Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ισχύει άραγε η φράση (Δεν είχα γάλα;) ;;;


Recommended Posts

(δεν βγάζει τον τίτλο όπως θέλω..γιατί;;;τέλος πάντων..)

Νομίζω η απάντηση δίνεται στο συγκεκριμένο άρθρο...αν σας κάνει κέφι ρίξτε μια ματιά και θα καταλάβετε..και μάλιστα την άκουσα προσφατα απο φίλη μου η οποία έχει ένα μηνα μικρότερο μωράκι και όταν της τονίζω ότι έχει σημασία πόσο το βάζεις στο στήθος εκείνη να επιμένει πως δεν χορταίνει το μωρό της και μάλιστα μονο στα απογευματινά γεύματα..(πως γίνεται αυτό δεν ξέρω..το πρωί χορταίνει και πάνε όλα μια χαρά και το απογευμα..τι;; χάνει το μπουσουλα το στήθος και δεν ξέρει πως να λειτουργήσει) Όπως και να έχει νομίζω λύνει κατα πολύ τις απορίες όλων μας..http://www.familylife.gr/v2/index.php?id=212

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • Απαντήσεις 126
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

και επειδή ισως κάποιες βαριουνται να διαβάσουν όλο το άρθρο παραθέτω τα πιο σημαντικά λόγια...

η μαμά προσφέρει ακριβώς τόσο γάλα, όσο το παιδί χρειάζεται. Σε αυτήν τη φάση, πολλές μητέρες ανησυχούν ότι το γάλα τους μειώθηκε. «Μα το στήθος μου μοιάζει άδειο...» Στην πραγματικότητα, το στήθος πρέπει να είναι άδειο από εδώ και στο εξής, να μην εμφανίζει αναίτια πρηξίματα που δεν συμβαδίζουν με την όρεξη του παιδιού. Όσο πιο άδειο είναι μετά το φαγητό του παιδιού, τόσο το καλύτερο: τα κύτταρα θα λάβουν το σήμα να το ξαναγεμίσουν γρηγορότερα.

Γιατί πρέπει να ξέρετε πώς λειτουργεί ο θηλασμός

Πόσο βοηθάει να γνωρίζουμε πώς λειτουργεί ο θηλασμός; Πάρα πολύ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της γαλουχίας, είναι πιθανό να πέσουμε ξαφνικά σε παγίδες και κακοτοπιές. Μόνο με βαθιά επίγνωση του νόμου της ζήτησης και προσφοράς μπορούμε να αντιδράσουμε σωστά σε αυτές. Για παράδειγμα, το τριών μηνών μωρό σας τις τελευταίες μέρες δείχνει ότι πεινάει περισσότερο, θέλει να θηλάζει κάθε δύο ώρες από κάθε τρεις ώρες που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα, και πιο συχνά τη νύχτα. Τι κάνετε; Αν δεν γνωρίζετε τα παραπάνω, συμπεραίνετε ότι το γάλα σας δεν φτάνει και του δίνετε συμπλήρωμα. Το μωρό σας έχει φυσιολογική έκρηξη ανάπτυξης, θέλει απλώς να μεγαλώσει απότομα, χορταίνει την έξτρα πείνα του με το συμπλήρωμα που του δίνετε. Το στήθος όμως δεν ερεθίζεται επιπλέον, μένει στην προηγούμενη κατάσταση, δεν συντονίζεται με τις αυξημένες ανάγκες του μωρού. Μια βδομάδα αργότερα, το συμπλήρωμα ξένου γάλακτος έχει πλέον κυρίαρχο ρόλο και η δική σας παραγωγή σε γάλα έχει μείνει σημαντικά πίσω. Χωρίς λόγο και αιτία θα αποθηλάσετε σύντομα, μόνο και μόνο γιατί δεν ακολουθήσατε τη ζήτηση του μωρού σας.

