Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΨΩ ΤΗ ΡΙΖΟΥΛΑ ΜΟΥ ΚΑΤΡΙΝΑΚΙ ΑΛΛΑ ΕΜΕΝΑ ΑΝΕΝΔΟΤΗ!!!

ΑΡΑΓΕ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΗΛΑΖΟΥΜΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ Η ΠΑΛΙ ΟΧΙ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΩΣΩ ΓΥΝΑΙΚΑ....10 ΩΡΕΣ ΘΑ ΚΑΤΣΩ ΣΤΟ ΚΟΜΩΤΗΡΙΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ..ΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΣΚΕΦΤΕΙ ΝΑ ΤΑ ΞΥΡΙΣΩ ΟΛΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΩ ΟΥΤΕ ΡΙΖΕΖ ΟΥΤΕ ΖΕΣΤΗ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΩ..ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ +13 ΚΙΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΩ ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΟΥ!!!

  • Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Χρύσα, έπεσε; :woohoo: Άντε καλά μπανάκια τώρα στο μικράκι σου :kiss: Το καημένο ταλαιπωρήθηκε και μαζί και η μανούλα του, αλλά τώρα όλα καλά ε; Δεν ήξερα ότι συμβαίνει αυτό ακόμη κι αν δεν ενεργηθούν για μόνο μια μέρα :( Δεν μπορείς να ξεκλέψεις λίγο χρόνο να κοιμηθείς έστω το μεσημέρι; Καλά, για τον κόσμο που σκάει μύτη όποτε θέλει... ασχολίαστο. Κι εδώ έγιναν κάτι τέτοια, αλλά τα ξεκόψαμε :angry:

Ρε κορίτσια, λίγο έλεος! Μη λέτε για κρέπες (και δεν έχουμε και άλλοθι πλέον)! Πού να τρώτε κρέπες άλλωστε... Ζεστό πράμα μες στο κατακαλόκαιρο :P:P Φάτε καμια φρυγανίτσα να δροσιστείτε :P

Εδώ η ζυγαριά έχει ψιλοκολλήσει στα +5 και ο άντρας μου κάθε μέρα έχει και μια νέα έκπληξη. Χτες έσκασε μύτη με δυο ΚΟΜΜΑΤΑΡΕΣ ραβανί που ήθελε ντε και καλά να μου το ταΐσει... Βρε καλέ μου, βρε χρυσέ... τίποτα αυτός! Τελικά όμως αντιστάθηκα στο γλυκό του σατανά :evil: , γιατί δεν πάει άλλο :(

Δημοσίευση

WENDY έγραψε:

Σταυρουλα εγω ενα γλυκακι την εβδομαδα τρωω ...

γι αυτο εισαι μοντελακι. Εγω γλυκα καθολου, μονο παγωτο.

και τωρα το καλυτερο ...το βραδυ θα φαω κρεπεςς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

καλη ορεξη!!! :woohoo:

με πηρε τηλ ο μπαμπας μου ..κανανε λαθος το για το ζαχαρο

στο νοσοκομειο ...δεν εχω γλυκοζη στα ουρα ....

ειδες που στο λεγαμε εμεις? ;)

Δημοσίευση

Μάγδα μέχρι εκεί είναι το εύκολο. Στο τέλος τρως το πακέτο απ' ό,τι φαίνεται! Θα πάρω τους δρόμους μήπως και δω προκοπή. Από χτες πάντως... σαλάτες κι άγιος ο θεός. Λέω να βάλω και καμια φρυγανιά για επιδόρπιο :P

Δημοσίευση

Ραβανιιιι???? :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: Ετσι μπραβο δωσε μου ιδεες!Αυριο ερχεται η πεθερα μου να μεινει μαζι μας μεχρι να γεννησω,οποτε ετοιμαζω λιστα με τα φαγητα-γλυκα που λαχταραω(και ειμαι ανεπροκοπη να φτιαξω).

Καλα kuo,το βιντεακι με την μικρη σου, ο,τι και να πω ειναι λιγο.Θελω να ζουληξω ενα μωρακι ΤΩΡΑ!

Δημοσίευση

Αγγελικη σαν να έφτασε η ώρα ε?Αντε να σε κρατήσει να έχεις το μωρό σου αγκαλιά σήμερα και να ξεχάσεις τη γλυκιά ταλαιπωρία...Με έναν πόνο σου εύχομαι. :kiss:

Κατερίνα θα μας τρελάνεις.Τι γλυκό που είναι το Αλκμηνάκι!!!!!!Λιώνω κάθε φορά που το βλέπω.Αντε να έρθει και το δικό μου το γατάκι...όλο τη βλέπω στον ύπνο μου οτι την ζουλάω την φιλάω...ΑΧ!!!!

