Μετάβαση σε περιεχόμενο

Δεν κοιμάται καθόλου την ημέρα!!!

Recommended Posts

Κορίτσια βοήθεια!!! :ohmy:

Η κορούλα μου (55 ημερών) δεν κοιμάται σχεδόν καθόλου στη διάρκεια της ημέρας. Κοιμάται μόνο λίγα πεντάλεπτα ή δεκάλεπτα και μετά τινάζει τα χεράκια της σαν να τρομάζει και ξυπνάει ή ξυπνάει έτσι απλά (χωρίς τίναγμα). Επίσης για να την πάρει ο ύπνος πρέπει να την κουνάμε στο ρηλάξ...από μόνη της να κοιμηθεί ούτε λόγος. :huh:

Είναι μέρες που είναι πολύ ήσυχη και κοιμάται μόνη της και όλη μέρα χαμογελάει...αλλά αυτό συμβαίνει 1-2 φορές την εβδομάδα. Δε φαίνεται να έχει πονάκια, τη θηλάζω συνέχεια, κάνει κακά της 3 φορές την ημέρα.

Κάνω κάτι λάθος? Δείχνει ότι νυστάζει, τα ματάκια της κοκκινίζουν αλλά δεν μπορεί να κοιμηθεί. Τα βράδια κοιμάται από τις 11 (μετά από προσπάθειες πάλι που ξεκινούν μετά το μπάνιο και πάλι κοιμάται και ξυπνάει 2-3 φορές μέχρι να κοιμηθεί εντελώς) μέχρι τις 4 που ξυπνάει για να φάει και από τις 5 τα ξημερώματα ξυπνάει ξανά 7κ30 με 8 το πρωί.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων :) !!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συγνωμη που θα σε απογοητευσω..αλλα μερικα μωρα..απλα ειναι ετσι.

Με γυρηζεις τουλαχιστον ενα χρονο πριν...που ξυπναγε με το που τον ακουμπουσα στο κρεβατι του

Ο δικος μου ηταν ετσι στη ηλικια σας...

Το μονο που μπορεις να κανεισ ειναι να την δημιουργεια ατμοσφαιρα ηρεμιας και τιποτα αλλο.

Αρχισε να κοιμαται - την ημερα- πανω απο 20 λεπτα συνεχομενα αφου εκλεισε 3 μηνεσ..ακομα και τωρα οταν κοιμαται πανω απο μισωρο κανω παρτι..τη δε νυχτα..δε θελεις να μαθεις ποσες φορες κανω την διαδδρομη παιδικο- κρεβατοκαμαρα.

Καποια παιδια γινονται πολυ δεκτικα σε καποιοες τεχνικες υπνου, καπια παλη οχι, καποια στρωνουν πολυ μετα απο καποιο διαστημα και απο μονα τουσ...σου ευχομαι το δικο σου να στρωσει ...η να "υποκυψει" σε καποια τεχνικη

Cesilia σ'ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση. :)

Αμάν εσύ είσαι πολύ πιο δύσκολα αφού και το βράδυ πηγαινοέρχεσαι :huh: ...χαρά στο κουράγιο σου!

Εγώ η πρωτάρα τα είδα όλα :laugh: !!! Αλλά ξεκίνησα και λίγες ώρες τη δουλειά και το απόγευμα με την μπιρμπιλομάτα μου :laugh: δεν μπορώ να κάνω τίποτα στο σπίτι και αγχώνομαι τρομερά...τεσπα ας είναι καλά το κουκλάκι μου και τίποτε άλλο...και πάλι σ'ευχαριστώ!

Αθηνα οντως μερικα μωρα ειναι ετσι..μεχρι ο δικος μου που εκλεισε τους τρεις μηνες κοιμοταν μονο το πρωι μια ωρα συνεχομενη και μετα μεχρι τις 2 το βραδυ που κοιμοταν για να ξυπνησει ανα 2 ωρες γιατι τον θηλαζα, δεν κοιμοταν σχεδον καθολου..

λεγαμε οτι δεν μπορει να ειναι φυσιολογικο ολο αυτο αλλα και οι δυο απιδιατροι μας βεβαιωναν οτι το παιδι ηταν μια χαρα..

φαντασου ειχαμε φτασει στο σημειο να σημειωνουμε τα 10' που κοιμοταν μηπως και βγαλουμε συμπερασμα..

