Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 163
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Εύη, δες εδώ:

Διαγνωστικό κέντρο γενετικής

Βασ. Σοφίας 86

2107705010-1

Πρόκειται για ιδιωτικό εργαστήριο που συνεργάζεται τόσο με ιδιώτες μαιευτήρες γυναικολόγους, αλλά και με δημόσια νοσοκομεία. Στο εργαστήριο πραγματοποιούνται εξετάσεις DNA, καρυότυποι εμβρυϊκών και γονικών κυττάρων, τεστ πατρότητας κ.α. Διαθέτει γραφεία στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στον Πειραιά.

Χωρέμειο Ερευνητικό Εργαστήριο

Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία"

Θηβών και Λεβαδίας

Γουδί 115 27

Τηλ. 210 7467129 - 210 74677130

Το Χωρέμειο ερευνητικό εργαστήριο βρίσκεται μέσα στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου Παίδων Αγ.Σοφία, σε ξεχωριστό κτίριο. Πραγματοποιεί όλο το εύρος των εξετάσεων κυτταρογενετικής και εξετάσεων DNA και οι επιστήμονές του παράγουν κάθε χρόνο πλούσιο ερευνητικό έργο.

Εργαστήριο κυτταρογενετικής

Αλεξάνδρα" - Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών

Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας 80 & Κ. Λούρου, 11528, ΑΘΗΝΑ

Τηλέφωνο: 7770501

Το εργαστήριο κυτταρογενετικής του νοσοκομείου Αλεξάνδρα λειτουργεί μέσα στις εγκαταστάσεις του μεγάλου αυτού νοσοκομείου και παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Επιπλέον διαθέτει εξειδικευμένους ιατρούς γενετιστές που εξετάζουν μαζί με το ζευγάρι οποιοδήποτε γενετικό πρόβλημα που υπάρχει στην οικογένεια και καταστρώνουν το απαραίτητο διαγνωστικό πλάνο.

Το πρώτο είναι του Πάγκαλου, σ'αυτό είχαμε πάει εμείς το 2008 (500 ευρώ και για τους δύο). Δώσαμε αίμα 20 Αυγ., 10-11 Σεπτ. είχαμε αποτελέσματα. Αλλά πολλά τα λεφτά..

Για τα άλλα δύο έχω ακούσει καλά λόγια, αλλά υποπτεύομαι ότι είναι αυτά που σου είπαν τέλη Σεπτεμβρίου.

Δημοσίευση

Διάβασε αυτό το site:

http://www.cff.org/AboutCF/Testing/GeneticCarrierTest/

Έχουν καταγραφεί περισσότερες απο 1000 μεταλλάξεις του γονιδίου που προκαλεί την κυστική ίνωση. Για να νοσήσεις πρέπει να έχεις δύο μεταλλαγμένα χρωμοσώματα (ένα από τον πατέρα, ένα από την μητέρα), είτε με την ίδια μετάλλαξη, είτε με διαφορετική μετάλλαξη. Δηλαδή νοσείς ανεξάρτητα από τον τύπο της μετάλλαξης, αρκεί να έχεις 2 μεταλλαγμένα χρωμοσώματα.

Δημοσίευση

Crazy ξέρεις όταν γίνει ιδιωτικά αυτή η εξέταση του καρυότυπου, μπορείς να πάρεις πίσω τα χρήματα από το ταμείο σου;

marikaki ευχαριστώ που το έψαξες. Αυτό φοβόμουν κι εγώ. Πάντως για την κυστική ίνωση το μόνο εργαστήριο που καλύπτει το 90% των μεταλλάξεων κατά την εξέταση είναι το Χωρέμιο (στο Παίδων Αγία Σοφία). Όλα τα άλλα καλύπτουν λιγότερες μεταλλάξεις. Δεν έχω καταλάβει γιατί πάντως. Στην Αμερική τα εργαστήρια καλύπτουν το 100% των μεταλλάξεων;

Δημοσίευση

Δεν το πιστεύω ότι καλύπτουν όλες τις μεταλλάξεις. Προφανώς αυτό που εννοούσαν με το 100%, ή 90% είναι οτι καλύπτουν όλες τις συνήθεις μεταλλάξεις. Γιατί αυτό κάνουν και οι Αμερικάνοι. Εφόσον είναι περισσότερες από 1000 είναι αδύνατον να τις ερευνήσουν όλες. Φαντάζομαι ότι το κόστος θα ανεβαίνει κάθετα. Απλά, γνωρίζουν ποιοί τύποι παρουσιάζονται συχνότερα ανά φυλή και ελέγχουν αυτούς τους τύπους. Γι' αυτό, ακόμα και άν σου πουν ότι δεν είσαι φορέας, δεν είναι απόλυτα αληθές. Μπορεί να είσαι και να έχεις κάποιον από τους υπόλοιπους, σπάνιους τύπους. Σε περιπτώσεις όπως η δική σου, ελέγχουν και το DNA του εμβρύου για να σιγουρευτούν, διότι μπορεί να μην έχει εντοπιστεί στο σύζυγο.

Δημοσίευση

"Πιάσε το αυγό και κούρευτο" δηλαδή. Αν είναι να ελεγχθεί και το dna του εμβρύου για να σιγουρευτούμε, τότε γιατί να κάνουμε τον έλεγχο; Να τρέχουμε και να ταλαιπωρούμαστε; Αφού οι πιθανότητες συνεχίζουν να υπάρχουν. Εν ολίγοις η απάντηση της κυστικής ίνωσης είναι σχετική και μια αρντηική απάντηση στο "αν είναι κάποιος φορέας" δεν καλύπτει τον εξεταζόμενο. Άψογα!!! Τι άλλο θέλουμε. Οι γιατροί θα μας τρελάνουν κάποια μέρα. Και η εξέταση του dna στο έμβρυο θα γίνει με τον προεμφυτευτικό έλεγχο; ή με τις χοριακές λάχνες στον 3ο μήνα ή την αυχενική και Β' επιπέδου στον 5ο μήνα;

Δημοσίευση

Αυτό που κερδίζεις με το να κάνετε την εξέταση είναι ότι μπορεί να βρεθεί ένα σύνηθες μεταλλαγμένο γονίδιο στον άντρα σου και να γνωρίζετε πλέον ότι υπάρχει 25% πιθανότητα για το παιδί να νοσήσει... Διαφορετικά, η αλήθεια είναι ότι θα έχεις συνεχώς την ανασφάλεια και την ανησυχία για την υγεία του εμβρύου. Ο γιατρός θα σου πεί σε ποιά χρονική στιγμή θα ελέγξουν εάν είναι φορέας ή εάν νοσεί από την ασθένεια.

