Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

• Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Καλημέρα φιλεναδούλες μου!!!!

Σήμερα πρώτη μέρα μόνη με την κορούλα μου αφού ο μπαμπάς μας επέστρεψε στη δουλειά!Είναι ήσυχο το καλό μου και δε με κουράζει καθόλου.

Κατρινάκι μου καλό μη στεναχωριέσαι!! σίγουρα θα έχεις τα δίκια σου αφού οι πιο πολλοί άντρες δεν καταλαβαίνουν την κατάστασή μας και μας θεωρούν υπερβολικές...Προσπάθησε να ηρεμήσεις και να συζητήσεις μαζί του τι σε απασχολεί χωρίς νεύρα γιατί δεν είναι ωραίο να ακούει η Ελενα να μαλώνετε.

Δημοσίευση

κοριτσακια καλημερουδιΑ!!!NA SAS PO OTI THN EPILOXEIA KATATHLIPSI THN PERASA!!POLI KLAMA KAI POLISTENAXORIA!..eytyxos de mou bghke pano sto moro..prhstike to sagoni mou epatha neyralgia to opoio to exo ksanapathei otan ftano sto amhn..gyrisa apo to maieythrio spiti monh mou xoris boithei9a apo kanenan..oantras mou htane spiti alla de me boithise kai se polla...de phga sth mama mou na katso liges meres giati tha eixa ton antra mou kai thn pethera mou...oso hrthate eseis toso me boithisane...anoikse h tomh ths kaisarikhs kai akoma den exei kleisei..exo xasei 17 kila se ena mhna kai exo meinei petsi kai kokalo...xromataki kitrinopokai diathesh xalia...kathe mera to proi perno to karotsi kai pame bolta .. ta psonia mou ena kafedaki monh mou...meta spiti..to spiti mas de mou aresei kai den einai boliko einai poli mikro...diafora oikogeneiaka problhmata apo th merai tou antra mou pou ton kanoun na kathete se ena pc mprosta na mhn ksekolaei kai na leei edo ksespao...riksame kana dyo kalous tsakomous alla mataia..eytyxos sxetika einai hremos o mikros...kai ti katalaba,,ego talaiporoume me thn tomh ka den exo kouragio etsi opos egina..oloi oi alloi einai MIA XARA!!!gi ayto koritsakia thn parth sas kai ta mora...kai douleies kai ola kai oloi na mhn popou...kai eimai kai ysterikh me thn kathariothta,,poios ego na leo ta polla kai den kano parapano...telos panton...

post-12198-13873935061402_thumb.jpg

Δημοσίευση

Δεν ξέρω τι να πω, μόνο κουράγιο. Κρίμα αυτές οι στιγμές είναι μοναδικές και κάποιες από εμάς ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν τις μοιράζονται παρά μόνο με τον εαυτό τους.

Το αντράκι σου είναι όλα τα λεφτά....τι μαλλάκια απαπαπαπαπα :lol::lol::lol:

Υ.Γ.: το σεντονάκι που βλέπω λευκό/κόκκινο είναι εκείνο με τις καρδούλες έτσι? Το έχω κι εγώ, είναι πολύ τέλειο!!!

Δημοσίευση

Κοριτσαρες μου να σας ζησουνε σε οσες δεν τα ειπαμε ..Ειναι ολα κουκλακια φτου φτου...Τι κανετε???Εμεις μεγαλωνουμε...σημερα εχουμε παιδιατρο κ εχω κανει μια ολοοοοκληρη λιστααααα με ερωτησεις χαχα

Να σας ρωτησω εγω πηρα λεφτα απο ΙΚΑ ....παιρνουμε και απο ΟΑΕΔ????οποια ξερει ας απαντησει ....

Εγω με τον θηλασμο δυσκολευομαι γτ το γαλα μ δεν ειναι παρα πολυ κ αναγκαζομαι κ του δινω και συπμληρωμα για να χορτασει .... :(

Δημοσίευση

κορίτσια εγώ ακόμα ΟΑΕΔ δεν πήγα. Το χω βάλει στο πρόγραμμα όμως να πάω μέχρι τέλος της εβδομάδας. Όλα τα χαρτιά τα έχω έτοιμα αλλά που να πήγαινα με δύο παιδιά... περίμενα να ξεκινήσει ο Χρηστάκος μου τον παιδικό... τουλάχιστον να πάρω την μπουμπού στο μάρσιπο κ να πεταχτώ... να τα πάρω κ από εκεί... :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Δημοσίευση

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Καταβάλλεται σε ασφαλισμένες του Ι.Κ.Α. με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου (παρέχουν εξαρτημένη εργασίας). Η καταβολή του γίνεται σε γυναίκες που εργάζονται κατά την έναρξη της αδείας κυοφορίας, μετά τον τοκετό και εφόσον εισπράξουν το επίδομα από το Ι.Κ.Α. για την αποχή από την εργασία λόγω κυοφορίας και λοχείας.