μετα τον 3ο μηνα ολα αλλαξαν..οσο περνουσαν οι μηνες ολο και καλυτερα..

τωρα εχει το απιστευτα σταθερο προγραμμα με τους κανονικους του υπνους!:!

chrysoyla σ'ευχαριστώ για την απάντηση. :)

Τώρα ως εκ θαύματος κοιμάται εδώ και μία ώρα μετά από αυπνία όλη την ημέρα. Τουλάχιστον κοιμάται αρκετά καλά τα βράδια.

Όντως και εγώ άρχισα να σκέφτομαι ότι δεν είναι φυσιολογικό για τόσο μικρό μωρό...ευτυχώς με τις απαντήσεις σας βλέπω ότι συμβαίνει τελικά:).

Είναι λες και μιλας για το δικό μου παιδί(παρεπιπτόντως και μένα η κόρη που είναι 2 μηνών σήμερα), εγώ που έχω κι εναν γιο που αυτή την εποχή που λες κοιμόταν 22 ώρες, δεν υπήρχε μέσα στο σπίτι, τώρα με την μπέμπα τα είδα όλα,δεν ξέρω τι να κάνω ή μαλλον κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν γίνεται τίποτε και απλά ελπίζω να αλλάξει μεγαλώνοντας. Επίσης έτσι για την ιστορία όταν γεννήθηκε και μου την έφεραν στην ανάνηψη δεν κοιμόταν,κοιμήθηκε μετά από δύο ώρες, καλά δεν είχε ταλαιπωρηθεί απ' τον τοκετο?

Άρτεμη και σε εμένα όταν γεννήθηκε και την έβαλαν επάνω μου είχε το μάτι γαρίδα μετά από 19 ώρες τοκετού :blink: !!

Και όταν σε 2 ώρες με πήγαν στο δωμάτιο και μου την έφεραν πάλι ανοιχτά μάτια πλάνα είχε και οι κοπελιές που ήταν μαζί μου στο δωμάτιο μου είπαν ότι τα δικά τους έκαναν 2 μέρες να ανοίξουν τα ματάκια τους :blink: !!!

Πολύ ανοιχτομάτες οι δικές μας :laugh: :laugh: :laugh: !!! Λες να μας βγουν κουτσομπόλες??? Χαχαχα!!!

καλησπέρα και απο εμένα, ευτυχώς δεν έχω παρόμοια εμπειρία αλλά αυτό :silly: που πιστευω είναι πως χρειάζεται να κρατάς ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα μέσα στη μέρα για να τη βοηθήσεις να προσαρμοστεί σε αυτό και να μπορέσει να το ακολουθήσει.

η δικιά μου κοιμάται ακόμα και τώρα σε συγκεκριμένους χρόνους που προσπαθούμε να τους τηρούμε...όσο κουραστικό και αν είναι κάποιες φορές.

μην απογοητεύεσαι είναι μικράκι ακόμα θα αλλάξει 10000 φορές

Κοιτα δεν εχω παραπονο...βελτιωθηκαν πολυ τα πραγματα...

κανουμε παντα την ιδια ρουτινσ ξερεις..ξερω οτι αναλογα με τι ωρα θα ξυπνησει θα νυσταξει σε συγκεκριμενες ωρες..οποτε θα βροντισω εγω η οποιος τον προσεχει να τον βαλλω για υπνο..το ποση ωρα τελιακ θα κοιμηθει...ειναι μεταβλητο.

Και φυσκα καθε βραδυ ξεκιναμε την ιδια ρουτινα μπανιο...γελακια, βγαινουμε απο το μπανιο..ουρλιαζουμε...σπρωχνουμε το μπημπερο με το γαλα γιατι απαιτουμε μεμε...και τελικα κοιμομαστε μουγκριζοντασ...ξυπναμε μετα απο μιση ωρα...πινουμε το γαλα απο το μπιμπερο..κανουμε μερικες τουμπες στο κρεβατι..και ξανακοιμομαστε...απο εκει και περα το αν θα ξυπνησε 2 η 20 φορες εξαρταται απο την φαση στην οποια βρισκετε...επισης αν θα ξανακοιμηθει με λιγο χαιδεμα...η θα πρεπει να του διαβασω τα 3 γουρουνακια..παλη εξερταται...αν εχουμε πηρετο...αν βγαζουμε δοντι...αν εχουμε τα νευρα μασ....