Δυσάρεστα όλα αυτά που σου γράφω και λυπάμαι που γίνομαι αγγελιοφόρος αυτών των ειδήσεων...

Πάντος, μην το βάζεις κάτω. Η γνώμη μου είναι να την κάνετε την εξέταση, εάν μπορείτε.

Πήγαινε για ύπνο τώρα... Και αύριο μέρα είναι...

Δημοσίευση

Δεν το συζητάω, θα την κάνουμε την εξέταση, τώρα που μπήκαμε στο χορό, θα χορέψουμε. Όντως τώρα είμαι κουρασμένη, είναι 3 η ώρα εδώ. Θα σου γράψω τις σκέψεις μου αύριο.

Δημοσίευση

Δεν ξέρω αν παίρνεις χρήματα από το ταμείο σου, το θεώρησα απίθανο και δεν το έψαξα καν... Βασικά εκείνη την περίοδο δεν κάθησα να σκεφτώ ταμεία κλπ, πήγα και τα έκανα όλα ιδιωτικά... κακώς βέβαια, θα μπορούσα να'χα γλιτώσει αρκετά, αλλά που μυαλό τότε, που ψυχραιμία..

Κι εγώ είμαι της γνώμης να την κάνετε την εξέταση έτσι κι αλλιώς...

Καληνύχτα..

Δημοσίευση

κι εγώ το ίδιο έκανα στην αρχή αλλά βλεποντας ότι πλεον έχουμε φτάσει στα όρια και ότι το κόστος εκτινάσεται σε ποσά που δεν είχαν προβλεφθεί από την αρχή, κοιτάζω να δώ τι εξετάσεις θα κάνω σε δημόσιο νοσοκομείο και κατά πόσο μπορεί να με καλύψει το ταμείο μου. Άσε που για τις εξωσωματικές καλύπτει ένα μέρος των φαρμάκων, όλα τα υπόλοιπα βγαίνουν από την τσέπη μου και μόνο και όπως έχω πει και πιο πάνω έχω δρόμο μπροστά μου να διανύσω

Δημοσίευση

Τώρα το τι πληρώνουμε και το τι μας παρέχουν, είναι άλλη ιστορία. Πάντως πολύ φοβάμαι ότι από τον Οκτώβριο και μετά τα ταμεία δε θα έχουν να πληρώνουνν πλέον ούτε εξετάσεις, ούτε τίποτε

  • 1 month later...
Δημοσίευση

καλημέρα κορίτσια, θα ήθελα γνώμες για το Μαστρομηνά και το team του (κυρίως τους γενετιστές). Εγώ τον επισκέφτηκα και μου φάνηκε σοβαρός άνθρωπος και κατατοπισμένος

Ένιωσα ακόμη πιο έντονα ότι στο κέντρο που ήμουν με δουλεύαν ψιλό γαζί για να παίρνουν τα χρήματα της κάθε προσπάθειας. Ειδικά το γεγονός ότι μου χτυπούσαν κάθε φορά που μπορούσαν ότι είμαι μεγάλη. Μάλιστα κατά τη δεύτερη προσπάθεια ανέφεραν συνεχώς ότι έχω βάλει επιπλέον χρόνο στην πλάτη μου και τα πράγματα αρχίζουν και δυσκολεύουν περισσότερο λες και είχαν περάσει αιώνες από την πρώτη και όχι λίγοι μήνες. Τα λέγανε τόσο τραγικά και οπως από τη φύση μου είμαι απαισιόδοξη κάνανε την ψυχολογία μου να πηγαίνει στο πάτωμα.

Ο Μαστρομηνάς ούτε μου είπε για την ηλικία μου ούτε μου παρουσίασε την όλη κατάσταση μαύρη. Ο άντρας μου είπε όταν βγηκαμε ότι αν το μισό της όλης διαδικασίας είναι η καλή ψυχολογία και η αισιοδοξία, ο γιατρός αυτός ξέρει να τη δώσει.

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν η gonal-F είναι το ίδιο φάρμακο με το puregon.

Δημοσίευση

Γεια σου esys,

Έχω φίλη που χει κάνει πετυχημένες 2 προσπάθειες στο Μαστρομηνά και ο άντρας της είναι γυναικολόγος και λέει τα καλύτερα για αυτόν. Από πλευράς εργαστηρίου-γενετιστών οι καλύτεροι από ότι λέγεται είναι στον Πάντο. Νομίζω τελικά αυτοί οι δύο είναι οι καλύτεροι. Στον Πάντο εγώ έχω κάνει 2 αποτυχημένες προσπάθειες αλλά τελικά βρήκε το πρόβλημά μου (ενδομητρίωση). Στον Πάντο πήγα μετά από 3 αποτυχημένες προσπάθειες σε άλλη κλινική. Ξεκινήσαμε με ολιγοασθενοσπερμία και τελικά καταλήξαμε και με ωοθηκική ανεπάρκεια και ενδομητρίωση... Όλα τα καλά μαζί. Το puregon δεν το έχω πάρει μέχρι στιγμής. Η ψυχολογία σίγουρα παίζει κάποιο ρόλο. Έχω ακούσει ότι είναι πολύ καλός άνθρωπος, σπάνια όμως τον βλέπεις τον ίδιο. Το ίδιο συμβαίνει βέβαια και στον Πάντο. Εκείνος είναι απόμακρος αλλά πολύ καλός επιστήμονας. Σου εύχομαι καλή επιτυχία, και κουράγιο, μην το βάζεις κάτω (τα ίδια λέω και στον εαυτό μου).

Δημοσίευση

Καλησπέρα esys!εμένα η θεία μου έκανε εξωσωματική στον Μαστρομηνά πριν 10 χρόνια και έπιασε με την πρώτη και τρίδυμα!!!!εκέινη είχε τη μια σάλπιγγα βουλωμένη και ο θείος μου κάποιο μικρό πρόβλημα με το σπέρμα,το οποίο βέβαια διορθώθηκε.Τότε η θεία μου ήταν 37 ετών.Γένικα είχε μείνει πολύ ευχαριστημένη και μου έχει πει ότι ο συγκεκριμένος είναι πανω απ'όλα άνθρωπος και επειδή βρίσκομαι και εγω στις προσπαθειες για σύλληψη και έχω και ιστορικό ενδομητρίωσης,το πιθανότερο είανι να τον επισκεφτώ και εγώ.Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά και γρήγορα να μας ανακοινώσεις την εγκυμοσύνη σου!!! :P:P:P8-)

Δημοσίευση

Καλησπέρα esys!!!