Χρύσα άρχισαν τα ξενύχτια ε?Καλά ερχεται κόσμος χωρίς να πάρει τηλέφωνο? :blink::blink:

Βασω είδες που έγινε λάθος?Τωρα μπορείς να φας την κρέπα με όρεξη...

Απο τη Μπέλλα κανένα νέο?

Δημοσίευση

ΕΓΩ ΛΕΩ ΟΤΙ ΘΑ ΚΟΒΩ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΑ ΧΑΣΩ..Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΘΑ ΜΟΥ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΝΑ ΣΚΑΒΩ ΠΑΡΑΛΗΛΑ ΧΙΧΙ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΩ ΤΣΑΜΠΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ...

ΚΑΛΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΤΟΥ ΜΑΣΑΖ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΑΤΑΚΙ ΟΧΙ ΜΩΡΟ ΑΚΟΜΑ ΚΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΥΤΙΚΟΣ ΞΕΦΩΝΙΖΕ "ΨΥΧΗ ΜΟΥ!!!"

Δημοσίευση

Επιτέλους σας διάβασα! Μα δεν είναι να λείψει κανείς λίγες ώρες, δεν σας προλαβαίνει μετά :P

Πολύ γέλασα πάντως με τις κρέπες και τις φρυγανιές! Έλεος πια με αυτά τα κιλά! Εγώ πάντως που είχα τρελλαθεί στο αγγούρι και την ντομάτα τα πήρα τα κιλάκια μου. Και τώρα πάλι σαλάτες τρώω αλλά δεν βλέπω τη ζυγαριά να κατεβαίνει :( Δεν επιτρέπεται και η γυμναστική, όχι ότι θα σκοτωνόμουν, αλλά όλο και κάτι λίγο θα έκανα να σφίξουν τα πατσοκοιλάκια μου.

Εχθές πήγαμε και βόλτα, ξέχασα να σας το πω πριν. Μην φανταστείτε τίποτα φοβερό! Πήγα να δω τα διδυμάκια μου εκεί που παραθερίζουν. Έχουν νοικιάσει ένα ωραιότατο στούντιο στην Πρέβεζα, με γκαζόν στην αυλή, πισίνα και παιδική χαρά! Στενοχωρήθηκα πολύ όμως, γιατί ο Φοίβος με παρακαλούσε όλη την ώρα να γυρίσει σπίτι μαζί μου. Τρόμαξα να τον πείσω να καθίσει λίγο ακόμα, ένα σωρό ψέμματα είπα στο παιδάκι μου :(:( Η μπεμπούτσα πάλι μία κούκλα, όχι να το παινευτώ αλλά είναι! Της έβαλα ένα ροζουλί συνολάκι και μία κορδελίτσα στα μαλλιά όλα τα λεφτά! Κρίμα που δεν ξέρω να βάζω φωτογραφίες να την δείτε :(

άσχετο, κάτι διάβασα για καούρες. Είχα και στις δύο εγκυμοσύνες από πολύ νωρίς. Οι καούρες δεν είναι στο στομάχι αλλά στον οισοφάγο. Χαλαρώνει ο σφιγκτήρας του στομαχιού και ανεβαίνουν τα οξέα προς τα πάνω. Δεν υπάρχουν και πολλές λύσεις γι'αυτό, μικρά γεύματα, να αποφεύγετε τα λαδερά φαγητά και τα μπαχαρικά και μην τρώτε πριν τον ύπνο. Τώρα προς το τέλος ο γιατρός μου είπε να πάρω malox χάπια. Με ανακούφιζαν αρκετά.

Αυτά απο μένα, πάω να τσεκάρω τη μπεμπούτσα κι επανέρχομαι.

Δημοσίευση

το videaki με το Αλκμηνακι ΤΕΛΕΙΟ !!!! :woohoo: :woohoo:

Ειναι σκετη γλυκα .. :) τυφλα να εχει η κρεπα δηλαδη !!!! :laugh: :laugh:

Και μια που ειπα κρεπα ...τις κρεπες σημερα εγω θα τις φτιαξω ;)

οποια θελει ας περασει !!!

Επισης ...Ελπιδακι μου να χαιρεσαι την γλυκια σου μπεμπουλα να ειναι γερη και καλοτυχη ...σε περιμενουμε στην παρεουλα μας ξανα με την περιγραφη του τοκετου σου ....

