Μετάβαση σε περιεχόμενο

καταρεω...


Recommended Posts

σορυ μολυ ο θηλασμος πηγαινε για την zeteras :lol::lol:

παντως λεει τα παντα ακομη και για τα γευματα και πως να τα φτιαξεις παλι

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • Απαντήσεις 964
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αναστασια, εγω ξεκινησα ταυτοχρονα το βραδυνο με τον ημερησιο υπνο. Ξεκινησα απο νυχτα που με εκαιγε περισσοτερο και συνεχισα κανονικα το επομενο μεσημερι. Για τη νυχτα πηρε 3 φορες. Το μεσημερι που ακολουθησε το καπως τραγικο πρωτο βραδυ (μεσα εξω στο δωματιο για 2 ωρες και κακα στο ασχετο και εμμετο απο τα νευρα του), το δεχτηκε κατ' ευθειαν και ποτε δεν εχει δημιουργησει προβλημα μεσημερι ισως γιατι ξερει οτι ειναι για λιγο...???

Καθε παιδακι εχει τη δικη του αντιδραση. Εχουν τους λογους τους που το μεσημερι ή το βραδυ ενοχλουνται περισσοτερο να ειναι χωρις τη μαμα. Αλλα ποιος τους ξερει?

Παντως υποτιθεται πως ειναι μεθοδος 7 ημερων και οτι δεν πρεπει να κρατησει περισσοτερο η εκπαιδευση. Φανταζομαι ομως οτι αν ξεκινησεις αλλη στιγμη τη μεθοδο για το μεσημεριανο υπνο, θα πρεπει να αρχισεις γι αυτο να μετρας απο τοτε και οχι απο τωρα που το ξεκινησες για το βραδινο. Δεν ξερω μηπως οτι εφαρμοζεις αλλα το μεσημερι και αλλα το βραδυ σαμποταρει λιγο την κατασταση... Το πολυ-πολυ, αν χρειαστουν 1-2 μερες ακομα, περαν της εβδομαδας, κρατα τους χρονους της 7ης μερας.

vagman, απο 2 ετων λεει για το ταιμ αουτ ε? Μαλλον δεν πειραζει, το πολυ-πολυ να το καψω το χαρτι και μετα να ψαχνομαι για αλλους τροπους...

Εγω του λεω οτι θα κατσει στην "τιμωρια" γιατι δεν ακουσε τη μαμα που ειπε... κ.τ.λ. Χρησιμοποιω ενα κομματι απο παλιο τραπεζομαντηλο περιπου ενα τετραγωνικο.

Τον βλεπω πολυ ανετο ομως μετα απο την πρωτη φορα που τον πειραξε πραγματικα. Καθεται εκει και περιμενει τυλιγοντας τις ακρες. Δε δειχνει να τον πειραζει που καθεται εκει. Αλλα μετα ειναι πιο ηρεμος και τουλαχιστον την ιδια μερα δεν ξανακανει το ιδιο. Την επομενη μπορει και να το ξανακανει... Δοκιμασε και το μπαμπα του σε καποια στιγμη, αν θα κανει το ιδιο και ευτυχως αυτος τον εβαλε τιμωρια... Θα δουμε. Παντως δε σκεφτομαι να αυξησω το χρονο σε 2 λεπτα ακομα. Θελει ακομα 10 μερες για να γινει 1μισι ετους.

Σιγουρα το να του φωναζω ετσι οπως φωναζα ειναι χειροτερο απο τον βαζω να καθησει εκει χωρις παιχνιδια και φυσικα κλειστη την τηλεοραση. Και να μην καταλαβαινει ακομα καλα την εννοια της τιμωριας οτι δεν πρεπει να το ξανακανει δηλαδη, κραταω εγω την ψυχραιμια μου επειδη κανω κατι για τις αταξιες του... Γενικα ηρεμησα και η γειτονια επισης!

Θυμασαι αν εχει τιποτα αλλο ενδιαφερον το βιβλιο της νταντας εκτος απο το ταιμ ουτ, τη μεθοδο για τον υπνο και τις επιβραβευσεις με πινακες και αυτοκολλητα ή κουτια που γεμιζουν - αδειαζουν με την καλη ή κακη συμπεριφορα? Ρωταω για να δω αν θα μου χρησιμευσει σε κατι να το αγορασω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αναστασία μου,ευχαριστώ για την πληροφορία!

Το αναζήτησα στο google και απ ότι είδα είναι και φθηνό,σχεδόν 10 ευρώ.

Θα το πάρω,αφού λέτε όλες ότι είναι καλό...

Εγώ όπως είπα ουδέποτε κοίμισα στα χέρια το Γιώργο,ή τον πήρα στο κρεβάτι μας και από 4 μηνών κοιμάται μόνος στο δωμάτιό του!

Πιστεύετε ότι θα μπορέσω να βρω μια λύση με το βραδινό γάλα?

Δε δέχομαι ότι μπορεί να μη χορταίνει και να χρειάζεται κι άλλο γάλα,γιατί υπάρχουν φορές(σπάνιες βέβαια)που μπορεί να μην έχει φάει καλά,να χει πιει το μισό ή καθόλου γάλα το βράδυ και να μου ξυπνήσει μια και καλή στις 6.30 -7.00 το πρωί!Τότε γιατί δεν πεινάει?

Τα χω ελέγξει όλα,αν ζεσταίνεται,αν κρυώνει,αν υπάρχει υγρασία,βουλωμένη μύτη,βρεγμένη πάνα... τίποτα απ αυτά δε ισχύει!