Εγώ έκανα την προσπάθειά μου στο κέντρο του κ. Μαστρομηνά. Ουσιαστικά έκανα μία προσπάθεια και αυτή επιτυχημένη. Ο γιατρός μου δεν ήταν ο Μαστρομηνάς αλλά γιατρός από την ομάδα του ο οποίος με ανέλαβε από την αρχή (πήγα συστημένη από την κουμπάρα μου) και συνεχίζουμε ακόμα και τώρα στην εγκυμοσύνη μου. Γενικά όμως για το κέντρο δεν μπορώ να πω παρά μόνο καλά λόγια. Ολοι οι συνεργάτες μας φέρθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, εξηγούν τα πάντα μία, δύο και τρεις φορές μέχρι να καταλάβεις ακριβώς τι θέλουν να σου πουν. Εγώ ξεκίνησα μία προσπάθεια την οποία την σταματήσαμε στην μέση γιατί ενώ είχα 7 ωάρια αναπτύσονταν δυσανάλογα και κόψαμε την θεραπεία στην μέση γιατί 1ον ήταν σίγουρη αποτυχία & 2ον θα έπαιρνα τζάμπα ορμόνες, ούτε ωοληψία έκανα, ούτε τίποτα, και φυσικά δεν χρεώθηκα και κάτι. Στην 2η αλλάξαμε φάρμακα, όλα πήγαν καλά και τώρα περιμένουμε τα παιδάκια μας. Αυτή είναι τουλάχιστον η δική μου γνώμη.

Τώρα όσον αφορά τις puregon & τις gonal είναι και οι 2 ορμόνες (ανασυνδυασμένη FSH συγκεκριμένα) και ανάλογα με την περίπτωση δίνουν και τις αντίστοιχες. Δεν γνωρίζω αλλά δεν πρέπει να έχουν και τρελές διαφορές η μία με την άλλη....

Για οτιδήποτε άλλη πληροφορία θέλεις είτε για το κέντρο ή για οτιδήποτε άλλο μπορώ να σε βοηθήσω μπορείς να μου στείλεις μηνυματάκι να σου πω.

Φιλιά πολλά & καλή επιτυχία στην νέα σου προσπάθεια!!!!

Δημοσίευση

ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις κορίτσια

Fotini73 σου εύχομαι το καλύτερο και το συντομότερο δυνατό να κρατήσεις στην αγκαλιά σου ένα μωράκι. Πως όμως είναι δυνατόν να υπάρχει πρόβλημα ενδομητρίωσης και να μην το έχουν εντοπίσει προηγουμένως; Εσύ είχες πόνους (καθόσον λένε ότι η ενδομητρίωση έχει αρκετούς πόνους). Για τους γενετιστές του Πάντου έχω ακούσει κι εγώ πάρα πολύ καλά λόγια ενώ είχα διαβάσει κάπου ότι μόνο ένας γενετιστής του Μαστρομηνά είναι κορυφή και είναι θέμα τύχης να πέσεις σε αυτόν. Εσύ σε ποιο κέντρο ήσουν προηγουμένως (στείλε μου πμ αν θέλεις) καθόσον κι εγώ έχω ταλαιπωρηθεί με τρεις αποτυχημένες εξωσωματικές και το κέντρο που ήμουνα το θεωρώ από τα χειρότερα πλέον. Εσύ έχεις επισκεφθεί μέχρι σήμερα κάποιον άλλο εξωσωματικό;

vango 82 ελπίζω γρήγορα να πραγμοτοποιήσεις το όνειρό σου να γίνεις μανούλα. Κι εμένα μου μίλησε κάποια γυναίκα γι'αυτόν που είχε κάνει εξωσωματική πριν 10 χρόνια και βάλε. Μου είπε πολύ καλά λόγια αλλά μου εξήγησε ότι πλέον όλοι οι γιατροί της εξωσωματικής έχουν γίνει εργοστάσια παραγωγής με μοναδικό σκοπό το κέρδος

ELENALDA Καλη και τελειόμηνη να είναι η εγκυμοσύνη σου. Μου κάνει εντύπωση ότι σου διέκοψε τη θεραπεία που αναπτύσσονταν δυσανάλογα τα ωάρια ενώ εμένα στο κέντρο που ήμουν, ενώ ένα ωάριο αναπτυσσόταν περισσότερο και τα άλλα ακολουθούσαν με λίγο πιο αργό ρυθμό, στην 7η μέρα της διέγερσης (2η μέρα του orgalutran) με βάλανε και έκανα την ovitrelle και κατάφεραν να πάρουν μόνο ένα ανώριμο ωάριο και με βάλανε και πλήρωσα 3000 €. Αυτό ήταν ληστεία μετά φόνου. Τίποτε άλλο δεν έχω να πω. Εσύ έκανες εξετάσεις καρυότυπου;

Δημοσίευση

Καλημερακοριτσια! Παρακολουθω καιρο τη συζητηση σας αλλα δεν ηθελα να γραψω κατι γιατι δεν μου αρεσει να εκφραζω τη γνωμη μου για τα κεντρα. Ξερω πολυ καλα πως όταν μία κοπελα επενδυει σε ενα κεντρο και συγκεκριμενα στο γιατρο είναι πολυ ασχημο για την ψυχολογια της καποιος να της κατηγορε τον γιατρο.

