Μετάβαση σε περιεχόμενο

εντονοι κολικοι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

κοριτσια βοηθεια!!!η μολις 15ημερων μπεμπαμου υποφερει εδω και 5 μερες απο κολικους!!ξεκινανε απο νωρις το απογευμα και σταματανε 6 ωρα το πρωι..ολο αυτο το διαστημα κλαιει σπαρακτηκα..δεν αντεχω αλλο,εχω δοκιμασει ζεστα πανακια,χαμομιλι,μασαζ τα παντα.ΑΝΗΣΥΧΩ.μονο στην αγκαλια μου ηρεμει αλλα και παλι για λιγο. :( ακομα και οταν κοιμαται εχει ανησυχο υπνο,ποναει και εγω δεν μπορω να τη βλεπω να υποφερει.η παιδιατρος μου ειπε για το φαρμακο infacolic και το δοκιμασα σημερα για πρωτη φορα,ελπιζω να κανει τιποτα.που να επινε και μπιμπερο ρε κοριτσια,εγω τη θηλαζω αποκλειστηκα....βοηθεια!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το χεις τσεκαρει οτι ειναι κολικοι? ΜαΖΕυει ποδαρακια? Δοκιμασε να αποφευγεις γαλακτομικα και φαγητα που νομιζεις οτι μπορει να την πειραζουν. Πχ πορτοκαλι η κρεμμυδια... Θα περασει μωρε. Βαζε την στο στηθος συχνα γιατι βοηθαει να αεριζετε και να ανακουφιζετε... Περαστικουλια!!!

καλησπερα και χρονια πολλα.οι κολικοι ειναι δυσκολη φαση,την περασε και η δικια μου παρα πολυ εντονα και το ξερω.της εδωσα το ινφακολικ αλλα δεν εκανε πολλα πραγματα.δεν μπορεις να κανεις πολλα πραγματα.βοηθαει το μασαζακι στην κοιλιτσα και να την εχεις μπρουμυτα με την κοιλιτσα της να ακουμπαει στα γονατα σου.το δικο μου το παιδι ηρεμησε οταν μετα απο καποιο διαστημα που κοντευα πια να τρελαθω,εκλαιγε αυτη και εκλαιγα κι εγω,της αλλαξα γαλα(εγω δε θηλαζα)και της πηρα ενα ειδικο για κολικους.εκει ηρεμησε αρκετα.βεβαια,εσυ κανεις το καλυτερο δωρο στο παιδι σου,το θηλαζεις,οποτε φανταζομαι δε θα κρατησουν τοσο πολυ οι κολικοι...

• 2 weeks later...
:kiss: kasispera koritsia..to provlhma me tous kolikous to exoun sxedon ola ta morakia. h dikh mou einai 2 minon kai ka8e apogeumataki tous exoume... :( (to mono pou mporo na sou po einai na kaneis upomonh..to paidi tis ores autes xreiazetai apoluth hremia gia auto frontise na eisai apoluta hremh kai na mhn epikratoun ka8olou neura sto spiti..logiko einai na kourazesai k na apelpizesai se autes tis periptoseis kalo einai to paidi na to krataei kapoios allos mexri na hremiseis),kati allo pou voh8aei polu einai h kinisi..na to kratas agkalitsa(me ta podarakia tou konta sthn koilitsa)kai na perpatas. auto pou mas voh8ise emas htan to autokinito thn apokoimizei k thn hremei..telos 8a sou elega na tou dineis ligo rofima votanon (kinterte ths milupa)anamesa sta geumata..hremei kai prolavainei tous kolikous...dokimase to!!(mporeis na to vreis sta farmakeia)euxomai grhgora to paidaki sou na hremisei...filakiaa pollaaa

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΟ ΑΝΧΟΣ Η ΕΝΤΑΣΗ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΚΑΙ ΔΕ ΒΟΗΘΑΕΙ.

