Μετάβαση σε περιεχόμενο

γίνεται πρόγραμμα θηλασμού?!!?!!!?????

Recommended Posts

γειά σας μανούλες!Σήμερα σαράντισε η μπουμπού μας κ εχθές την πήγαμε στον παιδίατρο για την καθιερωμένη εξέταση της!Ευτυχώς όλα καλά,μας είπε όμως πως καλό θα ήταν να βάζαμε ένα πρόγραμμα στο θηλασμό της μικρής αφενός για να μην τρώει όποτε να΄ναι κ αφετέρου για να απεμπλακώ λίγο κ από το σπίτι,να μπορώ να κάνω μια δουλειά,μια βολτα,χωρίς να τρέχω αγχωμένη(σημειωτέον ότι μπορεί να τρώει ανά μισή-μία ώρα συνέχεια ή ανά τρίωρο,με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ρυθμιστεί η παραγωγή γάλακτος κ μιά να έχω πολύ,να πρήζεται το στήθος κ να πονάει κ μια να μην έχω αρκετό).Έτσι λοιπόν μας είπε να την ταϊζω άνα τρεις ώρες κ στο ενδιαμεσο αν πεινάει κ γκρινιάζει να την ξεγελώ με πιπίλα ή κανένα τσαγάκι!Πως σας φαίνεται?Κάνει κάποια κάτι παρόμοιο?Αχ πως θα αντέξω να βλέπω το μωράκι μου να πεινάει κ να την καθυστερώ?!http:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πολυ απλα ΑΜΑ θελεις να θηλασεις...ΔΕΝ θα το κανεις!!!

Το μωρο σου ειναι ακομα πολυ μικρο να θηλαζει καθε τρεις ωρες...αλλα και να ρυθμησει την παραγωγη σου...

Αν ομως θελεις να αποθηλασεις καποια στιγμη τωρα συντομ αναι..ακολουθηα αυτην την συμβουλη...θα σε οδιγησει μαθηματικα στον αποθηλασμο

Να ξερεις γεννικα οτι τοσο μικρα μωρα μπορει να πεινανε και 20 ωρες το 24 ωρο..να θηλαζουν συνεχει..να κοιμουνται πολυ η λιγο..

ειναι πραγματι πολυ μικρο.

Θα ταιζεις το μωρο σου οποτε το ζηταει..μωρα που θηλαζουν δεν εχουν αναγκη απο τσαγια η νερα..μονο απο μητρικο γαλα..

Σ΄ευχαριστώ cesilia για την άμεση απάντηση!Όχι δεν θέλω σε καμιά περίπτωση να σταματήσω το θηλασμό (αν και με ζορίζει λίγο),αλλά τι να κάνω με το γαλα που συσωρεύεται κ πονάει το στήθος μου?Το βγάζω με θήλαστρο αλλά αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αυξήσει την παραγωγή!!!

Οχι..οχι με θηλαστρο το κανεις χειροτερο..θα βγαζει με το χερι ισα ισα να το ξελαφρωσεις.

Κανε λιγη υπομονη..θα στρωσουν τα πραγματα...εκει γυρω στο διμηνο και κατι τα περισσοτερα παιδια αραιονουν μονα τους το διαστημα αναμεσα στους θηλασμους..μεγαλωνουν και ρουφανε καλυτερα το γαλα

Σ΄ευχαριστώ!Δε θα αφήνω το μωράκι μου να πεινάει σε καμία περίπτωση!Κ εγώ δεν το θέλω!Αμάν πια αυτοι οι γιατροί!!Δεν ξέρεις ποιον να ακούς κ να εμπιστεύεσαι!Μακάρι να ηρεμήσουν τα πράγματα με το θηλασμό!Γενικά καταβάλω μεγαλη προσπάθεια για να τον συνηθίσω αλλά αποφάσισα να τη θηλάσω σίγουρα ένα εξάμηνο,ο κόσμος να χαλάσει!thanks anyway! :)

Να σου ζήσει το μικράκι σου, να είναι πάντα γερό!!!!