Όσο για το να τον κοιμίζω πιο αργά και να τρώει και πιο αργά το γάλα,μήπως τον κρατήσει μέχρι το πρωί,δεν είμαι διατεθειμένη να το κάνω,γιατί κουτουλάει τα ντουβάρια 9 η ώρα!Πώς να τον κρατήσω παραπάνω????????????Επίσης κάποιες φορές που βγήκαμε βράδυ και ήταν μαζί,άρα κοιμήθηκε πιο αργά,δεν άλλαξε κάτι!Σηκώθηκε κανονικά και ήπιε το μεταμεσονύκτιο γαλατάκι του!!!!!!

Δεν έχει συγκεκριμένη ώρα που θα σηκωθεί...

Μπορεί να είναι 2, 3, 4 5 τη νύχτα...

Από τις έξι και μετά αν ζητήσει γάλα,το θεωρώ φυσιολογικό,αφού ουσιαστικά έχει ξεκινήσει η επόμενη μέρα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Παντως βρε κοριτσια τωρα που το διαβασα το βιβλιο , ειλικρινα δεν καταλαβαινω το λογο που γινοταν τετοιος σκοτωμος για παρτη του ..Δεν λεει τιποτα μα τιποτα το ..εγκληματικο κ φανταστειτε οτι πριν να μπω στην διαδικασια να το παρω στα χερια μου κ να το διαβασω μερικα ατομα με ειχαν επιρεασει τοσο αρνητικα που νομιζα οτι θα εβρισκα δεν ξερω κ γω τι εκει μεσα ..

Οσον αφορα την χτεσυνη νυχτα η μανταμιτσα μου γλεντισε παλι μεχρι να κοιμηθει ..Μετα ξυπνησε στις 0230 κ ξανα στις 3..Τελικα κοιμηθηκε μετα μεχρι τις 0730 που την σηκωσα για να φαει. :P Ομως πλεον δεν μασαω ..Θα την εφαρμοσω κ γω ομως περιμενω να φτασω λιγο παρακατω να δω αν γραφει οτι ειναι εφικτο με αλλα παιδια στο δωματιο ..Εσεις που το τελειωσατε το γραφει ?

Καλημερουδια σε ολες

Ευχαριστω για τα καλα σου λογια... :)

Χαιρομαι που το διαβαζεις και που βλεπεις θετικα το ολο θεμα... Κι εμενα οταν μου το συστησαν και εβαλα στο google τον τιτλο για να το βρω να το παραγγειλω, αναποφευκτα επεσα σε συζητησεις σε αλλα φορουμ που γινοταν σκοτωμος γι αυτο και εγραφε ο καθενας οτι ηθελε. Θα ηταν λογικο ομως απο τη μερια μου να το αποριψω πριν το διαβασω (σιγα την εγκυκλοπαιδεια... 150 σελιδες), ιδιαιτερα απο τη στιγμη που ειχα ρωτησει γνωστο μου παιδοψυχολογο και ηταν θετικος?

Οσο γι αυτο που ρωτας, απο οτι καταλαβα ειναι πιο ευκολο να εκπαιδευτει ενα παιδι μονο του σε ενα δωματιο, χωρις να ειναι και απαραιτητο ομως. Εξαρταται απο την αντιδραση των αλλων παιδιων... Παντως για τα διδυμα λεει σαφεστατα οτι ειναι καλυτερα για τις 7 μερες αυτες να κοιμουνται σε διαφορετικα δωματια και οταν τελειωσει η εκπαιδευση μπορουν να ξανακοιμουνται παλι στο ιδιο. Απαγορευτικο παντως δεν ειναι... ως δυσκολοτερο το αναφερει.

Καλη επιτυχια στην προσπαθεια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ρε παιδια εγω οποτε εμπαινα μεσα στους χρονους που εγραφε ,το παιδι σπάραζε πιο πολύ!!!!!αμοκ πάθαινε με το που με έβλεπε!!!! μήπως ήταν πολυ μικρή?ηταν 11 μηνων

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

molly, ακομα το σκεφτομαι αυτο το δικο σου... Οντως ειναι μεγαλος για γαλα μεσα στη νυχτα, αλλα αυτο που γραφεις οτι πινει το γαλα (φανταζομαι οσο συντομα το πινει συνηθως) και κοιμαται αμεσως, με βαζει σε σκεψεις... Τα περισσοτερα παιδακια που χρησιμοποιουν το γαλα σαν προφαση το κρατανε με τις ωρες και δεν κοιμουνται αμεσως. Μεχρι και 2-3 ωρες κρατανε αυτα τα μεταμεσονυχτια φαγοποτια...

Απο βαρος, αναπτυξη γενικα πως ειναι ο γιος σου? Εχετε κανει εξετασεις ή ρωτησες τον παιδιατρο του πως το βλεπει αυτο το κολπο που ξεκινησε μετα το χρονο? Αν μπορεις να αποκλεισεις οτι εχει καποια αναγκη ο οργανισμος του, τοτε προχωρα κανονικα στο "Κοιμησου, παιδι μου"...

Μπορεις και να τον προειδοποιησεις αν θελεις οσο το σκεφτεσαι ή θα διαβαζεις το βιβλιο, οταν πινει το βραδυνο του γαλα, οτι δεν εχει αλλο μεχρι το πρωι και αν ξυπνησει τη νυχτα εχεις μονο χαμομηλι να του δωσεις... (εννοειται οτι αφου θα το πεις πρεπει να το κανεις κιολας και μαλιστα χωρις καθολου ζαχαρη ή μελι). Ενω δεν πολυμιλανε ειναι τοσο εξυπνα και καταλαβαινουν τοσα πολλα που μπορει και να πιασει. Αν ειναι θεμα λαιμαργιας και οχι "να δω τη μαμα εστω για ενα τετρατακι"...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ρε παιδια εγω οποτε εμπαινα μεσα στους χρονους που εγραφε ,το παιδι σπάραζε πιο πολύ!!!!!αμοκ πάθαινε με το που με έβλεπε!!!! μήπως ήταν πολυ μικρή?ηταν 11 μηνων

