Μετάβαση σε περιεχόμενο

τι γαλα σκονη ή φρεσκο δίνετε εσείς?

Recommended Posts

εχθες το βραδυ που ταιζα τι μικρη σκεφτομουν το γαλα που της δινω κ τα γαλατα που αλλαξαμε,σκεφτομουν αυτα που μας προτεινε η παιδιατρος ως καλυτερες φορμουλες.. θελησα να ρωτησω και εσας τι δινετε... ειχα εναν ενδοιασμο για το αν το ερωτημα που θα θεσω θα προκαλεσει φασαριες μεταξυ θηλαζουσων και μη...σαφώς το μητρικό ειναι το καλύτερο μα δεν ειναι αυτό που ρωτώ εγώ και θα παρακαλούσα να μην μπούμε σε αυτη τη συζητηση.

οπότε ,εσείς μανούλες που δίνεται σκόνη ή φρέσκο γάλα ,ποιά μάρκα δίνετε? δοκιμασατε και αλλα και δεν τα επιναν?

πρωτα ο Θεος το Δεκεμβρη θα κανουμε προκληση στο αγελαδινο οποτε θα δοκιμασουμε φρέσκο και θελω να ξερω εντυπώσεις,για την ώρα πίνουμε Αλμιρον πέπτι 2 , επίσης στο παρελθον εχει πιει Νοβαλακ ,Νοβαλακ ΗΑ , Νοβαλακ AC , ΝΑΝ 2 και το γκολντ 26 (δεν το θυμαμαι καλά) .

Εσείς τι δίνετε?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα Γιωτα μου!!!!

τι κανετε???

εγω οταν ηταν πιο μικρη της εδινα το novalac 1.μετα πηγαμε στο almiron 2.

τωρα της δινω το παιδικο εβαπορε(noulac)

Φιλεναδα εγω δινω Ολυμπος βιολογικο η φαρμα κουκακι...

Αλλα η παιδιατρος μου συνιστα ευαπορε η παιδικα ψυγειου τυπου δελτα αντβανσ.

Μεατα απο πολυ συζητηση και με την προυποθεση οτι ο μικρος αναπτισσετε παρα πολυ καλα σε βαρος υψος και δεν κανει εντερικα προβληματα με αφισε να δοσω φρεσκο.

Εσενα θα ειναι κοντα 2 τοτε οποτε λογικα θα μπορεσεις να δοσεις ευαπορε πιο σηγουρα...συζητα το κι'ολας γιατι η γιατρος ξερει καλυτερα την κλινικη εικονα της Λιονταρινας!!!!!

Νοβαλακ είχα ΄δώσει κι εγώ στον γιό μου και μετά το Frisogrow της Νουνού.

Στην κόρη μου έγινα το Gigoz, μέχρι τα δύο περίπου όπου μετά και στα δύο μου παιδιά δίνω τον Nounou Family.

εγω εδινα frisogrow αλλα μαλλο ντου εκανε δυσκοιλιοτητα..μετα πηρα αλλ για πολυ λιγο αλμιρον και τωρα το αλμιρον πεπτι.

α! πριν το αλμιρον πεπτι ηπιαμε για λιγο το humana το υποαλλεργικο.

πριν να αρχισουεμ τα υποαλλεργικα εδινα απο φρεσκο ολυμπος και που και που ειχα δοκιμασει και το αντβανς ψυγειου.. :)

Καλημέρα Γιωτάκι.

Εμείς πίναμε το novalac σχεδόν μέχρι 18μηνών,μετά της δοκίμασα διάφορα παιδικά & καταλήξαμε στο nounou kid υψηλής παστερίωσης,όχι το εβαπορέ.

Σιγά σιγά της το αναμυγνείω με φρέσκο για να κάνω την αλλαγή στους 24μήνες.