Σε αυτό που ρωτάς και γω θεωρώ πως απο τώρα πρόγραμμα είναι πολύ νωρίς. Θα σου πω τη δική μας εμπειρία μήπως και σε βοηθήσω: απο την αρχή έτρωγε κάθε 1,5 ώρα και δυστυχώς μέχρι και που αποθήλασα. Και λέω δυστυχώς γιατί ζήλευα τις άλλες μανούλες που θήλαζαν κάθε 3-4 ώρες, οπότε είχαν χρόνο και για καμιά βολτίτσα, αλλά τι να κάνουμε?

Περι ορέξεως.... :woohoo: :woohoo: :woohoo:

η μικρή μου μόλις χόρταινε τραβιόταν απο το στήθος, έτρωγε μόνο 5 λεπτά και βάρος έπαιρνε με το παραπάνω. Νομίζω πως περισσότερο αφυδατωνόταν επειδή πέσαμε στις μεγάλες ζέστες, παρά πεινούσε κάποιες φορές.

όσο για το θήλαστρο εγώ το 1ο μήνα περίπου έβγαζα σχεδόν κάθε πρωί 100ml γιατί πρηζόταν το στήθος μου και πίστεψέ με δεν μου κόπηκε το γάλα..να φανταστείς πως αναγκάστηκα να σταματήσω στο 7ο λόγω δουλειάς.

Ελπίζω να σε βοήθησα...καλή δύναμη ;)

Εγω δεν καταλαβαινω γιατι οι μανουλες εγκλωβιζοντε με τον θηλασμο!! Ισα ισα ειναι μεγαλη βοηθεια. Παιρνεις μονο το μωρο σου κι εφυγες. Ουε σκονες,μπιμπερο νερο κτλ! Το στηθος ειναι ουτως σι αλλος ενσωματωμενο! :P Πας για καφε? Ενσωματωνεις το νινι στο στηθος και χαλαρωνεις! Εχθες ειδα στο Λητω μια μαμα που θηλαζε το μωρακι της και ψωνιζε ταυτοχρονα! Συγκινηθηκα απιστευτα! Εμενα ο δικος μου μεγαλωσε και δεν μπορω να τον κραταω ορθια να τον θηλαζω.. Παντως ειναι μεγαλη ευκολια. Ποτε δεν με απασχολησε αν παω καπου τι θα φαει το παιδι! ;)

Συμφωνω οτι ο θηλασμός είναι τελικά πιό...εύκολος!Το διαπίστωσα την Κυριακή που πηγαμε την πρώτη επίσημη βόλτα μας και θηλάσαμε στο αυτοκίνητο, αλλά και στην καφετέρια!!! :):):)

Εγώ το μόνο που περιμένω με αγωνία είναι να μεγαλώσε λίγο και να θηλάζει πιο γρήγορα (τωρα κάνουμε μαραθώνιους για να φάμε)

Μπράβο σας βρε κορίτσια που θηλάζετε έξω!Εγώ δεν μπορώ,ντρέπομαι!καλά κάνετε!!Εχω κ μία φίλη που πολύ με μαλλώνει γι αυτό,αλλά τι να κάνω,δεν μπορώ!Αντε καλό κουράγιο με τη ζέστη!!!!!!Εδώ στη θεσ/νίκη βράζει ο τόπος!!!!!!

κοριτσια και εγω θηλαζω αποκλειστικα τυχαινει και ολη μερα να θηλαζει και ανα τριωρω την μερα να τρωει συνεχομενα ενα 2ωρο αλλα το βραδυ κοιμαται συνεχομενα υπαρχει περιπτωση να μου μειωθει το γαλα αν κοιμαται πολλες ωρες αργοτερα?μια φιλη μ μου ειπε οτι το μωρακι της κοιμοταν πολλες ωρες και σταδιακα της σταματησε το γαλα γτ κοιμοταν ο μικρουλης σε αυτες τις περιπτωσεις τι κανουμε?θηλαστρο?

juliet αν θες πραγματικα να θηλασεις κανε υπομονη κοριτσι μου!εγω ουτε πιπιλα της δινω ουτε τσαγακι αφου ξερω τι θελει το παιδι

ΤΡΙΣΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ έγραψε:

Εγω δεν καταλαβαινω γιατι οι μανουλες εγκλωβιζοντε με τον θηλασμο!! Ισα ισα ειναι μεγαλη βοηθεια. Παιρνεις μονο το μωρο σου κι εφυγες. Ουε σκονες,μπιμπερο νερο κτλ! Το στηθος ειναι ουτως σι αλλος ενσωματωμενο! :P Πας για καφε? Ενσωματωνεις το νινι στο στηθος και χαλαρωνεις! Εχθες ειδα στο Λητω μια μαμα που θηλαζε το μωρακι της και ψωνιζε ταυτοχρονα! Συγκινηθηκα απιστευτα! Εμενα ο δικος μου μεγαλωσε και δεν μπορω να τον κραταω ορθια να τον θηλαζω.. Παντως ειναι μεγαλη ευκολια. Ποτε δεν με απασχολησε αν παω καπου τι θα φαει το παιδι! ;)

ξεχνιουνται τα 1500 τσιτζιλι μιτζιλι?εκεινη η ερμη η τσαντα 5 κιλα ζυγιζε,η μικρη απο τη μια κ η ταντα απο την αλλη!!ουτε διδυμα να ειχα!!!χαχαχαχαχαχα

fatsoulina mou έγραψε:

κοριτσια και εγω θηλαζω αποκλειστικα τυχαινει και ολη μερα να θηλαζει και ανα τριωρω την μερα να τρωει συνεχομενα ενα 2ωρο αλλα το βραδυ κοιμαται συνεχομενα υπαρχει περιπτωση να μου μειωθει το γαλα αν κοιμαται πολλες ωρες αργοτερα?μια φιλη μ μου ειπε οτι το μωρακι της κοιμοταν πολλες ωρες και σταδιακα της σταματησε το γαλα γτ κοιμοταν ο μικρουλης σε αυτες τις περιπτωσεις τι κανουμε?θηλαστρο?

juliet αν θες πραγματικα να θηλασεις κανε υπομονη κοριτσι μου!εγω ουτε πιπιλα της δινω ουτε τσαγακι αφου ξερω τι θελει το παιδι

τΟ ΣΤΗΘΟς ΠΑΡΑΓΕΙ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥς ΑΥΞΟΜΕΙΩΝΕΤΕ, Δεν προκειτε να σου κοπει. Βαζε την ημερα πιο συχνα το μωρο στο στηθος! :)

κοριτσια μου να μην ντρεπεστε καθολου να θηλασετε εξω! πρεπει επιτελους να δινουμε κ εμεις το καλο παραδειγμα! δεν ειναι ντροπη να ταισεις το μωρο σου με κατι τοσο ευλογημενο οσο το μητρικο γαλα! εχουμε ακομα κ εικονες της Παναγιας μας της Γαλακτοτροφουσας να θηλαζει τον μικρο Χριστο κ εμεις να ντρεπομαστε? κ εγω στην αρχη δεν θηλαζα εξω αλλα εδω κ 2-3 μηνες πλεον δεν με νοιαζει καθολου..αλλα πραγματα ειναι ντροπη οχι αυτο! κ που ξερετε μπορει απο μας να παρακηνηθει κ καμια εγκυουλα κ να θηλασει κ αυτη το μωρο της οταν με το καλο γεννησει!

Οσο για το 'προγραμμα' τωρα εμενα πατησε τους 6 μηνες κ φυσικα θηλαζουμε ακομα κ το 'προγραμμα' μας απο τους 2 μηνες κ μετα( γιατι μεχρι τοτε θηλαζε 18-20 ωρες την ημερα)ειναι ανα μια με μιαμιση ωρα μεμε! πολυ κουραστικο απο την αποψη οτι σχεδον ολη μερα ειναι τα μεμε εξω αλλα κ την νυχτα επισης!! δεν ειναι ποτε σιγουρο οτι θα ''αλλαξει'' κ θα φτιαξει ενα καλυτερο 'προγραμμα' εμενα τουλαχιστον αλλα κ σε αλλες κοπελες που ξερω μεινανε στην μια ωρα! πινει λιγο κ πολλες φορες! υπομονη θελει στην αρχη κ μετα γινεται συνηθεια! αν περασει καμια φορα 1,5 ωρα ανησηχω κ λεω πως κ ετσι? κοιταω αν ειναι καλα!!

αστο στο στηθος να φαει οσο θελει το λουλουδι σου κ ασε τον γιατρο να σου λεει για 3ωρα κ $%#@&%$#!! θα αποθηλασεις ετσι ακριβως με μαθηματικη ακριβεια οπως ειπε κ η σεσιλια!

να σου ζησει!!!καλους υπεροχους θηλασμους!