Ετσι εκανε και ο Ιασωνας εκεινο το πρωτο βραδυ (ηταν 15 μηνων)... μολις με εβλεπε τα κλαμματα γινοταν πιο εντονα και φαινοταν θυμωμενος και πεταγε και τις πιπιλες και τον Τιτο και το μαξιλαρακι του στο πατωμα. Απο την επομενη μερα ηταν πολυ καλυτερα... ισως να επαιξε ρολο οτι μετα την πρωτη ωρα μπαιναμε εναλαξ με το μπαμπα του στο δωματιο και καταλαβε οτι δεν υπαρχει κανενας αλλος να ακουσει τις φωνες του και να κανει κατι διαφορετικο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αγγελική μου,η αλήθεια είναι οτι δεν το χω συζητήσει καθόλου με το γιατρό,γιατί μέχρι τώρα μου φαινόταν ας πούμε φυσιολογικό!

Το βάρος του είναι φυσιολογικό!Στην τελευταία μέτρηση,στις 14/09 ήταν 10.800γρ και 83 πόντους!

Την άλλη βδομάδα θα ρθει ο γιατρός οπότε θα το συζητήσω και μαζί του!

Ναι,το γάλα το πίνει αμέσως και με κλειστά τα μάτια πολλές φορές!Γραμμένη μ εχει εμένα!Και μάλιστα επειδή καμιά φορά του αλλάζω και πάνα μετά το γάλα,επειδή αυτός θέλει να κοιμηθεί,νευριάζει κι έτσι τώρα τον αλλάζω μέσα στην κούνια,σκεπασμένο και τον έχει ήδη πάρει ο ύπνος μέχρι να τελειώσω!

Δε με αναζητά!Όσο για το χαμομήλι,το χω δοκιμάσει με νερό και έγινε χαμός!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αν ήξερε το παιδί μου να μιλάει πο καθαρά τότε,πιστευω οτι θα με έβριζε κανονικότατα!!!!!!!!!!!!

[smilie=argue.gif][smilie=argue.gif][smilie=argue.gif][smilie=argue.gif][smilie=argue.gif][smilie=argue.gif]

Αφού ο άντρας μου πετάχτηκε πάνω να δει τι πάθαμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [smilie=dontknow.gif] [smilie=dontknow.gif] [smilie=dontknow.gif] [smilie=dontknow.gif] [smilie=dontknow.gif] :-o:-o:-o:-o

Είναι γενικά καλόβολος με τον ύπνο...μόνο που ξυπνάει για το γάλα! :-?:-?:-?:-?:-?:-?

Ουφ!Προβληματίστηκα !!!!!!!!!!!!! :crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αγγελικη Χρονια Πολλα!!!! παντα με υγεια και χαμογελα!!

λοιπον κατεβασα το βιβλιο της Τζο Φροστ. τελικα λεγεται "ρωτηστε τη νταντα πρωτων βοηθειων" εκδ. Μοτιβο.

μεσα λεει για: ημεριησιο προγραμμα, τονοι φωνης, διδυμα, σνακ, τεχνικες διατροφης, προγραμμα υπνου, τεχνικη μενω στο κρεβατι (κατι σαν αυτο που καναμε εμεις, αλλα και για μεγαλυτερα παιδια), τεχνικη ελεγχου κλαμματος, νυχτερινη ουριση, εκπαιδευση τουαλετας, αποχωρισμος, ξυπνημα, μπανιο, ντυσιμο, πινακες επιβραβευσης, παιχνιδια, φυσικα το τάιμ αουτ, διαζυγιο, θανατος συγγενικου προσωπου, πρωτες μερες στο σχολειο κλπ... σε καθε κομματι, γραφει καποια γενικα και μετα παραθετει γραμματα γονεων και τις συμβουλες της πανω σε αυτα.

εγω το ειχα αγορασει οταν ημουν εγκυος απο την εκκθεση βιβλιου 20Ε αλλα μετα ειδα στο ιντερνετ οτι στα βιβλιοπωλεια ειναι φθηνοτερο!@#$%$#@#$%

επισης εχει αλλο ενα δικο της για νεογενητα εως 1χρ. το πηρε μια φιλη μου που ειναι εγκυος. δεν ξερω τι λεει εκει.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αγγελικη τωρα που το εψαξα λιγο, γραφει μεσα αυτο που ρωτασ:

Πωσων ετων πρεπει να ειναι ενα παιδι για να χρησημοποιησω το σκαλοπατι της αταξιας; το παιδι μου ειναι 18μηνων και μπλεκεται παντου, πραγματικα με τρελαινει και αναγκαζομαι διαρκως να του λεω να σταματησει...

Απαντηση: αυτη την ερωτηση μου την κανουν πολυ συχνα. εξαρταται απο το επιπεδο ωριμοτητας του παιδιου. στην περιπτωση σου δε θα το χρησημοποιουσα ακομη για τοσο μικρο παιδι., εκτος και αν εχει πολυ ανεπτυγμενο και με συνοχη λογο. για να λειτουργησει η τεχνικη πρεπει το παιδι να λεει αρκετες λεξεις ή φρασεις.....

στις περισσοτερες περιπτωσεις μπορειτε να τη χρησημοποιθειτε απο την ηλικια των 2 ετων.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα κ απο εμενα !

Αγγελικη χρονια πολλα κ να χαιρεσαι το παιδακι σου !