Ομως esys συμφωνω απολυτα με αυτα που λες και για αυτο ενοιωσα την ανγκη να σας καταθεσω και εγω την εμπειρια μου.Ειμαι και εγω καμμενη απο κεντρο εξωσωματικης οπου ειχα 2 αποτυχημενες προσπαθειες. Και τις 2 φορες μου εκαναν εμβρυομεταφορα και ηξεραν απο την αρχη οτι θα ηταν αποτυχημενη. Ουτε το Θαυμα δεν εφτανε να σωσει τα τοσο κακης ποιοτητας εμβρυα. Τωρα θα μου πειτε αυτο ποιος το λεει? Ο καινουριος μου γιατρος? Οχι μονο αυτος αλλα και ολοι οσοι επισκεφθηκα κατα την ερευνα αγορας μου. Επισης δεν μου εκαναν και πολυ βασικη εξεταση (υστεροσκοπηση). Μου ειχαν πει οτι μετα τις 2 αποτυχιες μου τη συστηνουν. Ενω γνωρισα κοπελα απο το ιδιο κεντρο η οποια ενω ηξεραν εξ΄αρχης ότι το προβλημα το είχε οαντρας της, της εκαναν πριν την πρωτη προσπαθεια και αυτη την εξεταση για να βεβαιωθουν οτι δεν συνετρεχε και καποιος λόγος αποτυχιας απο τη δικη της μερια. Ενω σε εμενα που το προβλημα΄ανηκε στην "ανεξηγητη υπογονιμοητα" δεν θελησαν να αποκλεισουν καθε πιθανοτητα. Το αποτελεσμα ξερετε ποιο ήταν? Την εκανα τελικα την εξεταση αλλου και ειχα διαφραγμα μητρας!!! Σε αυτο μπορει να οφειλοταν και η υπογονιμοτητα αλλα το πιο σιγουρα και ασχημο ειναι ότι αν εμενα εγκυος σιγουρα θα απεβαλα και σε μεγαλο μηνα εγκυνοσυνης! Το διαφραγμα εμποδιζει την αναπτυξη του εμβρυου. Οποτε πρεπει να το δω σας προστασια του Θεου το οτι δεν ειχα μεινει εγκυος για να μην βιωσω εκτος των αλλων και την εμπειρια της απωλειας!

Δημοσίευση

Τωρα για τα αλλα κεντρα οπως σας εγραψα εκανα μετα τις αποτυχιες ερευνα αγορας και κατεληξα στον επιστημονα ΑΝΘΡΩΠΟ. Γιατι οκ τα διασημα κεντρα είναι φυσικο να ακουγονται πιο πολυ αφου πηγαινουν περισσοτερες κοπελες λογω διασημοτητας. Κανεις δεν μπορει να αμφιβαλει ότι ο Πα..ος ή ο Μ@στ.....ας είναι απο τους καλύτερους εξωσωματικους. Αλλα ποιος αμφισβητει το ότι έχουν πλέον απο τις πιο κερδοφορες επιχειρησεις και αναγκαστικα γίνονται και manager με ότι συνεπειες έχει αυτο. ΚΑι εξαλλου ας μην ξεχναμε ότι υπαρχουν ευκολες περιπτωσεις αλλα υπαρχουν και δυσκολες περιπτωσεις. Δεν μπορω να μη σας γραψω την εμπειρια κολλητης μου (όχι γνωστης μου ή γυναικας που έχω ακουσει) η οποια είχε 8 αποτυχημενες προσπαθειες σε μεγαλο ονομα του χωρου. Ουτε 1 ούτε 2 αλλα 8! Αληθεια ποτε ενας γιατρος πρεπει να λεει σε μια γυναικα που δεν τα καταφερνει ότι πρεπει να σταματησει αλλιως θα κανει κακο στον εαυτο της????? Η φιλη μου ομως τα καταφερε. Φυσικα αλλου!!! Μετα τις 8 προσπαθειες πηρε 11 κατεψυμενα που ειχαν απομεινει στον Π..το και τα πηγε σε αλλο κεντρο. Η εμβρυολογος της μιλησε για πεθαμενα εμβρυα και ότι εκανε υπερανθρωπες προσπαθειες για να επιβιωσουν τα 4. Ο γιατρος αρνηθηκε να τις τα βαλει γιατι της ειπε πως ουτε στο Θαυμα δεν επρεπε να ελπιζει. Εκεινη επεμεινε και φυσικα απετυχε. Στην επομενη ομως προσπαθεια της στο νεο γιατρο εμεινε εγκυος σε δίδυμα!!!!! Τυχαιο? Δε νομιζω! Τα εμβρυα της ηταν αψογα και ο καινουριος γιατρος της εκανε πολλα πραγματα που ποτε κανεις αλλος δεν της ειχε κανει!

Τελος παντων δε θελω να σας κουραζω και ζηταω συγνωμη απο τις κοπελες που εχουν καποιο γιατρο Θεο τους και εγω εγραψα μια πολυ αρνητικη εμπειρια. Απλα νομιζω ότι στις μερες μας πεφτει πολύ μεγαλη εκμεταλευση απο τα κεντρα εξωσωματικης και κερδιζουν απο την δικη μας μεγαλη λαχταρα για ενα μωρο!!!! Εγώ οπως σας ξαναειπα ήμουν ενα απο αυτα τα θυματα 100%. Για αυτο τελικα για μενα μετρησε ο γιατρος ο οποιος μου αφιερωσε ο ιδιος τον χρονο του και ασχοληθηκε μαζι μου και με το προβλημα μου και μου εδειξε πανω απο ολα οτι ειναι Ανθρωπος και οτι ετσι αντιμετωπιζει και εμενα και οχι σαν υποψηφια χιλιαρικα Euro.

Δημοσίευση

Vasso 78 καλημέρα, έχεις περάσει κι εσύ ένα γολγοθά τρομερό. Εγώ λοιπόν πήγα συτησημένη από γυναικολόγο εκεί. Μου είπε πήγαινε στο κέντρο που σου λέω για να μην πέσεις θύμα εκμετάλευσης. Που να φανταστώ ότι έπεφτα σε παγίδα, μπορεί όχι ηθελημένη αλλά παγίδα. Μάλωνα με τον άντρα μου γιατί ήμουν λέει απαισιόδοξη :( . Δε φτάνει λοιπόν που μου ρίχναν την ψυχική διάθεση στο πάτωμα μετά πήγαινε ο γιατρός στον άντρα μου και του έλεγε "Μα πως θα κάνουμε κάτι έτσι, είναι πολύ αγχώδης άνθρωπος" :twisted: . Δεν του έλεγε όμως ότι πριν τη νάρκωση στην ωοληψία έμπαινε μέσα και μου έλεγε "να δούμε τώρα τι ψάρια θα πιάσουμε" :shock: . Τι ψυχολογία να έχω ρε να πάρει η ευχή μετά. Πραγματικά έτρεμα σαν το ψάρι :roll: . Άλλωστε το κέντρο στο οποίο πήγα δεν έχω ακούσει από πολλές κοπέλες στο φόρουμ κάτι, ούτε θετικό ουτε αρνητικό. Πάντως το περίεργο ήταν ότι είχε πολλές κοπέλες από το Λασίθι και το Ηράκλειο Κρήτης. Κάθε φορά σε δωμάτιο τύγχανα με κάποια κοπέλα από Κρήτη. Στείλε μου πμ σε παρακαλώ με το γιατρό που πήγες εσύ και η κουμπάρα σου. Είμαι στη φάση να ψάχνομαι και θέλω συστάσεις μέχρι να δω που θα καταλήξω. Έτσι κι αλλιώς πριν το Νοέμβριο χλωμό το βλέπω να ξεκινήσω κάτι. Οπότε έχω απλετο χρόνο να ψαχτώ καλά

