Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Επειδή ο γιατρούλης μου με το που μπαίνω στο ιατρείο μου λέει κατευθείαν «για ανέβα στη ζυγαριά»…

Επειδή φοβόμαστε κάποιες επιπλοκές και πρέπει να πάρω μέχρι 9 κιλά μόνο…

Επειδή ήδη έχω πάρει 3,5 και μόλις μπήκα στον 5ο …

Και …

Επειδή με το «θέλετε να κάνουμε το τέλειο κορμί» έχασα τουλάχιστον 5 κιλά…

Να ‘μαι πάλι με νέο θέμα και νέες αναφορές…

Εννοείται το θέμα είναι ανοιχτό για όλες.

Έγκυες, εν δυνάμει έγκυες, λεχώνες, πολύτεκνες κ.τ.λ.

Καλή αρχή και καλή μας επιτυχία!

Ξεκινώ την χθεσινή αναφορά:

- 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι

- 1 ποτήρι γάλα + 4 κ.σ. δημητριακά

- 2 αχλαδάκια

- 1 κουλούρι θεσσαλονίκης

- ½ πιάτο αμπελοφάσολα + τυρί + 1 αυγό βραστό + ½ ντάκο κρίθινο

- 1 ποτήρι χυμό αμύτα

- 1 χούφτα ξηρούς καρπούς (είχαμε βγει και με είχε κόψει λόρδα…)

- 1 ποτήρι γάλα με 1 κ.γ. μέλι

Δημοσίευση

εγω ειμαι 24 βδομαδων και εχω παρει 6 κιλακι.. ιδιαττερο προβλημμα δεν εχω αλλα θελω να προσεχω οποτε να τι εφαγα χθες..

-ενα ποτηρι γαλα με λιγα δημητριακα

-1 πιατο φασολακια

-1 γιορμα

-λιγο παγωτο

Δημοσίευση

Εγω τωρα τι να πω????

Θα με λιντσαρετε...

Εχω βαλει ηδη 7 κιλακια και σε λιγο μπαινω στον 6ο. :(

Εχθες εφαγα.

- δημητριακα με γαλα

- 2 πιατα κριθαρακι με κρεας + τυρι (μεσημερι και βραδυ)

- καρπουζι

- 1 kit kat

Δημοσίευση

καλησπερα κοριτσια κ καλη δυναμη στην προσπαθεια με τα κιλα....

εγω ειχα ζοριστει πολυ στην εγκυμοσυνη γιατι μου ειχε πει ο γιατρος να προσεχω να μην παρω κιλα.

Ειρηνακι μου(ασχετο με το θεμα)εγω σε λιγο θα κατεβω κεντρο.θες να συναντηθουμε???

αν θελεις,παρε τηλεφωνο γιατι πρεπει να φυγω...

Δημοσίευση

καλησπέρα κορίτσια-

εγω ειμαι στον 3ο μηνα (11βδ) και ενω απο την αρχη με συσταση του γιατρου ετρωγα καλα(και τρωω πολυ καλα)για να πάρω λιγο τα πάνω μου και σε βαρος αλλα και αν ανεβασω το σιδηρο μου με τροφες που βοηθανε- τα κιλα δεν εμπαιναν- εβγαιναν!

με το που μπηκα στην 10η βδ και μεχρι σημερα κατι εγινε και πηρα 4 κιλα.(2 κιλα στην αρχη της 10ης και 2 τωρα που μιλαμε) :blink:

πολυ απότομα δεν μπήκαν???

τρωω πολλα φρουτα σε καθημερινη βαση:

---->μπανανα, ακτινιδιο ροδακινο, σταφυλι και χυμο πορτοκαλι που συνοδευω με τον σιδηρο,

---->βρωμη (quacker)με εξτρα αποξηραμενα φρουτα και μουσλι το πρωι

---->κανενα κεκακι της μαμας το απογευμα με το φρουτο

---->ντοματες σε ντακο με ελαιολαδο και φετα το βραδυ

---->πολυ νερο ολη μερα

---->σουρωτη -μονο για το 'φουσκο-ξεφουσκωμα'

αλλα απο κανενα junk τωρα τελευταια (αυτα θα φταινε για το αυτοματο ...πρηξιμο!)

τα γευματα μου εχει λιγο καιρο που κατα βαση έχουν κρεας καθαρα για να ανεβασω τον σιδηρο μου, μιας και ξεκινησα την εγκυμοσυνη με 30.