Δημοσίευση

Κουακο μου, τι τελειο βιντεακι ειναι αυτο με το Αλκμηνακι? Τι ναζιαρικο και χαριτωμενο κοριτσακι ειναι αυτο? Σαν γατακι τριβεται και το ευχαριστιεται το μαναρακι μου! Να σαι καλα που μας βαζεις κατι τετοια και το χαζευουμε!

Ευτυχως εμενα τα γλυκα(πχ ραβανι, σιροπιαστα, του κουταλιου κλπ. απλα τα απεχθανομαι...)για το παγωτο ομως τρελαινομαι!

Μωρε εσυ αδυνατουλα εισαι, γιατι να τη βγαζεις με σαλατες?

Γι αυτο καθεται μεσα στην κοιλιτσα της μανουλας ο μπεμπης μου, και δεν θελει να βγει, τον καλοταιζω, σου λεει γιατι να γεννηθω, για να πινω σκετο γαλα??? Ε, δε λεει... ;)

Δημοσίευση

Ελπιδακι μου να σου ζησει και απο εδω η γλυκια σου φραουλιτσα. Να ειναι παντα γερη, τυχερη και ευτυχισμενη. Καλη λοχεια και περιμενουμε νεα σου μολις μπορεσεις. Α, και φραουλοφωτογραφια!

Πολλα φιλια! :kiss::kiss::kiss:

1042072n9zfrebsvh.gif

Δημοσίευση

Εμάς μας είπε μια εβδομάδα αφότου πέσει και στο ενδιάμεσο να την πλένουμε τοπικά και να σκουπίζουμε ελαφρά το σημείο με γάζα (χωρίς οινόπνευμα). Άλλοι παιδίατροι λένε στο τριήμερο. Έχει σαν πληγούλα τώρα εκεί; Απ' ό,τι κατάλαβα ο φόβος είναι να μη μολυνθεί.

Δημοσίευση

ελπιδα να σου ζησει η κουκλιτσα!!!

τυχερη και υγειης να ειναι παντα!!!! περιμενουμε λεπτομερειες...

κατερινα kuo τρελαινομαι με την κορουλα σου :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

τη βλεπω και γινομαι ακομη πιο ανυπομονη :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

ειναι φοβερη φατσα ;) για πολυ ρουφηγμα :silly: :silly: :silly:

αγγελικουλα ολα καλα να πανε κια μεινεις τελικα με το καλο να παρεις αγκαλιτσα το μωρακι σου κι εσυ...

κατρινα εγω αυριο θα παω ελενα οπως σου ειχα πει!!

κατα τις 8 θα ειμαι εκει.. εσυ τι ωρα υπολογιζεις??????

καλα βρε χρυσα εσυ με δυο παιδαρους και ρωτας εμας τις πρωταρες για το μπανιο???? :P:P:P:P:P:P

ας σου δωσουν τα φωτα τους οι δευτεροτοκες...

ωστοσο βρε κοριτσια στην αναστασια την μπεμπε της την εκαναν μπανιο μεσα στο μαιευτηριο με τον ομφαλο :blink: και εχει βαλει και φωτο που την εχουν την μικρη μεσα στο νερο :blink:

Δημοσίευση

Καλά εεεεεε το Αλκμηνάκι όλα τα λεφτά...

Ελπιδάκι μου να σου ζήσει το μωρουλίνι σου...

Αχχχχχχχχ μη μου λέτε για κρέπες... τρελαίνομαι.Δωσ' μου γλυκά κ δεν θέλω τπτ άλλο, αρκεί να χει σοκολάτα ! Μπορεί να μην φάω φαγητό αλλά τσακίζω τα γλυκά. Τώρα βέβαια μου χουν βάλει κ μένα φρένο... αλλά ατασθαλίες κάνω ;) που κ που. Λιγάκι ακόμα υπομονή !

Δημοσίευση

και ξεχασα να σας πω....

στη ζακυνθο φτιαχνουν ενα καταπληκτικο γλυκο που το λενε ΦΡΥΓΑΝΙΑ !!!!! :silly: :silly: :silly: :silly: :silly:

μαλλον αυτο θα εννοουσε ο γιατρος :P:P:P

η τελος παντων αυτο καταλαβαμε εμεις ολες :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Δημοσίευση

LabriniB έγραψε:

κοριτσάκια πάω για φαγητάκι κ τα λέμε μετά. καλή όρεξη σε όλες.