Οι παροχές μητρότητας είναι ίσες με τη διαφορά που προκύπτει αν από τις αποδοχές που καταβάλλει ο Εργοδότης αφαιρεθεί το επίδομα που κατέβαλε το Ι.Κ.Α. για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Η προθεσμία για την υποβολή σχετικής αίτησης είναι τρεις μήνες από την ημερομηνία πληρωμής από το Ι.Κ.Α.

Δημοσίευση

Αυξήθηκε το επίδομα μητρότητας από τον ΟΑΕΔ

Στο ποσό των 739,56 ευρώ το μήνα αναπροσαρμόστηκε από την πρώτη του μήνα, σύμφωνα με τις αυξήσεις της συλλογικής σύμβασης εργασίας, η ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας που παρέχει ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού στις μητέρες που βρίσκονται σε εξάμηνη άδεια μητρότητας.

Δικαιούχοι της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας, είναι οι μητέρες, που

απασχολούνται σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις, έχουν ενεργή εργασιακή σχέση ορισμένου ή αορίστου χρόνου, είναι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και υπάγονται στη Ε.Γ.Σ.Σ.Ε ετών 2004-2005.

Οι δικαιούχοι επίσης θα πρέπει να έχουν λάβει επίδομα μητρότητας από το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ. Ημερομηνία έναρξης της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας ορίζεται η επομένη της λήξης της άδειας κυοφορίας-λοχείας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή και της κανονικής αδείας ή και της ισόχρονης προς το μειωμένο ωράριο άδειας που προβλέπεται από το άρθρο 9 της ΕΓΣΣΕ των ετών 2004-2005.

Δημοσίευση

καλησπέρα σε όλες. τι κάνετε? δεν πρόλαβα να διαβάσω τα νέα σας, ίσα ίσα την πρώτη σελίδα. δεν έχω να πω κάτι σχετικά με το θέμα, εγώ δεν πήρα δεκάρα από τον ΟΑΕΔ. πήρα όμως από τον ΟΓΑ σαν τρίτεκνη.

Ελπίζω να περάσατε ένα ξεκούραστο σαββατοκύριακο. Εγώ όχι και τόσο, λίγο η δουλειά, το συγύρισμα του σπιτιού και κάποια γεννέθλια στα οποία έπρεπε να πάω τα παιδιά, πέρασε τσακ μπαμ και ούτε που το κατάλαβα. Φτου κι απ'την αρχή!

Να ρωτήσω βρε κορίτσια, γιατί με πρήξανε στην κυριολεξία χτες που πήγα στο πάρτυ. Σας συμβούλεψε εσάς ο παιδίατρος μετά τις 40 μέρες να σταματήσετε απο μόνες σας στο βραδινό το τάισμα, είτε αφήνοντας το παιδί να κλαίει και να το ξεγελάτε με πιπίλα, είτε δίνοντας χαμομήλι? Όλες οι μαμάδες που ήταν στο πάρτυ έτσι μου έλεγαν και τους φαινοταν παρανοικό ότι σηκώνομαι ακόμα και ταίζω τη δικιά μου. Εμένα πάλι που φαίνεται απαράδεκτο για την δική μου τη βολή, να αφήσω το μωρό να κλαίει εφόσον πεινάει.Δεν ξέρω, πείτε μου τη γνώμη σας.

Δημοσίευση

Εεεεεεεεεεεε όχι να το αφήσουμε το παιδί να πλαντάξει κ στο κλάμα... απλά εγώ θα προσπαθήσω να το ταίζω λίγο πιο αργά απ' ότι τώρα έτσι ώστε να μην ξυπνάει κατά την διάρκεια της νύχτας αλλά γύρω στις 6-7 το πρωί. Θα μαι πολύ ευτυχισμένη αν το καταφέρω αυτό.....

Δημοσίευση

Μα κι εγώ την ταίζω στις 12 με 12 και 30 για να κοιμηθεί καλά, αλλά και πάλι σε 3 ώρες ξυπνάει. και μετά από 3 ώρες ξανά. και να πεις ότι το πίνει και όλο το γάλα. ίσα ίσα 70 γραμμάρια και ξανακοιμάται.

