Μετάβαση σε περιεχόμενο

Βοήθεια επιλογής ονόματος

Mango

Recommended Posts

Κορίτσια θα ήθελα μια βοήθεια ποιο από τα ποιο κάτω ονόματα σας αρέσει ποιο πολύ γιατί δεν μπορώ να αποφασίσω

1. Αρσινόη

2. Διώνη

3. Κυβέλη

4. Κύνθια

5. Βικτώρια

6. Ισμήνη

7. Υβόννη

8. Γκόλφω

9. Καλλιρόη

10.Καλλίστη

Η αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο προτότυπο καλώς να ορίσει ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 81
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Mango έγραψε:

Κορίτσια θα ήθελα μια βοήθεια ποιο από τα ποιο κάτω ονόματα σας αρέσει ποιο πολύ γιατί δεν μπορώ να αποφασίσω

1. Αρσινόη

2. Διώνη

3. Κυβέλη

4. Κύνθια

5. Βικτώρια

6. Ισμήνη

7. Υβόννη

8. Γκόλφω

9. Καλλιρόη

10.Καλλίστη

Παντως - και χωρις παρεξηγηση- αμα εμενα η μανα μου με εγβαζε Γκολφω..θα την ειχα μισησει.

Το Κυβελη μου αρεσει,...ειναι καλλητεχνικο

Εντάξει...είπαμε γούστα είναι αυτά αλλά Γκόλφω????έλεος βρε κορίτσι μην το κάνεις αυτό στο παιδί σου...θα ντρέπεται να πηγαίνει σχολείο...Απο τη λίστα μόνο το Βικτώρια και το Υβόννη μου άρεσε..το Βικτώρια είναι πιο ελληνικό και πιο βασιλικό!!

Αναϊς ? πως σου φαινεται? μαρεσει πολυ!

επισης Θαλεια μαρεσει λενε και την κορη μου!

και μια φιλη μου την λενε Πολυτίμη!

ή επισης και Αμελί μου αρεσει οπου μπορεις να την βαφτισεις Εμελεια που ηταν η μητερα του Αγιου Βασιλειου και να την φωναζεις Αμελι!

πως σου φαινονται?

Θα συμφωνήσω ότι αν τη βγάλεις Γκόλφω, της εξασφαλίζεις μια μαρτυρική σχολική ζωή (φυσικά με την άγνοια που έχουν σήμερα τα πιτσιρίκια, σιγά μην ξέρουν για τη Γκόλφω και τον Τάσο).

Αρσινόη, Κυβέλη, Καλλιρόη και Ισμήνη μου κάνουν πολύ μα πολύ παλιομοδίτικα. Θα μοιάζει με χαρακτήρα από το "Η αγάπη άργησε μια μέρα".

Το Βικτώρια δε με τρελαίνει ακριβώς επειδή είναι βασιλικό. Έχετε δει πώς έμοιαζε η βασίλισσα Βικτωρία;

Το Κύνθια είναι υπερβολικά αρχαίο και θα μετατρέπεται σε γλωσσοδέτη. Για φαντάσου να πάει να σπουδάσει στο εξωτερικό!

Το Αναΐς θα θυμίζει το άρωμα, το Αμελί την ταινία.

Εμένα με λένε Άννα-Μαρία, κι επειδή είχε βγει το τραγούδι Άννα-Μαρία-Ελένα όταν ήμουν 5 χρονών, υπέφερα για πολλά χρόνια.

Το Καλλίστη είναι ωραίο, αλλά και πάλι το βρίσκω λίγο υπερβολικό.

Η άποψή μου πάντα.

:P

κοριτσια γεια σας

Θα συμφωνησω κ γω οτι το Γκολφω μαλλον προδιαθετει για την μεγιστη καζουρα στα σχολικα της χρονια , μην της το κανεις αυτο ...

Το Αρσινοη μου αρεσει απ'αυτα που εγραψες αν κ λιγο βαρυγδουπο ..

Mango έγραψε:

1. Αρσινόη

2. Διώνη

3. Κυβέλη

4. Κύνθια

5. Βικτώρια

6. Ισμήνη

7. Υβόννη

8. Γκόλφω

9. Καλλιρόη

10.Καλλίστη

Γκόλφω ; έλα Τάσουμ... δεν πινς νερό πινς βελούδο. Θυμάστε καθόλου την διαφήμιση ;

Γκόλφω με τίποτα !!! Βικτώρια και Ισμήνη μου αρέσουν.

Τι σου λέει το Κλειώ και το Σμαράγδα ;

Κλειώ και Σμαράγδα; Ο Χριστός και η Παναγία καλέ, αυτά τα ονόματα μου θυμίζουν τις θείες του πατέρα μου (σοβαρά, έτσι τις λέγανε, η Κλειώ μάλιστα ζει ακόμα και είναι 96 χρονών).

