Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010 No15

Recommended Posts

sia 24 έγραψε:

1200€;;;πολλά λεφτά βρε κορίτσια...

τι ακριβώς είναι τα μεσαιγχυματικά;;πείτε και σε εμένα την άσχετη...

Καταρχήν δεν ξέρω αν είναι σωστή η ορθογραφία, συγχωρέστε με αν είναι λάθος :blush: Αυτά Θέη μου, είναι κάτι κύτταρα που παίρνουν από κομμάτι του ομφάλιου λώρου (και όχι από το αίμα του λώρου και του πλακούντα) και τα οποία η επιστήμη προσπαθεί να τα χρησιμοποιήσει για θεραπεία ασθαινειών και δημιουργία οργάνων. Αλλά αυτά είναι για το μέλλον. Προς το παρόν, τα μόνα που χρησιμοποιούνται είναι τα ομφαλοπλακουντιακά με τα οποία κάνουν μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών. Για τέτοιες μεταμοσχεύσεις, μας χρησιμοποιούνται βλάστοκύτταρα ή μυελός άλλων ατόμων και όχι των ίδιων των πασχόντων. Άρα το να κρατήσεις σε ιδιωτική τράπεζα τα ομφαλοπλακουντιακά του μωρού είναι άχρηστο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 998
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

ευχαριστώ για την ενημέρωση Αννούλα μου!!!

πρέπει να καταφέρω να πάω και εγώ σε μια ενημέρωση για τα βλαστοκύτταρα στο Παπανικολάου...να αποφασαίσω τι θα κάνω.

soupitsa έγραψε:

Άννα, και εμάς αυτό μας είπαν στα μαθήματα, να επιμείνουμε να μην πληρώσουμε. Στο site του Λητώ έχουν δημοσιεύσει το παρακάτω:

Όλοι οι γονείς πριν από τον τοκετό επισκέπτονται τα λογιστήρια των κλινικών μας και ενημερώνονται πλήρως περί των χρεώσεων μας, συμπεριλαμβανομένης της χρέωσης λήψης βλαστοκυττάρων, η οποία είναι προαιρετική πράξη ιατρικής φύσεως. Κατά την τελευταία διετία έχουν συλλεχθεί στα δύο μαιευτήρια περισσότερα από 9.500 δείγματα βλαστοκυττάρων με εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας. Εκ των όσων γνωρίζουμε, οι επώνυμες καταγγελίες ότι κάποιοι γονείς δήθεν δεν είχαν συμφωνήσει εκ των προτέρων για τη διαδικασία, ήταν ελάχιστες.

Η πολιτική τους είναι η ίδια ανεξάρτητα αν πρόκειται για δωρεά ή φύλαξη; Εγώ από περιέργεια θα τους ρωτούσα τότε γιατί τους επιβλήθηκαν τα πρόστιμα; Δυστυχώς όλα αυτά συμβαίνουν γιατί δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο λειτουργίας τόσο των τραπεζών όσο και των μαιευτηρίων ως προς αυτό το θέμα.

Εννοούν ότι εφόσον είναι προαιρετική πράξη, αν δεν πεις τίποτα θεωρούν ότι συμφωνείς με αυτό. Γι'αυτό λένε ότι καλύτερα να το πεις με το που κάνεις εισαγωγή ότι ΔΕΝ επιθυμείς να γίνει συλλογή βλαστοκυττάρων για ιδιωτική τράπεζα.

sia 24 έγραψε:

ευχαριστώ για την ενημέρωση Αννούλα μου!!!

πρέπει να καταφέρω να πάω και εγώ σε μια ενημέρωση για τα βλαστοκύτταρα στο Παπανικολάου...να αποφασαίσω τι θα κάνω.

Να μην ευχαριστείς καθόλου. Να πας και εσύ να τα ακούσεις και από πρώτο χέρι και να πάρεις και το κουτί με το υλικό συλλογής. Αλλά κανόνισε να κλείσεις ένα ραντεβού νωρίς γιατί γίνεται χαμός. Σήμερα ήμασταν φουλ.

soupitsa έγραψε:

Εννοούν ότι εφόσον είναι προαιρετική πράξη, αν δεν πεις τίποτα θεωρούν ότι συμφωνείς με αυτό. Γι'αυτό λένε ότι καλύτερα να το πεις με το που κάνεις εισαγωγή ότι ΔΕΝ επιθυμείς να γίνει συλλογή βλαστοκυττάρων για ιδιωτική τράπεζα.

Α ΟΚ τώρα κατάλαβα τη διάκριση.

