Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΑΧ !ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ !


Recommended Posts

Ειλικρινα δνε μπορω να καταλαβω κάποιους γονείς κάνουν καποιες κινησεις που ειλικρινά δεν ξερω αν τις σκεφτονται.Στην περιοχη που μενω μεσα στην ιδια σχολικη μοναδα υπαρχουν δυο δημοτικα το 27 και το 30 το καθενα εχει τους δικος του διευθυντες και τους δικους τους δασκαλους .Οταν λοιπον καναμε την εγραφη στα παιδια μας τα παιδια θα εμπαιναν σεμηματα με βαση το οικοδομικο τετραγωνο της περιοχης και αν ειχαν αδερφια θα πηγαιναν στο σχολειο που ηταν τα αδερφια .Επειδη μαζευτκαν αρκετα παιδια στο ενα σχολειο καποια παιδια τα πηγαν στο αλλο οι περισσοτεροι γονεις δνε διαμαρτυρηθηκαν αναμεσα τους ουτε εγωπου ο γιος μου ειναι μονο με ενα φιλο του οι υπολοιποι ειναι στο αλλο θεωρω ομως οτι το σχολειο ειναι χωρος για να μαθουν και οχι για να κανουν παιχνιδια αυτα ειναι στο διαλλειμα και εκτος σχολειου .Επιδη λοιπον η δικη μας δασκαλα μας εδωσε πιο νωρις τη λιστα των υλικων η επειδη μας εδωσε τα μισα βιβλια πιο νωρις ενω η αλλη δασκαλα ολα μαζι η δικη μας τους εδωσε φωτοτυπια απο τη πρωτη μερα η αλλη οχι οι γονεις ενος φιλου του γιου μο αρχιζν να φωναζουν οτι η δασκαλα τους δεν ειναι σωστη οτι ολο το σχολειο πειραματιζετε και καποια στιγμη η γυναικα του λεει στον αντρα της ο οποιος ειχε παθει υστερια οτι το παιδι προσαρμοστηκε και μαλιστα πηρε και Α τι αλλο θελεις και η απαντηση του ηταν :Το δικο μου το παιδι μονο Α θα παιρνει !Πως το κρινετε αυτο ; εγω μια φορα τους θεωρω κομπλεξικους και λυπαμαι το παιδακι ....Ηθελα να ηξερα δνε ξερον οτι με αυτο που κανουν ολα ειναι σε βαρος τυ παιδιου ; απο τη στιγμη που επεμβαινου στη δουλεια της δασκαλας ;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα!!!!!

Δε θα σου μιλήσω ως γονιός (μιας και δεν είμαι) αλλά ως νηπιαγωγός....που έχει αντιμετωπίσει πάρα πολλές φορές το σκόπελο που λέγεται: ΓΟΝΕΙΣ. Xωρίς να θέλω να θίξω κανέναν τα περισσότερα προβλήματα στο χώρο της δουλειάς μου δημιουργούνται από τους ίδιους τους γονείς....Δουλεύω σε δημόσιο νηπιαγωγείο...με εμπειρία χρόνων και σε ιδ. παιδικούς σταθμούς και σε ιδιωτικά σχολεία....και νιώθω μεγάλη απογοήτευση....

Δε φτάνει που οι συνθήκες εργασίας μας δεν είναι οι ιδανικότερες και δεν μπορούμε - όσο και να θέλουμε- να προσφέρουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας στο σκοπό στο οποίο είμαστε ταγμένοι.....έχουμε τους γονείς (ευτυχώς δεν είναι το σύνολο....αλλά ωστόσο είναι αρκετοί για να προκαλέσουν αναστάτωση ) που δυσχεραίνουν το έργο μας. Συγκρίνουν τις ώρες που δουλεύουμε, το αν κάνουμε περισσότερα ή λιγότερα πράγματα από τα ιδιωτικά σχολεία, αν κάνουμε καλύτερη δουλειά από τις άλλες συναδέλφους ή από τα άλλα σχολεία....και αγνοούν την ουσία. Οι γονείς πρέπει να πορεύονται μαζί μας για το καλό των παιδιών και όχι να είναι στο "αντίθετο στρατόπεδο". Φυσικά όλα αυτά έχουν αντίκτυπο τόσο στο κάθε παιδί χωριστά όσο και στο σύνολο του μαθητικού δυναμικού με όχι.....όπως είναι αναμενόμενο.....και τόσο καλά αποτελέσματα κυρίως για την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