τρις πρεπει να ηταν φοβερη εικονα κ μπραβο της που το εκανε ετσι! εγω δεν μπορουσα κ δεν μπορω να θηλασω ορθια δυστηχως λογω μεγαλου στηθους αλλα εαν ειχα μικρο ρε κοριτσια πραγματικα ολη την ωρα εξω θα τα ειχα κ θα πηγαινα με το μωρο μου παντου! τις χαιρομαι αυτες τις κοπελες!

Κι εγω εχω μεγαλο μεμε αλλα ειχα βρει μια σταση που με βολευε κι ορθια. Τα χριστουγεννα που το μωρο μου ηταν 3 μηνων ειχα βγει και τον ειχα σε σλιγκ μαρσιπο. Οταν πεινασε σηκωσα την μπλουζιτσα και εβαλα το μπουφαν γυρω μας. (δηλαδη φοραγα το μπουφαν και απλα τυλιξα και τον μπεμπη). Στην πλατεια ειχε μια μπαντα και επαιζε χριστουγεννιατικα τραγουδια. Καθησα μπροστα και ακουγα μουσικη ενω το μωρο μου θηλαζε! Μαγικη στιγμη. Ενοιωσα τοοοοοοοοοοοοοοοοοοσοοοοοοοοοοοοοοοο πληρης και ευτυχισμενη!!!!!!!!!

Καλησπέρα κορίτσια!

juliet συμφωνώ με τα κορίτσια.Αν και εγώ δεν είμαι έμπειρη σχετικά με το θηλασμό, 2 μηνών έκλεισε προχθές το μωράκι μου,αλλά και εγώ θηλάζω όποτε θέλει το μωρό μου.Μπορεί να 'χει περάσει και 1 ώρα, μπορεί και 2,5!! Υπάρχουν μέρες που θέλει συνέχεια αγκαλίτσα και βυζάκι, ίσως για να ηρεμήσει, υπάρχουν και μέρες που τρώει και σε μεγαλύτερα διαστήματα. Και εγώ ταλαιπωρήθηκα με λάθος συμβουλές (10 λεπτά στο ένα στήθος και 10 στο άλλο) και χάρη στον παιδίατρο μου (που έβγαζε αφρούς όταν το άκουσε),θηλάζουμε αποκλειστικά και πήραμε και περισσότερο από το αναμενώμενο ύψος και βάρος! Ο παιδίατρος μου είπε όχι τσάι, και χθες πάλι τον ξαναρώτησα και μου είπε, το τσάι είναι απλά για παρηγοριά της μητέρας που το προτείνουν οι παιδίατροι..για να νιώθουν ότι κάτι προσφέρουν στο μωράκι τους, όταν αυτό κλαίει από πονάκια κλπ. Γαλατάκι της μαμάς και μόνο τέτοιο, όσο και όποτε θέλει το μωράκι.

...Καλά δεν τα λέω ρε κορίτσια? Έχω και εγώ ένα σωρό ανασφάλειες ακόμα, και χτες κάπως ηρέμησα με τις μετρήσεις για το ύψος και το βάρος του μωρού..Το βράδυ κοιμάται μέχρι και 8 ώρες σερί και φοβάμαι και εγώ ότι μπορεί να μειωθεί το γάλα μου..Χωρίς τη χρήση θήλαστρου, χαπιών και άλλων βοηθημάτων υπάρχει περίπτωση να μειωθεί η παραγωγή μου? Τις προάλλες πέρασα μια μεγάλη στεναχώρια, και την επόμενη μέρα το μωρό ήταν κολλημένο στο στήθος μου..συνέχεια ήθελε γαλατάκι..και το στήθος μου το ένιωθα συνέχεια αδειανό και πριν θηλάσει το μωρό..υπάρχει περίπτωση να μειωθεί από αυτό?

Τα λες πολυ καλα. Το γαλα σου φυσικα και δεν θα τελειωσει. Δεν μειωνετε το γαλα απο θλιψη. Μαλλον δικη σου ανασφαλεια ειναι. Φαντασου στους πολεμους που οι μαμαδες δεν ειχαν τροπο να θρεψουν τα μικρα τους παρα μονο το στηθος τους. Αυτες που χανανε παιδια και αντρες στον πολεμο τι θα καναν? Θα ειχαμε εξαφανιστει αν τελειωνε ετσι ευκολα το γαλα. Παρ ολα αυτα να μην στεναχωριεσαι για αλλους λογους ομως... Για να εισαι καλα κι ευτυχισμενη γιατι αυτο θελει και το παιδακι σου!! :)

Δίκαιο έχεις Τρις..

