Μετάβαση σε περιεχόμενο

Λάθος χειρισμοί στην εξωσωματική


Recommended Posts

Ανοίγω αυτό το θέμα ώστε να γραφτούν ιστορίες και εμπειρίες από αποτυχημένες προσπάθειες από κέντρα εξωσωματικής. Πρέπει και αυτές οι ιστορίες να γίνονται γνωστές. Η ταλαιπωρία όσων από εμάς βρέθηκαν μπροστά σε "ατυχείς συγκυρίες" ή "απροσεξίες γιατρών" ή "αδιαφορία γιατρών" βλέποντας το όνειρο να αποκτήσουμε ένα μωράκι να γίνεται εφιάλτης.

Εγώ έχω επισκευθεί ένα και μόνο κέντρο εξωσωματικής. Είχα μια επιτυχημένη προσπάθεια, την πρώτη, η οποία λόγω θρομβοφιλίας παλινδρόμησε και έκτοτε δυο κατεστραμένες προσπάθειες. Γιατί λέω κατεστραμένες.

Στη μια αναπτύχθηκαν μόνο τρια ωάρια εκ των οποίων, παρόλη τη μικρογονιμοποίηση, γονιμοποιήθηκε μόνο το ένα ωάριο. Πλην όμως αυτό το ωάριο, τη δεύτερη μέρα βρέθηκε με επιπλέον γεννετικό υλικό. Από το κέντρο εξωσωματικής άφησαν να εννοειθεί ότι υπάρχουν περιθώρια και δικού τους λάθους. Μάλλον βάλανε δυο σπερματοζωάρια αντί ενός κατα τη μικρογονιμοποίηση (παρόλο που ο εμβρυολόγος είπε ότι αποκλείεται να συνέβη κάτι τέτοιο).

Αν δε συνέβη αυτό, τότε είτε βάλανε σπερματοζωάριο που δεν ήλεγξαν προηγουμένως ως όφειλαν είτε το ωάριο ήταν προβληματικό και δεν το είχαν δει. Φυσικά σε αυτή την προσπάθεια δεν υπήρχε εμβρυομεταφορά.

Στη δεύτερη φορά μου άλλαξαν τα φάρμακα. Ενώ ξεκίνησαν να αναπτύσονται 7 καταβολές μαζί με το μεγάλο ωάριο, ξαφνικά την 7η μέρα το κυρίαρχο ωάριο ωρίμασε υπερβολικά και με βάλανε να κάνω άρον άρον την ένεση πρόκλησης ωορρηξίας.

Δεν έχω δει εξωσωματική να κρατάει μόνο μια βδομάδα. Στην ωοληψία πήραν αυτό το ένα και μοναδικό ωάριο που όπως μου είπε ο εμβρυολόγος την επομένη μέρα "δεν είχε ωριμάσει"!!!!

Ερώτημα 1 γιατί κάνανε πρόκληση ωορρηξίας για ένα ωάριο που δεν είχε ωρημάσει αδιαφορώντας για τα άλλα 7 που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν; Ερώτημα 2 γνώριζαν ότι το ωάριο δεν είχε ωριμάσει αρκετά ή υπήρχε πλήρης ασχετοσύνη στην υπόθεση ;

Αυτές τις τραγικές αποτυχίες τις πλήρωσα και με χρήματα στο κέντρο εξωσωματικής και ψυχολογικά. Έγινα ράκος. Εμένα ποιος θα με κάνει να ορθοποδήσω τώρα;

Επίσης πρέπει να πω ότι κάθε φορά ο γιατρός μου έκανε νύξη για την ηλικία μου που όλο αυξάνεται και μικραίνουν οι πιθανότητες για σύλληψη!!! Είμαι 39 χρονών. Σήμερα ακούμε γυναίκες να γεννάνε και στα 50. Έλεος!!! Ώρες ώρες νόμιζα ότι μου κάνει ψυχολογικό πόλεμο. Κι αν δεν ήταν έτσι ρε παιδιά ένας γιατρός εξωσωματικής που δε γνωρίζει τις βασικές αρχές της ψυχολογίας και τη σημασία της σε κάθε είδους θεραπεία δεν μπορεί να μας κουράρει.

