Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Γεια σας κοριτσια! Να χαιρεστε τα παιδακια σας και με το καλο οι εγκυουλες να κρατησουν γερα μωρακια!

Εχω μια κορουλα 35 ημερων που θηλαζω αποκλειστικα. Τις τελευταιες μερες ομως δειχνει να μη χορταινει και δεν κοιμαται τριωρα (ουτε δυωρα)αντιθετως ειμαστε καθε μια ωρα στο στηθος(ευτυχως δεν το κανει καθε μερα).Εχω την υποψια οτι δεν πειναει παντα αλλα με ζηταει γιατι ενω τρωει, αποκοιμιεται. Μετα απο λιγο κλαιει και τρωει τα χερια της οταν ομως τη σηκωνω ησυχαζει μπορει και μονο με την αγκαλια. Εχω ολη την καλη διαθεση και υπομονη να συνεχισω να τη θηλαζω αποκλειστικα χωρις χρονικους περιορισμους αλλα εχω αλλο ενα παιδακι που τωρα λειπει διακοπες-ομως το σεπτεμβρη αρχιζει σχολειο- και σκεφτομαι πως θα τα καταφερνω και με τα δυο αν ειναι να θηλαζω ολη την ωρα. Δεν της δινω συμπληρωμα,μονο καμια φορα μητρικο που εχω αντλησει ομως δεν θελω να συνηθισει τη θηλη του μπιμπερο και να μειωθει το γαλα μου. Λετε να με ζηταει και να μη θελει μονο γαλα? Τι να κανω, εχετε καμια ιδεα?(συγνωμη για το μεγαλο μνμ)

Δημοσίευση

elvira an psakseis paliotera themata (akoma kai eudomadas) tha deis oti polla mwrakia...an oxi ola panw katw se authn thn hlikia (an mpoeis na to peis kai hlikia) kanoun afto pou pernate .

den einai tipota mia fash einai kai tha perasei ...upomonh mia eudomada ,balthn oses fores thelei giati sou rithmizei thn paragogi.

an psakseis sta pio pisw themata tha breis polles plirofories .

Δημοσίευση

Απόλαυσε το μωράκι σου

μεχρι να επιστρέψει και το άλλο σου παιδάκι,

και βάζε το ΟΟΟΟΠΟΤΕ θέλει στο στήθος....

Παρηγοριά, ανασφάλεια, ρύθμιση παραγωγής, άλμα ανάπτυξης, ζεστασιά....

...άπειροι λόγοι που μπορεί να συμβαίνει αυτό, και δεν το στερούμε από το παιδί!

Σύντομα αυτό θα άλλαξει και τα γευματάκια σας θα μειωθούν, κατά πολύ, σε χρόνο...

Εκτός από τροφή παίρνει και αγάπη το μωρό, από τον θηλασμό,

δεν είναι περίεργο οτί ...σε θέλει (όπως γράφεις!)

Να σου ζήσει!

Δημοσίευση

πριν 35 μερες ηταν σε μια πισινα με ζεστο νερακι, ακουγε ομορφους ηχους και μυριζε μια υπεροχη μυρωδια....

Τωρα ειναι σε ενα περιβαλλον που δεν γνωριζει, ακουει πρωτογνωρους ηχους και το μονο που του θυμιζει την "φωλιτσα"του ειναι η μυρωδια σου! Μην συσχετιζεις τον θηλασμο με την αναγκη του απο σενα, την μανουλα του... Απλα ο θηλασμος ειναι το "δεσιμο" σας!!! Σε χρειαζετε και το χρειαζεσαι!! Απολαυσε το!!!! :)

Δημοσίευση

Εγώ θα σου πω ότι και με δύο παιδάκια μπορείς άνετα να τα καταφέρεις. Ακόμα και αν το μεγάλο παιδί δείξει να δυσαρεστείται και να απαιτεί περισσότερο χρόνο από σένα, μπορείς να θηλάσεις.