αααααααα μακαρονόπιτα έφτιαξα σήμερα... την λιγουρεύτηκα.

απαπαπαπαπα τι μου θυμησες!!!!!

την ετρωγα στην ορεινη ναυπακτια και ηταν τελεια.... :woohoo:

Δημοσίευση

tweety_ έγραψε:

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: Βασω λες ο γιατρός μου να είναι από την Ζακυνθο? :P:P

Να την ψαξω την συνταγή να την κάνω και να του πάω λίγο.... :laugh: :laugh:

ναι καλε αυτο εννοουσε!!!!

πες του εσυ ομως πως επειδη δεν ξερεις να το φτιαχνεις εφαγες ενα προφιτερολ... :woohoo: :woohoo:

αμα επιστρεψει η αγγελικη και δεν την κρατησουν τελικα θα σου πει γι αυτο το γλυκο μιας και εμενε ζακυνθο πριν...

καλα ηταν απαιχτο :P

Δημοσίευση

Θα σας αφήσω και εγώ.Παω να κάνω ένα ντουζάκι και να ετοιμαστώ να παμε με τους κουμπάρους μας για φαγητο!!Τα λέμε πιο μετά.

:kiss::kiss::kiss: σε όλες

Α!!Λαμπρινή αυτή η μακαρονόπιτα καλή ακουγεται...Ευκολο είναι?(Γιατί είμαι και λίγο τεμπελα :silly: :silly: )Στείλε συνταγή να φτιάξουμε.. :kiss::kiss:

Guest
Η συζήτηση έκλεισε, δεν μπορούν να γίνουν νέες απαντήσεις

  • Απαντήσεις

    • Αχ ο ύπνος...! θυμάμαι εκείνη την μέρα, 39+2, 24 ώρες, πριν γεννήσω παίζει να ήταν η τελευταία φορά που κοιμήθηκα σε βαθύ ύπνο, 9ωρο, χωρίς διακοπές, χωρίς άγχος, χωρίς, χωρίς, χωρίς... 🤣 Νάτυ μου κι εγώ έπεσα θυμά των μαμάδων στα σόσιαλ, που μας "διδάσκουν" πως από νεογέννητα τα μωρά τους κοιμούνται σερί και πως σε κάθε sleep regression μαγικά ανατρέπουν κάθε παλλινδρόμηση και τα επαναφέρουν στις ρουτίνες τους... well, well....  Εγώ προσωπικά έχω καταλήξει ότι ο ύπνος είναι ένα αναπτυξιακό στάδιο που κατακτάται - δε πιστεύω ότι μπορείς να "εκπαιδέυσεις" τον ύπνο, αλλά ίσως ότι μπορείς να βοήθησεις το μωρό σου να φτάσει εκεί. Εμείς με τον ύπνο ήμασταν αρκετά καλα μέχρι και 3 μηνών, σε σύγκριση μ αυτά που άκουγα από φίλους. Δλδ ο μικρός μου το νυχτερινό του ύπνο τον έκανε σε 2 ή 3 κομμάτια: πρώτη αφύπνιση σε 4/5 ώρες, δεύτερη σε 2/3 ώρες, και τελική για πρωινό ξύπνημα 1/1,5 ώρα. Κάποιες φορ΄ες το πρώτο κομματι ήταν και 6 ώρες σερί - μιλάμε για πολυτέλεια! 🤣 Μέχρι που εκεί λίγο πριν κλείσει τους 4 μήνες έσκασε το πρώτο sleep regression... Το οποίο όχι απλά μας τσάκισε, αλλά το φάγαμε στη μάπα μέχρι περίπου τους 9 μήνες που αποθήλασα. Τι να σου πω... δε θέλω και να σε τρομάξω αλλά υπήρχαν και ν΄υχτες που ξυπνούσε ανά 20λεπτά... 😵‍💫  Πάντως το κάθε μωρό είναι διαφορετικό - δε ξέρεις τι θα σου τ΄υχει! και σίγουρα δε φταις εσύ για το αν δεν κοιμάται σερί ή επειδή δεν κάνεις κάτι σωστά! Η αγκαλιά είναι συναισθηματική ασφάλεια, και είναι αποδεδειγμένο ερευνητικά πλέον ότι ούτε θα το κακομάθεις ούτε άλλες βλακείες που έχεις ακούσει σίγουρα. Τώρα στη φάση που βρίσκεστε με τη μπεμπούλα σου, εγώ θα έλεγα ότι είναι πολύ μικρούλα ακόμα για ρουτίνες και εκπαιδεύσεις,  απλά κάνε ό,τι λειτουργει - είναι κούνημα, είναι θηλασμός, είναι αγκαλιά, ό,τι πραγματικά δουλεύει. Εμείς χρησιμοποιούσαμε αρκετά τη μπάλα πιλάτες που είχα για τις ασκήσεις τοκετού, λειτουργούσε πάντα κυρίως στις ενδιάμεσες βραδινές αφυπνίσεις για να τον επαναφέρουμε στον ύπνο. Στον 3ο μήνα αυτό που θα προτείνω εγώ απ την εμπειρία μου είναι να φτιάξεις μια ρουτίνα ύπνου. Και το σημαντικότερο να είσαι συνεπής σ αυτή. Τις δύσκολες βραδιές ξέρω ότι θα είναι δύσκολο να τηρήσεις ρουτίνες και γενικά την ψυχραιμία σου, αλλά να προσπαθήσεις όσο μπορείς, με όση δύναμη σου απομένει γιατί θα αποδειχτεί σημαντικό σε βάθος χρόνου. Εμάς ακόμα (12,5 μηνών) δεν κοιμάται σερί, πλην κάποιων εξαιρέσεων που δυστυχώς δεν επαναλήφθηκαν, αλλά τλχ έχει πολύ προβλέψιμο πρόγραμμα, καθαρά sleep cues και νιώθω ότι και ο ίδιος ξέρει τι να περιμένει. Κάπου στους 9 μ΄ηνες είδαμε κι εμείς τους καρπους του να τηρούμε τη ρουτίνα ύπνου ευλαβικά και πιστεύω βοήθησε πολύ και με την μετάβαση σε δικό του δωμάτιο. Η δική μας ρουτίνα που ακολουθούμε από 4 μηνών είναι η εξής: 5.30/6μμ (βραδινό) - 6/6.30μμ τα φώτα και οι φωνές στο σπίτι χαμηλώνουν/κατεβάζουμε παντζούρια, μπάνιο + μασαζάκι (δε βάζουμε σαπούνια καθε μέρα, απλά σε ζεστό νερό να ηρεμεί και να παίζει) - 7μμ μπιμπερό στο σαλόνι, όχι στο κρε΄βατι του + ιστοριούλα - 7/730μμ στο κρεβάτι για ύπνο.  