Τα περισσότερα μαιευτήρια έχουν rooming in που σημαίνει ότι έχεις το μωράκι δίπλα σου 24 ώρες το 24 ωρο. Θα το επιλέξετε?? Στην αρχή το είχα απορρίψει ως ιδέα αλλά όσο πλησιάζει ο καιρός και διαβάζοντας τα οφέλη της επαφής του νεογέννητου με τη μαμά μου, αρχίζω και το σκέφτομαι σοβαρά...

soupitsa έγραψε:

Το ίδιο γίνεται και με κάποιες "άχρηστες" εξετάσεις που κάνουν στο παιδάκι. Πρέπει να πεις ότι δεν τις θέλεις αλλιώς θεωρούν ότι έχεις αποδεκτεί να γίνουν :S

soupitsa έγραψε:

Τα περισσότερα μαιευτήρια έχουν rooming in που σημαίνει ότι έχεις το μωράκι δίπλα σου 24 ώρες το 24 ωρο. Θα το επιλέξετε?? Στην αρχή το είχα απορρίψει ως ιδέα αλλά όσο πλησιάζει ο καιρός και διαβάζοντας τα οφέλη της επαφής του νεογέννητου με τη μαμά μου, αρχίζω και το σκέφτομαι σοβαρά...

Εμείς ναι! Αν και στην περίπτωση του δικού μας μαιευτηρίου αυτό είναι εφικτό μόνο αν έχεις μονόκλινο. Αλλά για Αθήνα έχω ακούσεις (πχ στο Ιασώ) ότι το επιτρέπουν ακόμα και σε εξάκλινα. Είναι δε πολύ σημαντικό σε περίπτωση που επιδιώξεις αποκλειστικό θηλασμό.

anna10019 έγραψε:

sia 24 έγραψε:

Να μην ευχαριστείς καθόλου. Να πας και εσύ να τα ακούσεις και από πρώτο χέρι και να πάρεις και το κουτί με το υλικό συλλογής. Αλλά κανόνισε να κλείσεις ένα ραντεβού νωρίς γιατί γίνεται χαμός. Σήμερα ήμασταν φουλ.[/quote:3n1bu57l]

δηλαδή το κουτί με το υλικό συλλογής μας το δίνουν αυτοί και το πάμε εμείς στην κλινική;;σε έχω ζαλίσει... :blush::blush:

Κατερίνα μου εγώ το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά αλλά μου άλλαξε γνώμη ο άντρας μου...μου είπε οτι καλό είναι έστω αυτές τις 3-4 μέρες να ξεκουραστώ γιατί ποιός ξέρει τι μας περιμένει μετα...άσε που με τις επισκέψεις θα υπάρχει πρόβλημα...γιατί λογικά το παίρνουν όταν έχει επισκεπτήριο αλλά ποιός μου εγγυάται οτι δεν θα έρθει κάποιος και ώρα μη επισκεπτηρίου...

Γεια σας και πάλι μανουλίτσες...Εχουμε κανένα νέο από τα κορίτσια που γεννάνε σήμερα?

Αγγελική καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Και εγω άρχισα σήμερα να πλένω σιγά σιγά τα ρούχα με Προδερμ, γιατί εχθες είχα πόνους όλο το βράδυ και αγχώθηκα οτι θα γεννήσω και δε θα έχω καθαρά ρουχαλάκια για το παιδάκι μου... :(

sia 24 έγραψε:

Κατερίνα μου εγώ το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά αλλά μου άλλαξε γνώμη ο άντρας μου...μου είπε οτι καλό είναι έστω αυτές τις 3-4 μέρες να ξεκουραστώ γιατί ποιός ξέρει τι μας περιμένει μετα...άσε που με τις επισκέψεις θα υπάρχει πρόβλημα...γιατί λογικά το παίρνουν όταν έχει επισκεπτήριο αλλά ποιός μου εγγυάται οτι δεν θα έρθει κάποιος και ώρα μη επισκεπτηρίου...

Έχεις δίκαιο για την κούραση, αλλά... για να λένε τόσα θετικά κάτι θα ξέρουν... Εγώ σκέφτομαι να το δοκιμάσω και αν δω τα σκούρα μπορώ να πω να το πάρουν για λίγες ώρες για να κοιμηθώ (αν και πώς θα μπορέσει κάποιος να αποχωριστεί μια τέτοια φατσούλα??!).

Άσε, το επισκεπτήριο είναι ο εφιάλτης μου. Δεν είμαι γενικά αντικοινωνική, αλλά στο μαιευτήριο δεν θέλω ΚΑΝΕΝΑΝ... Εγώ, ο άντρας μου και το μωρό... Άντε, τη δεύτερη-τρίτη μέρα να έρθουν οι γονείς μου και οι αδελφές μου αλλά μέχρι εκεί. Αφού σκέφτομαι να μην το πω σε κανέναν :blush: (αν και τα πεθερικά θα το μάθουν και θα θέλουν σίγουρα να έρθουν :angry: )

και εγώ να σου πω την αλήθεια θέλω να έρθουν όσοι λιγότεροι γίνεται..εντάξει με τους συγγενείς,γονείς και πεθερικά δεν έχω φυσικά πρόβλημα, αλλά θέλω να αποφύγω θείες, ξαδέρφια και τα σχετικά..άσε που πλακώνουν όλοι μαζί και σε κάνουν πτώμα...

