Μετάβαση σε περιεχόμενο

Δεν ειναι εύκολο τελικά

Recommended Posts

Καλησπέρα μανούλες,

Έχω καιρό να γράψω. Γέννησα και γω με καισαρική στις 22/04/2010 ένα κοριτσάκι ίδιο ο πατέρας του. όλα καλά δόξα το θεό. Έχω θέμα με το φαϊ του και τις ώρες του. Δεν έχει συγκεκριμένες ώρες. Δεν το θηλάζω γιατί δεν είχα γάλα. Προσπαθώ να τρώει κάθε τρείς ώρες που είπε ο γιατρός αλλά δεν είναι πάντα εφικτό. Πεινάει νωρίτερα, τρώει λίγο και τα παρατάει και μετά τσιρίζει από μιαμισι ώρα. Αν δεν του δώσεις για να περάσει η ώρα κάνει τρελό χαμό. Επίσης έχω θέμα γιατί δεν μπορώ να το βγάλω έξω και πολύ για βόλτα. Πήγαμε δύο φορές στη θεία της για βόλτα και τις δύο έβαλε τσιρίδε, έκανε χαμό τους τρομάξαμε τους ανθρώπους. Και τώρα φοβάμαι να την βάλω στο αυτοκίνητο και να πάμε επίσκεψη. μόνο στη γιαγιά της πάμε που είναι κοντά. εκεί ευτυχώς κάθεται από το πρωϊ μέχρι το βράδυ. Την έχω παέι κανα δύο φορές βόλτα με το καρότσι γύρω γύρω το τετράγωνο. Άλλες φορές κλαίει και άλλες κοιμάται. Φοβάμαι ότι δεν κάνω εγώ κάτι καλά. Από την άλλη η κλεισούρα μου την έχει δώσει μέσα στο σπίτι. Και διακοπές δεν θα πάμε γιατί το χωριό μας στη Μυτιλήνη μας φαίνεται μακριά και πολύ δύσκολο με το μωρό τριών μηνών

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κακως δε βγαζεις το παιδι βολτα..και τι που τσιριζει;;παδι ειναι..τι θελεις να χορευει;;παρτο παιδι και βγειτε..με τετοιο καιρο μη κλεινεσαι μεσα..ολα 1 συνηθεια ειναι..θα δεις..και στο φαι θα στρωσει καποια στιγμη..μη σε απασχολει..

Καταρχας να σου ζησει!!!!

κατα δευτερον...ειναι πολυ μικρο ακομα για να εχει ωραριο φαγητου..ΠΕΙΝΑΕΙ...δεν το κανει απο αποη..πειναει.

Υπαρχει η παραδοχη πως τα παιδια που πινουν φορμουλα κανουν πιο ευκολα προγραμμα...αλλα αυτο ειναι ας το πουμε κανονας..παρα μα παρα πολλα παιδια δεν κανουν προγραμμα...ουτε με φορμουλα.

Δωσε στο παιδι να φαει.πιστεψε με δεν θα γινει γουρουνακι..το στομαχακι του ειναι πολυ μικρο..αφου θελει μικρα και συχνα γευματα..δωστου τα..μη το αφηνεις να πειναει,

Οσο για την βολτα....ο δικςο μου μεχρι περιπου 6-7 μηνων τσιροκοπαγε στο καροτσι...αφου ελκεγα τζαμοα το πηραμε...οταν ομως τον κρατουσαμε αγκαλια καθοταν σουζα..και κοιτουσε...οποτε πηρα μαρσηπο..με βολεε τρομερα για τις κοντινες βολτες...τον ειχα σχεδον αγκαλιτσα..και δεν πιανοταν τα χερια..μπορω να πω οτο θα προτιμουσα να τον ειχα αγορασει εξαρχας...

τωρα δε που ειναι 14 μηνων...δεν μπορεις να τον μαζεψεις...μολις δει παπουτσια ορμαει εξω...και ουτε θελει να μπει στο σπιτι

να σου ζήσει το μωράκι σου και να σου πω πως συμφωνώ με όσα σου είπαν τα κορίτσια παραπάνω.

Μην φοβάσαι να βγάλεις έξω το μπεμπάκι σου γιατί μάλλον δική σου ανασφάλεια είναι και τη λαμβάνει και το ίδιο.