:):)

Δημοσίευση

μπηκα να πω ενα γεια στο θεματακι σου :kiss: !!!!

και μια συμβουλη πολυυυυ περπατημα σε λιγο γρηγορο ρυθμο και γιογκα οσες εχετε τον χρονο και την ανεση ξεκινηστε γιογκα!!!

κανει θαυματα και στην ψυχολογια και στα κιλακια,

:kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss:

καλο κουραγιο!!!!!

Δημοσίευση

Καλημέρα κοριτσάκια!

VOYLA είμαστε 100% ομοιοπαθής και με καταλαβαίνεις!

ΜΠΙΤΖΟΥΡΙ και εγώ μέχρι τον 4ο κάπως έτσι ήμουν αλλά μετά τι ξαφνική μετάλλαξη ήταν αυτή;

Koukida μην αγχώνεσαι με λίγη προσοχή και την παρέα μας θα τα δαμάσουμε τα κιλά! Που θα πάει! Πάντως αυτά που τρως είναι μια χαρά, οπότε αναγκαστικά κόβουμε μόνο από τα γλυκάκια και σκουπιδάκια.

rebbeka αυτό που λες με την γιόγκα και την γυμναστική έχει βάση. Απλά τόσο καιρό ήμουν στην γυάλα λόγω δυσκολιών και τώρα δε το παίρνω απόφαση εύκολα… πάντως σίγουρα θα ξεκινήσω κάποια στιγμή μαθήματα Ψυχοπροφύλαξης οπότε πιστεύω να ξεψαρώσω.

Εχθές διατροφικά μια χαρά ξεκινήσαμε αλλά στην πορεία, το βράδυ συγκεκριμένα, τα χαλάσαμε.

Βούλα είναι που θα πήγαινα στο σπίτι για γάλα με 2 κ.σ. δημητριακά.

Με πέτυχε το αντράκι μου στον δρόμο και μου λέει πάμε να φάμε;;;; είχα και εγώ μια πείνα που δεν έβλεπα να οδηγήσω και πήγα.

Η αλήθεια είναι πως πάντα τα Σ.Κ. χαλάει το πρόγραμμα ακόμα και στο νερό που πίνω.

Οπότε:

- 1 φλιτζανάκι του καφέ κακάο σκέτο + 4 παξιμαδάκια

- 1 ποτήρι γάλα

- 1 πιάτο ιμάμ φούρνου + 10 ελιές τσακιστές μικρουλίτσες + φέτα

- ½ μπολάκι σταφύλι

- 1 ποτήρι (ποτήρα για την ακρίβεια) ανάμεικτο φυσικό χυμό

- 1 σουτζουκάκι + 1 παϊδάκι + ½ μικρό πιατάκι σαλάτα + ¼ πιάτο μακαρόνια με τυρί

- 1 ρόγα σταφύλι γλυκό του κουταλιού + αντίστοιχή ποσότητα αχλάδι γλυκό του κουταλιού

- Περίπου 1,5 λίτρο νερό

Καλό εεε;;;

Και σήμερα έπεται συνέχεια γιατί έχουμε πάλι έξοδο … για να δούμε τι ψάρια θα πιάσουμε!

Δημοσίευση

Πολύ ωραίο το θεματάκι σου Ειρήνη μου. Το έχουμε ανάγκη.

Και εγώ ξεκίνησα την εγκυμοσύνη μου με αρκετά κιλάκια παραπάνω. Ο γιατρός μου είπε να πάρω 10 με 12 κιλά το πολύ. Στην αρχή της εγκυμοσύνης μου έχασα 6 κιλά λόγω στομαχικών διαταραχών απ τα οποία πήρα τα 3 μέχρι τώρα που σε λίγες μέρες μπαίνω στον 6ο. Από εδώ και μετά αρχίζουν τα δύσκολα μιας και τα κιλά μετά τον 6 ο μπαίνουν ανεξέλεγκτα :S

Προσπαθώ να τρώω πολλά μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της μέρας και να αποφεύγω πολλά λιπαρά και γλυκά. Θα μας βοηθήσει πολύ πιστεύω μια ημερήσια καταγραφή στο θέμα κάθε βράδυ ώστε να βλέπουμε τα λάθη μας στο τι τρώμε και πόσο τρώμε ώστε να μαζευόμαστε. Θα επανέλθω το βραδάκι για καταγραφή. Καλορίζικο το θεματάκι και καλή μας συνέχεια.

Δημοσίευση

Καλώς την μου!

