Μετάβαση σε περιεχόμενο

Πονος απο δοντακια..?

Recommended Posts

Πως αντεδρασαν τα μωρακια σας οταν βγαζαν τα δοντακια τους?

Τι αλλαξε στη συμπεριφορα τους μερα κ νυχτα?

Προσπαθω να καταλαβω αν η ανησυχια κ τα πολλα ξυπνηματα-κλαμματα ειναι απο δοντια... :huh: (εχουμε μονο τα 2 κατω..)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα Anastacia !

Νομιζω οτι το καθε παιδι στο θεμα βγαζω δοντακια εχει το δικο του ρεπερτοριο..Η μεσαια μου κορη εβγαζε τα δοντια τεσσερα τεσσερα και δεν εκανε ουτε κιχ , απλα τα βλεπαμε ..Λιγο γκρινια αλλα λιγο ομως .Ξυπναγε τα βραδυα αλλα ηταν καθαρα γιατι ειχε συνηθησει να ξυπναει και να θελει την μαμααααα. Κατα τ'αλλα ευχομαι ολα τα παιδια του κοσμου να βγαλουν δοντακια τοσο αναιμακτα οσο αυτη. :)

Η μεγαλη μου κορη το εβγαζε ενα ενα και μας εβγαινε η ψυχη καθε φορα ..Εκανε διαρροιες , εμετους , πυρετο 38-39 , πειραζοταν τ'αυτια της κτλ..Της εδινα ντεπονακι συνεχεια γιατι φαινοταν να ποναει πολυ σε συνεργασια παντα με τον γιατρο , οπως επισης και ποσταν .Την νυχτα αλλα και την μερα για οσο διαστημα επαιρνε να βγει η μυτουλα του δοντιου ηταν συνεχως στο ποδι το καημενο ..Μαζι του και 'γω βεβαια ..

Και φαντασου οτι αυτες οι δυο ειναι διδυμες ..

Τωρα για το μωρακι μας το οποιο σε τρεις μερες θα γινει 7 μηνων αναρωτιεμαι τι μου επιφυλασεται γιατι δοντι δεν εχουμε ουτε για δειγμα ακομα ...Και ξυπναει και την νυχτα ..καθε τρεις και λιγο

Καλημέρα Αναστασία!

Εμένα όταν έβγαλε ο μπέμπης τα 2 κάτω δοντάκια (4μηνών) δεν πονούσε καθόλου και στην ουσία δεν το καταλάβαμε! Την μέρα της Παναγίας (6,5μηνών) έσκασε επιτέλους το πάνω δοντάκι το οποίο τον ταλαιπωρούσε εδώ και ένα μήνα! Είχαμε λοιπόν τα ίδια συμπτώματα με την κορούλα σου.

Τα βράδια ενώ ξυπνούσε μόνο μια φορά για θηλασμό, εδώ και ένα μήνα ξυπνάει 2-3 φορές με κλάματα. Το έβλεπα το παιδί οτι υπέφερε. Λίγο οι ζέστες, λίγο το δόντι.... να η ανησυχία! Από οταν έσκασε το δόντι άρχησε να ηρεμεί και τώρα (μια βδομάδα μετά) σηκώνεται μόνο μια φορά για μεμέ. Να σου πω την αλήθεια, του έβαλα και κάποιες φορές ένα τζελ στα ούλα και τον ανακούφιζε. Το έβαζα συνήθως το βράδυ πριν κοιμηθεί και κατά την διάρκεια της ημέρας όταν τον έβλεπα να τρώει με μανία και τσατίλα το πάρκο του και τα παιχνίδια του.

Λένε οτι όσο πιο μεγάλο βγάλει ένα μωρό τα δοντάκια του, τόσο το καλύτερο γιατί θα είναι πιο γερά. Αλλά το αρνητικό είναι πως έχουν μεστώσει τα ουλάκια τους και δεν είναι πολύ μαλακά και τρυφερά και ζορίζοντε να σκάσουν μύτη τα δοντάκια και έτσι υποφέρουν τα μικρούλια μας.

Εύχομαι σύντομα να δείτε και τα υπόλοιπα δοντάκια σας!

καλημερα τσαχπινακι!δε τα καταφερα να σας δω τη δευτερη φορα χαλκιδικη.. :(:( !θεσσαλονικη τωρα πια!

εμεις ειχαμε πολλη γκρινια..τωρα στις διακοπες βγαλαμε κ αλλο δοντακι κ ο καημενος ηταν ανησυχος..ξυπνουσε πιο συχνα κ κατα τη διαρκεια της ημερας θηλαζε περισσοτερο,ενω το ειχε ελαττωσει,κ ετρωγε λιγοτερο..