Στους 4 μήνες ήταν κάπως έτσι: τελευταίος ημερήσιος ύπνος μέχρι και 4.30μμ/ βαριά μέχρι 5μμ - 6/6.30μμ χαμηλός φωτισμός, ακόμα και στο μπανάκι είχα κεριά led όσο ήταν ακόμα χειμώνας/άνοιξη + μασαζάκι - 7/8μμ ιστοριούλα και θηλασμός στο κρεβάτι αρχικά, κάπου στους 6 μήνες κάναμε τους θηλασμούς στο σαλόνι για να αρχίσει να τον αποσυνδέει με τον ύπνο (δε λειτούργησε ακριβώς 😅), σ εκείνη τη φάση θήλαζε μέχρι ν αποκοιμηθεί και μετά τον μετέφερα στο λίκνο. Πολλές φορες η μεταφορά ήταν ανεπιτυχής και χρειαζόταν επανάληψεις, πολύ υπομον΄η, αλλά κι εξίσου πολλές φορές απλα κατέληγα να κάνω συγκοίμηση και έπεφτα κι εγώ μαζί του απ' τις 7 για ύπνο.  Να σημειώσω εδώ ότι τον χαμηλό φωτισμό και χαμηλή φωνή μετά από μια συγκεκριμένη ώρα μπορείς ήδη να τα εφαρμόσεις γιατί τα βραφάκια δεν ξεχωρίζουν τη νύχτα απ τη μέρα σ αυτή τη φάση, είναι μια καλή πρακτική για να αρχίζει να τα ξεχωρίζει. Αυτά από μένα και αγωνιστικούς χαιρετισμούς εννοείται 💖 #πότεθακοιμηθούμεξανάΟΕΟ Υ.Γ. Έχουμε κι εμείς ένα μωρό στην παρέα που κοιμάται σερί από νεογέννητο - ε λοιπόν αυτό είναι ένα 1% γονέων, που κάποιο λοχείο έχουν κερδίσει, σίγουρα δεν είναι η νόρμα! χαχα τα λεγόμενα unicorn babies 🦄  
    • Αυτό με το βρακί κ την κάλτσα κ εγώ τα ίδια 🤣🤣 Το θέμα είναι ότι από μέρα σε μέρα γεννάω όμως, δε ξέρουμε πότε..οπότε έπρεπε να τα έχω ήδη έτοιμα, γιατί όταν ξεκινήσει η γέννα όχι δε θα προλάβω να φτιάξω βαλίτσα ή να πλύνω τίποτα , με το ζόρι αν προλάβω να πάω στο μαιευτήριο. Πρέπει να καταφέρω να καθυστερήσει λίγο η γέννα, έστω 1-2 εβδομάδες, τότε υπάρχουν πιθανότητες να έχω το σπίτι να μείνω, που για μένα είναι βασικό. Αλλιώς πρέπει να ψάχνω πάλι να νοικιάσω όπου δε θα έχω τίποτα που χρειάζομαι(όπως ούτε εδώ έχω). Κ γενικά ούτε αμάξι θα έχω για να πηγαίνω πουθενά με τα παιδιά, τα οποία έχουν σχολεία δραστηριότητες κλπ οπότε τρέχουμε όλη μέρα κάθε μέρα κ σκ, δεν είναι ότι θα γεννήσω κ θα’μαι χαλαρή με το μωρό σπιτάκι μου να τα βρω όλα. Δωμάτιο μωρού εμένα να πω την αλήθεια δε με νοιάζει, σε κανένα παιδί δεν έχω φτιάξει. Θα φτιάξω μια κ καλή τα δωμάτια τους στο καινούργιο σπίτι. Συν ότι έχω μαθήματα στη σχολή κ θα πρέπει όταν πηγαίνω να αφήνω κάπου το μωρό όπου θα έχει τα πράγματα που χρειάζεται. Άσε τα πράγματα που δεν έχω κ τα καρότσια κ τ καθισματάκι κ τα ρούχα κλπ που πρέπει να βρούμε άμεσα να πλύνουμε, οκ, ασταυτα. Όλα τα υπόλοιπα είναι ήδη πολλά. Προσπαθώ κ να κάθομαι λιγάκι μπας κ καθυστερήσω τίποτα αλλά δε γίνεται ρε γαμωτο. Μόνο το βράδυ καταφέρνω να ξαπλώσω κοιμάμαι 1-2 η ώρα κ 6+ το πρωί ξυπνάω πάλι να ετοιμάσουμε τα παιδιά για τ σχολείο, γιατί εδώ που μένουμε τώρα είναι κ 1 ώρα δρόμος μέχρι να πάνε στο σχολείο που πρέπει να είναι στις 8κ. Τελοσπαντων , όπως κ να’χει σήμερα είμαι πάλι πιο χαλαρή. Σας είπα απλά χθες κάποιες σκέψεις που είχα γιατί ένιωσα ότι κάπου ήθελα να τα πω, ε, μία μέρα που κατάλαβα ότι φτάνει η ώρα δικαιούμαι να νιώσω για λίγο μια μελαγχολία κ να μου βγει η πίεση όλου αυτού του καιρού κ να με πιάσουν οι ορμόνες! Κ η αλήθεια είναι ότι όσο πλησιάζει ο καιρός όλαυτα τα προβλήματα που υπάρχουν μας πιέζουν πιο πολύ κ εμένα κ τον άντρα μου που κι αυτός ο καημένος τρέχει κ δε φτάνει να τα προλάβει όλα. Κ δεν παραπονιόμαστε αν κ είναι η πιο δύσκολη περίοδος που έχουμε περάσει είμαστε με το χαμόγελο κ τ παλεύουμε γιατί ξέρουμε ότι οκ ζοριζόμαστε τώρα αλλά θα περάσει κ θα βγει κ κάτι καλό απολαυτα, αλλά οκ κάποια στιγμή αν είσαι έγκυος δε μπορεί να μην έχεις κάποιο σκαμπανέβασμα στα συναισθήματα! Οι ορμόνες είναι ορμόνες! 