θεωρω οτι ειναι τουλαχιστον ανωριμο να επεμβαινει ενας γονιος στην δουλεια της νηπιαγωγου -δασκαλας εκτος και ανυπαρχει σοβαρο θεμα , αλλα και παλι ο τροπος που θα κανει ο καθε επαγγελματιας τη δουλεια του ειναι αποκλειστικο θεμα και μονο του ιδιου , τοτε ας ερθει ο καθε εκπαιδευτικος στο σπιτι του γονεα και να του υποδειξει πως να χειριστει τα παιδια του.Υπαρχει κατι που λεγετε συνεργασια μεταξυ των 2 πλευρω και αυτο εχει να κανει παντα με παραγοντα το καλο του παιδιου .Ο γιος μου κανει λογοθεραπεια εδω και 3 χρονια εφευγα απο ολμπιακο χωριο -και πηαγινα Νικαια και αυτο με συγκοινωνια 3 χρονια το παιδι κοιμοταν στα μεσα μαζικης μεταφορας ειχα συνεργασια τοσο με τη λογοπεδικο και των 2 κεντρων επειδη πηγαιναμε και Μενιδι και μεταξυ τους παλι συνεραζοντουσταν και με τη νηπιαγωγο εκεινες μου εδειναν οδηγιες και εγω μετεφερ στο παιδι .Το ιδιο συστημα θελω να εχω και με τη δασκαλα φετος .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

συμφωνω μαυτα που λεει η βανια.ωστωσο ειναι κ μερικοι που δε κανουν καθολου καλα τη δουλεια τους.εχω μια φιλη στην ελλαδα κ περσι μου ελεγε πως ο γιος της που πηγαινε τριτη ταξη εκανε συνεχεια λαθη στην ορθογραφεια που γραφανε κ η δασκαλα του δε του τα διορθωνε!πχ εγραφε το ''και '' ΚΕ το ''παιδι'' το εγραφε ΠΕΔΙ το αυτοκινητο ''ΑΦΤΟΚΙΝΗΤΟ'' κ αλλα τετοια ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΛΑΘΗ!πηγε να την ρωτησει τον λογο κ την βρηκε στο διαλειμμα.αυτη ηταν μεσα στην ταξη καπνιζε κ επινε καφε :shock: κ της ειπε οτι ετσι πρεπει .οτι δε κανει να διορθωνουμε τα λαθη γιατι θα παθουν ψυχολογικο κ θα μισουν το σχολειο :shock: κ αλλα τετοια κουλα!

αλλα οταν δεν υπαρχει θεμα οτι ο δασκαλο κανει σωστα τη δουλεια τοτε συμφωνω οτι δε πρεπει να το παιζουμε εξυπνοι

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ωχ πιάσατε θέμα που πονάει τώρα!

Παιδεία.

Τι να σας πω. Μωράκι έχω και δε ξέρω πως και τι ακόμη. Έχω φρέσκα τα δικά μου μαθητικά χρόνια όμως ,και δεν ελιμαι και πιτσιρίκα (32χρ) Θυμάμαι περιστατικα τέτοια πολλάμ και μάλιστα το συγκεκριμένο μου θυμισε τον πατερα της καλης μου φίλης τότε. Η φίλη μου τον ετρεμε και γω μαζι. Τον εβλεπα και με έπιανε ταραχη. Ρώταγε συνεχεια τη φιλη μου την προπαιδεια αφνιδιαστκα. Εγω ετρεμα μη με ρωτησει και δεν απαντησω.... Ακου εκει...! :evil:

Οπότε απαράδεκτος ο γονιός, λίαν επιεικώς.... Ακόμη έχω τραύματα από τον άλλον και δεν ήτανε και πατέρας μου!

Θυμάμαι όμως και αδιάφορους δασκάλους. Και δυστυχώς αντί να καλυτερεύει η κατάσταση όσο πάει γίνεται χειρότερη, τραγική μη πω. Οι περισσότεροι "βολευτήκανε" δεν τους κουναει τίποτα ,δεν υπάρχει έλεγχος και όποτε θυμούνται πάνε και σχολείο. Εντάξει οκ δεν ισχύει για όλους και ας μη θιχτεί κάποιος παρακαλώ από αυτά που γράφω. Άλλωστε αν θεωρεί ότι κάνει καλά τη δουλειά του δε θα θιχτεί ίσα ίσα που θα συμφωνήσει πιστεύω, γιατί πολύ απλά ο άνθρωπος και να θέλει να κάνει σωστά τη δουλειά του δεν έχει κανέναν να συνεννοηθεί.