Σε ευχαριστώ πολύ, να σαι καλά, να χαίρεσαι την οικογένεια σου!

..αν δεν ήταν το μαμμυ και εσείς οι κοπέλες με τις συμβουλές σας, εγώ θα ήμουν μία ακόμα μανούλα που...δεν είχα γάλα για να θηλάσω ή που δεν κατέβασα αρκετό και το συμπλήρωμα έγινε κυρίως γεύμα.... ;)

Κι εγω που θεωρητικα ειμουν ενημερωμενη (αφου γεννησα γιατι πριν δεν ηθελα να θηλασω :blush: ) ξερεις ποσες φορες αναρωτηθηκα αν πινει? Αν πειναει? Αν πρεπει να του δωσω συμπληρωμα? Με βοηθησαν πολυ τα κοριτσια αλλα και ο γιος μου. Θηλασε πολυυυυυ καλα και μια φορα που του εδωσα ξενο εκανε 4 φορες εμετο!! :ohmy: Οποτε... μεμε και παλι μεμε!!!

οντως μαγικη στιγμη! φανταζομαι...

ενας απο τους λογους που στεναχωριεμαι για τις μαμαδες που δεν θηλαζουν ειναι οτι δεν θα νοιωσουν ποτε αυτα τα συναισθηματα!

εγω τρις μου για να τον θηλασω ορθια πρεπει να τον κρατησω αγκαλια στην κοιλια! χαχαχαχαχα η κουπ μου ειναι f για να καταλαβεις!! αλλα ευτυχως βρηκαμε κ εμεις τον τροπο να θηλαζουμε κ ειναι θηριακι το μαναρι μου!!δεν περιμενα να τα καταφερω...μεχρι κ σημερα που εφτασε το μαναρι μου 9,500 κιλα αναρωτιεμαι πολλες φορες αν εχω πολυ γαλα επειδη πινει καθε μια ωρα!! ακου βλακειες που σκεφτομαι....

Μαριαχαρ οπως σου ειπε κ η τρις σαν πιο εμπειρη οχι δεν θα μειωθει ετσι το γαλατακι σου! πρεπει να περασεις καποιο φοβερο σοκ για να γινει αυτο(το επαθε η μαμα μου οταν θηλαζε τον αδερφο μου) απλα το λουλουδι σου ενοιωθε την στεναχωρια σου γιατι νοιωθουν τα παντα κ γι αυτο μαλλον ηταν συνεχεια στην αγκαλιτσα σου! εγω οταν στεναχωρηθω κ νευριασω βλεπω τον αντικτιπο στο παιδι ολο αγκαλια θελει μετα κ γκρινιαζει αρκετα!

φιλιά κοριτσια μου!

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΓΩ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΜΕ ΘΗΛΑΣΜΟ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΧΑΣΕ ΒΑΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΤΡΩΓΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΒΓΑΖΩ ΓΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΖΕΥΩ 15 ΓΡ. Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΕΙΝΩ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ. ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΝΩ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΩ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ? ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 9/7/10 ΜΕ ΒΑΡΟΣ 4200 ΓΡ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ Κ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΧΩ ΛΙΓΟ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΘΡΕΨΩ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΔΙ. ΕΧΩ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΠΙΝΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 70-120 ΓΡ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΥΜΑ. ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗ ΚΑΝΩ Κ ΠΑΛΙ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ?

τι θηλαστρο χρησιμοποιεις?γτ με θηλαστρο κ οχι στο στηθος?η ζητηση θα σου αυξησει τηνπαραγωγη,εαν επιθυμεις στειλε πμ στη LaLa ειμαι σιγουρη οτι θα μπορεσει να σε βοηθησει

ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MINI ELECTRIC THS MEDELA. ΜΕ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΩ ΠΟΣΟ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ.