🤪 (+έπρεπε να σπάσει κ το πόδι που ακόμα δεν έχει φτιάξει κ έχουν περάσει 2 μήνες+!δεν ήταν αρκετά όλα τ άλλα!) Ισως με έπιασε το σύνδρομο της φωλιάς που λένε ότι σε πιάνει στο τέλος κ ένιωθα έτσι. Μπορεί να σου βγει κι εσένα ποιος ξέρει 🤪 Όχι δε λέω αυτή την κρέμα, μια άλλη είναι πιο δυνατή. Αυτες είναι προληπτικές πιο πολύ, εμένα δε μου έκαναν δουλειά μετά που είχα πληγές. Όσο για το βάρος πάλι δεν είναι ενδεικτικό. Εσύ θα θηλάζεις όσο θέλει το μωρό, και το γάλα σου είναι αρκετό. Επίσης το βάρος που παίρνουν με το θηλασμό είναι άλλο από αυτό που παίρνουν με φόρμουλα, δεν ισχύουν τα ίδια γραμμάρια που πρέπει να πάρουν δηλαδή. Επίσης πάντα μπορεί για κάποιο διάστημα να έχουν μία στασιμότητα στο βάρος ή στο ύψος που θα πάρουν, αυτό δεν πρέπει να σε αγχώνει ούτε σημαίνει κάτι για την παραγωγή σου. Στα λέω όλαυτα για να σε ηρεμήσω γιατί είναι πολύ εύκολο να αγχωθείς κ να πιστέψεις ότι μπορεί όντως να μην χορταίνει, το έχω ακούσει από πολλές κοπέλες κ είναι λογικό να τ σκεφτείς ειδικά αν δεν έχεις κ υποστηρικτικό περιβάλλον. Θυμαμαι σαν τώρα στον πρώτο μου όταν ήταν 2-3 μηνών που είχαμε πάει κ είχε πάρει πολύ λίγα για το μήνα, 200γρ ας πούμε; Κ μας έβαλε να του κάνουμε εξετάσεις ούρων κ κοπράνων μήπως είχε αλλεργία,  ουρολοίμωξη ή δε ξέρω κι εγώ τι (δε μου είπε βέβαια τίποτα για το γάλα), του κάναμε τις εξετάσεις όλες μια χαρά. Εγώ όμως από κει που πήγαινα με χαρά σε κάθε ραντεβού, στο επόμενο ραντεβού πήγα μέσα στο άγχος έτοιμη να βάλω τα κλάματα γιατί λέω τι θα μας πει πάλι..κ αυτή χαλαρή , όλα τέλεια λέει, έτσι είναι το σκαρί του. Από κει δεν ξαναγχωθηκα για μωρό. Κ θήλαζε κοντά 2 χρόνια αυτός κ βάρος κ ύψος έπαιρνε κ όλα. Κόκαλο παραμένει μέχρι τώρα βέβαια που είναι 5,5 χρονών, άρα όντως έτσι είναι το σκαρί του!
    • Αποτι είχα διαβάσει νομίζω το κυοφορίας λοχείας το παίρνεις και χωρίς ενεργή σύμβαση, αρκεί να έχεις τα ένσημα που χρειάζονται, αλλά για το 9μηνο θέλει ενεργή σύμβαση . Ψάξτο γιατί σε αυτά κάνει λάθος ο ChatGPT πολλές φορές . Αποτι είδα τώρα που μπήκα, η άδεια χορηγείται από τον εργοδότη, και για να τ πάρεις πρέπει να έχεις πάρει το κυοφορίας λοχείας, και να ανεβάσει και την άδεια ο εργοδότης σου. Άρα όντως θέλει ενεργή σύμβαση 
    • Κορίτσι διάβασα και τα παραπάνω αλλά πιστεύω η δική μου εμπειρία με το θηλασμό (και εξίσου μετέπειτα με τον αποθηλασμό) ήταν αρκετά ομαλή, οπότε δεν έχω κάτι να προσθέσω στα ήδη κατατοπιστικά σχόλια που σου άφησαν τα κορίτσια παραπάνω. Μόνο και μόνο για τα στατιστικά εδ΄ω στη συζητηση, να σου πω ότι κι εμένα πήρε σίγουρα κάποιες βδομάδες μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός, κι επίσης θα συμφωνήσω με το να επενδύσεις σε κάποια σύμβουλο θηλασμού (αν δε το χεις κάνει ήδη / σόρρυ αν μου ξέφυγε κάποια