Μετάβαση σε περιεχόμενο

"Φανουρόπιτα"

Recommended Posts

Αρκετούς μήνες πριν, είχα τάξει μια φανουρόπιτα.Λόγω έλλειψης χρόνου και διάθεσης όμως δεν την εκανα.Το ξέρω ότι είναι λάθος μου αλλά :huh:......Σήμερα όμως τα κατάφερα. Εχω άδεια για δύο εβδομάδες, αγόρασα τα υλικά και την έφτιαξα. Με δυσκολία βέβαια αφου είχα και τα παιδιά που τσακωνόντουσαν, φωνάζανε ή καλύτερα στριγκλιζαν, ανακατευόντουσαν κλπ κλπ.Αυτό που θέλω να σας ρωτήσω κορίτσια,ξέρω ότι πρέπει να την παω στην εκκλησία να τη διαβάσει ο παπάς αλλά δε μπορώ.Οι δικοί μου λείπουν στο χωριό, ο άνδρας μου θα γυρίσει γύρω στις 5 και πάω να βάλω και το μικρό για ύπνο για να ηρεμήσω και γω λίγο.Οπότε τι μπορώ να κάνω για να την μοιράσω στους άλλους χωρίς να την πάω στην εκκλησία; :dry: Ξέρει κάποια;Καλοδεχούμενη κάθε απάντησή σας. Και σε όλες σας δίνω και ένα κομματάκι για το καλό. :kiss:

Και κάτι άσχετο, κάνω αποσύνδεση και όταν ξαναμπαίνω με δείχνει ήδη μέσα :woohoo: Περίεργο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Απ' όσο ξέρω, δεν είναι απαραίτητο να την πας στην εκκλησία. Στην Κύπρο το έθιμο είναι τα πρώτα εφτά κομμάτια να τα φάνε εφτά παντρεμένες και τα υπόλοιπα όποιος να 'ναι. Σε άλλες περιοχές μπορεί να έχουν άλλα έθιμα. Αλλά στην εκκλησία δε χρειάζεται να την πας.

Γεωργια οπωσδηποτε πρεπει να την πας στην εκκλησια για να διαβαστει απο τον παππα & οταν την διαβασει μετα την μοιραζεις εξω απο την εκκλησια.Πρωτα ομως πρεπει να γραψεις τα ονοματα σας.Δεν εχεις καμια γειτονισσα να της την δωσεις να την παει;

Κοριτσάκια μου γλυκά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. "Θέλω να γίνω μαμά" εδώ πρέπει να την πας στην εκκλησία για διάβασμα και μετά την μοιράζεις. Απλά έλεγα μήπως θα γινόταν να διαβάσω εγώ καμιά ευχούλα και μετά να την μοίραζα. Τεσπα θα δω τι θα κάνω, μάλλον όταν θα γυρίσει ο άνδρας μου θα τον αφήσω με τα παιδιά, ευτυχώς ο μικρός κοιμάται και θα παω. Αυτό με τα ονόματα "sony" δε το γνωρίζω καθόλου ουτε το χω ξανακούσει :blink: . Εμένα μου το πραγματοποίησε ο Αγιος Φανουριος αυτό που του ζήτησα. Γενικά τον πιστεύω πολύ.Thanks!

mariakap75 έγραψε:

geia sou georgia kai emena einai o agaphmenos mou agios....exw ftiaksei fanouropites pros thmh tou ametrhtes....

Γεια σου και σένα mariakap75, να χαίρεσαι τα παιδάκια σου και με το καλό το τρίτο :kiss: .Αγορομάνα και εσύ όπως και γώ.Μπραβο που αποφάσισες για τρίτο!Η μαμα μου θα χαιρόταν γιατί έκανε 4 και λέει όσο πιο πολλά τόσο πιο καλά.Τον Αγιο Φανούριο όχι απλώς τον πιστεύω αλλά όποτε του έχω ζητήσει κάτι μου το έχει φανερώσει.Μεγάλη η χαρη του. Αλλά συνήθως τάζω κεράκια και αυτή είναι η τρίτη μου φανουρόπιτα.Θα παω τώρα στην εκκλησία για να την διαβάσουν, γύρισε ο άνδρας μου.