Σίγουρα θα βοηθήσει το θέμα!

Είναι ήδη δοκιμασμένο και με το προηγούμενο που γράφαμε είχα χάσει ήδη 5.

Πάλι καλά που τα είχα χάσει και εκείνα διαφορετικά τα πράγματα σίγουρα θα ήταν δυσκολότερα!

Καλή δύναμη!

Δημοσίευση

Καλημέρα!

Όπως το φοβόμουν η Κυριακή είχε πάλι μια ποικιλία…

Ευτυχώς που μέσα στην εβδομάδα μπορώ και τηρώ το πρόγραμμα…

Λοιπόν τα χθεσινά:

• 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι

• 1 ποτήρι γάλα + 4 κ.σ. δημητριακά

• 2 σύκα

• 2 κ.σ. σαλάτα + 1 πιρουνιά βλίτα + 1 πιάτο μακαρόνια με σάλτσα και τυρί + 2 μικρά κομματάκια κρέας + 1 μικρό ντακουλάκι με ντομάτα και φέτα

• 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι

• 1 μικρή χούφτα ξηρούς καρπούς

• 10 πατατάκια Pringles

• 1 ποτήρι γάλα + 1 κ.γ. μέλι

• Γύρω στα 2 λίτρα νερό

Δημοσίευση

Ειρηνούλα ήρθα κι εγώ!!!!!

Αν και δεν έχω βάλει πολλά κιλάκια ακόμη.. είχα πάρει πριν την εγκυμοσύνη 2-3 και θέλω να προσέξω λιγάκι :)

Έχω πάρει μέχρι στιγμής 2,5 και είμαι στην 19η εβδομάδα.

Λοιπόν χθες έφαγα τα εξής:

- 1 ποτήρι γάλα και ένα κρουασάν με γαλοπούλα και τυρί.

- Μπάμιες κοκκινιστές, σαλάτα ντομάτα με 1 παξιμάδι και φέτα.

- 2 σύκα, 2 μπάλες παγωτό σοκολάτα.

- 1 ποτήρι πορτοκαλάδα,

- 2 σουβλάκια καλαμάκια με δυο φετούλες ψωμί

Δυστυχώς είχαμε έξοδο και δεν τα γλίτωσα τα σουβλάκια.. τα λιγουρεύτηκα :P

Δημοσίευση

Κοριτσακια μου εγω σημερα πηγα στην γιατρο.εχω παρει 750 γραμαρια μονο παλι καλα.αρχισε να ανεβαινει η ζυγαρια ευτυχως δεν εχω παρει αλα προς στιγμην.εχανα μεχρι τωρα.αλλα ως οριο στα κιλα εχω 9 να παρω.κ εχω ανχωθει αλα προσοχη.εγω τρωω τα παντα απλα τρωω πολα φρουτα κ ποτε βραδυνο.

Δημοσίευση

Καλημέρα και καλό μήνα!

Εχθές τι πρωτότυπο είχαμε πάλι έξοδο…

- 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι

- 1 πιάτο ιμάμ φούρνου (θα φυτρώσει στην κοιλιά μου στο τέλος αλλά ήταν τέλειο … δε μπορούσα να το πετάξω, αφήστε που το να μαγειρέψω είναι πολυτέλεια πια …) + φέτα + 1 κ.σ. ελίτσες

- 1 πιρουνιά κρέας + 2 κ.σ. μπάμιες

- 1 γερμά

- 1 ποτήρι γάλα + 1 κ.γ. μέλι

- Πάνω από 2 λίτρα νερό

Δημοσίευση

πω πω βρε κοριτσι βλεπω οτι ολες πινετε τους χυμους σας και τρωτε τα φρουτακια σας εγω καθολου...σημερα εφαγα γαλα με δημητριακα,μιση κουπα ρυζι με δυο κομματια σνιτσελ και σαλτσουλα και τυρακι οχι πολυ,και το βραδυ λιγουρευτηκα ενα πιατο μακαρονια με μανιταρια και κοκκινη σαλτσα..βεβαια κοιμαμαι πολυ αργα 2-3 η ωρα και τρωω γυρω στισ 9.30 και μετα ξανα πειναω αλλα δεν τρωω..εβαλα συνολικα 3 κιλα...κλαψ κλαψ :blush::blush::blush:

Δημοσίευση

Καλημέρες – καλημέρες!