πληροφορία). Εμένα ήρθε σπίτι, είδε το χώρο μας και μου έδειξε επιτούτου πού και σε ποιες στάσεις να θηλαζω το μωρό δεδομένου και του ότι είχε και αγκυλογλωσσία. κάτι που μου εξήγησε και μου έμεινε απ τη συνεδρία ήταν ότι η παραγωγή θα αλλάζει ανάλογα με τις ανάγκες του μωρού. Ειδικά εκεί στο μήνα άρχισε να "φαινεται" ότι έχει μειωθεί η παραγωγή μου, αλλα επειδή με είχε προετοιμάσει γι αυτό δεν αγχώθηκα καθόλου. Γενικά αυτό θα συμβαίνει, να το έχεις στο νου σου, κι όταν με το καλό αρχίσετε και τις στέρεες. Θήλαστρο κι εμε΄να μου είχε πει να βάλω κάπου στο 6μηνο όταν θα επέστρεφα δουλειά δλδ και θα ήταν ο μπαμπάς ο κύριος φροντιστής. Έτσι κι έκανα, με ελάχιστες εξαιρέσεις πριν τον 6μηνο αν χρειαζόταν να λείψω ή να ξεκουραστώ. Τώρα για το θέμα με το μπιμπερο - επίσης συνέβη και σε μας, μην ανησυχείς, θα επανέλθει! Εγώ έδωσα να φανταστείς μπιμπερό απ' την 1η κιόλας βδομάδα ζωής, όσο ο μπαμπάς ήταν μαζί μας, κι έδινε στο μωρό ένα μπιμπερότη μέρα με γάλα αντλημένο με το συλλέκτη γάλακτος. Αυτό γινόταν σχεδόν συστηματικά καθημερινά για όλο τον πρώτο μήνα μέχρι που ο συντροφός μου έπρεπε να επιστρέψει στη δουλειά του. Οπότε μετά αυτό το 1 μπιμπερό τη μέρα δε μπορούσαμε να το τηρήσουμε κι έγινε κάπως 1 μπιμπερό το σκ μέχρι που εξαλείφθηκε κι αυτό γιατί το αρνούταν. Οπότε αποκλειστικός θηλασμός, μέχρι που έφτασε τον 5,5 μηνών κι εγώ έπρεπε σ΄υντομα (στον 6ο μηνα) να επιστρέψω στη δουλειά. Εκεί ο μπαμπάς ξαναβγήκε σε άδεια οπότε αρχίσαμε πάλι κάπως να ξανα εισαγουμε το μπιμπερό. Από εκεί και πέρα πέρασαν περίπου 2-3 εβδομάδες αν θυμάμαι καλά που ήταν hit or miss φάση. Άλλες φορές το έπαιρνε το μπιμπερό, κι άλλες όχι... Κάποιες φορε΄ς έπαιρνε μπιμπερό μόνο αν του το έδινε εγώ..! δεν αχγωθήκαμε πάντως, απλά του δώσαμε χρόνο κι επίσης "βόλεψε" κάπως που μπήκαν κι οι στέρεες κάπου σ εκεινη τη φάση. Έτσι το μεσημεριανό γεύμα αντικαταστάθηκε από θηλασμό σε πουρέδες και κάπως έτσι άρχισε να παίρνει και το μπιμπερό πλέον καθημερινά, μέχρι που το έπιανε και μόνος του με τα χέρια, δεν χρειαζόταν καν να του του ταίσεις. Γενικά, μην αγχώνεσαι, φάσεις είναι, όλα αυτα που περιγράφεις είναι φυσιολογικά - κι όπως διάβασα και πιο πάνω κάποια κοπέλα είπε πολύ σωστά ότι ο θηλασμός δεν είναι μόνο σίτιση στη φάση που βρίσκεσαι, αλλά και ασφάλεια, σιγουριά, παρηγοριά, και πολλά άλλα... 💖 Και τέλος, καλέ ακόμα είστε 2 μηνών, μέχρι την εισαγωγή στις στέρεες να δεις πόσα πράγματα θ αλλάξουν! Σε καταλαβαίνω πάντως, κι εγώ το είχα αυτό το αγχος, αλλά να θυμάσαι, πως το μωράκι σου δε θα ναι το ίδιο σε 4 μήνες από τω΄ρα - εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι στον πρώτο χρόνο είναι λες και ζεις 12 διαφορετικές ζωές 😅 άλλο μωρό τώρα, άλλο σε 3 εβδομάδες...! οι αλλαγές αναπτυξιακά είναι τόσο ραγδαίες που "μαθαίνεις" το μωρό σου σχεδόν από την αρχή. και φυσικά κι εσύ θα είσαι μια άλλη μαμά - θα χεις αποκτήσει αυτοπεποίθηση σε κάποια πράγματα, θα είναι άλλη εποχή, πολλά παίζουν ρόλο! 
    • @elbe κορίτσι μου τι κάνεις; Έχω πολύ καιρό να μπω. Τρέχω και δεν φτάνω! Τώρα πήρα μια ανάσα! Πώς είστε; Πως τα πάτε;
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...