Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΓΙΑ 3 ΜΗΝΕΣ ΜΕ DARODA


Recommended Posts

Κοριτσια θα θελα την γνωμη σασ.αλλαξα γιατρο μετα τισ 4 αποτυχημενε σπροσπαθεισ στο ιδιο κεντρο και ο γιατροσ μου προτεινε να κανω μια εξεταση αιματοσ CA125 που σχετιζεται με την ενδομητριωση και αν βγει ανεβασμενη η τιμη αντι να κανω λαπαροσκοπηση θα μου κοψει την περιοδο για 3 μηνεσ με μια ενεση το μηνα(DARODA)ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ υστεροσκοπηση.εντομεταξυ μου ειπε οτι κακωσ δεν ειχα κανει τοσο καιρο σαλπιγγογραφια για να δειξει μηπωσ τυχον εχω υδροσαλπιγγεσ και το υγρο αυτο σκοτωνει κατα καποιον τροπο τα εμβρυα.εχει τυχει σε καμια σασ να θεραπευτει η τυχον ενδομητριωση με διακοπη περιοδου?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

POULINI PROSWPIKA DEN EXW ANTIMETWPISEI KATI TETOIO ALLA GNWRIZW APO TH KSADERFH MOU POU PRIN ENA XRONO META APO ARKETA XRONIA APOTUXHMENWN PROSPA8EIWN ME ENESEIS GIA PROKLHSH O GIATROS THS VRHKE ENDOMHTRIWSH BARUAS MORFHS.EKANE LAPAROSKOPHSH K DIAKOPH PERIODOU GIA 6 MHNES.META TO 6 MHNO STH PRWTH PERIODO EMEINE EGKUOS PALI ME ENESEIS ALLA HTAN BIOXHMIKH K TON AMESWS EPOMENO MHNA KSANAEMEINE MONH THS XWRIS FARMAKA K TWRA EINAI 3 MHNWN EGKUOS! SOU EUXOMAI K ESENA KALH EPITUXIA K SUNTOMA ME ENA SPORAKI!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

οταν λεσ την βρηκεσ ενδομητριωση πωσ την βρηκε?με λαπαροσκοπηση ή με την εξεταση CA125? και αφου βγηκε ανεβασμενη τοτε μπηκε για λαπαροσκοπηση?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

φάρμακα βοηθούν

● Σε ήπιες περιπτώσεις ενδομητρίωσης, χορηγούνται αντισυλληπτικά με σκοπό τη διακοπή της περιόδου για κάποιο χρονικό διάστημα (3-6 μηνών) και την ανακούφιση από τον πόνο.

● Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, δίνονται φάρμακα που σταματούν τον κύκλο της γυναίκας (προκαλούν αμηνόρροια). Στα φάρμακα αυτά ανήκουν η νταναζόλη (συνθετικό ανδρογόνο), που μειώνει την παραγωγή των ορμονών από τις ωοθήκες, και οι λεγόμενοι «αγωνιστές της GnRH», που δρουν στην υπόφυση του εγκεφάλου και ελαττώνουν την παραγωγή των ορμονών. Και οι δύο κατηγορίες φαρμάκων σταματούν την περίοδο, «ηρεμώντας» τις εστίες ενδομη­τρίωσης. Η αγωγή, όμως, δεν χορηγείται για περισσότερο από 6 μήνες, επειδή έχει παρενέργειες. Στις παρενέργειες της νταναζόλης περιλαμβάνονται η ξηρότητα του κόλπου και του δέρματος, η ακμή, οι εξάψεις, το πρήξιμο, η υπερτρίχωση στο πρόσωπο και το σώμα και η μειωμένη λίμπιντο. Στις παρενέργειες των «αγωνιστών της GnRH» ανήκουν οι εξάψεις, ο πονοκέφαλος και η ξηρότητα του δέρματος. Πάντως, οι τελευταίοι προτιμώνται από τους ειδικούς, επειδή έχουν λιγότερες ανεπιθύμητες ενέργειες. Επίσης, για 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση της αγωγής παρατηρείται αύξηση της γονιμότητας της γυναίκας. Σταδια­κά, ωστόσο, οι εστίες ενδομητρίωσης διογκώνονται ξανά, ενδεχο­μέ­νως όμως σε μικρότερο βαθμό.

διαβασα αυτο το αρθρο γραμμενο απο ενα γυναικολογο.τελικα η ενδομητριωση θεραπευεται και μονο με φαρμακα?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ρουλίνι μου να είμαι ξανα, έχω κάνει την CA125 όπυ βγήκε καλή δεν θεωρείται όμως απόλυτα αξιόπιστη, για να δει ο γιατρός αν υπάρχει ενδομητρίωση κ σε ποιο σημείο κ βαθμό σίγουρα μόνο λαμπαροσκοπηκα μπορεί. Ωστόσο υπάρχουν κ κάποιες ενδείξεις είτε στον υπέρηχο είτε πόνοι στη γυναίκα ..όλα αυτα φυσικά ανάλογα τη περίπτωση κ το βαθμό προβλήματος.

Ξέρω ότι με τη καταστολή της περιόδου που σου πρότεινε ηρεμούν τα πράγματα..μάλλον ο άνθρωπος δεν θέλει να σε σφάξει...και εγω που την έκανα την CA125 κ βγηκε καλή μου πρότεινε ο γιατρος κ ναι κ όχι μια λαμπαροσκόπηση, ναι για να πούμε ότι τα έχουμε δει όλα απο μέσα κ όχι γιατι είναι σίγουρος ότι θα είμαι καλά...

ξερεις ψάχνουμε να βρούμε πρόβλημα στη περίπτωσή μου.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...