Μετάβαση σε περιεχόμενο

γίνεται πρόγραμμα θηλασμού?!!?!!!?????

Recommended Posts

Και να σημειώσω ότι το θήλαστρο ήταν το symphony της medela στην κλινική, και έβγαζα, στην καλύτερη μου 70 ml και από τα δύο στήθη!! Και το μωρό χόρταινε με "συμπλήρωμα" 130 ml και αυξανόταν... Και καμία δε μου είχε πει ότι το θήλαστρο δε σου δείχνει ακριβώς πόσο έχεις..και όταν εγώ στεναχωριόμουν και βούρκωνα κάθε φορά που έβλεπα 50-60 ml σύνολο, μου λέγανε "ε, θα αυξηθεί..θα δίνεις και συμπλήρωμα και σιγά σιγά θα κατέβει το δικό σου".. :S (περιμέναμε ως δια μαγείας)!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Dafnii, όπως σου είπε και μια κοπέλα παραπάνω αν πραγματικά θέλεις να συνεχίσεις τον θηλασμο και θες βοήθεια γράψε στην Lala.

Το θέμα του αποκληστικού θηλασμού το εχω ψάξει αρκετά και ήμουν τυχερή γιατί είχα ανθρώπους που με συμβούλεψαν σωστά.

Λυπάμαι που στο λέω αλλά οι συμβουλές που σου δίνει η παιδίατρος μου φαίνονται λανθασμένες.

Το μωρό είχε μεγάλο βάρος και για αυτό δεν έφτανε το γάλα σου ?Αυτό είναι οτι πιο άτοπο έχω ακούσει!!!Δεν νομιζω οτι μπορώ να το σχολιάσω καν :angry: .Οι μανούλες που έχουν διδιμάκια δηλαδή είναι καταδικασμένες να μην θηλάσουν??Αν ήταν έτσι δεν θα υπήρχαν δίδιμοι πάνω από 30-40 ετών!!!

Τι εννοείς οτι το μωράκι έχασε βάρος?Βάρος χάνουν όλα τα μωράκια από την στιγμή που γεννιούνται μέχρι που βγαίνουν απο το μαιευτήριο (και πιθανόν λίγες μέρες μετά).Το αναπληρώνουν όμως μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες.Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν έχεις γάλα.

Επίσης(θα στο πει και η Lala) δεν μπορείς να μετρήσεις με το θήλαστρο πόσο γάλα έχεις .Μπόρεί να έχεις υπερπαραγωγή και να βγάζεις με το ζόρι 50ml.

Έγώ δεν έχω μετρήσει ποτέ πόσο γάλα πίνει ο μπέμπης μου.Θηλάζουμε κοντά ενάμιση μήνα τώρα και τα πάμε μια χαρά.Οταν θέλει να μου αυξήσει την παραγωγή πιάνει στήθος και ξεχνάει να το αφήσει!Κάνει "παιχνίδι" μονος του!

Ο μόνος τρόπος να αυξήσεις την παραγωγή σου είναι να βάζεις το μωράκι να θηλάζει όσο πιο συχνά και όσο πιο πολύ μπορείς.

Συμβουλή μου...προσπάθησε το όσο αντέχεις!Είναι το πιο πολύτιμο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στα μωράκια μας!!

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ. ΣΤΟ ΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΑΡΧΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΟΤΙ ΕΠΑΘΕ ΚΡΙΣΗ ΥΠΟΓΛΥΚΕΜΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΝΕ ΑΡΚΕΤΟ ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ (ΜΟΥ ΤΟ ΕΦΕΡΝΑΝ ΚΑΘΕ 4 ΩΡΕΣ ΝΑ ΤΟ ΘΗΛΑΖΩ) Κ ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ Κ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΩ Κ ΕΓΩ. ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΒΑΖΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΚΟΣΙ ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ Κ ΕΙΚΟΣΙ ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΤΗΘΟΣ Κ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ. ΕΓΩ ΕΒΑΖΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΕΔΙΝΑ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ. ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΧΑΣΕ ΤΑ 300 ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΠΑΘΕ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ Κ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΣΙΣΑ Κ ΕΝΕΡΓΟΤΑΝΕ ΚΑΘΕ 4 ΜΕΡΕΣ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. ΕΤΣΙ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ Κ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ.