Ας δούμε ένα αντίθετο παράδειγμα. Το μωρό σας έπαθε βρογχιολίτιδα και δεν τρώει καλά. Η ανάσα του είναι βαριά και χρειάζεται νοσηλεία με ορό στο νοσοκομείο για δύο ημέρες. Τι κάνετε; Το μωρό πρέπει για όσο μπορεί να πηγαίνει στο στήθος. Η παραγωγή σας σε γάλα πρέπει να διατηρηθεί με χρήση θηλάστρου. Αν δεν το κάνετε, το στήθος σας θα μείνει ανερέθιστο για μέρες, θα μαζευτεί γάλα και θα δοθεί σήμα να μη φτιάχνεται άλλο. Τρεις μέρες αργότερα, το μωρό σας είναι και πάλι ζωηρό, ζητάει το γάλα σας που είναι όμως λίγο πια. Κάθεται όλη μέρα στο στήθος χωρίς να χορταίνει, εσείς δεν αντέχετε, του δίνετε συμπλήρωμα και σύντομα αποθηλάζετε.

Τις περισσότερες φορές, η απάντηση στη λανθασμένη διαπίστωση «δεν είχα γάλα» είναι «δεν είχες γιατί δεν έβαλες, όσο και όταν έπρεπε, το παιδί σου στο στήθος, ή γιατί δεν ζήτησες κατάλληλη βοήθεια όταν το μωρό σου δεν ήξερε ή δεν μπορούσε να το απομακρύνει αποτελεσματικά από τον μαστό».

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θέλω να τονισω ότι δεν παρεθεσα το κείμενο για να μειώσω ή να προσβάλλω αλλά για να δώσω μια απάντηση τόσο σε μένα όσο και σε όλες τις μαμάδες γιατι ειχα φτάσει κι εγώ να πιστευω τη φράση σα δικαιολογία υπαρκτή..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

φανουλα μου,τι κανεις???τι κανουν τα αντρακια σου???το δικο μου μια χαρα,μεγαλωνει και ομορφαινει!!!

κι εγω αυτο πιστευω και το πιστευα και πριν αρχισω το θηλασμο..δεν γινεται μια γυναικα να μην εχει γαλα για το μωρο της..

ετσι ειναι η φυση δε γινεται αλλιως..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αλεξανδρα μου μια χαρα ειμαστε!Μεγαλώνουν και τα δυο και έιναι ο καθένας με τα χουγια του...εχει ο καθένας τα δικά του κουμπιά και προγραμμα...προσπαθουμε κι εμείς λοιπον να προσαρμοστουμε...τι άλλο μπορουμε να κάνουμε;;Ο μικρός δε μου κάνει απίστευτα γυμνάσια..όλη μέρα με το μάρσιπο είμαι να κουνιέμαι περα δωθε η πάνω κάτω...αφου αμα τυχει κ τον δωαω σε κάποιον άλλο να τον κρατησει μου μένει το κουνημα κ κουνιεμαι μονη μου...χεχεχεχε...εσενα ο δικός σου;; Είναι πιο καλός ή εχει κι εκείνος τασεις τυραννιας;;;χεχεχε...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα φανουλα,δεν μπαινω τοσο συχνα και δεν ειδα την απαντηση σου..μια χαρα ειναι,ησυχος πλεον,τις πρωτες βραδιες με τυραννισε μονο,αλλα τωρα μια χαρα..!!!α!! αυτο με το κουνημα το παθαινω κι εγω!!! :laugh: :laugh: εχει πολυ γελιο!!

ο δημητρακης ζηλευει??

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αραγε ποσοι θα διαβασουν το συγκεκριμενο..

θεορω πως λιγοι..δυστιχως..αν και - κατα την ταπεινη μου γνωμη- θα επρεπε να διαβαστει απο ολες τις μελλουσες αλλα και ηδη μανουλες.

Το διαβασα, τα λεει ολα τοσο απλα και κατανοητα.

Ρε φανη..πως ειναι να θηλαζεις το δευερο;;;;; δεν ζηταει ο μεγαλος;;;

πως αντιδραει;;;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα κορίτσια.Διάβασα και εγώ το θεματάκι σας . Και όμως κορίτσια υπάρχουν μητέρες που ενώ θέλουν να θηλάσουν το μωρό τους πάρα πολύ δεν είχαν γάλα.Μια από αυτές ήμουν και εγώ!!!Και στο στήθος μου τον έβαζα τον μικρό και με νοσοκομειακό θήλαστρο έβγαζα γάλα (το νοίκιασα για ένα μήνα) αλλά η ποσότητα έφτανε το πολύ πολύ τα 5 με 6ml .Δεν ένοιωσα ποτέ αυτό το αίσθημα που περιγράφουν οι πιο πολλές μανούλες ότι μετά την γέννα "ένοιωσα το στήθος μου να γεμίζει". Δεν γέμισε ποτέ!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φανουλα μου πολυ χρεισιμο το κειμενακι σου!