Κοριτσια περασα αλλο ενα εφιαλτικο βραδυ ..Λοιπον το βιβλιο το τελειωσα ..Γυρω στις 3 την νυχτα το διαβαζα στην σκαλα του σπιτιου μου :shock: μιας κ εκει εχουμε το χειμερινο καπνιστηριο .. :oops:

Ρε κοριτσια τι να κανω ? Απο την Παρασκευη λες κ της γυρισε αποτομα διακοπτης κ απο εκει που ηταν ενα βραδυ σχετικα νορμαλ , ενα εξοντοτικο κ παλι απο την αρχη , τωρα ειναι συνεχως στην πριζα ..Την βαζω για υπνο κ γμτ πρεπει να μεινω απο πανω της για να την παρει ο υπνος ..Χτες βραδυ ζητημα να κοιμηθηκα σερι 2 ωρες ..Καθε μια ωρα μισοξυπνουσε ..Το βιβλιο θα το εφαρμοσω το αποφασισα ομως εγω δυο ερωτησεις ρε κοριτσια σε σας που τα κανατε ηδη , Αγγελικη κ Ευη

Πεστε μου την γνωμη σας , λεει οτι ειναι καλυτερα το παιδι να εκπαιδευτει μονο του ομως τωρα που την εχω περασει στο δωματιο των μεγαλων τι να κανω ? Να την ξαναγυρισω στο δικο μου να εκπαιδευτει κ να την ξαναπαω πισω ? Δεν θα ειναι λιγο ταλαιπωρια αυτο το πηγαινε ελα ?

Αν την αφησω εκει που ειναι φοβαμαι για τις αλλες δυο οι οποιες ναι μεν πλεον δεν ξυπνανε ομως για ποσο θα μπορουσε να γινει αυτο αν η Αριαδνη ξεκινησει το προγραμμα του βιβλιου ?

Πελαγωσα ..Σημερα που πηγαινα την Σοφια κ την Νικη στον παιδικο κ αφου πατησαν ενα τρικουβερτο καβγα πρωι πρωι για ενα μπαλονι , ημουν τοσο χαλια αφου κ η δασκαλα τους μου ελεγε κουραγιο θα περασει , ισως ειναι σταδιο αναπτυξης κτλ κτλ κτλ..Αυτο που με ενοχλει ομως ξερετε ποιο ειναι ? Ολοι αυτοι οπως γραφει κ το βιβλιο που οταν βλεπουν τον αγωνα σου , το ξενυχτι της αρκουδας - πολικης κ μη , δεν μας ενδιαφερει - σε κοιταζουν με υφος γιατι το δικο τους πιτσιρικι κοιμαται ..Ναι ναι υπαρχουν ..κλικες κ στους γονεις τελικα ..Και ατακες του στιλ " αχ τι κριμα εμεις ποτε δεν αντιμετωπισαμε τετοιο προβλημα ..μηπως κατι κανετε λαθος εσεις " Αυτο το τελευταιο μαχαιρι στην πληγη οχι μονο γιατι το σκεφτομαι καθημερινα αλλα κ γιατι νιωθω οτι ολοι με κοιτανε παραξενα λες κ το λαθος ειναι δικο μου ..λες κ δεν θα ηθελα εγω το παιδακι μου να κοιμαται σαν ολα τα αλλα ..

Τεσπα ..τωρα η μανταμιτσα μου κοιμαται γιατι βεβαιως ειναι κομματια ποσο ν'αντεξει κ αυτη ..

Βαγκ πως περασατε στη γαμοβαφτιση της Σωσωκας ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα!!!!

κοιμηθηκαμε σερι!!!!!

βεβαια χθες ειχαμε πισωγυρισμα....τον εβαλα στις 9:30 για υπνο και κοιμηθηκε στις 11 :shock: ουτε κι εγω θυμαμαι ποσες φορες πηγα μεσα....εκανε τα παντα για να παω(επαιζε,πεταγε πραγματα,χτυπαγε την πορτα μεχρι και με την πριζα επαιζε :shock: )

το πρωι που του εδωσα το γαλα του στις 6(αντε να δω ποτε θα κοπει και αυτο)μολις τελειωσε το γαλα αρχισε ενα ουρλιαχτο απαπαπαπα

αυτην την εβδομαδα θα παω παλι στην παιδιατρο γιατι εξακολουθει να μην τρωει :(:( παρολο που πινει βιταμινες εδω και ενα μηνα!!!

δεν μου τρωει γαλακτοκομικα καθολου και γιαυτο του δινω το γαλα στις 6 το πρωι,αλλιως δεν το πινει!!!!!

4η μερα σημερα και ελπιζω να μην ειναι σαν χθες αλλα καλυτερη.

σημερα γιορταζει το 2ο ονομα του σπυρακου ο ταξιαρχης!!!!!!

ευα εμενα με κοιταζουν αλλιως....με το στυλ μα τι εκανες στο παιδι και ξαφνικα ξυπναει??? :evil::evil::evil:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να χαιρεσαι τον Σπυρο-Ταξιαρχη!!! δεν ξεραμε φυσικα το 2ο ονομα.... ελπιζω να ειμαστε καλα να το θυμηθουμε του χρονου!!!

χθες ηταν που ξεχασες τα αγαπημενα του παιχνιδια και επαιζε;;; ισως γι'αυτο εγινε ετσι. εμας μια μερα ο αντρας μου εβαλε τη βαση απο το μπανιερακι, κλειστη σε αποσταση που το εφτανε ο Σπυρος... νομιζαμε κοιμηθηκε, αλλα αυτος το επεξεργαζοταν. και ξαφνικα κανει ενα μπαμ! μας κοπηκαν τα ποδια γιατι νομιζαμε επεσε καποιο μωρο! και μετα εκανε αρκετη ωρα να κοιμηθει.

