Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

VENI έγραψε:

MAIRH!!! έγραψε:

ΜΑΙΡΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕΣ? ΕΙΣΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?

ΚΑΙ Η ΞΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΤΗΣ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΠΛΩΜΑ ΤΗΣ ΦΑΝΗΚΕ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΠΩΣ ΣΚΕΠΑΖΕ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΚΙ..ΠΡΙΝ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ 12 ΤΟ ΑΛΛΟ!!!ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ.

ΤΙ ΝΑ ΠΩ![/quote:i08p139s]

VENI eimai germania kai edw gennisa ton mikro.den kserw giati ekei einai alliws kai edw alliws.pantos edw kai apo to mieytirio kai o paidiatros mou sistisan paplwmatakia kai giati oxi ipnosako.den kserw ti na pw.pleon polles gnwmes kai den ksereris ti na protopistepseis kai ti na protokaneis.as kanei i kathe mia oti nomizi pws einai kalitero gia to zouzouni ths.

Δημοσίευση

VENI έγραψε:

MAIRH!!! έγραψε:

ΜΑΙΡΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕΣ? ΕΙΣΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?

ΚΑΙ Η ΞΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΤΗΣ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΠΛΩΜΑ ΤΗΣ ΦΑΝΗΚΕ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΠΩΣ ΣΚΕΠΑΖΕ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΚΙ..ΠΡΙΝ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ 12 ΤΟ ΑΛΛΟ!!!ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ.

ΤΙ ΝΑ ΠΩ![/quote:1tejwdkv]

VENI eimai germania kai edw gennisa ton mikro.den kserw giati ekei einai alliws kai edw alliws.pantos edw kai apo to mieytirio kai o paidiatros mou sistisan paplwmatakia kai giati oxi ipnosako.den kserw ti na pw.pleon polles gnwmes kai den ksereris ti na protopistepseis kai ti na protokaneis.as kanei i kathe mia oti nomizi pws einai kalitero gia to zouzouni ths.

Δημοσίευση

Και εγώ στη Γερμανία γέννησα και τις δυο φορές στο ίδιο νοσοκομείο στη Βόννη. Την 1η φορά σκέπασαν το γιο μου με παπλωματάκι, τη 2η φορά έβαλαν την κόρη μου με υπνόσακο! το βρήκα πολύ πρακτικό και έτσι αγόρασα και εγώ έναν αλλά θα την βάλω από τον 3 μήνα γιατί το φερμουάρ του υπνόσακου ή η ένωση του υπνόσακου πηγαίνει στο στόμα της και πιστεύω ότι την ενοχλεί.

Δημοσίευση

Και εγώ στη Γερμανία γέννησα και τις δυο φορές στο ίδιο νοσοκομείο στη Βόννη. Την 1η φορά σκέπασαν το γιο μου με παπλωματάκι, τη 2η φορά έβαλαν την κόρη μου με υπνόσακο! το βρήκα πολύ πρακτικό και έτσι αγόρασα και εγώ έναν αλλά θα την βάλω από τον 3 μήνα γιατί το φερμουάρ του υπνόσακου ή η ένωση του υπνόσακου πηγαίνει στο στόμα της και πιστεύω ότι την ενοχλεί.

Δημοσίευση

Εγώ που γέννησα τάλη Οκτώβρη πέρισυ, είχε ακόμη ζέστη... Εσωρουχάκι λοιπόν και ένα βαμβακερό μικρό παπλωματάκι (όχι τα μεγάλα που είναι σετ συνήθως με την πάντα και την κουνουπιέρα) ήταν αρκετά... Αργότερα, χειμωνιάζοντας της φορούσα επιπλέον ένα βαμβακερό (πιο χοντρό) κορμάκι (με κλειστές πατουσίτσες και μακριά μανίκια) και αντικατέστησα το ελαφρύ παπλωματάκι με ένα βαμβακερό μικρό σεντόνι και από πάνω ένα πιο γεμάτο πάπλωμα, όμως πάντα μικρό σε μέγεθος... Όταν είναι νεογέννητα δεν γυρνούν ακόμα και δεν έχεις φόβο μην τυλιχτούν, όμως δεν χρειάζεται να το σκεπάζεις μέχρι τα αυτιά... Έως τους ώμους (και λίγο πιο κάτω) αρκεί.

