Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Βοήθεια κορίτσια!Ερώτηση πρωτάρας:

Θηλάζω ως τωρα αποκλειστικά και ο μπεμπης μου δεν έχει δοκιμάσει μπιμπερό.Ομως θέλω να αντλησω γάλα για κάποιες φορές που θα θελω να βγω έξω και δεν θα μπορώ να τον πάρω.

Εχω αγοράσει για κατάψυξη κάτι σακουλάκια της Medela και είμαι ΟΚ.Αλλά για την συντήρηση???

Πηρα κάτι μπιμπερουδάκια της avent με σκοπο να βάλω φρεσκοαντλημένο γάλα στην συντήρηση του ψυγείου για χρήση μέσα στις επόμενες μέρες.Ομως ανοιγοντας είδα οτι δεν έχουν τα καπάκια που κλείνουν τα μπιμπερουδάκια(που έχει πχ η chicco)παρά μόνο την θηλή και το καπάκι της απο πάνω.

Μπορώ να το φυλάξω εκεί (με την θηλή και κλεισμένη με το καπάκι της?)???

Δημοσίευση

Cesilia ,ευχαριστώ για την απάντηση.

Το μπιμπερο κλείνει καλά ....όπως όλα τα μπιμπερουδακια.Δηλαδη,λες αν το βαλω εκει να το αφησω μονο για 24ωρες και όχι για μερικες μερες που υποτιθεται οτι κραταει στην συντήρηση?

Δημοσίευση

Κοιτα το γαλα κραταει στην συντηρηση σε ψυγειο που δεν ανοιγοκλεινει συχνα στο πισω μερος στο πιο ψυχρο ραφι και σε οχι πολυ γεμματο ΕΩΣ 5 ημερες

Επειδη ομως τα περισσοτερα οικιακα ψυγεια δεν πληξρουν αυτες τις προδιαγραφες το "οριο" ασφαλειας ειναι 24-48 ωρες.

Εγω τα δικα μου τα κρατουσα σε κατι μπιμπερο της κικο γιαλινα..δεν ειχαν το ειδικο καπακι μεσα, εβαζα την θηλη και κουμπονα το καπακι για να μη φευγει γαλα..εκλειαν ετσι αεροστεγως και τα μεταφερα κι'όλας χωρις διαρροες

Δημοσίευση
Εγω τα δικα μου τα κρατουσα σε κατι μπιμπερο της κικο γιαλινα..δεν ειχαν το ειδικο καπακι μεσα, εβαζα την θηλη και κουμπονα το καπακι για να μη φευγει γαλα..εκλειαν ετσι αεροστεγως

αυτό ήθελα να ακούσω!! :)

Δεν εχω σκοπό να φυλάω στην συντηρηση για περισσότερο χρόνο.Ισα-ισα μια μεριδα για άμεση χρήση, αν χρειαστει να λειψω για 2-3 ωρες το πολύ.Αν εχω και στην καταψυξη θα είμαι ΟΚ.

Το μόνο που χρειαζεται να βρω τωρα είναι ποτε θα μπορεσω να αντλήσω μιας και είμστε σε φάση μαραθωνιων θηλασμών!! :blink:

Δημοσίευση

Αρχίζω να επιχειρώ τις πρώτες αντλήσεις με θήλαστρο για τις περιπτώσεις που θέλω να λειψω λίγες ώρες από το σπίτι χωρίς το μωρό.

Η απορία μου είναι η εξής: (επειδή ο μικρός κάνει μαραθώνιους και συνεχεις θηλασμους τον καιρό αυτό) κάθε φορά μαζεύω με το θήλαστρο μικρή ποσότητα ,την βάζω στο ψυγείο και την επόμενη που θα μαζεψω την βάζω πάλι ψυγείο και μετά από ώρα την αναμειγνύω με την πρώτη.

Αν κατάλαβα καλά μπορώ οτι ποσότητα μαζέψω με τον τρόπο αυτό να την βάλω μετά στην κατάψυξη?Να είναι ποσότητα μέσα στο ίδιο 24ωρο ή μπορεί να είναι και 48ωρών?