Νενα μου μη νομίζεις και εγώ τώρα τελευταία μπήκα σε κάποιο πρόγραμμα. Μέχρι τον 3ο ούτε νερό δε μπορούσα να πιω και τα περισσότερα φρούτα με ανακάτευαν. Με λίγη υπομονή και επιμονή θα τα στριμώξεις και εσύ το πρόγραμμα. ;)

Εχθές κάναμε το τραπέζι σε ένα πελάτη οπότε καταλαβαίνετε … το κακό συνεχίζεται …

- 2 κ.σ. στραπατσάδα + 3 κ.σ. σαλάτα + 2/3 του πιάτου μακαρόνια με ανθότυρο

- 2 κομματάκι ροδάκινο + 2 κομματάκια πεπόνι

- 2,5 σύκα

- 1 μικρό μπολάκι σταφύλι

- 2/3 αχλάδι

Αναλόγως καλά αφού απέφυγα τηγανητές πατάτες, κεφτεδάκια, ντάκο, επιδόρπιο κλπ

Δημοσίευση

Με δύο μέρες αποχή, τις οποίες δεν θυμάμαι να σας πω τι έφαγα :P γιατί δεν μπορούσα να μπω, σας γράφω τα χθεσινά!

- 1 ποτήρι γάλα με δημητριακά

- 1 κουλούρι θεσ/νίκης

- 1 τοστ γαλοπούλα-τυρί

- 1 πιάτο αρακά με πατάτες και μια φέτα ψωμί και ένα κομμάτι φέτα

- 2 μπάλες παγωτό

- 1 γιαούρτι με δυο ακτινίδια

Δημοσίευση

Μια χαρά σε βρίσκω Ζωούλα μου!

Σήμερα ίσως δω τον διαιτολόγο … για να δούμε τι θα πει …

Λοιπόν στην αναφορά μας:

- ½ πιάτο ρεβίθια + ½ πιάτο σαλάτα + φέτα

- Λίγο καρπουζάκι (δε μου άρεσε και δεν είχα κανένα άλλο φρούτο να φάω)

Δημοσίευση

καλημέρα!!!!!!!! Μια χαρά θα σε δει ο διαιτολόγος Ειρηνούλα. Από αυτά που γράφεις μια χαρά τα πας!

Λοιπόν τα χθεσινά:

-1 ποτήρι γάλα με δημητριακά

- 1 κουλούρι Θεσ/νίκης

- 1 τοστ γαλοπούλα-τυρί milner

- 1 μπανάνα

- 1/2 πιάτο αρακά με πατάτες, ένα κομματάκι φέτα και 1/2κομμάτι παστίτσιο

- 1 χυμό amita

- μισή μερίδα κοτόπουλο σχάρας, 1 πίτα και πατάτες τηγανιτές.

Το βράδυ το χάλασα αλλά... το είχα μπροστά μου το κοτοπουλάκι και τις πατατούλες και μου χαμογελούσαν... τι να κάνω? :P

Δημοσίευση

καλησπρα εγκυουλες.ανηκω πλεον στις εγκυουλες που δεν πρεπει να παρουν πολλα κιλα στο επομενο της εγκυμοσυνης τους.προχθες που πηγα στο καθιερωμενο ραντεβου ανεβηκα στη ζυγαρια και μεσα σε ενα μηνα εχω παρει 5 κιλα!βεβαια τους προηγουμενους μηνες ειχα παρει μονο 2..αλλα το γεγονος οτι τα πηρα τοσο συντομα μαζεμενα τον ανησυχισε...μου εκοψε γλυκα,τηγανητα και ψωμι και μου εδωσε συγκεκριμενα γευματa:

για πρωινο δημητριακα με γαλα,προγευμα 1 φρουτο (εκτος απο καρπουζι),για μεσημεριανο πολλη σαλατα και λιγοτερη ποσοτητα φαγητου,για απογευματινο τακο με τυρι και ντοματα και πριν απο τον υπνο ενα ποτηρι γαλα η ενα γιαουρτι.προσπαθω να τα τηρω αν και η ορεξη μου ειναι τρελα ανεβασμεννη....ονειρευομαι συνεχεια τα απαγορευμενα :S