Πιστευω πως πρεπει να διαβαστει απο ολες μας.

Μπραβο και ευχαριστουμε που μας το παρεθεσες!

Φιλακια στα αντρακια σου τα ομορφα! :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν ειμαι ακομα μανούλα αλλα θα ηθελα να συμφωνησω με τη Μαριανναπ. Το ιδιο επαθε και η κουμπάρα μου. Το ξερω γιατι ειμασταν συνεχεια μαζι. Εκλαιγε, ηθελε να θυλάσει κ δεν μπορουσε. Το στηθος της δεν γεμισε ποτε. Ακομα και οταν ηταν εγκυος ειχε ενα ελαχιστο πρηξημο.

Καλο ειναι να μη τα βάζουμε ολα σε ενα σακούλι, υπάρχουν και άλλες περιπτωσεις.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ας ξεχωρισουμε κατι...αλλο το δεν εχω γαλα και αλλο το ειναι δυσκολος ο θηλασμος... ολοι οι γιατροι λενε οτι γ να ερθει το γαλα πρεπει να υπαρχει κ ζητηση ,το θεμα ειναι οτι συντελουν πολλοι παραγοντες στο να υπαρχει η καταλληλη στηριξη (ειτε απο το συζυγο ,ειτε απο το ευρυτερο οικογενειακο περιβαλλον ) γτ σαφώς ειναι πολυ δυσκολο...βεβαια δυσκολο το εχουμε κανει εμεις καθοτι οι γιαγιαδες μας θηλαζαν γτ αυτο ηταν το λογικο ,θεωρω οτι ειναι πλεον αποδεδειγμενο οτι για ολα τα θηλαστικα στον πλανητη εχει προνοησει η φυση για το πως θα σιτησουν τα νεογνά τους... εχει αποδειχθει επισης οτι υπαρχουν (ελαχιστες μεν υπαρκτες δε) περιπτωσεις που λογω προβλήματος υγείας δεν ειχαν οντως γαλα ...

το θεμα ειναι να αναγνωρισουμε τα θετικα του μητρικου θηλασμού και να κανουμε την προσπαθεια μας,απο κει και περα δεν θα καταδικασει κανενας καμμια εαν δεν θήλασε...

προσωπικα δεν θα πω ποτε οτι δεν ειχα γαλα καθοτι θα ειναι ενα μεγαλο ψεμα ,ειχα μπολικο κ το εκοψα με χαπι στο μήνα πάνω...για τους δικους μου διαφορους λγους...

μπραβο Φανη ...για να ενημερωνονται κ οι εγγυουλες μας!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν υπάρχει μανουλα χωρις γαλα!

Ο θηλασμος μπορει να ειναι δυσκολος καποιες φορες,αλλά είναι εφικτος αν υπάρχει η θέληση, η προσπάθεια και οι σωστες συμβουλές!

Δεν είναι δυνατόν οι περισσότερες μανούλες τα τελευταια χρόνια να μην έχουν γάλα.Οι περισσότερες φίλες μου ή "δεν είχαν" από την αρχή ή νόμιζαν οτι μειώθηκε μεσα στις πρωτες 40 μέρες.

Πολλές είναι θύματα παραπληροφόρησης από τον ιδιο τον γιατρό τους!Τους λένε οτι αφου δεν εχουν γαλα τις πρωτες 2-3 μερες το μωρο χρειαζεται συμπλήρωμα!! :S

Με το πρωτο κλαμα που θα κάνει το μωρο σου λένε οτι δεν φτανει το γάλα σου -- συμπλήρωμα.