Και να φανταστεις πως οταν ηταν 3...και για 10 υπεροχες ημερεσ..κοιμοταν συνεχως χωρισ ουτε ενα γκουχ 11-5...ΑΧΧΧΧ!!!!! μετα πηγα στην δουλεια...και τελειωσε η χαρα μου

:laugh: :laugh: :laugh: κι εμενα! Και την νυχτα!!!

Ακου την ιστορια μας! Μετα απο 9 μηνες πληρους αυπνιας και εγω σε προθυρα νευρικου κλονισμου, αρχισε να μπουσουλαει. Κι αρχισε να κουραζετε!!! :woohoo: :woohoo: ΟΟΟΟΟΟΟΟλη μερα λοιπον τον εχω κατω να αλωνιζει. Ξεπατωνετε και κοιματε πλεων 2 ωρες το πρωι, 2 ωρες το μεσημερι 9 η ωρα κοιματε για βραδυ αλλα ακομα ξυπναμε 3-4 φορες την νυχτα για μεμε... Φαντασου οτι αρχισαμε βρεφικο και προσπαθω να του κοψω εγω τον πρωινο υπνο και να κοιματε μονο μεσημερι γιατι στον βρεφικο νυσταζει και κλαιει!!

Τι θελω να πω. Οτι δεν φταιει το μωρο σου, ειναι φυσιολογικοτατο και καποια στιγμη θα φτιαξει το προγραμμα του!!! :)

Κι επειδη διαβασα οτι θηλαζεις πολλοι θα σου πουν οτι πειναει, δωστου συμπληρωμα κτλ... Μην μασας!! Δεν φταιει ο θηλασμος!!!! :P:kiss::kiss:

Γεια σου και από μένα. Να σου ζήσει το μωράκι σου και να το χαρείς όσο περισσότερο μπορείς.

Κι εγώ πρίν από κανά μήνα έγραφα εδώ απελπισμένη ότι η τουρτίτσα μου δεν κοιμάται ποτέ και είναι και όλη την ώρα πάνω στο στήθος! Τι έχει αλλάξει από τότε...

1)Τρώει λιγότερη ώρα, μπορεί και σε ένα τέταρτο να χει τελειώσει κάποια γεύματά της, ωστόσο εξακολουθεί να τρώει συχνά, μπορεί και κάθε μισή ή μία ώρα.

2)Κάθεται και παίζει με κάποια παιχιδάκια που κρέμονται, τα σπρώχνει, τους γουργουρίζει κλπ, αυτό μπορεί να κρατήσει και κανα 20λεπτο. Επίσης της αρέσει πολύ να παρατηρεί και είναι η πρώτη σουρτούκω, όταν τη βγάζουμε με το μάρσιπο αφοσιώνεται σε αυτά που βλέπει. Παίζει και μαζί μας πολύ, μας "μιλάει", μας γελάει κλπ.

3)Πλέον τη νύχτα γύρω στις 10 είναι σαν να κλείνει ο διακόπτης (έχουμε τη ρουτίνα, μπάνιο -μεμέ + παραμύθι - νάνι) και κοιμάται 6-8 ώρες.

4)Το μεσημέρι πλέον θα κοιμηθεί 2-3 ώρες μόνο αν είμαι ξαπλωμένη δίπλα της και κοιμάμαι και εγώ. (Τη νύχτα κοιμάται στην κούνια της και δεν διαμάρτυρήθηκε καθόλου για την αλλαγή από το πορτ μπεμπέ).

Πέρα από τη ρουτίνα της νύχτας δεν έχω κάνει κάτι άλλο, μόνη της άρχισε να ρυθμίζει κάποια πράγματα. Το μόνο που έκανα είναι να της δίνω γαλατάκι και αγκαλίτσα όποτε το ζητάει.Είναι πολύ κουραστικό, αλλά η μεγάλη ανταμοιβή όταν βλέπω ένα ευτυχισμένο πλασματάκι να γελάει και να λάμπει ο τόπος :cheer:

Κουράγιο και υπομονή και κάποια στιγμή θα κοιμηθεί!!!

Κορίτσια μου καλημέρα και ευχαριστώ όλες για τη βοήθειά σας και να χαίρεστε τα παιδάκια σας :) !!!