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια μου,είμαι στην 16η εβδομαδα κι εχω βάλει 3 κιλά. Ξεκίνησα με 58 κιλά. Πάντως νομίζω πως 9 κιλά είναι πολύ στενό όριο! Στη πρώτη μου εγκυμοσύνη ειχα βάλει 13 (71 κιλά) και οταν γεννησα και γυρισα σπίτι ήμουν ήμουν 61! Τα 3 εναπομείναντα χαθηκαν σε ενα μήνα! Ετσι και σ'αυτη την εγκυμοσύνη εχω βάλει όριο τα 12. Για μένα ειναι μαρτυριο να βγω εξω για φαγητο,οι αλλοι να τρωνε κι εγω να τσιμπάω μια -δυο πιρουνιές! Αν και προσέχω τα κιλά μου! Οποτε θα βγω ναι μεν το βραδυ για φαγητό,αλλα θα προσεξω τα βραδινα γευματα των επομενων ημερων να είναι ελαφρια και όλα καλά! Αυτα απο μένα...Καλή μας εβδομάδα

Δημοσίευση

egw koritsia an k ksekinisa tin eggimosyni poly adynati(lipovaris gia tin akrivia) exw parei 9 kila k eimai stin 26i evdomada. files mou pou to akoun pathainoun sok! tous fainontai polla alla exw(euxaristw to theo) poly iremi egimosyni k pote den adimetwpisa provlima me to stomaxi. prosexw,peinaw k paxainw!pws ginetai k pairnw toso eukola varos? pou na faw kiolas ola auta pou thelw!...en tw metaksy o giatros mou sigoura kati tha mou pei tin deutera pou tha paw giauto auti ti vdomada tha proseksw ligo perissotero na xasw ta 2 pou pira apo tin proigoumeni fora giati mou eixe pei oti eimai 1,5 panw apo to kanoniko prin ena mina.autos perimene mexri to telos na parw to poly 12. apokleietai! ta 12 kodevw na ta ftasw hdh!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• https://www.facebook.com/share/1JTcgot5ej/ https://m.me/elena.sideri.1990  κορίτσια μου αυτο ειναι το προφίλ μου κ το messenger..θα χαρώ να μου στείλετε αίτημα κ γιατι όχι να κανουμε κ εμεις μια ομαδική συνομιλία να τα λέμε πιο αμεσα,χαίρομαι να μαθαίνω νέα σας κ δεν μπαίνω εδώ για αλλο λόγο μιας κ ολη η υπόλοιπη ομδα Δεκέμβρη εχει μεταφερθεί κ εκεινη..πηρα απολυτήριο απο εδώ επίσημα.. τέλος τα παιδιά για εμενα😆 αααχ ας ειχα γνωρίσει τον άντρα μου 5 χρονάκια νωρίτερα κ αλλο ενα θα το εκανα😅🤩
    • Ααα κ ο δικός μου μια απο τα ίδια!!Μου λεει μην τα χάσεις ολα,κράτα 4 5 😅 στην πρωτη εγκυμοσυνη ξεκίνησα 55 κ μου έμειναν 3 (τα έχασα κ τα ξαναπήρα κ εμειναν) σημερα μου έφερε μερεντα 😅😅😅😍
    • Α! επίσης κορίτσια μιλήσατε για αποθηλασμό, γάλα στους 12 μηνες και νυχτρερινό ύπνο. Εγώ νομίζω σας είχα πει ότι αποθήλασα στους 9 μηνες, κάπου όταν άρχισε στο βρεφικό δλδ. Δε νομίζω ότι μπορώ να σας βοηθήσω γιατί πραγματικά ήταν όλα φουλ ομαλά και γρήγορα! Ούτε ο γυναικολόγος μου δε το πίστευε, μου είπε χαρακτηριστικά ότι η εμπειρία μου δεν αντικατοπτριζει το σ΄υνηθες 😅δε ξέρω αλλά ο μικρός μου δεν νοιάστηκε καν, για πότε άλλαξε το γαλα από μητρικό σε φόρμουλα και τώρα πλεον σε φρέσκο αγελαδινό πλήρες 😂 πολύ βολικός ως προς αυτό! Εν ολίγοις η εμπειρία μου ήταν η εξής: Μέχρι τον 8ο μήνα κοιμοταν με θηλασμό σχεδόν αποκλειστικά, με