Δημοσίευση

Εsys σχετικά με το πρόβλημα τις ενδομητρίωσής μου, δεν είχα κανένα πόνο και γενικότερα κανένα σύμπτωμα ενδομητρίωσης. Δεν είχα κύστη ή κάτι να φαίνεται στον υπέρηχο. Η μόνη ένδειξη που είχε ο γιατρός μου ήταν το χαμηλό ποσοστό γονιμοποίησης (περίπου 25% όταν ο μέσος όρος είναι 75%). Μου είπε ότι πρέπει να κάνουμε λαπαροσκόπηση για να αποκλείσουμε και αυτό το ενδεχόμενο. Υπάρχουν πάρα πολλές κοπέλες που έχουν και δεν το γνωρίζουν. Έκανα την εξέταση ca125 και βγήκε πολύ υψηλή, αλλά μου είχε πει ότι ακόμα και αν βγει φυσιολογική πάλι δεν είναι σίγουρο ότι δεν έχω ενδομητρίωση. Ούτε ο γυναικολόγος μου που με παρακολουθεί από παιδί, ούτε ο πρώτος γυναικολόγος εξωσωματικής στον οποίο έκανα 3 προσπάθειες είχε σκεφτεί αυτό το ενδεχόμενο. Αν είχα μείνει σε εκείνη τη κλινική ακόμη θα προσπαθούσα, όχι ότι τώρα τα έχω καταφέρει αλλά τουλάχιστον βρήκα και κάλυψα άλλο ένα θέμα. Η σύλληψη με ενδομητρίωση δεν είναι απίθανη αλλά είναι δύσκολη, και ειδικά στη δική μου περίπτωση που είχα κύστη στη μία ωοθήκη αυτό σίγουρα επηρέαζε την ποιότητα των ωαρίων.

Συμφωνώ σε όλα όσα λέει η vasso και ξέρω ότι υπάρχει και εκμετάλλευση, αδιαφορία κλπ. Και πάντοτε τους αντιμετωπίζω με καχυποψία. Πίστευα δηλαδή ότι πραγματικά μπορεί να μην υπήρχε λόγος να γίνει η λαπαροσκόπηση και ότι γινόταν μόνο και μόνο για την αμοιβή. Αλλά τώρα μετά από όλα αύτά τι να πω. Μπορώ να πω με σιγουριά ότι έχει τρομερή εμπειρία. Δεν λέω ότι τα καταφέρνει με όλες τις κοπέλες. Πιστεύω ότι η τύχη πάντοτε χρειάζεται. Υπάρχουν και πολύ δύσκολες περιπτώσεις, θεωρώ ότι ανήκω στην κατηγορία των δύσκολων περιπτώσεων, λόγω ωοθηκικής ανεπάρκειας αλλά φυσικά και ενδομητρίωσης πλέον πέρα από το θέμα στο σπέρμα. Και εγώ αρχικά είχα επιλέξει να πάω στο γιατρό άνθρωπο, με πιο λίγη πελατεία, με πιο ανθρώπινη ζεστή σχέση. Στις αποτυχημένες προσπάθειες (πχ σε φυσικό κύκλο που η ποιότητα του ωαρίου δεν ήταν καθόλου καλή) πλήρωνα σχεδόν τίποτα. Τώρα η κάθε κίνηση κοστίζει από 3500 και πάνω. Αλλά πρέπει να αναγνωρίσω ότι τελικά ο γιατρός βεντέτα βρήκε το πρόβλημα μου.

Πάντοτε τη μισή δουλειά όμως πιστεύω την κάνει η τύχη, και τύχη όπως λένε και οι ίδιοι οι γιατροί ονομάζουμε όλα αυτά που δεν γνωρίζουμε και δεν μπορούμε να επηρεάσουμε στην εξωσωματική.

Δημοσίευση

Καλημέρα esys.

Ώστε πήγες τελικά στον Μαστρομηνά και σου άφησε καλές εντυπώσεις;;; Εγώ πήρα πίσω όλες τις εξετάσεις που έκανα και είναι καλές. Δυστυχώς το δικό μου πρόβλημα είναι η ηλικία μου. Οι ωοθήκες έχουν αδειάσει. Στην πρώτη σπερματέγχυση είχαμε FSH 14.2, AMH 0.5 και 2-4 ωοθυλάκεια σε κάθε ωοθήκη, που τελικά έδωσαν ένα ωάριο 18mm και ένα δεύτερο 12mm την 8η μέρα. Φυσικά δεν τα καταφέραμε, γιατί μας προέκυψε και πρόβλημα στο σπέρμα εκείνη την ημέρα.

Η θεραπεία μου ήταν με Gonal F 375ml για 5 μέρες και νομίζω θα συνεχίσουμε με 450ml στην επόμενη σπερματέγχυση, συν κάποιο άλλο φάρμακο (cetrotide 0.25mg) και οιστρογόνα.

Νομίζω ότι η εξωσωματική μου γνέφει στο βάθος του τούνελ.

Vasso78 εάν θέλεις, στείλε μου και εμένα μήνυμα με το όνομα του κέντρου και του γιατρού σου.

Από εχθές μου έχει μπεί η ιδέα να δοκιμάσω μια διπλή εξωσωματική, με μερικά δικά μου ωάρια (εάν υπάρχουν) και με 2-3 δανεικά, και ότι γίνει. Παρακινδυνευμένο σενάριο και δεν ξέρω εάν είναι εφικτό, αλλά σκέφτομαι να το ζητήσω...

