Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημέρα μανούλες. Την περασμένη Δευτέρα γέννησα τη μικρούλα μου με καισαρική, στην 37η εβδομάδα (αν αυτά παίζουν κάποιο ρόλο). Γεννήθηκε 2580 και χτες που βγήκαμε ήταν περίπου 2400. Από τη δεύτερη ημέρα τη βάζω στο στήθος σε κάθε γεύμα -παρότι αρχικά δεν έβγαινε τίποτε- για να εκπαιδευτούμε και οι δύο, δίνοντάς της παράλληλα συμπλήρωμα γιατί πρωταρχικός στόχος (και ανησυχία μου, προφανώς) είναι να αυξηθεί το βάρος της. Ο γιατρός μου ήταν λίγο αποθαρρυντικός :angry: γιατί μέχρι χθες δεν είχε κατέβει γάλα, αλλά διατήρησα την ψυχραιμία μου και συνέχισα να τη βάζω. Το τελευταίο 24ωρο έχω κάτι σταγονίτσες και ελαφρύ πόνο. Τις 3 τελευταίες φορές η μικρούλα άρπαζε το στήθος (όλη τη ρώγα) και δεν την άφηνε με τίποτα. Τις δυο φορές ήπιε και συμπλήρωμα μετά. Την τρίτη δεν ήθελε σχεδόν καθόλου.

Η βασική μου απορία λοιπόν είναι η εξής: να υποθέσω ότι έχω γάλα κι ότι πίνει; Υπάρχει τρόπος να είμαι βέβαιη γι' αυτό; Σημειώνω ότι μετά δεν ρεύτηκε... Ξέρω ότι η ποσότητα γάλακτος θεωρητικά επαρκεί και δεν θέλω να της δίνω συμπλήρωμα αλλά φοβάμαι κιόλας λίγο.

Επιπλέον, είναι υποχρεωτικό η μήτρα να συσπάται κατά τη διάρκεια του θηλασμού; Γιατί δε νιώθω καμία ενόχληση και αυτό ενισχύει την ανησυχία μου (ότι μπορεί να μη θηλάζει, αλλά να το θεωρεί... πιπίλα, δεν ξέρω :blush: ).

Ευχαριστώ και ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων αν ακούγονται λίγο χαζά όλα αυτά και για τυχόν ασυναρτησίες/πολυλογία. Ως προς το δεύτερο, οι αϋπνίες έκαναν τη "δουλειά" :blush:

Δημοσίευση

Να σου ζήσει το μωράκι!

Η περίπτωσή σου μοιάζει αρκετά με τη δική μου και σου απαντώ με τη μικρή μου εμπειρία. Σε μένα το γάλα κατέβηκε περίπου στις 15 μέρες. Μέχρι τότε έβαζα τη μικρή στο στήθος όσο καθόταν και μετά ο άντρας μου ή η γιαγιά της έδινε μπουκάλι(αρχικά 90 μλ. μετά το κατεβάσαμε στα 60). Παράλληλα αντλούσα με το θήλαστρο κάθε τέσσερις ώρες (δεν έβγαλα ποτέ πάνω από 10 μλ), έπαιρνα 6 χαπια μαγιάς μπύρας την ημέρα και έκανα μασάζ στο στήθος με ζεστό νερό. Περίπου στις 5 εβδομάδες σταματήσαμε το συμπλήρωμα. Δεν ένιωσα ποτέ τη μήτρα μου να συσπάται ούτε το στήθος μου να βαραίνει ή γάλα να τρέχει κατά τον θηλασμό.

Πόσο συμπλήρωμα δίνεις; Η μικρή κάνει κινήσεις θηλασμού στο στήθος σου;

Και κλείνω με αυτό που μου λέγαν και μένα:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ :)

Δημοσίευση

Να σου ζησει!!!

Λοιπον!! Πετα το συμπληρωμα και βαζε την κορουλα σου συνεχεια στο στηθος. Συνεχεια ομως. Γαλα εχεις. Μην νομιζεις οτι πρεπει να εχεις καποια συμπτωματα για να εχεις γαλα. Προσωπικα δεν ενοιωσα ποτε τιποτα κι ουτε μπορεσα ποτε να αντλησω ουτε καν πιεζοντας το στηθος δεν εβλεπα τιποτα. Παρ ολα αυτα θηλαζω ακομα με μεγιστη επιτυχια! B)

Θα καταλαβεις οτι πινει ακουγοντας τις γουλιτσες που κατεβαινουν και παρατηρωντας το βαρος της, καθως και αν βρεχει τουλαχιστον 6-8 πανες την ημερα. Μην ανησυχεις αν ειναι ανησυχη. Μπορει να φταιει οτιδηποτε κι οχι αν εχει χορτασει. παρ ολα αυτα αν γκρινιαζει-στηθος!