Από προσωπική εμπειρία τώρα, τα δυο τελευταία χρόνια έκανα σεμινάρια σε δημοτικά και νηπιαγωγεία για τη μεσογειακή διατροφή. Μάλιστα πέρυσι τρέχαμε ένα πρόγραμμα του Γεωπονικού πανεπιστημίου για την παιδική παχυσαρκία πανελλαδικά. Εγώ ανέλαβα το νησί οπού μένω κιόλας.

Έκανα τα σεμινάρια ,τις μετρήσεις, μοίρασα φυλλάδια που έπρεπε να συμπληρωθούν απο γονείς ,δασκάλους κλπ με την κοιλιά στο στόμα. Είχα πάει σχεδόν σε όλα τα σχολεία. Τους έδωσα λοιπόν τα ερωτηματολόγια και τους είπα τη τάδε ημερομηνία έρχομαι να τα πάρω. Μάλιστα δε πήγα αμέσως αλλά έδωσα και μια μικρή παράταση.

Πήγα και τι να δώ. Οι δάσκαλοι να μου τα μασάνε ,μου φέρανε τα μισά,άλλες τάξεις πιο πολλά, άλλες σχεδόν τίποτα κοκ. Τρελάθηκα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :(:(:(:(:(:(:(:(

Δεν σεβάστηκε κανείς τους τίποτα. Ούτε ότι ερχόμουνα με τη κοιλιά στο στόμα ούτε ότι ήτανε πρόγραμμα της Γεωπονικής Σχολής ούτε ότι ήτανε εγκεκριμένο από το Υπ. Παιδείας. ΤΙΠΟΤΑ. Στη κοσμάρα τους....

Εγώ Φρίκαρα... Ντρεπόμουνα να στείλω τα δείγματα στο πανεπιστήμιο. Ντρεπόμουνα για λογαριασμό τους. Και δε μιλάμε για ένα σχολείο αλλά για τη πλειοψηφία. Κάποιοι ενδιαφέρθηκαν. ΟΙ περισσότεροι όμως αδιαφόρησαν. Και μιλάμε για νησί έτσι. Μεγάλο νησί μη φανταστείτε κανένα ψαρονήσι. Όπου στα νησιά και στις επαρχίες μπορούνε να κάνουνε παπάδες! ΤΙΠΟΤΑ!

Γι 'αυτο σας λέω... Τι ψάχνετε....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

σε ολους τους χωρους υπαχουν καλοι και ασχετοι δυστυχως ετσι ειναι .Απλα θεωρω οτι στην πρωτη ηλικα που ξεκινανε τα παιδια μας σχολειο καλο ειναι να τους δωσουμε να μαθουνε σωστα και να μην μας απασχολει ο βαθμος δεν ειναι αλλωστε λογες οι περιπτωσεις μαθητων αριστων και καλων στο δημοτικο και αργοτερα στο γυμνασιο και στο λυκειο πατωσαν .Μιλαω για τος γονεις εκεινους που δεν δεχονται οτι το παιδι τους δεν ειναι Αινσταιν αλλα προσπαθουν να εχει καποιος τοση επαρση και να ειναι σιγουος οτι το παιδι του θα του φερνει μονο Α το θεωρω τραγικο .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

βασικα πιστευω πως το οτι να λες πως εισαι σιγουρος οτι το παιδι σου θα φερει αριστα καταρχην κανει κακο στο ιδιο το παιδι...του φορτωνεις αμεσως στην πλατη τις προσδοκιες σου κριμα ειναι