Δημοσίευση

Esys και εγω ακριβως το ιδιο. Πηγα σε αυτο το κεντρο απο το γυναικολογο μου με κλειστα ματια! Αλλα που να φανταστω??? ΚΑι τον θεωρω υπευθυνο γιατι μπορει αυτος να μην είχε τις γνωσεις για τη διαδικασια αλλα μπορουσε να με προστατεψει. Οταν μετα τη 2η αποτυχια τον πηρα τηλεφωνο για να του πω οτι θελω να παω στο δικο του ιατρειο για να συζητησουμε μου ειπε οχι δε χρειαζεται να ερθεις απο εδώ. Κλεισε ραντεβου στη μοναδα με τον .... και θα ερθω και εγω εκει! Και απο τη μοναδα με επαιρνε η μαια να μου πει οτι αν ηθελα μπορουσα αμεσως να παω σε φυσικο κυκλο. Και ελεγα μα πως χωρις να μιλησω πρωτα με τους γιατρους να μου εξηγησουν την αποτυχια? Και μου ελεγε να ο Κος (ο εξωσωματικος) αυτη την εβδομαδα θα λειπει στο εξωτερικο και εσεις πρεπει να ερθετε ομως να σας δουμε και αφου μιλησαν οι 2 γιατροι στο τηλεφωνο (ο εξωσωματικος μου και ο γυναικολογος μου) και ειπαν οτι μπορειτε να αρχισετε και θα τα πειτε στην πορεια!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΛΛΑ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΩ!!!!

Βρε λες να πηγαιναμε στο ιδιο κεντρο ? Θα σου στειλω ΠΜ

Δημοσίευση

Fotini πωπω και εσυ την πατησες χοντρα ε? Μα ειναι δυνατον να μη σε ψαξουνε για ενδομητριωση και να κανεις 3 απανωτες προσπαθειες? Ευτυχως που στο βρηκανε τελικα!!! Εμενα σκεψου οτι ο γυναικολογος μου στον οποιο πηγαινα για πολυ καιρο πριν ξεκινησψ τις σπερματεγχυσεις και τις εξσωματικες μετα τις πρωτες εξετασεις (σπερμα, ορμονικες και σαλπιγγογραφια) και αφου δεν εμενα εγκυος μετα απο παρακολουθηση και προκληση ωορηξιας μου ειπε πως πρεπει να κανουμε λαπαροσκοπηση για ενδομητριωση. Και υποτιθεται οτι μου βρηκε ενδομητριωση αλλα χωρις να έχω κανενα σημαδι. Ουτε αιμοραγια, ουτε κυστες ουτε προβλημα στις ωοθηκες τιποτα, τιποτα. Απλα μου ειπε πως υπηρχε και πως εκανε καυτηριασεις. Αλλα το χειρουργειο διηρκησε ελαχιστα σε σχεση με αλλες κοπελες που ξερω οτι ειχαν το ιδιο προβλημα! Και μετα εκανα και διακοπη περιοδου για 5 μηνες αλλα παλι δεν πετυχαμε τιποτα φυσιολογικα. Και ετσι ξεκινησαμε τις εξωσωματικες!

Εγω πιστευω πως οι γιατροι κανουν οτι θελουνε. Και πρεπει να ειμαστε τυχερες να πετυχουμε αυτους που εχουν τη γνωση και την εμπειρια να χειριστουν το προβλημα μας. Και πρεπει την καινουρια μας προσπαθεια απο εδώ και περα να την αντιμετωπιζουμε ουσιαστικα σαν να είναι η πρωτη μας και να εμαστε αισιοδοξες!!!

Εγώ κοριτσια στον καινουριο γιατρο που επελεξα ξεκιναω την αλλη εβδομαδα φυσικο κυκλο γιατι και δεν θελει να με φορτωσει φαρμακα μετα την τελευταια μου προσπαθεια αλλα και για να δει την ποιοτητα του ωαριου μου γιατι στο προηγουμενο κεντρο υποτιθεται οτι δικαιολογησαν την αποτυχια λογω ανεξηγητα κακης ποιοτητας ωαριων. Μπορει να ήταν και τυχαιο μου ειπαν. Τη 2 η φορα βεβαια μου ειπαν οτι ηταν τελεια τα ωαρια μου και εδωσαν πολυ καλα εμβρυα αλλα μετα δε μου δικαιολογησαν καν την αποτυχια. Μου ειπαν απλα οτι στεναχωρηθηκαν πολυ!!!!

Οποτε εγώ απο τον καινουριο μου γιατρο δεν εχω δει ακομα κατι θετικο γιατι δεν εχω καν αρχισει. Ομως με εψαξε εξονυχιστικα και βρηκε αυτο που δε μου βρηκαν ολοι οι αλλοι. Και τον εμπιστευτηκα όπως σας ειπα σαν ανθρωπο και φυσικα επειδη πετυχε με τη φιλη μου. Θα σας γραψω σε όσες μου το ζήτησαν με πμ ποιος είναι .

Φιλακια και καλη δυναμη σε ολες! Ελπιζω ο αγωνας μας να μας φερει το αποτελεσμα που τοσο επιθυμουμε!!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Απαντήσεις