Δημοσίευση

Καλα ειμαι Σταυρουλα μου.να χαιρεσαι τη κουκλιτσα σου. Δεν ξερω αν εχεις βαλει φωτο γιατι εχω χασει αρκετα επεισοδια. Εμεις εχουμε κολικους και κλαιμε πολυ συχνα. Ευτυχως τωρα κοιμαται το αγγελουδι μου. Σας βαζω αλλη μια φωτο

post-12184-13873935061549_thumb.jpg

Δημοσίευση

kalispera koritsia!!!ti kanete?emeis kala!!!simera den i8ele mikros ka8olu na faei ,olo eklege !!!ksaplosa dipla toy kai toy edosa to sti8os kai efage!!!!!!!!oli mera den exei faei ksenw!!!!malon den toy arese etsi pws to kratoysa!!!!makari na einai ayto... :? pringipissa na soy zeisi to kouklaki soy!!!!madre kai egw ton taizw stis 12.. i 1 kai palei ksipnaei meta apo 3 wres!!!ton kanw kai mpanaki prin koimi8oyme!!!den kserw ti lene alla den meniazi na ksipnaw na ton 8ylazw ti nyxta.. afou einai mikruli akoma meta apo 3-4 mines mporei na toy to kopsw alla tora oxi

Guest
Η συζήτηση έκλεισε, δεν μπορούν να γίνουν νέες απαντήσεις

• Απαντήσεις

• Αποτι είχα διαβάσει νομίζω το κυοφορίας λοχείας το παίρνεις και χωρίς ενεργή σύμβαση, αρκεί να έχεις τα ένσημα που χρειάζονται, αλλά για το 9μηνο θέλει ενεργή σύμβαση . Ψάξτο γιατί σε αυτά κάνει λάθος ο ChatGPT πολλές φορές . Αποτι είδα τώρα που μπήκα, η άδεια χορηγείται από τον εργοδότη, και για να τ πάρεις πρέπει να έχεις πάρει το κυοφορίας λοχείας, και να ανεβάσει και την άδεια ο εργοδότης σου. Άρα όντως θέλει ενεργή σύμβαση 
    • Κορίτσι διάβασα και τα παραπάνω αλλά πιστεύω η δική μου εμπειρία με το θηλασμό (και εξίσου μετέπειτα με τον αποθηλασμό) ήταν αρκετά ομαλή, οπότε δεν έχω κάτι να προσθέσω στα ήδη κατατοπιστικά σχόλια που σου άφησαν τα κορίτσια παραπάνω. Μόνο και μόνο για τα στατιστικά εδ΄ω στη συζητηση, να σου πω ότι κι εμένα πήρε σίγουρα κάποιες βδομάδες μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός, κι επίσης θα συμφωνήσω με το να επενδύσεις σε κάποια σύμβουλο θηλασμού (αν δε το χεις κάνει ήδη / σόρρυ αν μου ξέφυγε κάποια πληροφορία). Εμένα ήρθε σπίτι, είδε το χώρο μας και μου έδειξε επιτούτου πού και σε ποιες στάσεις να θηλαζω το μωρό δεδομένου και του ότι είχε και αγκυλογλωσσία. κάτι που μου εξήγησε και μου έμεινε απ τη συνεδρία ήταν ότι η παραγωγή θα αλλάζει ανάλογα με τις ανάγκες του μωρού. Ειδικά εκεί στο μήνα άρχισε να "φαινεται" ότι έχει μειωθεί η παραγωγή μου, αλλα επειδή με είχε προετοιμάσει γι αυτό δεν αγχώθηκα καθόλου. Γενικά αυτό θα συμβαίνει, να το έχεις στο νου σου, κι όταν με το καλό αρχίσετε και τις στέρεες. Θήλαστρο κι εμε΄να μου είχε πει να βάλω κάπου στο 6μηνο όταν θα επέστρεφα δουλειά δλδ και θα ήταν ο μπαμπάς ο κύριος φροντιστής. Έτσι κι έκανα, με ελάχιστες εξαιρέσεις πριν τον 6μηνο αν χρειαζόταν να λείψω ή να ξεκουραστώ. Τώρα για το θέμα με το μπιμπερο - επίσης συνέβη και σε μας, μην ανησυχείς, θα επανέλθει! Εγώ έδωσα να