το γαλα σε σκονη εχει στανταρ γυρω στις εξηντα κατι θερμιδες τα 100 μλ

το μητρικο δεν ειναι ετσι ,οποτε οσο κ να δεις οτι πινει δεν ειναι το ιδιο

σορρυ αλλα χαζομαρα σου ειπε η γιατρος

το θηλαστρο αυτο χρησιμοποιουσα κ εγω κ σιγα σιγα χτυπησε πισω η παραγωγη

εαν σε ενδιαφερει πραγματικα και θελεις να συνεχισεις ,νοικιασε ενα νοσοκομειακο που ειναι πιο καταλληλο γτ δεν εχει εδραιωθει η γαλουχια ακομη,ενος μηνός δεν ειναι το μωρό αν ειδα καλά?

μην μπαινεις στο τρυπακι να μετρησεις ποσο πινει ,τον πηρα αυτο το δρομο πριν απο 17μιση μηνες με αποτελεσμα να μειωθει το γαλα ,το μωρο να πινει μονο το ελαφρυ γαλα που το ξεδιψουσε αλλα δεν το παχαινε..

η δικια μου γεννηθηκε 3870 κ στο μηνα ηταν 4040..

ελπίζω να τα καταφέρετε!!!!λιγο πεισμα θέλει!!! η αρχη βεβαια θα ειναι δυσκολη γτ εχει μαθει να πινει αρκετο με το μπιμπερο,γτ δεν δοκιμαζεις να τον βαζεις ηρεμο στο στηθος προτου δηλ αρχιζει να ουρλιαζει απο πείνα κ μετα να δινεις συμπλήρωμα ? σιγα σιγα θα πινει παραπανω απο εσενα κ θα μειωσετε το συμπληρωμα ,τι λες?αξίζει μια δοκιμή...

Kαλημέρα και από μένα.

Dafnii μου αν και ξαναλέω ότι δεν είμαι έμπειρη, ξέρω ότι θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια, υπομονή και επιμονή για να αυξήσεις την παραγωγή σου αλλά αξίζει τον κόπο πραγματικά!!

Εγώ απλά να σου πω ότι όταν ήμουν στην κλινική,ταλαιπωρήθηκα από ίωση, έβαλα πυρετό και μου χορηγήσανε δυνατή ενδοφλέβια αντιβίωση..με αποτέλεσμα το γάλα μου να πρέπει να το βγάζω με το θήλαστρο και να το πετάω..και κάποιες έξυπνες..δε μου έφερναν το θήλαστρο συχνά παρα μόνο κάθε 7 ώρες :blink: , για να μην.. τραυματίσουν τις θηλές μου λέγανε και για να μην "τουμπανιάζει" το στήθος μου από το γάλα...Και φυσικά συστήνανε,και συμπλήρωμα!όταν μίλησα με τον παιδίατρο μου όταν με το καλό βγήκα, μου είπε πως έτσι οδηγούμουν με μαθηματική ακρίβεια στον απογαλακτισμό!!! Και από τότε..(θα χρησιμοποιήσω μια έκφραση που είδα στο μάμμυ)..το παιδί σκουλαρίκι στο στήθος!!! Και το μωράκι μου τώρα,2 μηνών πλέον, με..ξεπετάει με είκοσι-τριάντα λεπτά θηλασμού και το βράδυ, συγκεκριμένα χτες, κοιμήθηκε 9 ώρες!! :woohoo:

Απλά μην απελπιστείς..πιστεύω η φύση ξέρει να κάνει σωστά τη δουλειά της αν την αφήσεις..κάνε υπομονή και έχε επιμονή..οι προσπάθειες σου θα ανταμειφθούν! ;)

Το μόνο, κατ' εμένα που ίσως θα έπρεπε να ψάξεις (ή ίσως δεν κατάλαβα εγώ) είναι γιατί δεν έτρωγε αρκετά το παιδί..δηλ.το έβαζες και έφτυνε τη θηλή? Έτρωγε αρκετή ώρα και το σταμάταγες ή κοιμότανε? Έδειχνε να χορταίνει? Έβρεχε ικανοποιητικό αριθμό πανών αλλά δεν έπαιρνε βάρος?