Ευα δε νομιζω ειναι σωστο να την ξαναγυρισεις σε σας. τι σόι εκπαιδευση θα ειναι αν κοιμαται μαζι σας; οι μεγαλες σου εχω καταλαβει οτι ειναι παιδια που καταλαβαινουν οταν τις λες κατι. λες να εχουν προβλημα αν κατσεις και συζητησεις μαζι τους για το τι ακριβως θα κανεις με τη μικρη; να τις εξηγησεις τα παντα. και να τις δωσεις, ισως, και ρολους για να σε βοηθανε στο εγχειρημα αυτο. αυτο το γραφει η Νταντα για μεγαλυτερα προς μικροτερα παιδια. να νιωθουν οτι συμετεχουν σε κατι που γινεται. και να ξερουν τι και πως. π.χ. να τις πεις, οτι, οταν θα σηκωνεται και θα φωναζει η Αριαδνη, εσεις θα κανετε τις ηθοποιους που παιζουν ρολους στις ταινιες. θα κανετε οτι κοιμαστε κλπ κλπ...

αλλα ας δουμε και την αποψη της Αγγελικης, που οπως εχω καταλεβει ειναι γενικα ψαγμενη κοπελα.

εχω δικιο καλε;;

φαινεται οτι εχεις διαβασει κατι παραπανω...

εχεις και γνωστο ψυχολογο... που ακομα λιγο θα χρειαζομασταν εναν οικογενειακως!!! :lol:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια χαρα κ απο εμενα

Μπεμπουλης δεν ξεραμε καλε οτι εχετε κ δευτερο ονομα ..Να τον χαιρεσαι λοιπον πολυχρονος με υγεια χαρα κ πολλους υπνους !!

Κανε κουραγιο λιγο ακομα νομιζω οτι εισαι σε καλο δρομο με την μεθοδο μην λυγισεις ουτε χιλιοστο !!

Βαγκ κ γω νομιζω οτι δεν ειναι οτι καλυτερο να την γυρισω πισω σ'εμας , για την ακριβεια καταστροφη χειροτερη θα ηταν , θα το αποδιοργανωναμε τελειως το βρεφος ..Περα δωθε κ εκπαιδευση απο πανω ..Προσπαθω σιγα σιγα εδω κ λιγες μερες να μπασω στο κολπο τις μεγαλες οπως λες αλλα το θεμα ειναι οτι ειναι παιδια , δεν εχουν παντα την ιδια διαθεση κ ορεξη ..Μπορει να τους καλοαρεσει το ολο θεμα του να μενει η Αριαδνη μαζι τους κ δεν πολυξυπνανε με τις φωνες της ομως φοβαμαι οτι αν καποια στιγμη γινει αυτο που λενε ..κακοξυπνημα δικο τους .Ειναι συνεργασιμες δεν λεω , ομως φοβαμαι το απροοπτο , τον ασταθμητο παραγοντα ..Παντως εχεις δικιο , το ιδανικο θα ηταν να μπορουσαν να συνεργαστουν μαζι μου κ ας ελπισουμε οτι θα τα καταφερω ετσι ..

Καλε πως το λενε αυτο το βιβλιο της Νταντας αμεσου δρασεως ? Την παρακολουθουσα με τρελα , μεχρι κ βιντεο την εγραφα αλλα εδω κ αρκετο καιρο δυστηχως την εχω αποχωριστει , κλαψ ..

Ομολογω οτι μου ειχε δωσει πολλες κ καλες ιδεες κ λυσεις για τα πιτσιρικια τις οποιες εχω εφαρμοσει ..

Τις εβαλα ολες μαζι για υπνο πριν λιγο για να δουμε την Αριαδνη πως θα τα περασει ..Οι αλλες δυο ροχαλιζουν ηδη ..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευα, ουτε κι εγω συμφωνω πως γινεται εκπαιδευση στο δωματιο της μαμας και του μπαμπα. Αν δε θελεις να σου αναστατωσει τα αλλα πηγαινε το κρεβατι-κουνια της στο σαλονι, κουζινα, διαδρομο, μπανιο, οπουδηποτε εκτος απο το δικο σας υπνοδωματιο και μολις τελειωσει η εκπαιδευση, την πηγαινεις στο παιδικο δωματιο μαζι με τα αδερφια της.

Γι αυτο που λες για τους αλλους γονεις... δικιο εχεις! Το τι μ@λ@κιες εχω ακουσει απο αλλες μαμαδες κυριως, δε λεγεται. Για ολα τα θεματα και οχι μονο για τον υπνο. Για διατροφη, καθαριοτητα, κατοικιδια, ομιλια... ολα! Κουναω το κεφαλι απανταω συνηθως "δεν ξερω, μπορει και να ειναι ετσι" και απο μεσα μου "κουνα που σε κουναγε, τρομαρα σου..." Αλλα δεν πιανω κουβεντες γενικα με αλλες μαμαδες γιατι συνηθως διαφωνω σε πολλα και για να ειμαι ειλικρινης δεν σκοπευω να λεω τη γνωμη μου σε κανενα που δεν τη θελει. Γιατι δεν εχει γι αυτον καμια αξια και γινομαι αντιπαθητικη και ξερολας χωρις να ωφελειται κανενας.