Πήγα τελικά στην εκκλησία και την διάβασε ο παπάς.Ο Αγιος να φανερώσει σε όλες μας ότι περισσότερο επιθυμεί η ψυχή μας, οι μαμάδες ας χαιρόμαστε τα παιδάκια μας, οσες προσπαθούν να τα καταφέρουν να αποκτήσουν το δικο τους παιδάκι και όσες κοντεύουν καλή λευτεριά.Η συνταγή που έχω εγώ είναι η παρακάτω:4 φλυτζάνια τσαγιου που φουσκώνει μόνο του,1κτλ του γλυκού κανέλλα,1 φλυτζάνι τσαγιού σπορέλαιο (εγώ χρησιμοποίησα ελαιόλαδο και έβαλα μισό γιατί μου φάνηκε πολύ),1 φλυτζάνι τσαγιού ζαχαρη(πάλι έβαλα λιγότερο, περίπου το μισό για να μη γίνει πολύ γλυκο),12 κτλ σούπας χυμό πορτοκάλι, μισό φλυτζάνι νερό, το ξύσμα μισού πορτοκαλιου, μισό φλυτζάνι σταφίδες ξανθές ή μαύρες(εγώ τις έλιωσα στο multi μαζί με λίγο χυμό πορτοκάλι γιατί δε μου αρέσει να τις βρίσκω ολόκληρες),μισό φλυτζ.καρυδόψιχα χοντροκομμένη,ζάχαρη άχνη προαιρετικά.

Ανακατεύετε το αλεύρι με την κανέλλα.Βάζετε σε ένα μπωλ το λάδι, τη ζάχαρη,το χυμό πορτοκάλι, το νερό και το ξύσμα.Δουλεύετε το μείγμα μερικά λεπτά και ρίχνετε το αλευρι, τις σταφίδες και την καρυδόψιχα.Ανακατεύετε το μείγμα καλά.Αλείφετε με λάδι ένα ταψί κατά προτίμηση ορθογώνιο και πασπαλίζετε ελαφρά με αλεύρι που περισσεύει.Ρίχνετε μέσα το μείγμα. Ψήνετε στους 180 για 40 με 45 λεπτά. Όταν η πίτα κρυώσει την πασπαλιζετε προαιρετικά με αχνη και την κόβετε σε κομμάτια.

Αυτή είναι η συνταγη και νομίζω ότι υπάρχουν πολλές παραλαγές. :cheer:

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ

ΥΛΙΚΑ

* 4 κούπες αλεύρι

* 2 κούπες σταφίδες μαύρες

* 1 κούπα σπορέλαιο

* 1 κούπα ζάχαρη

* 1 κούπα νερό

* 2 φλιτζανάκια του καφέ κονιάκ

* 2 φλιτζανάκια του καφέ χυμό πορτοκάλι

* 1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο

* 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα

* 5 κουταλιές της σούπας μπεϊκιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε τα υλικά σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε καλά (με μίξερ χειρός) , ωσότου το μίγμα γίνει ομοιόμορφο. Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί (ΝΟ 32) και βάζουμε μέσα το μίγμα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς .

Ψήνουμε την φανουρόπιτα για 45 λεπτά περίπου

Εγώ η μουλάρα......................

Που την έχω τάξει από πέρισυ κι ακόμη δεν αξιώθηκα..........................

Λέω φέτος να πω στον καλό μου να με πάει................................

Εύκολες οι συνταγούλες σας κορίτσια............................

Σαν κέϊκ νηστίσιμο το κάνω εγώ.........................

pipitsazouzouna όταν βρεις καιρό καλό είναι να την κάνεις.Πέρσι το είχα τάξει και εγώ και τώρα τα κατάφερα.Αστα.Ελεύθερος χρόνος μηδέν.Πάντως αισθάνομαι ότι επιτέλους εκπλήρωσα αυτό που είχα τάξει και είναι λες και μου έφυγε ένα βάρος.sony την επόμενη φορά θα δοκιμάσω την δική σου συνταγή.Καλό απόγευμα σε όλες.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...