εξαίρεση τους ημερίσιους ΄υπνους που κατάφερνε να τον κοιμιζει κι ο μπαμπας του με πατ-πατ στο πωπουδακι και 'σσσσσ'. Σ εκεινη τη φαση επίσης, αρχίσαμε να αντικαθιστούμε τους ημερίσιους θηλασμούς με μητρικό γάλα σε μπιμπερό, που αντλούσα εγώ όσο έτρωγε το γεύμα του σε στέρεες. (Εδ΄ω να σημειώσω ότι δίναμε μητρικό σε μπιμπερο απ την 2η κιόλας εβδομάδα ζω΄ης, απλά ήταν τυχαίο 1 γεύμα την ημέρα το οποίο μετάξυ του 2-6ου μηνα δε συνεβε καν ημερισιως γιατί ο μπαμπας είχε επιστρέψει τότε στη δουλειά και έδινε 1 μπιμπερο τα σκ.) Μέχρι που σταδιακά άρχισαμε να δίνουμε όλα τα γευματα 'θηλασμού' σε μπιμπερό γιατί ο μπαμπα΄ς του σ εκεινη τη φάση ήταν  και πάλι σε άδεια πατρότητας κι ήταν ο κύριος φροντιστής ενώ εγώ δούλευα. Οπότε του δίναμε αντλημένο μητρικό σε μπιμπερό μέχρι που σταμάτησε η παραγωγή μου. Για το βραδινό ύπνο τον κοίμιζε κυρίως ο μπαμπας του πάνω στη μπάλα που κάποτε καναμε ασκήσεις τοκετού (θυμάστε;;;!) και την ίδια περίοδο τον μετακινήσαμε στο δωμάτιο του για να ξεκινά ο νυχτερινός ύπνος τλχ εκεί και μετά συγκοιμηση με μας μεχρι το πρωί. Όλο αυτό που σας περιγράφω πήρε 1 βδομάδα, "στεγνωσε" το στηθος μου, και οταν τελειωσε και το τελευταια σακουλακι, δωσαμε το πρώτο μπιμπερί φόρμουλα με μεγάλη αγωνία κι άγχος αν θα το αποδεχτει. Αντε γεια ο μικρός - καθόταν αραχτός στον καναπε με το μπουκάλι στα χέρια, το ρουφηξε σε 2 λεπτά και μετά νανι! εμένα πιο πολύ μου στοίχησε συναισθηματικά παρα τον ιδιο! 😂😂😂 Επίσης η περίοδος μου ήρθε 4 εβδομάδες μετά 🫠 γενικά το σ΄ωμα μου επανήλθε τρομακτικά γρήγορα στις εργοστασιακές.  Τωρα βελτιώσε ο αποθηλασμός τον ύπνο; Η σ΄υντομα απάντηση είναι όχι ακτι΄βως. Αλλά για να μη σας κουράσω με καταβατά, στο σήμερα, δε κοιμάται σερι, αλλ΄ά κάνει το πρώτα slot 7μμ-12π.μ. σερί. Μετά συνήθως θα ξυπνησει αλλη μια στις 3/4π.μ και μετά στις 6/6.30 για ν αρχισει τη μερα του. Οι δυο αφυπνίσεις ειναι το νορμαλ για εμάς δλδ. Απλά πλέον οι αφυπνίσεις ειναι συντομες, του τύπου θα ξαναπέσει εύκολα για ύπνο με λιγο πατ πατ στο πωπουδακι και κραταμε χερακια για να νιωσει ασφαλεια. Έγιναν και 4-5 σερί σε άκυρες στιγμές οπου ενθουσιαστήκαμε κι εμεις, αλλά δεν.... Τυχαία γεγονότα 😅
    • Καλησπέρα κορίτσια μου!  Χάθηκα και πάλι, από εκεί που κάπου τον περασμένο Οκτώβρη έκανα την εμφανισή μου και μπήκα κάπως δυναμικά, με΄τα έχασα το μπούσουλα πάλι. Έμπαινα κάποιες φορές να σας διαβάσω στα κλεφτά, έλεγα 'α ν απαντησω σ αυτό, α ν απαντησω σ εκείνο' και τίποτα δεν έκανα 😭😭😭 Καταρχάς χρόνια πολλά στα μωράκια που χρόνισαν και προκαταβόλικα στην πανύψηλη μπεμπαρα της @MarMar90 γιατί έτσι πως το πάω εγώ παίζει να μπω σε κάνα 6μηνο πάλι! 