Κορίτσια, αν θέλετε να θηλάσετε...μακρια από κακούς συμβούλους(φιλους,συγγενεις,παιδιατρους)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω θα πω μονο πως ειμαστε θηλαστικα. Δεν εχω δει κανενα μοσχαρακι να πινει ανθρωπινο γαλα. Γιατι το αντιστοφο να ειναι σωστο? ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kορίτσια επειδή ξέρω τι αναστάτωση προκαλεί κάθε φορά ένα τέτοιο θέμα και επειδή δεν έχω διάθεση να δημιουργηθεί ένα τέτοιο κλιμα θα πω απλώς πως δέχομαι πως η κάθε μητέρα θεωρεί την περιπτωσή της διαφορετική..και σίγουρα είναι , βλέπω όμως δυστυχώς πως υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση και κακη αντιμετωπιση των όποιων προβλημάτων κυρίως απο τους γιατρους με αποτελεσμα πολλές μαμάδες να θεωρουν πως βρισκονταν στην μερίδα των γυναικών που είχαν πρόβλημα στο θηλασμό και μάλιστα άλυτο..και το βλέπω σε πολλές μαμάδες...εγώ θεώρησα σωστό να παραθέσω ένα κειμενο που αντιστοιχει στην αλήθεια και μονο σε αυτήν. Ο καθένας απο κει και πέρα κρατάει το κείμενο για τον εαυτό του όπως θεωρεί εκείνος σωστό. Ελπίζω να βοηθησα..:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Cesilia έγραψε:

Αραγε ποσοι θα διαβασουν το συγκεκριμενο..

θεορω πως λιγοι..δυστιχως..αν και - κατα την ταπεινη μου γνωμη- θα επρεπε να διαβαστει απο ολες τις μελλουσες αλλα και ηδη μανουλες.

Το διαβασα, τα λεει ολα τοσο απλα και κατανοητα.

Ρε φανη..πως ειναι να θηλαζεις το δευερο;;;;; δεν ζηταει ο μεγαλος;;;

πως αντιδραει;;;;

καταρχην θηλάζω με μεγαλυτερη σιγουρια (χορταίνει δε χορταίνει;;;;)ετσι μπορω να καταλάβω καλυτερα γιατι κλάιει :) και επειτα ο Δημητρακης εχει συνηθισει την εικόνα...προσπάθησα κ εγω οσο μπορω να μην αλλάξω τίποτα απο τις δικές του συνηθειες έτσι οι άσχημες εκδηλωσεις ζηλειας ήταν λίγες...:)κατα ταλλα όλα καλα!!!
Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κι εγώ το πιστεύω ότι υπάρχουν μανούλες που δεν έχουν γάλα, χωρίς απαραίτητα να έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας.Ήθελα σαν τρελή να θηλάσω την μπέμπα μου και το προσπάθησα πάρα πολύ αλλά δεν είχα παρά μόνο ελάχιστες σταγόνες. Έκλαιγα για μέρες από την στεναχώρια και είχα και την πεθερά πάνω από το κεφάλι να μου λέει βλακείες περί...ανικανότητας! Το αποτέλεσμα ήταν μηδέν! Το μόνο που κατάφερα στο τέλος ήταν να βγάζω αίμα από το στήθος.

Πρίν από λίγες ημέρες έκανα υπέρηχο στο στήθος για κάτι άσχετο που ευτυχώς δεν ήταν τίποτα, και ο γιατρός μου είπε ότι παρόλο που γέννησα πρόσφατα το στήθος μου είναι τελείως "άδειο".

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

το βασικό προβλημα ειναι ενα...ΝΑ ΞΕΝΙΝΑΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ Κ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΓΑΛΑ...απο κει προκυπτουν όλα και υπευθυνοι είναι όλοι εκεινοι οι επιστημονες και οι γιατροι που αφησαν να εννοηθεί κάτι τετοιο ψευδες...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Και ομως υπάρχει εμενα η γοιαγια μου εκεινα τα χρονια δεν ειχε καθολου γαλα. Δυο παιδια. Η μαμα μου το ιδιο, ανυπαρκτο στηθος με θηλη πολυ πολυ μικρη. Δυο παιδια. Η αδερφη μου ουτε μισο νουμερο σουτιεν δεν ανεβηκε. Δεν νομιζω οτι ειναι τυχαιο αλλα μαλλον κληρονομικο αν σκεφτεις οτι και οι 3 γεννησανε πολυ πρωωρα.Η μητερα μου ηταν 7μηνων (1947) εγω κκ η αδερφη μου 8μηνων και ανηψια μου το ιδιο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να πω οτι το αν εχεις γαλα( που προσωπικα σαν Χρυσα δεν το αμφισβητω ) δεν εχει καμια απολυτως σχεση το μεγεθος του στηθους.