φανταστείς μπιμπερό απ' την 1η κιόλας βδομάδα ζωής, όσο ο μπαμπάς ήταν μαζί μας, κι έδινε στο μωρό ένα μπιμπερότη μέρα με γάλα αντλημένο με το συλλέκτη γάλακτος. Αυτό γινόταν σχεδόν συστηματικά καθημερινά για όλο τον πρώτο μήνα μέχρι που ο συντροφός μου έπρεπε να επιστρέψει στη δουλειά του. Οπότε μετά αυτό το 1 μπιμπερό τη μέρα δε μπορούσαμε να το τηρήσουμε κι έγινε κάπως 1 μπιμπερό το σκ μέχρι που εξαλείφθηκε κι αυτό γιατί το αρνούταν. Οπότε αποκλειστικός θηλασμός, μέχρι που έφτασε τον 5,5 μηνών κι εγώ έπρεπε σ΄υντομα (στον 6ο μηνα) να επιστρέψω στη δουλειά. Εκεί ο μπαμπάς ξαναβγήκε σε άδεια οπότε αρχίσαμε πάλι κάπως να ξανα εισαγουμε το μπιμπερό. Από εκεί και πέρα πέρασαν περίπου 2-3 εβδομάδες αν θυμάμαι καλά που ήταν hit or miss φάση. Άλλες φορές το έπαιρνε το μπιμπερό, κι άλλες όχι... Κάποιες φορε΄ς έπαιρνε μπιμπερό μόνο αν του το έδινε εγώ..! δεν αχγωθήκαμε πάντως, απλά του δώσαμε χρόνο κι επίσης "βόλεψε" κάπως που μπήκαν κι οι στέρεες κάπου σ εκεινη τη φάση. Έτσι το μεσημεριανό γεύμα αντικαταστάθηκε από θηλασμό σε πουρέδες και κάπως έτσι άρχισε να παίρνει και το μπιμπερό πλέον καθημερινά, μέχρι που το έπιανε και μόνος του με τα χέρια, δεν χρειαζόταν καν να του του ταίσεις. Γενικά, μην αγχώνεσαι, φάσεις είναι, όλα αυτα που περιγράφεις είναι φυσιολογικά - κι όπως διάβασα και πιο πάνω κάποια κοπέλα είπε πολύ σωστά ότι ο θηλασμός δεν είναι μόνο σίτιση στη φάση που βρίσκεσαι, αλλά και ασφάλεια, σιγουριά, παρηγοριά, και πολλά άλλα... 💖 Και τέλος, καλέ ακόμα είστε 2 μηνών, μέχρι την εισαγωγή στις στέρεες να δεις πόσα πράγματα θ αλλάξουν! Σε καταλαβαίνω πάντως, κι εγώ το είχα αυτό το αγχος, αλλά να θυμάσαι, πως το μωράκι σου δε θα ναι το ίδιο σε 4 μήνες από τω΄ρα - εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι στον πρώτο χρόνο είναι λες και ζεις 12 διαφορετικές ζωές 😅 άλλο μωρό τώρα, άλλο σε 3 εβδομάδες...! οι αλλαγές αναπτυξιακά είναι τόσο ραγδαίες που "μαθαίνεις" το μωρό σου σχεδόν από την αρχή. και φυσικά κι εσύ θα είσαι μια άλλη μαμά - θα χεις αποκτήσει αυτοπεποίθηση σε κάποια πράγματα, θα είναι άλλη εποχή, πολλά παίζουν ρόλο! 
    • @elbe κορίτσι μου τι κάνεις; Έχω πολύ καιρό να μπω. Τρέχω και δεν φτάνω! Τώρα πήρα μια ανάσα! Πώς είστε; Πως τα πάτε;
    • Κορίτσια καλησπέρα τι κάνετε; Πως τα πάτε;  έχω πολύ καιρό να μπω γιατί όλο τρέχω!! Η μικρή είναι τώρα 16 μηνών δεν σταματάει λεπτό, ζωή να έχει, όλη μέρα τρέχει πάνω κάτω χαχαχ είχαμε και την βάφτιση πριν μια βδομάδα και τώρα πήρα μια ανάσα!!! Πως είστε;  Εγω έκανα και την καμπύλη πριν 1 βδομάδα και ήταν καλή απλά ήταν πολύ χαμηλή. Κάνω δηλαδή υπογλυκαιμία, δεν είναι κάτι ανησυχητικό, απλώς μου είπε να τρώω συχνά και μικρά γεύματα!! 
    • Εγώ κορίτσια όλο πεινάω αυτές τις μέρες...🥴
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...