Μετά τον 6ο μήνα, της έβαζα καμιά φορά υπνόσακο αλλά την εκνεύριζε και δεν το βολευτήκαμε τελικά... Πάντως έχω ακούσει διάφορα για τα παπλώματα, τους υπνόσακους, τις κουβέρτες... Νομίζω ότι κάθε παιδάκι και κάθε μανούλα βοελύεται διαφορετικά πράγματα... Ας κρατήσουμε μόνο σαν δεδομένο ότι πρέπει να είναι όλα καλά πλυμμένα, σιδερωμένα και ό,τι ακουμπάει στο δέρμα του, να είναι βαμβακερό. Η κουβερτούλα η μάλλινη δεν νομίζω ότι πειράζει, αρκεί να μην ακουμπά κατευθείαν στο δερματάκι του και ερεθιστεί... Με το καλό Βενετία μου!!!

Δημοσίευση

Εγώ που γέννησα τάλη Οκτώβρη πέρισυ, είχε ακόμη ζέστη... Εσωρουχάκι λοιπόν και ένα βαμβακερό μικρό παπλωματάκι (όχι τα μεγάλα που είναι σετ συνήθως με την πάντα και την κουνουπιέρα) ήταν αρκετά... Αργότερα, χειμωνιάζοντας της φορούσα επιπλέον ένα βαμβακερό (πιο χοντρό) κορμάκι (με κλειστές πατουσίτσες και μακριά μανίκια) και αντικατέστησα το ελαφρύ παπλωματάκι με ένα βαμβακερό μικρό σεντόνι και από πάνω ένα πιο γεμάτο πάπλωμα, όμως πάντα μικρό σε μέγεθος... Όταν είναι νεογέννητα δεν γυρνούν ακόμα και δεν έχεις φόβο μην τυλιχτούν, όμως δεν χρειάζεται να το σκεπάζεις μέχρι τα αυτιά... Έως τους ώμους (και λίγο πιο κάτω) αρκεί.