ο Αδενας που παραγει το γαλα ειναι ιδιος και απαραλαχτος σε ολες τις γυναικες ανεξαρτητως φιλης χρωματος θρησκειας προσοντων μεγεθους στηθους, προσθηκης σιλικονης κλπ κλπ κλπ.

Επισης να πω πως ανεκαθεν απο καταβολης κοσμου υπηρξαν περιπτωσεις γυναικων που δεν μπορουσαν να θηλασουν..αλλα οι λογοι αυτοι δεν ηταν γιατι δεν ειχαν γαλα..αλλιως θα ειχαμε εξαφανιστει ως ειδος.

Απο κει και περα εαν δεν κατεβενει το γαλα υπαρχουν πολλες αιτιες..αλλα και πολλες λυσεις.

Ξερω περιπτωσεις γυναικων που εχοπυν επαναφερει γαλουχια μετα απο διακοπη της με χαπια.

Τα προωρα μωρα δεν μπορουν να "κατεβασουν" το γαλ ατης μητερας τους ακριβως γι'αυτον τον λογο...ενω το χρειαζονατι πολυ περισσοτερο απο τα τελειωμινα μωρα γιατι η φυση εχει προνοησει και το γαλα της μαμας ειναι φουλ πλουσιο σε θρεπτικα συστατικα δεν μπορουν να το "κατεβασουν" γιατι ειναι αδυναμα.

Πραγματικα εκτος απο σοβαρους ορμονικους λογους που μια γυναικα δεν μπορει να εχει γαλα, δεν γινετε ετσι απλα να μην εχεις γαλα.

Ουτε αμα σου πισεουν το στηθος, ουτε αμα στο ζουλιξουν..

Οπως επισης δεν υπαρχει περιπτωση το γαλα να ειναι καλο, καλο, light με πολα η λιγα λυπαρα..γαλα σαν νερο..εγω ειχα γαλα σαν νερο..δεν σχοιματηζε ποτε ληπος στο μπουκαλακι οταν χρειαζοταν να αντλησω..κι'ομως το μωρο μου εβαζε απο 1 κιλο το μηνα.

Το οτι με ενα θηλαστο δεν βγαζεις γαλα..παλη δεν σημαινει οτι δεν εχεις.

Θα ηθελα να παρακαλεσω - αν και δεν ειδα μεχρι τωρα κατι τετοιο στο συγκεκριμενο θεμα- να μην υπαρχει εριστικη διαθεση απο τα ατομα που γραφουν.

Ειλικρινα το αρθρο ειναι πολυ καλο.

Οσες κοπελες θελλουν να ενημερωθουν καλα θα κανουν να το διαβασουν.

Ειδικα - οπως πολυ σωστα ειπε η τυρογαριδακι- δεν πρεπει να προοιωνιζουμε οτι δεν εχουμε γαλα...

Και αν παλη θελουμε να δουμε τι και πως..ενημερονομαστε διαξοδικα.

Ομολογω πως οταν γενησα ηξερα περισσοτερα για την αντλυση και αποθηκευση του γαλακτος απο οτι για τον θηλασμο καθ'αυτο..γιατι θεωρουσα δεδομενο οτι θα θηλασω...το προβλημα μου ηταν με το που επεστρεφα στην δουλεια

Στην πορεια ανακαλυψα οτι ακομα και αυτα που ηξερα..ηταν πολυ λιγα σε συγκρηση με αυτα που εμαθα απο πηγες που μου συστησανε αλλα καια πο μαμαδες που θηλασαν με επιτυχια- αλλα καια ποτυχια- τα παιδια τους

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Για σου Φανούλα αγορομάνα μου καλή …… πώς τα πάτε ? …..