Αν ειχα μυαλο (προγραμμα βασικα) επρεπε να ειμαι ψυχολογος εδω και 2 χρονια. Το οτι ακομα χρωσταω την πτυχιακη μου δε λεει και τιποτα γιατι διαβαζα και διαβαζω ακομα και δεν προκειται να σταματησω γιατι κανω το κεφι μου με αυτες τις σπουδες. Ειναι κατι που διαλεξα και δεν ετυχε... Οσο για τις απειρες φορες που δεν ξερω τι να κανω με τον Ιασωνα, εχω ενα σωρο γνωστους ψυχολογους (1 εμπιστευομαι πραγματικα) που ασχολουνται αποκλειστικα με παιδια απο την πρακτικη μου που ειχε διαρκεια 1μισι χρονο αντι για 6 μηνες, γιατι δεν μπορουσα να αποφασισω με ποιον τομεα θα ασχοληθω τελικα σαν επαγγελμα. Για θεματα βιολογικα και διατροφης ρωταω τον παιδιατρο που εχουμε τωρα και παιρνω και κανενα τηλεφωνο τον παλιο που ειχαμε στην Αθηνα και ηταν και διατροφολογος και ανοιχτομυαλος γενικα.

Θα σου ελεγα λοιπον κι εσενα να βρεις 1-2 ανθρωπους επιστημονες ή οχι που να ταιριαζουν οι αποψεις σας και να τους εμπιστευεσαι και να παραμεινεις σταθερη οταν δεν ξερεις τι να κανεις, σε αυτο που λενε εκεινοι. Ειναι καποια θεματα οπως ο υπνος ή τα κατοικιδια στο σπιτι που δεν προκειται ποτε να βγαλεις ακρη απο τη γνωμη των αλλων... ακομα και ειδικων γιατι απλα υπαρχουν διαφορετικες "σχολες" και σε ενιαιο συμπερασμα για καποια θεματα ουτε καν η κλασικη ιατρικη δεν εχει καταληξει.

Αν δε, προσπαθεις να βγαλεις ακρη ή ακομα χειροτερα στενοχωριεσαι απο αυτα που λενε μαμαδες που στη ζωη τους ασχολουνται μονο με το μουσακα ή τα οικονομικα ή τη μουσικη και επειδη εκαναν 1-2 παιδια θεωρουν οτι τα ξερουν ολα και μπορουν να πληγωνουν την καθεμια αλλη που εχει ενα προβλημα και ψαχνει να βρει τη λυση... τι να σου πω? Η επιλογη ειναι δικη σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστω πολυ για τις ευχες σας!

Χρονια πολλα και στο Σπυρακο που τον λενε και Ταξιαρχη! Αναστασια μου, να τον χαιρεσαι, παντα γερο και χαρουμενο!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΥΡΑΚΟ ΣΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΟΥ ΝΑΝΑΙ ΓΕΡΟ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΜΟΥ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΣΕΝΑ ΣΤΑ ΠΑ ΑΛΛΟΥ ΧΙΧΙ

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΜΑΔΕΣ και γω το ιδιο ακριβως κανω γιτι πολλες φορες με κοιτουσαν σαν εξωγηινο η τσακωνομουν οπου πηγαινα κ με αντιμετωπιζαν σα ξερολα...αντιθετως διαβαζω και ψαχνομαι για να μαθαινω συνεχεια γιατι δε γνωριζω.....πολλα ουτε γνωριζα αλλα ψαχνομαι και ακουω..κιαν δεν ειμαι σιγουρη δε μιλαω αλλα ακουω και τους αλλους

εμεις απο τοτε που μενουμε στη μανα μου δεν υπαρχει χωρος κοιμοτασν το μωρο 2 μηνες στο παρκο στο σαλονι πανω στα σιδερα κ αναγκαστικα το κρεββατακι του χωραει μονο μεσα στο δικο μας δωματιο και τον πηραμε για λιγο καιρο εκει και ξυπναει και θελει να ρθει σε μας...νιωθω πολυ ασχημα γιαυτο αλλα θα σταματησει σε λιγο ειναι οτι χειροτερο για ολους

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αγγελικη τωρα που το εψαξα λιγο, γραφει μεσα αυτο που ρωτασ:

Πωσων ετων πρεπει να ειναι ενα παιδι για να χρησημοποιησω το σκαλοπατι της αταξιας; το παιδι μου ειναι 18μηνων και μπλεκεται παντου, πραγματικα με τρελαινει και αναγκαζομαι διαρκως να του λεω να σταματησει...

Απαντηση: αυτη την ερωτηση μου την κανουν πολυ συχνα. εξαρταται απο το επιπεδο ωριμοτητας του παιδιου. στην περιπτωση σου δε θα το χρησημοποιουσα ακομη για τοσο μικρο παιδι., εκτος και αν εχει πολυ ανεπτυγμενο και με συνοχη λογο. για να λειτουργησει η τεχνικη πρεπει το παιδι να λεει αρκετες λεξεις ή φρασεις.....

στις περισσοτερες περιπτωσεις μπορειτε να τη χρησημοποιθειτε απο την ηλικια των 2 ετων.....

Ειναι καπως μπερδεμα... Ο Ιασωνας δε μιλαει λιγες λεξεις κι αυτες μονο εγω και ο μπαμπας του τις καταλαβαινουμε. Αλλα νομιζω πως καταλαβαινει σχεδον τα παντα. Ιδαιτερα οταν προκειται για κατι που θελει να κανει και η μαμα δε συμφωνει... Γελαει επιδεικτικα βγαζοντας για 1000στη φορα τα καλτσακια του ενω εχει πυρετο. Οταν δεν ακουγεται κιχ, τρεχω να προλαβω την πτωση γιατι καπου εχει σκαρφαλωσει και δεν ανασαινει σχεδον για να μην τον ακουσω και τον σταματησω απο το στοχο του. Οταν τον ρωταω π.χ. γιατι βαζεις παλι τα παπουτσια στο στομα, τιμωρια θελεις? Το βγαζει και μου το δινει αμεσως.

