ειστε "ενα¨

φιλια στο ομορφο μωρακι σου!

Δημοσίευση

ναι τωρα ειμαστε ενα αλλα παρα γιναμε ενα και δεν ξεκολαμε.

ασε ναδω τωρα τι θα κανω που δεν θελει κανεναν και θελει να με μυριζει συνεχεια....

χαχααχχαχαχαχα

αλλα ενταξει δεν λεω και ψεμματα.το απολαμβανω λιγο

η φωτο τησ κορακλας σου ειναι ολα τα λεφτα...

ολο ναζι και σκερτο

φιλακαι κουκλιτσα

και παλι σε ευχαριστω για ολα

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...