Τελος το ρεψιμο δεν εχει σημασια. Τα μωρακια που θηλαζουν δεν παιρνουν πολυ αερα κι ως συνεπεια δεν ρευοντε παντα!!! Αυτα! Απολαυσε τις ομορφες στιγμες σας!!! Κι οτι χρειαστεις εδω ειμαστε!! :kiss::kiss:

Δημοσίευση

αχ τι ωραίες χαζοαπορίες είναι αυτές? Μου θύμισαν εμένα...καταρχήν να σου ζήσει το μωράκι σου!

ότι σου είπαν τα κορίτσια ισχύει, μην ψάχνεις για σημάδια που είχε η τάδε ή η δείνα.

-να βρέχει πάνες και να παίρνει βάρος είναι το καλύτερο σημάδι.

Η δικιά μου δεν ρεύτηκε ποτέ ήταν "κυρία", τώρα ξεκίνησε τα γκρουκ-μουκ αλλά τι να κάνουμε?

Πάντως ο θηλασμός θέλει επιμονή και υπομονή και όλα θα φτιάξουν

Δημοσίευση

Κατερίνα μου να σου ζήσει! πάντα γερή κι ευτυχισμένη! :):)

όσο για το θηλασμό, όπως είπε και κάποια άλλη κοπέλα, πέτα το συμπλήρωμα, όσο της το δίνεις τόσο λιγοτερο τρώει από το στήθος και σου καθυστερεί το γάλα να κατέβει και να αυξηθεί, μόνο κίνητρο για την αύξηση της παραγωγής ουσιαστικά είναι να κάθεται το μωρό στο στήθος όσο και όποτε θέλει... κι αν την αφήνεις κάτω και σε 5 λεπτά θέλει πάλι, πάλι τη βάζεις... μην παραξενευτείς αν τις πρώτες μέρες θηλάζει όλη μέρα, είναι ακριβώς για να αυξήσει το γάλα... καλά κουράγια εύχομαι! :laugh: :laugh: αααα και να τη βάζεις και στα δύο στήθη στην αρχή, να αδειάζει καλά το πρώτο και μετά στο δεύτερο όσο καθίσει...

και πάνω από όλα υπομονή και επιμονή! φιλάκια κι ό,τι θες εδώ είμαστε (και κυρίως οι πιο έμπειρες ;) )

Δημοσίευση

Να σου ζησει το μωρακι σου ! :)

Στα ειπαν λιγο πολυ οι κοπελες , εγω θα σου πω καποια πιο πρακτικά πραγματα για να ξερεις που βρισκεσαι .

Για να ξερεις οτι το μωρο τρωει ικανοποιητικά πρεπει να βρεχει 7 πανες την ημερα και να λερωνει 3-4 . Οσο πιο πολυ θηλάζεις τοσο περισσοτερο γαλα θα εχεις . Οσο πιο γρηγορα σταματήσεις το συμπλήρωμα τοσο καλυτερα θα τα πατε με το θηλασμο .

Το μωρο δεν πρεπει να εχει τη θηλη στο στομα αλλα ολη τη θηλαια αλω (το σκουρο δερμα γυρω απο τη θηλή ). Να προσέχεις να πιανει καλα το στηθος , να εχει μεγαλο μερος της θηλαιας μεσα στο στοματάκι .

Τι εννοεις "υποχρεωτικό" να συσπαται η μητρα ? Η μητρα συσπάται οταν θηλάζεις ασχετα αν το νιωθεις ή οχι .

Οτι χρειαστεις ειμαστε εδω , να σε βοηθήσουμε , να σε εμψυχώσουμε και να σε ακουσουμε :)

Δημοσίευση

Αν κ στα είπαν οι κοπέλες,θα σου πω πως τον μικρό μου τον γέννησα 2700,βγήκε απο το νοσοκομείο 2650(πιθανον λάθος μέτρηση).Τον θηλάζω απο την πρώτη ώρα,τον πρώτο μήνα ηταν 4700 κ πριν 10 μέρες 5700!! Μόνον με το θηλασμο.Καταλαβαίνω το αγχος σου για το βάρος,γιατί το είχα κ εγώ.Μονον εγω όμως,ο γιατρός δεν μου είπε τίποτα,βγαίνοντας απο το νοσοκομείο να προσέχω κτλ.Να το ακούς το μωράκι σου,αν ρουφάει κ αν καταπίνει.Θα ακούς τις γουλιές του γιατι είναι λαίμαργα,να του τσιμπάς το μαγουλάκι να ξυπνάει αν το παίρνει γρήγορα ο υπνος γιατί κουράζονται,κ μετά αυτά με τις πάνες κ το βάρος.Την παραγωγή την ρυθμίζει το μωρό οσο περισσότερο θηλάζει τόσο περισσότερο γάλα παράγει!Σου απαντησε κ η lala,οπότε όλα θα πάνε καλά.Καθόλου αγχος κ βυζάκι συνέχεια!!!Κ μην ακούσεις κανέναν που θα σου λέει πάλι να φάει?πάλι θα θηλάσεις κτλ.Γράψτους κανονικά εσυ ξέρεις το καλύτερο!! συνέχισε κ βλέπεις στο μήνα κ την αυξηση του βάρους!! καλή συνέχεια!!

