Μετάβαση σε περιεχόμενο

Απογευματινο μωρου 7 μηνων


Recommended Posts

Καλημερα κοριτσια!Μπορειτε να μου προτεινετε απογευματινο για το μωρο μου?Το ρυζαλευρο το τρωει με δυσκολια δεν της αρεσει και η παιδιατρος μου ειπε να της δωσω σε 1-2 εβδομαδες φαριν λακτε αλλα δε θελω να παρω κρεμα εμποριου παλι!Υπαρχει κατι που να μπορω να φτιαχνω μονη μου...ισως με προιοντα βιολογικα?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

πιστευεις οτι υπαρχουν βιολογικά ? εκτος αν ζείς στο χωριό και εχεις το δικό σου κήπο η αν σου στέλνουν...

Δεν ξέρω να σου πώ συνταγή άλλα δεν νόμιζω να υπάρχει κάτι κακό στην φαρίν λακτε που έχει βιταμίνες, γάλα και έλεγχομενα 8ρεπτικά συστατικα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Υπαρχουν σε καταστημα με βιολογικά διαφορα προιοντα (βρωμη , ντινκελ , κινοα κλπ) που μπορεις να τα κανεις κρεμα με νερο ή με γαλα και να τα δωσεις στο μωρο σου ωστε να αποφυγεις τις κονσερβες .

Αν με ρωτας ομως τη γνωμη μου , θα σου λεγα και αυτα να τα αποφυγεις προς το παρον. Τωρα που η φυση μας προσφερει τοσο απλοχερα υπεροχα φρουτα και λαχανικά ειναι ευκαιρια να δωσεις κατι θρεπτικο , γεματο βιταμινες στο μωρο σου .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοιτα αμα δεν θελεις να δωσεις στο μωρο σου κρεμες υπαρχουν εναλλακτικες.

Εγω εδινα ( βεβεια ηταν χειμωνας και υπηρχαν απλοχειρα και φρεσκα απο χωριο) κρεμα κολοκυθας - γλυκοπατατας, η μαζι ή απο ενα ειδος καθε φορα.

και ο δικςο μου δεν ετρωγε κρεμες...δεν του αρεσε καμια ουτε η μπισκοτοκρεμα..η οποια ομως αρεσε σε μανα οποτε δεν πηγενε τζαμπα...χιχιχι.

Δεν ξερω αν θηλαζεις η δινεις φορμουλα..αλλα λιγο αργοτερα απο 10 μηνων περιπου θα μπορουσες να φτιαξεις σημιγδαλοκρεμα.

Επισης εδινα φαγοπυρο αλλα ουτε αυτο το βρισκεις ευκολα.

Το ευραζα στο ζουμακι της λαχανοσουπας.

Επισης μπορεις να δοσεις πουρε φρουτων- η λαχανικων η να κανεις μιξη των δυο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τελικα πηρα χθες γλυκοπατατα και την εδωσα μαζι με μηλο και το εφαγε μια χαρα!

LaLa δεν υπαρχε καποιο θεμα αν δινω πρωι και απογευμα φρουτο?Ξερεις καποιο αλλο συνδιασμο?

Cesilia την κολοκυθα μπορω να την δινω σκετη με λιγο γαλα σαν γευμα?

juliax....ρωτησες τωρα το καταλληλο ατομο για τα βιολογικα!!!!Πιστευω πως υπαρχουν ωραιοτατοι νονοι που τα "βαπτιζουν" βιολογικα!Φρουτα διαλεγω απλα τα καλυτερα και οχι παντα βιολογικα!Φαριν λακτε μου ειπε οχι πριν τον 8ο!Αυτο που με νευριαζει με την παιδιατρο ομως ειναι οτι απο τη στιγμη που της λεω οτι εχω αλλαξει ολες τις μαρκες και το παιδι δεν το τρωει επιμενει να κανω υπομονη και οχι να της δωσω κατι που μπορω να το φτιαξω μονη μου και που πιθανοτατα να ειναι πιο υγιεινο!

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σοφακι μια χαρα μπορεις να της δοσεις και με γαλα..αν και καποια κοπελα που εφτιαξε με γαλα ειπε πως ηταν απαισιο..δεν ξερω, δεν μπορω να εκφερω προσπωπικη αποψη, εμεις ειχαμε ενα θεμα τοτε με τα γαλατα.

Παντως τελικα καταλαβα πως υπαρχουν πολλα παιδια στα οποια δεν αρεσουν οι κρεμες.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα το δοκιμασω και θα σου πω!Παντα δοκιμαζω κατι πριν να της το δωσω.... :laugh: Λεω να της τα δινω εναλλαξ ωστε να μην τρωει καθε μερα το ιδιο!Αν εχετε και κανενα αλλο συνδιασμο...καλοδεχουμενος!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αν βρεις φαγοπυρο η κινοα η ντινκελ απο μαγαζια που πουλανε ειδη υγειηνης διατροφης ( φαγοπυρο βρισκεις και σε μεγαλα ΣΜ) ειναι πολυ ωραιο αμα το κανεις σε ζουμακι απο το κρεας η απο τα λαχανικα.

Ενα διαστημα ο δικος μου το ετρωγε τρελα..τωρα δεν το θελει καθολου, μαλλον βαρεθηκε...αλλα ΟΚ τωρα εχω επιλογες..μεγαλωσαμε

Επισης χυλο βρωμης...πολυ αρεσε στον μικρο.

Το εφτιαχνα με νερο και εβαζα καλα πλυμενη και ψιλοκομμενη σταφιδα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια καλησπέρα!