Γενικά οι απόψεις διαφέρουν όπως πάντα,οπότε κοίτα ποιο γάλα πίνει το κορίτσι σου & άσε τα άλλα,ακόμη & οι παιδίατροι λένε άλλα. :kiss:

καλημερα εμεις μεχρι 13.5 μηνων περιπου πιναμε φορμουλα μετα αφου αρχισε να τρωει και το αυγο ολοκληρο και κρεας και γενικα πιο πολλα πραγματα αποφασισα και γω να δωσω φρεσκο ..το παιδι παιρνει κανονικα βαρος και το πινει δινω της εβολ οταν βρισκω το βιολογικο ολυμπος και οταν δε βρισκω πχ κυριακη το κουκακη οπως η φιλη μου η σες....αλλωστε μετα απο πολλες συζητησεις τοπαιδι απο 12 μηνων και πανω μπορει να πιει φρεσκο εαν φυσικα δεν εχει καποιο προβλημαεγω περιμενα 2 μηνες ακομη...καλο ειναι να δινουμε στα μωρακια αλλωστε τα προιοντα στην πιο απλη τους μορφη..εγω δε συμφωνω καθολου με τα εβαπορε..εκτος απο εξαιρετικες περιπτωσεις..πχ αν δε βρεις κατι αλλο η αν ξεμεινεις η αν θες να πας παραλια....ειμαστε η μονη χωρα που εχει υιοθετησει κονσερβοποιημενα γαλατα απο την εποχη τησ κατοχης.....!!!!!!τοτε εμφανιστηκαν τα εβαπορε λογω αναγκης!!!!τωρα για αμπλουτισμους και τετοια εγω δε τα πιστευω αυτα!!!παντως οτι γαλατακι και αν διαλεξεις να προσεξεις ναναι παστεριωμενο....τα υψηλης παστεριωσης ομως διατηρουν τα λιγοτερα θρεπτικα συστατικα

savropinguinos έγραψε:

ευχαριστω,θα κανουμε δοκιμες φανταζομαι!!! Τζενακι κοντευεις?

Γιώτα μου ναι,εχθές πήγα για καρδιοτοκογράφημα,όλα καλά ,αλλά έγινε ενα μικρό μπλέξιμο με το γιατρό & μου είπε να πάω τέλος της εβδομάδας αν δε νιώθω καλά,ειδάλως απο Δευτέρα για να αποφασίσουμε ημερομηνία & μαιευτήριο.Το πολύ μέχρι το άλλο Σάββατο θα τον έχουμε στην παρέα μας.

:kiss::kiss:

Εμείς μετά από πολλές δοκιμές επειδή έβγαζε πάααααρα πολλές γουλιές χωρίς ωστόσο να έχει παλλινδρόμησει της έδινα το Humana AR και μετά το Humana το απλό...Είχαμε δοκιμάσει όμως και Almiron και Novalac...

Από 11 μηνών πίνει εβαπορέ το Noulac...Δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα..Εγώ βέβαια ήθελα να της ξεκινήσω μετά τη σκόνη φρέσκο, αλλά ο γιατρός ήταν κάθετος...Φρέσκο γάλα μετά τα 2...

καλημέρα και απο εμένα. Εμείς μέχρι 7ο περίπου θηλάζαμε, μετά ξεκινήσαμε βιολογικό σκόνη το νούμερο 2 και τέλος, κοντά στον 13ο μήνα ξεκίνησα τους πειραματισμούς με το φρέσκο.

Ελα όμως που της δικιάς μου δεν της αρέσουν τα παιδικά γάλατα γιατί μάλλον την ενοχλούσε που γλύκιζε? Τα δοκίμασα όλα και τίποτα...είχαμε φτάσει στο σημείο να πίνει 100 ml / τη μέρα και εκείνο αφού αναγούλιαζε. Αφού μίλησα με παιδίατρο και παίρνει κανονικά βάρος κατέληξε στο Ολυμπος βιολογικό και φαίνεται να της αρέσει. Τώρα πίνει κοντά μισό λίτρο τη μέρα αλλά η γιατρός είπε το Σεπτέμβρη να κάνουμε εξετάσεις αίματος προληπτικά για να ξέρουμε που βρισκόμαστε.