Kadath και εγώ της δίνω γαλατάκι και αγκαλίτσα όποτε θέλει αυτή και πολλοί μου είπαν ότι την κακοέμαθα στις αγκαλιές :angry: ...αλλά ρε κορίτσια τι να κάνω...να αφήνω το μωρό να σπαράζει και να μην το σηκώνω...όταν απλά γκρινιάζει πάω και της μιλάω και την παίζω με παιχνιδάκια...αλλά όταν πλαντάζει (που συμβαίνει συχνά) τη σηκώνω στα χέρια.

Τρισευτυχισμένη ήδη μου το είπαν κάποιες ότι δεν χορταίνει αλλά δεν "μάσησα" ;) ...μια χαρά χορταίνει γιατί έχει γίνει και σαν φουσκουλίτσα με προγουλάκι χαχαχαχα!!! :laugh:

Και εμείς το βράδυ δεν έχουμε πρόβλημα, την ημέρα είναι γαριδομάτικο!!

Cecilia προσπαθώ και εγώ να την βάλω σε πρόγραμμα...ίδωμεν :dry: !

Sakoulina προσπαθώ να μην απογοητεύομαι...απλά όταν δεν μπορεί να κοιμηθεί νομίζω ότι φταίω εγώ :blush: ...αλλά με βοηθήσατε πολύ κορίτσια...είμαι πολύ καλύτερα σήμερα!!! :):kiss::kiss:

Κορίτσια μου καλημέρα και ευχαριστώ όλες για τη βοήθειά σας και να χαίρεστε τα παιδάκια σας :) !!!

Kadath και εγώ της δίνω γαλατάκι και αγκαλίτσα όποτε θέλει αυτή και πολλοί μου είπαν ότι την κακοέμαθα στις αγκαλιές :angry: ...αλλά ρε κορίτσια τι να κάνω...να αφήνω το μωρό να σπαράζει και να μην το σηκώνω...όταν απλά γκρινιάζει πάω και της μιλάω και την παίζω με παιχνιδάκια...αλλά όταν πλαντάζει (που συμβαίνει συχνά) τη σηκώνω στα χέρια.

Τρισευτυχισμένη ήδη μου το είπαν κάποιες ότι δεν χορταίνει αλλά δεν "μάσησα" ;) ...μια χαρά χορταίνει γιατί έχει γίνει και σαν φουσκουλίτσα με προγουλάκι χαχαχαχα!!! :laugh:

Και εμείς το βράδυ δεν έχουμε πρόβλημα, την ημέρα είναι γαριδομάτικο!!

Cecilia προσπαθώ και εγώ να την βάλω σε πρόγραμμα...ίδωμεν :dry: !

Sakoulina προσπαθώ να μην απογοητεύομαι...απλά όταν δεν μπορεί να κοιμηθεί νομίζω ότι φταίω εγώ :blush: ...αλλά με βοηθήσατε πολύ κορίτσια...είμαι πολύ καλύτερα σήμερα!!! :):kiss::kiss:

Athina1981 έγραψε:

Και μένα όλοι μα όλοι σχολίαζαν αρνητικά το γεγονός ότι την κρατούσα αγκαλιά συνέχεια και την τάιζα όποτε ήθελε, δλδ συνέχεια :silly:

(εμένα είχε και πρόβλημα με εμετούς και με το που την ξάπλωνα έβγαζε γάλα, οπότε την κρατούσαμε με τον άντρα μου συνέχεια όρθια στα χέρια).

Το θέμα είναι όμως ότι έτσι η μικρή μου έχει γίνει ένα γελαστό και ήρεμο μωράκι, που δεν γκρινιάζει σχεδόν καθόλου και που αν και είναι ακόμα πολύ μικρούλι, σαν να έχει μάθει κάπως να περιμένει. Δλδ πεινάει κι εγώ δεν μπορώ να ανταποκριθώ άμεσα γιατί π.χ. είμαι στο μπάνιο, δεν θα πλαντάξει πλέον στο κλάμα, θα γουργουρίσει λίγο ακόμα στο μπαμπά της και θα περιμένει να έρθω. Οπότε μη μασάς ό,τι κι αν σου λένε. Ικανοποίησε πλήρως τις ανάγκες του μωρού σου και θα ρθει και η ώρα για τα όρια.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...