Ωραία είναι τα πρωτότυπα ονόματα, αλλά μερικές φορές γίνονται μπούμερανγκ. Θυμάμαι τον Σέπτιμους Σμιθ από την "Κυρία Ντάλαγουέι" της Βιρτζίνια Γουλφ, που αναθεμάτιζε τους γονείς του που του είχαν δώσει ένα όνομα τόσο πρωτότυπο και λογοτεχνικό, υποχρεώνοντάς τον να ξεχωρίσει, κι όταν δεν τα κατάφερε έπεσε σε κατάθλιψη. Εντάξει, όχι μόνο απ' το όνομα βέβαια.

Πολύ λογοτεχνικά, όλα αυτά, βέβαια.

Από τα αρχαία ελληνικά ονόματα, πιο πολύ μ' αρέσει το Ερατώ (η μικρή αδελφή στο "Η αγάπη άργησε μια μέρα"). :P

Το Διώνη είναι ωραίο σαν όνομα.

Από τα αγαπημένα μου θηλυκά ονόματα είναι:

Δανάη, Εριέττα, Έρικα

και μια και σου αρέσουν τα πρωτότυπα, κάτι γνωστοί έχουν ονομάσει το κοριτσάκι τους Πενθεσίλεια το οποίο αν και στην αρχή μας φάνηκε λίγο βαρύ, μια χαρά το συνηθήσαμε, το δε κοριτσάκι είναι ένα ντελικάτο ξανθό ζουζούνι.

(και χωρίς να θέλω να επέμβω στο θέμα - ψάχνω ένα συνδυασμό στο Δήμητρα και Μαρία = ;;;; πολύ θα μ' ευχαριστούσε).

γεια σας κορίτσια

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΔΥΟΝΗ ΚΑΙ ΓΚΟΛΦΩ (ΑΠΟΡΩ Κ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ...) !!!

ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑ8Ε ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΠΟΥ 8Α ΔΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΟΥ!

Συμφωνώ με τη juliax. Το Δανάη μ' αρέσει κι εμένα! Την άφησε έγκυο ο Δίας στον Περσέα με τη μορφή χρυσής βροχής (πώς τα κατάφερνε ο μπαγάσας;). Μετά το έμαθε ο πατέρας της και την έβαλε σ' ένα κουτί με το μωρό και την πέταξε στη θάλασσα. Επιβίωσε, βέβαια, αλλά πατέρας να σου πετύχει, ε;

Όσο για το Πενθεσίλεια, έλεος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Η Πενθεσίλεια ήταν αυτή η αμαζόνα που ερωτεύτηκε τον Αχιλλέα με μια ματιά κι αμέσως μετά την σκότωσε. Μάλλον την είχε ερωτευτεί κι αυτός, αλλά δεν πρόλαβαν να κάνουν και πολλά πράγματα. :P

Mango έγραψε:

1. Αρσινόη

2. Διώνη

3. Κυβέλη

4. Κύνθια

5. Βικτώρια

6. Ισμήνη

7. Υβόννη

8. Γκόλφω

9. Καλλιρόη

10.Καλλίστη

Καλησπερα και απο μενα κοριτσια!!! :)

Χμμμμμ.......απορριπτω : Αρσινόη,Γκολφω,Καλλιστη

και προτινω Ιοκάστη :)

Θέλω να γίνω μαμά! έγραψε:

Κλειώ και Σμαράγδα; Ο Χριστός και η Παναγία καλέ, αυτά τα ονόματα μου θυμίζουν τις θείες του πατέρα μου (σοβαρά, έτσι τις λέγανε, η Κλειώ μάλιστα ζει ακόμα και είναι 96 χρονών).

Ωραία είναι τα πρωτότυπα ονόματα, αλλά μερικές φορές γίνονται μπούμερανγκ. Θυμάμαι τον Σέπτιμους Σμιθ από την "Κυρία Ντάλαγουέι" της Βιρτζίνια Γουλφ, που αναθεμάτιζε τους γονείς του που του είχαν δώσει ένα όνομα τόσο πρωτότυπο και λογοτεχνικό, υποχρεώνοντάς τον να ξεχωρίσει, κι όταν δεν τα κατάφερε έπεσε σε κατάθλιψη. Εντάξει, όχι μόνο απ' το όνομα βέβαια.

Πολύ λογοτεχνικά, όλα αυτά, βέβαια.

Από τα αρχαία ελληνικά ονόματα, πιο πολύ μ' αρέσει το Ερατώ (η μικρή αδελφή στο "Η αγάπη άργησε μια μέρα"). :P

γιατί βρε το Σμαράγδα παραπέμπει σε γιαγιά 90 χρονών ; μήπως δεν τα πήγαινες καλά με τις θείες ;; :P:P :silly:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...