Το μικρό όσο μεγαλώνει τόσο θα μειώνει τον χρόνο πάνω στο στήθος και το μεγάλο θα συνηθίζει την ιδέα. Σιγά σιγά θα βρείτε όλοι τους ρυθμούς σας. Μην αφαιρείς χρόνο από κανένα παιδάκι. Λίγο παραπάνω θα κουραστείς αλλά έτσι είναι αυτά...

Τα λέω για να τα ακούω εγώ που σε λίγο καιρό θα θηλάσω το τρίτο μου παιδί και έχω άγχος για το πως θα τα βγάλω πέρα!!!!

Δημοσίευση

elvira έγραψε:

Γεια σας κοριτσια! Να χαιρεστε τα παιδακια σας και με το καλο οι εγκυουλες να κρατησουν γερα μωρακια!

Εχω μια κορουλα 35 ημερων που θηλαζω αποκλειστικα. Τις τελευταιες μερες ομως δειχνει να μη χορταινει και δεν κοιμαται τριωρα (ουτε δυωρα)αντιθετως ειμαστε καθε μια ωρα στο στηθος(ευτυχως δεν το κανει καθε μερα).Εχω την υποψια οτι δεν πειναει παντα αλλα με ζηταει γιατι ενω τρωει, αποκοιμιεται. Μετα απο λιγο κλαιει και τρωει τα χερια της οταν ομως τη σηκωνω ησυχαζει μπορει και μονο με την αγκαλια. Εχω ολη την καλη διαθεση και υπομονη να συνεχισω να τη θηλαζω αποκλειστικα χωρις χρονικους περιορισμους αλλα εχω αλλο ενα παιδακι που τωρα λειπει διακοπες-ομως το σεπτεμβρη αρχιζει σχολειο- και σκεφτομαι πως θα τα καταφερνω και με τα δυο αν ειναι να θηλαζω ολη την ωρα. Δεν της δινω συμπληρωμα,μονο καμια φορα μητρικο που εχω αντλησει ομως δεν θελω να συνηθισει τη θηλη του μπιμπερο και να μειωθει το γαλα μου. Λετε να με ζηταει και να μη θελει μονο γαλα? Τι να κανω, εχετε καμια ιδεα?(συγνωμη για το μεγαλο μνμ)

Καταρχήν δεν μπορείς να πάρεις αποφάσεις για το τι θα γίνει σε περίπου 1 μήνα απο τώρα κυρίως γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να είναι τόσο κολλημένη πάνω σου σε 1 μήνα.

Επίσης δεν πιστεύω ότι πεινάει αλλά νιώθει ασφάλεια και θαλπωρή εκείνη την ώρα..προσπάθησε να την κάνεις να ξεχαστεί με βολτουλες μέσα στο σπίτι, παιχνιδια...βάλε την σε ένα προγραμμα. Εμένα με βοηθησε απιστευτα..Ξυπνάμε , τρώμε-θηλάζουμε, βολτα μέσα στο σπίτι πάνω στον ώμο της μαμάς ή στο μάρσιπο , αλλαγή πάνας, λιγο παιχνιδάκι και νάνι..και ξανα πάλι το ίδιο...προσωπικά με βοηθησε πάρα πολύ και η πιπιλα..του την έδωσα με το ζορι αλλά μου έλυσε τα χέρια. Του τη δίνω όταν αφου του κανω αυτά που θέλει και συνεχίζει την γκρίνια τότε του χώνω την πιπιλα στο στόμα...δε λέω αν είναι σωστό ή λάθος αλλα εμένα με βοηθησε απιστευα γιατι με βοηθάει να κρατάω αυτό το πρόγραμμα αν και κάποιες φορές βγαίνουμε εκτός προγράμματος γιατί πχ θέλει να κοιμηθεί και μπορεί να έχει ανάγκη πιο πολύ για στήθος παρά για πιπιλα. Τις περισσότερες όμως φορές το τηρουμε κατα γράμμα. Η ρουτίνα δίνει στα παιδιά μια απιστευτη ασφάλεια..δοκίμασέ το!!

