Μετάβαση σε περιεχόμενο

filicine(φολλικο οξυ)βοηθαει και πριν την εγκυμοση


kate_rina

Recommended Posts

θελω απεγνοσμενα να μεινω εγκυος και κατι ακουσα για το φολλικο οξυ οτι βοηθαει και πριν την εγκυμοσυνη?πιανεις πιο ευκολα παιδι?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ειμαι απεγνοσμενηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη!!!!!!!!!!τελος θα τα πω για να ξεσπασω δεν μπορω....μολις τωρα ειδα πως εγινα μελος στο mammyland πριν 7 μηνες αρα εχουν περασει 7 μηνες προσπαθειας για να κανω παιδι!!!!!"αλλα τιποτα"!! νιωθω οτι δεν μπορω να κανω παιδια,και ο αντρας μου μου λεει βρε μην στεναχωριεσαι δεν ειναι οτι δεν μπορεις να κανεις παιδια απλα εχεισ αγχος και καπου καπου γινεσαι καταθληπτικη!!!! το ξερω οτι εχει δικιο αλλα δεν μπορωωωωωωωωωωωωω να ειμαι αλλιως παντα αγχονωμαι πριν μου ερθει η περιοδος μην σας πω και την ημερα της επαφης... ζουμε σε νησι και σχεδον ολοι γνωριζομαστε μεταξυ μας και πριν μια εβδομαδα ακουσα 3 γνωστες μου οτι ειναι εγκυες....ναι χαρηκα πολυ που θα κανουν παιδακι και οτι θα παντρευτουν....αλλα εκεινες με την πρωτη....εγω γιατι τοσο καιρο και ακομα τιποτα??????????????

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κατε_ρινα μου καταρχήν σταμάτα να αγχώνεσαι και να το σκέφτεσαι..Να απολαμβάνεις αυ΄το που κάνεις και το μωράκι θα έρθει!

Το φολικό όπως μου είπε και εμένα ο γιατρός μου μπορείς να το ξεκινήσεις μέχρι και πριν 3 μήνες πριν τις προσπάθειες..οπότε ξεκίνα το αύριο κιόλας!

Βπηθα να έιναι πιο γεμάτος ο οργανισμος μας και να είναι πιο έτοιμος να δεχθεί το μωράκι..Θα βρω λεπτομέρειες και θα σου πω!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

"το φυλλικό οξύ χρειάζονται για την σύνθεση ερυθροκυττάρων (ερυθρών αιμοσφαιρίων). Επιπλέον, το φυλλικό οξύ είναι απολύτως απαραίτητο για την ανάπτυξη της ράχης του εμβρύου και γυναίκες που έχουν έλλειψη φυλλικού παρουσιάζουν εκτός από αναιμία και βλάβες στο έμβρυο, όπως είναι η δισχιδής ράχη."

"Το φυλλικό οξύ: Βοηθάει στην σύνθεση του αίματος και στην ανάπτυξη της ράχης του εμβρύου. Θα το βρεις στα ωμά πράσινα λαχανικά, ωστόσο η αυξημένη ανάγκη στην εγκυμοσύνη επιβάλλει την επιπλέον χορήγηση με τη μορφή δισκίων (filicine)."

"Λόγω της μεγάλης σημασίας που έχει το φυλλικό οξύ στην ανάπτυξη του εμβρύου, έχε καθιερωθεί να χορηγείται στην έγκυο ειδικό σκεύασμα φυλλικού οξέος (filicine) από την αρχή της εγκυμοσύνης. Ιδανικά μια γυναίκα που θέλει να μείνει έγκυος θα πρέπει να ξεκινήσει το φυλλικό οξύ ένα εξάμηνο πριν την εγκυμοσύνη και να το συνέχίσει κατά τη διάρκειά της."

Ελπίζω να βοήθησα κάπως!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γειά σου ΑΓΧΩΜΕΝΗ φιλενάδα :) !

αν θες τη γνώμη μου, ζήτα από τον γιατρό σου να σου γράψει εξετάσεις αίματος ορμονολογικές ! είναι ενας απλός τρόπος για να δεις αν υπάρχει κατι που διαταράσσει τη γονιμότητά σου !

αλλα παντα και ολοι το λέγανε οτι το αγχος εμποδίζει τη σύλληψη...

βρε τυχερούλα! ζεις σε νησί και εχεις τέτοιο αγχος και καταθλιπτικές μέρες !; τι να πούμε και μεις που ζούμε στην τσιμεντούπολη :(

ολα καλά θα πάνε ! και εγώ 7 μήνες εκανα μέχρι να πιάσω το νινάκι ! και ας ήταν και παραπάνω αν χρειαζόταν !