Το προβλημα μου δεν ειναι πως με τρελαινει αλλα πως να τον σταματησω απο τα επικινδυνα σκαρφαλωματα. Αυτο με καιει! Και ο κυριοτερος λογος που του φωναζα και με ακουγε ολη η γειτονια αυτος ηταν. Με ολα τα αλλα μπορω να κανω υπομονη αλλα το παιδι μου θα καταληξει σιγουρα στο νοσοκομειο αν συνεχιστει αυτο που γινεται. Και οπως καταλαβαινεις δεν ειναι δυνατον να μην εχουμε καρεκλες ή αλλα επιπλα στο σπιτι, γιατι ο Ιασωνας σε χρονο μηδεν βαζει καρεκλα για να ανεβει στην πολυαγαπημενη του βιβλιοθηκη! Ουτε να εχω τα ματια μου συνεχως πανω του γιατι πρεπει να φερω το φαρμακο, νερο, να του μαγειρεψω να φαει, να κοψω τα φρουτα κ.τ.λ. και ειμαστε πολυ συχνα μονο οι 2 μας στο σπιτι. Καγκελα να βαλω? Που? Στην τηλεοραση? Στο τραπεζι της κουζινας? Στη βιβλιοθηκη? Ποια απο ολες? Ηδη οι πορτες εχουν συρτες και το μπανιο ειναι σχεδον παντα συρτωμενο αλλα επιπλα επικυνδυνα ψηλα για σκαρφαλωμα υπαρχουν παντου...

Ευχαριστω πολυ που μπηκες στον κοπο και το εψαξες αλλα μη σε ζαλιζω αλλο... Θα συνεχισω ως εχει μπας και του κοψω λιγο τη φορα και την Τεταρτη που θα δω αυτο το γνωστο μου παιδοψυχολογο, θα τον ρωτησω να μου πει τη γνωμη του. Παντως απο μαλωμα και κουβεντα δεν παιρνει οχι γιατι δεν καταλαβαινει αλλα γιατι του τη σπαω και μου το δειχνει με καθε τροπο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ταλιμπανακος και ο δικος σου δηλαδη Αγγελικη,ε;;;

σαν το Σπυρο μου... τι εχω να τραβηξω και εγω και με τα 2!

αλλα και η μαμα μου, γιατι μετα τις γιορτες ξαναρχιζω δουλεια!!!

οσο για τα σκαρφαλωματα,ακομα θυμαμαι οτι η κορη του προπονητη μου (εκανα πολλα χρονια στιβο) επιδη εβλεπε στην τβ πανευρωπαϊκο Ενοργανης πηδηξε απο τον καναπε να κανει τουμπες σαν τις αθλητριες που εβλεπε και την ετρεχε η μαμα της για ραμματα!!!

οπως λεει συνεχεια ο αντρας μου, ο Θεος τα φυλαει τα παιδακια, γιατι πολλες φορες γλυτωνουν στο τσακ απο κατι πολυ σοβαρο και επικινδυνο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσια ευχαριστω για τις ευχες σας!!!!!!!!

σημερα πηγα μονο μια φορα μεσα και κοιμηθηκε!!!!!! ελπιζω να ειναι και σερι οπως εχθες!!!

βαγμαν σιγουρα αυτο ηταν εχθες και εκανε μιαμιση ωρα να κοιμηθει,σημερα ομως τα ειχα εξαφανισει ολα :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

ευακι ξεκινα και μην εχεις ενδοιασμους κι εμενα ο σπυρος εχει 2 αδερφακια απο τον πρωτο γαμο του αντρα μου τα οποια ερχονται και μενουν μαζι μας καποια σκ

παλια εβαζα τον σπυρο και κοιμοταν πρωτος και μετα πηγαιναμε μεσα τα μεγαλα ομως τωρα που ξυπναγε συνεχεια,τα εβλεπε και που μετα υπνος,τα εχω βαλει να κοιμουνται στο σαλονι προσωρινα μεχρι να μαθει παλι να κοιμαται και να μην ξυπναει την νυχτα!!

ευτυχως συνεργαζονται και δεν παραπονιουνται,αντιθετα λενε αχ τι ωραια δεν θα μας ξυπνησει ο σπυρος την νυχτα :lol: βεβαια ειναι και πιο μεγαλα αλλα αυτο πιστευω δεν παιζει κανενα ρολο,νομιζω ειναι στην θεληση του παιδιου για συνεργασια

αγγελικουλα μου χρονια σου πολλα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ειπαμε εσυ εχεις εναν μικρο ανταρτη

ευτυχως που ο δικος μου δεν ενδιαφερεται για σκαρφαλωματα....κανει αλλα πραγματα βεβαια :lol:

σημερα ξερετε τι επαθα????? μου κοπηκε η ζωη μου!!!!

γυρνωντας απο την φυσικοθεραπεια παμε στο παρκινγκ,τον κραταω απο το χερι και ανοιγω την πορτα....εκει την ωρα που του αφηνω το χερι για να τον σηκωσω να τον βαλω στο καθισμα του κανει ενα μπραφ και φευγει τρεχοντας προς τον δρομο

και εγω ο μακακας αντι να του βγω απο μπροστα παω απο πισω του,αυτος το πηρε παιχνιδι,βγαινει εξω και εκεινη την ωρα ερχοταν αυτοκινητο!!!!!!

ετρεξα δεν ξερω κι εγω με ποση φορα και τον τραβηξα

εχασα τα μισα μου χρονια κοριτσια και το περιεργο ειναι οτι αυτο το ειχα δει στον υπνο μου χθες το βραδυ!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΜΠΕΜΠΟΥΛΗΣ χρόνια πολλά για τον Σπύρο-Ταξιάρχη!!Να είναι πάντα γερός και καλότυχός!!!!

Όσο για την εκπαίδευση...κράτα γερά!!!!Μην κάνεις πίσω!!!!!!