αφού το θες να το δοκιμάσεις!!!οτι καλύτερο και για το αποκλειστικό θηλασμό όπως είπε και η Άννα...

Καλως το και το νεο κοριτσι!!!με το καλο το νινακι σου!!!8 η ωρα παμε για επανελεγχο,λεω τον αντρα μου''να παρουμε και την βαλιτσα μαζι μας μπας και μας πει τιποτα για νοσηλεια''και μου λεει''εσυ το χεις χασει εντελως!κατσε σε λιγο θα μας πεις οτι γεννας κιολας,μαλλον εσυ βιαζεσαι και οχι ο μπεμπης!''....μακαρι να ειναι οκ ο τραχηλος.

vaster έγραψε:

Καλως το και το νεο κοριτσι!!!με το καλο το νινακι σου!!!8 η ωρα παμε για επανελεγχο,λεω τον αντρα μου''να παρουμε και την βαλιτσα μαζι μας μπας και μας πει τιποτα για νοσηλεια''και μου λεει''εσυ το χεις χασει εντελως!κατσε σε λιγο θα μας πεις οτι γεννας κιολας,μαλλον εσυ βιαζεσαι και οχι ο μπεμπης!''....μακαρι να ειναι οκ ο τραχηλος.

Όλα καλά θα είναι Βασούλα, μην ανησυχείς!

Και εγώ σκέφτομαι πάντως να φτιάξω βαλιτσούλα να είναι έτοιμη :blush:

αλκήθεια κορίτσια καλλυντικά για το μωράκι σας αποφασίσατε ποιά θα πάρετε;;;διαβάζω συνέχεια στο net οτι τα περισσότερα έχουν parabens Και αλλα χημικά και έχω τρελαθεί..

εγώ σκέφτομαι να πάρω της weleda...ξέρει καμία αν είναι καλά;;

vaster έγραψε:

Μπέλλα μου μην αγχώνεσαι. Αφού είσαι καλύτερα τελευταία. Και με τον τράχηλο μην το σκέφτεσαι. Σας έχω πει για την κουμπάρα μου, να μην επαναλαμβάνομαι, που τώρα διανύει τον μήνα της κανονικά. Όλα καλά θα πάνε. Περιμένουμε νέα. :kiss::kiss::kiss::kiss::kiss:

vaster έγραψε:

βρε Μπέλλα όλα θα πάνε καλά!!!μην ανυσηχείς!!!

έχει δίκιο μου φάινεται ο άντρας σου..μου φαίνεται οτι βιάζεσαι όπως και όλες μας άλλωστε όσο πλησιάζει ο καιρός!!! ;);)

μακαρι ρε κοριτσια...απλα και η γιατρος μου πε να την εχω ετοιμη απο τωρα την βαλιτσα γιατι ποτε δεν ξερεις,και αυτη μου πε για μια αλλη κοπελα νοσηλευτηκε 6 εβδομαδες λογω συσπασεων και τωρα δεν λεει να γεννησει!!!χαχαχαχα!εχουν σταματησει ολα τα φαρμακα αλλα συσπασεις ουτε για δειγμα!!ποτε δεν ξερεις!

Κορίτσια το χρόνο μεταξύ των συσπάσεων τον μετράμε από τη στιγμή που ξεκινάει η σύσπαση ή αφού χαλαρώσει η κοιλιά;

Υ.Γ. Αυτή τη φορά είναι όοοοοληηηη η κοιλιά. Αλλά δεν αισθάνομαι πόνο ή ιδιαίτερη δυσφορία.

vaster έγραψε:

μια αλλη κοπελα νοσηλευτηκε 6 εβδομαδες λογω συσπασεων και τωρα δεν λεει να γεννησει!!!χαχαχαχα!εχουν σταματησει ολα τα φαρμακα αλλα συσπασεις ουτε για δειγμα!!ποτε δεν ξερεις!

Καλά, αν μου συμβεί κάτι τέτοιο θα αρχίσω να ουρλιάζω :silly:

anna10019 έγραψε:

Κορίτσια το χρόνο μεταξύ των συσπάσεων τον μετράμε από τη στιγμή που ξεκινάει η σύσπαση ή αφού χαλαρώσει η κοιλιά;

Υ.Γ. Αυτή τη φορά είναι όοοοοληηηη η κοιλιά. Αλλά δεν αισθάνομαι πόνο ή ιδιαίτερη δυσφορία.