Εύχομαι σε καμία να μη συμβεί κάτι τέτοιο ποτέ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • Απαντήσεις 163
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τι να πω βρε κορίτσι μου…………….

Τι να πω πια…………. υπάρχουνε παντού επιτήδειοι που παίζουνε με τον πόνο μας……… την τσέπη μας……. την άσχημη ψυχολογία μας………….

Δεν έχω μπει (ακόμη!!!) σε αυτόν τον φαύλο κύκλο…… αλλά σε νιώθω απολύτως…….

Κι όσο για την ηλικία σου………. είσαι νεότατη!!!!!!!! Μην τρελαθούμε τελείως τώρα!!!!!!!!

Καλά έκανες πάντως κι άνοιξες το θεματάκι……..

Μακάρι να σε βοηθήσει η Μεγαλόχαρή μας, που γιορτάζει σε λίγες μέρες, να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα!!!!!!!!!!!!!!!!!

Να μου είσαι καλά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσάκι μου δεν θέλω να σου κάνω τον πόνο και την αγανάκτηση μεγαλύτερη...αλλά χωρίς να θεωρώ τον εαυτό μου ειδικό...έχω κάνει 2 εξωσωματικές, 1 με φρέσκα έμβρυα και 1 με κατεψυγμένα, έχω διαβάσει ατέλειωτες ιστιρίες σε φόρουμ ειδικά για εξωσωματική, έχω δει 3 γιατρούς και έχω συζητήσει άπειρες ώρες με κοπέλες στην θέση μας...αυτά δεν τα χω ξανακούσει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Νομίζω ότι έπεσες σε ημιμαθείς που σε έχουν κάνει πειραματόζωο και μαθαίνουν στην καμπούρα σου! Στην πρώτη περίπτωση μπορεί να γιναν τα πράγματα όπως σου είπαν κ να υπήρχε κάποια χρωμοσωμιακή ανωμαλία (οκ αυτό δεν μπορεί να το ξέρουν από την αρχή) αλλά στην 2η ήταν σαφώς δικό τους λάθος...το αν είναι ώριμο ένα ωάριο ή όχι είναι το ελάχιστο που ΟΦΕΙΛΟΥΝ να ξέρουν...ΕΛΕΟΣ!!!!

Φύγε μακριά όσο είναι καιρός!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

PIPITSAZOUZOUNA μου καλημέρα κι ευχαριστώ για τις ευχές σου. Και σε σένα εύχομαι ολόψυχα ότι επιθυμείς. Ξέρεις πολλές φορές στη ζωή μου έχω πει να αποφεύγω μεγάλες μάρκες, μεγάλα ονόματα καθόσον σίγουρα κάπου υπάρχουν κάποιοι που χωρίς να είναι τόσο ξακουστοί, είναι καλύτεροι. Όμως τελικά καταλήγω στο συμπέρασμα ότι πρέπει να πηγαίνουμε κάπου σίγουρα.

Irene1 ελπίζω οι δύο δικές σου προσπάθειες να απέδωσαν καρπούς και να έχεις πραγματοποιήσει το όνειρο της μητρότητας. Αν θέλεις στείλε μου π.μ. με το κέντρο εξωσωματικής σου. Όπως καταλαβαίνεις σε αυτή τη φάση είμαι εντελώς χαμένη και αρχίζω να ψάχνω απεγνωσμένα για νέο κέντρο με γιατρούς με μεγάλη πείρα και κατάρτιση και σωστή αντιμετώπιση απέναντι στη γυναίκα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσάκι……………..

Πάνω σε αυτό που είπες για τα "μεγάλα ονόματα"………………………

Μεγάλος & τρανός Γυναικολόγος……….. με fan club στο άλλο forum…………………..

Χωρίς εξετάσεις……… χωρίς αναλύσεις………. χωρίς εξηγήσεις………….

"καταδικάζει" ένα νέο κορίτσι 28 μόλις ετών………… πως δε μπορεί να κάνει παιδιά!!!!!!!

Η ίδια σαφώς και του γύρισε την πλάτη…….. βρήκε άλλον γιατρό………. κι έχει μία κόρη 1 ½ έτους!!!!!!!!!