Η δικιά μου γεννήθηκε τον Απρίλη του 2009 και τον Αυγουστο του 2009 πήγαμε με καράβι Αθήνα και απο εκεί με αυτοκίνητο Σέρρες. Το ταξίδι ήταν σούπερ :woohoo: εκτοτε έχει ταξιδέψει άλλη μια φορά με καράβι και άλλες 3 με αεροπλάνο. Σιγά να μη στερηθούμε πράγματα.

Επειτα και η δικιά μου στην αρχή με θηλασμό και έτρωγε κάθε 1 ώρα αλλά εγώ συνέχεια έξω, ασε που θήλαζα σε καφε και ταβέρνες. Είμαι και του έξω οπότε δεν άλλαξα τίποτα απο αυτές τις συνήθειες.

Τωρα βέβαια η μικρή είναι τόσο κοινωνική σε τρομακτικό βαθμό αλλά μου αρέσει περισσότερο απο το να είναι κλειστή και να φοβάται τους ανθρώπους.

Δοκίμασε μην τα παρατάς τόσο εύκολα και να θυμάσαι πως: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ πρώτο ΣΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑ ΕΡΘΕΙ!!! :blink:B):cheer:

Εγώ σε καταλαβαίνω είναι σαν να λες για το δικό μου το τρίτο κ το πιο ζωηρό μου βγήκε, όλο έκλεγε κ τσίριζε αν δεν έτρωγε στην ώρα του ακόμα δλδ το κάνει.

Έχω καταλάβει όμως ότι τώρα λόγο ζέστης δεν μπορεί να φάει πολύ κ τρώει λιγότερο κ πιο συχνά γιατί πριν βάλει τις μεγάλες ζέστε έτρωγε περισσότερο.

Κάνε υπομονή να φύγει το καλοκαίρι θα δεις που θα είναι καλύτερα μετά.

Όσο για τις βόλτες κ εμείς με την ψυχή στο στόμα το παίρνουμε ,πάρε μαζί σου τα συμπράγκαλα για να τρώει εκεί που πάτε εγώ παίρνω νερό σε θερμό λίγο χλιαρό για να μην χρειάζεται κρύωμα , κάνε κ κανα σταυρό πριν φύγετε καλού κακού , βαλε κ πιπίλα εμένα τώρα άρχισε να την θέλει κ έχω ησυχάσει αρκετά.

Άντε καλή επιτυχία ;)

Εμενα η παιδιατρος με ειχε συμβουλεψει να τηρω προγραμα (δεν θηλασα)

γιατι με τα γαλατα του εμποριου το μωρο πρεπει να τρωι 3-4 ωρες,και εγω ειχα προβλημα στην αρχη περισοτερο και λιγοτερο τωρα,εμενα καθε φορα που ερχοταν το γευμα και ενω εφερνε τον πανικο παντα τον επιανε ο υπνος στο μπιμπερο παλευα μεχρι και 1 ωρα για να τον ταισω,φυσικα δεν ετρωγε την ποσοτητα που επρεπε για να χορτασει και ξυπνουσε σε κανα 2ωρο και ηθελε να φαει,προσπαθουσα ομως να τον απασχολω,λιγο βολτιτσα μεσα στο σπιτι,λιγο στο μπαλκονι και αν εβαζε τα κλαματα κατω απο τον αποροφητιρα και κοιμοταν κιολας ;) η παιδιατρος μου ειχε πει οτι μπορω να του δωσω το επομενω γευμα μεχρι και ενα τεταρτο νωριτερα.Ετσι σιγα σιγα κοψαμε τα γευματα μεσα στην αγρια νυχτα και περιμενω να ξυπνηση μονος του το πρωι γυρω στης 7 ξυπναει και τωρα φτασαμε στο σημειο να κανουμε 5 γευματα την ημερα και να παιρνουμε κανονικοτατα βαρος :silly:

οσο για την βολτα να μην την φοβασαι 1-2-3 θα μαθει και θα της αρεσει κιολας!!!!Να σου ζησει!!!!

[file/] εγω παλι πιστευω οτι πρεπει να ακολουθεις το παιδι σου και οχι τι λενε οι γιατροι.Ειναι πολυ μικρο ακομα και οταν πειναει πρεπει να φαει.Το ιδιο ξερει ποτε ειναι αυτο καλυτερα απο τον καθενα και απο τον καθε γιατρο που λεει την βλακεια του,να σου ζησει!

