Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημερα σε ολες τις γλυκομανουλιτσες.

Ο μπεμπης μου θηλαζει αποκλειστικα απο την αρχη, δηλαδη εδω και 70 περιπου μερες και τα παμε αρκετα καλα, αν εξαιρεσουμε τις πληγωμενες θηλες που εχω σχεδον μονιμως και δεν ξερω τι φταιει- ο μπεμπης δεν πιανει καλα.... εγω δεν τον κραταω σωστα..... το στηθος μου φταιει...... αλλα παρολο τον πονο εγω συνεχιζω.

Δεν μπορω να πω οτι εχουμε "προγραμμα" θηλασμου, τρωει ανα 3 με 4 ωρες οσο θελει, τωρα τελευταια μειωσε τον χρονο θηλασμου, τρωει αλλοτε 10 λεπτα και μετα τον παιρνει ο υπνος και αλλοτε 40 λεπτα και παροτι εχει χορτασει, αφου ρευτει βαζει τα χερακια του στο στομα και φαινεται να πειναει.

Παιρνει πιπιλα απο την αρχη. Υπαρχει πιθανοτητα να : α) πονανε οι θηλες μου εξαιτιας της?

β) να μην τρωει "σωστα" εξαιτιας της?

Αν φταιει η πιπιλα πως μπορω να του την κοψω?

Δεν σας κρυβω οτι με βολευει, γιατι οταν γκρινιαζει, που γκρινιαζει συχνα, η πιπιλα τον ηρεμει..... Προσπαθησα χθες να μην του την δωσω το απογευμα που γκρινιαζε αλλα ηταν χειροτερα....

Δημοσίευση

Γεια σου Κατερινα μου!

Το μωρακι σου ειναι πολυ μικρο για να εχει προγραμμα ειδικα με το θηλασμο.

Ο μονος ΄΄φοβος΄΄ για την πιπιλα ειναι στην αρχη οτι τα μωρακια ξεχνανε να ζητησουν να φανε αλλα εσεις δεν εχετε αυτο το φοβο πια.

Αυτο που λες για τον πονο μαλλον δεν τοποθετεις σωστα το μωρακι σου.

Να βαζεις λιγοο γαλα σου πανω και αφηνε τες να στεγνωνουν στον αερα.

Και η πουρελαν κανει θαυματα.

Τωρα για να κοψεις την πιπιλα απλα δεν θα την δωσεις αλλα αυτη τη στιγμη πιστευω ειναι δυσκολο.

Ο μεγαλος μου ειχε απο ημερων και τη πεταξε στα 2 ο μικρος βαλαμε 40 μερων πιπιλα και την εχουμε ακομα.

οποτε δεν μπορω να σε βοηθησω σε αυτο!

Τα φιλια μου!

Δημοσίευση

Χρυσα μου.....

Την Purelan την χρησιμοποιω τακτικα αλλα δεν κανει και θαυματα. Οταν τις αφηνω ελευθερες ειναι καλυτερα, αλλα οταν τρεχει το γαλα λερωνω ρουχα, σεντονια και δεν μπορω ολη την ωρα να πλενω!!!!!!

Πως να τον τοποθετω σωστα????

Δημοσίευση

ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΑ εγώ επειδή δεν μπορούσα να τον κρατήσω σωστά στα χέρια ( είχα μεγάλο στήθος και έπρεπε να το κρατάω με τα δύο χέρια για να μπορεί να ανασάνει :silly: ) είχα πληγώσει τις θηλές μου σε σημείο να ματώσουν ( έβαζα και Purelan και έξω το στήθος και χαμομήλι ( όλα τα έκανα ) και τίποτα …. Μου είπε η παιδίατρος να τον βάζω σε μαξιλάρι και έτσι ερχόταν στο σωστό ύψος με το στήθος και σιγά σιγά άρχισα να καλυτερεύω …. Δοκίμασέ το με μαξιλάρι ……. Ελπίζω να βοήθησα …

Δημοσίευση

Στις ερωτησεις σου απαντω ΝΑΙ-ΠΙΘΑΝΟΝ και για τα δυο αλλα θα πρεπει να χουμε και αλλα στοιχεια .

Το βαρος του μωρου πως ειναι ? Ποσο γεννηθηκε και ποσο ειναι σημερα ?