Της έλειπε μόνο 1 βιταμίνη (φυλλικό οξύ!) κι εκείνος ο σαχλός…………. Της είπε……………. «δεν κάνεις παιδιά……… ΤΕΛΟΣ»!!!!!!)

:angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry:

Το συμπέρασμα??????

Μακριά........... από τα "μεγάλα ονόματα"!!!!!!!!!!

Και για να μην παρεξηγηθώ.............

Δεν είμαι απόλυτη!!!!!!!!!!!!!

Είμαι απλώς......... επιφυλακτική!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

PIPITSAZOUZOUNA Στείλε μου πμ με το όνομα του γιατρού αν μπορείς σε παρακαλώ. Το πρόβλημα στην εξωσωματική δεν είναι μόνο ο γιατρός αλλά και η ομάδα του. Ειδικά όταν το πρόβλημα είναι στον ανδρικό παράγοντα, έχει μεγάλη σημασία και ο εμβρυολόγος. Έψαξα και βρήκα ένα κέντρο εξωσωματικής που το διευθύνει η Γενετίστρια-εμβρυολόγος και θέλω να το επισκεφθώ από Σεπτέμβριο. Έχω ακούσει καλά λόγια για εκείνη από τον ουρολόγο του άντρα μου. Όμως ούτε σε αυτό το φόρουμ ούτε στο άλλο έχω διαβάσει κάτι σχετικό για αυτό το κέντρο. Ξέρεις δε θέλω να πέσω πάλι σε άσχετους. Από την άλλη θέλω να κάνω ραντεβού σε 2-3 κέντρα πριν αποφασίσω που θα καταλήξω. Πάντως προς το παρόν διαβάζω τα site των κέντρων εξωσωματικής στην Αθήνα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσάκι μου δεν έχω προσωπική εμπειρία εξωσωματικής, ακόμα τουλάχιστον-αν και δε βλέπω να το αποφεύγω. ... :(:(:(

Από γνωστή μου ξέρω ότι είχε κάνει 7 αποτυχημένες προσπάθειες σε γιατρό μεγάλο και τρανό... Όταν άλλαξε γιατρό τα κατάφερε με την πρώτη και τώρα έχει ένα αντράκι 1,5 έτους.., Θα σου στείλω πμ για να σου πω το όνομα αυτού που την εκμεταλλέυτηκε... Δε θυμάμαι όμως το όνομα αυτού που τα κατάφερε :silly: :silly: :silly: Ελπίζω να σε βοηθήσω!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κι εγώ από Κρήτη είμαι και πριν λίγες μέρες είχα τηνπρώτη μου αποτυχημένη προσπάθεια σε κέντρο της ΑΘήνας. Δυστυχώς χωρίς να έχει συμβεί κάτι βαρύγδουπο, ο γιατρός δε μου εμπνέει ιδιάιτερη εμπιστοσύνη. Από την άλλη υπάρχουν κατεψυγμένα που δεν μπορώ να αγνοήσω και να στρα΄φω άμεσα αλλού. ¨οσο για την Κρήτη απευθύνθηκα μόνο στο Ηράκλειο τόσο στο ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο. Στο δημόσιο με απογοήτευσαν οι συνθήκες - αναμονή για ραντεβού και διάφορα που ακούω - ενώ στο ιδιωτικό που κατά τ' άλλα έχω ακου΄σει καιθετικά όσον αφορά τις επιτυχίες είχα την ατυχία να έχω μια πολύ άσχημη πρώτη εντύοωση από τον διευθυντή του κέντρου. Δηλ. οκ όλοι επιχειρηματίες είναι και έχει καταν΄τησει βιομηχανία αλλά θες η χημεία θες η άσχημη μέρα μου την είπε πολύ χοντρά και φσικά δεν ξαναπατάω εκεί. Τουτέστιν τρέχω Αθήνα με πολλά έξοδα, ταλαιπωρία γιατί δεν εχω και που να μείνω και ποιος ξέρει τι μέλλει γενέσθαι...Θα παρακαλούσα όποια γνωρίζει από γιατορύς στηνΑΘηλνα να ανταλλάξει π.μ μαζί μου είμαι πραγματικά πελαγωμένη. Θ αήθελα να ρωτήσω και για το δικό μου γιατρό...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσια εγω εκανα εξωσωματικη το Φεβρουαριο του 2009 και ευτυχως με την πρωτη απεκτησα τα μωρακια μου. με εναν τελειο γιατρο-ανθρωπο, με πολλες γνωσεις και απο το εξωτερικο και μια εμβρυολογο που μας εξηγουσε τα παντα πριν τα σκεφτουμε! μας την ειχε συστησει ο ουρολογος που πηγε ο αντρας μου. τοτε ηταν και οι δυο στο Διαβαλκανικο (για Θεσσαλονικη μιλαω) αλλα εχει λιγο καιρο που ανοιξαν το δικο τους κεντρο. ο γιατρος ειναι νεος σε ηλικια. απο τους ανερχομενους. δε θελαμε να παμε σε κανεναν "καθηγητη" που εχει ηδη φτιαξει ονομα και αδιαφορει, οπως συνεβη σε μια συναδελφισσα μου.