λοιπόν θα συμφωνίσω σε όλα όσα λέει το κείμενο και η Φανή ( για να μην πώ πολλά )

Και εγώ Cecilia μου δεν αντιμετώπισα θέμα με τον πρώτο μου το παιδάκι, όσον αφορά τον θηλασμό του μωρού ….. μία φορά μόνο με ρώτησε αν θα μπορούσε και αυτός να θηλάσει, αλλά του απάντησα πως όχι, γιατί θα με πληγώσει με τα δοντάκια του και ούτε ξανα ρώτησε το πουλάκι μου….. δόξα το θεό είναι καλός ….αλλά είναι στο παιδάκι ( έχω ακούσει και ακρότητες )

ΤΡΙΣΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ μπράβο !!!!! δεν είχα σκεφτεί αυτήν την απάντηση ποτέ χαχαχα έτσι είναι

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

χωρις να θελω να επεμβω....

αυτο το θεμα θα προκαλεσει κ παλί καυγα οποτε καλο ειναι να το διαβασει μια εγγυουλά για να ενημερωθει αλλα να μη μπουμε παλι στη διαδικασια του τσακωμου...

ειναι πχ μωρα που απλα δεν πιανουν με τπτ τη θηλη οσες προσπαθειες κ να κανει η μαμα.....ξερω κοπελα που το παλεψε παρα παρα πολυ κ το ηθελε τοσοοοοοοοοο αλλα το μωρο απλα δεν επιασε θηλη για ΄πολλες πολλες μερες κ ας το ειχε συνεχεια στο βυζι.κ το γαλα απλα μειωθηκε κ κοπηκε...κ δεν ηταν προωρο.

εδω που τα λεμε δεν ειναι κ ευκολο να αρμεγεσαι ολη την ωρα με θηλαστρο οσο καλο κ να ειναι!!!!!πονας...ματωνεις.....ξενερωνεις....

ας μην τα ισοπεδωνουμε ολα....

εγω ειχα γαλα αλλα η μικρη ειχε παλινδρομηση κ επινε λιγο κ συνεχεια...κ δεν κοιμοταν ποτε.ειχα λιωσει στην κουραση κ την αυπνια....δεν αντεξα..ακουσα την καθε μακακια κ της εδωσα ξενο..το εχασα το παιχνιδι...ηθελα παρα πολυ αλλα απλα δεν ειχα αλλα κουραγια..μακαρι να ειχα πιο πολλη θεληση.θηλασα μονο 1,5 μηνα.

κ με αυτα που διαβαζα κατα καιρους εδω μεσα ενιωσα αχρηστη!!!!!μεσα σε ολη την επιλοχειο φαση ενιωθα ακομα πιο χαλια!!!!

αυτο που θελω να πω ειναι οτι κανεις οτι μπορεις κ απλα μπορει για χ,ψ λογους να μην τα καταφερεις....καμια μαμα δεν ειναι κατακριτεα..

κ ποτε δεν πρεπει να ειμαστε απολυτοι..

ισως το δεν εχω γαλα να ισχυει σε καποιες περιπτωσεις!!!!

το αρθρο ειναι οντως πολυ καλο...αλλα ας μη γινει αφορμη για νεο καβγα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμφωνώ με Μαριαναπ.Ισχύει η φράση ¨δεν είχα γάλα¨.Καποιες γυναίκες λόγω προβληματος υγείας δεν κατεβάζουν γάλα.Συμβαίνουν κι αυτά, τίποτα δεν ισχύει για όλους.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μην απορρίπτουμε το κειμενο κορίτσια...δεν λέει κάτι λάθος ουτε αφορά μεμονομένες περιπτώσεις...είναι μια αλήθεια..εγώ θα δεχθώ πως μια μητερα δεν είχε γάλα μονο όταν είχε συνέχεια το μωρό στο στήθος, μην πω και 24 ώρες το 24 ωρο, δεν έκανε τίποτε άλλο παρα να θηλάζει και το μωρό παρόλα αυτά να χάνει βάρος...εκεί δέχομαι πως δεν υπάρχει γάλα..Και το λέω αυτό μέσα απο την εμπειρια μου σα μαμα που θηλασα αλλά και μέσα απο όσα έχω διαβάσει και ψάξει. Και αυτό έρχεται να τονισει το κειμενο. Και επειδή όπως και κάθε κοπέλα που απάντησε εδώ δε θέλει αλλη μια φορά ένα θεμα θηλασμου να καταλήξει σε καυγάδες, τονιζω πως κι εμένα ο τόνος μου δεν είναι εριστικός..απλώς συζητάμε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

tirogaridaki μου εννοειται οτι δε θελουμε παλι να γινει καβγας..