Δημοσίευση

Να συμφωνήσω επίσης με τα κοριτσια που σου λένε πως ο θηλασμός εκείνη την ώρα δεν της προσφέρει μονο θρέψη αλλά και ασφάλεια , θαλπωρή, ηρεμία...σκέψου πως όσο θηλάζει παράγονται στον εγκέφαλο ενδορφίνες που χαλαρώνουν και κάνουν πιο ευτυχισμένο το παιδί..

Δημοσίευση

Να σου ζήσει το μωρακι σου :)

Το μωρο σου ειναι μονο 35 ημερων και η συμπεριφορα του ειναι απολυτα φυσιολογική . Μην ξεχνας οτι ακομα δεν εχεις εδραιωση τη γαλουχία γιαυτο , οπως γραφεις , καποιες μερες το μωρο ζητά πιο συχνά στηθος . Προσπαθει να ρυθμισει την παραγωγή του συμφωνα με τις αναγκες του που καθε μερα ειναι διαφορετικές .

Στον αποκλειστικό θηλασμο πρεπει να ανταποκρινομαστε στις ανάγκες του μωρου και να το βαζουμε στο στηθος χωρις ωράρια και χρονομετρα . Μονο ετσι θα εχει οσο γαλα χρειάζεται καθημερινα για την αναπτυξη του .

Η πιπιλα , η καθυστερηση των γευμάτων και το πρόγραμμα θηλασμου , μπορει να δημιουργησει προβλημα στη παραγωγή σου και στο μωρο σου .

Φυσικα συμφωνω με τα κοριτσια οτι τα μωρα σ΄αυτη την ηλικια εχουν αναγκη απο συχνή επαφή . Δωσε χρονο στο μωρακι σου να νιωσει ηρεμο , ασφαλες και θα δεις οτι σε ενα μηνα θα ειναι αρκετα διαφορετικά καποια πραγματα . Μεγαλωνουν τοσο γρηγορα και αλλαζουν καθε μερα τοσο πολυ ...

Δημοσίευση

Οσα ειπαν τα κοριτσια με καλυψαν απολυτα..

εγω χρισημοποιουσα ενα μαρσιπο σλινγκ μετα απο πρωτροπη καποιου μελους εδω στο φορουμ..μπορω να πω οτι π'οσα πραγματα εχω αγορασει..ηταν το μονο που εβγαλε και αξιζε τα λευτα του.

Δεν μπορουσα να κανω τιποτα- οχι οτι καιγομουν ιδιαιτερα- μεσα στο σπιτι...μετα τον εβαζα στον μαρσιπο και αρχισαμε δειλα δειλα τις βολτες- μισουσε το καροτσι και δεν εηθελε να κατσει εκει..μετα απο κανε τριμηνο εκανα σχεδον τα παντα, ψωνια, βολτες, συμαζεμα του σπιτιου..επισης- παλη μετα απο προστροπη μελλων του φορουν- ανακαλυψα τον ξαπλωτο θυλασμο και μπορω να πω πως ηταν οτι καλυτερο..ξαπλωνα ξεκουραζομουν και θηλαζα το μωρο μου..καμια φορα μας επαιρνε ο υπνος μαζι