    • @giotoulini και εγω τα ίδια είμαι πονάει η πλάτη  είτε καθιστή είτε ξαπλα  είτε όρθια.. κάθε στιγμή.. έχω αϋπνίες εδώ κ 2 μήνες.. υπομονή πάει πέρασε ο 15αυγουστος.. προχωράμε ....
    • Καλησπέρα κορίτσια και πάλι! Τώρα κατάφερα να δω λίγο τι έχει συμβεί όλο αυτό τον καιρό με τη βοήθεια του chatgpt φυσικά 😅 @Kiddo συγγνώμη που επιστρέφω στο θέμα, λυπάμαι για το σκυλάκο σας 💔  Μιλήσατε για κιλά εγκυμοσύνης, εγώ κορίτσια μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευγνώμων με το πως διαχειρίστηκε το σώμα μου την εγκυμοσύνη και τη λοχεία ως προς τα κιλά - έβαλα 15/16 κιλά σύνολο, τα οποία έχασα σταδιακά τις πρώτες εβδομάδες χωρίς κάποια διατροφή, τουναντίον έτρωγα τον αγλέωρα λόγω μαραθώνιων θηλασμού, αλλά πιστεύω ότι ακρι΄βως αυτό συνέβαλε ο θηλασμός να συνεχιστούν οι συσπάσεις της μήτρας και το ότι έπινα πάρα πολύ νερό. Κάπου τον Μάιο ήμουν και 2 κιλά πιο κάτω από πέρυσι πριν μεινω έγκυος! Τα ξανάβαλα όμως όταν πήγαμε Ελλάδα τον Ιούλιο 🤭  🤭   🤭   🤭   🤭  Αχ ο ύπνος.... πονεμένη ιστορία...! εμάς ο μικρός μέχρι και τον 3, αρχές 4ου μήνα, σταδιακά αύξανε το σερί του. Θυμάμαι (σαν μια αιωνιότητα μου φαίνεται τώρα...) ότι έκανε 4/5 ώρες σερ΄ι, μετά πρώτη αφύπνιση,  μετά 3/2 σερί, αφύπνιση, και τέλος 1/2 ώρες πριν την τελική αφύπνιση το πρωί. Από την αρχή είχαμε βραδινή ρουτίνα 7-8μμ και συνήθως ξυπνούσε για πρωί 6-7πμ. Την οποία βραδινή ρουτίνα τη διατηρούμε μέχρι και σήμερα, με κάποιες διακυμάνσεις τώρα το καλοκαίρι που νυχτώνει πιο αργά, αλλά το τι συμβαίνει το βράδυ έιναι άλλη ιστορία 😅 Που λέτε εκείς κάπου τέλος 3ου αρχες 4ου μήνα, εκεί που βλέπαμε το βραδινό σερί ολοένα να αυξάνεται, μπαμ μας τα σκάει μια παλλινδρόμηση ύπνου, από την οποία δε ξέρω αν βγήκαμε και ποτέ 😅 θυμάμαι τον πρώτο καιρό που κράτητησε για κάνα μήνα, ξυπνούσε καθε 30/40 λεπτά! κορίτσια τα είχαμε δει όλα.... εν τω μεταξύ όχι απλά ξυπνούσε αλλά δεν ηρεμούσε καποιες φορές ούτε με θηλασμό, ούτε με λίκνισμα, ούτε με τίποτα....! ο σύζυξ κι εγώ τα είχαμε δει όλα! δραματικές καταστάσεις και φυσικά ήμασταν σα ζόμπι μονίμως... Ημερίσιους ύπνους κι εκεί παλλινδ΄ρομηση, από 1-1.5 ωρα περίπου ο καθένας, ξαφνικά 20/30 λεπτά με το ζόρι στο λίκνο του.... για να κοιμηθεί 1-2 ώρες μόνο πάνω μου κολλημένη στον καναπέ... Φτάσαμε μέσα Ιουνίου κι ήμασταν ακόμα έτσι και άρχισα να σκέφτομαι να απευθυνθώ σε κάποια ειδικό ύπνου που να είναι και παιδοψυχολόγος όπως με συμβούλευσαν εδώ. Βέβαια η παιδίατρός μας είπε ότι κάτω του έτους, η εκπαίδευση ύπνου είναι ανούσια... Κι είπα να την εμπιστευτω.... Απλά επειδή πλησίαζαν οι διακοπές εκτός έδρας άρχισα να αγχώνομαι για το πως θα την παλέψουμε σε διαφορετικές συνθήκες απ αυτές του σπιτιού μας... Εν τέλει να μη σας τα πολυλογώ, όσο ήμασταν εκτός σπιτιού, στα σπίτια παππούδων και έπειτα στις διακοπές, ο ύπνος βελτιώθηκε! κι όταν λέω βελτιώθηκε, μη νομίζετε ότι επιστρέψαμε ποτέ σ αυτό που τώρα φαντάζει σουπερ λουξ ΄φαση 4/5 σερί, αλλά τλχ κάνει 3 ώρες μέχρι την πρώτη αφύπνιση 🤪 το λες και πολυτελεια χαχαχα πλέον, στις περιόδους ηρεμίας, εκτός αλμάτων/οδοντοφυιας/κτλ δλδ, θα κάνει 2-3 αφυπνίσεις κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου και κοιμάται 2-3 ημερίσιους, στο σύνολό τους 3 με 3.5 ώρες. Θεωρώ ότι είμαστε καλά, αλλά σίγουρα θέλουμε και το καλύτερο γιατί η εξάντληση έχει χτυπήσει κόκκινο! Ειδικά σε συνδυασμό με τη δουλειά..... Τώρα έχουμε επιστρεψει στο σπίτι μας και είπαμε με το συζυξ οτι θα κοιμαται στο δωματιο του, στο κρεβάτι του, γιατί 1) ούτως η αλλως δε χωράει στο λίκνο πλεον, 2) κατα τη διάρκεια της διαμονής μας εκτός σπιτιού άλλαξε πάρα πολλά κρεβάτια και παρκοκρέβατα, οπότε είδαμε ότι μπορεί να προσαρμοστεί, άλλες φορε΄ς πετυχημένα κι άλλες καταστροφικές χαχαχαχα, και 3) ε θέλουμε κι εμείς το κρεβάτι μας πίσω 😅 δλδ είμαστε οκ να κοιμάται μαζί μας απ τις 5πμ και μετά, αλλά όλο το βράδυ είναι δύσκολη πίστα.... έτσι ήμασταν μέχρι πρότινος, τώρα έχει 5 μέρες που κάνουμε αυτή την πρόσπαθεια στο δωμάτιό του. Οι πρώτες 2 μέρες ήταν χαλια, ξυπνούσε κάθε 30/40 λεπτά όπως εκείνη η περίοδος που σας έγραψα πιο πάνω.... Ζόμπι mode ξανά και ξανά... Μετά την 3η μέρα ξύπνησε μόνο 1 φορά, ΜΙΑ ΦΟΡΑ, δε ξαναγινε τούτο κυρίες και κύριοι!! Αλλά χθες που ήταν η 4η βραδιά, ξύπνησε 4 φορές. Απόψε, κοιμάτια ήδη 2 ώρες, δε ξέρω πως θα πάει, αλλά έχουμε πει με το συζυξ να το παλέψουμε 10 μέρες για να εδραιωθεί η συνήθεια. Επίσης, σ όλο αυτό ήθελα να σας γράψω και μια ακόμα σημαντική απόφαση που πήρα γιατί θεωρω ότι επηρεάζει πολύ τον ύπνο... ο θηλασμός! Δε