απλα καποιες μανουλες που τελικα δεν καταφερνουν να θηλασουν νιωθουν αχρηστες διαβαζοντας οτι ολες εχουμε γαλα κ οτι μπορει να φταινε αυτες που δεν το παλεψαν οσο επρεπε .....δεν ξερεις ποτε τι συμβαινει....

ποτε μη λες ποτε..παντα κ παντου υπαρχει εξαιρεση.

σιγουρα αν εχεις θεληση μετραει.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Απαντήσεις

    • Δεν θα του έκανα την χάρη να τον αφήσω έτσι.... Ας μην την βλέπει αλλά θα την αναγνωρίσει και θα δίνει ότι πρέπει για το παιδί του!!!!εγώ όχι δεν θα του έκανα αυτή την χάρη.... Γιατί δεν έγινε μόνο του το παιδί!!! 
    • @maroo8 @Gioher κορίτσια την παρήγγειλα και τώρα αν τυχόν στην πρώτη μετακίνηση από το μαιευτήριο στο σπίτι δεν έχει έρθει δε νομίζω ότι χάλασε κι ο κόσμος.. οριακά είναι, μάξιμουμ έως 14 Αυγούστου μας έχει πει ο γιατρός..
    • 500 ανα ετος;; εμενα προσφατα ρωτησε μια φιλη μου που θα γεννησει συντομα και σκεφτεται να το κανει και της ειπαν 1500 για ολη την 20ετια.. εχουμε κανει πολλες συζητησεις γι αυτο το θεμα και η αληθεια ειναι οτι κι εγω δεν ξερω τι παιζει με αυτο το θεμα και αν ισχυουν ολα αυτα που λενε..
    • Ειναι λογικο να υπαρχουν αυτα τα συναισθηματα. Ολοι αισθανομαστε καπως οταν ανακαλυπτουμε οτι υπαρχει καποιο θεμα. Προσωπικα περασα δυσκολα αλλα το πιο σημαντικο ηταν να στηριξω τον συζυγο ωστε να μην νιωσει ουτε στιγμη ασχημα. Ολοι θελουν τον χρονο τους. Τωρα για τις θεραπειες θα συμφωνησω με την κοπελα παραπανω που σου εγραψε να δωσεις το τριμηνο να δειτε πως θα παει αλλα παραλληλα μπορεις να δεις τα χαρτια που χρειαζεται να συγκεντρωσεις για να περασεις απο επιτροπη εξωσωματικης γιατι θα χασεις κι εκει αρκετο χρονο αν χρειαστει τελικα να το κανεις. Εμεις καταφυγαμε σε αυτην την επιλογη γιατι η αληθεια ειναι οτι ειδαμε μια μικρη βελτιωση με τη θεραπεια αλλα οχι κατι θεαματικο ωστε να μας δινει σοβαρες πιθανοτητες να συλλαβω κανονικα. Βεβαια ο καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος οποτε ποτε δεν ξερεις. Παντως οπως γραφτηκε με την εξωσωματικη παρακαμπτονται αυτες οι δυσκολιες με το σπερμα οποτε στο τελος θα πανε ολα καλα και θα πετυχετε τον στοχο σας. Ευχομαι κοριτσι μου το καλυτερο να εχετε δυναμη και να αποκτησετε το θαυματακι σας!
    • Εχω παρει εγω, σιγουρα χρειαζεται για μεγαλες αποστασεις , τωρα αν εισαι κοντα στο μαιευτηριο δεν εγινε και κατι λογικα θα βαλεις τη ζωνη και θα εισαι οκ...
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...