Δημοσίευση

Κοριτσια σας ευχαριστω για τη δυναμη που μου δινετε να συνεχιζω (και να συνεχιζω...) να θηλαζω τη μικρη μου. Εγινα μετα απο εξι χρονια ξανα μανουλα και με το γιο μου εκανα πολλα λαθη:θηλασμος, αντληση, συμπληρωμα...εξαντληθηκα...Τωρα με την κορουλα μου μου δοθηκε (ευκολοτερα να πω?)η ευκαιρια να της προσφερω αυτο το δωρο της φυσης και ειμαι καταχαρουμενη, πεπεισμενη και πεισμωμενη να το παω οσο πιο πολυ μπορω.. Να ειστε καλα ευχαριστω, για τις σκεψεις και τις ιδεες , να ζησουν τα μωρακια σας!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Αχ και εγώ όλα αυτά+ ναυτίες εμετούς, πονοκέφαλο. Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές  Αύριο έχω ραντεβού να δούμε τι γίνεται. Εγώ είμαι στην 9 βδομάδα ☺️
    • Γειά σου Κορίτσι Μ! Αχ εγώ το κατάλαβα οτι είμαι έγκυος απο βουλωμένη μύτη όπως είχα στην πρώτη εγκυμοσύνη. Και γενικά από την αρχή έχω ναυτίες, εμετούς, πονοκέφαλο, δυσκοιλιότητα. Όλα οσα είχα στον γιο μου😔 δεν περνάω και πολύ καλά. Μακάρι στο δεύτερο τρίμηνο να είναι καλύτερα τα πράγματα 
    • Συγγνώμη για την παρέμβαση κορίτσι μου αλλά θα ξεκινήσει η δική μου μετά το Πάσχα παιδικο. Δεν κόβει την πάνα ακόμα. Εσένα τα κατάφερε; από τον παιδικό μας είπαν δεν πειράζει. 
    • Όπως σου είπαν και τα κορίτσια εξαρτάται από την περίπτωση. Εμείς ταξιδεύουμε με τη μικρή μας και στο εξωτερικό από 4 μηνών όπως είπες κι εσύ. Και καλοκαιρινές διακοπές σε νησιά κλπ. Ωστόσο, αρκετά συχνά βγαίνουμε οι 2 μας με τον άντρα μου και τους φίλους μας και η μικρή μένει στους παππούδες της (στους γονείς του άντρα μου ή με τη μητέρα μου στο σπίτι μας αν τη φιλοξενούμε). Αυτό μπορεί και 1 φορά την εβδομάδα που πια τη ζητάει κιόλας. Πέρσι και πρόπερσι το καλοκαίρι πήγαμε από 5 βραδια διακοπές μόνοι μας κι έμεινε με όλους τους παππούδες της (φιλοξένησαν και τη μητέρα μου οι γονείς του άντρα μου) στο χωριό (ήταν 1 και 2 ετών αντίστοιχα) και πέρναγε τέλεια. Πρόπερσι ούτε μας αναζήτησε. Περσι κάναμε κάθε μέρα μια βιντεοκληση και λίγο μιλούσαμε και ήταν οκ. Ωστόσο, ενώ ήταν τόσο άνετη με αυτό, το ίδιο καλοκαίρι (πέρσι) χρειάστηκε να γυρίσουμε για 1 βράδυ Αθήνα, ενώ ήμασταν διακοπές στη μητέρα μου στην πόλη της (που μεγάλο μέρος του καλοκαιριού το περνάμε εκεί από τότε που γεννήθηκε και δουλεύουμε εξ αποστάσεως) και επειδή δεν έχει τη σχέση που έχει με τους γονείς του άντρα μου που μένουν δίπλα μας, μας ζήταγε συνέχεια 1,5 μέρα και έβγαλε αρκετό άγχος και κλάμα. Και δεν είναι ότι δεν την ξέρει. Περνάμε αρκετούς μήνες όλοι μαζί, είτε στο δικό μας σπίτι, είτε στο πατρικό μου και δεν έχει πρόβλημα να την κοιμίσει ή να μαγειρέψουν, να φάνε, να πάνε βόλτες κλπ. Απλά προφανώς δεν την έχει καταχωρήσει στους βασικούς φροντιστες της. Θα πρότεινα κι εγώ να κάνετε λίγη εξάσκηση πριν φύγετε πολλές ημέρες για να δείτε πώς θα πάει και για να μην έρθει ξαφνικό στο παιδί. Πρέπει το παιδί να νιώθει σίγουρο ότι φεύγετε, αλλά θα γυρίσετε και αυτό είναι κάτι φυσιολογικό και δεν έχει να κάνει με το ίδιο. Είναι κάτι που κάνουν οι άνθρωποι στη ζωή τους. Εμάς τώρα είναι 2,5 και βλέπω ότι είναι σε ηλικία που το επεξεργαζεται κανονικά και πχ μια νύχτα πρόσφατα την ώρα που τη έβαζα για ύπνο μου είπε χαρούμενη "οι μαμάδες και οι μπαμπάδες πηγαίνουν βόλτες με τους φίλους τους. Κι εγώ όταν μεγαλώσω θα πηγαίνω βόλτες με τους φίλους μου" 😂
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...