ξέρω για σας κορίτσια, εγώ ευτυχώς από την αρχή το βρήκαμε πάρα πολυ καλα με τον μικρό μου, δε δυσκολευτηκα, παραμένει μια όμροφη εμπειρία, αλλά πιστεύω ότι λόγω του ότι τον κοιμιζα με το θηλασμό, τον άφηνα στο στήθος όλη νύχτα (open bar που λέω κι εγώ!), κάπως εδραιώθηκε γι αυτόν και έγινε ο μονος τροπος για να κοιμηθεί. Σε κάποια φάση δε μπορούσε να τον κοιμησει ο μπαμπας του γιατί έψαχνε το στήθος μόνιμα. Οπότε άρχισα στις διακοπές να εισάγω κι άλλους τρόπους, όπως το πατ πατ στον πωπό, φιλάκια στο κεφαλάκι και σσσσσ, να μου κρατάει το χέρι καθώς κουρνιάζει στο πλάι (το οποίο μου το "έδειξε" ο ίδιος) και άρχισα να "αφαιρώ" το θηλασμό σαν μέθοδο κοιμισης, με εξαιρέση τις νύχτες που είχε κανει εμβόλιο και ανέβασε πυρετό κι όταν τον πονούσαν τα δοντα΄κια. Φτάνοντας στο σήμερα, αποφάσισα να κάνω κυρίως άντληση από εδώ και πέρα, και θηλασμό 1-2 φορές τη μέρα. Ο στόχος μου είναι να αποθηλάσω πλήρως γιατί θα πάει και βρεφικό το Σεπτέμβρη, οπότε θα αρχίσουμε και τη φόρμουλα από βδομάδα. Έχω πολύ ανάμεικτα συναισθήματα γι αυτη μου την απόφαση, γιατί πραγματικά ο θηλασμός πηγε πάρα πολύ καλά, και παρα τους μαραθωνιους, τα δαγκώματα τους τελευταιούς μηνες λογω δοντιών, και κυρίως το δέσιμο με το μωράκι μου, πιστεύω οτι έκανε τον κύκλο του για εμάς. Στον αντίποδα, αυτό που με χαροποιεί είναι να βλέπω τον μικρό φουλ περηφανο όταν πίνει το γάλα απ το μπουκάλι, πλεον το κραταει μονος του και τα βράδια πριν παει για ύπνο, πινει το γαλα του ενώ διαβάζουμε βιβλίο αγκαλιά και μου χαμογελάει και λιώνω! Νιώθω δλδ, ότι παρα του ότι μιεώνεται ο θηλασμός, διατηρούμε με αυτό τον τρόπο την επαφή με αγκαλιά και φιλάκια, ενώ ο ίδιος χτιζει την ανεξαρτησία και τη λεπτή κινητικότητα πίνοντας το γαλα του "μόνος" του 💙  Σε άλλα νεα, με την τριχόπτωση πως τα πατε;; Κορίτσια εγώ από τον 5ο μήνα μαζεύω κουβάρια μαλλιά απ το πάτωμα.... πολύ με ανησυχεί αυτή η κατάσταση... έχω μαλλιά στο κεφαλι μου παραδόξως, αλλά πεφτουν πολλά. Παίρνω ακόμα σιδήρο και βαζω κι ενα σερουμ, αλλά βελτίωση δε βλέπω.  Επίσης έχετε αδιαθετήσει; Ξέρω ότι γενικά όσο θηλάζουμε καθυστερεί να επανέλθει και το σύστημα, αλλά βλέπω και κάποιες κοπέλες που τους ήρθε στο 2ο μήνα πχ... 😬 δε περίμενα ότι θα το πω ποτέ αυτό, αλλά θα ήθελα να μου έρθει γιατί η ορμονική τρέλα του postpartum δεν αστειεύεται! έχω γενικά πολλή οργή κι ανυπομονησία προς τους ανθρώπους, πολλές φορές και προς το σύζυγο, αλλά τλχ τα συζητάμε μαζί και το βρίσκουμε. Δε μ αναγνωρίζω! 😭  Τελος, επειδή έγραψα ήδη παρα πολλά, να μη σας κουράζω, σ΄υντομο update για το μωράκι μου: Αισίως 7,5 μηνών! Με βάση τις μετρήσεις της παιδιάτρου την περασμένη βδομα΄δα: 8.700 κιλά και 76εκ. Έβγαλε τα 2 κάτω δοντάκια 5.5 μηνών, κι από τότε φαίνεται ότι τον ζορίζουν τα πάνω, οπότε μαλλον τα περιμένουμε κι αυτά. Γυρνάει απο μπρουμυτα ανασκελα και τουμπαλιν, σαν τον Τομ Κρουζ στις επικυνδυνες αποστολες 🤣🤣 Δε μπουσουλάει ακόμα, αλλά σηκώνει τον πωπό του και στην προσπάθεια του να μπουσουλήσει εμπρός, πάει με την όπισθεν χαχαχα είναι πολύ αστείο, αλλα΄ο γλυκούλης νευριάζει γιατί προφανώς άλλη κατεύθυνση θέλει να πάρει! Αυτά κορίτσια μου, σας καληνυχτω, πάω να εκμεταλευτώ τον χρόνο που απομένει μέχρι την πρώτη αφύπνιση! 🙏🤞
    • Ααα @ΜαρίαΔημήτρης οπως λενε και οι μεγαλυτεροι τα καλοκαιρινα μωρα μεγαλωνουν πιο γρηγορα και ξεπεταγονται πριν το καταλαβεις. Μαλλον εχουν δικιο γιατι ολες το παρατηρουμε. 
    • @Diwni μου να δεις που στις διακοπες θα ηρεμησει και στο ευχομαι ολοψυχα για να περασετε καλα. Ειναι του εξω και της βολτας η μπεμπας σου πιστευω θα κοιμαται αρκετα και θα ειναι ηρεμη. Αχου ψυχουλα μου δυσκολευεται ν κοιμηθει ισως και κλαιει. Πως την ηρεμεις την βαζεις στο στηθος;; Ρε σεις δεν ειναι υπεροχο που προσπαθουν τα μικρουλικα ολο κατι να κανουν. Να γυρισουν να πιασουν να μιλησουν κλπ. Πριν κιγους μηνες αναρωτιομασταν τι κανανε μεσα στην κοιλια ακομα και τωρα κανουν χαμο. Το αστειο της υποθεσης ο μπεμπεκος μ χθες το βραδυ κατα τις 4 ξυπνησε για γαλα, σταυροκοπιομασταν με τον αντρα μου ειχε να το κανει απο νεογεννητο. Ευτυχως ξανακοιμηθηκε αφου χλαπακιασε. 
    • Πάλι καλά που το νιώθεις! Κουράγιο θα πω. Εγώ αν και δεν το παθαίνω αυτό, με βολεύει γενικά να κάθομαι στο πλάι. Ξεκουράζεται καλύτερα έτσι η κοιλιά. 23η εγώ και έχω αρχίσει και ζοριζομαι για τα καλά 😕 Πως θα αντέξουμε μέχρι το τέλος; 😅 Στην πρώτη εγκυμοσύνη δεν θυμάμαι να είχα τόσο θέμα, αλλά τότε αραζα με τις ώρες στον καναπέ, τώρα όλο στο πόδι είμαι 😅
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...