Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημερα κοριτσια!Μπορειτε να μου προτεινετε απογευματινο για το μωρο μου?Το ρυζαλευρο το τρωει με δυσκολια δεν της αρεσει και η παιδιατρος μου ειπε να της δωσω σε 1-2 εβδομαδες φαριν λακτε αλλα δε θελω να παρω κρεμα εμποριου παλι!Υπαρχει κατι που να μπορω να φτιαχνω μονη μου...ισως με προιοντα βιολογικα?

Δημοσίευση

πιστευεις οτι υπαρχουν βιολογικά ? εκτος αν ζείς στο χωριό και εχεις το δικό σου κήπο η αν σου στέλνουν...

Δεν ξέρω να σου πώ συνταγή άλλα δεν νόμιζω να υπάρχει κάτι κακό στην φαρίν λακτε που έχει βιταμίνες, γάλα και έλεγχομενα 8ρεπτικά συστατικα!

Δημοσίευση

Υπαρχουν σε καταστημα με βιολογικά διαφορα προιοντα (βρωμη , ντινκελ , κινοα κλπ) που μπορεις να τα κανεις κρεμα με νερο ή με γαλα και να τα δωσεις στο μωρο σου ωστε να αποφυγεις τις κονσερβες .

Αν με ρωτας ομως τη γνωμη μου , θα σου λεγα και αυτα να τα αποφυγεις προς το παρον. Τωρα που η φυση μας προσφερει τοσο απλοχερα υπεροχα φρουτα και λαχανικά ειναι ευκαιρια να δωσεις κατι θρεπτικο , γεματο βιταμινες στο μωρο σου .

Δημοσίευση

Κοιτα αμα δεν θελεις να δωσεις στο μωρο σου κρεμες υπαρχουν εναλλακτικες.

Εγω εδινα ( βεβεια ηταν χειμωνας και υπηρχαν απλοχειρα και φρεσκα απο χωριο) κρεμα κολοκυθας - γλυκοπατατας, η μαζι ή απο ενα ειδος καθε φορα.

και ο δικςο μου δεν ετρωγε κρεμες...δεν του αρεσε καμια ουτε η μπισκοτοκρεμα..η οποια ομως αρεσε σε μανα οποτε δεν πηγενε τζαμπα...χιχιχι.

Δεν ξερω αν θηλαζεις η δινεις φορμουλα..αλλα λιγο αργοτερα απο 10 μηνων περιπου θα μπορουσες να φτιαξεις σημιγδαλοκρεμα.

Επισης εδινα φαγοπυρο αλλα ουτε αυτο το βρισκεις ευκολα.

Το ευραζα στο ζουμακι της λαχανοσουπας.

Επισης μπορεις να δοσεις πουρε φρουτων- η λαχανικων η να κανεις μιξη των δυο

Δημοσίευση

Τελικα πηρα χθες γλυκοπατατα και την εδωσα μαζι με μηλο και το εφαγε μια χαρα!

LaLa δεν υπαρχε καποιο θεμα αν δινω πρωι και απογευμα φρουτο?Ξερεις καποιο αλλο συνδιασμο?

Cesilia την κολοκυθα μπορω να την δινω σκετη με λιγο γαλα σαν γευμα?

juliax....ρωτησες τωρα το καταλληλο ατομο για τα βιολογικα!!!!Πιστευω πως υπαρχουν ωραιοτατοι νονοι που τα "βαπτιζουν" βιολογικα!Φρουτα διαλεγω απλα τα καλυτερα και οχι παντα βιολογικα!Φαριν λακτε μου ειπε οχι πριν τον 8ο!Αυτο που με νευριαζει με την παιδιατρο ομως ειναι οτι απο τη στιγμη που της λεω οτι εχω αλλαξει ολες τις μαρκες και το παιδι δεν το τρωει επιμενει να κανω υπομονη και οχι να της δωσω κατι που μπορω να το φτιαξω μονη μου και που πιθανοτατα να ειναι πιο υγιεινο!

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας!