να φανταστειτε ποσο "ανθρωποι" ειναι ο γιατρος και η εμβρυολογος, που ηρθαν και στη βαφτιση των μωρων μας!!! δεν το περιμενα με τιποτα!

οσο για τα κατεψυγμενα εμβρυα, και εμεις εχουμε 8 να μας περιμενουν και τα σκεφτομαι πολυ τα καημενουλια, ξερω οτι μπορουν να μεταφερθουν σε αλλο κεντρο.

κοριτσια σας ευχομαι μεχρι να κλεισει ο χρονος να φουσκωσουν οι κοιλιτσες σας!!!! και δεν εννοω απο το πολυ φαγητο!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στην αρχικη σελιδα οταν θα εχεις κανει εισοδο με το ονομα σου θα εχεις δεξια ενα φακελακι που θα λεει οτι εχεις μην. πατας και το βλεπεις.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

τι κριμα...τι αντιμετωπιση ειναι αυτη..λυπαμαι τοσο πολυ με αυτα που ακουω..τι εχετε περασει και εσεις με τις εξωσωματικες βρε κοριτσια..ευχομαι ολες να νιωσετε την χαρα του να μεγαλωνει ενα φασολακι στην κολιτσα σου..καλο κουραγιο και πιστη.. :kiss::kiss::kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

pax..εγω εχω ακουσει τα καλυτερα για το παγνη ηρακλειου,πραγματι τα ραντεβου ειναι μακρινα...ομως οπως λεσ κι εσυ τα εξοδα και η ταλαιπωρια ειναι μεγαλη,θα ηθελα πολυ να μαθω σε ποιο γιατρο πηγες ...στειλε π.μ

vagman..να σου ζησουν τα μωρακια σου ποσο θα ηθελα μια μερα να αποκτησω κι εγω...θεσσαλονικη ομως ακομη πιο μακρινο για μασ στην κρητη...αν ηξερα βεβαια που θα ηταν καλυτερα θα πηγαινα ακομη και στο φεγγαρι!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

προσωπικα δνε χρειαστηκε να κανω εξωσωματικη αλλα θαυμαζω εσας που μπαινετε σε αυτη τη διαδικασια και ευχομαι συντομα ολες να αποκτησετε ενα μωρακι .Εχω μια φιλη 27 ετων σημερα 26 ο συζυγος παντευτηκαν πριν 4 χρονια μικρα παιδια και ηθελαν αμεσα παιδια ολοιτους ελεγαν νεοι ειστε μην βιαζεστε τη φιλη μου ομως κατιτην ετρωγε.Μια μερα μου το εξομοληγηθηκε οτι εχι προβληαμ ο συζυγος της αμεσως εψαξαν για γιατρο επειδη ο συνοικιακος γυναικολογος δνε τους φανηκε οτι μπορει να ανταπεξελθει .Ετσι πηγαν σε μεγαλο γιατρο -κεντρομε γνωστες πελατισσες περα απο οτιτους εφαγε ενα σωρο χρηματα περα απο την ταλαιπωρια που εφαγαν μια μερα ακουσαν δυο κοπελες απο το προσωπικο να λενε :καλα τι θελουν και ερχονται συνεχεια δνε πανε να υοθετησουν ; οταν ακους κατι τετοιο τρελλαινεσε.επισης οταν γυρισε και τους ειπε οτι αν δνε βρομε καλα σπερματοζωαι την εποεμην φορα θα παρουμε απο την τραπεζα σπερματος η φιλη μο εγεινε εξαλλη του ειπε οτι δνε θελειξενο παιδι και εκεινος της επε μα καλα πως κανεις ετσι αμα δεν εχει ο αντρας σου κακο ειναι ; ακουτε λες και της ελεγε να μην της δωσει ντεπον αλλα παναντολ .