Συμφωνω με την μπεμπινι

ΟΙ γιατροι ειναι γιατροι..οχι θεοι..και ειναι καλο να ακολουθουμε τις συμβουλες τους αλλα σε επιστιμονικο πεδιο.

Μονο εσυ ξερεις το παιδι σου..το ζεις καθημερινα το βλεπεις..εμπιστευσου το ενστικτο σου σαν μανα.

Καποια στιγμη μεγαλονωντας θα πειναει σε ολο και πιο αραια διαστηματα και θα εχει και αλλα ενδιαφεροντα εκτος απο το φαγητο.

Πιστεψε με κανενα μωρο που τρεφοταν με γαλα σκονη δεν εγινε παχουλο η οτιδηποτε κανεις μπορει να σου πει..εχουμε απειρα παραδειγματα μαναδων εδω στο μαμι που ταιζαν τα παιδια τους γαλα σκονη και τα παιδι ατοςυ ειναι στιλακια.

να σου ζησει το μωρακι σου!

κι εμενα ο δικος μου με φορμουλα μεγαλωσε...ετρωγε ανα 3ωρο αλλα ηταν λες και του ειχες βαλει ενα ρολοι που μολις συμπληρωνοταν η ωρα και ηταν να φαει γινοταν ο χαμος απο τσιριδα και κλαμα

αν αργουσα λιγακι στην προετοιμασια του γαλατος απαπαπα τι τραβαγα.

το οτι πινει φορμουλα δεν σημαινει και απαραιτητα οτι θα γινει παχουλο το μωρο!!

ο σπυρος μου ειναι 2 χρονων και ειναι μολις 11κιλα!!

αν σε περιπτωση το μωρο σου πειναει πιο γρηγορα απο το 3ωρο υπαρχουν 2 εκδοχες για εμενα

η το γαλα που πινει δεν την πιανει..δεν την χορταινει

η πολυ απλα η μπεμπα σου θελει πιο συχνα γευματα απο το καθιερωμενο 3ωρο(εκει να εχεις υποψιν σου οτι κανεις οτι θελει το μωρο και αν εκεινο θελει ανα 2ωρο θα τρωει ανα 2ωρο..ομως προσεχε να ειναι τα γευματα της λιγο πιο μικρα απο οτι θα ηταν αν ετρωγε στις 3 ωρες γιατι το ξενο γαλα δημιουργει πολυ ευκολα παλινδρομιση)

τωρα που το θυμηθηκα κι εμενα υπηρξαν πολλες φορες που δεν ετρωγε με το ρολοι δηλαδη στανταρ στις 3 ωρες αλλα σε 2 με 2.5

προσπαθουσα να τον απασχολω με αλλα διαφορα(βολτα,αγκαλια)ωστε να φαει οσο το δυνατον κοντα στην ωρα που επρεπε...αν δεν τα καταφερνα ομως και εβλεπα οτι πειναει του εδινα κανονικοτατα το γαλα του.

οσον αφορα την βολτα μην κανεις το λαθος να μενετε μεσα!!!!

ας κλαιει...βγαλτην εξω και αν δεν θελει το καροτσι παρτην αγκαλια

πολλες φορες πηγα σε επισκεψη και μετα εφευγα αρων αρων γιατι τσιριζε και εκλαιγε

ειχα μαζι μου την τσαντα του με οοοολα τα απαραιτητα και εβγαινα απο οταν ενος μηνων.το ειχε τοσο πολυ συνηθησει που οταν εκλαιγε μολις του ελεγα παμε τατα εκεινος ηρεμουσε στο λεπτο!!!!!!

τωρα πια δεν μαζευεται με τιποτα ερχεται μου πιανει το χερι και τατα

καλες βολτες σας ευχομαι αααα και καλο θα ηταν να πατε διακοπες και ας ειναι μικρουλα,εγω το μετανιωσα που δεν ειχα παει