😂 ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! κορίτσια συνειδητοποιούμε όλες ότι έχουμε πλεον νήπια κι όχι μωρά;; 🤯🤯🤯🤯 ακόμα θυμάμαι την επεισοδειακή μπαμ-μπαμ γέννα της @_piripiri_ που άνοιξε πρώτη το χορό και τότε σκεφτόμουν ότι κοντοζυγωνει κι η δική μου σειρά 🫠 που πήγε όλος αυτός ο χρόνος;; είμαστε πλέον στο 2026 και συνειδητοποιώ ότι έχουν περάσει σχεδόν 2 χρόνια απο εκείνο το θετικό τεστ εγκυμοσύνης - ΤΙΙΙΙΙ;! Ο μικρός μου είναι πλεον 12,5 μηνών, 81εκ και 10.700. Πολύ βαρύς πια για χέρια, αλλά δε ψ΄ηνεται να περπατήσει ακόμα 😅 Από 8-9 μηνών στεκόταν, τραβιόταν από έπιπλα για να σηκωθεί και κάπου στους 10 μήνες άρχισε να περπατάει περιμετρικά τον επίπλων χρησιμοποιώντας τα ως στήριγμα. Όλοι μας έλεγαν ότι θα περπατήσει, κι ό,τι είναι ζητημα ημερών κτλ... Μπορώ να πω ότι δεν έδινε σημασία όσο τα έλεγαν, αλλα κάπου οταν χρόνισε πριν κατι βδομάδες κι ακόμα δεν έχει συμβεί άρχισα να προβληματίζομαι, αλλά σύντομα κάπως επανήλθα στη λογική γιατί η φυσιοθεραπεύτρια που τον παρακολουθεί μου είπε ότι τα παιδιά ξεκινούν να περπατούν στους 9-18 μήνες. το 9-12 δεν ειναι το σύνηθες, αλλά μπορεί και να συμβεί φυσικά. Οπότε δεν είναι ότι έμεινε και πίσω. Μεταξύ γιορτών και τώρα, άρχισε να κάνει βήματα οταν τον κρατάμε απ τα χεράκια και με τη στράτα. Εχει 8 δοντάκια εδώ και 2 μήνες, κι όπως ο δικός σου @_piripiri_ από τότε είμαστε on/off να βγουν και άλλα 2. αχνοφαίνονται τ ασπράκια στα ούλα, αλλά δε λενε να σκάσουν επιτέλους να ηρεμίσει κι αυτός 🙏  Με προβληματίζει επίσης λίγο το θέμα της γλωσσικής ανάπτυξης, αλλά ξέρω ότι αυτό στη δική μας περίπτωση μπορεί να καθυστερήσει λόγω πολυγλωσσίας. Λεει μαμα, μπαμπα μέχρι στιγμής, άρχισε να κάνει και 2 ήχους ζώων και τώρα τελευταία του μαθαίνω κάποια φρουτάκια και κάπως αοριστα προς το παρόν, πετάει που και που "να να", απο "μπανάνα" 😅 Απλά δε νιώθω ότι το λέει ακόμα εννοώντας τη μπανάνα. Επίσης, ενώ άρχισε να δείχνει με το δάχτυλο ή την παλάμη ανοιχτή οταν θελει κάτι, τώρα έχει μια βδομάδα που δε το κάνει και τόσο. Το ίδιο με το να χαιρετά - άλλες φορε΄ς το κάνει, αλλες δε ψηνεται καθόλου.  Από φαγητά, κι εμείς προσπαθούμε να του δίνουμε όσο πιο πολλή ποικιλία σε τροφές και υφές, αλλά δεν είμαστε τόσο οργανωμένοι όπως η @Kiddo - κορίτσι μου πραγματικά σου βγάζω το καπέλο! χαρά στην υπομονή σου για το blw! εγώ προσπαθώ το σκ κυρίως, και καθημερινές στο πρωινό να τρώει κομμάτια και με τα χέρια γενικά. Απλά στο βραδινό καθημερινές είμαστε όοοολοι κουρασμένοι και απλά για να σας είμαι ειλικρινής τις περισσότερες φορές απλά τον ταιζουμε, για να μην εχουμε να καθαρίζουμε και επειδή είναι πιο "γρηγορα" για εμάς. Πάντως ο δικός μου άρχισε να κάνει λίγο τα καπρίτσια της νηπιακής φάσης στο φαί. Απ εκεί που έτρωγε καλά, άρχισε να παιζε με το φαγητό, να τα πετάει ολοένα και περισσότερο, να τσιρίζει όταν κάτι δε το θέλει... ενώ μεχρι πρότινος αν κάτι δε του άρεζε θα το έσπρωχνε με το χεράκι του και θα έκανε τις γνωστές γκριμάτσες. Κάνω υπομονή φυσικά, και δε του δείχνω ότι δυσανασχετώ, απλά