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Εγώ την είχα λίγο πιο μακριά και δεν υπήρξε θέμα όσο τροχίζαμε. Μετά με το βερνίκι, μόνο όση ώρα θήλαζε ίσως μύριζε κιόλας αλλά οκ. Δεν είναι και τόσο τρομερό νομίζω.  Τελικά εγώ είμαι η μεγαλύτερη της ομάδας, ε;;; Το Μάρτιο κλείνω τα 38. 
    • Σε ευχαριστώ πολύ κοπέλα μου Σήμερα πήρα στον γιατρό, ευτυχώς θα γλιτώσω την απόξεση. Καθάρισε η μήτρα. Μέσα σε όλο αυτό το μαύρο σκοτάδι τουλάχιστον στάθηκα σε κάτι "τυχερή".  Μου έδωσε και 15 μέρες άδεια. Ο διευθυντής επίσης έδειξε ενσυναίσθηση και μου είπε να μη σκέφτομαι τίποτα άλλο εκτός από μένα. Όλα θα τα βρούμε, δεν ήθελε καν να πούμε κάτι. Το ίδιο και στο γραφείο όταν πήρα να πω να μη δώσουν κενό το σχολείο μου στις νέες προσλήψεις. Είμαι με απόσπαση εκεί και μετά θα έψαχνα να βρω σχολείο. Είχε ήδη μιλήσει ο διευθυντής και μου μίλησαν τόσο όμορφα. Είχαν δηλώσει το κενό ήδη αλλά θα το τακτοποιήσουν και εγώ να πάρω τον χρόνο μου και να μη σκέφτομαι τίποτα. Πόσο καλοί όλοι. Ελπίζω στο σχολείο να μην έχουν πει στα παιδιά πως ήμουν έγκυος. Ευτυχώς έχω το τμήμα ένταξης άρα επαφές με πιο λίγα παιδιά! 
    • Σε ευχαριστώ πολύ. Με το καλό να έρθει το μωράκι σας , τελειόμηνο και γερό. Ευτυχώς όλα καλά με την άδεια και μου έφυγε και αυτό το άγχος! 
    • Αυτό που λες για τη συχνότητα των θηλασμών και το θήλαστρο μου το είπε και μια άλλη φίλη μου που είχε γενικά μωράκι που έτρωγε αρκετά! Τελικά όλα είναι στο μωρό, δε μπορο΄υμε να ξέρουμε πως θα εξελιχθεί στην πραγματικότητα 🙏
    • @MarMar90 κι εγώ συμμερίζομαι αυτό που λες, δε θέλω να είναι εξαρτημένο το μωρό επάνω, και όταν με το καλό θα φτάσουμε στη φάση του αποθηλασμου αλλά και γενικότερα, να μπορώ να έχω την ανεξαρτησία μου κατά κάποιο τρόπο... Αυτό που είπε και η @_piripiri_ δλδ, καλό είναι να μάθει το παιδί για να μη του έρθει ξαφνικό όταν χρειαστεί... Τώρα βέβαια όλα στη θεωρία καλά ακούγονται, νομίζω θα πρέπει να δούμε τα μωράκια μας πως είναι σ αυτό το θέμα και να τ αφήσουμε αυτά να μας καθοδηγήσουν κατά κάποιο τρόπο. Νομίζω δεν υπάρχει χρυσή τομή που ταιριάζει σε όλες τις θηλάζουσες μαμάδες και μωράκια. Απλά παίρνεις πληροφορίες και βλέπεις στην πράξη όπως βγει. Εγώ προς το παρόν λέω να περιμένω για το θήλαστρο και μετά βλέποντας και κάνοντας. Επίσης από τότε που έκανα αυτό το σεμινάριο που είπα πιο πάνω σκέφτομαι σοβαρά να πάρω κάποια σύμβουλο θηλασμού ή ακόμα και να μιλήσω με την ίδια την κοπέλα που έκανε την παρουσίαση γιατί μου άρεσε πάρα πολύ που δεν ενοχοποιούσε τη μαμά και σε ό,τι έλεγε πάντα τόνιζε ότι ο θηλασμός εφ΄όσον αφορά τη μαμά πρέπει να γίνεται με βάση τις επιθυμίες και τις αντοχές της. Γιατί φοβόμουν λίγο να σου πω ότι θα ακούσω πράγματα τύπου "πρεπει να θηλάσεις" "δεν υπάρχει δε μπορώ" κτλ που ακούμε δεξιά-αριστερά. Αυτή μιλούσε με πολύ σεβασμό για τη μητέρα, γιατί όπως και να χει, κι ο θηλασμός είναι μια πρόκληση από μόνος του!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...