Πάντως η μικρή είναι 10090 κιλά με 80 cm υψος, τουλάχιστον πριν απο 1 μήνα.

Γιωτα μου εγω του δινω το δελτα αντβανς.. το φρεσκο οχι το μακρας. του δοκιμασα το ολυμπος για 3 μερες αλλα ολο εκλανε (χαχαχα) και ξαναγυρισαμε στο αντβανς

Maimoudaki έγραψε:

Γιωτα μου εγω του δινω το δελτα αντβανς.. το φρεσκο οχι το μακρας. του δοκιμασα το ολυμπος για 3 μερες αλλα ολο εκλανε (χαχαχα) και ξαναγυρισαμε στο αντβανς

Α, δε σας είπα.....Κι εγώ Δελτα Advance πίνω τον τελευταίο καιρό... :blush::blush::blush: Μικρούλα είμαι μωρέ κι εγώ..Μόλις 26... :woohoo: :woohoo: :woohoo: Να δείτε τι μάχη δίνουμε με την Ιωάννα, η οποία μου τραβάει από το χέρι το ποτήρι να πιει.... :laugh: :laugh: :laugh: Και της δίνω που και που λίγο να πω την αλήεθεια.. :blush::blush::blush:

εγώ στα αντράκια μου δίνω το Neslac ths Nestle το φρέσκο και καμιά φορά το εβαπορέ

πόσο με βολεύει δε λέγεται

τη σκόνη τη βαριέμαι αφάνταστα..

Μ αρεσει καλε που φοβασαι μην ανοιχτει θεμα για τον θηλασμο!!! :laugh: :laugh: :laugh: Φοβος και τρομος του μαμμυ!!! :laugh: Μετα τον χρονο μπορεις να δινεις φρεσκο κανονικα. Εγω καμια φορα αν κανω δουλειες του δινω να πινει το αντβανς στο ποτηρακι του και η αληθεια ειναι οτι ειναι το μονο που πινει εκτος απο μεμε! Αρα πρεπει να ναι νοστιμο!! ;)

Maimoudaki έγραψε:

mpa de nomizo.. genika ta galaktokomika ta katanalonei kai den eixe pote kapoio simptoma..

Δεν εχει σημασια που τρωει γαλακτοκομικά . Η μικρη μου εχει αλλεργια μονο στο φρεσκο γάλα , ενω τρωει κανονικα γιαουρτια και τυρι χωρις να την πειραζουν . Το φρέσκο γαλα ειναι "βαρυ" για τα μωρακια (*)και σε πολλα , χωρις να εχουν προβλημα αλλεργιας ή δυσανεξιας , προκαλει ερεθισμο του εντέρου (εξ ου και οι προυτσιτσες :laugh: )

* τα μοσχαράκια , για τα οποια προοριζεται το γαλα αγελάδος , ζυγίζουν 80 κιλα και οι ανάγκες τους ειναι διαφορετικές .

Αυτα τα γραφω , αγαπημενη μου σαυριτσα , χωρις να εχω ΚΑΜΙΑ διαθεση να γυρισω το θεμα στο θηλασμο ,νομιζω με ξερεις αρκετά . Οι μητέρες που δεν θηλάζουν πρεπει να βρουν το καταλληλο γαλα για τα μωρα τους .

Γενικα ειμαι υπερ των μη εμπλουτισμένων , κονσερβοποιημένων αλλα νομιζω σε μερικες περιπτωσεις πρεπει να καθυστερειτε η εισαγωγή του φρέσκου γαλακτος .