η Αννυ ειναι ανησυχη;;ισως φταιει κ η ζεστη βεβαια!εμενα με το που γυρισαμε κ ανοιξα το κλιματιστικο μου κοιμηθηκε συνεχομενο 3 ωρο για μεσημερι!!! :woohoo: :woohoo: :woohoo:

φιλακια κ ευχομαι η ταλαιπωρια της μικρης γοργονιτσας να περασει συντομα! :kiss::kiss::kiss::kiss:

Καλά εσείς δεν έχετε βγάλει δοντάκι ακόμα? Φαφουτάκι η όμορφη τσαχπίνα? :P

Καλύτερα, γιατί εμείς τραβάμε τέτοια ταλαιπωρία, που θα προτιμούσα να μη βγάλει κανένα και να την ταίζω αλεσμένα για πάντα :laugh:

Λοιπόν...λίγο πριν βγουν τα δύο κάτω - βγήκαν με διαφορά μιας μέρας όταν ήταν 5μιση μηνών- και ενώ είχε στρώσει τον ύπνο της και ξυπνούσε μόνο ( :P ) 3-4 φορές, άρχισε να ξυπνάει ανά μισάωρο και να μην κοιμάται με τίποτα στην κουνίτσα της... Από τότε κοιμόμαστε αγκαλίτσα :)

Πριν 3 μέρες βγήκε και ένα από τα πάνω... Έκανε πάλι πάρα πολύ ανήσυχο ύπνο, αλλά τώρα που κοιμόμαστε μαζί δεν καταλαβαίνω πόσες φορές ξυπνάει να σου πω. Επίσης έκοψε τελείως το φαγητό. Όχι ότι πριν έτρωγε πολύ, αλλά τουλάχιστον δοκίμαζε 2-3 κουταλίτσες πριν σφραγίσει το στοματάκι. Τότε όμως ούτε να το δει το κουταλάκι. Δεν έτρωγε τίποτα απολύτως για 2 εβδομάδες. Θήλαζε όμως σα νεογέννητο... Όταν έσκασε μύτη το δοντάκι άρχισε πάλι να τρώει τις 2-3 κουταλίτσες της :)

Φιλιά :kiss:

Saς ευχαριστω πολυ!

Απ'οτι ξερω κ μου λετε κ εσεις τα ξυπνηματα συνδυαζονται κ με ανησυχια κατα τη διαρκεια της μερας...!

Εμεις τη μερα ειμαστε μια χαρα.. :huh:

Τα πανω ουλα φουσκωνουν οπως τα κατω?Σαν βουναλακι?Δε θυμαμαι τι μου ειχαν πει οι αυγουστομανουλες!

Το πιανω κ ειναι σχηματισμενο το πανω δεξια..

ΜαμαΕυα ευχομαι η 3η σου κορουλα να ακολουθησει την 1η διδυμη!3 κορες!Τι ευτυχια!!!!Κ εγω θελω!!!

Μαρυλου με το καλο κ τα υπολοιπα δοντακια κ ευχομαι να γλιτωσει το παρκο! :P

Ιουλιακι μου μεγεια!Δεν ειναι ανησυχη την μερα οπως ειπα!

Μαγδα μου ειμαστε σχεδον φαφουτες!!χαχα Εχουμε τα 2 κατω!!!!

Κ ειμαστε της ιδιας "κατηγοριας"!Δεν τρωμεεεεε!!!

Πλεον εχουμε αφησει τα αλεσμενα (πανω απο μηνα) κ τρωει κομματακια!Ελαχιστες ποσοτητες αλλα καθε μερα καλυτερα!!! :)

Δε σε λέω δε σε λέω δε σε λέω......

Όλα να τα ξέρεις πια......

:P:P:P:P

Στα κάτω δόντια δεν είχε καμία απολύτως ανησυχία!

Απλά ξυπνήσαμε ένα πρωί και είχαν βγει! Τα 4 μπροστινά πάνω συνοδεύτηκαν από απίστευτο σύγκαμα.

Οι τραπεζίτες ήταν μια φρίκη, πολύ γκρίνια και μίρλα. Τη μέρα μάλιστα που βγήκε ο ένας ξύπνησε από τον ύπνο της 5 φορές!!!!!!

Natasaki συγκαμμα??? :blink: 5 φορες η Ειρηνη???!!!

Ολα να τα περιμενω απο τα δοντια?!!!

Ρε συ εχει 1 ωρα που κοιμηθηκε κ ηδη ξυπνησε 1 φορα...4η μερα σημερα μεχρι τις 12.30 ξυπναει 4 φορες! :blink: Κ μετα αλλες 4!...

Τσαχπινομαμά!!! :):):)

Εμείς σε γενικά πλαίσια δε ζοριστήκαμε ιδιαίτερα εκτός από 2 τριήμερα που ήταν οι τραπεζίτες, δεν μπορούσε να κοιμηθεί από κλάμα, σπάραζε, πράγμα περίεργο για Άλεξ, εφόσον δεν είχε τσιρίξει έτσι ούτε για φαί!

Μέχρι να πάω στο γιατρό την επόμενη έσταξα από το άγχος και ιδρώτα!

Δόντια καλή μου μου λέει!ο 3ος χειρότερος πόνος έπειτα από την εγχειρηση χολής και του αυτιού!Μέχρι και οι πόνοι της γέννας είναι περισσότερο υποφερτοί! :blink::ohmy:

Έδινα λίγο ντεπονάκι, γιατί η καημενούλα λύγισε!4 τραπεζίτες έσκαγαν παρέα!Όταν έσκαγε δόντι η Άλεξ έκανε 2-3 τούρτες απανωτές και μυρωδάτες, εκρηκτική ύλη! :lol::P

Επίσης η όρεξή της ήταν κάπως...