ΤΗΝ LALA ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΓΡΑΨΩ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ?

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ savropinguinos ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΟΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ. ΝΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΟΣ ΜΗΝΟΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΔΟΚΙΜΑΣΑ Κ ΤΟΝ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΤΟ ΕΝΑ Κ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΤΙ ΗΠΙΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ Κ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΠΟΥ ΗΠΙΕ 70 ΓΡ. ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΠΑΝΤΟΣ ΠΗΡΕ ΚΙΛΑ Κ ΞΕΠΕΡΑΣΕ Κ ΤΗΝ ΝΟΘΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΩΣ Κ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΒΡΕΧΕΙ ΠΑΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Κ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΟΡΥΒΗΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΖΥΓΟ.

ΑΧ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΣΤΗΘΟΣ ΤΡΕΧΕΙ ΓΑΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΜΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΓΑΛΑ?

Το άλλο με τον τοτό το ξέρει ο παιδίατρός σου????? ΜΑ ΤΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!

Αν το παιδί σου πεινάει βάλτο να φάει. Δε θα ρωτήσει αν πέρασε το 3ωρο, χώρια που θα του προκαλέσεις εκνευρισμό χωρίς λόγο. Το στομαχάκι ενός μωρού έχει το μέγεθος μιας μπάλας του πινγκ πονγκ είναι δυνατόν να θέλει να τρώει ανα 3 ώρες? 40 ημερών είναι ακόμα πολύ μικρό και η παραγωγή σου ρυθμίζεται συνέχεια. Εγώ θυμάμαι μέχρι το 6 μηνο πιτσιλούσα τους τοίχους.

ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΑΝΕΤΗ??? Παιδί έκανες παέι τελείωσε. Πρώτα αυτό και μετά εσύ. Μπορείς να το παίρνεις μαζί και να το θηλάζεις. Οι πρώτες φορές θα είναι δύσκολες. Μετά θα βγάζεις το μεμέ έξω και ούτε που θα σε νοιάζει. Είναι δυνατόν να προτείνει ουσιαστικά να παραμελήσεις τις ανάγκες του μωρού για να είσαι πιο free και κατόπιν "ιατρικής συμβουλής"?

Μόνο εσύ ξέρεις τι θέλει το μωρό σου και μην ακούς κανέναν.

ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ το μωρό μου έτρωγε ανά μισάωρο. Στους 3 μήνες έτρωγε ανά ώρα και στους 7 ακόμα έτρωγε ανα ώρα. Μετά μόνο του αραίωσε και μόνο του ζητουσε να φάει ανα 3-4ωρο. Κάποια στιγμή θα αραιώσει και σένα. Μπορεί πολυ πιο νωρίς. Όταν μάθει να ρουφάει αποτελεσματικά θα σου παίρνει 5 λεπτά. Αξίζει την υπομονή σου πάντως.

papaki70 έγραψε:

Το άλλο με τον τοτό το ξέρει ο παιδίατρός σου????? ΜΑ ΤΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!

θα συμφωνησω απολυτα!!

αν ειχα ακουσει τον παιδιατρο μου δεν υπαρχει περιπτωση να θηλαζα σημερα! μερικοι δεν ξερουν ουτε τι σημαινει θηλασμος! εμενα οταν εβγαινα πλεον απ την κλινικη να παμε σπτι με ''συμβουλεψε'' να του δινω κ ξενο εαν δω οτι το παιδι μου (επειδη γεννηθηκε 3,600 κ ηταν μεγαλο)θελει να τρωει πιο νωρις απο τις 2 ωρες!! που εμενα ετρωγε 18 κ 20 ωρες την ημερα!