Δίκιο έχετε. Τελικά αποφασίσαμε να φύγουμε για διακοπές στη μάνη που είναι κοντά σχετικά (Δεν είναι Μυτιλήνη που θέλει καράβι) Δεν βγαίνει αλλιώς ο χειμώνας. Φοβάμαι βέβαια για το τετράωρο ταξίδι αλλά θα σταματάμε συχνά. Σήμερα την έβαλα στον μάρσιπο και πήγαμε μέχρι τον φούρνο. Γούρλωσε τις ματάρες της. Πήγαμε μέχρι εκεί και στο γυρισμό στο ασανσέρ βάλαμε τα κλάματα.Ή ζεσταθήκαμε ή της άρεσε πολύ. Όντως πρέπει να μας φύγει το άγχος και να κάνουμε κοινωνικό το παιδί. Ελπίζω να το κάνουμε τώρα στις διακοπές γιατί προς το παρόν δεν πάμε πουθενά εκτός από τη γιαγιά της . Πρέπει γιατί όταν πιάσω και γω δουλειά δεν θα κάθεται με κανέναν. Άντε να δούμε

αντε ρε μαρθα..θα δεις..θα της αρεσει..και να δεις που δε θα την μαζευεις απο εξω!

μηπως της γυαλισε κανενα ελαιοψωμο;;;χαχαχα

Σε καταλαβαίνω, δεν βγαίνεις έξω γιατί νιώθεις αμήχανα κάθε φορά που κλαίει το μωρό, σωστά? Και δεν μπορείς να κάνεις και κάτι να το ησυχάσεις.

Κοίτα όμως, όσο ανάγκη έχεις εσύ μια βόλτα, άλλο τόσο την έχει και το παιδί. Να βγαίνετε συχνά με το καρότσι για ψώνια, για βόλτα, θα συνηθίσει και θα του αρέσει τελικά.

Και στην τελική τι έγινε? Παιδί είναι, και θα κλάψει, και θα τσιρίξει...στο τέλος θα μάθει και θα κοιμάτε κιόλας.

Έχουν δίκιο τα κορίτσια!

Το μωρό θέλει βόλτες, όπως κ εσυ!!!

Δεν είναι θέμα αν θα γίνει κοινωνικο ή όχι,

είναι θέμα ανάγκης κ των δυο σας!!!!!!!!

Κατα την ταπεινή μου άποψη

αργησες κιόλας για βόλτες....

Εγω (καθ´οτι εντελώς μόνη

κ με τον άντρα μου να δουλεύει οοοολη μέρα)

από 7 ημερών εβγαινα κάθε μέρα βόλτα με το μαρσιπάκι....

Στο τετράγωνο, στο πάρκο.... Να περπατάτε,

θα κάνει καλό κ σε σένα κ στο μωρό που θα γεμίσει ερεθίσματα....

.....ήχους, εικόνες, φωνές, ήλιος....

Κ ένα μωρό super κλαψιάρικο!!!

Στην αρχή έκλαιγε κ γυρνουσα τρεχωντας

στο σπίτι αγχωμένη ....

Μετα από λίγο συνηδητοποίησα αυτό που σου είπε

κ η Mirlitsa... Μωρό είναι και θα κλάψει!

Σε όποιον δεν αρέσει να κλείσει τα αυτιά του!

Να είσαι περήφανη που κρατάς στην αγκαλιά σου

ένα γερό μωρό κ να μην σε νοιάζει ΚΑΝΕΝΑΣ

π@π@ρ@σ από αυτούς με το υποτιμητικό βλέμμα

που ενοχλούνται με το κλάμα του παιδιού σου!

Γραψ´τους όλους (πριν τρελαθειτε από την κλεισουρα)

κ βουρ για βολτίτσες!

Κ στις διακοπές αν είσαστε χαλαροί θα περάσετε τέλεια!

Το μωράκι σας εισπράττει το τυχόν άγχος σας

κ του προκαλειτε εκνευρισμό άθελα σας...

Να σκέφτεσαι πως θα είναι μοναδικές οι πρώτες σας

διακοπές σαν οικογένεια!!!!!!!!!!!

Προσπάθησε να ξε-αγχωθεις!

Κανε στο μωράκι σου 100 αγκαλιές την μέρα

που τις έχει ανάγκη κ σε λίγο καιρό δεν θα πιστεύεις

πως ....τελικά είναι εύκολο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Να σας ζήσει!

kale kala sou lene ta koritsia!!!! me to na akathese mesa den vgenei tipota pare to paidaki sou valto o karotsaki kai pigeneto volta na to xtipisi ligo aeras!!! kai san griniazei to proto paidaki einai i to telefteo??? pare to paidaki sou kai pigenete kai diakopes na alaksis esi perivalon na deis oti meta tha ta deis alios ta pragmata!!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...