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ενα παιδί δεν είναι δυνατόν να φέρει μόνο άριστα ουτε είναι και τόσο σημαντικό.Σαν μαμά θεωρώ ότι δεν είναι σωστό να αγχώνουμε το παιδάκι μας σε τέτοιο βαθμό γιατί του κάνουμε κακό. Αν τον πιέζουμε έτσι ούτε τα γραμματα θα αγαπήσει,ούτε στο σχολείο θα θέλει να πηγαίνει. Το πιο βασικό είναι να πάρει τις σωστές βάσεις, τώρα για το αν θα είναι άριστο παντού, ε οχι πια έλεος.Δηλ. εμείς σαν μαθητές ημασταν άριστοι σε όλα τα μαθήματα; Εγώ προσωπικά σε μερικά ήμουν πολύ καλύτερη και σε κάποια ήμουν μέτρια.Τώρα για τους δασκάλους, επειδή είμαι και παιδί εκπαιδευτικών και επίσης η μία αδερφούλα μου και ο άνδρας της είναι δάσκαλοι έχω μάθει γενικά να μην επεμβαίνω στην δουλειά της δασκάλας του παιδιού μου, ούτε να την κατηγορώ μπροστά του γιατί θέλω να την ακούει. Βέβαια έχω συγκρίνει και έχω συζητήσει με την αδερφή μου, γιατί πέρσι που το παιδί μου ήταν στην δευτέρα δημοτικού είχε μια δασκάλα αναπληρώτρια πολύ μικρούλα,πρέπει να ήταν 25 χρονών με λίγη εμπειρία,η οποία έβαζε ελάχιστα πράγματα για το σπιτι, δε διόρθωνε ούτε την ορθογραφία ούτε την αντιγραφή, γενικά δεν καταλάβαινε κανένας γονιός τι είχανε κάνει στο σχολείο.Φωτοτυπιες ελάχιστες όλο το χρόνο και το παιδάκι μου συνήθισε σε ένα χαλαρό τρόπο με πολύ λίγο διάβασμα. Η αδερφή μου,μου εξήγησε ότι το υπουργείο Παιδείας δίνει αυτές τις οδηγίες και ένας άπειρος δάσκαλος τις ακολουθεί κατα γράμμα. Ενώ ο δάσκαλος με εμπειρία ακολουθεί πιο εντατικό προγραμμα με περισσότερες φωτοτυπίες και διορθώσεις. Κατά τα αλλα η δασκάλα του ήταν πολύ συμπαθητική, γλυκια και αγαπούσε τα παιδιά. Φέτος που πάμε τρίτη δημοτικού, έχει την ίδια δασκάλα που είχε στην πρώτη και μέχρι σημερα μας έχει δώσει και 10 φωτοτυπίες γλώσσας και μαθηματικα. Μπήκε κατευθείαν δυναμικότατα.Δυσκολευόμαστε βέβαια. :roll:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

πιστευω πως η διδακτεαια υλη και οτροπος που πρεπει να διδασκετε δεν αφηνει πολλα περιθωρια στους γονιους να επαιμβουν και να κρινουν την δουλεια ενοσ δασκαλου!αν θυμηθουμε ολοι πως ηταν τα δικα μας βιβλια και πωσ ειναι τα βιβλια σημερα φαινετε καθαρα πωσ μονο ενας ειδικος μπορει πλεον να τα διδαξει.Εγω θυμαμαι οτι παντα διαβαζα το παρακατω μαθημα ετσι με ειχε καθοδηγηση ο πατερας μου,δεν πιστευω οτι μπορω αυτο να το κανω με την κορη μου.Οσο αναφωρα τα αριστα εγω μεχρι την πεμπτη δημοτικου μου ηταν αδιαφορα τα Α΄και ξαφνικα απομονη μου θελησα να αρχισω να διεκδικω καλους βαθμους.οποτε πιστευω πως το Α΄ή το 20 αργοτερα ειναι επιλογη του καθε παιδιου και φυσικα παιζουν ρολο και οι δυνατοτητες του.εμεις το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι σε συνεργασια με τους δασκαλους να δωσουμε τις βασεις στο παιδι για να μπορεσει να αξιοποιησει τις δυνατητες του.και οχι να γινουμε΄΄ μπαμπουλες΄΄και το σχολειο απο χωρος μαθησης χωρος δυναστευσεις!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα μιλησω ως εκπαιδευτικός με εμπειρια διδασκαλιας- και στον ιδιωτικο τομεα-και στον δημοσιο- και στην Πρωτοβάθμια αλλα και στη Δευτεροβάθμια εκπάιδευση.(λόγω ειδικότητας)

Το θεμα της συνεργασιας μεταξυ δασκάλου και γονέων (γιατι πιστευω σ'αυτο αναφερεστε κατα βαση) ειναι το Νο 1 για να πουμε ότι κάνουμε σωστη δουλεια με τα παιδια.