πιστευω οτι δεν το βαζεις καλα στο στηθος κ δεν πιανει καλα το μωρο με αποτελεσμα να δειχνει οτι τρωει 20 λεπτα η κ μιση ωρα κ η πραγματικη ωρα θηλασμου να ειναι μονο 2 η 3 λεπτα.υπαρχει σχετικο θεμα στο blog του μητρικος θηλασμος εαν θελεις να το δεις.ειναι λεει πολυ συνηθησμενο.σου πιανει καλα την θηλαια αλω? εκει ειναι ολη η ουσια στο να πινει σωστα κ αρκετο γαλα το μωρο. αν δεν το πιανει καλα απο μονο του προσπαθησε οταν φερνει το κεφαλακι του στο στηθος για να φαει να πιανεις με τα δυο σου δαχτυλα την θηλαια αλω κ να την βαζεις στο στοματακι του εσυ πιο σωστα κ οχι μονο την θηλη.

το γαλα σου τρεχει κ ειναι νωρις ακομα θα σου συμβει κ αλλες φορες(εγω κ σημερα λερωθηκα απ τον δεξιο μαστο σκεψου επειδη ειχε φαει κολλημα ολο το πρωι κ ηθελε μονο αριστερα να πιει!!)πρεπει να εδραιωθει η γαλουχια σου δηλαδη να φτιαξει η παραγωγη σου η οποια αναλογα με τις αναγκες του μωρου σου θα ρυθμιζεται αναλογως(το μωρο θα στην ρυθμιζει,εχει τον τροπο του).προσπαθησε να αλλαξεις τον τροπο που θηλαζετε ακομα κ την σταση αν θελεις.βαζε το κατω απ την μασχαλη σου πανω σε μαξιλαρι με το κεφαλακι προς το στηθος,εμενα με ειχε βολεψει αυτη η σταση οταν γεννησα.ειμαι σιγουρη οτι εαν θελεις να θηλασεις θα τον βρεις τον τροπο κ ολα θα σας πανε καλα.

να σου ζησει κ να ειστε παντα ευτυχισμενοι!!

Να σου ζήσει το μπεμπάκι κ καλή επιτυχία κ απο μένα!Ελπίζω να μίλησες με τη lala.Οπως σου είπαν ηδη τα κορίτσια να μην αγχώνεσαι κ να ξανα αρχίσει, απο την αρχή,απο το μηδέν την προσπάθεια.Ίσως το μωρό να μην πιάνει ακόμη καλά το στήθος κ να είναι εκεί αλλά στην ουσία να σε έχει ως πιπίλα!Οσο το βάζεις στο στήθος τόσο η παραγωγή θα αυξάνεται κ θα ρυθμίζεται!Είναι μικρό ακόμη τι πρόγραμμα κ βλακείες.Όσο θέλει όποτε θέλει κ για όση ώρα θέλει.Επειδή υπήρχε η μείωση του βάρους κ ειδικά,στην δική σου περίπτωση,υπόνοια αφυδάτωσης καταλαβαίνω πωως είσαι αγχωμένη.Να το ακούς να ρουφάει κ νακαταπίνει κ μετά οι πανες του να είναι βρεμμένες...Μίλα με την lala θα σε βοηθήσει,όπως όλες μας ,κ όλα θα πane καλά!Μην ανησυχείς,μαζί με το μωρό σου θα την βρείτε την άκρη.Ο δικός μου γεννήθηκε μικρούλης,2700,ευτυχώς είμασταν τυχερού κ έπιασε κατευθείαν το στήθος το πρώτο μήνα έτρωγε για 15-20 λέπτά απο ένα στήθος το θηλασμό,κάθε περίπου 2-2.5 ωρες χοντρικά κ πήγε 4600.Το δέυτερο μήνα άρχισε να μειώνει το χρόνο που έτρωγε,γιατί χόρταινε πιο γρήγορα κ πήγαμε 5600!!Τώρα πρέπει τα 6100 να τα έχουμε πατήσει κ τις περισσότερες φορές στο 5λεπτο με ξεπετάει!!Ολα καλά θα πάνε,θετική ενέργεια!!!Σε φιλω