Μετά τον 6ο μήνα, της έβαζα καμιά φορά υπνόσακο αλλά την εκνεύριζε και δεν το βολευτήκαμε τελικά... Πάντως έχω ακούσει διάφορα για τα παπλώματα, τους υπνόσακους, τις κουβέρτες... Νομίζω ότι κάθε παιδάκι και κάθε μανούλα βοελύεται διαφορετικά πράγματα... Ας κρατήσουμε μόνο σαν δεδομένο ότι πρέπει να είναι όλα καλά πλυμμένα, σιδερωμένα και ό,τι ακουμπάει στο δέρμα του, να είναι βαμβακερό. Η κουβερτούλα η μάλλινη δεν νομίζω ότι πειράζει, αρκεί να μην ακουμπά κατευθείαν στο δερματάκι του και ερεθιστεί... Με το καλό Βενετία μου!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Και με νεράκι μια χαρά γίνεται.  Βάλε κ μισό φρουτακι να πάρει γεύση.
    • Καλησπέρα κορίτσι μου εμένα φοράει πανα ακόμα δεν την έχουμε κόψει την αλλάζουν εκεί οι δασκάλες της όταν χρειαστεί δεν υπάρχει θέμα εξαρτάται μάλλον και απο το κάθε σχολείο 🤷‍♀️ πριν μερικά χρόνια στον παιδικό που πάμε δεν τα έπαιρναν με την πάνα τώρα το άλλαξαν όμως και ευτυχώς γιατί εμένα δεν είναι έτοιμη ακόμα να την βγάλει έχουμε δρόμο .. 
    • Καλησπέρα κορίτσια τι κάνετε ; εγω είμαι λίγο στο τρέξιμο αυτές τις μέρες άρχισε παιδικό η μεγάλη και είμαστε στην βδομαδα προσαρμογής ευτυχως της άρεσε και θέλει να πηγαίνει λίγο με τους κανόνες τσινάει θέλει να κάνει τα δικά της (αναμενόμενο 😂) αλλά πιστεύω σε λίγες μέρες θα μπορέσει να το καταλάβει.. άρχισα να ετοιμάζω και το δωμάτιο τους σιγά σιγά γιατί δεν είχα φτιάξει το καθυστέρησα αρκετά  @Elli13 μου συγχαρητήρια για το δεύτερο κοριτσάκι σας !! Θυμάμαι ο άντρας σου (όπως και ο δικός μου ) ήθελαν και το δεύτερο κορίτσι  💕 θα είναι οι καλύτερες φίλες θα το δεις !!! εμένα η μεγάλη μου λέει τώρα θέλει και άλλη μπεμπα 😂🫣 λέω μήπως θέλεις μπέμπη ; Όχι… μπεμπουλα λέει … πάμε ; Με ρωτάει.. που της λέω ; Να πάρουμε μου λέει … καλά λέω θα πω τον μπαμπά να πάμε να πάρουμε 😂 με το καλό το μωράκι σας ! Κοιλιτσα έχεις κάνει ;  Εμένα στην δεύτερη φάνηκε νωρίς.. @Eliza Kats μου στεναχωρέθηκα που δεν προχώρησε αλλά τουλάχιστον έγινε νωρίς και από μόνο του και δεν ταλαιπωρήθηκες θα περιμένεις σιγά σιγά να αδιαθετήσεις και θα έρθει σύντομα ξανά!! Να ξεζουμίσεις τον σύζυγό και πάλι 🥰 Εγώ αδιαθέτησα για δεύτερη φορά αλλά άργησε πολύ να μου έρθει η πρώτη περίοδος ήταν 12/1 και η δεύτερη 12/3 άρχισα έχω βαριές περιόδους που γενικά δεν ήμουν έτσι πριν τέλος πάντων ίσως στρώσει μετά που κόψω τον θηλασμό  ΥΓ συγγνώμη για το σεντόνι είχαμε μέρες να σας γράψω 🥰
    • Καλησπέρα να σου ζήσει το μωράκι σου ❤️❤️❤️❤️ ένα χρόνο μετά καταλαβαίνω ότι τα έχετε βάλει όλα σε σειρά!    Κ εμείς αυτό ελπίζω να κάνουμε γιατί έχω άλλα δύο μικρά παιδάκια κ πολύ τρέξιμο να μας περιμένει.    σαφως η επιστήμη έχει προχωρήσει κ αυτό μόνο ελπιδοφόρο μπορεί να είναι!  Απλά στην περίπτωση του μωρού μου είναι πολλά τα προβλήματα μαζεμένα άρα θέλουμε να βρούμε κυρίως την αιτία γιατί σίγουρα δεν είναι τυχαιο! Μας είπαν να ψαχτούμε κ για θρομβοφιλια (εφόσον κάποιο σύνδρομο ή κάτι τέτοιο έχει αποκλειστεί)    Ολα θα μπουνε σε τάξη. Ήδη την τέταρτη θα τρέξουμε για την καρδούλα του κ την ταχύπνοια στο νοσοκομείο να κάνουμε εξετάσεις κτλ.    υγεία να έχουν κ μακάρι τα μόνα θέματα κ προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν τ παιδάκια μας να είναι επιλύσιμα. 💪🏽    Σ ευχαριστώ πολύ που μου έγραψες βοηθάει να διαβάζω εμπειρίες κ άλλων μητέρων κ παιδιών ❤️ μένω στο εξωτερικό αλλιώς θα σου έστελνα για τους γιατρούς που πήγες! Όμως είμαστε πολυυυ μακριά! 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...