ο μπέμπης μου είναι σχεδόν 8 μηνών και τρώμε τα πάντα χωρίς καμμία δυσκολία. ;)

ελα ομως που δεν συμπαθώ καθόλου τα έτοιμα όπως και τα κορίτσια παραπανω. θέλω να αλλάξω το ρυζάλευρο που του δίνω το απόγευμα. είναι και αρκετα βαρύ παιδί και δεν θέλω να επιβαρύνεται με τις παραπανω θερμίδες.και ειναι πολλες.η ιδια η παιδιατρος μου είπε οτι το μονο που τον παχαινει απο οσα τρωει ειναι το ρυζάλευρο!

μου είχε προτεινει να του δίνω πατατα καροτο για απογευματινο εναλλαξ με το ρυζάλευρο και μαλλον θα το ξεκινησω.απλα αν υπαρχουν προτασεις για κατι αλλο,καλοδεχουμενες!:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω τωρα της δινω γλυκοπατατα-μηλο-γαλα στο απογευματινο και το τρωει μια χαρα!Κολοκυθα δεν εχω παρει ακομα γιατι ειναι τεραστια και δεν ξερω πως να τη συντηρω(δε συμπαθω την καταψυξη)!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στο λιντλ εχει κολοκυθες μικρες μακροστενες και σε καποιες λαικες εχω δει.

οταν θα μπορεις βαλε και λιγο κουακερ, γινεται πολυ νοστιμη. ή βαζε καροτο.

και εγω εδινα τετοιες κρεμουλες..τωρα δεν τις θελει καθολου. :( ειναι 20 μηνων..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

H κολοκυθα συντηρειται στην καταψυξη...θα την καθαρισεις, θα την ζεματησεις θα την κανεις πουρε..θα την βαλεις σε μικρα ταπερακια γιαλινα ( εχει η φριγκοβερε..αλλα η πεθερα μου ειχε παρει καποια με κοκκινο καπακι και ηταν πολυ καλυτερα..δεν ξαναβρικε δυστιχως)

Εγω ειχα σπιτικες κολοκυθες..και της διατηρουσα ετσι.

Τωρα αμα θες παρε μια μικρη, διατυρειται στο ψυγειο εως μια ευδομαδα..και κανε και καμια κολοκυθοπ[ητα να φατε εσεις!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πηρα σημερα κολοκυθα μικρη(μου εφερε η καλη η κυρια στο μαναβικο :laugh: ) θα κανω μια δοκιμη αν την τρωει!!!Λογικα 2 μεριδες πρεπει να βγαζει οποτε δεν θελει και καταψυξη!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Δεν θα του έκανα την χάρη να τον αφήσω έτσι.... Ας μην την βλέπει αλλά θα την αναγνωρίσει και θα δίνει ότι πρέπει για το παιδί του!!!!εγώ όχι δεν θα του έκανα αυτή την χάρη.... Γιατί δεν έγινε μόνο του το παιδί!!! 
    • @maroo8 @Gioher κορίτσια την παρήγγειλα και τώρα αν τυχόν στην πρώτη μετακίνηση από το μαιευτήριο στο σπίτι δεν έχει έρθει δε νομίζω ότι χάλασε κι ο κόσμος.. οριακά είναι, μάξιμουμ έως 14 Αυγούστου μας έχει πει ο γιατρός..
    • 500 ανα ετος;; εμενα προσφατα ρωτησε μια φιλη μου που θα γεννησει συντομα και σκεφτεται να το κανει και της ειπαν 1500 για ολη την 20ετια.. εχουμε κανει πολλες συζητησεις γι αυτο το θεμα και η αληθεια ειναι οτι κι εγω δεν ξερω τι παιζει με αυτο το θεμα και αν ισχυουν ολα αυτα που λενε..
    • Ειναι λογικο να υπαρχουν αυτα τα συναισθηματα. Ολοι αισθανομαστε καπως οταν ανακαλυπτουμε οτι υπαρχει καποιο θεμα. Προσωπικα περασα δυσκολα αλλα το πιο σημαντικο ηταν να στηριξω τον συζυγο ωστε να μην νιωσει ουτε στιγμη ασχημα. Ολοι θελουν τον χρονο τους. Τωρα για τις θεραπειες θα συμφωνησω με την κοπελα παραπανω που σου εγραψε να δωσεις το τριμηνο να δειτε πως θα παει αλλα παραλληλα μπορεις να δεις τα χαρτια που χρειαζεται να συγκεντρωσεις για να περασεις απο επιτροπη εξωσωματικης γιατι θα χασεις κι εκει αρκετο χρονο αν χρειαστει τελικα να το κανεις. Εμεις καταφυγαμε σε αυτην την επιλογη γιατι η αληθεια ειναι οτι ειδαμε μια μικρη βελτιωση με τη θεραπεια αλλα οχι κατι θεαματικο ωστε να μας δινει σοβαρες πιθανοτητες να συλλαβω κανονικα. Βεβαια ο καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος οποτε ποτε δεν ξερεις. Παντως οπως γραφτηκε με την εξωσωματικη παρακαμπτονται αυτες οι δυσκολιες με το σπερμα οποτε στο τελος θα πανε ολα καλα και θα πετυχετε τον στοχο σας. Ευχομαι κοριτσι μου το καλυτερο να εχετε δυναμη και να αποκτησετε το θαυματακι σας!
    • Εχω παρει εγω, σιγουρα χρειαζεται για μεγαλες αποστασεις , τωρα αν εισαι κοντα στο μαιευτηριο δεν εγινε και κατι λογικα θα βαλεις τη ζωνη και θα εισαι οκ...
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...