Αληθεια δεν παιζει ρολο??? μονο με το ολυμπος το εκανε αυτο ομως. με το δελτα αντβανς ειναι μια χαρα. εγω πιστευα οτι του ειχε πεσει βαρυ το αλλο.. γινεται δηλαδη να τον ενοχλει το ολυμπος και οχι το αντβανς??

sou eipa gia thn disaneksia giati exw ta idia simptomata otan pinw gala :blush:

enw oti alo faw galaktokomiko den exw problima .

egw pantos thelw na arxisw na tou dinw gala amigdalou ....prepei prota na brw biologiko katastima sthn perioxh mou

ειχαμε αλλεργια κ επινε almiron pepti k meta novalac μετα το 6μηνο ξαναδοκιμασα το almiron to κανονικο το μπλε και μια χαρα ! αυτο δινω απο τον 6-7 μηνα μεχρι κ τωρα.

οχι βρε Λαλα μου δεν θα παρεξηγηθώ,σε ηέρω αλλωστε !!! χμμμ προυτς προυτς ε? δηλ Αφροδιτη κ Λενα τωρα με την οικονομικη κριση μπορειτε να γλυτώσετε τ πετρελαιο το χειμώνα ?χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα αστειευομαι φυσικά μην παρεξηγηθείτε!!!!

απ'οτι κατάλαβα το καθε παιδακι το δεχεται διαφορετικα και λιγες ειναι οι μαμαδες που συνεχιζουν στην ηλικία της δικής μου τη σκόνη.

Λαλα πεφτει βαρύ δηλ?αυτο κατάλαβα γ το φρέσκο ,καλα εμας θα μας πει κ η γιατρος γ την προκληση τι ακριβώς θα πρεπει να κανουμε ,θα ειναι κ κοντα 2 οποτε φανταζομαι οτι το κανονικο γαλα θα ειναι πιο προσιτο?

απλά θελω να δω εαν με το κανονικό γαλα (οχι το ειδικο που πινει) θα πινει παραπανω,οχι οτι καιγομαι ,το παιδι απο μικρο εδειξε οτι προτιμαει τις στερρεες στην αρχικη τους μορφή,πολλες φορές πινει 140 μλ γαλα κ απο πισω εχει φαει κ ενα πιατο κρεμα (ειδικη κ αυτη)...θα δειξει φαντάζομαι!

το φρεζυλακ το βιολογικο σε σκονη αραγε αξίζει?εβγαλαν και κατι κρεμες τωρα,τα φιλια μου σε ολες !

Σε αυτο που λεει η Λαλα εχει δικιο..και εγω πινονταςγαλα φουσκονω και πριζομαι...γιαουρτι δεν τροω γενικα αλλα τυρια τα τσακιζω χωρις καμια παρενεργεια..βλεπετε οταν το γαλα υποστει ζυμωση αλλαζει η δομη και η χιμικη του συσταση..γι'αυτο πολλες φορες λενε πως το ξυνογαλο η το Αριανι ειναι πιο ευπεπτα γαι ορισμενες κατηγοριες ανθρωπων.

Επσιης να πω οτι ο δικςο μου γιος το γαλα το πινει για να ξεδηψασει..εγω αυτο εχω καταλαβει...