Υπομονή θέλει!

Μάλλον θα σκάσουν πολλά μαζί δόντια στην τσαχπινούλα!

katrina έγραψε:

Τσαχπινομαμά!!! :):):)

Εμείς σε γενικά πλαίσια δε ζοριστήκαμε ιδιαίτερα εκτός από 2 τριήμερα που ήταν οι τραπεζίτες, δεν μπορούσε να κοιμηθεί από κλάμα, σπάραζε, πράγμα περίεργο για Άλεξ, εφόσον δεν είχε τσιρίξει έτσι ούτε για φαί!

Μέχρι να πάω στο γιατρό την επόμενη έσταξα από το άγχος και ιδρώτα!

Δόντια καλή μου μου λέει!ο 3ος χειρότερος πόνος έπειτα από την εγχειρηση χολής και του αυτιού!Μέχρι και οι πόνοι της γέννας είναι περισσότερο υποφερτοί! :blink::ohmy:

Έδινα λίγο ντεπονάκι, γιατί η καημενούλα λύγισε!4 τραπεζίτες έσκαγαν παρέα!Όταν έσκαγε δόντι η Άλεξ έκανε 2-3 τούρτες απανωτές και μυρωδάτες, εκρηκτική ύλη! :lol::P

Επίσης η όρεξή της ήταν κάπως...

Υπομονή θέλει!

Μάλλον θα σκάσουν πολλά μαζί δόντια στην τσαχπινούλα!

Με τρομαζεις μαγκιορα!!!!

Να λεω "παλι καλα" αν μεινουμε στην αυπνια...!!!

Σ'ευχαριστω! ;)

Καλημερα Αναστασια !!!Η τσαχπινουλα ξεκινησε τα δοντακια?Εμεις μεχρι τωρα εχουμε βγαλει 7 .4 κατω και 3πανω και τα πανω ουλα ειναι πολυ πρησμενα και βλεπω οτι θα βγει και αλλο.Ευτυχως εκτος απο σαλια και λιγη γκρινια δεν εχει τιποτα αλλο..Μεσα σε μια ωρα μπορει να αλλαξουμε και τρεις σαλιαρες..Καθε παιδακι ειναι διαφορετικο .Υπομονη θελει γιατι ζοριζονται πολυ .

αχ πονεμενη ιστορια,10 μηνων αποφασισε να κοιμηθει σερι 6ωρο ,κρατησε 2 μηνες,μολις αρχισαν τα δοντια αρχισε παλι το ξυπνημα...κλαμα κλαμα και παλι κλαμα κ αυπνια...12 μηνων βγηκαν τα 2 πρωτα , 13 το τριτο .15 1/2 το 4ο κ 5ο και 18 τωρα βγηκαν το 6ο κ 7ο!!! βλεπω οτι σχεδον εσκασε το 8ο ,και μαλλον θα βγουνε κοντα 4 δοντια μαζι...κ γκρινια αφαγια ....

Καλημέρα ...

Αχ ... αυτό το θέμα με τα δοντάκια είναι πονεμένη ιστορία !

Εμείς 5 1/2 μηνών βγάλαμα τα 2 κάτω δοντάκια , τα μπροστικά !

Τώρα που είμαστε 7 μηνών έχουν σκάσει τα 3 πάνω και συνεχίζουμε και για τ'αλλα !!!

Εμείς έχουμε γκρίνια και εμετούς ! Πολύ εμετό όμως βρε κορίτσια ! Η όρεξη είναι λίγο μειωμένη αλλά κάτι γίνεται .. πότε θα "βγάλει" τη φρουτόκρεμα, πότε το φαι , πότε το γάλα .. !

Σάλια δεν έχουμε και πυρετό κάναμε λίγο μέχρι να σκάσει η μύτη σε κάθε δοντάκι ..

Πάντως υποφέρουν πολύ τα καημένα τα μωράκια μας ! Εμας κοιμάται το βράδυ και ξυπνάει με κάτι κλάμματα ! Μόνο με αγκαλίτσα και ντεπόν του περνάει ..

Αχ ! Υπομονή .... Τα μωράκια μας μεγαλώνουν μανούλες ... :):cheer:

Αμαν αυτα τα δοντια!!!

Απο εκει που εκοψε το ξυπνημα

τα βραδυα (απο 3 μηνων) απο τοτε

που αρχισαν τα δοντια με εχει τρελλανει.

Μεχρι και 7 φορες μεσα στη νυχτα.

Κουτουλαγα τοιχους!!!

Επισης ο δικος μου εκανε πολλα κακακια

και εκανε και μια απεργεια πεινας.

Ειδικα τα πανω δοντια τον πεδεψαν πολυ

μεχρι και εμετους ειχαμε!!

Ενα εχω να πω Υ Π Ο Μ Ο Ν Η ! ! ! !

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...