Μετάβαση σε περιεχόμενο

Υψηλή κατάτμιση σπέρματος και IMSI


Recommended Posts

Καλημέρα. Ψάχνω πληροφορίες για τη μέθοδο IMSI.

Εμείς έχουμε 44% περίπου κατάτμιση στο σπέρμα. Επομένως τα φαινομενικά καλά σπερματοζωάρια δεν έχουν άρτιο DNA με αποτέλεσμα τα έμβρυα που προκύπτουν να διαιρούνται στην αρχή αλλά να μην έχουν τη δυνατότητα εμφύτευσης ή να αποβάλονται μετά την εμφύτευση ή να δημιουργούν παλίνδρομες κυήσεις.

Ψάχνοντας (καθόσον κάποια πράγματα τα βρίσκεις μόνο κάνοντας έρευνα από μόνος σου ή αν τύχει να πέσεις στους σωστούς ανθρώπους) βρήκα τη μέθοδο IMSI. Με αυτή τη μέθοδο αναλύουν τα σπερματοζωάρια που θα χρησιμοποιούσαν για μικρογονιμοποίηση βλέποντας την αρτιότητα τους dna τους. Έτσι μειώνουν κάποιους κινδύνους αποτυχίας της εξωσωματικής που προέρχονται από τον ανδρικό παράγοντα.

Έχει κάνει καμία εξωσωματική με αυτή τη μέθοδο ή έχει κάποια περισσότερες πληροφορίες για αυτό;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μικρογονιμοποίηση - IMSI

Στην τεχνολογία της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής πολλοί παράγοντες έχουν επιπτώσεις στη δυνατότητα γονιμοποίησης των ωαρίων και ανάπτυξης των εμβρύων. Η ακεραιότητα του γενετικού υλικού (DNA) των σπερματοζωαρίων είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες. Η χρήση του IMSI (ενδοκυτταροπλασματική έγχυση μορφολογικά επιλεγμένου σπερματοζωαρίου στο ωάριο) συμβάλλει στο να ελαχιστοποιηθεί η πατρική συμβολή στην αποτυχία της IVF, παρέχοντας τη δυνατότητα καλύτερης επιλογής των σπερματοζωαρίων που χρησιμοποιούνται για γονιμοποίηση των ωαρίων, με χρήση μικρογονιμοποίησης - ICSI. Σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, η χρήση της τεχνολογίας του IMSI παρουσιάζει σαφές όφελος στην επίτευξη κλινικής εγκυμοσύνης (Bartoov et al., 2003, Berkovits et al., 2005, Hazout et al., 2006).

Η μέθοδος IMSI είναι μια μέθοδος επιλογής σπερματοζωαρίων βασισμένη στη μικροσκόπηση υψηλής ανάλυσης, που επιτρέπει τη μεγέθυνση (x 6000) των σπερματοζωαρίων και κατά συνέπεια τη λεπτομερή απεικόνιση της κεφαλής τους και την αξιολόγηση των «κενοτοπίων» που πιθανώς υπάρχουν. Με αυτό τον τρόπο γίνεται προεπιλογή των σπερματοζωαρίων, πριν από την γονιμοποίηση με χρήση ICSI και μόνο τα καλύτερα σπερματοζωάρια χρησιμοποιούνται.

Πηγή: http://www.ivf-embryo.gr/mikrogonimopoiisi-imsi.htm

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ρίξε μια ματιά σε αυτά τα δύο sites, εάν δεν τα έχεις διαβάσει ήδη:

http://www.ivfnewsdirect.com/?p=1189

http://doctorandpatient.blogspot.com/20 ... -icsi.html

Ιδιαίτερα αυτά που γράφει το δεύτερο, σχετικά με τις επιπτώσεις που έχει στα ωάρια το μάκρος της μικροσκοπικής διερεύνησης των σπερματοζωαρίων, νομίζω ότι είναι κάτι που θα πρέπει να το συζητήσεις με τους γιατρούς, γιατί μετά τα 40, πολλά αλλάζουν.

Μην αγχώνεσαι όμως Εύη, απλώς ήθελα να σου επισημάνω κάτι, που πολύ πιθανόν το ξέρεις ήδη.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Crazy ευχαριστώ, αυτό είναι το site του Παράσχου

Marikaki να πω την αλήθεια δεν τα είχα υπόψη μου αυτά που διάβασα από τα site που παρέθεσες. Σίγουρα κάθε μέθοδος ενέχει και κάποιο κίνδυνο. Ακόμη και ο προεμφυτευτικός έλεγχος που πρέπει να γίνεται σε ορισμένες περιπτώσεις (ακόμη και στην περίπτωση που βρεθούν και οι δύο θετικοί στην κυστική ίνωση ή όταν υπάρχει πρόβλημα στον καρυότυπο) είναι αρκετά επικίνδυνος πολλές φορές για τα έμβρυα, τα οποία μπορεί να καταστραφούν.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σωστή η σκέψη σου. Αλλά απ'ότι βλέπω δεν υπάρχουν πολλά κορίτσια που να ενδιαφέρονται για τη μέθοδο αυτή ή είναι η χρονική περίοδος που λείπουν όλες διακοπές. Ίσως είναι και ότι εγώ αρχίζω και ψάχνομαι πάρα πολύ σε σημείο να ανακαλύπτω λεπτομέρειες και θέματα που άλλες κοπέλες εναποθέτουν καθαρά στο γιατρό

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...