Δημοσίευση

Σοφακι μια χαρα μπορεις να της δοσεις και με γαλα..αν και καποια κοπελα που εφτιαξε με γαλα ειπε πως ηταν απαισιο..δεν ξερω, δεν μπορω να εκφερω προσπωπικη αποψη, εμεις ειχαμε ενα θεμα τοτε με τα γαλατα.

Παντως τελικα καταλαβα πως υπαρχουν πολλα παιδια στα οποια δεν αρεσουν οι κρεμες.

Δημοσίευση

Θα το δοκιμασω και θα σου πω!Παντα δοκιμαζω κατι πριν να της το δωσω.... :laugh: Λεω να της τα δινω εναλλαξ ωστε να μην τρωει καθε μερα το ιδιο!Αν εχετε και κανενα αλλο συνδιασμο...καλοδεχουμενος!!!

Δημοσίευση

Αν βρεις φαγοπυρο η κινοα η ντινκελ απο μαγαζια που πουλανε ειδη υγειηνης διατροφης ( φαγοπυρο βρισκεις και σε μεγαλα ΣΜ) ειναι πολυ ωραιο αμα το κανεις σε ζουμακι απο το κρεας η απο τα λαχανικα.

Ενα διαστημα ο δικος μου το ετρωγε τρελα..τωρα δεν το θελει καθολου, μαλλον βαρεθηκε...αλλα ΟΚ τωρα εχω επιλογες..μεγαλωσαμε

Επισης χυλο βρωμης...πολυ αρεσε στον μικρο.

Το εφτιαχνα με νερο και εβαζα καλα πλυμενη και ψιλοκομμενη σταφιδα.

Δημοσίευση

Κορίτσια καλησπέρα!

ο μπέμπης μου είναι σχεδόν 8 μηνών και τρώμε τα πάντα χωρίς καμμία δυσκολία. ;)

ελα ομως που δεν συμπαθώ καθόλου τα έτοιμα όπως και τα κορίτσια παραπανω. θέλω να αλλάξω το ρυζάλευρο που του δίνω το απόγευμα. είναι και αρκετα βαρύ παιδί και δεν θέλω να επιβαρύνεται με τις παραπανω θερμίδες.και ειναι πολλες.η ιδια η παιδιατρος μου είπε οτι το μονο που τον παχαινει απο οσα τρωει ειναι το ρυζάλευρο!

μου είχε προτεινει να του δίνω πατατα καροτο για απογευματινο εναλλαξ με το ρυζάλευρο και μαλλον θα το ξεκινησω.απλα αν υπαρχουν προτασεις για κατι αλλο,καλοδεχουμενες!:)

Δημοσίευση

Εγω τωρα της δινω γλυκοπατατα-μηλο-γαλα στο απογευματινο και το τρωει μια χαρα!Κολοκυθα δεν εχω παρει ακομα γιατι ειναι τεραστια και δεν ξερω πως να τη συντηρω(δε συμπαθω την καταψυξη)!!

Δημοσίευση

στο λιντλ εχει κολοκυθες μικρες μακροστενες και σε καποιες λαικες εχω δει.

οταν θα μπορεις βαλε και λιγο κουακερ, γινεται πολυ νοστιμη. ή βαζε καροτο.

και εγω εδινα τετοιες κρεμουλες..τωρα δεν τις θελει καθολου. :( ειναι 20 μηνων..

Δημοσίευση

H κολοκυθα συντηρειται στην καταψυξη...θα την καθαρισεις, θα την ζεματησεις θα την κανεις πουρε..θα την βαλεις σε μικρα ταπερακια γιαλινα ( εχει η φριγκοβερε..αλλα η πεθερα μου ειχε παρει καποια με κοκκινο καπακι και ηταν πολυ καλυτερα..δεν ξαναβρικε δυστιχως)

Εγω ειχα σπιτικες κολοκυθες..και της διατηρουσα ετσι.

Τωρα αμα θες παρε μια μικρη, διατυρειται στο ψυγειο εως μια ευδομαδα..και κανε και καμια κολοκυθοπ[ητα να φατε εσεις!!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...