πίστευα οτι θα πηγαίνει ολοένα και καλύτερα, όχι χειρότερα 😅 Αυτά τα δικά μας εν περιλήψει κορίτσια μου, κατα τ άλλα έχω πήξει στη δουλειά, εγώ έχω γυρίσει απ όταν ήταν ο μικρος 6 μηνών και πραγματικά αν δεν ήταν που ήμουν καινούργια στη δουλειά και σε πειραματική περίοδο όσο ήμουν έγκυος, θα είχα πάρει μεχρι το έτος... Γιατί αυτη η ηλικία δε ξαναγυρνά κι ακομα κι αν αποκτήσω άλλο μωράκι, δε θα ναι το ίδιο... Οπότε για εσάς που το σκέφτεστε να γυρίσετε ή να μην που διαβασα πιο πάνω, εγώ θα έλεγα να πάρετε ΄σσο χρόνο δικαιούστε κι όσο ανευ αποδοχών αντέχει η τ΄σεπη σας 😁 Επίσης @Kiddo που ρώτησες για εργασία απ το σπιτι με τη μικρή χωρίς βοήθεια... Εμένα δε παλεύεται - έχει τυχει καποιες φορες που έπρεπε να τον κρα΄τησω σπίτι λογω ραντεβου με γιατρους κτλ ή ασθενειας, και δε μπορούσα να κανω σχεδόν τιποτα απο δουλεια. Κι εμένα η εταιρεία μου ειναι σε φάση ευελικτο ωράριο αρκεί να βγαίνει η δουλειά, αλλα ρε φίλη σκέψου, να τρέχεις όλη μέρα πισω απ το παιδί, να βγάλεις ρουτίνες, ταισματα, παιχνίδι, φροντιδα, κτλ, και μετά να έχεις και να ξενυχτήσεις για να βγάλεις δουλειά που δε μπορεσες μες τη μέρα... δε ξέρω, δε θελω να σε αποθαρρύνω γιατί η πρόταση ειναι πραγματικά πολύ καλή και μπράβο στον/ην εργοδότη σου, απλά θελει καλή οργάνωση απ τη μεριά σου πιστευω - δλδ δες πως θα οργανωσεις τη δουλειά με γνωμονα τις ρουτινες της μικρής σου. Π.χ. (ενδεικτικά τώρα με βάση το ωραριο του μικρού μου) 6-8 γάλα, πρωινό και την ώρα που θα παίζει οργανώνω τη μέρα μου και κοιτάζω/απαντω και κανα μεηλ. 8.30-9.30 που κοιμαται βγαζω το ταδε task. 9.30-11.30 παιχνιδι με το μικρό, μεσημεριανο. 12.30-2μμ που κοιμαται βγαζω το αλλο ταδε task. 2.30-4.30 παιχνιδι και σνακ με το μικρο. 5-7 έρχεται μπαμπας, αναλαμβανει ετοιμαζω βραδινό ή ο ιδιος, τον κανει μπανιο, εγω δινω γαλα, ιστοριουλα και νανι. 7-11μμ αφοσιωνομαι στα υπολοιπα της δουλειας.  Αυτό ειναι φουλ ιδανικο σεναριο, γιατί πχ εγω εχω και αρκετα μιτιγκ στη δουλειά μου, οπότε αν παιζει μια τετοια μερα ξεχνα τα παραπάνω 😅 κι επίσης το άλλο μεγάλο προβλημα αυτής της φάσης ειναι οτι στερησε χρόνο απ τον εαυτό σου κι από το συντροφο σου. Θέλει καλό προγραματισμό πιστεύω, ελπίζω να τα καταφέρεις ❤️
    • Προσπάθησε να ενημερωθείς Τώρα όχι μετά ... Με πολύ αγάπη στο λέω έκανα το λάθος στον πρώτο και έπαθα πολλά στον δεύτερο ήμουν φουλ ενημερωμένη συν είχα βγάλει γάλα! Όπως και τώρα θα βγάλω! Βγάζεις γάλα αποθηκεύεις σε σύριγγες στην κατάψυξη παίρνεις μαζί σου και δίνεις στο νεογέννητο ΔΕΝ κάνει υπογλυκαιμία (αν έχεις διαβήτη κύησης) βοηθάει στον ίκτερο συν μάντεψε έχεις γάλα όπως και είσαι χαλαρή γτ λέω έχω.. θέλει από 35 εβδ να ξεκινήσεις μαλακίες ζεστές κομπρεσες εγώ έβγαλα με μηχάνημα αν και λένε πρέπει με το χέρι καλύτερα. Μετά έμαθα πως γίνεται και αυτό. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...