Το μωρο για να εχει σωστη θεση θα πρεπει καταρχην να πιανει καλα την αλω και οχι την θηλή . Το κατω χειλάκι του να ειναι προς τα εξω , οι κοιλιες σας να εφάπτονται και ολο το σωμα του μωρου να ειναι σαν τοξο γυρω σου . Να μην ειναι πολυ χαμηλά (αυτο που γραφει η ΕΛΔΟ) αλλα ουτε και πολυ ψηλά .

Δημοσίευση

LaLa έγραψε:

Στις ερωτησεις σου απαντω ΝΑΙ-ΠΙΘΑΝΟΝ και για τα δυο αλλα θα πρεπει να χουμε και αλλα στοιχεια .

Το βαρος του μωρου πως ειναι ? Ποσο γεννηθηκε και ποσο ειναι σημερα ?

Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

2/6 2.710 ΓΕΝΝΗΣΗ

7/6 2.600 ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ

12/6 2.750

1/7 3.750

6/7 4.040

12/7 4.400

19/7 4.700

3/8 5.500

Δημοσίευση

LaLa έγραψε:

Το μωρο για να εχει σωστη θεση θα πρεπει καταρχην να πιανει καλα την αλω και οχι την θηλή . Το κατω χειλάκι του να ειναι προς τα εξω , οι κοιλιες σας να εφάπτονται και ολο το σωμα του μωρου να ειναι σαν τοξο γυρω σου . Να μην ειναι πολυ χαμηλά (αυτο που γραφει η ΕΛΔΟ) αλλα ουτε και πολυ ψηλά .

Βαζω μαξιλαρι απο κατω αλλα ο μπεμπης παντα εχει το κορμακι του στραμμενο προς τα πανω και οχι προς τα εμενα. Ισως δεν τον βολευει αλλιως ισως και να ζεσταινεται αν εφαπτεται η κοιλιτσα του με την δικη μου...

Δημοσίευση

:blink: Εβαλε σε ενα μηνα σχεδον 2 κιλα και θηλάζει καθε 3-4 ωρες ??? Αυτα ειναι .. :laugh:

Με την πιπιλα κανε οτι νομιζεις δεν επηρεαζει την παραγωγή σου . Ειναι μικρο παντως το μωρακι σου για να την αποχωριστει και ουσιαστικα δεν υ΄παρχει και λογος .

Για τη σταση παντως πρεπει οπωσδήποτε να αλλαξετε τακτική! Αν δεν αλλαξεις θα χεις συνέχεια προβλημα με τις πληγες . Το μωρο δεν χρειαζεται να κολαει πανω σου αλλα να ειναι αντικρυστα οι κοιλιτσες σας . Ειναι τελειως λαθος αυτος ο τροπος που τρωει το μωρο και μπράβο που τα καταφέρνει τοσο καλα και παιρνει τετοιο βαρος . Αλλο μωρο στη θεση του δεν θα μπορουσε να βαλει βαρος .

Δημοσίευση

κορίτσια πολύ βολικά είναι τα μαξιλάρια θηλασμού,κυκλοφορούν πολύ στο εμπόριο και κοστίζουν γύρω στα 50ε,έχουν σχήμα μισοφέγγαρου,αγκαλιάζουν τη μέση κ βοηθούν πολύ στο να βάλεις στην καταλλήλη θέση το μωράκι.Εγώ το έχω βολευτεί πολύ κ βλέπω ότι αρέσει κ στη μπουμπού μου :cheer: !όταν αντιμετώπισα το πρόβλημα με τις πληγωμένες θηλές,μία γιατρός που είναι κ συμβουλος θηλασμού μου είπε όταν κοιμάμαι να μην φοράω σουτιέν για να αερίζεται η θηλή,να φοράω πουρελάν,κ να βρέχω την πληγωμένη θηλή με λίγο μητρικό γάλα!Τη μέρα δε που φορούσα σουτιεν έβαζα από κάτω κάτι θήκες της μεντελα που είναι για πληγωμένες θηλές,κ επιτρεπουν τον αερισμό κ κατά συνέπεια την επούλωση!Το βράδυ για να μην λερώνω τα σεντόνια έβαζα από κάτω πετσέτες!όλα αυτά με βοήθησαν πολύ κ εκτοτε δεν αντιμετώπισα ξάνα τέτοιο θέμα!!