Γιωτα του εδοσα και αποψε...3 φορες που ξυπνησε..τραβηξε 5 τζουρες..και ξεραθηκε..μετα απο 5 λεπτα ξυπναγε και ζητουσε μεμε...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Εγώ την είχα λίγο πιο μακριά και δεν υπήρξε θέμα όσο τροχίζαμε. Μετά με το βερνίκι, μόνο όση ώρα θήλαζε ίσως μύριζε κιόλας αλλά οκ. Δεν είναι και τόσο τρομερό νομίζω.  Τελικά εγώ είμαι η μεγαλύτερη της ομάδας, ε;;; Το Μάρτιο κλείνω τα 38. 
    • Σε ευχαριστώ πολύ κοπέλα μου Σήμερα πήρα στον γιατρό, ευτυχώς θα γλιτώσω την απόξεση. Καθάρισε η μήτρα. Μέσα σε όλο αυτό το μαύρο σκοτάδι τουλάχιστον στάθηκα σε κάτι "τυχερή".  Μου έδωσε και 15 μέρες άδεια. Ο διευθυντής επίσης έδειξε ενσυναίσθηση και μου είπε να μη σκέφτομαι τίποτα άλλο εκτός από μένα. Όλα θα τα βρούμε, δεν ήθελε καν να πούμε κάτι. Το ίδιο και στο γραφείο όταν πήρα να πω να μη δώσουν κενό το σχολείο μου στις νέες προσλήψεις. Είμαι με απόσπαση εκεί και μετά θα έψαχνα να βρω σχολείο. Είχε ήδη μιλήσει ο διευθυντής και μου μίλησαν τόσο όμορφα. Είχαν δηλώσει το κενό ήδη αλλά θα το τακτοποιήσουν και εγώ να πάρω τον χρόνο μου και να μη σκέφτομαι τίποτα. Πόσο καλοί όλοι. Ελπίζω στο σχολείο να μην έχουν πει στα παιδιά πως ήμουν έγκυος. Ευτυχώς έχω το τμήμα ένταξης άρα επαφές με πιο λίγα παιδιά! 
    • Σε ευχαριστώ πολύ. Με το καλό να έρθει το μωράκι σας , τελειόμηνο και γερό. Ευτυχώς όλα καλά με την άδεια και μου έφυγε και αυτό το άγχος! 
    • Αυτό που λες για τη συχνότητα των θηλασμών και το θήλαστρο μου το είπε και μια άλλη φίλη μου που είχε γενικά μωράκι που έτρωγε αρκετά! Τελικά όλα είναι στο μωρό, δε μπορο΄υμε να ξέρουμε πως θα εξελιχθεί στην πραγματικότητα 🙏
    • @MarMar90 κι εγώ συμμερίζομαι αυτό που λες, δε θέλω να είναι εξαρτημένο το μωρό επάνω, και όταν με το καλό θα φτάσουμε στη φάση του αποθηλασμου αλλά και γενικότερα, να μπορώ να έχω την ανεξαρτησία μου κατά κάποιο τρόπο... Αυτό που είπε και η @_piripiri_ δλδ, καλό είναι να μάθει το παιδί για να μη του έρθει ξαφνικό όταν χρειαστεί... Τώρα βέβαια όλα στη θεωρία καλά ακούγονται, νομίζω θα πρέπει να δούμε τα μωράκια μας πως είναι σ αυτό το θέμα και να τ αφήσουμε αυτά να μας καθοδηγήσουν κατά κάποιο τρόπο. Νομίζω δεν υπάρχει χρυσή τομή που ταιριάζει σε όλες τις θηλάζουσες μαμάδες και μωράκια. Απλά παίρνεις πληροφορίες και βλέπεις στην πράξη όπως βγει. Εγώ προς το παρόν λέω να περιμένω για το θήλαστρο και μετά βλέποντας και κάνοντας. Επίσης από τότε που έκανα αυτό το σεμινάριο που είπα πιο πάνω σκέφτομαι σοβαρά να πάρω κάποια σύμβουλο θηλασμού ή ακόμα και να μιλήσω με την ίδια την κοπέλα που έκανε την παρουσίαση γιατί μου άρεσε πάρα πολύ που δεν ενοχοποιούσε τη μαμά και σε ό,τι έλεγε πάντα τόνιζε ότι ο θηλασμός εφ΄όσον αφορά τη μαμά πρέπει να γίνεται με βάση τις επιθυμίες και τις αντοχές της. Γιατί φοβόμουν λίγο να σου πω ότι θα ακούσω πράγματα τύπου "πρεπει να θηλάσεις" "δεν υπάρχει δε μπορώ" κτλ που ακούμε δεξιά-αριστερά. Αυτή μιλούσε με πολύ σεβασμό για τη μητέρα, γιατί όπως και να χει, κι ο θηλασμός είναι μια πρόκληση από μόνος του!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...