Δημοσίευση

Καλησπέρα :) Καταρχάς σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχούλες και για τις ενθαρρυντικές απαντήσεις. Να χαίρεστε κι εσείς τα παιδάκια σας, μανούλες.

Το άγχος για το αν "τραβάει" το είχα μέχρι τα ξημερώματα, όταν είδα γουλίτσα να τρέχει από το στόμα της (γιούπι!). Για "πείραμα" της έδωσα λίγο μπουκάλι μετά και, κορίτσια, έβαλε το χέρι μπροστά να το διώξει :woohoo: Εννοείται πως από εκείνη την ώρα τρώμε μόνο γάλα μανούλας. Αύριο θα έρθει παιδίατρος και θα πάρουμε και ζυγαριά να είμαστε σίγουροι ότι όλα πάνε καλά B)

thimidia, μου έδωσες τρελό κουράγιο. "Θέριεψε" το μικρό σου πολύ γρήγορα. Να το χαίρεσαι!

LaLa, σήμερα άρχισε το... φεστιβάλ αλλαγής πάνας, άρα υποθέτω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Για τη μήτρα νόμιζα ότι οι συσπάσεις πονούν ή τουλάχιστον γίνονται αισθητές :blush: Το στήθος ευτυχώς το πιάνει σωστά από την αρχή. Ούτε πόνος ούτε τίποτε.

Σας υπερευχαριστώ και πάλι :)

Δημοσίευση

Κατερίνα μου ,στα είπαν και τα κορίτσια σου απάντησε και η Lala, οπότε είσαι καλυμμένη!!

Απλά , να σου πώ οτι γάλα καμιά δεν είδε από τις πρώτες μέρες.Και εγώ δεν είδα ποτέ το στήθος να "τρέχει"...μόνο τις τελευταίες μέρες που μου κάνει ο μικρός κάτι μαραθώνιους θηλασμούς και το βράδυ μπορεί να κοιμηθει 3ωρο και να γεμίσω :laugh:

Και ο μπέμπης μου δεν ρεύεται συχνα μάλλον για τον λόγο που είπαν πιο πάνω.

Και - σήμερα που πηγαμε την πρώτη μας επίσημη βόλτα - επιβέβαίωσα πόσο πρακτικός και εύκολος είναι ο θηλασμός.Παίρνεις τις πάνες και τα μεμε και πας για καφεδάκι!!!! :woohoo:

Δημοσίευση

Κοριτσια καλησπέρα, εγώ θέλω να κάνω μιά ερώτηση λίγο χαζή αλλά σαν πρωτομαμά που είμαι την έχω. Οταν βγάζω από το θήλαστρο γάλα κ το φυλάω στο ψυγείο μπορώ άμα βγάζω 8-10 φορές να το φυλάω στο ίδιο μπιμπερό ή θα πρέπει κάθε φορά σε ξεχωριστό?

Αυτή την απορία έχω συγνώμη για την χαζή ερώτηση.

Δημοσίευση

dafnii έγραψε:

Κοριτσια καλησπέρα, εγώ θέλω να κάνω μιά ερώτηση λίγο χαζή αλλά σαν πρωτομαμά που είμαι την έχω. Οταν βγάζω από το θήλαστρο γάλα κ το φυλάω στο ψυγείο μπορώ άμα βγάζω 8-10 φορές να το φυλάω στο ίδιο μπιμπερό ή θα πρέπει κάθε φορά σε ξεχωριστό?

Αυτή την απορία έχω συγνώμη για την χαζή ερώτηση.

Το κalytero ειναι να εχεις διαφορετικο μπιμπερο και μολις παγωσει να το αναμυγνιεις μεχρι να μαζεψεις την ποσο τητα που θες. ΒγαΖεις πχ 30 μλ το βαζεις στο ψυγειο. Μετα σε αλλο μπιμπερο αλλα 30 μλ και στο ψυγειο. Μετα απο καμια ωριτσα το αναμυγνιεις και εχεις 60 μλ! Και δεν ειναι χαζη η απορια σου! ;)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...