Να ρωτήσω κ εγώ κάτι ψιλόασχετο!

προσπαθώ να κάνω και εγώ TICKER με την μπουμπού μου κ κάπου το χάνω, :blush: ενώ το ολοκληρώνω δεν μπορώ να το βάλω σαν forum signature,αν μπορεί κάποια να βοηθήσει!! :kiss:

Δημοσίευση

LaLa έγραψε:

:blink: Με την πιπιλα κανε οτι νομιζεις δεν επηρεαζει την παραγωγή σου . Ειναι μικρο παντως το μωρακι σου για να την αποχωριστει και ουσιαστικα δεν υ΄παρχει και λογος .

Μου λες δηλαδη Lala μου οτι μπορω να συνεχισω να του την δινω χωρις να επηρρεαζει τουλαχιστον τον θηλασμο?

Για τις θηλες πιστευω οτι η πιπιλα κανει μαλλον ζημια και ειδικα οταν την εχει στο στομα του πριν να φαει....

Για τη σταση παντως πρεπει οπωσδήποτε να αλλαξετε τακτική! Ειναι τελειως λαθος αυτος ο τροπος που τρωει το μωρο και μπράβο που τα καταφέρνει τοσο καλα και παιρνει τετοιο βαρος . Αλλο μωρο στη θεση του δεν θα μπορουσε να βαλει βαρος .

Τι εννοεις δηλαδη? Τι πρεπει οπωσδηποτε να αλλαξω? Να το κανω τωρα που ειναι μικρουλης, αργοτερα θα ειναι δυσκολοτερο...

Δημοσίευση

Κουκλίτσα μου να χαίρεσαι το πιτσιρίκι σου!

Αυτό που λέει και η Λαλα είναι οτι για να μην πληγώνεις τις θηλές σου και για να γίνεται ένας απολαυστικός θηλασμός και όχι επίπονος είναι να έχεις το μωρό ΠΑΝΤΑ στο πλαϊ ετσι ώστε το πρόσωπο να κοιτά το στήθος και οι κοιλίτσες σας να είναι απέναντι. Ετσι και θα πιάνει σωστά τη θηλή σου αλλά και θα θηλάζει πιο καλά γιατί με το να έχει γυρισμένο το κεφαλάκι δεν επιτρέπει να καταπίνει και να ανασαίνει σωστά.

Τώρα το καλοκαίρι λόγω της ζέστης είναι πολύυυυυυυ βολικός ο ξαπλωτός θηλασμός! Ετσι θηλάζω και είναι ξεκούραστα και προπαντώς δεν ξεστενόμαστε και οι δυο!

Όσο για την πιπίλα δεν νομίζω να ευθύνεται για το πλήγωμα των θηλών. Απλά να προσέχεις να μην ξεχνιέται και δεν τρώει, αλλά για να έχει πάρει τόσο καλό βάρος με γεύματα ανά 3-4 ώρες είναι σούπερ!!!! Εμένα μέχρι σχεδόν 3 μηνών θήλαζε για μισή ώρα περίπου και το αργότερο ανα 2 ώρες ζητούσε βυζί! Τώρα είναι παιχνιδάκι!!!!!

Καλή συνέχεια!!!!!

Δημοσίευση

Κοριτσια να' στε ολες καλα.

Απο χθες δεν ποναω τοσο πολυ οταν θηλαζω και μερικες φορες δεν τον

καταλαβαινω κιολας οτι τον εχω στο στηθος.

Ποσο λαθος τον εβαζα να φαει...... Δεν εβαζα το στοματαακι του απεναντι απο την θηλη αλλα πιο πανω με αποτελεσμα και αυτος να ζοριζεται αλλα και εγω να ποναω. Αλλα τωρα καταλαβα και το διορθωσα.

Επισης προσπαθω να μην του δινω πολυ συχνα την πιπιλα και οποτε τον βλεπω να ρουφαει τα χερακια του με μανια εγω του δινω γαλατακι απο την μανουλα. Θα δουμε πως θα παμε. Βεβαια ειναι λιγο κουραστικο το συνεχεια στηθος αλλα ειπαμε, θελει θυσιες ο αποκλειστικος θηλασμος και για το μωρακι μου θα εκανα τα παντα.

Πολλα φιλακια σε ολες σας και παλι σας ευχαριστω για τις πολυτιμες συμβουλες σας.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...