Διάβασα οτι το θήλαστρο απαιτεί αποστείρωση 24ωρου.Αυτό σημαίνει οτι μπορώ να το πλύνω και να το ξαναχρησιμοποιήσω μέσα στην ημέρα χωρις να το αποστειρώσω ξανά?Δεν χάνεται η αποστείρωση?

Δημοσίευση

madrid05

εγω αποστειρώνω κάθε φορά και ή πέρνω το θηλαστρο κατευθειαν απο αποστειρωτη ή τον αφηνω μέσα στο ψυγειο μαξ 24 ώρες.

Το γάλα το φυλάω κι αυτο μαξ 24ωρο και αν αντλίσω 2 φορές το περιεχόμενο το βαζω σε διαφορετικά δοχεια και ας ειναι 20 μλ καθε μπουκαλάκι :dry: . Δε τα ανακατευω...Δε το διάβασα πουθενα αλλά έτσι μου φάνηκε λογικο.

Δημοσίευση

Ξερω με σιγουρια οτι οταν βαλεις 2 αντλησεις στο ψυγείο μπορεις να τις βαλεις μαζι αρκει και η δευτερη να εχει ερθει στην ίδια θερμοκρασια(την αφηνεις δηλ.στο ψυγειο 1-2 ωρες).

Αυτο που θελω να μαθω είναι μετα από ποσο καιρό που είναι στο ψυγείο μπορεις να βαλεις το γαλα στην καταψυξη και να ειναι ενταξει...

Δημοσίευση

λογικο αυτο που λες με τη θερμοκρασία...ναι αλλά αμα το ένα το έχεις αντλήσει πρωι στις 10 πχ και το άλλο μεσημερι στις 3 δεν έχουν άλλη "ώρα λήξης" (ελπιζω να καταλαβες τι λέω :P ) Πάντα απορία το ειχα αυτο!

Για τη καταψυξη δε ξερω καθόλυ γμτ...

Δημοσίευση

Γαλα μιας ωρας ή γαλα 48ωρων μπορει να μπει στην κατάψυξη . Αν εκ των προτερων ξερουμε οτι θα το καταψύξουμε το βαζουμε αμεσα κατάψυξη .

Το γαλα σε ενα μπουκάλι μπορει να ειναι και δυο διαφορετικών ημερων (πολλων αντλήσεων) δεν παιζει μεγαλη σημασία στη "ληξη" .

Για τελειομηνα μωρα χωρις προβληματα μια φορα τη ημερα αποστειρωση ειναι αρκετή . Τις υπολοιπες φορες απλα πλενεται με σαπουναδα το θηλαστρο . Αυτο ισχυει μεχρι τον 3ο μηνα , μετα μπορει να γινετε μια φορα την εβδομαδα αποστειρωση και τις αλλες φορες να πλενετε (παντα μετα απο καθε χρηση) με ζεστο νερο και σαπουνάδα .

Δημοσίευση

Απο οσο ξερω μεχρι τρεις αντλησεις την ιδια μερα μπορει να φυλαχθει σε ενα δοχειακι για μητρικο γαλα και αν δεν το δωσεις την ιδια μερα μπορεις να το βαλεις καταψυξη εντος 24ωρου (η 48ωρου αν τηρηθουν οι συνθηκες που ειπαμε.

Δημοσίευση

Ξερω εκ των προτέρων οτι θα το καταψύξω(για δημιουργία τραπεζας), αλλα επειδη ο θηλασμός μου είναι αποκλειστικός, συνεχής και ...μαραθώνιος, σε κάθε αντληση μπορώ να βγαλω 40-50 ml το πολύ.Γι 'αυτό θέλω να δω αν έχω το περιθώριο να μαζέψω γάλαα μιας ή δυο ημερών να το καταψύξω σε μια "αξιοπρεπή ποσότητα" των 100-130 ml.Aπ'οτι κατάλαβα....μπορώ.

