Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Με την παρότρυνση της Κατερίνας γνωστή στο mammyland ώς katerina kafira,

προσθέσαμε μια νέα ενότητα με θέμα την υιοθεσία.

Το ξέρω οτι το θέμα είναι πολύ λεπτό και πολύ ευαίσθητο και ίσως δημιουργηθούν εντάσεις .... Δεν παύει όμως να είναι μια λύση (ίσως και η μοναδική) για μερικά ζευγάρια που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν..κι' έτσι πήρα την απόφαση να το εντάξω και αυτό στο φόρουμ μας.

Η κατερίνα θα είναι moderator και θα σας πεί την δική της εμπειρία μιας και η ίδια είναι υιοθετημένη...περισσότερα θα μάθετε απο την ίδια.

Καλορίζικη λοιπόν η καινούργια ενότητα !!!!

Δημοσίευση

Άριστη η σκέψη σας κορίτσια!!! Μπράβο!!!

Ανυπομονώ να διαβάσω τα σχόλια της Κατερίνας.

Το θέμα της υιοθεσίας με προβληματίζει εδώ και καιρό. Ο συζυγός μου και εγώ το βλέπουμε τελείως διαφορετικά και αυτό με φρενάρει...

Η περίπτωση της εγκυμοσύνης με δανεικό ωάριο είναι ένα, επίσης, μεγάλο θέμα. Ενώ αρχικά την είχα απορρίψει, τώρα τη σκέφτομαι όλο και περισσότερο. Στην ουσία όμως είναι και αυτή μια άλλη μορφή υιοθεσίας... Δεν είναι;;;;;;;;;;;;;;;

Δημοσίευση

Εγώ είμαι υπέρ την υιοθεσίας. Αν δεν μπορούσα να μείνω έγκυος φυσιολογικά θα προσπαθούσα 1-2 το πολύ φορές με εξωσωματική και μετά θα σκεφτόμουν την υιοθεσία. Νομίζω το θέμα στην Ελλάδα δεν είναι ταμπού απλώς δεν υπάρχει βοήθεια για ένα ζευγάρι που θέλει να υιοθετήσει (από ότι γνωρίζω) και υπάρχει πολύ γραφειοκρατία (ως συνήθως !!!!) με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στο εξωτερικό.

Αλήθεια τι πιο ωραίο από το να υιοθετήσεις ένα μωράκι και να του δόσεις ένα σπιτικο!!!

Δημοσίευση

Θαυμάζω αυτούς τους ανθρώπους που αποφάσισαν να υιοθετήσουν,για τους σωστούς πάντα λόγους,δίνοντας χαρά έτσι και σε αυτούς τους ίδιους αλλά και σε ένα παιδάκι που μπορεί να μη ζήτησε να γεννήθεί αλλά έχει δικαίωμα να αγαπηθεί.Μη το ξεχνάμε αυτό!!

Μπράβο για το καινούριο θέμα.

• 5 years later...
Δημοσίευση

Ενδιαφερόμαστε με τον σύζυγό μου να υιοθετησουμε ενα μωρακι. Μετα απο πολλες προσπαθειες εξωσωματικης, σκεφτηκαμε οτι αυτος ειναι ο μονος δρομος για μας.Δεν ειχαμε ποτε προβλημα για το αν το παιδι μας θα ηταν βιολογικο η οχι. Ο λογος που δεν το καναμε νωριτερα ηταν οτι απο καποιες επαφες που ειχαμε κανει φαινοταν πολυ δυσκολο. Τωρα εχουμε προσανατολιστει μονο εκει και ειδικα στην ιδιωτικη υιοθεσια εφοσον στα ιδρυματα η αναμονη φτανει εως και τα τεσσερα χρονια. Θα ηθελα να ρωτησω αν καποια γυναικα ξερει που μπορουμε να απευθυνθούμε για να βρουμε μια γυναικα που θα ηθελε για τους δικους της λογους να δωσει το παιδακι της για υιοθεσια. Ολοι μου λενε για καποιους "μεσαζοντες" που σου βρισκουν γυναικα εναντι αμοιβης. Δηλαδη ολες αυτες που εγκαταλειπουν μωρα στο Αλεξανδρα και στο Ελενα δεν ψαχνουν για ζευγαρια που μπορουν να μεγαλωσουν αυτα τα παιδια? Προτιμουν να τα αφηνουν εως και 18 μηνων ορισμενες φορες σε ενα θαλαμο και μετα να πηγαινουν σε ιδρυματα? Νομιζω οτι η κατασταση ειναι πολυ δυσκολη χωρις λογο και για εμας και για ολα αυτα τα αγγελουδια που θα μπορουσαν να εχουν τη δικη τους οικογενεια. Η παραμικρη πληροφορια μου ειναι χρησιμη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...