ΤΟ ΠΕΡΑΣΑ ΚΑΙ ΓΩ ΜΕ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ,ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΑΜΕ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΙΝΦΑΚΟΛΙΚ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΙΔΑΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ.ΔΕ ΚΑΝΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑΥΜΑΤΑ,ΠΑΛΙ ΗΤΑΝ ΑΝΥΣΗΧΟΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΚΛΑΙΓΕ ΕΤΣΙ.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ,ΟΣΠΡΙΑ,ΚΡΕΜΥΔΙΑ,ΣΚΟΡΔΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ.ΝΑ ΤΑ ΤΡΩΣ ΕΛΑΦΡΙΑ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

ΑΑΑ! ΞΕΧΑΣΑ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΣΕ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΠΟΛΥ Ο ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑΣ,ΤΟΝ ΚΟΥΝΑΓΑ ΕΛΕΦΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΗΡΕΜΟΥΣΕ.ΛΕΝΕ ΤΟΥΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΑΝ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΜΕΣ ΤΗ ΚΟΙΛΙΤΣΑ.ΑΚΟΜΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΕ ΣΕΣΟΥΑΡ,ΠΕΡΙΠΟΥ ΙΔΙΟ ΘΟΡΥΒΟ ΚΑΝΟΥΝ.

ΕΠΙΣΗΣ ΒΟΗΘΑΕΙ Η ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΜΕΣΩΣ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΤΑΙΣΕΙ,ΝΑ ΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΛΙΓΗ ΩΡΙΤΣΑ.ΑΑΑΑ!ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΕΦΟΣΟΝ ΘΗΛΑΖΕΙΣ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ,ΟΠΩΣ ΑΝ ΠΙΝΕΙΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΦΕΔΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕ ΒΟΗΘΑΕΙ.

ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΑ ,Σ ΕΜΕΝΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΙ Σ ΕΣΕΝΑ.ΑΠΛΑ ΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΤΙ ΘΕΣ ΕΣΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ.

• 4 weeks later...

περάσαμε έντονους κολικούς πρωί και βραδυ μέχρι 3 μηνών.πίστευα ότι δεν θα τελείωναν ποτέ. μην πανικοβάλλεσαι και πάνω από όλα μην απογοητεύεσαι. από ότι κατάλαβα εγώ η ψυχολογία είναι που παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο, να είσαι δυνατή,σταθερή και στοργική. το μωρό θα ξεπεράσει τους πόνους και θα βγει πολύ δυνατό και με σιδερένιο στομάχι γιατί οι 'κολικοί" βοηθάνε να διαμορφωθεί το περιβάλλον των μέχρι τώρα αποστειρωμένων εντέρων με τα ένζυμα και τα λοιπά συστατικά του μητρικού γάλακτος κάτι που δεν κάνει το γάλα φόρμουλα που πάντα έχει ίδια σύσταση ( αντίθετα το μητρικό που γίνεται από τις τροφές που τρώμε). εννοείται ότι αφού θηλάζεις θα επηρεάζεται το μωρό από τις τροφές που τρως για αυτό να προσέχεις. το τσαγάκι με μάραθο ή απλά τσάι γλυκάνισσο βοηθά. το μασαζάκι στην κοιλιά, να το κρατάμε στα γόνατα μπρούμυτα για λίγο πάλι βοηθά. να πίνεις και εσύ τσάι γλυκάνισο, λένε ότι βοηθά στην παραγωγή γάλακτος. πάνω από όλα να 'εξοπλιστείς" με αντοχή. οι κολικοί πραγματικά σου λέω εξαφανίζονται μια μέρα ως δια μαγείας!εκεί που θα περιμένεις το απόγευμα να ξεκινήσεις τη μάχη το μωρό θα συνεχίσει να χαμογελά και να παίζει!και τότε θα πιστεύεις ότι είναι η πιο χαρούμενη μέρα! υπομονή φίλη μου πραγματικά!

Και ο δικός μας πέρασε πολύ ζόρικους κολικούς απο 15 ημερών μέχρι 3 μηνών. Κάποια στιγμή προς τους 2 μήνες πόναγε όλη μέρα. Δοκίμασα και εγώ τα πάντα( κιντερτέ, πανάκια , απορροφητήρα, μασάζ...) και δεν βοήθαγε τίποτα. Αυτό που μας έσωσε ήταν μια κούνια της φίσερ που κούναγε μόνη της. Τον έβαλα μετά απο τις 40 ημέρες και τον ανακούφιζε πάρα πολύ, αφού ηρεμούσε με το που τον βάζαμε πριν καν αρχίσει το κούνημα. Λένε οτι οι μονότονες ρυθμικές κινήσεις βοηθάνε. Υπομονή, θα περάσουν και κάνε του πολλές αγκαλίτσες πιέζοντας λίγο την κοιλίτσα του. :)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...