Δημοσίευση

Απλα ενημερωτικα θα σου ελεγα να καταψυξεις ΚΑΙ μικρες ποσοτητες..πχ μερικα σακουλακια η μπουκαλακια των 50 ml, στο λεω γιατι πολλες φορες ( εγω ειχα μονο γαλα στο ψυγειο δεν επινε κατεψηγμενο ο γιος μου) ειχα μικρες μεριδες γιατι αλλωτε ηθελε περισσοτερο αλλωτε λιγοτερο αλλωτε περισσοτερα γευματα οσο μεγαλωνε.

Ειναι βεβεια λιγο πιο χρονοβορο και "δυσκολο" γι ατο ατομο που θα αναλαβει την διαδικασια αλλα αξιζει τον κοπο

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Κοριτσάκι μου με το καλό αύριο όλα! Έναν εύκολο τοκετό με έναν πόνο θα σου ευχηθώ!θα περιμένουμε νέα!🩵
    • @Ioanna6 οχι δ θα κάνω άλλο. Με τ καλο να γεννηθεί αυτό κ κλεισαμε. Το 3ο μ ειναι. Στα προηγούμενα δεν ειχα παρει. Μας ειχε βολεψει πολυ τ καροτσι. Και για τις ωρες π περναμε καθημερινα εκτός σπιτιού παλι τ καροτσι θα δουλέψουμε κυριως. Αλλα τ σκέφτομαι μήπως μου λυσει τα χέρια σε πρακτικά θέματα. Δεν με νοιάζει τ να είναι ακριβός αλλά το να με βολεψει. Ούτως ή άλλως δηλαδή θέλω να πάρω έναν καλό εργονομικό. Αλλα βα με βολεψει να μην παεο χαμένος.
    • Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ! Σου βάζω λινκ από το μαρσιπο. Είναι ακριβός αλλά είναι εργονομικος και παρά πολύ βολικός. Νομίζω αξίζει τα λεφτά του ειδικά αν έχεις σκοπό να κανεις κιαλλα παιδιά όποτε θα χρησιμοποιηθεί ακόμα παραπάνω!! https://www.babywearing365.com/product/one-organic-baby-carrier-leo/?
    • Καλησπέρα κορίτσια μου.... Εχθές το βράδυ είχα περιπέτεια! Ενώ είχε φάει πολύ καλά η Ισμήνη-Μαρία μέσα στην ημέρα, την πίεσα να θηλάσει πριν τον ύπνο. Λίγο μετά που κοιμήθηκε, έκανε έναν εμετό ΌΛΟ δικό μου... Την άλλαξα, άλλαξα και κλινοσκεπάσματα στην κούνια της και έκανε σχεδόν μια ώρα να κοιμηθεί πάλι. Μετά ξύπνησε στις 2:40 με έντονο κλάμα και κατάφερα να την ξανακοιμήσω στις 3:50!!! Σήμερα έχει γκρίνια και είναι λίγο ανόρεκτη γενικά αλλά είναι και από το άλμα που περνάει πιστεύω! Τουλάχιστον κάτι έφαγε και σήμερα. Αλλά δεν την πίεσα καθόλου για τίποτα σήμερα. Εντωμεταξύ είναι η φάση που τραβάει τα πάντα κι ότι κρατάει, ειδικά όταν είναι στο καρέκλακι της, το πετάει κάτω επιδεικτικά κιόλας! Πλάκα έχει... Απο προχθές στέκεται και όρθια κανονικά μόνη της αλλά ευτυχώς κρατιέται από όπου μπορεί!
    • Την φατσουλα της την είδαμε και την Κυριακή που με είδαν στο Ρεα με την αιμοραγια και την πετύχαμε με το ένα χέρι στο μάτι και να γελάει με ανοιχτό στόμα κιόλας.   Τελικά τα τσιμπήματα μου πέρασαν,ήταν το μωρό από ότι κατάλαβα εκεί και με πιέζε.
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...