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Εγώ την είχα λίγο πιο μακριά και δεν υπήρξε θέμα όσο τροχίζαμε. Μετά με το βερνίκι, μόνο όση ώρα θήλαζε ίσως μύριζε κιόλας αλλά οκ. Δεν είναι και τόσο τρομερό νομίζω.  Τελικά εγώ είμαι η μεγαλύτερη της ομάδας, ε;;; Το Μάρτιο κλείνω τα 38. 
    • Σε ευχαριστώ πολύ κοπέλα μου Σήμερα πήρα στον γιατρό, ευτυχώς θα γλιτώσω την απόξεση. Καθάρισε η μήτρα. Μέσα σε όλο αυτό το μαύρο σκοτάδι τουλάχιστον στάθηκα σε κάτι "τυχερή".  Μου έδωσε και 15 μέρες άδεια. Ο διευθυντής επίσης έδειξε ενσυναίσθηση και μου είπε να μη σκέφτομαι τίποτα άλλο εκτός από μένα. Όλα θα τα βρούμε, δεν ήθελε καν να πούμε κάτι. Το ίδιο και στο γραφείο όταν πήρα να πω να μη δώσουν κενό το σχολείο μου στις νέες προσλήψεις. Είμαι με απόσπαση εκεί και μετά θα έψαχνα να βρω σχολείο. Είχε ήδη μιλήσει ο διευθυντής και μου μίλησαν τόσο όμορφα. Είχαν δηλώσει το κενό ήδη αλλά θα το τακτοποιήσουν και εγώ να πάρω τον χρόνο μου και να μη σκέφτομαι τίποτα. Πόσο καλοί όλοι. Ελπίζω στο σχολείο να μην έχουν πει στα παιδιά πως ήμουν έγκυος. Ευτυχώς έχω το τμήμα ένταξης άρα επαφές με πιο λίγα παιδιά! 
    • Σε ευχαριστώ πολύ. Με το καλό να έρθει το μωράκι σας , τελειόμηνο και γερό. Ευτυχώς όλα καλά με την άδεια και μου έφυγε και αυτό το άγχος! 
    • Αυτό που λες για τη συχνότητα των θηλασμών και το θήλαστρο μου το είπε και μια άλλη φίλη μου που είχε γενικά μωράκι που έτρωγε αρκετά! Τελικά όλα είναι στο μωρό, δε μπορο΄υμε να ξέρουμε πως θα εξελιχθεί στην πραγματικότητα 🙏
    • @MarMar90 κι εγώ συμμερίζομαι αυτό που λες, δε θέλω να είναι εξαρτημένο το μωρό επάνω, και όταν με το καλό θα φτάσουμε στη φάση του αποθηλασμου αλλά και γενικότερα, να μπορώ να έχω την ανεξαρτησία μου κατά κάποιο τρόπο... Αυτό που είπε και η @_piripiri_ δλδ, καλό είναι να μάθει το παιδί για να μη του έρθει ξαφνικό όταν χρειαστεί... Τώρα βέβαια όλα στη θεωρία καλά ακούγονται, νομίζω θα πρέπει να δούμε τα μωράκια μας πως είναι σ αυτό το θέμα και να τ αφήσουμε αυτά να μας καθοδηγήσουν κατά κάποιο τρόπο. Νομίζω δεν υπάρχει χρυσή τομή που ταιριάζει σε όλες τις θηλάζουσες μαμάδες και μωράκια. Απλά παίρνεις πληροφορίες και βλέπεις στην πράξη όπως βγει. Εγώ προς το παρόν λέω να περιμένω για το θήλαστρο και μετά βλέποντας και κάνοντας. Επίσης από τότε που έκανα αυτό το σεμινάριο που είπα πιο πάνω σκέφτομαι σοβαρά να πάρω κάποια σύμβουλο θηλασμού ή ακόμα και να μιλήσω με την ίδια την κοπέλα που έκανε την παρουσίαση γιατί μου άρεσε πάρα πολύ που δεν ενοχοποιούσε τη μαμά και σε ό,τι έλεγε πάντα τόνιζε ότι ο θηλασμός εφ΄όσον αφορά τη μαμά πρέπει να γίνεται με βάση τις επιθυμίες και τις αντοχές της. Γιατί φοβόμουν λίγο να σου πω ότι θα ακούσω πράγματα τύπου "πρεπει να θηλάσεις" "δεν υπάρχει δε μπορώ" κτλ που ακούμε δεξιά-αριστερά. Αυτή μιλούσε με πολύ σεβασμό για τη μητέρα, γιατί όπως και να χει, κι ο θηλασμός είναι μια πρόκληση από μόνος του!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...