Καλό είναι να καταγράφεις το χρόνο μεταξύ των συσπάσεων (από την αρχή της μίας μέχρι την αρχή της επόμενης) καθώς και το χρόνο που διαρκούν. Αν δεν είναι πολύ συχνές, δε νοιώθεις πόνο ούτε δυσφορία, τότε 99,9% δεν πρέπει να ανησυχείς. Αλλά για καλό και για κακό αν έχεις μπόλικες πάρε τηλέφωνο το γιατρό σου για να σου πει ότι δεν είναι τίποτα για να ηρεμήσεις εντελώς και να μην το σκέφτεσαι καθόλου (εγώ τώρα τελευταία τον παίρνω τον καημενούλη με το παραμικρό :blush:)

soupitsa έγραψε:

anna10019 έγραψε:

Καλό είναι να καταγράφεις το χρόνο μεταξύ των συσπάσεων (από την αρχή της μίας μέχρι την αρχή της επόμενης) καθώς και το χρόνο που διαρκούν. Αν δεν είναι πολύ συχνές, δε νοιώθεις πόνο ούτε δυσφορία, τότε 99,9% δεν πρέπει να ανησυχείς. Αλλά για καλό και για κακό αν έχεις μπόλικες πάρε τηλέφωνο το γιατρό σου για να σου πει ότι δεν είναι τίποτα για να ηρεμήσεις εντελώς και να μην το σκέφτεσαι καθόλου (εγώ τώρα τελευταία τον παίρνω τον καημενούλη με το παραμικρό :blush:)[/quote:2en6ogj6]

Ευχαριστώ! :kiss:

Guest
Η συζήτηση έκλεισε, δεν μπορούν να γίνουν νέες απαντήσεις

• Απαντήσεις

• να σ πω την αλήθεια πλεον δεν χρειάζομαι τη βοήθεια κανενός...τις πρώτες 20 μέρες χρειαζομουν που δεν μπορούσα να σηκωθώ απο το κρεβάτι...αλλα δεν πειράζει... ευτυχώς ειχε πάρει αδεια ο άντρας μου... πλέον δεν περιμένω κάτι.. όλο λένε να ερθω να σ βοηθήσω να καθαρίσεις το σπίτι και ακόμα έρχονται., εγώ καθάρισα εστρωσα και χαλια και μια χαρά 🤷 προλαβαίνω για 5 παιδιά αλλα δεν ξέρω αν έχω το κουράγιο για 5😂 εγω θα τον έπαιρνα μαζι μου εκει που εφτιαχνα τα νύχια...αλλα φοβηθηκα απο τη σκόνη και απο τα υλικά λ που μυρίζουν όσο να ναι και τον αφησα σπίτι ...καλα ο άντρας μου δεν πρόκειται να τον ξανά κρατήσει και να φύγω 😂😂
    • Καλά και εγώ έτσι στα 26 άλλου πατούσα αλλού βρισκόμουν άσε που δεν είχα γνωρίσει καν τον άντρα μου τότε 😂
    • Ωχ κατάλαβα είναι δύσκολο να έχεις τους γονείς σου μακριά και εγώ έτσι 650χιλ μακριά τους έχω αστα να πάνε  Μάλλον για μαζί σου το κόβω αν έχεις την δυνατότητα γιατί και ο πεθερός σου πόσο να κρατήσει ένα τόσο μωράκι εμένα ο μπαμπάς μου δεν θα μπορούσε να κρατήσει το μωρό ποτέ ώρα μόνος του 😅
    • Είναι δύσκολο στην αρχή να αφήσουμε τα μωρά μας ειδικά εμείς που θηλάζουμε  εγώ μια φορά την έχω αφήσει την μπέμπα στην πεθερά μου να πάω σούπερ-μάρκετ η αλήθεια είναι πως κάθησε δεν είχα κάποιο θέμα αλλά πραγματικά έχει να κάνει και με το παιδί γιατί η μεγάλη στην ηλικία αυτήν όχι σούπερ μάρκετ δεν με άφηνε να πάω ούτε μέχρι την εξώπορτα την αυλης δεν προλάβαινα να πάω κλάμα ! παντως έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου προλαβαίνεις να κάνεις 5 παιδάκια άνετα και στο εύχομαι εγω αν πάω για τρίτο  θα πρέπει σε ενα χρόνο αντε βαριά δυο να το βάλω μπροστά αλλιώς θα μείνω με τις δυο κορούλες μου 🥰 Εχεις πει ότι θέλεις βοήθεια ; Μήπως νομίζουν ότι δεν της θέλεις μέσα στα πόδια σου και για αυτό δεν έρχονται να βοηθήσουν ;
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...