δυστυχώς ερχονται οταν εκείνα θέλουν...!! :):)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ευχαριστω βρε κοριτσια για το κουραγιο που μου δινετε!!!! το ξερω γινομαι πολυ αγχοτικη και βαρετη να λεω συνεχεια οτι θελω να γινω μανα θελω να γινω μανα!!!! αλλα θα μου πεις 20 χρονων και θελει απο τωρα να κανει παιδι και αγχονετε?εχει χρονια αυτη να κανει παιδι.....ειμαι ομως τωρα ετοιμη πως το λενε εχει χτυπησει το καμπανακι εδω και 3 χρονια!!!!απο παντα ημουν πιο ωριμη ας το πουμε απο τις υπολοιπες κοπελες...οταν οι φιλες μου επαιζαν με κουκλες εγω ειχα την πρωτη μου ολοκληρομενη σχεση,οταν οι φιλες μου διαβαζαν και πηγαιναν φροντηστηρια για το σχολειο,εγω δουλευα ,τωρα που σπουδαζουν εγω θελω να γινω μανα και να κανω μια καταπληκτικη οικογενεια....αυτο με νοιαζει πλεον,εχω την δουλεια μου τον αντρα μου το δικο μας σπιτι φρεσκοτατο.....τι αλλο λειπει απο το σπιτι ομως ενα μωροοοοοο..........τερμαααα το αποφασισα θα κανω σωστα πραγματα θα τρωω υγιηνα,γιατι συνηθως τρωω ενα σαντουιτσ την ημερα γιατι δεν προλαβαινω με την δουλεια....θα πινω πολυ νερο γιατι δεν πινω σχεδον καθολου μονο χυμους... θα παρω το filicine για καλυτερα αποτελεσματα....θα χαλαρωνω οσο πιο συχνα μπορω και θα κανω "koko" χωρις αγχος χωρις να σκεφτομαι αν θα μεινω εγκυος η οχι!!!!ουτε και οταν πλησιαζουν οι μερες περιοδου!!!!αυταααααα σας ευχαριστωωωωωωωωωωω.........και ευχομαι αυτον τον μηνα να εχω ευχαριστα νεα...φιλακιααααααααααααα :kiss::kiss::kiss::kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

kate_rina έγραψε:

ειμαι απεγνοσμενηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη!!!!!!!!!! ...πριν μια εβδομαδα ακουσα 3 γνωστες μου οτι ειναι εγκυες....ναι χαρηκα πολυ που θα κανουν παιδακι και οτι θα παντρευτουν....αλλα εκεινες με την πρωτη....εγω γιατι τοσο καιρο και ακομα τιποτα??????????????

Γιατι είσαι αγχωμένη, γιαυτό! ;) Το άγχος δυσκολεύει πολύ τα πράγματα. Όσο πιο γρήγορα το αποβάλεις, τόσο πιο γρήγορα θα ρθει το μωράκι που τόσο επιθυμεις B)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσάκι καλημέρα!!!!!!!!!!!!!!

Είσαι πάρα πολύ αγχωμένη......................

Προσπάθησε να το αποβάλλεις αυτό από τη ζωή σου.......

Θα περνάς καλύτερα & θα έρθει το μπεμπάκι που θέλεις..............

Και ξέχνα τεστάκια......... γιατρούς........... εξετάσεις...................

Είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμη.................

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κατάλαβες??????????? Άλλα ήθελα να γράψω κι άλλα έγραψα!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Το φυλλικό οξύ βοηθάει στη σωστή δημιουργία του μυοσκελετικού συστήματος του βρέφους........ να αναπτυχθούν τα κοκαλάκια του σωστά...............

Γι΄αυτό λένε οι γιατροί (όχι όλοι......) να το παίρνουμε προτού βάλουμε μπρος...... για να εφοδιάσουμε τον οργανισμό μας με αποθέματα..............

Βιταμινούλα είναι...... ξεκίνα το...... γιατί όχι??????? Βοηθάει πολύ.......

Χωρίς να θέλω να σε τρομάξω...... η κολλητή μου έχασε 2 μωράκια...... λόγω έλλειψης φυλλικού οξέως...... μόλις άρχισε να "χαπακώνεται" συνέλαβε την κόρη της.......

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!! ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΠΙΠΙΤΣΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΦΙΛΙΣΙΝ! ΕΓΩ ΤΟ ΠΑΙΡΝΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΩ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ευχαριστω βρε κοριτσιαααα....να ειστε καλα οτι επι8υμειτε!!!!μου δινετε απιστευτα κουραγιο!!!!τρεχω αμεσως στο φαρμακειο να το παρω!!!!!φιλακια σε ολες....... και ειπαα τερμα το αγχοςςςςςςςςςςςςςςς...τελοςςς

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 3 weeks later...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...