Αγγελική, δεν έχει τύχει να μιλήσουμε ποτέ, Χρόνια πολλά για την γιορτή σου!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

οπως λεει συνεχεια ο αντρας μου, ο Θεος τα φυλαει τα παιδακια, γιατι πολλες φορες γλυτωνουν στο τσακ απο κατι πολυ σοβαρο και επικινδυνο!

Αυτο ξαναπεστο... πολλες φορες! Συνεχεια του λεω... Μεγαλη η χαρη του Αγιου Ιασωνα και ας μη ειναι ειναι διασημος... Μιλαμε για πολλες πτωσεις πανω σε μαξιλαρια του καναπε, αρκουδακια, μπρατσακια φουσκωμενα, πανω μου ενω ειμαι ξαπλωμενη στο πατωμα... κανονικα θα ειχαμε κανει ηδη τα πρωτα ραματα. Μεχρι τωρα κατι ψευτο-καρουμπαλακια που εξαφανιζονται μεσα 24-48 ωρες. Ειναι σουπερ τυχερακιας! Δεν μπορω να βασιστω σε αυτο ομως και προετοιμαζομαι για τη στιγμη που θα χρειστει να τρεξω στο νοσοκομειο... Εχω ενα κατσικι σπιτι μου. Μονιμως μεσα την καλη χαρα χοροπηδαει πανω σε κραβατια και καναπεδες σκαρφαλωνει οπου μπορει, σφηνωνει κατω απο καρεκλες...

Με 2 τετοια... θα μετακομιζα διπλα σε νοσοκομειο ή σε πολυκατοικια που να εχει γιατρο! Καλη δυναμη μονο σου ευχομαι και μακαρι να ηρεμησουν και να μην ειναι και τα δυο ετσι... αεικινητα.

γυρνωντας απο την φυσικοθεραπεια παμε στο παρκινγκ,τον κραταω απο το χερι και ανοιγω την πορτα....εκει την ωρα που του αφηνω το χερι για να τον σηκωσω να τον βαλω στο καθισμα του κανει ενα μπραφ και φευγει τρεχοντας προς τον δρομο

και εγω ο μακακας αντι να του βγω απο μπροστα παω απο πισω του,αυτος το πηρε παιχνιδι,βγαινει εξω και εκεινη την ωρα ερχοταν αυτοκινητο!!!!!!

ετρεξα δεν ξερω κι εγω με ποση φορα και τον τραβηξα

εχασα τα μισα μου χρονια κοριτσια και το περιεργο ειναι οτι αυτο το ειχα δει στον υπνο μου χθες το βραδυ!!!!

Απιστευτο... τον φυλαξε κι αυτον ο αγιος του! Τι να πω? Σε πεθανε... εστω για λιγα δευτερολεπτα...

Αυτο με το δρομο ειναι μαλλον απο εκεινες τις περιπτωσεις που δε θα τα καταφερω να κρατησω την ψυχραιμια μου ή να μεσολαβησει η δευτερη σκεψη... Χωρις να το θελω, το χερι που πολλες φορες εχει ανεβει αλλα ποτε κατεβει μεχρι τωρα, θα του την εριχνε τη σφαλιαρα. Θα ειχα τυψεις φυσικα μετα αλλα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα

τι κανω τετοια ωρα ? το φαντασμα που τριγυρναει στο σπιτι μου , τον νυχτοφυλακα κτλ

Ειμαι απο τις 3 στο ποδι κ τωρα ξεμπερδεψα λιγακι..δεν ξερω βεβαια για ποσο..

Κοριτσια εχω να κανω μια μικρη σημειωση κ συγχωρεστε με αλλα ετσι νιωθω ..Μπηκα σε καποια θεματα κ γινεται συζητηση για το θεματακι εδω με τις ξενυχτισσες μαμαδες..Ενα εχω να πω , οποιος εχει περασει αυτο το λουκι της αυπνιας ξερει καλα ποσο δυσκολο κ ψυχοφθορο ειναι .Οσοι ειναι απ'εξω απο τον χορο ξερουν να λενε πολλα τραγουδια κ ειλικρινα δεν το καταλαβαινω ..Εδω γραφουμε κ λεμε τον ..πονο μας δεν κανουμε αγωνα η διαγωνισμο πιο μωρο-παιδακι θα κοιμηθει πρωτο κτλ.Γραφουμε επισης τις προσπαθειες μας επιτυχημενες κ μη κ γενικα αυτα που νιωθουμε ..Την λογοκρισια ομως δεν την καταλαβαινω , οκ καποιες εκαναν οτι μπορουσαν καποιες σαν κ μενα στο ψαξιμο κ στον αγωνα τελοσπαντων ..αυτο ειχα να πω χωρις να θελω να θιξω κανεναν κ καμια ..παει κυριως σ'αυτους που σχολιαζουν το οτι ακομα τον πονο μας λεμε κ γραφουμε , κοινως δεν εχουμε κανει τιποτα για να το λυσουμε ..Το βιβλιο το δεχομαι κ μαλιστα εχω πει αρκετες φορες οτι θελω να χρησημοποιησω την μεθοδο του .Ομως εχω καποια πρακτικα προβληματα , οπως η ελλειψη χωρου , εχουμε μοναχα ενα παιδικο δωματιο οπου υπαρχουν αλλα δυο παιδακια μεσα ..Αν ειχα μονο ενα παιδι δεν το συζητω θα το ειχα εφαρμοσει εδω κ πολυυυυυ καιρο ..

Παρεπιπτωντος αφησα σημερα την μικρη να κλαψει κ μπαινοβγαινα για να με βλεπει ..

Αυτα ..εχω κακη διαθεση κ κακη ψυχολογια , μου ηρθε κ περιοδος ..ολα καλα .. :evil:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Προσθήκη...