Συμβουλη μην πηαγινετε σε μεγαλα κεντρα μονο σκετες βιομηχανιες ειναι υαπρχουν γιατροι τοσο σε ιδιωτικα οσο καισε δημοσια νοσοκομεια ας μην εχουν γωστες πελατισσες και εμενα ο γιατρος μου ενας συνικιακος στη ΝΙκαια ειναι αλλα εχει χαρισει το ονειρο αυτο σε πολλες κοπελες

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Basileia και pax στο κέντρο εξωσωματικής που έπαθα όσα έπαθα πάντα τύγχανα στο δωμάτιο με κάποια κοπέλα από Ηράκλειο. Νομίζω ότι το κέντρο αυτό συνεργάζεται με γιατρούς στο Ηράκλειο. Θα ήθελα να μάθω το όνομα του γιατρού που δε σου ενέπνευσε εμπιστοσύνη, στείλε μου πμ σε παρακαλώ αν μπορείς

vagman συγχαρητήρια κορίτσι μου. Να σου ζήσουν τα ζουζουνάκια σου. Αν θες δώσε μου τα στοιχεία του κέντρου εξωσωματικής που πήγες (όνομα, τηλέφωνο κλπ) καθόσον τώρα είμαι στη φάση να ψάχνω κάποιο καλό και καταρτισμένο επιστήμονα που να σέβεται τους πελάτες και να τους βλέπει σαν ανθρώπους και όχι ευρώ

nena1988 από το στόμα σου και στου Θεού τ'αφτί καλή μου. Εσύ πόσα παιδάκια έχεις;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βάνια ο γιατρός σου κάνει κι εξωσωματικές ή είναι απλός γυναικολόγος; Ξέρεις το πρόβλημα με την εξωσωματική είναι ότι χρειάζεται ειδικές γνώσεις και συνεργασία με καλό εμβρυολόγο. Ειδικά όταν υπάρχει πρόβλημα προερχομενο από τον ανδρικό παράγοντα ο γεννετιστής και ο εμβρυολόγος παίζουν το μεγαλύτερο και δυσκολότερο ρόλο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

esys εχεις πμμμμμ!!!!!

να σας κανω και μια ερωτηση; μια κοπελα που γνωρισαμε, επιδη δεν προλαβαινε, λογω άδειας απο τη δουλεια της, να ανοιξει το κεντρο ο γιατρος μου, ενω της αρεσε σαν ανθρωπος, πηγε σε ενα αλλο καντρο και εκανε εξωσωματικη. της βγηκε βιοχημικη, οποτε τζηφος. τα πηρε στο κρανιο με αυτους για πολλους λογους που εμαθε μετεπειτα. στις εξετασεις αιματος που την κανανε πριν την ωοληψια, την προτελευταια φορα ανεβασε οιστραδιολη καπου 700 και πριν την ωοληψια 1400. διαβσε μετα στο ιντερνετ οτι κοπελες που ανεβασαν οιστραδιολη, οι γιατροι σταματησαν τη διαδικασια γιατι θα ηταν αποτυχιμενη. ξερετε κατι γι'αυτο;;;

ασε που ενω ηξεραν μετα την πρωτη χωριακη οτι παει για βιοχημικη, της εδωσαν ψευτικες ελπιδες και 2 24ωρα ζουσε με αυτες.... πολυ φασον της φανηκε η ολη φαση εκει. ελπιζω την επομενη να ειναι η τυχερη της οπου και να την κανει...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

e$y$,

καταλαβα για ποιο κεντρο ειναι ςτη θε$νικη! να πας!!

εχει πολυ καλη εμβρυολογο και πανω απο ολα ΑΝΘΡΩΠΟ!!!!!και ο γυναικολογος ακου$α οτι ειναι πολυ καλος...

;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Προσθήκη...