Το λάθος που πολυ συχνα κανουν οι γονεις- και το λεω με μεγαλη λύπη γιατι πίστευα ότι οι νέες γενιες γονεων δεν θα λειτουργουσαν έτσι- ειναι να περιμενουν "Καλους Βαθμούς" απο το παιδι- και μαλιστα απο μικρή ηλικία- χωρις να επικεντρωνονται στη μαθηση αυτη καθ'αυτη.

Δεν βαθμολογειται το παιδι για να του πεις 'μπραβο' ή οχι για την επίδοση του στα μαθηματα και τελος. Τα παιδια παιρνουν 'Ενδεικτικους' βαθμούς για να ξέρουμε που πατάμε- που βρίσκεται το επίπεδο της γνωσης του στην τάξη και αναλογα να συζητησουμε τι θα πρεπει να διορθωθει- και τι να βελτιωθει (δασκαλος και γονεις)

Δυστυχως οι γονεις κολλανε στο βαθμο πολλες φορες- τι πολλες φορες , τις περισσότερες- χωρις να αντιλαμβανονται οτι δεν εχει καμια ουσιαστικη διαφορα το 9 απο το 10 για παραδειγμα...

ο Ελεγχος και το διαγωνισμα δεν ειναι για να μας πει μπραβο ο γειτονας ή για να κάνουμε επίδειξη στους αλλους- αλλα ουτε κ για να ντρεπόμαστε αν το παιδι μας εχει αδυναμιες. Ο βαθμος θα μας δείξει αν πρεπει να συζητησουμε με τον δασκαλο για τα πιθανα προβλήματα και να συνεργαστουμε μαζι του πανω στις ελλειψεις του παιδιού μας.

Εχω αντιμετωπισει πολλες φορες γονεις που αντι -βλεποντας την μετρια βαθμολογια του παιδιου τους- να ερθουν και να αναζητησουν τι φταιει και να ρωτησουν τι αντικατοπτριζει ο βαθμος, να ζητανε τον λόγο, γιατι το παιδι εχει πιο χαμηλη βαθμολογια απο τον ταδε ή την τάδε.......

Αχ...να σας πω την μαυρη αληθεια- δεν χρειαζονται μονο οι μαθητες καθοδηγηση - αλλα και οι γονεις.

Οσο για εμας τους εκπαιδευτικούς...ειδικα στο δημοτικό επιτρεψτε μου να πω οτι ναι μεν υπάρχουν -δυστυχως- αδιαφοροι δάσκαλοι, οπως σε όλα τα επαγγέλματα- ωστόσο και οι εκπαιδευτικες απαιτησεις -οπως ερχονται απο το Υπουργείο- τρελαινουν και τους δασκαλους- που ειναι υποχρεωμενοι να καλυψουν την υλη όπως ερχεται καθε χρονο με οδηγια απο το Υπουργείο - και η οποία ύλη ειναι τόση πολυ για τα παιδια ωστε αναμενομενο ειναι να δυσκολευονται να την κατανοησουν. Όλοι μαζι λοιπον, τρεχουν κ δεν φτάνουν.

Και κάπως ετσι δεν υπάρχει χρονος ουτε για επαναληψεις- που ειναι το Α και το Ω για την εμπέδωση.

Α και κατι αλλο...Αυτο με τις φωτοτυπίες πραγματικα εχω βαρεθει να το ακουω.....το μονο που δείχνει ειναι έλλειψη εμπιστοσυνης στον εκπαιδευτικο.

δεν ακολουθουν όλοι οι δασκαλοι την ίδια μέθοδο. Κάποιο χρησιμοποιούν φωτοτυπίες για εξτρα δουλεια στο σπίτι- ή για επαναληψη.Κάποιοι οχι.

Κάποιο κάνουν όλη τη δουλεια μεσα στην ταξη- και κάποιοι την δινουν στο σπιτι. Όποια μεθοδο και αν ακολουθουν- σημασια εχει το παιδι μας να λειτουργει δημιουργικά στο μαθημα- να μαθαινει δλδ.

Μην επηρεαζεστε απο υστερίες αλλα και μην επαναπάυεστε οσον αφορα τα παιδακια σας.

Απο κοντα στα μαθηματα και πάντα βοηθοι στις δυσκολιες. Ολοι μαζι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...